Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Analize de sange

- - - - -
  • Please log in to reply
349 replies to this topic

#55
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Ai avut vreo infectie dupa splenectomie? Ai luat medicamente? Intreb pentru ca si astea pot fi cauze de hemoliza.

Dar pe foaia unde sunt scrise valorile bilirubinei nu apar si unitatile de masura? Ca e un lucru daca se masoara in miligrame/decilitru si altul daca in umoli/litru. Si scuza-ma ca te intreb, dar acum ce culoare ai?


Oricum, cel mai bine e sa faci asa cum ai spus - sa mergi cu toate analizele si cu toate intrebarile la hematolog. Daca e atat de bun precum spui, se va bucura ca vrei sa fii informat, ca gandesti si ca esti puternic.


View Postandy92, on Dec 14 2007, 15:55, said:

Transfuziile nu par ceva rezonabil deoarece presupun ca sunt foarte greu de realizat datorita stocurilor mici de sange din spitalele noastre (totusi poate se pot face contra-cost sau stiu eu...).

Nu mai gandi asa, te rog! Exista o penurie de sange, dar copiii (adica si tu) sunt protejati! Nu ai idee ce diferente sunt intre sectia de hematologie pediatrica si cea pentru adulti!

#56
andy92

andy92

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 10.04.2007
Unitatea de masura pentru bilirubina totala e MG/DL iar pentru directa/indirecta e MG%. Dupa splenectomie nu am avut absolut nimic anormal iar medicamente nu am luat. Acum sunt: cand galben la fata, cand normal. Spre exemplu: cand ma scol dimineata is cat-de-cat normal (putin galben), dar cand vin de la scoala (dupa 7 ore) sunt foarte galben. Daca e asa cum zici tu cu transfuziile e perfect; marti dupa ce dau ultima teza, ma duc la doctor sa ma interesez  ^_^

Edited by andy92, 15 December 2007 - 09:38.


#57
olgutam

olgutam

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 11.05.2007
Buna dimineata si la multi ani !
Spuneti-mi si mie ce stiti despre analizele facute la Inst. de Hematologie din Bucuresti, mai precis despre recoltarea sangelui.
Trebuie sa-mi duc copilul de 9 luni acolo sa-i fac niste analize si vreau sa stiu daca se recolteaza in regula adica asa cum cere legea: daca asistentele se spala pe maini si apoi isi pun manusi, nu mai vorbesc de instrumentele de recoltare care sper ca sunt in regula.
Am avut o experienta sinistra la spitalul TBC ptr copii unde copilul de 2 luni ti se lua din brate si plecau cu el in alta incapere pentru recoltare (unde parintele nu avea acces !), nu se spalau pe maini, nu-s puneau manusi. Bineinteles ca n-am fost de acord sa-l las fara mine si le-a obligat sotul sa urmeze procedura dar cu un scandal monstru, cu amenintari si urlete si nu mai vreau asta.
Daca si la inst. de hematologie se recolteaza la fel, dau cat o fi si ma duc la o clinica privata.

#58
adadoi

adadoi

    scorpie bãtrânã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
fiica mea de 10 ani are bilirubina marita (totala 1,6 - valori normale sub1,1mg/dl; directa 0,7 - normal sub 0,3mg/dl; indirecta 0,9 - normal sub 0,8mg/dl), TGO normal, TGP 34,9 (normal sub 31). Hemoleucograma a iesit ok, cu exceptia neutrofilelor (48,4, normal fiind intre 50 si 80x100000) si RDW-SD (28,3, normal intre 30 si 54), RDW asta am inteles ca e un raport intre marimea eritrocitelor si media lor.
Problema mea e ca si anul trecut prin martie au iesit tot marite, i-am dat hepatoprotectoare toata vara, nu mananca tampenii, ca-s cam obsedata de mancatul sanatos, nu ia medicamente, n-a fost bolnava de cand avea cinci ani. Se plange uneori cand are de mers mult pe jos sau de urcat ca-i obosita si ca o doare genunchiul, inca nu-s lamurita daca e adevarat sau se rasfata, pentru ca daca-i de jucat prinselea n-are nici o problema.
Doctorita noastra e la un simpozion si are telefonul inchis, dar nici data trecuta nu ne-am putut lamuri care-i problema. La eco ficatul era normal, acum ASLO e negativ, hemoleucograma binisor, fier, calciu, magneziu bine,  urina ok... ce analize ar mai trebui facute, macar sa stiu ceva? De ce e mare bilirubina aia?

#59
RBF

RBF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 26.05.2006
Am si eu o intrebare.Ptr cine stie si poate da un raspuns,va rog mult.Azi mi-am facut niste analize,si in afara de fier,restul au fost in regula.La fier indica 223,din care am inteles ca nu e un nivel bun.Daca stie cineva ce indica asta,eventual ceva boala??Va rog mult.Multumesc

#60
leea25

leea25

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.03.2008
sa ma ingrijorez sau nu ?

WBC 18.9; RBC 3.88; HGB 12.6; HCT 38.5%; MCV 99.2; MCH 32.5; MCHC 32.7 ; PLT 280X10`3;LYMPH -14.3%; MXD 7.2%; NEUT +78.5%; LYMPH 2.7X10`3; MXD 1.4X10`3; NEUT 14.8X10`3; RDW-CV 11.8%; MPV 9.0 ; nesegmentate 3%; segm neutrofile 77%; eozinofile 2%; limfocite 12%; monocite 6%; promielocite2%; mielocite 3%; metamielocite 2%.

Medicul de familie a spus ca e normal in sarcina; medicul ginecolog m-a trimis la un hematolog, iar acesta a spus ca intr-adevar sunt mai multe leucocite cu modificari structurale, dar sa nu ma ingrijorez ca nu este leucemie.
Toata sarcina m-au durut bratele si mainile, oboseala si dureri de cap ingrozitoare - simptome pe care le-am considerat specifice sarcinii.
Acum caut un hematolog la un cabinet particular !

Voi ce ziceti de analize?

#61
etodemerzel

etodemerzel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.11.2006
Salut,
a venit vremea sa fac impreuna cu sotia revizia pe anul asta, am facut-o la medicul de familie dar in cazul sotiei am dus si cuponul primit prin posta si pe rezultate  nu sunt decat vreo 6-7 analize, toate bune. In cazul meu nu am avut cuponul dar cateva rezultate nu sunt ok, de ex: Fibtinogen plasmatic : Proba cu cheag rugam repetare, Numar absolut limfocite 1.22 (normal 1.50-4.50), VSH 4/10(normal 6-12). Laboratorul la care face analizele medicul meu de familie in trecut a dat rezultate aiurea, de exemplu cand sotia era luna a VII i-a gasit Listeria, am repetat la o clinica particulara si a iesit negativ. Din acest cumul de motive  vrem sa repetam analizele la o clinica particulara de langa noi. Pe langa asta in ultimele 2-3 saptamani sotia mea (a nascut acum 6 luni) acuza niste dureri la oasele bazinului si alea picioarelor dar si o sensibilitate/durere la nivelul pielii in zona coapselor si a abdomenului inferior(cam ca atunci cand ai febra, gripa zice ea). Ce analize ne recomandati sa facem pentru ca laboratorul astora fac o gramada si costa ceva toate. Am vrea sa scoatem din calcul posibile boli care au simptome mai ascunse dar care pot fi confundate, de ex. am vrea sa scoatem din calcul orice fel de cancere.
Deci, ce analize ne recomandati sa facem, si pentru revizia periodica :D?

Edited by etodemerzel, 21 May 2008 - 20:22.


#62
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
pentru ca m-ai rugat, raspund, desi nu intentionam (vazusem postul, eu l-am mutat aici).

recent am scris si in alt topic, nu-s de acord cu ideea analizelor la cerere. oricat v-ati stradui, medicul nu poate fi inlocuit de un forumist, indiferent ce pregatire are, si un topic nu tine loc de consultatie (ca s-ar fi inventat de mult hotlineuri care sa inlocuiasca policlinicile).

pe sotia ta eu as trimite-o la un reumatolog si/sau neurolog.

analiza sau analizele universale pentru cancer nu s-au inventat inca, s-a mai discutat asta pe forum, desi bine-ar fi. deci nu ai cum sa excluzi orice tip de cancer. exista cateva antigene in anumite localizari, dar nici macar ele n-au valoare diagnostica, ci-s folosite pentru a evalua raspunsul la tratament. vsh-ul si fibrinogenul mai pot indica, dupa unii, prezenta unei afectiuni oncologice asa, la modul general (altii sunt de parere ca nu) si oricum cresc si in alte afectiuni.

in scop de screening se poate face un papanicolau in cazul sotiei (pe asta-l recomand calduros), eventual un test hemocult la amandoi, desi inclin sa cred ca inca sunteti prea tineri pentru el, si cam atat (dac-am uitat ceva sa ma completeze careva).

analizelor uzuale nu le zice degeaba "uzuale". ele se fac de rutina, si pot semnala anumite nereguli. in ce-ai postat tu nu vad vreun motiv de ingrijorare. testele hematologice inteleg ca le-ati facut (sincer, nu pricep cine si ce analize a facut), daca nu aveti incredere in rezultate le puteti repeta. se mai adauga testele hepatice, o biochimie, un sumar de urina si cam asta este. n-am idee la cat s-ar ridica la pret tot ce-am enumerat, dar atata vreme cat nu stiu simptome sau antecedente in familie, n-am ce recomanda (si nu, nici nu vreau sa le aflu, nu dau consultatii aici - si de fapt nici in alta parte :) )

daca ai nelamuriri mai tintite, intreaba. insa in privinta unui screening general, medicina nu dispune de cate ar vrea.

#63
etodemerzel

etodemerzel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.11.2006
salut din nou,
am facut analizele pe anul asta si as dori daca se poate sa-mi explice cineva inainte sa merg la medicul de familie ce inseamna unele valori in afara mediei la analizele sotiei mele:
Hemoleucograma completa:
Numar leucocite: 5.3 (4.9 - 12.3)
Limfocite: 47.2! (19 - 41)
Monocite: 7.7 (2 - 10)
Granulocite: 45.1 (53 - 79)
Numar Absolut Limfocite: 2.5 (1.2 - 3.2)
Numar Absolut Monocite: .4 (.3 - .8)
Numar Absolut Granulocite: 2.4 (1.2 - 6.8)
Numar eritrocite: 4.32 (3.9 - 5)
Hemoglobina: 13 (12 - 15)
Hematocrit: 38.6 (37 - 45)
Volum Mediu eritrocitar: 89 (84 - 96)
Cant. Hemoglobina medie: 30.2 (27 - 34)
Cant. Hemoglobina eritrocitare medie: 33.7 (32 - 36)
Latime Distr. Eritrocit.: 12.4 (11.6 - 16)
Volum mediu Trombocitar: 7.7 (8 - 10)
Plachetocrit: .182 (.15 - .36)
Latime Distrib. trombocit. : 14.9 (15 - 20)

#64
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Asa, fara context, valorile astea nu mi se par semnificativ modificate. Poate era dupa vreo viroza...

#65
etodemerzel

etodemerzel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.11.2006
contextul e urmatorul:
sotia mea a nascut acum 6 luni si ceva, nu a luat nimic de refacere dupa nastere dar oricum se alimenteaza si traieste mai sanatos decat media populatiei. In ultimele 2 saptamani o supara oasele bazinului, are pielea un pic prea sensibila ca si cand ar avea gripa zice ea, acum o mai doare si spatele poate de cat tine fetita in brate si inainte cu 1 saptamana a mai facut analize de sange la medicul de familie dar fiind cu cupon de la MS au fost facute prea putine pentru revizia anuala. Aceste valori sunt din analizele facute cu plata si au inclus foarte multe analize dintre toate doare cele din Hemoleucograma sunt in afara mediei. Mai poate influenta si faptul ca ne-am luat recent o masina si am mers cu aerul conditionat dat drumul mai mult si poate a tras-o curentul. Oricum saptamana viitoare mergem la Medicover sa le interpreteze un doctor de acolo si sa vedem ce are.

#66
liviutaranu

liviutaranu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.06.2008

View Posttzotzolyno, on Dec 14 2007, 02:10, said:

Tinand cont ca un hematolog bun te-a verificat nu pot sa pun sub semnul indoielii diagnosticul.
Gandesti logic si-mi place insa Sindomul Minkowski-Chauffard face parte din grupul Sferocitozelor ereditare(cauza genetica). Ceea ce inseamna ca se cunoaste exact cauza fragilitatii globulelor tale rosii(hematii) care nu mai au forma clasica(biconcava) ci sunt sferice. Practic trebuie sa-ti imaginezi ca o structura asemanatoare unor grinde din interiorul celulei  sustine membrana celulara in forma clasica(biconcava=>elastica si rezistenta). Insa in cazul tau structura aceea nu rezista pentru ca unul din elementele care o compun este absent sau e prost facut(mutatie genetica). Astfel hematia devine rigida,sferica si se rupe la socurile cu peretii vasculari eliberand continutul printre care si Hemoglobina(care se metabolizeaza in bilirubina). Regula este valabila pentru toate miliardele de globule rosii din sangele tau. Din pacate forma sferica nu este foarte buna nici pentru un transport optim de oxigen. Iar coloratia galbuie este de la afinitatea bilirubnei pentru anumite tesuturi unde se si depune daca este in exces. Splina a fost scoasa pentru ca are rolul (perfect fiziologic) de a distruge globulele imbatranite, uzate si anormale din sangele unui om sanatos insa in sangele tau aproape toate sunt anormale si asta ar insemna ca splina sa distruga tot, ceea ce ar fi fost catastrofal. Unele persoane prezinta spline accesorii, adica "bucatele" mai mici de tesut cu acelas rol si structura cu al splinei clasice insa localizate in diverse locuri in organism(de obicei pe langa splina adevarata). De aceea daca ele exista trebuie identificate. Repet celulele rosii bolnave nu sunt distruse doar de splina ci si de impactul cu peretii vasculari, astfel intotdeauna vei avea o bilirubinemie totala (si indirecta) mare fata de normal, distrugerea facandu-se continuu(cu refacere continua, totusi, de noi globule rosii bolnave si ele din pacate). Trebuie controlata rata distrugerii acestora, sa fie cat mai mica (astfel splina ti-a fost scoasa).

Solutia cu transplantul medular nu este din pacate rentabila nu numai din punctul de vedere al costurilor pre-,trans- si postoperatorii dar si datorita faptului ca va trebui sa continui toata viata sa-ti administrezi anumite medicamente (imunosupresoare) care sa asigure viabilitatea transplantul facut (indiferent cat de compatibila este grefa), adica sa evite  respingerea transplantului de catre corpul tau. Imunosupresoarele produc insa si scaderea imunitatii si implicit riscuri multiple de infectii. Chiar si daca ai avea un frate geaman (monozigot) de la care ai putea lua un transplant medular, acestuia nefiindu-i necesara imunosupresoare(compatibilitate absoluta), te asigur ca e de prisos interventia: si acel frate, fiind monozigot, ar avea acelas sindrom.

Exista inca in stadiul de cercetare terapia genica a Sindromului Minkovsky-Chauffard care  deocamdata e in etapa de rezultate obtinute pe cobai. Rezultatele sunt incurajatoare. Insa va trebui sa mai astepti ceva ani pana sa se finiseze. Si sigur va costa o caruta de bani dar va fi DEFINITIVA(vindecare completa). Se baeaza pe principiul de transfer al unei celule tinere prelevate de la tine(deci 100% compatibila) dar careia i s-a schimbat gena mutanta cu o gena normala(sanatoasa). Aceasta celula tanara(celula stem) va fi injectata in maduva ta osoasa unde se va divide continuu producand globule rosii sanatoase.

Tot ce poti spera e sa ai grija de sanatatea globulelor tale rosii fragile printr-o dieta adecvata. Crede-ma ca un surplus de vitamina B3 nu ajuta extraordinar de mult pentru ca globula rosie stie exact cat sa ia. Restul de vitamine se elimina prin urina(bani aruncati degeaba pe fereastra).

Consulta regulat hematologul personal in vederea unui eventual nou tratament de sustinere sau de vindecare (industria medicala evolueaza repede). Bolile genetice in general sunt cele mai parsive boli pentru ca, de obicei, nu poti starpi cauza ci doar sa tratezi efectele. O posibila complicatie a bolii tale o reprezinta deformatiile osoase (nu ma refer la cocoasa sau chestii de genul Notre Dame) de aceea recomand consultul regulat.

Imi pare rau ca vestile nu-s prea optimiste, deocamdata, insa cel putin pentru o perioada de timp Sindromul acesta nu are tratament definitiv. Si mai exista destule boli cu aceeasi problema a tratamentului. Iti sugerez, desi nu sunt impotriva acestei practici, sa nu incerci medicina naturista pentru ca te asigur din start: o boala genetica nu se trateaza complet cu nimic decat cu o gena sanatoasa sau cu un transplant. Tratamentul cu transfuzie desi destul de riscant nu face decat sa inlature temporar globilele rosii bolnave cu unele sanatoase de la o alta persoana. Insa e un tratment bun, poate cel mai bun la tratament de sustinere la ora actuala pana la aparitia unui nou tratament definitiv.

Ai grija de tine!


Buna Andy,
am citit cu mare interes mesajele tale acum vreo 3 luni,caci sunt si eu in aceeasi ,,barca''.Ma refer la faptul ca am un baietel-7 ani ,diagnosticat cu  microswefocitoza de la nastere si l-am splenectomizat in luna aprilie.Dar,de atunci,desi operatia a decurs si evoluat in mod favorabil,copilul are tot acea culoare galbuie ce te supara si pe tine,atat tegumentar,cat si la albul ochilor.Desi am ...visat ca odata cu splenectomia vom avea si noi o viata normala,se pare ca m-am inselat ,si asa cum spuneai mi-am pierdut increderea in doctori ,care m-au asigurat ca va fi o.k.odata ce vom scoate splina.Nu exista spline auxiliare,testul Coombs-negativ,talasemie sau alte anemii mi-au spus ca nu e cazul ,si atunci chiar ca nu mai stiu ce sa cred.Acum hemoglobina este de 10 g,dar bilirubina totala are valoarea 47 umol/l,in  conditiile in care cea normala e de 18 umol/l.Dupa aceasta ,,prezentare'' iti voi  adresa intrebarile ce ma intereseaza:ce mai faci?ce noutati mai ai?cum te simti?-ceea ce e cel mai important !!! M-as bucura daca mi-ai raspunde...Iti doresc ceea ce ii doresc si fiului meu -o viata in care sa uitam de acest cosmar.
          Liviu

#67
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005
Valori de 0.43 (0.05-0.35) Eosinophils (eo#) si 11.6 pentru MPV (6.5-11) si un ASLO 320  sunt rezultatele unor analize la sange . Cresterea lor peste normal ce probleme sugereaza ca ar fi ??

#68
Skat3r

Skat3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 25.06.2008
Aici aveti analizele care nu au iesit bine. Stie cineva ce inseamna asta?
unele sunt la diferenta mare de ceea ce este normal:

HEMATOLOGIE

                                                         rezultat                   minim                         maxim

-Mid%.............                                  0.6                               3                                7
-Hematii(RBC)                                   3.75                             4                                 5.50
-MCV(volum eritrocitar mediu)            102                               76                              96
-MCH(hemoglobina eritrocitara medie)  39.2                            27                                 32
-MCHC(conc HB eritrocitara medie)      38.3                              30                             35
-PDW                                                38.6                            40                                60


La restul mi-a iesit bine.

Edited by Skat3r, 08 July 2008 - 20:56.


#69
Skat3r

Skat3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 25.06.2008
Deci, in postul meu anterior sunt 3 valori ale analizelor, sper sa le deosebiti. prima este ce mia iesit, a doua minima normala si a treia maxima normala. Erau asezate bine , dar cineva le-a editat. Va rog frumos lasati postul cum era.

#70
antigen

antigen

    Djilawurr

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,599
  • Înscris: 10.08.2006
Pare sa fie o anemie, si nu prin deficit de fier, ci prin deficit de vitamina B12 sau de acid folic. E nevoie si de alte analize pentru a gasi cauza.

P.S. Nu le editeaza nimeni, dar asa se aranjeaza daca pui mai multe spatii.

Edited by antigen, 08 July 2008 - 21:44.


#71
Skat3r

Skat3r

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 307
  • Înscris: 25.06.2008
Multumesc pentru raspunsul tau. Astept si alte pareri.

oftopic: eu pusesem si spatii la inceput , dar postul mi-a fost mutat pentru ca deschisesem topic nou.
Am citit pe un sit ca ar putea fi destul de grav  :unsure: :( :(    Ma voi duce si la doctor oricum.

#72
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

View PostSkat3r, on Jul 8 2008, 23:15, said:

Multumesc pentru raspunsul tau. Astept si alte pareri.

oftopic: eu pusesem si spatii la inceput , dar postul mi-a fost mutat pentru ca deschisesem topic nou.

calmeaza-te ca tot asa arata si acolo. nu-ti mananca nimeni spatiile in timpul transportului.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate