Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Cu masina spre Croatia

- - - - -
  • Please log in to reply
1269 replies to this topic

#1117
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009
Salutare, dupa vacanta revin cu un scurt update referitor la drumul Bucuresti - Croatia - Bucuresti. Am intarziat putin, dar am fost prins cu job-ul.

Drumul dus:
- Vigneta Ungaria am luat din aplicatia tpark si a costat 52 lei.
- Autostrada pana in Zagreb a fost 44 kuna și din Zagreb pana in Brela încă 27 euro pe care i-am platit cash ca sa primesc rest in kuna( la curs de 7.4 kuna/euro daca retin bine)

Plecare Bucuresti la 12:00 pe drumul clasic recomandad de GPS pana la iesirea din tara pe la Nadlac 2 si apoi ajuns in Zagreb la 01:30 (cazare la Hotel Residence)

Am luat Ferry Makarska - Sumartin - 168 kuna (2 pers si o masina). Retur ferry din Supetar - Split - 180 Kuna. Am prins putin aglomerat la cel Supetar - Split, dar fiind un ferry mult mai mare au incaput cred ca peste 100 masini. Eram deja pregatit sa mai stau cateva ore.
Din Split am luat-o pe drumul de coasta catre Trogir, Primošten, Sibenik. Am facut o baie pe drum la Grebaštica. Drumul este spectaculos si a meritat sa nu folosim autostrada. La ei se respecta limitele de vitezza, foarte putini mergeau mai tare si in niciun caz nu am vazut soferi agresivi. Din ce m-am lovit eu in cei 3600km facut in total, cei mai groaznici soferi au fost fix pe drumul din Romania.

Drumul retur:
Practic drumul de retur poate sa fie considerat din momentul in care ne-am indreptat catre Plitvička Jezera unde ne-am cazat pentru a vizita parcul.
La plecare au mai fost 2 bucati de autostrada, unul de 19 kuna si unul de 44 kuna pana la granita cu Ungaria. Nu ne-a intrebat nimeni nimic si am trecut ambele granite (Croatia - Ungaria si Ungaria - Romania) in cateva minute.

Drumul l-am facut dintr-o bucata 1316 km 09:00 - 00:00 ajunsi in fata casei. Este groaznic dupa ce conduci pe autostrada sa te lovesti de drumurile noastre, bucatele de autostrada. Stiam deja, dar mi-am confirmat inca o data cat de departe suntem.
Attached File  retur.jpg   158.85K   43 downloads

O sa ma ocup de un mic review pe threadul de Croatia unde voi mentiona is cazarile plus restaurantele la care am fost si pe care le recomand. Cam pe toate.

Edited by Tz3posu, 03 September 2020 - 18:33.


#1118
alin1974

alin1974

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.08.2009
Salutare, ai vazut.!? Iti era frica de mers in Croatia.

Edited by alin1974, 03 September 2020 - 18:59.


#1119
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Nu cred că-i era frică, voia doar să fie bine documentat. Felicitări, Ţeposule !


Sănătate şi tcb !

#1120
Vpodoreanu

Vpodoreanu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.07.2016
Salutare, să înțeleg că tranzitul prin Ungaria e ok? Și eu vă scriu din Croația, de lângă Omis. La dus am luat-o prin Serbia însă mi-au ieșit peri albi pe drumul București-Belgrad. Pe lângă DN ul până la Drobeta, pe la Slatina se lucrează și am prins ambuteiaj la 8 dim, pana la autostrada sârbeasca drum cu limitări de viteza prin comune + taxe mai mari la autostrada croata. La întoarcere as vrea sa o iau prin Ungaria. Pentru cei care vor sa plece prin Serbia să știți că la vămi am stat sub 5 min la ambele, in afara de vama sârbeasca cu noi unde mi-au cerut rezervarea din Croatia, nu mi s-a mai cerut nimic in afara de CI. La croați eram pregătit cu formularul acela de pe site ul lor însă nu mi l-au cerut. Drumul liber, plecare la 5:30 din Buc, la 6 eram la Zagreb unde am înnoptat, apoi încă vreo 4h pana la cazare.

#1121
ripi

ripi

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.08.2020
Salutare. Va scriu din Brela unde am ajuns pe 2 septembrie pe traseul Bacau-Arad-cazare o noapte si continuat prin Nadlac-Budapesta-Zagreb si in final Brela. Am tranzitat granitele fara nici o probl atat la unguri cat si la croati, S-au uitat pe pasapoarte si ne-au urat drum bun. Taxele de drum sunt aceleasi ca si la colegii de mai sus. Intr-un cuvant se merit din plin concediu la croati avand in vedere pandemia si toate celelalte. Aici e liniste deplina, civilizatie si peisaje de vis. Toate cele bune!

#1122
alin1974

alin1974

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 18.08.2009
Buna seara,
m-am intors eu astazi din Croatia prin Ungaria.
La granita Croato - Ungara nu a fost nici o problema,doar coada 30 minute.. Vameșul ungur mi-a lipit in geam un autocolant marcat cu tranzit( la toti nonmaghiari au pus),o harta cu traseul si locurile unde se poate/ai voie sa opresti si atat.
La granița de la Nădlac 2,vamesul ungur nu s-a uitat la nimic si romanul era curios de unde venim. Atat. Tranzitat fara probleme.

#1123
Vpodoreanu

Vpodoreanu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 10.07.2016
Mulțumesc de info @ripi si @alin. Fac și eu câteva completări pentru cei care vin acum (prima data sau nu) :). Autostrada de la intrarea în croatia(dinspre Belgrad) pana la Zagreb a costat 90 lei, Zagreb-Brela 128 lei. Pentru vizitarea zonei recomand drumul național de coastă, foarte frumos și destul de liber în perioada asta, nu are rost sa mai urci pe autostrada și sa mai plătești. Pentru parcare eu am folosit aplicația lor 'Paydo', de descarca din store, eu am aflat de ea uitându-mă pe automatul de plata din omis. In aplicație îți ia locația și îți zice in ce zona ești, poți vedea toate parcările din croatia si poți plăti cu cardul. Se înregistrează pe nr de înmatriculare asa ca poți prelungi in 10 secunde pe încă 1-2-3h sau cât vrei, fără sa te mai duci la mașină sa pui bilețel sau altceva. Preturile am văzut ca sunt între 5-7kuna in funcție de zona, eu în omis am găsit parcare lângă plaja cu 5kn însă in Brela singura parcare găsită era 20kn/h. Vremea e super, apa destul de calda si in Omis si in zona makarska. Lumea e relaxata, se folosește masca doar la întrarea in spatii închise si autobuz însă nu am văzut mulțimi de oameni nicăieri.

#1124
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006

 Tz3posu, on 03 septembrie 2020 - 18:32, said:

O sa ma ocup de un mic review pe threadul de Croatia unde voi mentiona is cazarile plus restaurantele la care am fost si pe care le recomand. Cam pe toate.
Și și? A trecut deja o lună de zile. Tot la Brela te-ai cazat. Înseamnă că ai fost influențat de mdt sau de denky. Îmi vine să nu mai dau sfaturi nimănui... De acum înainte voi intra pe forumul Croației doar ca să citesc postările celorlalti useri. Tot ce am povestit, tot ce am recomandat, au fost doar vorbe goale. Aștept cu interes povestirea periplului tau prin Croația. Multumesc anticipat!

#1125
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

 florinbad, on 04 octombrie 2020 - 15:19, said:

... Îmi vine să nu mai dau sfaturi nimănui ...

Stai să vezi cum e să te laşi de fumat. Eu am deja 3 zile Posted Image .
De sfaturi nu mai zic, că oricum şi eu le dau degeaba.

Ai şi tu răbdare, că mai e până la iarnă când o să aibă mai mult timp de scris ...


Sănătate şi toate cele bune !

#1126
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
@Ovidiu mult succes in operatiunea lasatului de fumat!

@florinbad suntem toti adulti aici, majoritatea trecuti bine de 18 ani 😁, fiecare decide pentru sine. Intreaba, primeste informatii/pareri/sfaturi, se mai informeaza si din alte surse si alege ce considera ca e mai bine pentru sine. Din acest motiv fiecare statiune are turisti, pentruca exista oameni care se simt bine acolo sau carora li se potriveste.

Eu una citesc si contribui pe acest forum pentru ca ma relaxeaza. Consider ca postatul e o activitate benevola, in limita timpului disponibil si a placerii de a comunica pe care o gasim fiecare.

#1127
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
+1.
Florine, cred ca mdt poate influenta (in bine), pe mine, insa, ma supraestimezi!

#1128
Tz3posu

Tz3posu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 906
  • Înscris: 20.03.2009

 florinbad, on 04 octombrie 2020 - 15:19, said:


Și și? A trecut deja o lună de zile. Tot la Brela te-ai cazat. ĂŽnseamnă că ai fost influențat de mdt sau de denky. ĂŽmi vine să nu mai dau sfaturi nimănui... De acum Ă®nainte voi intra pe forumul Croației doar ca să citesc postările celorlalti useri. Tot ce am povestit, tot ce am recomandat, au fost doar vorbe goale. Aștept cu interes povestirea periplului tau prin Croația. Multumesc anticipat!

Salut Florin, este mult spus influențat, eram oarecum hotărați in direcția asta când am decis sa mergem in Croația in loc de Grecia.

Nu trebuie sa te superi și nici sa iei personal anumite lucruri. A fost o vacanța diferită de cele pe care le-am organizat anii trecuți și asta s a simțit in tot ceea a însemnat aceasta vacanța, de la organizare, research, rezervări etc.

Am o problema cu pozele care sunt salvate in telefon in format HEIC ce nu sunt citite de pc. Unele sunt jpg nu am idee ce s a întâmplat. Problema este ca nu am foarte multe in care sa nu apărem și noi și care sa fie și relevante. Dar voi redacta o mică poveste, îmi cer scuze ca nu am revenit după cum am mentionat. De obicei fac asta și am făcut-o in fiecare topic unde am discutat și am vizitat locația respectiva. Sa zicem ca aici a fost o scăpare din partea mea, am avut tendința de a scrie ceva la un moment dat, dar nu am găsit tipicul potrivit și efectiv m am luat cu treaba.

#1129
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Hai la croati ca grecii nu au deschis inca tavernele! Merg de pasti la Rovijni, a trecut cineva prin vama croata cu adeverinta de vaccinare, sunt probleme?

#1130
lsniculescu

lsniculescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 01.08.2007
Salut!
In vara aceasta am planificat un concediu in Dubrovnik, cu masina din Bucuresti via Drobeta - Belgrad (cu o noapte aici, inclusiv la intors). Inca nu am parcurs tot topicul (sper sa reusesc curand)...
As avea nevoie de un sfat: ce traseu imi recomandati din Belgrad spre Dubrovnik, prin Bosnia sau prin Muntenegru? Ar trebui sa fiu atent la ceva anume la tranzitul prin aceste tari?
Am inteles ca sunt taxe de autostrada in Serbia si Croatia, cum sunt cele prin Bosnia si Muntenegru?
Multumesc!

#1131
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Sincer eu as lua-o pe autostrada prin Zagreb 😊. Chiar daca e ocolit si costa, drumul e drept, tii autostrada si aia e.

Nu stiu care sunt acum conditiile de calatorie prin Bosnia dar as tine drumul cel mai drept si simplu. Drumul pe DN-uri cand e lung, devine foarte obositor, intri in localitate, iesi din localitate, mai sunt la ei zone de case unde nu e clar daca e localitate sau nu. Daca vrei sa mergi legal e obositor. Bun, noi am luat-o si pe o scurtatura peste dealuri la un moment dat ca sa nu ocolim pe la Metkovic mergeam la Brela) dar pentru Dubrovnik ma gandesc ca daca o iei drept spre Metkovic e cel mai bine.

La granita Croatia- Muntenegru o prietena a stat 4 ore candva in august.

Taxele de autostrada sunt mici in Serbia, semnificative in Croatia si din cate stiu eu lipsesc in Bosnia si Muntenegru pt ca lipsesc si autostrazile.

Edited by mdt, 02 August 2021 - 15:12.


#1132
lsniculescu

lsniculescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 87
  • Înscris: 01.08.2007
@mdt: Multumesc mult pentru sfaturi si informatii!

Totusi sunt numai 515 km de la Belgrad la Dubrovnik via Bosnia (zice Google Maps...), versus 995 km (aproape dublu!) varianta prin Zagreb. Si autostrada lunga poate fi obositoare...
Cred ca (deocamdata) vom alege traseul prin Bosnia la dus, apoi prin Muntenegru la intoarcere, ne tenteaza mai mult si peisajul: am gasit cateva recomandari in posturile anterioare. Mai mult ca sigur, zona Kotor (MNE) va fi o zi dedicata in saptamana de vacanta, la fel si Split (intr-o alta zi)...

Ma mai documentez si aici, si la prietenii care au mai fost in Dubrovnik. Aici abia am ajuns la pagina 54 a topicului citind invers... :):):)

O zi racoroasa! :)

#1133
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
Eh, eu ti-am expus o parere foarte subiectiva. Depinde si in ce perioada mergi, acum de exemplu e foarte aglomerata si autostrada.

Altfel Bosnia e Ok, ne-am oprit la un restaurant dragut pe drum, in alta zi am vizitat Mostar, in alta zi cascada Kravice, recomand ambele. Preturile sunt (erau dar nu vad de ce s-ar fi schimbat) mult mai mici ca in Croatia.

Edited by mdt, 03 August 2021 - 10:21.


#1134
Bestiola

Bestiola

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 30.12.2017
Sunt din Croația, din Zagreb, poate că pot ajuta și eu. Posted Image

Am citit că e un mare ambuteiaj pe autostrăzile noastre, este posibil că traseul prin Bosnia e mai ușor.

De asemenea, este un mare foc în jurul orașului Trogir.

Poate că paginele HAC-ului pot ajuta: https://www.hac.hr/en/interactive-map

*Scuzați-mă dacă scriind am făcut o greșeală, nu sunt o vorbitoare nativă de română.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate