Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou
 Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...
 Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...
 

Problema iaurt Zuzu

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002
Imi place iaurtul, dar devine din ce in ce mai greu sa gasesc un produs care ofera gustul cremos si delicios al iaurtului proaspat, fara a oferi senzatia de nisip proaspat apretat cu aroma de crema de ghete.

Cumpar iaurt Zuzu si lapte Zuzu de aproape un an. Nu am avut nici o problema cu produsele lor pana acuma. Din cate stiu eu, am o toleranta buna fata de lactoza (desi nu am facut un test autorizat). Consum 1-2L de lapte pe saptamana si ocazional ma delectez cu iaurtul Zuzu, ala cu fructe in el. Imi place foarte mult.

Ultimele doua saptamani au fost putin mai ciudate. E de ajuns sa consum o lingura de iaurt ca intestinele mele incep sa produca gaze de sera si ce am mancat ieri paraseste perimetrul cam repejor, intr-o minunata simfonie cu intonatii acvatice. Efectul este accelerat cand consum si lapte la aceeasi masa...

Iata si dovezile oferite. Asa arata eticheta:
Attached File  IMG_0439.jpg   563.55K   92 downloadsAttached File  IMG_0445.jpg   723.04K   95 downloads
Expira peste o saptamana. Spune ca trebuie tinut la 4-8 grade C. Am verificat sa fiu sigur

Attached File  IMG_0437.jpg   598.12K   119 downloads
Erau 5 cand am deschis usa, dar pana mi-a iesit ISO s-a mai incalzit.

Attached File  IMG_0444.jpg   548.11K   183 downloads
Pofta mare!  :deadtongue:

Nu stiu exact ce se intampla, am sa schimb sursa de achizitie un pic (momentan Selgros Bacau), si eventual am sa caut un produs fara faina in el...

#2
Jonica76

Jonica76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 28.04.2007
Ce e ultima poza?
si de fapt ce vrei sa intrebi cu topicul? De ce iti suna tie matele (spus pe romaneste)?
Si eu cumpar produse Zuzu, deci chiar m-ar deranja sa aiba o problema produsele.

#3
happy_me

happy_me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 28.01.2008
Poate ca problema este la tine si nu la produsele Zuzu, mai ales ca se agraveaza cand le combini. Hai ca iaurtul mai contine si alte minuni, dar laptele? Eu una nu am avut astfel de probleme, si nici altcineva din familie, desi consumam tot Zuzu. Oricum , iaurturile astea cu fructe cam lasa de dorit, eu prefer sa nu consum.

#4
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002

 Jonica76, on Feb 21 2008, 11:00, said:

Ce e ultima poza?
si de fapt ce vrei sa intrebi cu topicul? De ce iti suna tie matele (spus pe romaneste)?
Si eu cumpar produse Zuzu, deci chiar m-ar deranja sa aiba o problema produsele.

Eram curios daca e de la mine (care folosesc produsele fara incidente de un an), sau de la produsul care nu mai are proprietatile de acum un an. Ultima poza e iaurtul intr-un bol. E lumina de vina, normal treabuia sa se vada mai roz.

 happy_me, on Feb 21 2008, 11:09, said:

Poate ca problema este la tine si nu la produsele Zuzu, mai ales ca se agraveaza cand le combini. Hai ca iaurtul mai contine si alte minuni, dar laptele? Eu una nu am avut astfel de probleme, si nici altcineva din familie, desi consumam tot Zuzu. Oricum , iaurturile astea cu fructe cam lasa de dorit, eu prefer sa nu consum.

Se pare ca o sa prefer si eu sa nu mai consum. Dar nu inteleg de ce arata diferit, au gust diferit si se comporta diferit fata de acelasi produs, acum un an. Preferam Zuzu, pentru ca spre deosebire de Danone, avea mai putina faina in el, si se simtea gustul de iaurt.

#5
Jonica76

Jonica76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 28.04.2007
mie imi parea aluat! - fara suparare, ca de aia am intrebat.
eu am patit acum cativa ani sa iau iaurt cu fructe de napolact si cand am dat jos folia era mucegait....
Cred ca depinde si de modul in care sunt conservate fructele...
Incearca sa-ti faci tu acasa iaurt cu fructe, ca este mai bun.

#6
happy_me

happy_me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 28.01.2008

 mrproper, on Feb 21 2008, 13:06, said:

Se pare ca o sa prefer si eu sa nu mai consum. Dar nu inteleg de ce arata diferit, au gust diferit si se comporta diferit fata de acelasi produs, acum un an. Preferam Zuzu, pentru ca spre deosebire de Danone, avea mai putina faina in el, si se simtea gustul de iaurt.

Orice firma mai nou aparuta pe piata se axeaza pe calitate la inceput, dupa care cantitatea conteaza; la urma urmei pe ei profitul ii intereseaza. Si cum la noi pe piata nu prea gasesti calitate, cumperi ce gasesti. Din acest motiv baietelului meu ii fac iaurt acasa, nu ii dau din comert decat f rar, e mai sanatos.

#7
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Oh yeah, știu ce zici. Danone-s niște porcării, cu gustul ăla prăfos. Milli rulz! :thumbup:

#8
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002

 donjoe, on Mar 4 2008, 20:24, said:

Oh yeah, știu ce zici. Danone-s niște porcării, cu gustul ăla prăfos. Milli rulz! :thumbup:

Mergem pe Milli pana ne trage tzeapa... ata ete :)

#9
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,097
  • Înscris: 07.07.2006
Problema e ca iaurtul natural proaspat nu are niciun fel de gust cremos, ci o consistenta nitel prafoasa si un gust acrisor. Tocmai fiindca nu multora le place marii fabricanti schimba retetele in fel si chip ca sa iasa cremos si fin.

#10
solitudes

solitudes

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 07.03.2007

 abancor, on Mar 5 2008, 14:59, said:

Problema e ca iaurtul natural proaspat nu are niciun fel de gust cremos, ci o consistenta nitel prafoasa si un gust acrisor. Tocmai fiindca nu multora le place marii fabricanti schimba retetele in fel si chip ca sa iasa cremos si fin.
problema mea nu are treaba cu iaurtu , ci cu smantana  si nu e de la zuzu ci e de la prodlacta brasov.
pana acu fo doua luni era ca marmelada in consistenta , acu e un fel de chestie apoasa si ultralichida cu un gust de te apuca dracii. nu stiu ce au schimbat dar trebuie sa imi identific o noua sursa de smantana ca asta ma face sa o arunc direct cand ii simt noul gust.. :deadtongue: . Din ce am vazut eu compozitia si proportia de grasimi teoretic ar fi aceeasi..  :thumbdown:
astept o sugestie pentru ca imi place smantana in care lingura sta in pozitie de drepti , nu una in care face inot pe spate.

#11
happy_me

happy_me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 612
  • Înscris: 28.01.2008

 solitudes, on Mar 5 2008, 15:11, said:

problema mea nu are treaba cu iaurtu , ci cu smantana si nu e de la zuzu ci e de la prodlacta brasov.
pana acu fo doua luni era ca marmelada in consistenta , acu e un fel de chestie apoasa si ultralichida cu un gust de te apuca dracii. nu stiu ce au schimbat dar trebuie sa imi identific o noua sursa de smantana ca asta ma face sa o arunc direct cand ii simt noul gust.. :deadtongue: . Din ce am vazut eu compozitia si proportia de grasimi teoretic ar fi aceeasi.. :thumbdown:
astept o sugestie pentru ca imi place smantana in care lingura sta in pozitie de drepti , nu una in care face inot pe spate.

Ai incercat smanatana Gospodar de la Napolact? Lingura nu sta chiar in pozitie de drepti, dar nici prea moale nu este. Mie mi se pare ca aduce cel mai mult cu smantana facuta la tara, si am cam incercat de toate; acum mai depinde si de gustul fiecaruia.

#12
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

 abancor, on Mar 5 2008, 14:59, said:

Problema e ca iaurtul natural proaspat nu are niciun fel de gust cremos, ci o consistenta nitel prafoasa
?! :o Pe ce planetă? Sau cu ce-ai hrănit vaca aia? :)

#13
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,097
  • Înscris: 07.07.2006
Fa-ti singur niste iaurt si vezi cum iese.

#14
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,073
  • Înscris: 02.03.2003
Ne-a tampit capitalismul de balta.
Mancarea o cumparam de la librarie si e facuta din plastic.

Zuzu e o alta chimicala vanduta pe post de iaurt.
Singurul iaurt adevarat este cel de casa, restul sunt otravuri frumos colorate.

Iar marca Zuzu, imi face sila mai ales prin imaginea promovata.
Tot felul de taranci cu aere de capitala sunt cuprinse de sindromul "Zuzu".
Ma apuca voma cand vad cat de sarguinciosi suntem la copierea tipurilor de reclama din vest.
O imagine de rahat, produse de rahat.

In ultima vreme, din randul iaurturilor de la librarie am gasit unul mai comestibil.
Este cel de la Napolact. Nu stiu exact cum il cheama pentru ca am luat mai multe soiuri de la ei.
Sunt apropiate de gust de cel natural.


Zuzu - shit - scheisse - hala - rahat - etc.

#15
End-L-user

End-L-user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 30.01.2008
Eu nu imi dau seama ce naiba mare smecherie e sa te uiti pe paharel/cutioara sa vezi daca are sau nu lapte praf, pectina sau alte abureli d-astea in compozitie. Cat iti ia frathe? 25 de secunde? Chiar asa de grabit esti?

#16
mrproper

mrproper

    10 ani de Softpedia...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,063
  • Înscris: 13.11.2002

 End-L-user, on Mar 12 2008, 13:46, said:

Eu nu imi dau seama ce naiba mare smecherie e sa te uiti pe paharel/cutioara sa vezi daca are sau nu lapte praf, pectina sau alte abureli d-astea in compozitie. Cat iti ia frathe? 25 de secunde? Chiar asa de grabit esti?

S-au schimbat in timp retetele.... Si nu prea am de unde alege, intre Danone cu dioxina si praf de aracet si no-name-uri cu gust de rumegus.

As face acasa dar prefer pe cel procesat.

#17
End-L-user

End-L-user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 30.01.2008

 mrproper, on Mar 12 2008, 17:51, said:

S-au schimbat in timp retetele.... Si nu prea am de unde alege, intre Danone cu dioxina si praf de aracet si no-name-uri cu gust de rumegus.

As face acasa dar prefer pe cel procesat.
Erm, intrebarea mea era adresata retoric, nu tie (sau altcuiva anume). De aici si exprimarea mai 'abrupta'.

Eu de obicei nu-mi iau iaurt, decat daca gasesc (rar, ce-i drept) Cedra. Prefer Sana sau Kefir (evident, ma uit mai intai pe eticheta dupa 'cartonase rosii').

#18
vanillachocolate

vanillachocolate

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 01.11.2011
Intr-un raport secret al directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel, inaintat Ministerului Sanatatii se specifica faptul ca iaurturile "probiotice" constituie o amenintare la adresa consumatorilor.
Urmarea? Directorul institutului a fost demis fara explicatii la data de 16 Apr 2010...

Mai toata lumea cumpara vestitele iaurturi “probiotice” de când capitalismul salbatic ni le-a adus în magazine, crezând ca-si fac un bine sanatatii. În plus copiilor le plac reclamele hazoase si gustul lor dulceag, cu fel de fel de arome, naturale evident!
Iata însa ca în vreme ce producatorul francez Danone a trebuit sa plateasca $35,000,000 pentru a închide procesul aflat pe rol în SUA împotriva sa, la noi afacerile lor sunt cât se poate de prospere. Nu asta ma supara în sine, ci faptul ca ni se vinde în continuare asa ceva:
Putina lume stie ce manânca. si mai putina lume citeste ambalajul la ce manânca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.
Iaurturile probiotice “ inventia concernelor americane “ spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite înainte niciodata în alimentatie.
Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei în flora vaginala, în rect, si în tractul uro-genital, în excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodata în intestinele subtiri, în stomac sau în gura, în afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.
Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci când sunt ingurgitate pentru a nu periclita flora intestinala, în special din cel subtire.
Concernele nu numai ca ni le-au introdus în iaurturi, însa le-au si modificat genetic ca sa supravietuiasca acidului din stomac. De aici se poate deduce reauavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consum, constienti fiind de inconstienta umanitatii moderne.
Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic, aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung în intestinul subtire al omului, acest lucru ducând la tot felul de probleme ulterioare, caci prin ele se schimba automat flora naturala care este înlocuita cu o flora tipic vaginala. Danone & Co creeaza deci un fel de flora vaginala în intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte nocive pt. sanatate, atat pe termen scurt cat mai ales pe termen lung!
Cunoscutul specialist în technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist în domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt în una din cartile sale. Însa cui îi pasa, putini stiu înca.
La televizor el însa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câstiga cu reclama la iaurturile “probiotice” de catre posturile de televiziune. Cum sa-ti alungi clientii ?
Bacteriile profane de iaurt însa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt în stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea aceste bacteri (probiotice) se întroduc amesteca pe alta cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer) Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi “indiferent ca este probiotic sau nu “ sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul “ asa ca este greu de gasit înca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau înainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.
În Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi bifide. Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale si fecale. Mâncam rahat fara sa stim, fiindca îi credem orbeste pe cei care fac reclama la TV.
Asta e.

În Google este extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, însa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceaste bacterie mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.
De exemplu  o firma vinde un product cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si în iarurturile probiotice de la Danone & Co. În general se stie sau cel putin stia ca flora vaginala si cea din intestine este complet diferita. Însa în ziua de azi cine mai gândeste ? Toata lumea crede. Cam orbeste.
Daca cineva foloseste aceleasi bacterii pt. stomac si pt. vagin, ceva trebuie sa fie gresit, nu crede?i ? Eu va spun direct si negru pe alb ca aceasta politica a marilor concerne alimentare care au aderat la "Codex Alimentarius" este dusa in scopul imbolnavirii populatiei prin otravirea cu bacterii vaginale si fecale, pentru ducerea la bun sfarsit la Planului de reducere drastica a populatiei mondiale, iar Romania, care din anul 2010 a aderat la acest "Codex", datorita guvernului criminal care o conduce, face astazi tot posibilul pentru a-si "termina" cetatenii!
Consumati in continuare aceste produse ce contin bacerii fecale si vaginale si in cativa ani veti face cancer de colon, intre alte afectiuni grave!
Romani, treziti-va!
Col (dr) Dionisie Cornilescu.


http://aleximreh.wor...ficate-genetic/

http://www.gandul.in...neficii-4966413

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate