Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...
 Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...

La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!
 pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...

Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect
 

Centrale termice IMMERGAS

* * * * * 6 votes
  • Please log in to reply
5010 replies to this topic

#4609
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 14.09.2006
Erorile sunt semnalate de clipirea led-urilor.La mine stau aprinse.Incalzirea functioneaza ok.Am citit manualul, il am pe al centralei.

Attached Files


Edited by dany67, 10 October 2021 - 12:15.


#4610
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Poate ca nu-i bine reglat gazul. Te bagi la dat jos capacul centralei si la facut niste teste ? Plus ceva reglaje la vana de gaz ?

#4611
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 14.09.2006
Parca nu m-as baga la reglaj gaze.Chiar daca-mi place sa umblu :) .Schimbatorul l-am curatat singur, si schimbat acel potentiometru de pe placa.Poate o sa chem pe cineva sa se uite.Eventual sa incerc sa localizez acel senzor de temperatura.

#4612
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Sonda NTC este una singura si o gasesti in dreapta sus, pe schimbatorul primar (ala sub care arde focul), la iesirea din schimbator.
Centrala ta are o singura sonda care citeste temperatura de tur la iesirea din schimbatorul primar. Asa ca temperatura indicata de centrala este intodeauna temperatura de tur schimbator primar. Centrala ta nu stie sa afiseze ce temperatura are apa calda si este foarte normal ca in primar sa ajunga la 70grd cind se preapara apa calda. La 90grd nu este normal, dar led-ul de 75grd ar fi normal sa se aprinda cind centrala face apa calda (ca aia nu-i temperatura ACM ).
Daca zici ca pe incalzire merge bine, se poate exclude sonda NTC (fireste, nu strica sa o schimbi, ca-i batrina saraca)

Daca zici ca ti-ai curatat singur schimbatorul, inseamna ca poti sa-i dai jos capacul centralaie si sa-i faci o poza vanei de gaz, care este in stinga jos. Ar trebui sa fie modelul Sit Sigma si in cazul asta poti si tu sa umbli la "focul mic" fara sa-ti strici centrala (la focul mare nu ai voie sa umbli fara manometru)

Edited by florin71_skoda, 10 October 2021 - 12:51.


#4613
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 14.09.2006
Ma mai gandesc 😀, mulțumesc!

Attached Files



#4614
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Scoti afara unul din cele doua fire de culoare rosie si centrala ar trebui sa mearga doar pe "foc mic". O pornesti pe caldura si te uiti la foc, o pornesti pe apa calda si te uiti la foc. Focul ar trebui sa fie foarte mic, deabea sa atinga virful la electrozi. Focul trebuie sa fie cam cit grosimea unui creion, sau au unei tigari. Daca este mai mare de atit, inseamna ca-i prea mare.

Attached File  32D335DB-0B3F-4DBE-ADAD-5B0E4D26C30D.jpeg   471.01K   15 downloads

#4615
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 14.09.2006
Nu-mi dau seama daca e bine.poza facuta prin geamul ala mic Posted Image .Ma gandeam si la altceva:Acum incalzirea e pusa la"5".Caloriferele se incalzesc destul de tare.O sa dau incalzirea la"1", asta ar trebui sa incalzeasca caloriferele mai putin, nu?Daca se incalzesc tot la fel ca la "5", inseamna ca acel ntc nu-si face treaba?

Attached Files



#4616
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu se vede foarte bine in poza, insa focul pare ok, cu toate ca eu parca l-as da un pic mai mic.

#4617
radurus

radurus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,027
  • Înscris: 16.06.2006

View Posttoto_riina, on 10 octombrie 2021 - 11:50, said:

O intrebare: daca ar fi sa fac economie...
Daca stii cum funcționează chestiile poti sa influentezi functionarea lor.

Capul ternostatic nu e precis.
Fiind termomecanic are anumiti timpi de reactie si erori.
Daca temperatura creste repede in camera (radiator mare, temperatura mare pe tur), raspunsul lui mecanic intarziat il face sa inchida dupa de temperatura creste peste nivelul setat si radiatorul inca degaja caldura acumulata il el.

Necesarul energetic (pierderile termice) al unei camere depinde de delta_T dintre exterior si interior.
Considerand temperatura exterioara aceeasi (si ca factor nemodifificabil de utilizator), scaderea temperaturii interioare este evident solutia.
(un alt factor in ecuatia asta este si rezistenta termica care separa cele doua medii, interior si exterior, dar il consideram neschimbat deoarece nu se discuta aici despre cresterea izolatiei termice)

CT trebuie sa poduca energia care se pierde. In acest proces CT are randamente diferite in functie de parametrii la care functioneaza.

Functionarea cu temperatura mai joasa pe tur are un randament mai bun deoarece gazele evacuate sunt mai reci, mai putina caldura fiind evacuata pe cos.
Este drept ca functioneaza cu curbe de putere mai reduse.

Redu temperatura pe tur la 40 (sau chiar mai jos la 37).
Daca radiatoarele tale au fost dimensionate pentru 22 in, - 20 out si 55 pe tur, cu 7gr afara nu ar trebui sa  fie probleme.

Cum nu poti sa maresti radiatoarele, poti doar sa incerci cu 40gr pe tur si sa vezi cum te simti in casa, care e confortul.
Timpii de functionare ai pompei vor fi mai lungi (asta nu e o problema) si timpii de incalzire ai camerelor de la 17 la 23 vor fi mai lungi (daca nu pastrezi o temperatura constanta in camere), puterea CT va fi mai mica (ceea e ok pentru schimbatorul CT).

Edit:
Daca ai termostat programabil si exista perioade cand nu e nimeni acasa, poti seta 17gr si trecerea pe 22 cu o ora inainte sa ajungi acasa.
O varianta ar mai fi sa folosesti robineti termostatati programabili cu comunicatie (si acces de la distanta)
Cand un robinet cere caldura, el comanda si pornorea CT.
Dar probabil ca economia la gaze nu va fi asa de mare incat ca acopere cheltuiala sistemului.

Edited by radurus, 10 October 2021 - 16:24.


#4618
nickkyfor

nickkyfor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 10.09.2005
Buna ziua
Detin o centrala Immergas Eolo mini 24  , versiunea asta:
[ https://images.ru.prom.st/540647554_w640_h640_kotel-immergas-kotel.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

De curand am avut o problema cu ea, pe care am reusit sa o rezolv. Poate ajuta si pe altcineva...
De cand s-a racit afara, cand porneam apa calda, se auzea o "zbarnaiala" de la centrala si dupa cateva secunde se restarta (cu totul). Dupa ce facea treaba asta de cateva ori, incepea sa functioneaze normal. In unele cazuri, dupa cateva restarturi, aparea eroarea 04. In manualul centralei la aceasta eroare zice: "Este semnalată în cazul în care contactul
termostatului de supratemperatură sau cel al presostatului de fum rămân blocate". Cum pe caldura functiona normal...si nu apareau alte erori, temperatura apei din circuitul primar nu creste la o temperatura prea mare, m-am gandit ca e din alta parte problema.
La o inspectie mai amanuntita, am descoperit ca zbarnaiala respectiva era facuta de bobina modulatoare de la valva de gaz (Sigma 845) - si doar in momentul pornirii apei calde menajere, cand era nevoie de flacara mai mare (apa rece) -> implicit tensiune mai mare in bobina. Dupa cateva cicluri de pornit /oprit , apa din primar reusea sa se incalzeasca putin, bobina nu mai primea tensiunea cu probleme (prea mare) si centrala functiona normal pe ACM. O perioada, am reusit sa "fentez" problema, avand grija ca inainte de dus, sa pornesc centrala pe incalzire, si sa dau drumul la ACM din  "mers".
In cele din urma am dus placa la un specialist, care mi-a schimbat condensatorul mare de filtraj de pe placa (cel de langa transformator). Acesta avea valoarea teoretica de 35v / 1000uf. Era scurs si mai avea 450uf...
Acum functioneaza normal.



Multumesc

#4619
dany67

dany67

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 14.09.2006

View Postflorin71_skoda, on 10 octombrie 2021 - 14:56, said:

Nu se vede foarte bine in poza, insa focul pare ok, cu toate ca eu parca l-as da un pic mai mic.
Am reglat gazul cum mi-ai spus, miscat cam 60 grade surubul ala din plastic spre stanga, acum este ok, nu mai urca pana in 90 ca sa  opreasca flacara, si totodata acum simte si pozitia potentiometrului pentru apa calda.Multumesc!

#4620
alinx1

alinx1

    JustMe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,594
  • Înscris: 06.01.2012
Va salut
Am o centrala Immergas de prin 2005 si are o problema in sensul ca nu incalzeste suficient de tare apa calda pe timp rece chiar daca o dau la 90 de grade ( este la 70 acum dar ca sa vina calda trebuie sa o tin deschisa usor cu presiune ceva mai mica). Problema cred ca este dintr-o setare de prin ea pt ca acum vreo 2 ani am rugat un meserias sa umble (si ) pe acolo pt ca pe timp de vara fenomenul era invers si anume venea prea fierbinte desi o tineam la apa calda setata pe minim.Tot atunci i-a schimbat si o piesa defecta pt ca nu mai mergea deloc apa calda.
Mentionez ca de curand i-a fost schimbata si membrana pt ca nu mai vroia deloc pe apa calda ( prin vara). Dar nu cred a are vreo legătură cu problema actuala pt ca la fel s-a manifestat si iarna trecută.
Intrebarea mea este daca ma poate cineva "ghida" catre acel reglaj ( daca există .. ! ) si cum as putea modifica pe acolo ?
Este cam greu sa dau de meseriasi pe aici
Din cate imi amintesc de acum 2 ani respectivul a umblat cu o șurubelniță pe undeva pe placa si chiar mi-a specificat atunci ca daca invarte prea mult pe acolo este posibil sa il chem si iarna  .

Edited by alinx1, 14 October 2021 - 14:34.


#4621
alinx1

alinx1

    JustMe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,594
  • Înscris: 06.01.2012
Nu mi-a răspuns nimeni dar cred ca tot de un meseriaș am nevoie. Nu mai cred ca este vreo setare pt ca dupa ce vine fierbinte (aprox 5 minute ) pot sa ii dau drumul la maxim si isi păstrează temperatura. Deja incep sa ma intreb ce garnitura o fi schimbat respectivul sau poate este alta buba :( .

#4622
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu ti-a raspuns nimeni deoarece nu ai spus ce centrala ai. (modelul exact de Immergas si anul de fabricatie/achizitie)
Eu banuiesc ca a dat "gaz-ul" mai incet si asta se face de regula din vana de gaz. (Este cam riscant sa umbli la focul mare al vanei de gaz fara manometru.)

#4623
alinx1

alinx1

    JustMe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,594
  • Înscris: 06.01.2012
Nu a umblat la vana de gaz. Tot de prin ea este problema pt ca are momente cand merge ok. Ma gandesc ca nu este de calitate acea membrana sau nu a pus-o nouă.
Nu ii stiu exact anul(2004 sau 2005) si modelul si nici pe unde sa il gasesc.
Astept pana se duce de tot si incerc sa găsesc un alt mester pt ca celuilalt ii plac cam mult $ si nu prea prezintă incredere.Mi se pare cam mult 200 lei pt o membrană care a zis ca este pana in 50 lei deci 150 lei manopera pt o ora de muncă fara acte sau garantii!
Ms oricum de răspuns.

Edited by alinx1, 18 October 2021 - 10:53.


#4624
S3by

S3by

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 28.04.2007
Buna ziua,

De fiecare data cand porneste centrala , indiferent ca dau drumul la apa calda , sau cand pur si simplu incalzeste caloriferele , se aude acest sunet puternic la fiecare pornire .

Ce sa fie oare ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BzlJ6yQ5Zxg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#4625
gigiones

gigiones

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 13.03.2006

View PostS3by, on 18 octombrie 2021 - 11:54, said:

Buna ziua,

De fiecare data cand porneste centrala , indiferent ca dau drumul la apa calda , sau cand pur si simplu incalzeste caloriferele , se aude acest sunet puternic la fiecare pornire .

Ce sa fie oare ?Attachment 20211018_113252.mp4

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BzlJ6yQ5Zxg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

La ferroli meu zgomotul provenea de la vana de gaz...o bobina se misca... dupa fixarea acesteia prin metodele care iti stau la dispozitie zgomotuul a disparut in proportie de 90%. Dai capacul jos  si identifici de unde vine....dupa care scoti din priza si ffolosesti degetelul !  Din film rezulta acelasi lucru...dupa zgomot creste temperatura imediat excluzand pompa sau ventilatorul care pleaca primele inaintea aparitiei fllacarii !

Edited by gigiones, 19 October 2021 - 12:53.


#4626
S3by

S3by

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 28.04.2007
Cum adica sa folosesc degetul ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate