Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 

roandre

- - - - -
  • Please log in to reply
2136 replies to this topic

#2125
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postroandre, on 27 mai 2009 - 07:06, said:

Multumesc pt sfaturile legate de alegerea culorii. Sotului ii place 3067...eu am vazut in poze o casa cu 3065 si e complet diferit fata de cum arata pe site acea culoare. Asa ca azi-maine trebuie sa ma duc sa vad paletarul si sa aleg la fata locului.
cat ati lasat voi masa de spaclu sa se usuce inainte de decorativa?

Ieri am primit acasa "scrisoare" de la Primarie ca nu mi s-a facut receptia casei pe motiv ca nu am avut referatul proiectantului. Am sunat-o iar pe duduia de la primarie sa-i spun ca am acel referat, ca putem face receptia si in continuare o tine pe a ei ca imi trebuie balustradele la casa (fara ele nu se poate caci imi apar pe arhitectura si trebuie sa fie). M-am umplut de nervi cu balustradele ei cu tot, i-am mai dat si "plicul" si degeaba. Ma pune sa reiau totul de la capat cu cerere de receptie, hartoage depuse la Primarie si tot tacamul dar acum vrea dupa ce am data decorativa pe casa (pt ca i-am explicat f clar ca nu voi pune nici o balustrada la balcoane pana nu am totul gata ca nu stau sa le curat apoi cu periuta de dinti cand s-or umple de praf).

La casa se pune in continuare polistirenul pe exterior si normal...mai imi trebuie 5 baxuri de polistiren (am luat 200 mp si nu mi-au ajuns pt 3 laturi ale casei). Acum sa vedem cum il aduc caci in masina mai mult de 1-2 baxuri nu-mi incap  Posted Image .
Pt ca la finisaje se vede cat e de "dreapta" casa, bineinteles ca un balcon il am mai mic cu 10 cm fata de cat trebuia si bahar n-am cum sa astup diferenta asta.
Plicul si DNA ...Ba nesimtita nici nu a aprobat...cool tare asta...Bucuresti

#2126
raduk

raduk

    Instalatorul de Iaşi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postbobby69, on 07 aprilie 2020 - 10:20, said:

[...] se vedeau bine mamaligile dar mai putin liniile de material de jur imprejur...
Nu prea cred că adezivul perimetral ar fi ajutat în acest caz... ce-i drept, prezența lui ar fi sporit aderența la stratul suport. Oricum, principalul rol al acelui cordon perimetral este altul decît aderența de care vorbeam. Posted Image

#2127
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postcasuta_papusilor, on 23 iulie 2009 - 11:36, said:

dezaprob cu manie proletara si elan revolutionar aceste practici ilegale, imorale si care ar ingrasa niste birocrati corupti, practici ce tin de un trecut dezavuat de poporul nostru mult prea ingaduitor si de catre sociatatea noastra demna si civilizata.
sa ne unim glasurile intr-un cor si sa spunem impreuna un NU hotarat SPAGII!!!

Posted Image   Posted Image   Posted Image
Posted Image   Posted Image   Posted Image
Pai ea deja a dat ! dar nesimtita aia e(era-2020) infometata rau...

View Postroandre, on 23 iulie 2009 - 22:54, said:

Bineinteles ca si azi am sunat-o pe duduia de la primarie sa o intreb dc a trecut sa vada casa si dc acum, in stadiul asta imi face naibii receptia. Raspunsul ei a fost : "imi pare rau, ieri nu am reusit sa trec sa vad casa caci a durat mai mult o alta receptie la care am fost iar astazi nu pot sa vin pt ca sunt la ghiseu la primarie iar maine este zi scurta caci e vineri...asa ca ramane pe luni sa ma mai sunati si sa vedem cum facem"  Posted Image
casuta_papusilor, nici eu nu sunt adepta spagii si dau f rar spaga dar la Primarie a dat sotul de la prima vizita pe care ne-a facut-o pt receptie...caci credeam in naivitatea noastra ca poate asa se va misca totul mai repede. Ei bine, acum am ajuns si cu banii dati si fara receptie.
  Posted Image .
ma rog, nu mai are rost sa ma enervez...

DNA, DNA, DNA - sa vina sa o ia ! Colega cu Drac-nea...Posted Image

#2128
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postroandre, on 01 septembrie 2009 - 22:47, said:

Bibi123, pretul obtinut e f bun (mai aveam oferte si la 25 ron). Upss, eu am crezut ca asa trebuie puse coltarele acelea peste tot asa ca am si cumparat  Posted Image . Ideea e ca nu am culori deosebite la faianta asa ca nu e greu de potrivit nuanta la coltare.
Balustrada pt balcon (de fapt la toate va fi la fel) o sa fie din fier forjat. Mie nu-mi place inoxul sau cel putin la casa mea consider ca nu se potriveste.
Suprafata utila a casei habar nu am cat este. Cam 282 ar trebui sa fie.
Pai cam toata lumea cand ne-am facut casa am stabilit intai suprafata utila inca din faza de proiect...esti unicat ! Posted Image

View Postroandre, on 02 septembrie 2009 - 00:18, said:

Nuu, s-a schimbat proiectul de cand am scris la inceput 250.8 mp. S-a marit mansarda, podul s-a trecut la camere de locuit, etc. Pe planul dupa care s-a construit casa si s-au platit toate taxele, suprafata ar fi 282 mp.
Si pt ca tot discutam de suprafete, am descoperit ca am terenul mai mic decat in acte  Posted Image . In contractul de vz-cump scrie ca am 279 mp iar eu am un teren dreptunghi de 31x8.7 m, adica aproape 270 mp. Deci ori din partea stanga ori din dreapta cineva a intrat in terenul meu cu 30 cm. Acum ce sa fac in situatia asta? Platesc impozit pe un teren pe care nu-l am??
Ca sa nu mai spun ca am fost obligata sa fac in regim insiruit casa pt ca nu aveam deschiderea la teren de minim 9 m  Posted Image .
Ma rog, asta e una din multele "bucurii" ce fac parte din lungul sir al problemelor ce apar atunci cand vrei sa-ti faci o casa.

lifestyle2000, faza tare e ca zilele astea tot discutam cu sora mea care vine sambata din America sa-mi aduca pt baia copiilor diverse obiecte cu broscute (prosopele, pahare, sapuniera, covorase, etc) si acum ma trezesc cu o broasca adevarata la curte  Posted Image . Ce-o fi zis Doamne-Doamne : "ii trimit o broasca adevarata sa se sature si sa-si completeze colectia de broaste"  Posted Image
Bucurestenii ce probleme mai au ! 9 m2 teren ... Noi "provincialii" nici nu vedem diferente de astea...:) Dar nici nu dam mii de euro m2...

Edited by bobby69, 09 April 2020 - 17:53.


#2129
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postroandre, on 06 septembrie 2009 - 08:44, said:

Deci chitul sa fie cat mai deschis, la nuanta faiantei/gresiei pt a nu iesi in evidenta.

La casa baietii au cam dat-o in bara ieri. Au facut o greseala "capitala" pt mine, "nesemnificativa" pt ei  Posted Image . Din doritnta de a lucra cat mai mult (in nebunia lor au lucrat 22 ore in continuu de la 7 dimineata pana a doua zi la 5 dimineata) si m-au luat pe nepregatite cu aranjatul gresiei in bucatarie, cea pe romb care trebuie sa aiba continuitate cu cea de pe hol si din baie. Problema este ca nu au inceput s-o aseze dupa de la coltul vizibil al golului de usa, ci au ajuns sa se inchida acolo ramanandu-le un rost de 1 cm. Ma streseaza la culme acel rost imens si ma tot gandesc ce mai pot face in situatia asta....sa il umplu cu chit (cat mai deschis la culoare) sau sa tai placa acolo in 2 bucati si sa impart rostul acela (dar asta imi e sa nu se vada ca o carpeala)?
I-a furat linia rostului putin la fiecare rand de placi si s-a ajuns la "minunea" asta la final. Greseala pe care le-o imput este ca nu au inceput de la partea vizibila ca sa se incheie unde nu se vedea indiferent cum ar fi iesit finalul.
corect- dar ei au mers pe principiul : "Noi muncim nu gandim !"...

View Postroandre, on 09 septembrie 2009 - 10:38, said:

Oricum, pretul casei mele nu se poate lua ca referinta pt cei care vor sa-si faca o casa.
Asta cu siguranta ! :)

#2130
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 06.01.2014
Serios ? Discuții/comentarii 2020 versus 2009 ?
Doamne, mare ti-e casa ! Adică,  gradina .

#2131
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postraduk, on 17 octombrie 2009 - 16:44, said:


Răspunsul este evident: te iei doar de vecinul care a intrat pe terenul tău.  Posted Image

Sa vezi cand va vinde celalalt vecin si va veni "unu" mai smecher eventual colorat cu ceafa groasa ce va vrea sa masoare exact si va dori o casa insiruita cu P+2 ! Atunci va fi distractie ca s-a construit pe terenul lui ! :)

View Postroandre, on 17 octombrie 2009 - 17:22, said:

Cu vecinul si cadastru e delicata rau treaba caci e singurul vecin din zona cu care ne-am inteles f bine si a fost f intelegator.... Vom incerca o discutie si apoi...nu stiu ce va fi ...
  Stia el de ce !

#2132
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postcristi.v, on 17 octombrie 2009 - 22:08, said:

Ma bag si eu in seama,am aceeasi dilema si urmeaza sa iau si eu aceeasi decizie:pun si robineti termoststati si cronotermostst sau una sau alta...pai eu am zis ca merge si una si alta,dar sa luam aminte;,robinetii termostatati nu comanda direct centrala, astia daca s-a atins o anumita temperatura in camera, reglata la ei,inchid caloriferul si atunci apa trece pe retur mai repede fara sa se raceasca si centrala daca este setata pe temperatura de retur se opreste,centrala merge atita timp cit temperatura pe retur este mai mica decit reglajul temperaturii centralei pe retur,cronotermostatul face alta socoteala,el daca sesizeaza in camera temperatura setata,opreste centrala si o porneste cind scade temperatura,sau o comanda dupa un program stabilit,
pai sa luam asa o situatie:eu vreau in hol(unde este cronotermostatul) 19gr.,dar in una din camere 22gr.ce fac?,si mai vreau in alta tot 19 sau 18 si in alta 23..pai acum ce mai fac?pot eu executa acest lucru cu robineti termoststati si cu cronotermostat?pai eu zic ca da,dar dupa experimente adica:pot da temp.la crono pe 19 gr.sau chiar 20,si robinetii ii las mai deschisi si incerc combinatii pina imi iese si se pastreaza temp.decalata pe camere cum vreau,dar daca temperatura exterioara se modifica semnificativ, ce fac?ca reglajele mele o iau la vale,pai iar fac tatonari si uite asa,si daca presiunea la gaze scade...e balamuc,treba este sa reziste centrala la nebunia noastra,eu cred ca am spus multe prostii dar poate se mai potrivesc,cineva,un mare specialist de meserie si cu experienta, poate ne spune si noua asa babeste niste situatii mai pe inteles,si in acest fel si noi putem lua decizii mai bune adaptate situatiilor proprii.
  Pai nu-i complicat ! Oricat s-a calculat camerele nu sunt perfect echilibrate la raportul element radiant/volum aer . Deci se deschid toate caloriferele pe maxim si din camera unde se afla cronotermostatul(in general un spatiu cu volum mai mare de aer mai rece si mai constant) si se regleaza temperatura dorita acolo. Apoi se merge in camera unde se doreste cea mai mare temperatura pt a constata daca se atinge acea temperatura . In general daca e atinsa in acel moment temperaturile dorite in celelalte camere sunt atinse sau depasite . Unde e depasita se poate umbla acum la robinetele termostatate in jos. Daca nu s-a atins temperatura dorita in camera cea mai calda sau una din celelalte cu robinetele la maxim atunci se merge in camera cu cronotermostatul de unde se inchide cate putin din caloriferul(caloriferele) zonei respective. Asta va face ca centrala sa lucreze mai mult pe general deci va creste incet temperatura si acolo unde mai era nevoie . Practic camerele unde s-a scazut deja din robinetii termostatati daca sunt de calitate nu se va simti nici o variatie de temperatura...Nu stiu cat de clar am fost dar in practica se poate vedea ca la inceput pare greu dar e simplu...

View Postscheleton, on 18 octombrie 2009 - 00:13, said:

-singura conditie e ca in camera unde e termostat de camera, sa nu fie rob. termostatic, ci simplu.
  Poate fi si rob termostatic dar este doar o cheltuiala in plus ! Necesar real doar daca jucaria cronotermostat este wireless si obisnuiesti sa o tot muti prin casa...

Edited by bobby69, 10 April 2020 - 10:17.


#2133
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,197
  • Înscris: 23.02.2007

View Postcristobob, on 10 aprilie 2020 - 06:14, said:

Serios ? Discuții/comentarii 2020 versus 2009 ?
Doamne, mare ti-e casa ! Adică,  gradina .
El tot continua :D Zici ca e un tv pe stiri non stop in surdina :)

#2134
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Trebuie un numar minim de postari pentru a putea posta in sectiunea forumului "Poiana lui Iocan", unde se face propaganda politica.
Astfel de conturi cu drept de postare in Poiana se tranzactioneaza apoi pe piata neagra a p.o st aci .lor

Edited by kolfleading, 11 April 2020 - 09:41.


#2135
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View PostCristiALF, on 30 ianuarie 2010 - 18:12, said:

Ia uite-i domne cum se vaita de 800mc de gaz...vai... Posted Image Pai eu am 1000mc gaz luna trecuta, iar luna asta cred ca voi avea aproape 1200mc, asta la 2 centrale si doar un P+1 de vreo 150mp contruiti, ce-i drept fara izolatie inca. Oricum...fiti bucurosi  Posted Image
CAAAAT ? 1000 m3 la 150 m2 ? Posted Image

#2136
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postkolfleading, on 11 aprilie 2020 - 09:41, said:

Trebuie un numar minim de postari pentru a putea posta in sectiunea forumului "Poiana lui Iocan", unde se face propaganda politica.
Astfel de conturi cu drept de postare in Poiana se tranzactioneaza apoi pe piata neagra a p.o st aci .lor
Parca am mai auzit pe undeva de Poiana lui Iocan...in afara de Morometii...dar afirmatiile fara suparare sunt gratuite -habar n-am de ce reguli sunt pe acolo pe unde spui...am descoperit discutia asta cu casa si am citit-o ca pe un foileton...is that simple...Posted Image

Edited by bobby69, 11 April 2020 - 23:29.


#2137
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View Postcristobob, on 10 aprilie 2020 - 06:14, said:

Serios ? Discuții/comentarii 2020 versus 2009 ?
Doamne, mare ti-e casa ! Adică,  gradina .
O cunosti ?  Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate