Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...
 Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie
 Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare
 Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ghete calduroase de oras?

Serbia

- - - - -
  • Please log in to reply
159 replies to this topic

anonima1

anonima1

Senior Member

• Grup: Senior Members
unde sa caut cazare ieftina si decenta in macedonia?ma intereseaza mai mult skopje si locurile care merita vizitate

Imperator

Imperator

Senior Member

anonima1, on Feb 24 2008, 11:24, said:

unde sa caut cazare ieftina si decenta in macedonia?ma intereseaza mai mult skopje si locurile care merita vizitate
Skopje e asa si asa, nimic deosebit. In 1963 Skopje a fost distrus aproape complet de un cutremur devastator. Intreaga lume occidentala au anuntat ca le vor da miliarde de dolari ca ajutoare (deh, Tito era simpatizat atunci de Occident), asa ca arhitectii au decis sa faca orasul viitorului. Miliardele n-au mai venit, asa ca Skopje este pe alocuri un soi de Coruscant semi-avortat. In plus, in lipsa banilor, macedoneni s-au pus pe construit blocuri comuniste... Cel mai interesant loc din Skopje este o moschee mediocra.
In schimb. Ohridul este o bijuterie necunoscuta romanilor. Capitala a primului Imperiu Bulgar (numit prin partea locului, al 2-lea Imperiu Macedonean, primul fiind cel al lui Alexandru), a supravietuit intr-o zona a orasului Ohrid - biserici bizantine, case vechi, este un loc special... mai ales pentru ca se afla pe malul lacului Ohrid - mananca pastravul de Ohrid - este una dintre cele mai vechi specii de peste din lume, se gaseste doar in lacul Ohrid. Zona este de asemenea extrem de pitoreasca - un lac de vreo 50 km lungime, de cealalta parte fiind Albania. Merita vizitata si biserica Sveti Stefan, foarte aproape de frontiera albaneza. Se poate sta ieftin la gazda (celebrele "sobe" din spatiul ex-iugoslav). fix ca in Croatia, dar la mult mai putini euro.

anonima1

anonima1

Senior Member

Imperator, on Feb 24 2008, 17:27, said:

Skopje e asa si asa, nimic deosebit. In 1963 Skopje a fost distrus aproape complet de un cutremur devastator. Intreaga lume occidentala au anuntat ca le vor da miliarde de dolari ca ajutoare (deh, Tito era simpatizat atunci de Occident), asa ca arhitectii au decis sa faca orasul viitorului. Miliardele n-au mai venit, asa ca Skopje este pe alocuri un soi de Coruscant semi-avortat. In plus, in lipsa banilor, macedoneni s-au pus pe construit blocuri comuniste... Cel mai interesant loc din Skopje este o moschee mediocra.
In schimb. Ohridul este o bijuterie necunoscuta romanilor. Capitala a primului Imperiu Bulgar (numit prin partea locului, al 2-lea Imperiu Macedonean, primul fiind cel al lui Alexandru), a supravietuit intr-o zona a orasului Ohrid - biserici bizantine, case vechi, este un loc special... mai ales pentru ca se afla pe malul lacului Ohrid - mananca pastravul de Ohrid - este una dintre cele mai vechi specii de peste din lume, se gaseste doar in lacul Ohrid. Zona este de asemenea extrem de pitoreasca - un lac de vreo 50 km lungime, de cealalta parte fiind Albania. Merita vizitata si biserica Sveti Stefan, foarte aproape de frontiera albaneza. Se poate sta ieftin la gazda (celebrele "sobe" din spatiul ex-iugoslav). fix ca in Croatia, dar la mult mai putini euro.
multumesc
dar in belgrad?
cazare si locuri de vizitat

Imperator

Imperator

Senior Member

anonima1, on Feb 24 2008, 20:42, said:

multumesc
dar in belgrad?
cazare si locuri de vizitat
In Belgrad, am stat fie la Hyatt (in delegatie), fie la prieteni...
De vizitat: parcul Kalemegdan cu vechea cetate, centrul - strada pietonala cu Trg Republike, luat masa pe vasele ancorate pe Sava, catedrala Sv. Sava (imensa :) si mai mica Sv. Marko, un palatel langa Patriarhia Ortodoxa Sarba, ambasada americana (in caz ca ai inclinatii piromane), piata Parlamentului (e oricum la 2 pasi de Trg Republike). Nici in Belgrad nu as spune ca e mare lucru...

anonima1

anonima1

Senior Member

Imperator, on Feb 24 2008, 21:00, said:

In Belgrad, am stat fie la Hyatt (in delegatie), fie la prieteni...
De vizitat: parcul Kalemegdan cu vechea cetate, centrul - strada pietonala cu Trg Republike, luat masa pe vasele ancorate pe Sava, catedrala Sv. Sava (imensa :) si mai mica Sv. Marko, un palatel langa Patriarhia Ortodoxa Sarba, ambasada americana (in caz ca ai inclinatii piromane), piata Parlamentului (e oricum la 2 pasi de Trg Republike). Nici in Belgrad nu as spune ca e mare lucru...
MERSI
atunci ma las pagubasa
din grecia ma opresc in Ro La cazane :thumbup:

Imperator

Imperator

Senior Member

anonima1, on Feb 24 2008, 21:48, said:

MERSI
atunci ma las pagubasa
din grecia ma opresc in Ro La cazane :thumbup:
Ohrid n-ar fi o idee rea... e unul dintre cele mai faine locuri din Balcani

denis radu

denis radu

Member

• Grup: Members
Salutare

As vrea sa fac maine  , o plimbare de o zi prin Serbia undeva aproape de granita de la Portile De Fier . Contez pe amablilitatea celor care au mai fost sau stiu zona sa-mi dea si mie ceva inforatii cu locuri ce merita vazute, vama , trafic.....

Multumesc.

Edited by denis radu, 29 March 2008 - 10:09.

Ntim

Ntim

Member

Trec prin Belgrad saptamina asta si stau de  dimineata  pina seara ce se poate vedea  merg cu tren ?  Care e cursul euro--dinar ?

denis radu

denis radu

Member

Ntim, on Mar 31 2008, 09:45, said:

Trec prin Belgrad saptamina asta si stau de  dimineata  pina seara ce se poate vedea  merg cu tren ?  Care e cursul euro--dinar ?

1euro aproximativ 80 dinari .

bizzare80

bizzare80

New Member

cursul depinde de zi...poate fi 83 poate fi 78 dns la E....traficul e ca pe la noi, vama e linistita, foarte nepopulata...ca sa ma exprim asa, si sarbii oameni dintr-o bucata....succese...

Adrian-Nicolae

Adrian-Nicolae

Junior Member

Pentru cei care vor sa mearga in Serbia, iata cateva informatii:
- daca faceti intrarea pe la Portile de Fier I, imediat dupa vama, puteti face la stanga, spre Kladovo. Puteti lua masa la Tekijanka, un restaurant foarte misto, unde veti fi serviti cu portii mari, care au preturi... mici.
- spre dreapta, dupa vama, va puteti indrepta spre Donji Milanovac, un orasel cu un hotel imens, Lepenski Vir, numit astfel dupa situl arheologic aflat la vreo 14 km de localitate, spre Belgrad. De vazut.
- tot pe aici, prin zona, puteti merge la Maidanpek, un oras minier.
- spre Belgrad, mai puteti opri la Pozarevac.
- in drumul spre Belgrad, puteti opri la Golubac, o veche cetate care se afla sus pe munte, iar acum este chiar pe malul Dunarii. Soseaua trece prin mijlocul cetatii.
In martie cel putin, un euro era 78 de dinari. Sarbii sunt primitori. Nu incercati sa vorbiti cu ei in limba engleza. Nu prea stiu. In schimb, veti avea placuta surpriza sa vi se vorbeasca in romaneste, de multe ori chiar intr-o curata limba romana. Sunt multi romani pe malul sarbesc al Dunarii sau pur si simplu stiu romaneste.

Edited by Adrian-Nicolae, 29 May 2008 - 22:41.

genugeo85

genugeo85

New Member

Am fost in Serbia(Beograd) pe 31 iulie, in trecere spre Muntenegru. Am vrut sa revad capitala Serbiei dupa 29 de ani... Am ramas deceptionat! S-a ales praful dintr-o tara candva infloritoare(ce-i drept si mai mare)! Belgradul mi-a aparut ca un oras ponosit, neingrijit, cu oameni posomorati si saraci(am vazut atatea masini "preistorice" gen Zastava si Yugo, cat nu existau nici la noi inainte de '89), in care cele mai importante puncte de atractie sunt cladirile bombardate de "pretinii" si "camarazii" nostri americani. Mi se pare un mare regres de civilizatie Serbia de azi... M-am intersectat si cu doi "militieni" care m-au taxat de 20 euro pentru niste presupuse abateri rutiere! In afara de peisaje nu prea ai mare lucru de vazut in Serbia.

Attached Files

gundie

gundie

New Member

buna seara.am doar o singura intrebare pentru cei care sper sa ma ajute:sotia mea e cetatean german,inca suntem in romania,si am dori sa petrecem cateva zile in muntenegru la intoarcerea spre germania.problema pe care o avem,in acelasi timp si intrebarea mea:sotia mea are ca document de identitate doar buletin de identitate(un pasaport de calatorie lipseste),credeti ca am putea intra dinspre timisoara in serbia,dupa care in muntenegru doar cu buletin de identitate german?va multumesc pt un eventual raspuns.cineva pe topicul de muntenegru mi-a dat ceva relatii consulare...insa la telefon dau mereu de un robot afurisit... :cursing:

Peachy

Peachy

Member

Atat pentru Serbia cat si pentru Muntenegru este nevoie de pasaport valabil, nu se poate intra pe baza de carte de identitate. Doar daca nu cumva exista vreun acord intre Serbia si Germania care sa specifice altceva.

Edited by Peachy, 18 August 2008 - 00:19.

senve

senve

Member

Adrian-Nicolae, on May 29 2008, 22:39, said:

In martie cel putin, un euro era 78 de dinari. Sarbii sunt primitori. Nu incercati sa vorbiti cu ei in limba engleza. Nu prea stiu. In schimb, veti avea placuta surpriza sa vi se vorbeasca in romaneste, de multe ori chiar intr-o curata limba romana. Sunt multi romani pe malul sarbesc al Dunarii sau pur si simplu stiu romaneste.

pai dupa ce au fost bombardati de americani si au fost ucisi atatia, e ca si cum ar veni un albanez din Kosovo
sa vorbeasca albaneza in Belgrad, sau un  georgian sa vorbeasca georgiana in  Moscova... :)

mama_1919

mama_1919

New Member

Buna, eu am fost pentru prima data in Serbia anul asta la 1 aug. Mi-am gasit rude in Knjazevac ( vreo 60 km pana in Nis) si am fost la ele.
In primul rand trebuie pasaport apoi extensia la cartea verde ca nu aveam si pt. Serbia, trecerea am facut-o pe la Portile de Fier I (Gura Vaii) era dimineata si erau ceva masini in vama m-am lamurit repede ca erau cei care fac micul comert, am spus vamesului ca trecem mai departe si ne-au bagat pe o alta banda. Sarbii s-au uitat decat la pasapoarte si ne-au dat niste cartonase care  ne-au spus ca la intoarcere sa le lasam la ei.  Poate asa a fost dintotdeauna nu stiu dar daca stai la hotel le prezinti cartonasul si ti-l vizeaza daca ma pot exprima asa, de fapt se trece data din care ai stat pana pleci, in cazul nostru care ne duceam la persoane fizice a trebuit sa mearga proprietarul la care stai cu cartea de identitate sa ne inregistreze si la plecare dis de dimineata am fost iar la sectia de politie din oras sa ne treaca plecarea. Am ramas surprinsa de faptul ca ruda noastra ne-a zis ca nu avem voie sa intram in sectia de politie imbracati indecent (noi aveam pantaloni tip bermude si papuci si maieuri) ca sa te prezinti la politie sau in birourile administratiei trebuie sa fi imbracat decent ( pantalon lung, fusta sau rochie si o bluzita mai cu manecuta sau mai putin decoltata. Altfel nu intri. Am avut euro si am schimbat la ei in vama am luat leapsa 1 euro = 75 dinari, cand am fost in oras (inclusiv in Nis) puteai schimba cu 78 sau 79. Drumul a fost prin Kladovo, Negotin, Zajecar, Knjazevac si daca vrei mai departe Nis. In Negotin de vorbeste romaneste din 2 oameni 1 stie romaneste. Spun asta pentru ca noi ne-am incurcat putin in Negotin ca am intrat in oras, nu trebuia. Ei nu au borne kilometrice undeva dupa Zajecar apar niste pietre mici si de multe ori indicatoare. Indicatoarele sunt scrise in latina asa ca nu e o problema. Am luat si benzina ca ne-am cam plimbat prin zona pretul la benzina fara plumb era 109 dinari = 1,45 euro cam scump. Este adevarat ca sunt afectati de toate aceste faramitari care au avut loc sunt in situatia in care eram noi prin 91 sau 92 cu privatizari dubioase si inchideri masive de fabrici. Dar sunt foarte corecti. Nu stiu decat cei tineri putina engleza si aceia sunt putini. Preturile la alimente sunt cam ca la noi la unele sunt chiar peste . Salamuri crud-uscate si afumate sunt excelente.
Berea ieftina Jelen Pivo si Weifert super bune cel putin noua ne-a placut. Prajiturile excelente se topesc in gura- probabil ca banatenii nostri au invatat de la ei. Oamenii linistiti -chiar daca vi se pare ca se cearta ei asa vorbesc au alta tonalitate ,intonatie) La ei probabil din cauza situatiei economice precare cei care ies in oras  majoritatea mananca inghetata si beau suc, sau beau bere, nu am prea vazut mancaruri ca la noi ( shaorma, kebab si alte alea) probabil mananca acasa si in oras doar se plimba sau isi permit aceste mici placeri. Toate casele sunt acoperite cu tigla nu ca la noi cu tabla si alte Onduline, Bardoline. La Nis au o strada pietonala foarte larga cu flori si pe mijloc terase dotate cu umbrele imense si plasme TV. De o parte si de alta magazine cat cuprinde , o galerie subterana si un mini Mall. Daca vrei sa parchezi masina orasul e impartit in zone zona I , II si au pancarte care iti spune ca trebuie sa trimiti un SMS si sa platesti pentru cat stai 1 ora sau  3 ore. Noi am avut probleme ca la ei nr de inmatriculare erau cu nr nu cu litere ca la noi si asa ca am facut o asociere BMM a devenit 21313 ( de la a cata litera din alfabet era) c/val mesajului de retine prin abonamentul de telefon. Daca am regretat ceva a fost Dalli al nostru cand vine nea Ion dai banii si gata. Nu te chinui sa trimiti SMS. Aveau un Mc Donalds in Nis care a fost ars cand s-a declarat independenta Kosovo dar acum era renovat. Daca ai rabdare sa intri pe toata strada la fiecare magazin gasesti promotii la Nike, Champion sau Diadora foarte convenabil , ex adidasi Diadora 30 euro perechea, sapca Nike 8 euro, tricouri de la 10 euro. Tricou Polo Lacoste 18 euro.

mirwoona

mirwoona

Member

A fost cineva in Zabljak, Muntenegru?

Niste prieteni au gasit ceva interesant, iar pozele pe care le-am vazut pe net arata bine. Ceva recomandari?

dariuscha

dariuscha

Senior Member

undeva, ajuns spre coada listei, exista "totul despre muntenegru". poate vei gasi ceva info acolo.
e vorba de statiunea de langa durmitor , nu ?
daca ajungi, povesteste-ne si noua...!

Adrian-Nicolae, on May 29 2008, 23:39, said:

- daca faceti intrarea pe la Portile de Fier I, imediat dupa vama, puteti face la stanga, spre Kladovo. Puteti lua masa la Tekijanka, un restaurant foarte misto, unde veti fi serviti cu portii mari, care au preturi... mici.
- spre dreapta, dupa vama, va puteti indrepta spre Donji Milanovac, un orasel cu un hotel imens, Lepenski Vir, numit astfel dupa situl arheologic aflat la vreo 14 km de localitate, spre Belgrad. De vazut.
- in drumul spre Belgrad, puteti opri la Golubac, o veche cetate care se afla sus pe munte, iar acum este chiar pe malul Dunarii. Soseaua trece prin mijlocul cetatii.
ai fost vreodata la Majdanpek? si daca da, de ce ai trimite pe cineva acolo ?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate