Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin
 MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro
 Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 

Ne merităm soarta?!

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
30 replies to this topic

#1
philo

philo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2004
J.P.Sartre era de părere că în război nu există victime nevinovate. Erico Ferrri mergea și mai departe, considerând că victima poartă responsabilitatea declanșării actului criminal.

Vă invit să abandonăm tradiționala noastră apatie națională. Lipsa noastră de reacție față de continua și nesimțita agresiune a oligarhiei politico-financiare românești, lipsa de replică față de tupeul omniprezent și de șmecheria ridicată la rang de virtute, ba chiar admirația mai mult sau mai puțin ipocrită arătată unor bufoni imorali, inculți și plini de aere care ne conduc, ori vor să ne conducă - ne face culpabili de tot ce ni se întâmplă.
șmecheria, tupeul și impostura au devenit virtuți naționale. și pentru asta nu-i singur vinovat nici Ceaușescu și nici dezorientații care l-au urmat, ci numai lipsa noastră de atitudine, de repere morale, scârba de muncă și disprețul profund pentru cei ce-o practică în țara lui Papură Vodă. Trăim vremuri în care cei care vor să muncească cinstit și să fie respectați pentru asta trebuie să plece la dracu-praznic, ca să aibă de unde se-ntoarce pe năsălie...  

Nu cu mutre afectate și cu lumânări aprinse la căpătâiul lor vă veți răscumpăra vinovăția morală, Iliescu Ion și Năstase Adrian!

Nu cu „Dumnezeu să-i odihnească!” ne spălăm pe mâini de morții noștri de aici și de-aiurea...

Lipsa noastră de atitudine față de cei vinovați pentru că ne expun - e măsura vinovăției noastre!

Clasa politică ne disprețuiește. și cine n-ar disprețui un un oponent anemic și incoerent care se poate exprima doar o dată la 4 ani? O masă amorfă, prea preocupată de grija zilei de mâine ca să mai aibă și vreme să se informeze? și pe urmă, cine s-o informeze? Cei aflați la cheremul puternicilor zilei?

Scrieți aici! Demascați impostura și mizeria morală a celor ce pretind că ne reprezintă! Faceți să-i reprezinte doar pe cei ce tac!

P.S. E de preferat să scrii aici ce gândești tu, decât într-o publicație ce dă bine patronului. Aceasta este virtutea forumului. Virtute care va înceta să existe în ziua când nu doar trollerii vor primi BAN.

#2
R.E.

R.E.

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.03.2004
Din pacate situatia este atat de complexa la noi, complexa in sensul rau incat nu vad nici o iesire. Nu se poate, adica chiar nu-si da nimeni seama ca se merge din rau in mai rau?
Tine si de specificul poporului, de acest asa-zis "balcanism", care oricat ar fi el de blamat si de ignorat, isi face simtita prezenta peste tot.

Vad ca esti plin(a) de manie si ca spui ca asa nu se mai poate. Intr-adevar asa nu se mai poate, dar stii ce gandesc majoritatea romanilor: "Si ce daca e greu? Eu sa am berea si maneaua, iar sotia telenovela, ca e bine".
Glumind un pic, cred ca daca te-ar citi, ti-ar raspunde cu un "Philo? Probleme, ma?" (cred ca as putea sa scriu 2 pagini legate de imbecilitatea acestei reclame).
Asa ca eu zic ca nu-i nimic de facut decat "tira" spre locuri mai bune!

Totusi, discutia asta este cam inutila. Se tot plange lumea de situatia asta de 10 ani si nu s-a schimbat nimic. Iar cu dezvaluirile crezi ca faci ceva? In teritoriu, baronii locali abia asteapta sa-i acuze cineva, ca sa-l dea in judecata pentru calomnie si minciuna.

Asa ca eu zic ca mai bine sa ne gandim si sa propunem solutii. Adica mai bine sa incercam sa rezolvam situatia, decat sa tot vorbim de poporul asta, ca a fost asa si pe dincolo, ca bla bla bla.

"Astia-s oamenii, cu ei defilam"!

Si trebuie sa fim realisti. Taranilor crezi ca le pasa de un vot? Sa am 4 copii acasa si sa zica primarul in sat : Voteaza PSD si primesti 2 hectare in plus; iar la TV , Stolojan " Votati PNL, vom intra in Europa, si 10 ani vom strange din dinti, dar dupa aia va fi bine", as inchide TV, m-as duce sa beau o tuica si m-as culca, visand la cele 2 hectare in plus.

Nu poti sa incerci sa intrii in Europa cand 3 sferturi din tara nu este la nivelul ei si nici nu-i pasa de UE, NATO si alte vrajeli!

Mai scriu... ;ola; HAI SA CITIM LIBERTATEA !!!(vrei sa vezi de ce e interesat romanul? aici e cheia)

#3
madman2711

madman2711

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,134
  • Înscris: 18.12.2003
populatia urbana nu este asa proasta cum credem dar toata lumea este molesita apatica
nimeni nu vrea sa faca reforma nimeni nu vrea sa spuna lucrurilor pe nume si doar ne bucuram ca traim si maine

nu dau vina doar pe psd ci si pe opozitie care este parca si ea adormita neincrezatoare in fortele proprii
vrem o schimbare dar noi trebuie sa ne schimbam trebuie sa inotam contra curentului si sa luam riscuri
trebuie sa ne luam la bataie cu statul si sa-l dovedim ca este lenes ignorant si putred de birocratie

#4
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Sunt 2 vinovati pentru raul actual:
- Comunismul
- Fsd/PDSR/PSD

Aceste 2 "chestii" au educat "romanul". L-au educat prost, foarte prost.

Solutia, din punctul meu de vedere, este una singura: O REFORMA PUTERNICA IN SISTEMUL DE INVATAMANT.
Nu poti sa vii acum si sa te lupti cu coruptia. De ce ? TOTI SUNT CORUPTI. De la cel mai mic, la cel mai mare. Totul merge prost. Totul e infectat. Nu ai de unde sa incepi ca sa schimbi TOTUL ACUM.
Nu putem schimba prezentul in prezent. Putem,insa, contura viitorul in prezent.
Trebuie alesi niste oameni deosebiti in institutiile de invatamant. Niste oameni care sa STIE cum sa ii invete pe tineri sa pretuiasca adevaratele valori, sa distinga intre bine si rau si, de ce nu, intre manele si jazz.
Toata lumea are sperante legate de tineri. Nu mai visati. Atata timp cat ei sunt educati de NOI(generatia actuala), ei vor fi oglinda noastra. E plin de ANIMALE in scoli/licee/universitati. Ei strica si generatiile urmatoare. TREBUIE SCHIMBATI CU DASCALI ADEVARATI. E singura solutie. Altfel, ne vom prapadi...

Intamplare haioasa:

Imi aduc aminte si acum cand in timpul unui examen de bacalaureat a izbucnit un scandal ca profesorii percep TAXE, iar ministrul invatamantului a aparut la TV si a zis ca mint copii, ca e o inscenare. Nu a schimbat-o nimeni....
Eu as fi bagat-o in puscarie. O vaca...

#5
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
nu sunt de acord cui tine, ar trebui inceput de la justitie. daca s-ar rezolva probleme justitiei si independenta ei fata de sfera politicului atunci automat ar incepe sa mearga lucrurile

#6
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Nu vei schimba poporul brusc NICI cu justitia !

#7
madman2711

madman2711

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,134
  • Înscris: 18.12.2003
justitia nu trebuie schimbata foarte mult are  multe uscaturi dar si foarte multi oameni valorosi

#8
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
normal, asta e piatra de temelie, dar fara ea nu faci nimic. mai trebuie sa apare legi care sa o sustina.

de ex. gandeste-te cum ar putea arata bucurestiul daca pentru fiecare hartie pe care o arunci pe jos ai primi o amenda de .... sa zicem 5 milioane ?

#9
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Nu s-ar aplica aceasta lege...guess why

#10
@lien

@lien

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 710
  • Înscris: 12.03.2004
Tara noastra este influentata si de decizii ale lumii politice internationale. Nu cred ca trebuie sa privim numai in gradina proprie, sa ne legam de politicienii nostri, pentru ca si ei sunt influentati de UE si alte organizatii internationale. Intr-adevar, tara noastra o duce din rau in mai rau, dar trebuie sa incercam sa privim situatia si obiectiv.

Daca ne meritam soarta?

De-a lungul timpului au aparut multi factori care au influentat istoria omenirii. Dupa parerea mea, aceasta merge din rau in mai rau. Majoritatea oamenilor de la putere isi urmaresc doar interesele personale, ceea ce nu e bine. Cum putem oare sa iesim din aceata situatie de criza?
R:Nu putem.
In ultimii ani lumea e zguduita de tot mai multe atentate teroriste. Presedintele SUA a incercat sa poarte o lupta impotriva terorismului, dar se pare ca s-a dovedit un esec. Spania se pregateste sa-si retraga fortele din Irak dupa  ce s-a intamplat ce s-a intamplat. Lumea a devenit constienta ca terorismul nu poate disparea si ca e bine sa-i lasi in pace pe teroristi, ca altfel se iau de tine. Primarul Londrei a declarat ca evitarea unui atac terorist in acest oras ar fi un miracol.
Ce vreau sa spun, cred ca soarta ne este influentate de aceste evenimente si binenteles, cred ca nu ne-o meritam, dar ca nu putem face nimic ca sa ducem o viata mai buna.
Teroristii castiga teren pe zi ce trece si cred ca in cativa ani vom avea parte de un holocaust nuclear. Azi vazut cu totii de ce sunt in stare fanaticii religiosi si ceilalti teroristi.

#11
commonman

commonman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 396
  • Înscris: 15.02.2004
da.
la varianta 'nu' pierdem prea mult timp sa gasim vinovati in loc sa facem ceva constructiv pt noi si pt ceilalti.

#12
io-mis

io-mis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.02.2004
Oricum vom fi asimilati ,mai degraba sau mai tarziu vom traii intr-un concept european mai tarziu global ,unde nu mai conteaza cine esti si unde traiesti,vor disparea initiativele locale ,va fii tot mai greu sa te auzi ca si persoana ,vor ramane cateva grupuri de interes care vor conduce la nivel de planeta.
Ce-mi pare mie rau, ca sarim peste niste etape aici la noi, una ar fi bucuria sau mandria de a face un lucru cu adevarat competitiv in care sa se spuna
-Da, d'le e facut in Romania-lucru adevarat, din pacate nu mai avem timp...

#13
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

Quote

Originally posted by dan
Nu s-ar aplica aceasta lege...guess why


pai tocmai asta e ideea, sa apara justitia si daca militianu' prefera sa primeasca 10.000 decat sa iti dea amenda atunci sa intre la zdup

#14
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004
desigur ca ne meritam soarta. orice om indiferent de viitorul sau merita ca altul sa i-l dicteze

#15
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
philo: fara indoiala ai perfecta dreptate. dar scriind aici n-o sa ajute prea mult. romanu' are o vorba mareata: "asta e". plecand de aici putem face o intreaga discutie, dar o sa ma rezum la cateva cuvinte.

romanu' din ziua de azi si urmatoarele n-o sa iasa in strada. nu e genu' generatiilor actuale. statu' in casa in fata tv-ului e tot ce poa' sa faca. il asculta pe bombonel cum vine si predica la stiri: romani, azi e o zi mareata, europa ne place, da' tre' sa va mai strangem un pic la salarii, la drepturi....ca deh, asa e in tranzitie. romanu' da din umeri.....asta e, pare sa zica. si continua sa rontaie la seminte. v-as ruga mult sa ma contraziceti care sunteti mai optimisti.

atata timp cat clasa politica o sa fie aceeasi, iar criteriile de promovare la fel, romania nu va avea nici o sansa. NICI CEA MAI MICA SANSA. imixtiunea politicului in economie e crunta. dorinta de ciolan se manifesta deopotriva si la unii si la altii, fara discriminare de orientare politica, sex, religie sau etnie. astia sunt, cu astia defilam. vot uninominal? :) heh

vorbiti aici de fapte, actiuni concrete. de azi intr-o saptaman la ora asta, toata lumea va inceta lucrul si va iesi in strada sa se rafuiasca cu guvernu'. io sunt primu' care-as face-o. sa nu mai intre nimeni in casa pana nu pleaca TOTI de prin piata victoriei si casa poporului. ma gandeac acum la urmatoarea chestie: sa presupunem prin absurd ca ii dam pe toti astia la o parte. chiar ca as sta o sapt beat pt chestia asta. avem cu cine sa-i inlocuim? sau se urca tot d-astia? mare intrebare. bine, fara indoiala, raspunsul este afirmativ. capacitati sunt in tara, dar vor iesi ele in fata?

astept raspuns

#16
driverx

driverx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,083
  • Înscris: 22.07.2002
DA La greu...... din pacate.

:cya:

#17
philo

philo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 07.03.2004
Ceea ce scrieți voi, pe mine mă pune și mai tare pe gânduri... Ce să-nțeleg, că sistemul democratic de tip occidental ori ne e inaplicabil pe motiv de cerbicie, ori asupra noastră are exact efectul curativ al frecției la piciorul de lemn?!...
Probleme, întrebări - slavă Domnului - îmi pun și eu destule, ca orice contemporan cocoșat de realitate și-am învățat să trăiesc cu ele, fără glorie, dar demn. Soluții nu prea găsesc...
Nu știu... Într-o altă "UTOPIE", văd - spre exemplu - decesul democrației electorale și ocuparea tuturor posturilor de conducere prin concurs. Promovarea pe bază de merit ar fi, fără îndoială un mare succes al omenirii, dar... cine organizează concursurile, cât de des, care vor fi probele, cine vor fi arbitrii, cine garantează pentru corectitudinea rezultatelor...?
Așa am ajuns la exact la aceeași problemă care sabotează și democrația azi: corupția.
Una peste alta, INCONTESTABIL, fenomenul corupției poate sabota orice sistem politic. Am putea ajunge chiar la concluzia cinică, cum că, nu există sisteme politice bune sau proaste, ci doar corupte sau necorupte... Iar dacă-i așa, cu ce-i superioară democrația occidentală sistemului politic islamist? Ori comunismului? (Evident, bat câmpii!)
Da. Nu putem ieși din mizeria asta fără o putere judecătorească independentă și sănătoasă. Faptul că n-o avem încă, e pentru că n-au vrut-o celelalte două "puteri oficiale" și pentru că "a patra" e ori fomistă, ori pupincuristă, ori ambele...
Ei, acum mă-nțelegeți de ce mă agit eu aici?

#18
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004
democratia nu-i superioara comunismului. este neo-comunism. comunistii iti puneau pistolul la tmpla daca n ufaci ca ei, democratii te cumpara, dar tot ca ei se face... singura diferenta este dintre liberalism si socialism.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate