Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Recomandare Espressor cafea si rasnite
Last Updated: Apr 27 2024 19:36, Started by
OBA
, Nov 07 2007 19:20
·
9
#5653
Posted 21 April 2022 - 15:12
Deci ma exaspereaza ca nu pot obtine inca ce vreau. La 19g in, 40g out in 30 sec mi se pare ca bate prea tare inspre acru. O sa incerc sa ma duc undeva la 35 sec, desi peste tot se recomanda timpi intre 25-30 sec.
|
#5654
Posted 21 April 2022 - 15:52
Macina mai fin. Tampeaza potrivit.
Tine timpul pe la 25 s, sub 30 s. Mai conteaza si cafeaua. Nu te-au intrebat cei de la prajitorie cum o vrei ? Ca au tot felul de soiuri de cafea. Eu am ales-o cu gust spre ciocolata si e buna, mai ales cand e (destul de) recent prajita. P.S. Daca nu prea ai facut pana acum asa ceva, mai ai de exersat mult. O punga, doua de cafea cel putin Eu iau pungi mici, de maxim 250 gr ca sa nu apuce sa se invecheasca si nici sa tot deschid punga des. Naspa ca n-ai manometru. Vedeai pe unde esti cu nivelu de extragere. |
#5655
Posted 21 April 2022 - 15:54
Eu am PL91T, Victoria, că am vrut grup pe 58.
Joacă-te cu timpii și cu macinaturile și în sus și în jos, că poate timpii și gustul de 9 - 10 bari sunt altfel decât cei de 15. Nu în ultimul rând ai grijă ce cafea iei. Încearcă întâi cu ceva ieftin și care sigur nu e acru. Un Tchibo Espresso Milano. Arabica 100%. Prăjit bine, dacă iese acru e pentru că nu e bine extras. După aia vezi ce mai găsești. Dar practica fa-o pe ceva previzibil. |
#5656
Posted 21 April 2022 - 15:55
Cafeaua pe care o am acum e asta https://www.tastecra...lend-500g.html. Initial am macinat foarte fin si nu a iesit nimic. Daca acum iese in 30 sec, daca macin mai fin, o sa iasa si mai greu banuiesc. Ca sa ma duc spre 25 sec ar trebui sa macin mai grosier si iese ingrozitor de acra. Punga are o valva sa pot scoate aerul, ceea ce imi place, pentru ca dupa ce o inchid, apas pe ea pana scot cat de mult pot din aer. Eu chiar sper ca pompa nu incearca sa mentina 15 bari mereu, pentru ca nu vad cum as putea scoate ceva bun, daca face asta, pentru ca apasa pe puc, pierde din presiune, o mareste sa se duca la 15 iara, comprima pucul si mai mult, intampina mai multa rezistenta si nu mai lasa presiunea sa scada. In manual zice doar ca are "sistem de depresurizare" pentru a nu lasa presiunea sa depaseasca 15 bari (banuiesc ca OPV), dar nu zice nimic ca ar incerca sa o mentina fix acolo.
Edited by nightmare392, 21 April 2022 - 15:59. |
#5657
Posted 21 April 2022 - 16:14
Tot de la prajitoria asta am luat si eu, direct din prajitorie. Mi-au dat sa si gust un espresso (gratuit). Au ca aparatura Breville profesional dar tot cu sita de 54 mm
Si mie mi-a iesit putin acra dar mai trebuie sa reglezi. Si sa fie cafea prajita de 5-10 zile. Ca daca e proaspat sau recent prajita, e acra. Edited by MMike, 21 April 2022 - 16:14. |
#5658
Posted 21 April 2022 - 16:19
E prajita pe 12.04. O sa mai incerc. Am prapadit ceva cafea pana acum si e mult mai ok decat la inceput, eu beau latte de obicei, asa ca atata timp cat nu e exagerat de acra, merge cu lapte. Ideea e ca vreau sa imi iasa shot-ul de baza ok, nici acru nici amar si nu ma las pana nu iese.
Edited by nightmare392, 21 April 2022 - 16:19. |
#5659
Posted 21 April 2022 - 16:22
Daca ai fi avut manometru ai fi vazut ce se intampla. Acu se misca mai intai usor cateva gradatii care reprezinta partea de preinfuzie, apoi sare repede si mult spre capat si ramane acolo, apoi usor de tot mai scade putin si apoi gata, se intoarce brusc la zero. Deci can acu ramane stabil, nu mai creste presiunea. Conteaza unde se stabileste acu cand curge cafeaua. Asta depinde strict de gradu de macinare si tampare (si cantitate si cand a fost prajita).
Edited by MMike, 21 April 2022 - 16:23. |
#5660
Posted 21 April 2022 - 20:37
Cam asa arata ultimul shot de azi. Maine sper sa scap de tot de acru
Attached Files |
#5661
Posted 21 April 2022 - 20:45
Arata bine. Mi-a facut pofta Bag maine dimineata unu, ca acum nu mai dorm toata noaptea. Mic mic, dar e tare.
|
#5662
Posted 21 April 2022 - 22:05
Nu merge linkul. Ce cafea e? Cum o cheamă și ce origini are în ea?
|
|
#5663
Posted 21 April 2022 - 22:35
Lava Cake Blend se numeste si are origini Brazilia si Columbia.
|
#5664
Posted 21 April 2022 - 22:47
Cam "fructata" pentru gustul meu; posibil ca si cafeaua să aibă o notă acidă care să nu-ți placă ... Eu prefer cafeaua spălată, fără fermentări ciudate și draci laci. Și fără note de fructe, pe cât posibil. Prăjire medie sau puțin peste.
Ia un Morning Ninja de la ei, vezi ce-ți iese. |
#5665
Posted 22 April 2022 - 18:06
Cafeaua luata din prajitorie, are alt gust fata de cea din comert. Mai ales cand o iei recent prajita. O intensitate aroma extraordinara si f.tare. Bine ca aici conteaza si aparatul si modul de preparare tipic unui semi automat.
|
#5666
Posted 23 April 2022 - 17:17
#5667
Posted 23 April 2022 - 18:22
Ĺaptele e tinut in frigider, il scoti si pui direct la spumat. In timpul procesului de spumare, oricum se incalzeste.
Edited by MMike, 23 April 2022 - 18:25. |
|
#5668
Posted 23 April 2022 - 19:23
Cel mai bine e sa fie rece. Ai timp să-l spumezi încet și corect astfel încât să nu ajungi prea repede să fie fierbinte. După aia oricum îl mai poți ține puțin dacă-l vrei mai cald. Prea cald ... și i se strică gustul. 60, 60 și-un pic parcă e limita.
|
#5669
Posted 24 April 2022 - 11:39
#5670
Posted 24 April 2022 - 11:45
Când am probleme cu un lot de cafea comand un blend de test de la yume. Eu cea mai bună referință dacă problema era la cafea sau la aparatură.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users