![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Serbia
Last Updated: Aug 17 2023 07:33, Started by
anonima1
, Feb 24 2008 11:24
·
3

Posted 22 October 2008 - 20:51

Da, langa durmitor. Drept sa spun ma uitasem initial dupa un topic despre muntenegru, dar se pare ca am sarit peste ele...si am cautat pana la pagina 7
![]() ![]() |
Posted 16 December 2008 - 21:42

salut,
am si eu o intrebare despre serbia,in special Kragujevac. Eu trebuie sa plec in interes de serviciu acolo, la fabrica auto. Am auzit ca este o zona periculoasa acolo,poti fi atacat pe strada sau pe drumurile nationale daca esti cu masina,ca au fost atacati oameni chiar si la hotel si lasati in p....goala. Mie mi se par povesti dar as vrea sa intreb daca cineva a auzit de ceva de genul asta. In general ce am citit pe formu este ca pe autostrada,spre Grecia sau spre Croatia nu sint probleme,mai ales daca ai o masina cu numere romanesti. Eu voi merge cu o masina cu numere nemtesti. Tipul cu care am vorbit,merge acolo cu un bodyguard dupa el si acolo mai are inca vreo 3-4.El zice ca este o zona mai "nationalista",totul e scris pe acolo in chirilice,sint numai oameni perisculosi si saraci. voi ce ati auzit? Edited by tiens, 16 December 2008 - 21:54. |
Posted 07 April 2009 - 16:59

Posted 07 April 2009 - 18:21

Posted 21 June 2009 - 17:40

Posted 21 June 2009 - 19:01

Nici vorba, Banca Nationala nu face tranzactii valutare cu persoane fizice sau juridice. N-ai ce sa faci cu dinarii, nu ti-i schimba nimeni. Poate, daca gasesti pe cineva care se duce prin Serbia, sa-i dai, sau daca te duci tu.
|
Posted 23 June 2009 - 22:05

Nici vorba, Banca Nationala nu face tranzactii valutare cu persoane fizice sau juridice. N-ai ce sa faci cu dinarii, nu ti-i schimba nimeni. Poate, daca gasesti pe cineva care se duce prin Serbia, sa-i dai, sau daca te duci tu. Pai ma duc in august. Deci sa-mi iau euro la mine sau doar cardul si sa scot de pe el direct dinari? |
Posted 24 June 2009 - 15:32

Eu consider ca cel mai avantajos este cu cardul. Cursul de schimb este foarte avantajos, aproape de al BNR. E bine sa ai totusi si ceva Euro la tine, pentru orice eventualitate. Eu am folosit cardul de salariu, in lei, in Croatia, Slovenia (acum 3 anui, cand nu trecusera la euro), Ungaria si Cehia Cand am intrat in fiecare dintre tarile astea n-am avut nici un ban de-al lor. Am scos de la bancomat cat am estimat ca voi cheltui pe ce stiam ca am nevoie si, in rest, plateam cu cardul. Daca mergi cu masina, cand parasesti tara, de banii care-ti raman iei benzina pana la ultima centima.
|
|
Posted 24 June 2009 - 21:56

Eu consider ca cel mai avantajos este cu cardul. Cursul de schimb este foarte avantajos, aproape de al BNR. E bine sa ai totusi si ceva Euro la tine, pentru orice eventualitate. Eu am folosit cardul de salariu, in lei, in Croatia, Slovenia (acum 3 anui, cand nu trecusera la euro), Ungaria si Cehia Cand am intrat in fiecare dintre tarile astea n-am avut nici un ban de-al lor. Am scos de la bancomat cat am estimat ca voi cheltui pe ce stiam ca am nevoie si, in rest, plateam cu cardul. Daca mergi cu masina, cand parasesti tara, de banii care-ti raman iei benzina pana la ultima centima.
Plata cu cardul este scutită de comision la toate magazinele! Am scos bani de la ATM-urile din Croația și Slovenia, fără nici o problemă, dar este de preferat să nu scoți foarte des pentru că, în acest caz comisioanele sunt destul de mari față de cele percepute în țară! Este bine să se verifice înainte de plecarea din țară la banca emitentă a cardului, care sunt comisioanele percepute la scoaterea de bani... Totuși există o mare reticență nejustificată printre români în a folosi cardul în afara țării! ![]() |
Posted 05 July 2009 - 15:28

Multumesc de sfaturi.
Inca o intrebare: cat de sigura e Serbia, in special Belgrad-ul? Iar preturile cum sunt? |
Posted 05 July 2009 - 19:48

Posted 06 July 2009 - 10:09

Salutare...am o intrebnare mai putin obisnuita...ma gandesc la un circuit Romania- Belgrad- Bar- Belgrad- Skopje- Salonic- Romania...dat fiind ca doresc sa calatoresc noaptea, cu trenul, la vag de dormit sau cuseta si ziua sa vizitez Belgradul, Bar si Skopje, as dori sa stiu daca in garile astea exista vreun loc unde poti face un dus...intreb asta pt ca e vb de vreo 6 zile de hoinareala, ziua in oras, noaptea in tren...in Polonia spre exemplu, erau dusuri si puteai face pentru suma de 9 Zloti (cam 2 euro), dupa care te urcai in tren curat...daca cineva are cunostinta despre asa ceva, rog sa posteze aici...multumesc
|
Posted 10 July 2009 - 15:19

Atentie cei care mergeti cu masina prin Serbia : benzina de calitate slaba spre proasta . Daca o sa inceapa sa traga prost , sa aiba motorul tot felul de zgomote la anumite turatii si stiti ca era in stare tehnica buna la plecare e de la benzina . Mai ales feriti-va de benzinariile mici . Motelurile de pe autostrada sunt vai de mama lor unele iar la pret sunt foarte scumpe . Am stat la o bomba prapadita cu 35 de euro/n . La noi la motel President (****, pe drumul Pitesti-Craiova ) era 39 . In Belgrad se circula ca la prosti , mai ales ca majoritatea masinilor sunt niste rable , asa ca nu le pasa daca le busesc .
Cazare ieftina si oarecum buna pentru tranzit prin Belgrad gasiti la Autokamp Dunav , directia Zemun , str. Cara Dusana . Casuta de lemn ~ 1750 dinari/2 pers/n , loc de cort ~ 1200 dinari/2 pers/n . Datele sunt din 8 iulie 2009 . @ghioane007 : probabil vrei ceva senzatii tari de te-ai gindit la asa ceva sau vrei sa-ti reamintesti de trenurile anilor '70 de la noi . Edited by tuareg, 10 July 2009 - 15:28. |
|
Posted 13 July 2009 - 21:34

In drum spre Elvetia, am trecut si prin Serbia. Am intrat pe la Portile de Fier I. Sarbii ne-au verificat pasapoartele si cartea verde. Din shop-ul din vama am cumparat slibovita Manastirska, foarte buna, 3,8 euro sticla de un litru.Drum splendid pe langa Dunare spre Donji Milanovac. Se viziteaza cetatea de la Golubac, amplasata chiar pe malul Dunarii, soseaua trecand prin mijlocul ei.Din Golubac nu am continuat spre Veliko Gradiste, ci am cotit spre Zelenik pentru a scurta distanta, pe un drum secundar,asfaltat, dar bun, fara gropi. Am ajuns langa Pozarevac, si de aici am intrat pe autostrada pana la granita cu Croatia. Autostrada trece prin Belgrad, iar in aceasta zona a fost foarte aglomerata.Pentru autostrada, intre Pozarevac si Belgrad am platit 2 euro, iar intre Belgrad si granita cu Croatia, 4 euro. Plata am facut-o cu euro, suma exacta, care nu a necesitat rest.
Attached Files |
Posted 27 July 2009 - 21:29

In drum spre Elvetia, am trecut si prin Serbia. Am intrat pe la Portile de Fier I. buna. vom sta cateva zile la herculane si ne gandeam in un din zile sa dam o fuga pana in Serbia. crezi ca se merita? cam ce orase mai apropiate ai recomada pentru "vizita", ca nu cred ca vom ajunge pana la Belgrad. din cate am vazut in poze nu ma astept la mare lucru, dar...... multumesc. |
Posted 27 July 2009 - 21:42

Treceti granita pe la Portile de Fier, apoi o luati spre dreapta prin defileul Dunarii si vedeti cazanele de pe partea lor. Dupa cativa km de la granita este un fel de parcare-popas unde puteti opri si aveti o panorama superba. Mai departe, cetatea de la Golubac daca ajungeti pana acolo. Zic ca se merita ca excursie de la Herculane.
[ http://lh4.ggpht.com/_Fb-kOg9xsTE/SkuSWOf8vKI/AAAAAAAACFk/SVs9DA1YonI/IMG_7679.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://lh6.ggpht.com/_Fb-kOg9xsTE/SkuSW5UX0JI/AAAAAAAACFw/pg0FdWXqbRk/IMG_7689.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://lh3.ggpht.com/_Fb-kOg9xsTE/SkuV4czOtgI/AAAAAAAACF8/JEnqsKuz3vg/IMG_7698.JPG - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by mdt, 27 July 2009 - 21:51. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users