Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Recomandare Espressor cafea si rasnite

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
7658 replies to this topic

#19
who_me

who_me

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 12.03.2006
Pentru acasa mi-am luat si eu un Ufesa C7140. Dintre toate modele sub 500 lei acesta este cel mai bine construit d.p.d.v al sitelor folosite. De fapt la asta m-am si uitat. Restul ma intereseaza mai putin. Am gasit modele cu site de ziceai ca sint ciur, puteai sa faci eventual un ceai pe ele. Ce am vazut pe modelul asta, si pe un DeLonghi sint "construite " ca cele de pe automate/semiautomate Necta/Saeco adicatelea gauri mici si foarte foarte dese.

De ce este un aspect important ?

Calitatea unui espresso tine de o serie de parametri:
* tipul de cafea utilizat
* granulatia pudrei de cafea
* temperatura apei (intre 85-95 grade Celsius de regula, de preferat 85 - 87)
* presiunea cu care apa este impinsa prin pastila de cafea
* apa utilizata

Tip de cafea utilizat
De regula, pentru espresso nu este folosit un singur tip de cafea, ci un amestec de diverse tipuri de arabica si robusta in diferite proportii. Mai multa robusta intr-un amestec inseamna caimac mai bogat, continut ridicat de cafeina si un gust mai "ascutit". Mai multa arabica inseamna o aroma mai placuta a cafelei, un gust mai dulceag si strat de caimac mai subtire. De regula amestecurile ajung undeva pe la 50%-60% arabica, 50%-40% robusta.

Granulatia pudrei de cafea
Cu cat aparatul iti permite sa utilizezi o cafea rasnita mai fin cu atat mai bine. De obicei, la ochi, granulatia pudrei trebuie sa fie mai mas(h)cata decat cea a fainei de grau si mai fina decat cea a grisului sau a malaiului grisat. (de aceea este atat de importanta sita, dar nu numai)

Presiunea apei
De regula, pentru espresso este suficient 9.9 bari dar in zilele noastre, espresso se face la 12-15 bari. Pe automate si jucariile de casa, de regula veti gasi pompe cu vibratie si supape no-return montate pe acestea care asigura cei 12 bari. Pe aparate profi am vazut numai 15 bari. Pocnitorile pe care scrie 3-5 bari sint exact asta, niste pocnitori. Pot fi folosite pentru facut ceai foarte rapid :)

Decalcifierea  cu solutii pe baza de acizi, indiferent de care, ce nu contin inhibitori care sa previna efectele nocive ale acizilor nu este foarte okdar  tineti cont ca vorbim de aparate de casa, foarte ieftine. Daca te tine 2-3 ani, e mai mult decat suficient.

Referitor de apa utilizata, o sa va mire, dar apa de robinet si in general orice apa proaspata este un ingredient cheie pentru espresso. Nu utilizati apa plata. Este tot apa cu saruri minerale dar fara CO2, si in plus, e imbuteliata, statuta.

Mai sunt si alte smecherii pentru a obtine un espresso bun:
* unele masini folosesc tehnici de pre-umezire a pastilei de cafea. Cea mai simpla este pornirea pompei pentru 1-3 secunde. Apoi repaus 1-3 secunde, timp in care pastila de cafea se umezeste si apoi incepe ciclul de infuzare. Asta se poate face si pe "jucariile" de casa, de catre utilizator.
* cesti pre-incalzite
* cesti modelate astfel incat sa stimuleze aparitia cremei timpuriu si sa ajute la pastrarea cat mai indelungata a acesteia (desigur vorbim de perioade de pana la 2 minute)

PS: Lucrez la o firma care in momentul de fata detine si exploateaza peste 10.000 de automate de cafea in toata tara. Ma ocup de service pentru automate si semiautomate precum si de fabricuta de cafea unde realizam cam jumatate din necesarul lunar de cafea prajita. Restul se importa.

#20
orwo

orwo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 279
  • Înscris: 29.09.2005
am citit art.tau si e ff interesant spune-mi te rog pods pentru diametru 44 aveti?puteti sa vindeti si la pf si ma intereseaza ca gustul sa fie ff aromat ceva gen lavazza blue  :huh:

#21
kayman

kayman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 22.01.2008

View Postplimbaretul, on Sep 24 2008, 23:08, said:

pai si de unde ei aparat de nesspresso in RO ? dar capsulele ?
vad ca au aparut si la noi niste intreprinzatori de la care poti cumpara online capsule si aparate, dar la niste preturi mult prea mari. ideea e sa-ti procuri cumva aparatul de la un magazin nespresso din afara (eu l-am luat din amsterdam, de ex.). cele mai ieftine sunt pe la vreo 130 de euro. unul din asta am si eu si e foarte simplu si bun. capsulele ti le poti comanda apoi direct de pe internet de la sursa. costa in jur de 30 de centi, mai pui transport, etc., ajung cam pe la 50 de centi. detalii mai multe pe nespresso.com.

#22
who_me

who_me

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 12.03.2006

View Postorwo, on Sep 28 2008, 11:35, said:

am citit art.tau si e ff interesant spune-mi te rog pods pentru diametru 44 aveti?puteti sa vindeti si la pf si ma intereseaza ca gustul sa fie ff aromat ceva gen lavazza blue  :huh:

Multumesc :)

Aducem si pod-uri de cafea si aparatele ce le folosesc. Din pacate nu lucram cu persoane fizice.

Elite comercializa pod-uri de cafea, dar sincer, nu stiu la ce pret si ce calitate au. Erau sub 1 RON.

Prin hypermarket-uri nu stiu daca se aduc, nu m-am uitat.

Recomandarea mea, este, ca pe moment sa te orientezi spre un espresor din cele amintite aici. Cel pe care mi l-am luat eu este perfect d.p.d.v. al raportului pret calitate.

PS: Eventual, ca alternativa la nespresso poti sa te orientezi catre ReKico Caffe. Produc pod-uri si vand espresoare cu poduri. Arunca un ochi la www.rekico.com

Edited by who_me, 28 September 2008 - 16:51.


#23
CFTACA

CFTACA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 23.09.2006
Hi!

Am citit aici despre aceste expresoare.Cumva avetzi ceva noutatzi?Vreau sa fac o cafenea si maine poimaine incep "mobilatul".Are cineva vreo idee,experienta?
Merci!

#24
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006

View PostCFTACA, on Oct 8 2008, 23:03, said:

Hi!

Am citit aici despre aceste expresoare.Cumva avetzi ceva noutatzi?Vreau sa fac o cafenea si maine poimaine incep "mobilatul".Are cineva vreo idee,experienta?
Merci!

daca te bate gandul sa-l incorporezi in mobilier, ai link aici un asemenea model special conceput pentru incorporare. Daca nu te deranjeaza sa folosesti cafea deja macinata, poti sa alegi si modelele cu sita. Acasa am un model Barino- e super ok, caci are inclusiv dispozitiv pentru spumare lapte.

#25
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Salut,
Detin si eu de un an si jumatate un Expressor Ufesa 7140, la fel ca al tau who_me. Am fost foarte multumit de el si l-am recomandat si prietenilor. La pretul de 250 lei pare ca nu exista alternativa mai buna ...chiar daca urci pana spre 400..poate 500 lei.
Problema mea in acest moment ar fi urmatoarea: dupa vreo trei plimbari pe la service cu expressorul, toate in interval de o luna, tind sa cred ca a imbatranit si a patra plimbare sper sa insemne negatie si sa primesc banii inapoi :)  Desi l-am decalcifiat cu otet constant, vad ca de la un timp are momente cand pompa se opreste auzindu-se un bazait fin, departe de zgomutul clasic. Nici a treia reparatie a celor de la Quick Service nu a dat roade, asa ca in curand ma voi duce pt o negatie.
who_me  sau cei care ati trecut la un expressor mai scump si mai bun, ce recomandare ati avea pt un buget de 6..700 lei? Gandul imi zbura spre marca Saeco, mai exact spre modelele Armonia si Nina, unde diferenta de pret (100lei) este data de boiler (aluminiu resprectiv inox).
Conteaza materialul din care este facut boilerul?
Ce alte optiuni ok ar mai fi in gama aceasta de pret?
Merci,

#26
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006

View PostLyvyoo, on Nov 11 2008, 21:44, said:

Salut,
Detin si eu de un an si jumatate un Expressor Ufesa 7140, la fel ca al tau who_me. Am fost foarte multumit de el si l-am recomandat si prietenilor. La pretul de 250 lei pare ca nu exista alternativa mai buna ...chiar daca urci pana spre 400..poate 500 lei.
Problema mea in acest moment ar fi urmatoarea: dupa vreo trei plimbari pe la service cu expressorul, toate in interval de o luna, tind sa cred ca a imbatranit si a patra plimbare sper sa insemne negatie si sa primesc banii inapoi :)  Desi l-am decalcifiat cu otet constant, vad ca de la un timp are momente cand pompa se opreste auzindu-se un bazait fin, departe de zgomutul clasic. Nici a treia reparatie a celor de la Quick Service nu a dat roade, asa ca in curand ma voi duce pt o negatie.
who_me  sau cei care ati trecut la un expressor mai scump si mai bun, ce recomandare ati avea pt un buget de 6..700 lei? Gandul imi zbura spre marca Saeco, mai exact spre modelele Armonia si Nina, unde diferenta de pret (100lei) este data de boiler (aluminiu resprectiv inox).
Conteaza materialul din care este facut boilerul?
Ce alte optiuni ok ar mai fi in gama aceasta de pret?
Merci,

eu am modelul acesta de espressor - Barino. Ce imi place pe langa crema obtinuta, faptul ca pot folosi pahare mai inalte pentru latte machiato. Ca pret este sub 600 ron.

Edited by plimbaretul, 12 November 2008 - 12:24.


#27
cristeamax

cristeamax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 560
  • Înscris: 14.06.2005

View PostLyvyoo, on Nov 11 2008, 21:44, said:

who_me  sau cei care ati trecut la un expressor mai scump si mai bun, ce recomandare ati avea pt un buget de 6..700 lei? Gandul imi zbura spre marca Saeco, mai exact spre modelele Armonia si Nina, unde diferenta de pret (100lei) este data de boiler (aluminiu resprectiv inox).
Conteaza materialul din care este facut boilerul?
Ce alte optiuni ok ar mai fi in gama aceasta de pret?
Merci,

wewewekrupsro

Krups XP2000 --- 6-7 milioane Media galaxy e si filtru si expresor...

#28
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Modelele voastre sunt  pe baza de bloc termic, un concept mai vechi de expressor si mult mai putin eficient decat cele mai noi pe boiler.  Daca aparatul va fi folosit ca si cafetiera e ok dar pt un expresso bun boilerul este obligatoriu, mai ales daca vrei sa bagi azi, aproape de anul 2009, 6..700 lei intr-un astfel de aparat.
Merci oricum,

#29
Cuto

Cuto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 18.06.2004
Daca vrea cineva un aparat Lavazza pe pastile, defect.
Incalzeste, am crezut ca este infundat, l-am desfacut si curatat.
Se pare ca butoanele de pe fata nu fac contact bine.
Cine vrea vine cu o bere, ca sa nu zic ca e gratis.

#30
rastaman

rastaman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 28.10.2005
Sa mi &%&&^%% in el de CE7140 ,numai espresso nu face!Am luat unul de la elanko,ieftin,dar mai bine de baniia stia imi luam espresso de la chioscul din colt .
Ca impresie generala ,e chinezarie ,calitatea constructiei pare destul de ok insa .Ca functionare face niste bulbuci amaratzi acolo ,greu de crezut ca asa face un aparat cu 15 bar , departe de ceeea ce auzi la un espresso adevarat .Rezultatul e o cafea acceptabila ,insa nici pe departe espresso .Poate trebuie folosite pastile preambalate,am incercat pana acum doar cu cafea normala .
Oricum am cautat f mult pana m am hotarat la modelul asta si deocamdata sunt f dezamagit de rezultat .Asa mi trebuie daca ma iau dupa ce lauda altii  :deadtongue:
Daca il vedeam la lucru in realitate nu mai dadeam banii pe el.

#31
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

View Postrastaman, on Dec 11 2008, 15:29, said:

Sa mi &%&&^%% in el de CE7140 ,numai espresso nu face!Am luat unul de la elanko,ieftin,dar mai bine de baniia stia imi luam espresso de la chioscul din colt .
Ca impresie generala ,e chinezarie ,calitatea constructiei pare destul de ok insa .Ca functionare face niste bulbuci amaratzi acolo ,greu de crezut ca asa face un aparat cu 15 bar , departe de ceeea ce auzi la un espresso adevarat .Rezultatul e o cafea acceptabila ,insa nici pe departe espresso .Poate trebuie folosite pastile preambalate,am incercat pana acum doar cu cafea normala .
Oricum am cautat f mult pana m am hotarat la modelul asta si deocamdata sunt f dezamagit de rezultat .Asa mi trebuie daca ma iau dupa ce lauda altii  :deadtongue:
Daca il vedeam la lucru in realitate nu mai dadeam banii pe el.

De la 200ROn la 650Ron cat costa un Saeco Armonia cat de cat bun e o diferenta.... Intre, e o  prapastie destul de mare, in sensul in care nu prea gasesti alternative sa spui ca dai un milion, doua in plus pt altul mai bun!
Mai nou folosesc Peru Coffee (vad ca au intrat de curand in piata) special pt expressor, boabe, si o macin cand am nevoie. Adaug si putin cofee creamer (Cofeeta sau Cofee Mate) si chiar iese un expresso foarte bun, comparabil cu multe baute in oras. Insa de obicei, in baruri, cluburi, cafenele, producatorii vin ei cu masinaria lor pe care le-o dau moca acestor carciumi cu conditia sa vanda doar cafeaua X. Acelea sunt masinarii profesionale si costa de la 400E in sus...spre 1000E... si chiar mai sus . Rezerve unice pt expressorul acesta inca n-am vazut pe piata. Daca nu  ma insel auzisem sa aiba Illy insa la preturi exorbitante.
Chiar daca mi-am dus de 3 ori la reparat CE7140-ul, avand in prezent aproape toate piesele interioare inlocuite, chiar daca am aflat oficial ca folosesc piese chinezesti, il sustin personal ca fiind probabil cel mai ieftin si bun expressor din piata. Dupa trei ani, cand expira garantia si il arunci la gunoi pt ca nu se merita sa-l repari, se poate trece la un nivel mai avansat... :)

Edited by Lyvyoo, 11 December 2008 - 15:52.


#32
rastaman

rastaman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 28.10.2005
Pai tocmai asta e problema ,ca NU e expressor !!
Cu bunavointa poate fi numit filtru de cafea !Am incercat acum si cu cafea de espresso , a iesit chiar si mai slaba !O sa caut zilele urmatoare pastile gata ambalate ,daca nici asa nu iese inseamna ca mi am luat tzeapa anului ,sper ca e ultima pe anul asta!
M-am luat si dupa nevasta ,ia nou cu garantie ,na ca ai nou!
Mai bine cautam unul pe la second ,numai sa faca espresso nu p***t de fata mare  :deadtongue:
Sunt nervos ,o  sa mi treaca abia maine cand o sa beau in oras un espresso adevarat!

#33
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Nu neaparat in gama low cost :)...dar foarte bune sunt sculele Franke. Pe urma Krups shi Saeco. Oricum...conteaza enorm  cafeaua folosita. Daca e ambalata in vid, trebuie sa fie o cafea speciala pentru Espresso. Eu sunt fan Lavazza D'oro, dar la espressor nu iese foarte buna...de exemplu. Merge bine Segafredo, Lavazza speciala pentru Espresso si nu in ultimul rand, Rombouts

#34
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
:)
Celebra zicala "cat dai atata face" isi gaseste aplicabilitatea si aici! Insa nu in totalitate! Am baut la cineva expresso facut cu Saeco, 15bar, dintr-o gama ceva mai veche dar scumpulet si nu era aproape nicio diferenta! In schimb Nespreso cu rezerve unice a fost demential...pretul pe masura :) Daca esti dispus sa dai de la 650ROn in sus cauta pe google! Oferta e mare! Second hand nu cred ca e recomandabil avand in vedere ravagiile pe care le face calcarul prin boiler si pe conducte!
Sa ne anunti daca dai de rezerve pt Ufesa si cum iese cafeaua!
Spor,

#35
rastaman

rastaman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 28.10.2005
Ce sa zic, acum cu 250 de ron mai  putin in buzunar si dupa o cafea cam naspa , nu as recomanda asa ceva decat dusmanilor.
Raman la ideea ca mai bine luam un second , am avut ocazia sa beau  si mi a placut cum iesea .
Oricum reclama asta pentru Ufessa 7140 mi se pare inselatoare , nu face nici espresso si nici nu cred ca are 15 bar , de altfel nici nu se specifica vreundeva in  manual 15 bar , doar pe cutie si pe aparat .
Traim in tara tzepelor si in Romania e 1 aprilie in fiecare zi . :cursing:

#36
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006

View Postrastaman, on Dec 11 2008, 16:35, said:

Ce sa zic, acum cu 250 de ron mai  putin in buzunar si dupa o cafea cam naspa , nu as recomanda asa ceva decat dusmanilor.
Raman la ideea ca mai bine luam un second , am avut ocazia sa beau  si mi a placut cum iesea .
Oricum reclama asta pentru Ufessa 7140 mi se pare inselatoare , nu face nici espresso si nici nu cred ca are 15 bar , de altfel nici nu se specifica vreundeva in  manual 15 bar , doar pe cutie si pe aparat .
Traim in tara tzepelor si in Romania e 1 aprilie in fiecare zi . :cursing:

n-as vrea sa invart cutitul in rana, dar ai umplut sita ochi, si ai tapat cafeaua cu lingurita, mai inainte de fixarea acesteia ?
Altfel, se poate pierde mult din presiune si implicit din extractia aromei.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate