Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...
 Solutii incalzire portabile

Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri
 Ce telefon sa-mi iau?

Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea
 Comutatoare si RCCB 18 mm

Despre setarile OBS Studio !

Cum reacționezi ca tata cand...

Camera auto Zenfox T3 DUO
 

Analize de sange

- - - - -
  • Please log in to reply
349 replies to this topic

#19
Thagar

Thagar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 11.02.2007

 santieco, on Mar 16 2007, 16:47, said:

k...deci e posibil ca doctorul sa se fi exprimat gresit!!.....dar problema mea nu asta e!!!.....va rog mult sa-mi dati un raspuns....pt ca simt ca foarte curand ma voi interna la 9 :)....nu reusesc sa ma linistesc deloc....in ultimul timp am avut atatia factori negativi in jurul meu..incat am devenit o panicata extremista:)....sa-mi caut acul in carul cu fan..sau sa consult un psiholog?;)....bine...ar mai fii si a-3-a varianta...muuuuuullltttt mai placuta.....2 zile de relaxare cu prietenii...departe de bucurestiul asta infect;)...va rog mult....astept un raspuns...am motive de ingrijorare????

Ia-ti, in aceasta ordine, tratamentul prescris si un job adevarat.
Tine-ne la curent.

exorcistul said:

Daca stie cineva de pe aici, e obligatoriu ca sangele sa se recolteze din vena pentru analize? Din alte parti nu se poate excluzand venele?

Venele le pastrezi pentru heroina, presupunem.

Edited by Thagar, 25 March 2007 - 18:02.


#20
imblanzitoruldelei

imblanzitoruldelei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,267
  • Înscris: 10.05.2005
La problema aceasta , doctorii de la spitalul COLTEA te vor invita dragut si fara prea multe vorbe pe MASA DE OPERATIE la scos ganglionii.

#21
bellatrix12

bellatrix12

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 19.03.2007
da'... de unde stii? lucrezi acolo?

#22
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
uhmm..vreau sa intreb si eu ceva. daca la hemoleucograma mi-a iesit leucopenie cu neutropenie si limfopenie ( ca banuiesc ca poliglobulia e compensatorie) ce inseamna in afara de imunitate scazuta? ar trebui sa ma ingrijorez? da, o sa-mi ziceti sa ma duc la doctor, am fost, mi-a dat trimitere la boli infectioase, maine ma duc si acolo...da' de vreo 3 saptamani ma tirasc numai prin Amoxicilina ( initial), apoi Eritromicina, acuma iar amoxicilina ( augmentin) plus inca o tona de alte pastile si toate diagnosticele au fost de boli virale ( si ....parca antibioticele n-aveau nici un rol pe virusuri  :huh:  ) :unsure:
a, am uitat sa zic, cind mi-am facut analizele nu luam nici un antibiotic ( de fapt nu luam nimic)

Edited by rox, 05 April 2007 - 20:22.


#23
berlinish

berlinish

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 444
  • Înscris: 06.09.2006
am refacut testele de sange acum cateva zile . dupa ce acum cateva luni globulele albe mi-au iesit in nr putin mic , acum s-a remediat problema , au crescut de la 4.68 la 5.4. dar , problema de data asta ar fi eozinofilele in procent de 4.2 % ( normal ar fi 0.0-4.0 ) si 0.2 ( normal -0.0-0.7 ) . am citit ca acestea pot iesi in procent mare atunci cand persoana dezvolta o afectiune alergica . acum cativa ani am facut un tratament antialergic ( vaccin +dieta ) pt ca imi iesise ca as fi alergica la conservanti alimentari , coloranti , aditivi. si mai sunt alergica la corticoizi . alte alergii nu stiu ca as mai avea.cat de grav poate fi faptul ca mi-au iesit eozinofilele in procent mare ?

#24
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

 mianna, on Jan 20 2007, 22:10, said:

globulele albe sau leucocitele sunt celulele care lupta impotriva infectiilor sau a altor agresiuni. numarul scazut inseamna o imunitate scazuta.

erai in perfecta stare de sanatate cand ti-ai facut analizele, sau erai in convalescenta dupa ceva? oricum, scaderea nu e dramatica, insa tine cont de asta in ceea ce priveste prevenirea bolilor, esti mai putin rezistenta la infectii.
La analizele din 27 martie, in a-III-a luna de tratament pentru hepatita cronica C (Interferon+Ribavirina), rezultatele au fost:
HGB= 11.7 (11.0 - 16.5)
RBC=3.63 (3.80 - 5.80)
WBC=3.2 (3.5 - 10.0)

LYM=1.4 (1.2 - 3.2)
MON=0.2 (0.3 - 0.8)
GRA=1.6 (1.2 - 6.8)
Intre timp, de la data efectuarii acestor analize am primit si rezultatul viremiei de 3 luni: NEGATIV Am scapat de virusache, oameni buni, insa mai am 8 luni de tratament pe care il voi duce pana la capat! :coolspeak:

#25
zanna

zanna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 02.02.2007
Am zis sa fiu un om responsabil si mi-am facut niste analize la medicul de familie. Am luat rezultatele si am observat pe buletin ca unele valori nu sunt in limite:

In homoleucograma:
WBC - 11.5 (4.8-11) stiu ca sunt globulele albe
EO - 1.4 (2-4) nu stiu ce sunt
Frotiu sanguin - Usoara leucocitoza

Biochimie
Colesterol - 204
TGP - 42 (<35) (TGO e bun, 21, stiu ca-s transaminaze amandoua)

Medicul de familie super plictisit mi-a zis ca-s f. bune per total. Din mormanul de analize cu denumiri prescurtate n-am inteles nimic, dar astea care nu-s in limite sunt boldate si mi-au sarit in ochi. Cand am intrebat-o despre ele a dat din mana a lehamite si mi-a dat politicos papucii.

Daca stie cineva care-i treaba cu valorile astea rog sa-mi zica si mie, ma scapa de ipohondrie.

#26
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 zanna, on Apr 26 2007, 00:49, said:

Am zis sa fiu un om responsabil si mi-am facut niste analize la medicul de familie. Am luat rezultatele si am observat pe buletin ca unele valori nu sunt in limite:

In homoleucograma:
WBC - 11.5 (4.8-11) stiu ca sunt globulele albe
EO - 1.4 (2-4) nu stiu ce sunt
Frotiu sanguin - Usoara leucocitoza

Biochimie
Colesterol - 204
TGP - 42 (<35) (TGO e bun, 21, stiu ca-s transaminaze amandoua)

poi is bune (si nu-i homo- :D e hemoleucograma).

globulele albe is foarte putin crescute, tot aia inseamna si "usoara leucocitoza". ai o mica infectie undeva, si ele lupta eroic.

EO is eozinofilele - cresc in alergii. la tine-s normale.

transaminaza aia e si ea un pic marita, dar nu-i motiv de ingrijorare. transaminazele arata cum stai cu ficatul.

n-ai de ce sa intri in panica sau sa construiesti scenarii. si tine-o tot asa, e buna atitudinea cu analizele periodice.

#27
zanna

zanna

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 02.02.2007
sar'mana mianna.

cu homo... deh... ca omul care se pricepe...

#28
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Rog un medic care se pricepe la analize medicale sa se uite si pe screenshoturile mele si sa dea un comment.
Ce inseamna NE si LY din sectorul de hematologie. Multumesc !

http://mihd.net/gut24a poza 1
http://mihd.net/tdj0no poza 2
Click pe REQUEST DOWNLOAD LINK

NU am sa le pun ca atasament pe forum .

Edited by Mirovaia_Scorb, 10 May 2007 - 20:11.


#29
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 Mirovaia_Scorb, on May 10 2007, 20:58, said:

Rog un medic care se pricepe la analize medicale sa se uite si pe screenshoturile mele si sa dea un comment.
Ce inseamna NE si LY din sectorul de hematologie. Multumesc !

http://mihd.net/gut24a poza 1
http://mihd.net/tdj0no poza 2

daca le-as putea vedea, as incerca. nu le poti pune in attach normal?

Edited by mianna, 10 May 2007 - 21:08.


#30
serie_noire

serie_noire

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 04.05.2007

 Mirovaia_Scorb, on May 10 2007, 20:58, said:

Rog un medic care se pricepe la analize medicale sa se uite si pe screenshoturile mele si sa dea un comment.
Ce inseamna NE si LY din sectorul de hematologie. Multumesc !

http://mihd.net/gut24a poza 1
http://mihd.net/tdj0no poza 2
Click pe REQUEST DOWNLOAD LINK

NU am sa le pun ca atasament pe forum .
Analizele sunt in regula. In mare masura. Numai ca un diagnostic nu se stabileste doar pe seama lor.
Bref, leucocitele sunt ceva mai putine, dar lucrul asta poate fi o alternativa de normal sau poate determinat de o plaja larga de boli de la o banala viroza pana la ciroza. NE inseamna neutrofile si LY limfocite. Apoi am vazut ca ai un HDL colesterol mai mic decat limita data de ei. Nu e foarte mic, dar trebuie corelat cu varsta, greutatea, obiceiurile alimentare si efortul fizic. Partea a doua in care sunt niste markeri  negativi e clara si te-ai prins si singur.
Revin, scoase din context analizele nu fac 2 lei(vechi).

#31
giliola

giliola

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 12.04.2006

 mianna, on May 11 2007, 12:05, said:

acidul ascorbic este vitamina C. ai facut vreun tratament? apare in urina cand cantitatea ingerata este mai mare decat cantitatea pe care o poate procesa organismul.

multumesc mult, mianna  :kisstogether: ...ultimele 3 luni am luat duphaston pt a stopa un pic o menstruatie f f abundenta, fara efect insa, pt ca saptamana trecuta mi-a fost depistat un fibrom de toata frumusetea (m-am programat la embolizare, ca sa scap de el)...am mai luat ferogradumet si un complex de calciu-magneziu-zinc, atat...analizele de sange facute acum cateva zile sunt nesperat de bune, hemoglobina e 14,6!!! dupa ce am sangerat crancen ultimele luni (e drept, fierul e doar 41)...eu am intrebat de curiozitate ce-i cu acidul ascorbic, pt ca nu l-am mai intanit pana acum in analizele mele...

#32
Ivanna

Ivanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 10.01.2007
Am si eu o intrebare:

Pt analizele de toxicologie am vazut ca sunt analize de sange si de urina pt fiecare. De exemplu pe mine ma intereseaza valorile Plumbului, Mercurului, Nichelului, Cuprului. Care analiza e mai relevanta pt depistarea valorilor acestor metale in organism? Sunt sigura ca nu e vorba de valori toxice la mine pt ca nu am nici un simptom mai deosebit, vreau doar sa vad printre altele daca de exemplu plombele de amalgam au avut vreun efect semnificativ asupra organismului.
Asadar se recomanda ambele analize(sange+urina) sau e sufucienta analiza sangelui? Ambele analize arata acelasi lucru sau valori crescute de plumb de exemplu in urina indica altceva decat valori crescute in sange.
Nu sunt sigura daca sa fac analizele si pt  Cupru si Nichel  pt ca nu stiu daca pana acum am fost expusa la asa ceva. Poate ma ajutati voi si imi spuneti la ce sa ma gandesc ca sa-mi dau seama daca as putea avea valori peste limita in cazul acestor metale.

#33
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005
http://www.synevo.ro...infomedical.asp

#34
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,265
  • Înscris: 03.01.2007
Incercati si site-ul asta.
Nu sunt sigur cat de adevarate sunt valorile normale de acolo, deoarece la unele analize acestea nu coincideau cu valorile normale date de laboratorul unde am facut analizele.
Oricum, site-ul mi se pare destule de bun.
Cat despre un numarul mic de leucocite, inseamna ca este anemie, iar un numar prea mare indica faptul ca exsista o infectie in organism (din cate stiu eu).

#35
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 m3th0dman, on Jun 24 2007, 01:36, said:

Incercati si site-ul asta.
Nu sunt sigur cat de adevarate sunt valorile normale de acolo, deoarece la unele analize acestea nu coincideau cu valorile normale date de laboratorul unde am facut analizele.
Oricum, site-ul mi se pare destule de bun.
Cat despre un numarul mic de leucocite, inseamna ca este anemie, iar un numar prea mare indica faptul ca exsista o infectie in organism (din cate stiu eu).

anemia o arata globulele rosii (hematiile), nu cele albe, care-s leucocitele.

#36
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,265
  • Înscris: 03.01.2007

 mianna, on Jun 24 2007, 02:12, said:

anemia o arata globulele rosii (hematiile), nu cele albe, care-s leucocitele.

Ai dreptate. Dar si numarul mic de leucocite poate arata faptul ca cineva are anemie.

Quote

Scaderea numarului de leucocite sub 3000/mm cub se intalneste in unele infectii cu virusuri, in anemii, organisme tarate fara capacitatea de a mai lupta impotriva infectiilor, in imbolnavirea maduvei osoase – structura responsabila cu producerea acestora.
Sursa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate