Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce parere aveti despre un ESPRESSO BAR
Last Updated: Jul 07 2007 13:32, Started by
Amalia1977
, Jul 06 2007 11:31
·
0
#1
Posted 06 July 2007 - 11:31
BUNA ZIUA TUTUROR!!!
Ma numesc Ama si as vrea niste sfaturi de la voi. Dispun de niste bani, nu foarte multi si as dori sa stiu daca un ESPRESSO BAR ,, merge `` in Bucuresti? Care este suma de bani minima cu care pot sa incep, ajung 10 000 euro? Am lucrat in trei astfel de baruri in Bolognia si Roma timp de 2 ani si mi-ar place sa-mi deschid si eu unul aici mai ales ca am experienta necesara ... dar nu stiu daca romanii au aceeasi mentalitate ca si italienii ( de a bea cafeaua de dimineat in bar)...Acolo este o afacere f buna. Ce inteleg eu prin Espresso bar: Espresso barul tipic italian are o suprafata de aproximativ 20 mp, o locatie publica fara scaune si mese, unde vii comanzi un espresso, l-ai primit, l-ai baut si ai plecat - tot procesul poate dura doar un minut. Pe langa sortimentele de cafea (Espresso, Latte Macchiato, Caffe Latte, Cappuccino, Caffe Macchiato, Caffe Americano, etc) se servesc o gama variata de sandwich-uri,toast-uri, salate, dulciuri. Exista, de asemenea, si bauturi alcoolice si nealcoolice. Clientii cafenelei pot cumpara pentru acasa si cafea boabe, care poate fi macinata pe loc. Sunt clientii romani pregatiti pentru acest tip de cafenea?? As fi recunoscatoare daca a-ti posta opiniile dvoastra Ce sfaturi imi dati? |
#2
Posted 06 July 2007 - 11:37
Tinand cont de specificul afacerii e nevoie cu siguranta de o pozitionare cat mai centrala a locatiei sale .
10 000 de euro iti ajung sa platesti chiria pe 10 luni ! Mai gandeste-te... |
#3
Posted 06 July 2007 - 11:47
agu, on Jul 6 2007, 12:37, said: Tinand cont de specificul afacerii e nevoie cu siguranta de o pozitionare cat mai centrala a locatiei sale . 10 000 de euro iti ajung sa platesti chiria pe 10 luni ! Mai gandeste-te... da.Normal ca locatia trebuie sa fie o zona intens circulata ( centru sau nu ) ex. pe langa o facultate, liceu, etc |
#4
Posted 06 July 2007 - 11:54
Dacă ai vad bun, nu văd de ce ar merge. Caluclează cît te costă echipamentele, materialele, chiria pe vreo 3 luni și vezi dacă-ți ajung sau nu cei 10000 EUR.
|
#5
Posted 06 July 2007 - 13:33
Nu te repezi sa investesti banii imediat cum te-ai intors din afara pentru ca practic ii arunci pe fereastra, mai ales daca nu prea ai dat pe aici in ultimii ani.
In principiu la noi bar inseamna "drojdeala" nicidecum ceea ce inseamna in Italia unde poti sa trimiti si un copil sa-si ia un "cornetto" sau un "gelatto". De fapt la noi termenul cel mai corect ar fi cafenea si cu siguranta iti vor trebui mai multi bani decat 10k€ sa-l pui pe picioare mai ales daca vrei sa ai si o zona buna. Daca vrei sa-ti faci un bar de ala romanesc este foarte probabil sa-ti ajunga banii Ciauz! |
#6
Posted 06 July 2007 - 13:48
banii nu vor ajunge...
daca insa gasesti un loc cu vad, cu perspective, poti face un mic imprumut. |
#7
Posted 06 July 2007 - 15:31
Referindu-ne la tipul de cafenea de care vorbesti tu, sincer nu cred ca romanii sunt pregatiti pentru asa ceva. Fara mese si scaune - majoritatea ar vrea sa fumeze la espresso ala si eventual sa o lungeasca vreo 15 minute.
Referitor la bani si presupunand ca ar merge (cu toate ca nu vad prea multi sa bea intr-un minut cafeaua aia) ... pentru Bucuresti intr-o zona buna, reamenajare spatiu, o firma (publicitara) afara pe perete + autorizatie pentru ea, dotari cafenea, marfa, chirie, intradevar 10.000 s-ar putea sa fie suma minima (avand in vedere ca nu ai mese, scaune, chelneri angajati) dar ar fi bine sa ai rezerve financiare pentru perioada urmatoare. Eu zic sa mergi sa studiezi comportamentul bautorului de espresso (sau cafea) in cateva locatii. Ia-ti un ziar cu tine si incearca sa stai mai mult timp la o masa, eventual bea mai multe cafele in timpul asta. Incearca sa observi cam cat sta un om, ce obisnuieste sa faca in timp ce bea cafeaua, daca vin singuri sau insotiti, daca mai comanda ceva pe langa cafeaua aia. Daca primeste ceva in plus gratuit, gen biscuite, sau o cana cu apa pe langa cafea, si multe alte amanunte, aparent nesemnificative dar care cumulate la mai multi clienti iti vor forma tie ideea despre comportamentul de cumparare. |
#8
Posted 06 July 2007 - 15:40
obiceiurile italiene nu seamana deloc cu cele romanesti, multi romani nici nu stiu sa aprecieze un espresso...
|
#9
Posted 06 July 2007 - 15:49
#10
Posted 06 July 2007 - 16:12
am citit un articol acum ceva timp despre asa ceva. nu mai tin minte unde. a mai incercat cineva un expresso bar undeva pe dorobanti - zona de banci. dupa vreo 2-3 luni l-a transformat in cafenea, nu intelegea nimeni de ce nu e loc de stat jos. romanii sunt mai calmi, vorbareti.... dar daca totusi il deschizi, sa ne zici si noua
|
|
#11
Posted 06 July 2007 - 20:57
eu as fi client fidel daca l-ai deschide in iasi
e o idee foarte buna DAR nu pentru Romania ... daca ai avea bani sa deschizi unul in italia ti-ar merge bine mai mult ca sigur Edited by unu_suparat, 06 July 2007 - 20:59. |
#12
Posted 07 July 2007 - 12:34
unu_suparat, on Jul 6 2007, 21:57, said: eu as fi client fidel daca l-ai deschide in iasi e o idee foarte buna DAR nu pentru Romania ... daca ai avea bani sa deschizi unul in italia ti-ar merge bine mai mult ca sigur Dar nu am bani suficienti pentru a deschide in Italia si as fi vrut in Romania ca totusi e tara mea... |
#13
Posted 07 July 2007 - 12:45
XtraVagAnT, on Jul 6 2007, 14:33, said: Nu te repezi sa investesti banii imediat cum te-ai intors din afara pentru ca practic ii arunci pe fereastra, mai ales daca nu prea ai dat pe aici in ultimii ani. In principiu la noi bar inseamna "drojdeala" nicidecum ceea ce inseamna in Italia unde poti sa trimiti si un copil sa-si ia un "cornetto" sau un "gelatto". De fapt la noi termenul cel mai corect ar fi cafenea si cu siguranta iti vor trebui mai multi bani decat 10k€ sa-l pui pe picioare mai ales daca vrei sa ai si o zona buna. Daca vrei sa-ti faci un bar de ala romanesc este foarte probabil sa-ti ajunga banii Ciauz! da , ai dreptate ca numele mai corect ar fi cafenea pt aici. SI UN BAR ROMANESC ESTE PROFITABIL?As face ceva intre italian si romanesc Ma pricep mai bine la cele italienesti din pacate.. .Banii stiu ca sunt putini dar atat am... |
#14
Posted 07 July 2007 - 12:49
#15
Posted 07 July 2007 - 12:56
|
#16
Posted 07 July 2007 - 13:09
Amalia1977, on Jul 7 2007, 13:56, said: Da cat crezi ca imi dau imprumut ? Si ce parere ai ar fi rentabil sau nu?Sau ce alta idee ai - ce as putea face cu banii..tot in domeniul asta Incearca sa gasesti un asociat...c-am cu aceeasi suma de bani P.S Cu banii aia poti sa-ti deschizi o clatitarie micuta....ar merge foarte bine intr-o zona cu vad |
#17
Posted 07 July 2007 - 13:16
#18
Posted 07 July 2007 - 13:25
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users