Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante
 Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 

VOLKSBANK - Comision de risc!

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#37
agressoru

agressoru

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 28.02.2008
Lupta pentru scoaterea comisionului de risc :

2 grupuri pe yahoo :

vb_timisoara
clientivb_bucuresti

Inscrie-te in amandoua ! Ai o gramada de informatzii utile, discutii pe aceasta tema si formulare !

 tiz, on 11th July 2010, 03:03, said:

Am fost la Volskbank pentru a solicita alinierea la OUG50 si mai ca am fost scuipat in fata. Mi s-a spus cu zambtul pe buze ca ei au la dispozitie 90 de zile pentru asta si nu vor face nimic mai devreme. Am incercat sa discut cu ei si le-am spus sa nu interpreteze cum vor ei, ca legea este clara si e sunt obligati la cererea mea sa se alinieze la lege acum si nu peste 90 zile, dar degeaba. Am depus o cerere dar mi s-a spus ca oricum va fi refuzata (sic!) si ca ei NU au un termen in care sa dea un raspuns, ca nu sunt companie de stat! Dar ca prin amabilitatea lor voi primi un raspuns in 40 zile, daca se poate ....
Drept urmare pasul urmator a fost ANPC. Astept sa se mai stranga astfel de reclamatii si poate ii vor forta cumva ...
Partea proasta este ca si aia de la ANPC sunt niste dobitoci .... Cica ei au iterpelat bancile in urma atator reclamatii dar ca bancile le raspund ca au 90 zile termen ...
Nu legea e neclara si nici proasta nu e, ci dobitocii care nu stiu sa o aplice! Auzi, cica asa le-au spus bancile ...

In fine, am auzit din niste surse din interior ca Volksbank pregateste niste mizerii, gen atacul legii pe la curtea constitutionala si altele, plus inglobarea comisioanelor in alte tipuri de comisioane/taxe, dar astfel incat ei sa nu piarda nimic.
Deci atentie la ce semnati, ca una spun si alta pun pe hartie!
Si inca o chestie: Daca nu sunteti de acord cu ce va dau ei, dati IN SCRIS cu numar de intregistrare !
Altfel, daca doar nu semnati, nu aveti nicio dovada ca nu ati fost de acord, pentru ca legea spune ca nesemnarea actelor aditionale inseamna acordul tacit !!! Si probabil Volksbank se va folosi de treaba asta pentru a impune conditii cu care sa nu fiti de acord! Adica nu ai semnat inseamna ca esti de acord tacit ...

Niste mizerabili ordinari ....





Tu cum ai comisionul de risc trecut? pe toata perioada creditului sau doar pe 12/24 luni?
Eu am pe toataperioada, scris atat la conditii specifice, cat si la conditii generale.
Cei din procesul respectiv au avut scris una la conditii generale si alta la conditii specifice, si cred ca de-aia a fost considerat clauza abuziva... E doar o presupunere de-a mea ...


#38
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 17.05.2004
Am si eu un credit care are in componenta lui acest nenorocit de comision de risc, creditul este la AplhaBank se poate folosi aceleasi forme de atac ca si in cazul  Volksbank.
Mai detin si un card de cumparaturi la CETELEM care  in momentul in care mi-a expirat primul card mi-a trimis cu un curier rapid  noul contract si cardul cel nou .
Acesta se intimpla acum circa 2 ani, cei de la curierat mi-a baga pe sub nas un contract cu foarte multe pagini , care imi lua de citit vreo 2 ore, am semnat si am luat exemplarul 2 din contract.
acasa dupa ce m-am dezmeticit am observat ca pe linga noul contract aveam facuta si o asigurare de viata pe care o platesc procentual din soldul ramas din credit.
cardul cel nou nic acum nu l-am activat este virgin prin sertare dar nu reusesc sa platesc nenorocitul de credit.
Um lucru interesant este ca am primit un SMS ca mi-a marit si plafonul de credit fara ca eu sa cer expres asa ceva.
Daca poate sa ma indrume cineva cum sa rezolv cele 2 probleme foarte stringente.
Multumesc!

#39
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 17.05.2004
Revin... daca comisionul de risc este prevazut in creditul de la Alpha Bank inainte de OUG 50/2010 se mai poate face ceva se mai poate recupera banii

#40
dansandu

dansandu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 10.10.2005

 dannek, on 20th August 2010, 19:58, said:

Revin... daca comisionul de risc este prevazut in creditul de la Alpha Bank inainte de OUG 50/2010 se mai poate face ceva se mai poate recupera banii

Eu am facut deja adresa la Alpha Bank si nemultumit de raspunsul lor am facut plangere la OPC. Acelasi lucru te sfatuiesc si pe tine, caci numai fiind mai multi putem face ceva.

#41
dannek

dannek

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 17.05.2004
Dar pentru nesimtiti de la CETELEM  ce putem face ca mi-a bagat pe git o asigurare de viata

Edited by dannek, 25 August 2010 - 07:50.


#42
tibache76

tibache76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.07.2010
azi am primit raspuns de la opc:
''- neavând competența de a constata legalitatea comisionului dispus și având în vedere prevederile Legii 193 din 2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între consumatori și comercianți, cazul Dvs. se va transmite instanței pentru luarea măsurilor corespunzătoare, în conformitate cu legea sus amintită."

#43
floraur

floraur

    pitic insignifiant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,278
  • Înscris: 22.07.2005

 dannek, on 25th August 2010, 08:48, said:

Dar pentru nesimtiti de la CETELEM ce putem face caci mi-au bagat pe git o asigurare de viata

Edited by floraur, 25 August 2010 - 17:15.


#44
dansandu

dansandu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 10.10.2005

 tibache76, on 25th August 2010, 14:43, said:

azi am primit raspuns de la opc:
''- neavând competența de a constata legalitatea comisionului dispus și având în vedere prevederile Legii 193 din 2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între consumatori și comercianți, cazul Dvs. se va transmite instanței pentru luarea măsurilor corespunzătoare, în conformitate cu legea sus amintită."
dupa cat timp ai primit raspuns la opc? era vorba despre comisionul de risc? La ce banca?

#45
eduard.seucea

eduard.seucea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.03.2007
Mai jos aveti neregulile din contractul cu VolksBank,  s-a facut cererea catre ei si urmeaza la OPC.


solicit aprobarea modificării clauzelor Convenției în conformitate cu prevederile Secțiunii 13 “Alte clauze”, punctul 13.1. Această solicitare are la bază transpunerea și alinierea Convenției cu prevederile Legii nr. 193/06.11.2000 si ale Ordonanței de Urgență a Guvernului 50/09.06.2010, privind clauzele abuzive, formulate ambiguu:

A) Încetarea încasării Comisionului de Risc perceput abuziv, comision mentionat la art. 5 lit. a) din Condiții Speciale ale Convenției, având următorul mod de calcul:  „0.22 %  aplicat la soldul creditului, platibil lunar in zile de scadenta, pe toata perioada de derulare a Conventiei de credit”; eliminarea art. 5 lit a) din conventie, modificarea Graficului de Rambursare în mod corespunzător în urma eliminării acestui comision, precum și rambursarea sumelor aferente acestui comision, încasate până în prezent sau considerarea lor cu titlu de plăți anticipate.
Precizez ca mai sus mentionata Convenție de credit nu precizează ce “riscuri” acoperă „Comisionul de Risc“, in condițiile in care banca încasează penalități în valoare de 2% calculat la valoarea sumelor datorate și neplătite la scadență , dar nu mai puțin de 25 CHF, iar banca are garanție reală imobiliară de rang I asupra imobilului.  
Totodată, menționez faptul că nici cuprinsul Condițiilor Speciale ale Convenției, dar nici în cuprinsul Condițiilor Generale ale Convenției, „Comisionul de Risc“ nu are a fost definit în mod clar și concis. Astfel, Comisionului de Risc reprezintă o interpretare unilaterală și abuzivă a condițiilor și clauzelor contractuale si de asemenea contravine OUG 50/2010, art. 35 lit. B) si art. 36.

B) Eliminarea clauzelor abuzive din Conventia mentionata, în conformitate cu prevederile art. 4 din Legea 193 din 06.11.2000, si anume:
- art. 3 lit. d) „Data ajustării dobânzii – Banca isi rezerva dreptul de a revizui rata dobanzii curente in cazul aparitiei unor schimbari semnificative pe piata monetara, comunicand Imprumutatului noua rata a dobanzii; Rata dobanzii astfel modificata se va aplica de la data comunicarii”;

- art. 8.1 lit. a) liniuța a 2-a și a 3-a din Condiții Generale ale Convenției „Împrumutatul nu își îndeplinește obligația de plată a sumei precizate, a dobânzilor sau oricăror alte costuri datorate: - conform altor convenții încheiate de împrumutat cu banca, sau conform altor convenții de credit încheiate de împrumutat cu alte societăți financiare de credit. ”

- art. 8.1 lit. c) din Condiții Generale ale Convenției „În cazul apariției unei situații neprevăzute care în opinia băncii face să devină improbabil ca împrumutatul să-și poată îndeplini obligațiile asumate conform Convenției.”

- art. 8.1 lit. d) din Condiții Generale ale Convenției „In cazul aparitiei unei situatii neprevazute conform careia, in opinia Bancii, creditul acordat nu mai este garantat corespunzator;”

- art. 10.1 din Condiții Generale ale Convenției „Referitor la Convenție pot apărea, la data semnării sau ulterior modificări de interpretare ale oricărei legi, prevederi sau reglementări aplicabile, care: lit. a) supun Banca la orice impozit, taxă cu privire la creditele acordate sau la obligațiile sale de a acorda credite sau care schimbă baza de impozitare pentru suma principală și dobânti la creditele acordate sau care se referă la orice alte sume datoraterezultând din Convenție cu privire la creditele acordate sau la obligația sa dea acorda credite în conformitate cu prevederile legale în baza cărora funcționează și este organizată banca. lit. B) impun, modifică sau consideră aplicabile orice rezervă, depozit special sau orice cerință similară (de ex. în corelație/legătură cu propunerea noului Acord de la Basel privind capitalul propus de către Comitetul de Supraveghere a Băncilor Basel) afectează activele Băncii, constituite cu sau pentru costurile Băncii sau care impun Băncii orice altă condiție care afectează creditele acordate sau obligația sa de a acorda credite. lit. c) al căror rezultat este: I. creșterea costurilor Băncii legate de acordarea sau de punerea la dispoziție a oricărui credit; II. reducerea cuantumului oricărei sume primite sau a oricărei creanțe a Băncii, în baza Convenției”

- art. 10.2 din Condiții Generale ale Convenției „În oricare din cazurile mai sus menționate în termen de 15 zile de la data la care a fost notificat în scris de către Bancă, Împrumutatul va plăti acesteia sumele suplimentare astfel încât să compenseze Banca pentru creșterile costurilor, sau altor rambursări.”

C) Modificarea art. 5 c) „Comision de rambursare în avans”, stabilit în Condițiile Speciale ale Convenției astfel: „2% calculat la valoarea sumei rambursate în avans pe parcursul primilor 5 ani din Durata Creditului, plătibil integral la data efectuării rambursării. 1%  calculat la valoarea sumei rambursate în avans ulterior primilor 5 ani din Durata Creditului, plătibil integral la data efectuării rambursării”, în sensul alinierii acestui articol la prevederile art. 67 din Ordonanța de Urgența a Guvernului nr. 50/09.06.2010

D) Reanalizarea Graficului de rambursare a sumei principale și a dobânzii în conformitate cu formula de calcul a anuității prezentată în Condițiile Generale ale Convenției la Secțiunea 1 Definiții.

Edited by eduard.seucea, 26 August 2010 - 10:18.


#46
tiz

tiz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 31.12.2006
Am primit Actul Aditional.
Pe langa faptul ca CR a fost redenumit in Comision de Administrare Credit, au modificat si dobanda, din fixa in variabila, ca cica nu scria in contract in mod expres ca este "dobanda fixa".
Nesimtitii astia nu au nicio limita!

#47
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Voi asteptati ca in Romania  bancile sa fie reglementate de stat ?
Bancile vor ramine pe mai departe  niste camatari oficializati .Oamenii politici  din Romania se impart in doua :corupti si prostanaci .Cu ei vreti sa schimbati ceva ?
Romanul are o vocatie de sluga .

#48
oanachicu

oanachicu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.07.2010

 gpeforum, on 4th August 2010, 00:40, said:

Nu ma pricep prea bine, dar daca OUG e in vigoare, ma gandesc ca nu s-ar da daca cu ar avea nici o valoare legislativa. Chiar nu inteleg, ca e lege, ca e ordonanta, nu trebuie respectata?
Si te contrazic, ambigua nu e, e foarte clara din punctul meu de vedere. Ce e ambiguu?

In privinta declararii creditului scandet, nu zic inimc pentru ca nu am cercetat, dar sunt sigura ca trebuie sa existe niste reglementari care sa nu permita bancii sa faca asta oricand si oricum.

Si revin: un avocat cu experienta pe zona asta si pe care sa si-l poata permite un platitor de credit, stie cineva?
Multumesc.

Daca vrei nr. de tel. scrie-mi e-mail pe [email protected]
Eu am deja primul termen de judecata.
Nu ia mai multi pe acelasi dosar deoarece spune ca nu e deloc practic. Se misca foarte repede si mie mi-a lasat o impresie foarte buna.

#49
frot2002

frot2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 08.02.2005
Salut,
am un credit ipotecar la volksbank incheiat in 2007 si "din fericire" la mine se aplica "doar in primele 12 luni" comisionul de risc. Nu inteleg daca, conform OUG 50, pot solicita returnare sumei aferente acestui comision pentru acea perioada. Stie cineva daca e in regula din parte bancii sa il perceapa in primul an sau nu?
Oricum o sa le fac o notificare privind transformarea si introducerea lui din nou sub forma comisionului de administrare credit.
Multumesc anticipat!

#50
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007

 oanachicu, on 10th September 2010, 15:49, said:

Daca vrei nr. de tel. scrie-mi e-mail pe [email protected]
Eu am deja primul termen de judecata.
Nu ia mai multi pe acelasi dosar deoarece spune ca nu e deloc practic. Se misca foarte repede si mie mi-a lasat o impresie foarte buna.
PM te rog, eu sunt interesat. Mulțumesc!

#51
blonda

blonda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 18.06.2004

 frot2002, on 10th September 2010, 18:12, said:

Salut,
am un credit ipotecar la volksbank incheiat in 2007 si "din fericire" la mine se aplica "doar in primele 12 luni" comisionul de risc. Nu inteleg daca, conform OUG 50, pot solicita returnare sumei aferente acestui comision pentru acea perioada. Stie cineva daca e in regula din parte bancii sa il perceapa in primul an sau nu?
Oricum o sa le fac o notificare privind transformarea si introducerea lui din nou sub forma comisionului de administrare credit.
Multumesc anticipat!

Esti sigur? si eu tot in 2007 am semnat cu ei si partea cu "doar pt primele 12 luni" e mentionata la conditii generale. Practic, pe prima pagina, acolo unde se mentioneaza efectiv comisioanele si dobanzile, scrie clar ca acest comision se aplica pe toata durata contractului. Uita-te si in scadentar, ar trebui sa iti apara acolo.

#52
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Am inteles ca Volksbank,in unele cazuri ,  a venit cu niste oferte cu ocazia semnarii actului aditional  conform cu  OUG 50/2010 . Sunt avantajoase ?

Edited by mcbos, 16 September 2010 - 14:25.


#53
roxalina

roxalina

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.09.2010
exista posibilitatea legala pe cale judecatoreasca de restituire a comisonului de risc in ambele situatii aratate: atunci cand exista cele doua clauze contradictorii si atunci cand este mentionata perceperea comisionului pe intreaga durata a creditului. astazi am facut si eu notificare bancii, astept raspuns. in tara exista cazuri chiar de restituire amiabila a comisionului pentru ultimii 3 ani. sunt avocat in Botosani. daca aveti nevoie de o parere avizata sau doriti sa efectuati demersuri cu privire la recuperarea comisionului de risc sau anularea unor clauze abuzive din contracte, ma puteti contacta prin mail: [email protected]. am discutat deja cu cineva de la opc si urmeaza sa le fac notificare si lor daca raspunsul bancii va fi unul nefavorabil. exista sanse reale de negociere a contractelor si merita incercat.

#54
lightpawn

lightpawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 09.02.2007

 mcbos, on 16th September 2010, 15:22, said:

Am inteles ca Volksbank,in unele cazuri ,  a venit cu niste oferte cu ocazia semnarii actului aditional  conform cu  OUG 50/2010 . Sunt avantajoase ?
Nu prea, cel puțin pe mine nu m-au aranjat variantele propuse de ei.
I-am notificat că modificările propuse de ei sunt ilegale, când oi avea timp îi dau în judecată.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate