Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Apr 28 2024 12:31, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#5671
Posted 24 April 2022 - 11:56
#5672
Posted 24 April 2022 - 12:39
#5673
Posted 26 April 2022 - 10:17
Quote Eu măsuram cu termometrul de carne. Am ridicat ceva sprâncene daca stai sa masori cu termometru alimentar si toate vrajelile astea de marketing... mai bine te joci cu bazaiciul ala de 5 lei din ikea. |
#5674
Posted 26 April 2022 - 11:00
Am făcut asta de 2-3 ori, să corelez ce simt cu ce temperatura e, nu-s nebun să fac asta tot timpul. Oricum nu mi-l trebuie fierbinte și dacă am lapte rece frotez rapid și mai încălzesc un pic și gata.
|
#5675
Posted 28 April 2022 - 11:54
ca sa mai castigi ceva timp si sa nu se incalzeasca laptele foarte repede, cred ca 7-10 secunde poti castiga asa, baga si cana metalica unde frotezi laptele, in congelator.
|
#5676
Posted 28 April 2022 - 14:53
Fac asta când nu am lapte rece. Până încălzesc aparat și tot bag latiera cu lapte cu tot în congelator.
|
#5677
Posted 29 April 2022 - 17:08
Mda, la semi automat, graba strica treaba. Am desfacut o punga neinceputa dar prajita mai de mult si n-am mai umblat la setarea rasnitei si a iesit cam zeama, a curs repede, desi folosisem setarea la alta cafea prajita la aceeasi data si punga desfacuta mai de mult, insa soi diferit. La full automat nu se intampla asta dar e altceva. Alta chestie, din gresala, in timp ce i-am dat o clatire, am trecut putin cu mana sub dus si am simtit cat e de fierbinte apa Am facut un capuccino la semi automat. Nu incercasem pana acum. Mda, mare diferenta fata de full automat. Spumarea laltelui e altfel rezultatu. Mult mai bun. Si culmea, se spumeaza repede. Incercasem mai demult la un alt aparat mai simplu cu un panarello si nu mi-a iesit deloc. Acum insa, la Sage (Breville) din prima. Bine ca celalalt aparat avea o presiune foarte slaba. Insa aici am vazut mai clar care e treaba cu laptele care ramane lipit pe toate piesele cu care intra in contact. E din cauza caldurii si ulterior, racirii rapide. Pur si simplu adera foarte puternic de acele zone si cu greu il indepartezi chiar daca il cureti imediat si cu apa calda, fierbinte si cu putin detergent. La full automat nu imi dadeam bine seama de acest aspect, pentru ca circuitul laptelui in aparatul de spumare (automata) era in interioru lui si in spatii mici.
Deci e clar ca e bine de curatat imediat dupa spumare, tot ce intra in contact cu laptele, cu detergent si apa calda si clatit cu fierbinte de la aparat daca e posibil si nu lasat pe alta data. |
#5678
Posted 29 April 2022 - 18:38
#5679
Posted 03 May 2022 - 09:40
xml, on 21 aprilie 2022 - 22:47, said:
Cam "fructata" pentru gustul meu; posibil ca si cafeaua să aibă o notă acidă care să nu-ți placă ... Eu prefer cafeaua spălată, fără fermentări ciudate și draci laci. Și fără note de fructe, pe cât posibil. Prăjire medie sau puțin peste. Ia un Morning Ninja de la ei, vezi ce-ți iese. Am descoperit problema: inconsistenta la tampare. Cumva reuseam sa apas neuniform pe suprafata si aparent trebuie sa tampez si destul de tare si nu mai iese nici urma de gust acru. |
#5680
Posted 03 May 2022 - 09:43
Ăsta e punctul slab la espressoarele manuale. Repetabilitatea tamparii
|
|
#5681
Posted 03 May 2022 - 11:37
Cei care aveti semi automate, folositi knock box ?
Aveti idee daca se gaseste si in Romania asa ceva ? https://m.aliexpress...SmartRedirect=y |
#5682
Posted 03 May 2022 - 17:23
Knock box home made.
O cutie de inox pt horeca ca pt bufet. Si o coada de matura taiata. Merge brici. |
#5683
Posted 04 May 2022 - 10:38
pt cine vrea knockbox la pret decent si calitate ok, e pe la 38 lei la altex un knockbox delonghi. Daca nu te deranjeaza ca scrie firma pe el, e perfect. Eu am unu, si i-am luat si lu soacra-mea. La ea promotia a fost atunci de 25 lei. Practic pomana. E dintr-un otel inoxidabil calitativ. Nu am avut probleme cu el.
Pt tampat mai consistent, sunt unele tampere cu arc, parca in jur de 100 de lei am dat pe unul. Nu e perfect, dar e mai bine decat la cel manual. Adica iese bine cam 90%. Trebuie sa fiu adormit rau si sa ma grabesc ca sa nu imi iasa cu el. |
#5684
Posted 04 May 2022 - 12:45
Eu v-am intrebat daca folositi knock box in sensu daca va e util.
Il stiu de mult pe ala de la altex. Pe vremea cand ma uitam eu la el, adica acum cateva luni era peste 100 lei.... Ce tupeu de pret pentru o cutie.... De fapt, mai bine zis oala, cum arata cel din altex DA, la 25 lei merita toti banii o astfel de cutie, dar mai mult, nu. Daca e s-o iau in amanunt cea de la altex, as zice ca e putin cam mare ca diametru si bara de scuturare e pusa in asa fel sa nu iti ramana spatiu complet de scuturare al portafiltrului astfel incat tot pucul de zat sa cada in cutie neincomdat de marginea cutiei.... Dar repet, la 25 e "cadou" |
#5685
Posted 04 May 2022 - 14:01
BloodRa, on 03 mai 2022 - 09:43, said:
Ăsta e punctul slab la espressoarele manuale. Repetabilitatea tamparii Mi-am cumparat "solutia" pentru tampare uniforma si repetabila. Se pare ca functioneaza chiar ok si ma ajuta si sa distribui bine. Attached FilesEdited by nightmare392, 04 May 2022 - 14:01. |
|
#5686
Posted 04 May 2022 - 14:52
Cunosc piesa. E buna. Ma tenta si pe mine. Insa sa zic ca ma descurc cu cel stock. Conteaza cand tampezi sa nu te grabesti si sa fii constient ca mai poti si gresi Cel mai bine, e exersarea, cat mai des.
|
#5687
Posted 04 May 2022 - 15:00
Cu asta nu prea ai cum sa mai gresesti, pentru ca se sprijina pe marginea sitei la final, dupa ce ai reglat prima data. Evident daca folosesti alta doza/cafea... reglaj din nou.
|
#5688
Posted 04 May 2022 - 18:53
Am și eu knock-box-ul de la Altex. Așa și-așa. Garnitura aia de pe buză am dat-o jos că nu stătea bine. Acuma tre' să am grijă să nu trosnesc mânerul de buza metalică. Se poate și mai bine, dar la banii ăia, de knock-box pă sărăkie, aia e ...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users