Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 

Alcoolemie peste 0,80 g/L

- - - - -
  • Please log in to reply
157 replies to this topic

#55
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

 Mosotti, on Apr 22 2007, 14:14, said:

aiureli. efectele alcoolui sint diferite de la om la om si fiecare organism reactioneaza diferit la el. nu exista nici o regula fixa si in nici un caz nu e o problema de matematica. cel mai corect e sa zici ca te imbeti cind te imbeti si ca esti treaz cind te-ai trezit
Ai cautat si aici?
Zice ca pentru disparitia completa a 100mg/dl de alcool etilic sunt necesare 6-7 ore cu conditia stoparii consumului de alcool. Consultati si tabelul sa vedeti cum sta treaba.
P.S.: zaharurile si fructoza grabesc rata de metabolizare a alcoolului cu 25%.

Edited by duculeana, 22 April 2007 - 13:21.


#56
Blu3

Blu3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,240
  • Înscris: 27.06.2006

 duculeana, on Apr 22 2007, 14:19, said:

Ai cautat si aici?
Zice ca pentru disparitia completa a 100mg/dl de alcool etilic sunt necesare 6-7 ore cu conditia stoparii consumului de alcool. Consultati si tabelul sa vedeti cum sta treaba.

Era un caz cu un tip care avea 2............ care era organul ala...... am un lapsus....... rinichi? Anyway, avea 2 d-alea si nu putea sa se imbete. Spune-i lui asta!
Si chiar difera de la organism la organism felul in care dispare alcoolul din "sistem". Cum am mai zis, am un prieten care dupa 2 beri se crede avion si eu care daca beau normal, nu ma imbat din bere (din "baut normal" excludem "baut 2 l de bere in sub un minut" sau "bere cu paiul cat mai repede").

#57
rox

rox

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 28.11.2004
si totusi....topicul asta era despre stabilirea alcoolemiei, norme legale, metode de a fenta sistemul, la-bla, nu despre cit % alcool contine nu-stiu-ce-bautura sau cite beri poate fiecare sa bea si mecanisme fiziologice& stuff....nu?
:huh:

#58
mianna

mianna

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,779
  • Înscris: 29.06.2005

 Mosotti, on Apr 22 2007, 14:14, said:

aiureli. efectele alcoolui sint diferite de la om la om si fiecare organism reactioneaza diferit la el. nu exista nici o regula fixa si in nici un caz nu e o problema de matematica. cel mai corect e sa zici ca te imbeti cind te imbeti si ca esti treaz cind te-ai trezit

intamplator medicina legala se bazeaza pe formule matematice la faza asta. si exista o smecherie prin care nu s-ar putea ridica permisul pe motive de alcoolemie, dac-ar fi cunoscuta. insa trebuie sa stii exact cat ai baut si in ce interval de timp. dupa care, in momentul in care esti oprit sa ti se puna fiola (ma rog, sa ti se determine alcoolemia) iei o dusca dintr-o sticla aflata la indemana. dupa care pretinzi c-ai baut cantitatea x (mai mare decat cea reala) din sticla de votca, crezand ca-i apa. cand ai baut-o? in timp ce masina era oprita :P nu intri sub incidenta nici unei legi. dar cum am zis, e nevoie sa stii exact cifrele, ca sa poti pretinde ca alcoolemia iti e data de acea cantitate de vodca, fiindca pana atunci ai baut doar suc de portocale :)


chiar, stiti vreun legist cu permisul suspendat din motivul asta?

 Blu3, on Apr 22 2007, 14:23, said:

Era un caz cu un tip care avea 2............ care era organul ala...... am un lapsus....... rinichi? Anyway, avea 2 d-alea si nu putea sa se imbete. Spune-i lui asta!

sper ca ai si tu :) lasa folclorul. metabolizarea alcolului depinde de-o enzima.

Edited by mianna, 22 April 2007 - 13:28.


#59
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004

 duculeana, on Apr 21 2007, 18:00, said:

Cred ca limita pentru a-ti iesi sub 0.80 alcoolemia este de 2 beri cu 6% alcool. Sau un paharel de 25ml tuica de 40%. Oricum, e o inconstienta sa te urci baut la volan, daramite beat. Cumparati-va soferilor non-alcohool beer si nu mai aveti probleme cu nimeni. Adica, ba da, doar cu "schimbat uleiul" in functie de instalatie ;)

Aceste cuvinte ne doare. Duculeana, cred ca nu ai baut bere bleifrei, crede'ma ca urarea asta suna a ca o injuratura de mama, tata, sfinti, etc. Porcaria aia e pur si simplu oribila, mai bine bei suc. :D

Edited by AlexIP, 22 April 2007 - 15:31.


#60
Fr3ak

Fr3ak

    Membru Senior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,490
  • Înscris: 19.07.2005
Hai mă, lăsați matematica și alcoolul că sunt 2 chestii care nu se potrivesc. Eu chiar sunt curios ce rezolvă omu.
Nu-i săriți în cap omului, că nici când a fost beat, nu i-a zis nimeni, pentru că știa.

Tată, eu zic că teoretic nu se poate scăpa. E mult peste „un păhărel” iar dacă nu ai putut rezolva cu amicu în albastru, acum e prea târziu.

p.s.: DON'T DRINK AND DRIVE, especially duculeana

#61
magiriano

magiriano

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.04.2007

 manchimen, on Apr 20 2007, 12:53, said:

Buna ziua,

As avea si eu o intrebare si sper ca acesta este cel mai potrivit loc in care pot sa o adresez. Acuma aproximativ 2 saptamani, in noaptea de Inviere am fost oprit de Politia Rutiera. Consumasem alcool (bere) si mi-a iesit alcoolemia 0,91 g/L, adica peste limita legala a contraventiei, faptul devenit penal.
Intrebarea mea este daca a mai trecut cineva prin asa ceva si daca pot sa scap cumva de proces. Daca angajez un avocat care sa mearga sa vb cu judecatorul sau proccurorul (nu prea stiu eu exact cum sta treaba) si sa ii zica ca sunt la prima abatare, ca nu am provocat nici o paguba materiala sau omeneasca etc., este posibil sa fiu iertat si sa raman doar cu amenda contraventionala si carnetul suspendat 90 zile?
Daca totusi mi se face dosar penal, pe cat timp imi va fi suspendat/anulat carnetul de sofer ?

Va multumesc.

Am aceeasi dilema,cu citeva exceptii.
Timp de aproape un an nu mi s`a preschimbat permisul dobindit in strainatate cu unul similar romanesc asa cum prevede legea.
Am facut petitie la seful serviciului de permise,la prefect ,am dat in judecata serviciul de permise judetean si am pierdut procesul deoarece "ar fi trebuit sa dau in judecata Bucurestiul"(ce`o fi gindit si judecatorul ala?!) iar in final am facut o petitie la Dl.Basescu,si,in 3 zile cei de la judet mi`au facut permis cu o caruta de scuze spunindu`mi desigur ca nu ar fi trebuit sa ajung atat de departe.
La nici o luna de zile am fost oprit in trafic fara nici un motiv si pt ca miroseam a bere(bausem bere fara alcool inca luam antibiotice ),mi s`a facut testul etiloscop.Deoarece rezultatul a fost enorm(0,7)am cerut recoltare de probe biologice.
Desi am anuntat atit politistii de m`au oprit "deoarece frinam" ca am urmat timp de peste o luna un tratament medicamentuos,cit si la spital unde mi s`a recoltat singe s`a mentionat in fisa medicala acest lucru,nu mi s`a recoltat urina,desi am cerut.
Legea spune clar ca in cazul medicamentelor si/sau drogurilor,se impune recoltarea de urina.
Deasemenea,legea prevede ca alcoolemia in singe sa fie recoltata la cel mult 30 de minute de la oprire,dar,in cazul meu au trecut 35.
Sunt deasemenea neconcordante si in inregistrarea orei la care mi s`au recoltat probele biologice.
Cu toate astea,procurorul mi`a respins contraexpertiza,deoarece am recunoscut ca am consumat propolis,macerat in alcool.
Daca viciile de procedura sunt ignorate si nu am dreptul sa iau medicatie naturista,nu exista un motiv plauzibil pentru stationarea mea in trafic iar permisul de conducere imi este suspendat,ignorindumi`se dreptul constitutional la prezumptia de nevinovatie,mi s`a refuzat desi am cerut recoltarea de urina,iar probele biologice mi`au fost luate cu 5 minute dupa expirarea celor 30 prevazute in lege,vreau sa stiu,se mai gaseste pe lista vreun comunist sa`mi spuna ca si io`s inconstient ca am condus beat la volan?
Ce se va intimpla cu voi restul cind militia nici nu se va mai sinchisi sa gaseasca vinovati si va trece direct la fabricarea de evidente?
Din punctul meu de vedere,politia este platita sa adune evidente,asa ca o bere sau 10,tu nu trebuie sa te incriminezi recunoscind ca le`ai consumat.
O dieta bogata in proteine,consumul de mere,citrice,dulciuri,salate etc creste rezultatul testului alcooltest.

#62
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
gresesti enorm, iar daca totul e cum ai spus inseamna c-ai avut un ghinion teribil !
pr principiul daca mananci salata, citrice si alte bla-bla-uri iti creste alcoolemia, uite ce spun eu c-are am in familie numai avocati si procurori, mai putin eu :
orice-ar fi, daca nu ai consumat alcool, poti da politia in judecata indiferent de rezultatul testelor, in baza rezultatului probelor biologice.
iar daca acestea nu sunt recoltate la timp din vina politiei, nu te pot acuza de nimic si nu pot lua masuri impotriva ta.
mai mult, exista perioada de 48, acum 24 de ore in care te poti prezenta la politie, daca evorba nu de o oprire in trafic ci de un accident soldat numai cu pagube materiale...
iar nu in ultimul rand, ideea e sa NU CONSUMI DELOC ALCOOL INAINTE DE A TE URCA LA VOLAN
bottom line, tu ai fost un caz nefericit...consulta un avocat smecher

#63
dixy

dixy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,910
  • Înscris: 06.09.2004

 duculeana, on Apr 22 2007, 14:03, said:

Ia uitati ce spune medicul specialist:
http://www.doctor.in...tabolizare.html
Ca individul sanatos nu poate metaboliza mai mult de 160-180g/zi. Ca atare, daca o sticla de bere am stabilit ca are 30g alcool, putem metaboliza pana la 6 beri/zi.
Eliminarea pe cale renala sau pulmonara e in proportie de 2-10%.
1 gram de alcool=7 calorii. :cheers:

Si daca beau 20 de beri intr-o zi, conform logicii tale, sunt beat o saptamana?  :D

#64
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006

 dixy, on Apr 23 2007, 05:28, said:

Si daca beau 20 de beri intr-o zi, conform logicii tale, sunt beat o saptamana?  :D
Nu, dar ai cele mai mari sanse sa sfarsesti precum Dan Sava de la Vacanta Mare, intr-un copac. In cel mai fericit caz poti intra in coma alcoolica. De ce nu cititi voi toate linkurile si apoi stam de vorba? Nu e conform logicii mele, e vorba de pareri avizate ale specialistilor. Eu doar vi le pun pe tapet, sa trag un semnal de alarma. Restul depinde de voi, daca luati sau nu in considerare.

#65
carman

carman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,583
  • Înscris: 06.02.2006

 dixy, on Apr 23 2007, 05:28, said:

Si daca beau 20 de beri intr-o zi, conform logicii tale, sunt beat o saptamana?  :D
o spui de parca ar fi ceva rau in asta... :D

#66
Fr3ak

Fr3ak

    Membru Senior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,490
  • Înscris: 19.07.2005

 dixy, on Apr 23 2007, 05:28, said:

Si daca beau 20 de beri intr-o zi, conform logicii tale, sunt beat o saptamana?  :D

Da de o sticlă de Jack ce zici? După care 7 ore de somn, mers acasă. Polițistu, m-a rugat să-i suflu în ureche, să vadă dacă am băut. (prima oară am crezut că e gay...). O zis că bine, pot pleca. Beat, clar nu mai eram (am și dat afară Jack-u că nu se împăca cu vodka din stomac...știu că am dat Jacku pentru că atunci am vărsat prima oară negru în viața mea). Oricum, mie îmi era teamă să nu intre altu în mine, că în sânge sigur mai găseau ceva. Ș-atunci can grav, că cică io-s de vină. Nu zic că e ok să conduci beat. Dar după o noapte de beție, mânci ceva, tragi un pui de somn să te odihnești și nu cred că mai e cineva care să fie beată, să nu aibă reflexe a doua zi dimineața. Că nu ți-a ieșit din sânge, e altceva. Legal, nu aveau cum să reglementeze chestia cu dormitu și mâncatu, așa că preventiv, e mai bine așa cum e.

cum zice spare-me: DON'T DRINK AND DRIVE!!! EVER!!!

#67
manchimen

manchimen

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 755
  • Înscris: 26.05.2003
Scrie in lege ca proba de sange trebuie luata obligatoriu in jumatate de ora de la oprirea in trafic de catre politist? De cand am facut testul cu aparatul Alcooltest (asa cica se numeste :-??), deci nu de cand am fost oprit, ci de cand am suflat in aparat, au trecut aproximativ 40 minute pana la recoltarea primei probe biologice.

#68
Blu3

Blu3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,240
  • Înscris: 27.06.2006

 dixy, on Apr 23 2007, 05:28, said:

Si daca beau 20 de beri intr-o zi, conform logicii tale, sunt beat o saptamana?  :D

 duculeana, on Apr 23 2007, 07:50, said:

In cel mai fericit caz poti intra in coma alcoolica. De ce nu cititi voi toate linkurile si apoi stam de vorba? Nu e conform logicii mele, e vorba de pareri avizate ale specialistilor. Eu doar vi le pun pe tapet, sa trag un semnal de alarma. Restul depinde de voi, daca luati sau nu in considerare.


Cum sa intri in coma alcoolica de la 20 de beri mai duculeano? Tu ai baut vreodata bere? Si ce, daca un specialist imi spune ca trebuie sa intru in coma alcoolica de la 20 de beri, chiar trebuie s-o fac?

#69
Fr3ak

Fr3ak

    Membru Senior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,490
  • Înscris: 19.07.2005

 Blu3, on Apr 23 2007, 10:58, said:

Cum sa intri in coma alcoolica de la 20 de beri mai duculeano? Tu ai baut vreodata bere? Si ce, daca un specialist imi spune ca trebuie sa intru in coma alcoolica de la 20 de beri, chiar trebuie s-o fac?

De la 20 în sus începe beția adevărată!!!
Eu mi-s mai zgârcit, prefer să le amestec să mă îmbăt mai „ieftin” :D

#70
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
don't drink and drive when you can smoke and fly...high :)
bine, eu tocmai am implinit vreun an si 4 luni de cand m-am lasat dar se pupa bine cu topicul :)

#71
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

 duculeana, on Apr 22 2007, 13:19, said:

Ai cautat si aici?
Zice ca pentru disparitia completa a 100mg/dl de alcool etilic sunt necesare 6-7 ore cu conditia stoparii consumului de alcool. Consultati si tabelul sa vedeti cum sta treaba.
P.S.: zaharurile si fructoza grabesc rata de metabolizare a alcoolului cu 25%.

draga, io am am baut bere cit suc ai baut tu inmultit cu un catralion, asa ca lasa-ma cu formulele

 mianna, on Apr 22 2007, 13:26, said:

intamplator medicina legala se bazeaza pe formule matematice la faza asta. si exista o smecherie prin care nu s-ar putea ridica permisul pe motive de alcoolemie, dac-ar fi cunoscuta. insa trebuie sa stii exact cat ai baut si in ce interval de timp. dupa care, in momentul in care esti oprit sa ti se puna fiola (ma rog, sa ti se determine alcoolemia) iei o dusca dintr-o sticla aflata la indemana. dupa care pretinzi c-ai baut cantitatea x (mai mare decat cea reala) din sticla de votca, crezand ca-i apa. cand ai baut-o? in timp ce masina era oprita :P nu intri sub incidenta nici unei legi. dar cum am zis, e nevoie sa stii exact cifrele, ca sa poti pretinde ca alcoolemia iti e data de acea cantitate de vodca, fiindca pana atunci ai baut doar suc de portocale :)
chiar, stiti vreun legist cu permisul suspendat din motivul asta?



sper ca ai si tu :) lasa folclorul. metabolizarea alcolului depinde de-o enzima.

concentratia de alcool e o timpenie, n-ar trebui sa se ia dupa asta nimeni. ea nu este un indicator al incapacitatii de a conduce (ma refer la 0,8 nu la 2, 3 sau soferi in coma, care adorm pe umarul politistului) si in nici un caz n-ar trebui sa fie folosita pentru a face diferenta intre contraventie si penal, la nivel de zecimale. come on...

evident ca daca soferul nu se poate tine pe picioare, nu stie cum il cheama si alte dintr-astea poate fi caz penal. dar daca omul nu se clatina si e mai coerent dupa 3 beri decit duculeana dupa un pahar de must, sa fim seriosi...

io cred ca limita aia de 0,8 a fost pusa numai ca sa faca politistii, avocatii si dracu mai stie cine o gramada de bani din mite

#72
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
in Franta de exemplu exista un asa numit "permis de conduire" atasat de obicei la sticlele de vin (se gasesc mai ales in benzinarii)
si pe ele sunt inscrise concentratiile de alcool ale diferitelor bauturi, greutatea, inaltimea, si volumul consumat
si muti frumos cartonasul de exemplu la 80 de kg, 1,80, 2 beri...si-ti arata daca ai depasit sau nu limita....sau invers iti arata cat de mult poti bea
bine...ei deja s-au obisnuit cu propriile limite si numai strainii mai calculeaza cu cartonasul, dar e util...
am facut un trip in franta in urma cu an de vreo 3 saptamni si nu m-a oprit politia nici macar o singura data ! dupa o luna de zile m-a oprit intr-un satuc la cativa kilometri de Deva, la intoarcere...:death: sa vada de unde vin si "daca am vreo problema"...ei bine n-aveam

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate