Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Manipulati si evitati sa fiti manipulati!

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
jet li

jet li

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,828
  • Înscris: 26.08.2006
Nu puteti fi manipulati daca nu vreti nimic. Cand omul vrea ceva va putea fi pacalit, si folosit de alti oameni, ca sa obtina si ei ceva de pe urma dorintei omului, sau pacalit doar cu existenta obiectului dorintei
Edit : nu vreti nimic in sensul a orice nu puteti obtine fara singuri, cand apar si altii atunci poate apare manipularea. Dar e vorba de incredere, eu de obicei acord incredere totala oricarui necunoscut,  pentru ca de obicei cea ce pot pierde daca nu am incredere intr-un om nou cunoscut sunt de obicei lucurui minore, adica nu te apuci sa faci afaceri importante cu oameni pe care nu i cunosti asta e simplu de stiut

Edited by jet li, 01 December 2006 - 19:34.


#20
drade

drade

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.03.2007
Aceste articole demonstreaza ca e bine sa fii individual in tot ce faci si sa ai conceptiile tale referitor la tot ce te inconjoara pentru a nu cadea victima acestor tehnici psihologice. Adevarul cred ca este in puterea de a spune "nu" daca ceva nu ne convine.
O alta tehnica de a ocoli aceste capcane este de a raspunde la intrebare cu o alta intrebare :D .

#21
Schimbarea

Schimbarea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 425
  • Înscris: 18.03.2007
Rutina
Rutina este malefica, este arma de manipulare numarul 1 in lume - habar nu ai cum te schimba, cum iti schimba personalitate si idealurile - o face incet, pe nesimtite, subtil... blestemati cei care propovaduiesc rutina. Rutina face din frumos obisnuit, din neobisnuit banal, iar din oribil cotidian.

Ce este nevroza ?
O rutina, o repetarea a aceleasi actiuni cu speranta ca finalitatea va fi alta !

Edited by Schimbarea, 17 April 2007 - 21:23.


#22
zafrisky

zafrisky

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 09.04.2007
Misto materiale, desi sunt doar asa un fel de introducere in domeniu. La 5 cu legea autoritatii cred ar fi trebuit spus ca acel experiment a fost facut la Yale de Miligram (sper k nu i-am pocit iar numele) si este foarte faimos, fiind f interesante si descoperirile despre ce afecteaza puterea autoritatii facute din repetarea experimentului cu diferite conditii schimbate

#23
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
manipularea este o tehnica superba - la fel de frumoasa ca razboiul.

Rutina well. rutina a reusit sa ne manipuleze pe noi romanii! este normal sa dai spaga, este normal sa iei spaga! Este normal ca nimanui sa nu-i pese! Este normal ca pentru bani sa te prostituezi! este normal ca pentru bani sa treci "peste lege peste mila peste paturi de spital"

Am exersat cateva tehnici de manipulare pe o femeie cu 10 ani mai mare ca mine. dpdvedere ierarhic imi era superioara. avea cateva deviatii comportamentale, si cateva complexe usor de identificat. Am ramas uimit ce efecte a avut toata treaba. nu imi venea sa cred.

#24
kay7even

kay7even

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.01.2008
Un om educat nu poate fi manipulat. Fiecare avem filtrul nostru personal, prin care putem discerne acțiunile pe care le întreprindem sau care sunt îndreptate asupra noastră.
Până aici e teorie. În practică, educația, începând cu cea formală și continuând cu cea informală, este dictată de situația socio-economică, culturală, politică, etc. prezentă la un moment dat într-un stat.
Când produsul finit lasă de dorit ar trebui să apară niște semne de întrebare... Dacă se trece cu vederea acest lucru și se merge mai departe fără îmbunătățiri, trebuie că fie se ignoră aceste dereglări, ceea ce este grav, fie este un lucru intenționat, fie suntem incapabili de a întreprinde ceva, ceea e cel mai grav. Fie toate la un loc.
         Concret, manipularea nu este ceva nou, nici nu va dispărea, se folosește în orice cantitate și calitate, atât de indivizi cât și de grupuri, clase, partide politice ... este folosită în direcții bune precum și mai puțin bune. Ultimele în cantitate din ce în ce mai mare. Escrocii, "afaceriștii", politicienii, grupurile de interese (stakeholders), mass-media, până și ultimii vânzători (agenți de vânzare) folosesc "tehnici avansate" de promovare a produselor, NLP (programare neurolingvistică) și tehnici de persuasiune... se practică marketingul de guerilă ... mă mir că n-au trecut la operații pe creier de implantare comercială, mă întreb până la urmă cine cedează, și-i scapă un ciocan în cap celuilalt...
În rest, s-auzim numai de bine.

#25
>ficus

>ficus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,455
  • Înscris: 22.06.2007

View PostSchimbarea, on Apr 17 2007, 21:22, said:

Rutina
Rutina este malefica, este arma de manipulare numarul 1 in lume - habar nu ai cum te schimba, cum iti schimba personalitate si idealurile - o face incet, pe nesimtite, subtil... blestemati cei care propovaduiesc rutina. Rutina face din frumos obisnuit, din neobisnuit banal, iar din oribil cotidian.

Ce este nevroza ?
O rutina, o repetarea a aceleasi actiuni cu speranta ca finalitatea va fi alta !
cacat, numarul 1 este frica :peacefingers:

#26
clara_spiele

clara_spiele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,523
  • Înscris: 04.02.2008
Frica, lipsa de caracter, egoismul, lacomia, dorinta de marire. Pentru prima data cred ca sunt de acord pe net cu jet li: manipulatorul profita de viciile tale, de dorintele omului. Daca nu ai nimic, nu doresti nimic nu poti fi manipulat. Din perspectiva asta, este gresita ideea ca cel care manipuleaza evita sa fie manipulat. Dimpotriva, manipulatorul va gasi intotdeauna unul mai abil ca el, care se va juca cu el precum cu o carpa. (Daca) vom trai, ne vom convinge.

#27
DOOMZOR

DOOMZOR

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.08.2008
Aceste texte sunt geniale! Nu numai ca iti explica detaliat psihologia socialitatii ci si ofera pentru raspunsuri pentru alte probleme nementionate (dar derivate) in aceste cursuri. De exemplu in partea 5 este mentionata anarhia care mai nou a aparut ca moda in randul adolescentilor rebeli urmeaza noile tendinte rock/punk si se cred anarhisti (chiar daca majoritatea nu cunosc definitia de baza a acestui termen). Tot din acel articol am realizat cum se poate combate total logica acestora de razvratiti ai societatii prin exemple simple si concrete. Bineinteles sunt in defavoarea respectarii orbesti a ordinelor autoritatilor dar asta atat timp cat are beneficii asupra propriei persoane si nu doar pentru a impresiona societatea de caracterul anarhistului de cafenea.

#28
clara_spiele

clara_spiele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,523
  • Înscris: 04.02.2008
Tinerii nu sunt propriu-zis anarhisti. Cei mai multi adolescenti nu accepta o ordine impusa, care nu vine natural, organic. Constructiile artificiale, precum comunismul, diverse experiente care ingradesc libertatea persoanei sunt repudiate ca un corp strain. Tanarul insa accepta o disciplina liber asumata, pe care nu i-o vara nimeni pe gat, vreun Partid, sau Comisie Europeana, aleasa de el, convins ca ii aduce beneficii si ii ofera un cadru pentru dezvoltarea si manifestarea personalitatii.

Schimbarea: RUTINA. Interesant textul, dar poate fi citit si invers: combaterea nevrozei = a face din actiunile banale ceva frumos, a descoperi mereu ceva nou, fara o schimbare exterioara spectaculoasa. Poti sa repeti aceeasi actiune, dar cu alta finalitate, cu un alt efect mereu. N-ai nevoie de circ pentru a iesi din rutina. Spectacolul este arsenalul manipulatorului, a acelui care iti da iluzia schimbarii. Iti schimba decorul, in timp ce tu stai pe acelasi maldar de kkt.

#29
Banii-Money

Banii-Money

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 08.12.2008
@Schimbarea - numele tau de user reprezinta un obicei nu prea usor de urmat dar care odata ales iti poate descoperi libertatea

Si-a dat cineva seama ca toata sursa raului este conducerea omului de catre om ?
Vezi Poll Va place sa fiti condusi ?

#30
C.F.S.

C.F.S.

    Jos comunismul!

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,214
  • Înscris: 04.10.2007
primul post: baliverne

#31
arcond

arcond

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,116
  • Înscris: 15.11.2006

View PostDANBV, on Sep 9 2004, 12:24, said:

intregul popor a asistat cu nepasare la distrugerea scolii romanesti,
pardon ...
a contribuit din rasputeri la producerea tuturor relelor din aceasta tara .
Chiar aseara a fost o emisiune despre ceausescu , unde s-a aratat clar ca medici , procurori , muncitori ( xtrem de putini ... e adevarat ! ) au scris sau au strigat " jos ceausescu " , platind asta cu ani grei de inchisoare , ca detinuti politici .
Pentru ei nu functiona acelasi regim in Romania acelor vremuri , care sa-i indemne sa urmeze calea majoritatii ?
Este manipulat cine se vrea manipulat , cine si-a inabusit propria constiinta , demnitate , mandrie si a renuntat sa fie inainte de toate OM !
" evitati sa fiti manipulati " - da !
" manipulati " - nu , daca tot nu sunt de acord sa fiu eu manipulat , de ce ar trebui sa gandesc despre un semen al meu ca trebuie sa fie atat de fraier incat sa pot sa-l manipulez ? Nu merita sa traiasca in acelasi respect si demnitate ca si mine , de unde il iau pe acest fraier , nu imi mai este parinte , frate , vecin , coleg , compatriot ?

#32
bfn

bfn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 762
  • Înscris: 24.04.2008
Manipularea a avut cel mai mare succes asupra celor care neaga existenta ei.
Stiti ca majoritatea bolnavilor mintali, nu mai sunt legati? De ce sa se chinuie si sa se dea cu capul de pereti, li se administreaza o medicatie care ii leaga mai bine ca orice. Asa ca il loc sa muste asistentii, stau frumos intr-un colt in timp ce balele le curg pe jos... Asa iluzia de libertate leaga omul mai bine ca orice impunere fortata.
Ideea ca cineva, undeva, vreo organizatie obscura ne conduce vietile mi se pare absurda. Nu cred ca cineva dicteaza continutul tuturor programelor tv, faptul ca vedem doar mizerii se datoreaza cererii. Insa ca lumea e manipulata negativ de televiziune nu cred ca poate sa conteste cineva.
Nu cred ca cineva vrea sa ne transforme in robotei, eu cred ca marile companii vor profit. Iar pentru asta oamenii-robotei sunt cei mai buni. Patronii nu au nevoie de oameni liberi in gandire, au nevoie de oameni care sa isi faca treaba. Daca s-ar inventa cate un robot pt fiecare post din lumea asta probabil nici un om nu ar mai avea servici.

Edited by bfn, 14 January 2010 - 12:04.


#33
_raz_

_raz_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 18.10.2009
si cei care cred ca nu sunt manipulati...si ei tot sunt manipulati la un anumit nivel...caci manipularea este peste tot...si nu poti scapa de ea...doar daca te autoexilezi in vre-o pestera parasita pe vre-o insula nelocuita....dar asta nu e un mod de viata....:D

#34
sexyrmx

sexyrmx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 31.03.2010
Pt cine vrea partea a 4-a:
Am gasit-o pe site-ul psihoteca.info, mai exact aici, si se mai gaseste si pe scribd.com, de exemplu aici.

Sau toata seria intr-un singur document, tot pe scribd, aici.

#35
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005

View Postsexyrmx, on 11th January 2011, 21:41, said:

Pt cine vrea partea a 4-a:
Am gasit-o pe site-ul psihoteca.info, mai exact aici, si se mai gaseste si pe scribd.com, de exemplu aici.

Sau toata seria intr-un singur document, tot pe scribd, aici.
Foarte...educative linkurile tale. Thx

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate