Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: Feb 22 2024 16:57, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
25
#1315
Posted 15 March 2017 - 14:56
Teoretic nu ar trebui sa fie mari diferențe, de exemplu eu pt vin folosesc deshidrata , după rehidratare miroase cam la fel precum cea de panificație.
Oricum indiferent de care folosești întâi dilueze cu apa și zahar , apa cam 35 40 grade și după 5 10 minute le administrezi , dar sa nu ai diferența mai mare de 8 grade ca le bagi in shoc și mor levurile le bagi degeaba sau scade eficientă pe fermier.ro au ceva indicații de utilizare |
#1316
Posted 16 March 2017 - 10:51
Vreau sa imi fac si eu o mica livada 25-30 pruni. Azi am fost si am cumparat 8 anna spath si 8 d'agen. Am mai plantat inca 8 corcodusi pe care sa ii altoiesc cu gras romanesc sau altceva. Ce parere aveti de aceste soiuri? Ce randament se scoate pt o tuica de 38-40 grade? Ce imi mai recomandati sa mai cumpar in continuare. Eu sunt in zona ploiesti (altitudine mica).
Mentionez ca am mai vrut sa cumpar si centenar, dar de la pepiniera mi s-a spus ca acesta se coace prea devreme si nu va avea zeama suficienta, chiar daca are continut mare de zahar, nu mi l-au recomandat. Multumesc! Edited by livyu_s, 16 March 2017 - 11:04. |
#1317
Posted 16 March 2017 - 13:16
D agen are bunicu vreo 200. Au cică cel mai bun randament., noi le și uscam, au fibre nu scad așa rău. La țuica in anii buni la un cazan de 70 l scotea cam 16-17 l in jur de 30 grade. Pt 38-40 grade ți as recomanda sa faci a doua distilare , sa nu colectezi fruntea, undeva la 8 l la 100 l borhot ar trebui sa ți rămână, dar sunt calcule relative. Agen e cel mai căutat la noi pt țuica ai uscat. Mai e cică o varianta de dublu agent cu prune mai mari, aceeași culoare același gust, o fi vreo clona sau alt soi nu as STI sa ți spun. Agen e cam sensibil la ger, la noi e altitudine de aproximativ 300 M și merg pe deal, in vale nu au randament , o fi inversiune termică, trage gârla cum zic bătrânii. De grasa românească selecționata am citir iar de bine soi vechi viguros îl au cei de la Mărăcineni are coacere mai târzie. E bine sa ai și diversitate de soiuri ca nu s toate autofertile , și cumva sa coincidă perioada înfloririi. Ca și sfat ia de la o stațiune pomicola, au și portaltoi de calitate, la noi in zona sunt mulți producători particulari folosesc corcoduș și ce le pică la mâna dar după ceva ani se cam îmbolnăvesc. Eu unul de la particulari nu mai achiziționez.
|
#1318
Posted 16 March 2017 - 14:16
Sa inteleg ca nu ar trebui sa folosesc corcodusi ca portaltoi? Eu am luat de la pepiniera za**ira!
Despre anna spath ??? |
#1319
Posted 16 March 2017 - 16:01
Despre Anna spath nu știu multe, doar ca am unu și îl ținem ca și prune de masa. Știu ca are coacere mai târzie puțin cam cu o șaptaman fără de agen , ca s fructele mari .... legat de corcoduși dacă i ai pe acolo și vrei sa i înnobilezi de ce nu.... nu ma pronunț unde nu s sigur.
|
#1320
Posted 16 March 2017 - 17:15
gabim93, on 15 martie 2017 - 14:49, said:
Salut,asi avea si eu o intrebare,legata de drojdie....exista vreo deosebire intre cea de panificatie proaspata si cea de panificatie uscata ? ma refer la gustul pe care il da in tuica,rachiul obtinut.Nu ma intereseaza decat deosebirea dintre cele doua....nu cu alte drojdii gen turbo...etc...multumesc. |
#1321
Posted 16 March 2017 - 18:21
Cele folosite pt vin cică vinificație pana la 16 grade , și au randament de 16.8 grame zahar grad alcoolic. Cel puțin așa scrie pe ambalaj.
|
#1322
Posted 16 March 2017 - 19:04
Nu exista doua tulpini de drojdie care sa tolereze exact aceeasi concentratie de alcool. Drojdiile comerciale pentru vin se invart intre 13 si 16% ABV, cele pentru whisky ceva mai sus.
Pentru borhot, o drojdie de vin este o solutie foarte buna. Edited by ain, 16 March 2017 - 19:05. |
#1323
Posted 17 March 2017 - 22:00
#1324
Posted 18 March 2017 - 19:40
germania-proffesionist, on 12 decembrie 2016 - 17:24, said:
-o ideie , cumparati din comert...un kg de pere aromate, egal ce soi, le spalati, la taiati marunt si le puneti in rachiul acela pe care doriti sal ardeti inca o data. Perele daca inca nu sunt coapte de tot se mai pot tine citeva zile la caldura camerei. Dupa ce leati pus in rachiu lasatiile cam 1..2..luni. , diluati rachiul acela la 20% tarie si il ardeti inca odata cu pere cu tot. Sint sigur ca o sa iasa un rachiu foarte gustos si bun. |
|
#1325
Posted 18 March 2017 - 22:15
Luați mai bine apa plata încercați mai bine câteva luați 2 3 mărci, vedeți ca e una de bebeluși aquatique are rezidual sec foarte mic, o seringa și faceți teste pe cantități mici, vedeți care nu tulbura distilatul, sau dacă stitit vreo palincie întrebați de la ce izvor folosesc. Succes
|
#1326
Posted 24 March 2017 - 11:40
Dacă aveti cazan, de ce nu vă faceți singur apa distilată?
Pură, neutră la gust, perfectă pentru diluat! |
#1328
Posted 25 March 2017 - 07:48
Am diluat in cele din urma cu apa distilata, care conform etichetei poate fi folosita si in alte scopuri. Dar tuica tot nu a iesit la fel de limpede ca inainte de diluare. In pahar sau in sticla nu se observa deloc, dar in damigeana de sticle de 30 litri se vede putin ca nu e perfect transparenta.
|
#1329
Posted 25 March 2017 - 13:02
Nu e nimic neobisnuit. Exista in tuica compusi grasi (uleiuri) care sunt mult mai solubile in aclool decat in apa. Diluand tuica, inerent scade si solubilitatea acestora, determinand aparitia unui amestec polifazic cu tenta opaca. Daca nu se vede opacitatea in sticla sau in pahar poti spune ca ai diluat bine.
|
|
#1330
Posted 18 June 2017 - 13:29
ain, on 08 martie 2017 - 16:59, said:
Am la tine 2 rugaminti: te rog eu foarte tare, nu mai scrie cu "a" acolo unde trebuie scris cu "i". Si vezi ca la 80oC incalzesti degeaba lemnul de stejar. Incearca 180oC daca vrei sa generezi aroma de vanilie (caracteristica multor whisky-uri) sau spre 350oC daca vrei aroma de migdale. Pe la 80oC se genereaza aroma de "parchet", in caz ca asta vrei sa ai. http://www.homebrewf...del-fiacco.html |
#1331
Posted 13 July 2017 - 14:51
Mai baieti o intrebare la voi!
Anul trecut am distilat si eu prima data ceva ( prune, mere, tescovina). Recent sotia a facut suc de sfecla rosie, care mi se pare foarte dulce. deci cantitate mare de zahar, care poate sa faca fermentatie alcoolica. nu? Am auzit de samahoanca ( rachiul facut din sfecla de zahar) dar nu am gustat niciodata. Auzit ca e puturoasa, ca nu e tocmai placuta la miros. Dar din sfecla rosie ce ziceti? Am o razatoare cuplata la un motor si as putea sa fac un butoi de 50 de l de decoct pe care sa il las la fermentat.. |
#1332
Posted 31 July 2017 - 23:34
bogdanhbc, on 13 iulie 2017 - 14:51, said:
Mai baieti o intrebare la voi! Anul trecut am distilat si eu prima data ceva ( prune, mere, tescovina). Recent sotia a facut suc de sfecla rosie, care mi se pare foarte dulce. deci cantitate mare de zahar, care poate sa faca fermentatie alcoolica. nu? Am auzit de samahoanca ( rachiul facut din sfecla de zahar) dar nu am gustat niciodata. Auzit ca e puturoasa, ca nu e tocmai placuta la miros. Dar din sfecla rosie ce ziceti? Am o razatoare cuplata la un motor si as putea sa fac un butoi de 50 de l de decoct pe care sa il las la fermentat.. Buna , da e buna sfecla rosie de facut rachiu. Merge pe razatoare facuta, plus apa..sau fiarta cu apa si zdrobita cind e moale ..pusa la butoi de plastic cu cpac, adaugat 6,..7.. kg de zahar la 50 l boasca. Plus neaparat cumparata si adaugata drojdie de vin . (vezi paginile anterioare ). Ars de 2 ori daca boasca e sub 10% alc..daca e peste ajunge doar o data fiarta. Separat fractiuniile, fruntea se arunca , mijlocul ( rachiul cel bun ) opresti la 50%alc , sau alt vas pt svirsitul care se poate lua sau nu..dar nu adaugat la cel bun zis " mijlocul". diluezi la 40 % alc rachiul (mijlocul cel bun ) si gata ! Succes , si o sa iasa un raciu foarte bun. Edited by germania-proffesionist, 31 July 2017 - 23:36. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users