Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Inventia secolului din Afganistan?

G84 - pro și contra

Masina de familie,buget 11000-120...

In ce situatii cereti o a doua op...
 DigiMobil - IP public?

Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!

La multi ani @barbosa1bis!
 La multi ani @MikeSpike!

Cum curat gletul de pe perete

Soluție incalzire apartament...

Culori fire la boxele de jogger
 Autorizatie Birou Acte Auto

Parbriz defect

Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...
 

Centrale ARISTON (Merloni)

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
14143 replies to this topic

#10567
Dasilva

Dasilva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 03.02.2006

View PostBILIXON, on 20 ianuarie 2019 - 21:16, said:

Buna seara.
Cube S Net , dupa atingerea temperaturii setate de mine manual sau modul automat opreste  centrala? Sau numai flacara lasand pompa sa functioneze continu? Vreau sa montez saptamana aceasta unul si daca nu face on-off la atingerea temperaturii ar consuma energie electrica destul de mult lasand pompa in functionare. Vad ca Dasilva are unul montat il rog sa ma ajute cu un raspuns si alte amanunte privind functionarea acestui Cube S Net.
Multumesc mult.

poti intreba orice , daca stiu o sa iti raspund

#10568
BILIXON

BILIXON

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 03.01.2010
Multumesc mult, cornelk !

#10569
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 02.02.2005
Am o centrala Ariston Genius 30, din 2008, functioneaza, dar de 2 ani, se tot intepeneste Fluxostatul Sanitar, cred ca asa se numeste, componenta 16 din atasament.
Ce se intampla? De aproximativ, 4-5 ori in ultimii doi ani, nu mai aveam apa calda la robinet, caldura mergea. Prima data a venit un specialist, a scos acesasta piesa, a spalat-o, a pus-o la loc si a mers. De atunci am facut si eu asta, fara a-l mai chema si a-i da 100 lei pentru asta. Nu iti trebuie facultate sa suflii in piesa asta :). Ma tot intreb de ce se opreste, intrucat nu gasesc mizerie sau alte scame in piesa.Pur si simplu o scot, suflu in ea, o pun la loc si merge.

Attached Files



#10570
y0z

y0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 14.03.2011

View PostflorinEE, on 19 ianuarie 2019 - 23:24, said:

Ma repet.....

Salutare. Am si eu o problema cu o centrala Ariston MicroGenus 23 MFFI, in functionare din 2004 pana in prezent, fara nici o problema!!! Da, stiu, 15 ani sunt suficienti, trebuie schimbata...dar totusi, as vrea sa stiu ce are....
Am observat de ceva vreme, cam de o luna, ca centrala, din cand in cand, se aprinde/se stinge incontinuu, indiferent ca este pe incalzire sau ACM. as vrea sa mentionez ca din 2006 de cand am cumparat apartamentul unde este montata centrala, nu am avut niciodata nicio problema, nici macar o spalare a schimbatoarelor de caldura.
Mergand pe ideea "ma bag in ea, si daca o stric, asta e, cumpar una noua, 15 ani fiind destul", am demontat ambele schimbatoare de caldura si le-am spalat cu solutie speciala (DEZINCRUSTANT), fara pompa de spalare - doar solutia diluata 50%, tinuta in schimbatoare 2-3 ore, clatit, repetat procesul, a iesit ceva mizerie, dar nu asa mult cum ma asteptam.
Vana cu 3 cai am demontat-o complet, dar era destul de curata pe interior - testata la 220V pe ambele sensuri, functioneaza bine.
Dupa ce am reinstalat cele 3 piese demontate (schimbatoarele de caldura primar si secundar, si vana cu 3 cai), am curatat cei 3 electrozi, am umplut centrala cu apa, am aerisit pompa si am pornit centrala. Am aerisit caloriferele dupa ce pompa a mers destul de mult, sa fiu sigur ca nu a ramas aer - nu ca ar fi o mare tragedie daca nu sunt bine aerisite caloriferele (circuitul de incalzire a fost izolat cat timp am umblat la centrala).
Nu face mereu, dar face destul de des: se aprinde (detectorul de flacara functioneaza, l-am testat, scanteia  se stinge dupa aprindere), dar centrala se stinge dupa maxim 3-4 sec, se reaprinde, si tot asa, indiferent ca e pe incazire sau ACM - vana cu 3 cai lucreaza bine, cei doi senzori de temperatura cred ca sunt ok (ambii aveau o rezistenta de 18kohm la o temperatura de 8-10C, scazand pe masura ce s-au incalzit (12kohm la 18-20C).
Nu apare nici o avarie (rosu sau galben), face la fel si cu stecherul inversat.
Am observat ca dupa ce am departat putin in partea de jos capacul metalic de protectie al arzatorului, centrala nu s-a mai oprit. Am shuntat presostatul de aer dupa ce a pornit ventilatorul (care de altfel merge bine, fara zgomot), si centrala functioneaza normal. am oprit-o, am verificat furtunasele si presostatul sa fiu sigur ca nu e ceva mizerie acolo, am masurat contactul (6-8 ohm cand e inchis, Mohms cand e deschis).
inca ceva: va spuneam ca dupa ce am departat putin in partea de jos capacul metalic de protectie al arzatorului, centrala nu s-a mai oprit, dar capacul este "tras" spre centrala in timp ce flacara este aprinsa - presupun ca nu este aer suficient  - de aceea si oprirea flacarii datorita presostatului de aer.
Nu am cum sa verific presostatul, sa vad daca este decalibrat, ventilatorul se invarte, fara zgomot.
Ma gandesc ca raportul aer-gaz nu este optim - ori prea mult gaz, ori prea putin aer , poate vana de gaz, regulatorul de presiune de gaz, poate ventilatorul nu mai functioneaza in parametri (poate are palele incarcate de mizerie, nu l-am demontat)
Nu am desfacut cosul de fum, ma gandesc poate este cumva obturat, ceva condens inghetat acolo, gunoaie, cuib de pasarele - o sa verific maine daca este cazul. Acum centrala merge, dar ma astept ca maine dimineata, dupa cateva ore de repaus, sa faca la fel.
Ceva sugestii? Ma repet, stiu ca centrala are 15 ani, functionand ireprosabil din 2006 pana acum, si ar fi cazul sa o schimb, dar poate merge salvata Posted Image)

Update: centrala inca merge fara nicio problema de cand am umblat in ea. Dar si vremea a fost mai buna in ultimele zile. Vad cum se manifesta cand revine geru'...

Ai presupus bine, ventilatorul are palele incarcate cu praf, m-am lovit de aceeasi problema.
Dupa curatarea lui, a functionat perfect.

Edited by y0z, 21 January 2019 - 11:52.


#10571
fan_ms440

fan_ms440

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 01.07.2011
Bună ziua, un amic care e stabilit în Germania are o centrala ariston TX 23, centrala a funcționat ok pana în toamna când a fost golita de apa pt a nu îngheța circuitul de încălzire deoarece casa nu e locuita, astăzi am umplut instalația cu apa la aprox 1,5 bar, am aerisit instalația și centrala nu vrea sa pornească nici pe circuitul de încălzire și nici pe acm, oare ce sa întâmplat deoarece pana sa fie golita a funcționat fără probleme? Mulțumesc anticipat pt răspunsuri!

#10572
y0z

y0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 14.03.2011
Trebuie sa ne dai mai multe detalii, ceva de genul: deschizi robinetul de apa calda, centrala porneste ventilatorul, da scanteie, dar nu se aprinde flacara.
Unde se blocheaza?

Edited by y0z, 22 January 2019 - 13:01.


#10573
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,594
  • Înscris: 07.09.2008

View Postxplozia, on 21 ianuarie 2019 - 11:38, said:

Am o centrala Ariston Genius 30, din 2008, functioneaza, dar de 2 ani, se tot intepeneste Fluxostatul Sanitar, cred ca asa se numeste, componenta 16 din atasament.
Ce se intampla? De aproximativ, 4-5 ori in ultimii doi ani, nu mai aveam apa calda la robinet, caldura mergea. Prima data a venit un specialist, a scos acesasta piesa, a spalat-o, a pus-o la loc si a mers. De atunci am facut si eu asta, fara a-l mai chema si a-i da 100 lei pentru asta. Nu iti trebuie facultate sa suflii in piesa asta Posted Image. Ma tot intreb de ce se opreste, intrucat nu gasesc mizerie sau alte scame in piesa.Pur si simplu o scot, suflu in ea, o pun la loc si merge.
Sunt 2 variante. Daca modelul tau de fluxostat este cel care s-a montat pe centrale pana in martie 2008 atunci ar fi bine sa-l inlocuiesti cu unul nou care a fost modificat constructiv sa nu mai permita unor impuritati microscopice sa blocheze turbina. Daca ai modelul ulterior atunci motivul pentru care se blocheaza este uzura bucselor pe care se invarte turbina si la un moment dat se opreste intr-o pozitie usor oblica ceea ce nu mai permite invartirea usoara a acesteia. In ambele cazuri trebuie sa inlocuiesti fluxostatul. Codul piesei este 65104317 si poate fi achizitionat de la orice reprezentanta service Ariston.

View Postfan_ms440, on 21 ianuarie 2019 - 13:26, said:

Bună ziua, un amic care e stabilit în Germania are o centrala ariston TX 23, centrala a funcționat ok pana în toamna când a fost golita de apa pt a nu îngheța circuitul de încălzire deoarece casa nu e locuita, astăzi am umplut instalația cu apa la aprox 1,5 bar, am aerisit instalația și centrala nu vrea sa pornească nici pe circuitul de încălzire și nici pe acm, oare ce sa întâmplat deoarece pana sa fie golita a funcționat fără probleme? Mulțumesc anticipat pt răspunsuri!
Posibil sa fi intrat mizerie la senzorul de presiune minima si din acest motiv centrala nu mai citeste presiunea ca sa dea drumul la aprindere. Centrala nu intra pe avarie din acest motiv dar nu mai face nimic.

#10574
GAVSTEFAN

GAVSTEFAN

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.11.2003
Buna ziua. Are cineva vreo idee...de ce mi-a aparut eroarea: Eroare 116 "Termostat pardoseala deschis"...detin o centrala termica Ariston Alteas One ce are montat numai cronotermostat Computherm Q7RF, numai sinda de exterior...locuiesc la casa, nu am nici in vis incalzire prin pardoseala...dar am avut nenumarate probleme cu reglajele efectuate de firma agreata Ariston...nu ar fi normal sa existe numai Zona 1 definita si restul zonelor sa fie OFF ?...de ce apare si Zona 2, si Zona 3 ?. Nu ar trebui sa existe activa numai zona 1 si restul zonelor sa fie setate OFF ? Multumesc mult pentru ajutor, o zi  buna....poate ma ajutati totusi cu un sfat....am tot postat dar...niciun raspuns

Edited by GAVSTEFAN, 27 January 2019 - 19:49.


#10575
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012

View PostGAVSTEFAN, on 27 ianuarie 2019 - 19:48, said:

Vezi ce valoare are parametrul 223 "Selectare Termostat  pardoseală sau Termostat  Ambianță zona 2" În cazul tau ar trebui sa fie setat pe valoarea 1 - Termostat ambianță zona 2

Edited by adr1an_id, 27 January 2019 - 20:00.


#10576
Fr3eK

Fr3eK

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.05.2009
Buna ziua. Am o centrala termica Ariston Class Evo:
refuza sa porneasca incalzirea pe mod automat.
daca o pun pe test functioneaza.
termostatul (inoklima) are beculetul verde aprins ceea ce indica faptul ca ii "spune" centralei sa incalzeasca.
nu imi apare nici o eroare.
presiunea este la 1.4 bari.
apa menajera se incalzeste.
nu am umblat la centrala sau la termostat.
pe display imi apare caloriferul si auto cum ca este setata sa incalzeasca in functie de termostat.
am resetat-o la setarile din fabrica, am resetat termostatul.
Ce sa ii mai fac? Am incercat sa o trec pe manual urmand pasii din manualul de utilizare dar nu stiu cum sa pornesc flacara...

Edited by Fr3eK, 28 January 2019 - 17:03.


#10577
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Salutare,
A apărut și la mine o problemă, la Genus one, de doua ori s-a întâmplat că dimineața să nu comute pe apa caldă. Deschideam robinetului de apa calda dar căldura o trimitea pe circuitul de încălzire ( noroc că am pus termostat electronic de siguranță pe distribuitorul de ip) singura rezolvare a fost scoaterea de sub tensiune pentru câteva minute.
Ce se întâmplă cu ea? E noua, funcționează de o luna jumătate.

#10578
xplozia

xplozia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,422
  • Înscris: 02.02.2005

View Postadr1an_id, on 28 ianuarie 2019 - 17:40, said:

Salutare,
A apărut și la mine o problemă, la Genus one, de doua ori s-a întâmplat că dimineața să nu comute pe apa caldă. Deschideam robinetului de apa calda dar căldura o trimitea pe circuitul de încălzire ( noroc că am pus termostat electronic de siguranță pe distribuitorul de ip) singura rezolvare a fost scoaterea de sub tensiune pentru câteva minute.
Ce se întâmplă cu ea? E noua, funcționează de o luna jumătate.
Problema asta am prezentat-o si eu cu cateva posturi in urma (#10569), este de la Fluxostat. Isi revine si la mine, nu am incercat sa o scot de sub presiune, eu doar am curatat fluxostatul, fara a gasi mizerii, dar in continuare ocazionel, face probleme.

#10579
cornelk

cornelk

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 08.12.2006
Se poate calibra senzorul exterior la Ariston Alteas One?
Daca da va rog sa-mi spuneti care este parametrul. Multumesc.

#10580
daniellu

daniellu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 31.03.2013
Va salut,
As dori sa ma ajutati si pe mine intr-o problema cu centrala Ariston Bis 24 achizitionata in 2010 si care pana in aceasta iarna a mers exceptional. Nu am nici o eroare, la centrala s-au facut verificarile obligatorii si nimic altceva.
Problema consta in faptul ca nu incalzeste apa calda menajera la capacitate. Pentru a avea apa fierbinte in cada sunt nevoit ca rotesc butonul ACM la maxim si sa diminuez debitul din bateria cazii la mai putin de jumatate. Poate gresesc, dar alta data debitul apei se regla singur pentru a avea temperatura setata. Rotesc manerul bateriei maxim pe apa calda, daca deschid si debitul la maxim apa este doar calduta. Ledul de 40 de grade palpaie, neputand creste temperatura.
Nu am probleme pe caldura, in calorifere apa ajungand la temperatura setata fara probleme. De altfel pe incalzire am butonul reglat la 60 de grade, am un termostat de camera cu fir - tot marca Ariston livrat odata cu centrala- temperatura in casa pe 20 de grade.
Mai am bubuitura in centrala cand se aprind gazele, asta e dintotdeauna cand temperatura afara a fost scazuta, vorbim de grade cu minus. Cu bubuitura m-am obisnuit, pana a citi aici credeam ca "asa face toate".
Multumesc anticipat, astept un raspuns, o zi buna va doresc.

#10581
cipriansava

cipriansava

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.06.2011
Salutare tuturor! Am o centrala Genus One de 35kw ,montata de mine ,alimentata cu GPL, comandata cu un Cube S Net si cu temperatura exterioara luata de pe net. Am citit manualul din coperta in coperta si nu am reusit sa inteleg cum pot sa modific histerezisul cu care ea lucreaza. La pornire e ok ,adica la o temperatura ambientala setata de 21 de grade ea porneste la 20.9.La oprire se stinge flacara la 21.3 si in timp din cauza caloriferelor incalzite temperatura ambientala urca pana la 21.9. E ca si cum vreau sa stau la 22 de grade in loc de 21.Folosesc termoreglarea pe Auto la o panta de 1.0 si Ttur max 60 si Ttur min 40.La o temperatura exterioara de 2 grade cu curba de 1.0 incalzirea incepe de la 60 de grade pe tur si scade spre final pana la 57 de grade ceea ce nu bate cu graficul din manual.

#10582
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006

View Postdaniellu, on 02 februarie 2019 - 15:27, said:

Va salut,
Poate gresesc, dar alta data debitul apei se regla singur pentru a avea temperatura setata.

Aici sigur gresesti.

Masoara debitul, temperatura apei reci si a apei calde, citesti din manual ce capacitate are centrala pe ACM si tragi concluzia daca ai ceva defect sau doar atata stie.

#10583
titisirbu

titisirbu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 13.09.2014
Salutare. Am o centrala Ariston T2 , 23 MFFI , a functionat multi ani fara probleme , dar astazi nu mai vrea sa porneasca ;  chiar daca este oprita incalzirea, se aude un bazait din vana de gaz sau din transformatorul de inalta care dispare numai atunci cand tin apasat butonul de reset. Nu pleaca nici apa calda nici caldura, nu intra in avarie, pompa pleaca,.
Zgomotul este ca si cand ai  un brum de 50hz in difuzor, un zgomot metalic ca si cind bobina vanei ar fi de curent continuu si ar fi alimentata cu alternativ.

Multumesc.Astept raspuns.

#10584
y0z

y0z

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 14.03.2011
Va trebui sa chemi pe cineva care face service, eu sunt 90% convins ca este stricata placa electronica, la cat de veche este.
Eu am acelasi model si inainte de a reconditiona placa electronica, la pornire facea vana de gaz un zgomot de credeai ca va exploda.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate