Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou
 Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...
 Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...
 

Preturile la imobiliare vor creste cu 5% la fiecare trei-patru luni

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
85 răspunsuri în acest subiect

#73
mihaicl1981

mihaicl1981

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.309
  • Înscris: 04.06.2009
Mda.
Cum ziceam o tona de "dumb money" cu care am fi putut sa ne ridicam economia sau sa ii bagam in pasive.
Si acum discutam de "scaderi  de 5% la fiecare 3-4 luni" :).
Totusi Serbanescu are o tara de dreptate. Nimeni nu isi imagina ca romanii for fi asa de iresponsabili cu banii imprumutati. Aia chiar au crezut ca avem cultura financiara.
Ca noi vom produce de banii aia :). Nope sunt toti in betoane /masini / electronice/vacante. Dar mai ales in betoane din care nu mai poate nimeni scoate valoare adaugata (cum se credea) .

#74
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 23.297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostteaCup_, on 28th January 2012, 14:11, said:

Vestul/UE ne-a promis bunastare, o economie, nu stiu ce. Serios, unde? Cand?

Convergență. Scopul este acela de a ajuta țările și regiunile  cele mai slab dezvoltate să se alinieze mai rapid la media europeană  prin îmbunătățirea condițiilor pentru creșterea economică și ocuparea  forței de muncă. Acest obiectiv poate fi realizat doar investind în  capitalul fizic și uman, în inovație, în societatea cunoașterii, în  adaptabilitatea la nou, în protecția mediului și în eficiența  administrativă.

Competitivitate regională și ocuparea forței de muncă. Ținta este  creșterea competitivității, a nivelurilor ocupării forței de muncă și a  atractivității regiunilor. (Nu sunt vizate aici zonele cel mai puțin  dezvoltate.) Metoda de îndeplinire a acestui obiectiv este aceea de a  anticipa schimbările economice și sociale și de a promova inovația,  spiritul întreprinzător, protecția mediului, accesibilitatea,  adaptabilitatea și dezvoltarea unor piețe ale forței de muncă mai  favorabile incluziunii sociale.

Dimensiunea socială

Scopul politicii sociale a UE este de a corecta  inegalitățile cele mai evidente din cadrul societății europene. Fondul  Social European (FSE) a fost înființat în 1961 pentru a încuraja crearea  de locuri de muncă și pentru a ajuta lucrătorii în transferul lor  dinspre un gen de ocupație și/sau dinspre o zonă geografică spre alta.




și :naughty:
La ce servește uniunea europeană.

Fondurile structurale, gestionate de Comisia Europeană, încurajează și  sporesc eforturile depuse de autoritățile naționale și locale ale  țărilor membre pentru a reduce inegalitățile între diversele regiuni ale  UE.

  • • garantarea păcii, a prosperității și a stabilității pentru cetățenii Europei;
  • • consolidarea reunificării continentului;
  • • asigurarea securității pentru cetățenii săi;
  • promovarea unei dezvoltări economice și sociale echilibrate; :naughty:

  • • soluționarea provocărilor globalizării și prezervarea identității popoarelor europene;
  • • favorizarea valorilor  europene, precum dezvoltarea durabilă și protecția mediului, respectarea  drepturilor omului și a economiei sociale de piață;
Șerbănescu în 2007 cam în același timp în care eu citeam plin de emoție texte ca cele de mai sus.

Romania va digera cu seifuri cu tot aceste imense sume. Acesti bani  constituie mecanismul extinderii. Dar scopul extinderii ne-am intrebat,  oare, care este?  Iata raspunsul: introducerea de sange proaspat in  economia Vechii  Europe. Ea se extinde, Vechea Europa, nu? Asadar, o face  pentru ea  insasi. Nu pentru Romania, pentru Polonia sau pentru Cehia.  Si o face  pe doua cai: forta de munca, pe care ne-a si luat-o, si  intarirea pietelor de desfacere. Asta-i rolul celor 32 de miliarde: revitalizarea propriilor lor economii.  Daca ne uitam mai aproape, mai  observam un lucru: fiind bani publici,  in Occident nu pot fi accesati de  marile concerne private.  Dar daca acestea se inscriu ca persoane  juridice romane la Registrul  Comertului, devin automat eligibile pentru  banii publici sositi din  tarile lor! Ele au experti, specialisti in  proiecte, relatii etc. Deci,  aceste mari companii straine vor privatiza  in Romania fondurile  publice din tarile europene, fiind astfel  principalele beneficiare ale  celor 32 de miliarde, si nu firmele  autohtone mari sau mici.  Vor avea si ele o felie, dar incomparabil mai  subtire. Acesta e  motivul care ma face sa cred ca nu vom avea probleme  cu consumarea  banilor de la Bruxelles. Ii consuma, nu-i asa?, tot  dansii, finantandu-si propria dezvoltare din Romania.
sursa

Aveam o scârbă profundă pt. oligofreni precum Șerbănescu citind mizeriile lui colonialiste :rolleyes: .
Concluzia după 4 ani este că eu eram oligofrenul credul și Șerbănescu realistul spiritual. :lol:

Când defapt era totul atât de simplu.
Îl credea cineva ?

Capitalul romanesc, atata cat mai exista, are destinul unui capital  de  subcontractare. Va lua, adica, contracte de la altii. Si va trai   clientelar pe banul public. Fiecare partid si-a facut companii de   asfaltari care primesc de la primarii contracte de intretinere si de   peticire periodica a strazilor si soselelor. Altminteri, n-ar mai exista   deloc capital autohton. De altfel, Romania in ansamblul ei va fi o   tara... subcontractoare, cu greu isi va mai permite sa faca ceva prin   fortele proprii in economie.


Editat de paradigmatic, 29 ianuarie 2012 - 10:37.


#75
mihaicl1981

mihaicl1981

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.309
  • Înscris: 04.06.2009
In concluzie punkt e in interesul lor sa tina salariile mici si preturile la case si mai mici.
Ca sa consumam bunurile UE :).
Sa deschida firme la preturi mici .
Nu face nimeni subcontractare din Romania in Elvetia. Doar invers.

#76
teaCup_

teaCup_

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 277
  • Înscris: 19.11.2008
Hai sa incepem cu previziunea expertului: Romania va hali cu seif cu tot banii europeni, si prin Romania intelege firmele straine inregistrate in Romania care practic vor deturna aceste fonduri. Conspiracy much?
Concluzia dupa 4 ani, e ca banii europeni sunt ca banii dracului: nimeni, nici macar strainii pusi pe capatuiala si pe cotropirea tarisoarei noastre nu vor sa se atinga de ei. Ie blestemati dom'le, sa se faca un minister special pentru absorbtia lor, stropit din belsug cu aghiasma. Un rateu evident al domnului Serbanescu, nici nu stiu de ce l-ai citat..
Paragraful cu capitalul de subcontractare e si ala o varza de nedescris. Pentru un economist, Ilie e cam prea indragostit de petarde patriotarde in loc de cifre, statistici sau realitate.

Dar inapoi la UE, mitul, minciuna. Dincolo de ce te doare pe tine (scoaterea din saracie a Romaniei pe bani europeni, prin proiecte europene - daca se poate romanii sa faca ce au facut si pana acum, in timp ce Europa schimba tara din jurul lor in.. Franta. Sa zicem in 3 ani, si fara prea mult praf sau zgomot daca se poate), dincolo de asta, UE a sters niste frontiere, a incercat sa armonizeze o groaza de politici eterogene sau conflictuale (agricultura, justitie, energie, mediu, etc..), a muncit la stabilizarea financiara a tarilor implicate si multe altele. Sa spui ca UE e mit sau minciuna e o copilarie, chiar daca nu este cel mai de succes proiect politic al tuturor timpurilor.
Promisiunea de bunastare nu exista in textul citat de tine. E imaginata. Alea nu sunt promisiuni, sunt intentii.
E problema ta ca ai asteptat marea cu sarea de la UE. Uniunea are un buget limitat, aloca Romaniei o suma si mai limitata, iar pofta romanilor de a lua acei bani si a face ceva cu ei e cea mai limitata.
Si pentru limpezime, UE si companiile private din vest nu sunt acelasi lucru.

View Postparadigmatic, on 20th January 2012, 13:17, said:

Asta înseamnă în esență că fluxuri de capital și know how se vor direcționa către statele periferice, sărace.
Asta înseamnă că există un consens politic, general acceptat, prin care companiile din vest investesc în periferie.
Nu inseamna. Stii cat de tare li se rupe unor multinationale ca Siemens, MAN, ABB sau Michelin de orice consens politic?
Comunistii sunt cei care au sarit usor peste distinctia public/privat si au fost campioni la uniformizarea bunastarii.

#77
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 23.297
  • Înscris: 30.10.2005
Citește textele cu roșu.

#78
teaCup_

teaCup_

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 277
  • Înscris: 19.11.2008

View Postparadigmatic, on 29th January 2012, 09:15, said:

Scopul este acela de a ajuta...
Ținta este  creșterea competitivității...
Scopul politicii sociale a UE este de a corecta  inegalitățile...
Scopul, tinta, scopul. Deci intentii.
O promisiune ar fi sunat cam asa: Planul UE prevede reducerea pana in 2035 a inegalitatii economice in termeni de GDP per capita, dintre tarile cele mai sarace si cele mai bogate, de la actualul 73%, la doar 50%. Adica ar fi continut un deadline, unitati de masura si cifre, in functie de care s-ar fi putut masura succesul sau insuccesul politicilor respective si a banilor cheltuiti.
Ce ai citat tu acolo sunt doar principiile care guverneaza alocarea fondurilor respective, scopul acelor bani. Nu exista nici o promisiune explicita de prosperitate si bunastare.
Motivul pentru care UE nu a deschis fabrici si uzine la noi, este ca nu stie cum sa fabrice telefoane, ciorapi si parchet laminat. Iar daca firmele private nu au venit cu know-how si capital (au venit ele, dar nu fara numar cum sperai), nu are nimic de a face cu UE. UE nu ne-a vandut nici un fel de gogosi..

#79
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 23.297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostteaCup_, on 30th January 2012, 13:33, said:

Scopul, tinta, scopul. Deci intentii.
Păi și?
Au reușit ? :lol:

#80
teaCup_

teaCup_

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 277
  • Înscris: 19.11.2008
"Am reusit?", trebuia sa sune intrebarea. Fiindca telurile formulate acolo presupun efortul nostru, finantat de banii lor. Sau crezi ca ei ar trebui sa dea si banii, sa faca si treaba, si sa ne deranjeze eventual la final, sa taiem panglica la bunastare si sa ciocnim un pahar?
Nu am reusit pentru ca nu ne-am sinchisit.
Dar tu pretinzi in doar 5 ani, cu bani europeni si nepasare romaneasca, sa obtinem ce n-au obtinut germanii dupa 20 de ani de reunificare: nivel de trai similar in fosta RDG, dezvoltare regionala, productivitate si competitivitate ca in vest. Mda, UE e un mit.

#81
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 23.297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostteaCup_, on 30th January 2012, 16:45, said:

Dar tu pretinzi in doar 5 ani, cu bani europeni si nepasare romaneasca, sa obtinem ce n-au obtinut germanii dupa 20 de ani de reunificare: nivel de trai similar in fosta RDG, dezvoltare regionala, productivitate si competitivitate ca in vest. Mda, UE e un mit.
Nici o milisecundă nu m-am gândit ever că-i vom copia pe nemți.
Dar nici o milisecundă nu m-am gândit că în România se va trăi mai prost după aderare decât înainte de aderare. :naughty:

#82
teaCup_

teaCup_

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 277
  • Înscris: 19.11.2008
Shit happens..  :naughty:

#83
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 23.297
  • Înscris: 30.10.2005

View PostteaCup_, on 30th January 2012, 17:17, said:

Shit happens..  :naughty:
Și io ce tot spun aici.
Având în vedere obiectivul, scopul, ținta uniunii, acestea fiind defapt opozante realității de azi, uniunea este un mit.

Atunci când construiești o structură politică care  nu-și atinge scopurile, structura devine mit.
Așaaaa.
O metempsihoză aiuristică politicianistă utopică...fără efect.
O chestie.

Editat de paradigmatic, 30 ianuarie 2012 - 17:28.


#84
mihaicl1981

mihaicl1981

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.309
  • Înscris: 04.06.2009

View Postparadigmatic, on 30th January 2012, 17:27, said:

Și io ce tot spun aici.
Având în vedere obiectivul, scopul, ținta uniunii, acestea fiind defapt opozante realității de azi, uniunea este un mit.

Atunci când construiești o structură politică care  nu-și atinge scopurile, structura devine mit.
Așaaaa.
O metempsihoză aiuristică politicianistă utopică...fără efect.
O chestie.
UE este un mit .
Punkt tu ai fost prin UE prin 2006  ? Adica inainte de aderare ? Ti s-a parut tie e paradisul pe pamant in .. sa zicem Belgia (cea mai europeana tara europeana ? :) ) .
Idealurile UE sunt fantastice. Candva le vom atinge.  Daca mai apar multi birocrati la Bruxelles poate niciodata :).
Realitatile sunt crunte. It's every country for itself :). Coperati si castigati. Sau nu cooperati daca nu va convine.
Ideeal "cooperati", "sinergie" ,"team spirit".

Dar chestiile astea se fac gradat : Nu putem ajunge la salariile din Germania cu economia din Romania.
Nu in 1 an. Nici in 10. Poate in 20 .Poate niciodata.
UE nu GARANTEAZA nimic.

Preturile din UE. Sunt peste tot in jur.
Cand ai preturi de UE si salarii de jumate (sau 1/3) nu ai economie in care sa ai consum.
Ai o tara foarte saraca.  Inglodata in datorii (sau pe cale). Care nu poate sa sprijine economia UE ci doar sa fie ajutata (ei ne dau undita nu ne prind pestele ! ).

Si ca sa revenim la imobiliare : Unii dilii din Amsterdam anul trecut  inca credeau ca "creste" cu 10%/an in Romania :) ca asa le-au zis unii prin 2008.
Deci "legenda" traieste :).

#85
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Mesaje: 23.297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postparadigmatic, on 30th January 2012, 17:06, said:

Dar nici o milisecundă nu m-am gândit că în România se va trăi mai prost după aderare decât înainte de aderare. :naughty:

View Postmihaicl1981, on 30th January 2012, 17:40, said:

Dar chestiile astea se fac gradat
Gradat în jos sau gradat în sus.
Pe mine trendul mă dezorientează :lol:

#86
adrian_2011

adrian_2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.655
  • Înscris: 20.11.2010
Preturile la imobiliare vor creste NEGATIV cu 5% la fiecare trei-patru luni...
Asa e, ... :)
:band:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate