Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Probleme cu ochii

- - - - -
  • Please log in to reply
197 replies to this topic

#181
bellatrix_

bellatrix_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 17.11.2007
Salut
Am 25 de ani si port ochelari pentru miopie de mult timp. De-a lungul "istoriei" mele de ochelarist am avut dioptrii variate, am inceput la -0,5 prin scoala generala si am progresat pana la -2,5 cilindru, dupa care am avut o revenire spectaculoasa ( pentru toata lumea as zice, inclusiv oftalmolog, in sensul ca la urmatorul control oftalmologic m-au gasit cu -1 si fara cilindru...). Treaba e ca acum 2 ani la ultimul control aveam fara dilatare -1,5 la ambii ochi si dupa dilatare -0,75, si mi s-au prescris lentile de -1 pentru ca nu vedeam nimic cu -0,75.  La ultimul control oftalmologic de anul asta (la care m-am dus pentru ca aveam senzatia ca nu mai vad bine, vederea era ok dimineata dar pe parcursul zilei devenea blurry rau si seara ajungeam sa nu mai vad nimic, ca si cum nu as avea corectie) am avut inainte de dilatare -2,25 la ochiul drept si -2,5 la ochiul stang ( de unde si explicatia pentru ce nu mai vedeam nimic) iar dupa dilatare -1,5 si -1,25... Problema e ca la panoul ala de testare cu ochiul stang am vazut destul de bine pana destul de jos, insa cu ochiul drept nu am vazut clar nici macar primul rand, ala mare de tot. Doctorita a fost foarte mirata si a crezut ca sunt neserios si nu sunt atent, dar i-am spus ca as putea sa ii spun ce sunt semnele respective avand in vedere ca mi le arata pe aceleasi ca si la ochiul stang si pe unele dintre ele le-am tinut minte dupa pozitie, dar de vazut nu le vad, e totul foarte neclar si incetosat si vad niste culori si niste....puncte. Ea a considerat ca avand aceeasi dioptrie ca si la ochiul stang ar trebui sa le vad si ca drept urmare s-ar putea sa am "ambliopie" la ochiul drept.
M-a intrebat daca am avut strabism in copilarie si i-am spus sincer ca habar nu am, stiu ca am avut ceva la ochi pentru ca faceam niste exercitii la spitalul de ochi, cu niste casute si animale si trenulete la niste aparate, dar pentru ce le faceam nu stiu.

Intrebarile mele ar fi: de ce am diferenta mare intre dioptriile "la aparat" si cele "dupa dilatare"? de ce daca mi se pun lentile cu dioptriile de la dilatare, care ar fi presupun cele adevarate, nu vad cu ele? De ce mi-a scazut dioptria la un moment dat, revenind la -0,75, si apoi a crescut iar, desi am purtat corectia prescrisa? Si, cel mai important, de ce naiba vad mult mai prost cu ochiul drept desi am aceleasi dioptrii ca la stangul?!? Ce e cu ambliopia si cum se mai poate corecta la varsta mea?
As aprecia orice raspuns in tema, multumesc anticipat.

#182
klausn

klausn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 16.11.2010
Am o intrebare,aseara am venit cu ochelarii de la oftalmolog,pana acum nu am purtat in viata mea...si as avea o intrebare
Am lentila doar la ochiul stang,la dreptul e normala pentru ca nu am probleme cu el,dar un pic parca ma ''deranjeaza'',nu stiu,vad cumva...nu stiu cum sa zic
E normal find prima zi? Se va obisnui ochiul ?

#183
Hodorogul

Hodorogul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 21.09.2009
Apelez și eu la ajutorul vostru, pentru un sfat, o sugestie.
Duminică, în timp ce ma spălam pe cap, mi-a intrat șampon în ochi. Am simțit că mă ustură destul de tare, am clătit ochii cu apă curată, dar tot a durat ceva timp până când usturimea s-a calmat. Prima dată când foloseam acest tip de șampon, brand destul de cunoscut, de aceea nu-i voi pomeni numele. Dimineață, încă simțeam un ușor disconfort, ochiul fiind ușor înroșit. Am zis că își revine. La muncă, mi-a sărit în ochi niște praf, în timp ce deturam ceva, pe sub ochelari, însă l-am scos ușor, imediat. Însă acuma, tot mai am senzația de usturime, în colțul ochiului, și văd și puțin neclar, însă nu tot timpul. Am încercat să merg la Urgențe, însă după o oră jumătate de stat acolo, abia un singur pacient a fost chemat înăuntru, din cabinet auzindu-se totuși discuții între doctor și asistentă. Probabil, trebuia să vin cu ochiul în mână, să i-l las să se ocupe de el când or avea chef, și să revin când primesc apel de confirmare?! Mă rog... Am găsit un farmacist amabil, care mi-a recomandat Visine Classic (3pic/zi). Acuma stau și mă întreb: să continui cu asta, e suficient pentru simptomele mele? Sau să caut mâine ajutor la vreun cabinet? Găsesc mâine, prin Brașov, un cabinet de specialitate, bun? Eventual, la ultima întrebare, îmi puteți răspunde prin PM, ca să nu se considere reclamă.
Mulțumesc anticipat.

#184
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006
pune Visine şi dacă nu trece până mâine încearcă cu Nostamine. Cabinete cred că găseşti, medic nu prea cred, eventual la urgenţe.

#185
Hodorogul

Hodorogul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 21.09.2009
Mulțumesc frumos. :) Dacă nu reușesc să văd un medic, cumpăr Nostamine. Bănuiesc că tot așa, 3 picături/zi, se administrează?

#186
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

 bellatrix_, on 20th November 2010, 11:54, said:

Intrebarile mele ar fi: de ce am diferenta mare intre dioptriile "la aparat" si cele "dupa dilatare"? de ce daca mi se pun lentile cu dioptriile de la dilatare, care ar fi presupun cele adevarate, nu vad cu ele? De ce mi-a scazut dioptria la un moment dat, revenind la -0,75, si apoi a crescut iar, desi am purtat corectia prescrisa? Si, cel mai important, de ce naiba vad mult mai prost cu ochiul drept desi am aceleasi dioptrii ca la stangul?!? Ce e cu ambliopia si cum se mai poate corecta la varsta mea?
As aprecia orice raspuns in tema, multumesc anticipat.

Nu stiu cat de ontopic suntem dar o sa incerc sa iti raspund. Eu sufar de strabism si sunt destul de in tema cu unele probleme cu ochii.

In primul rand in legatura cu dioptriile date de aparat (cu sau fara dilatare) si cele prescrie pentru ochelari/lentile de contact am ajuns la urmatoarea concluzie: dioptriile date de aparat sunt asa mai mult orientative in final dioptriile sunt stabilite la panou in functie de cat de bine vezi. Stabilirea dioptriile decurge cam in felul urmator. Te masoara la aparat si rezulta anumite dioptri hai sa zicem -0,5 sfera la drepul si -1 sfera la stangul. Mai intai te pune sa citesti cu fiecare ochi in parte la panou si daca vezi randul de acuitate 1 fara dificultate cu fiecare ochi in parte nu ti se prescrie nici un fel de corectie optica chiar daca la aparat ai dioptrii. Daca cu un ochi nu vezi pe randul de acuitate 1 atunci se incearca dioptrii de la mic la mare. De exemplu in cazul nostru ipotetic pentru ochiul drept se incearca mai intai -0,25 si daca vezi randul de 1 atunci asta e dioptria daca nu se incearca -0,5.  La fel si la celalat ochi.

Se mai face un test pentru fiecare dioptrie incercata cu niste litere negre pe fundal rosu si verde si din cate tin minte trebuie sa vezi la fel de clar si literele pe rosu si pe verde. Daca le vezi pe unele mai neclar atunci fie e subcorectie fie supracrectie (nu mai tin minte regula intr-un fel e pentru miopie in altfel pentru hipermetropie). De regula din ce am vazut nu prea se depaseste dioptria maxima data de aparat dar de regula dioptria prescrisa pentru lentiila de corectie e mai mica decat aia date de aparat. Adica daca aparatul da -0,25 atunci sunt sanse foarte mari ca persoana respectiva sa nu aiba nevoie de o asemena corectie daca vede fara corectie randul de acuitate 1. Mie de exemplu la ochiul stang aparatul imi da in jur de +/- 0,25 o data chiar +0,5 sfera si o dioptrie de 1 cilindru pentru astigamtism cu nu stiu ce ax. Eu insa fara nici nu fel de corectie vad randul de acuitate 1 cu ochiul stang. Cu toate astea insa exista pe panou si randuri sub cel de acuitate 1 si eu cu o diptrie -0,5 cilidnru cu ax de 15 vad si pe primul rand de sub "ultimul rand" :P .

Din ce am inteles de la doctorita chiar si dioptria data de aparat daca ti-o pune poate fi supracorectie. De exemplu daca unuia la un ochi aparatul ii zice -1 dar el vede 100% cu o lentila de -0,25 lentila de -1 este supracorectie.

Daca insa ajungi prin incercari se depasesti dioptria maxima, testul cu litere negre pe fundal rosu si verde incepe sa indice supracorectie si tot nu vezi randul de acuitate 1 atunci ai si o alta problema din cauza careia nu vezi bine. Adica nu viciul de refractie este de vina ca nu vezi 100%. Asta cred eu ca este cauza din care vezi mult mai prost cu ochiul drept desi ai aceiasi dioptrie cu stangul. Lentila iti corecteaza numai miopia insa tu cel mai probabil ai si o alta problema din cauza careia nu vezi bine. Daca ti-ar mari dioptria la ochiul drept peste cat ai acum nu s-ar imbunatati vederea ba din contra ar fi si mai rau pentru ca ai fi supracorectat si ai vedea si mai prost cu cat creste dioptria.

Ambliopia este una dintre bolile care scad acuitatea vizuala iar in cazurile extreme poate duce la orbire. Din fericire de regula afecteaza numai un ochi si tot mai ramai cu un ochi mai bun. Ambliopia apare in copilarie (pana la 7 ani) daca ambii ochi nu vad la fel de clar sau unul este deviat (strabism). Practic creierul invata sa ignore imaginea de la ochiul care vede mai slab si aceasta ignorare devine permanenta. Ochiul saracul nu are nimic dar creierul crede ca e prost si nu il mai foloseste. Degeaba rezolvi problema din care vedea ochiul prost pentru ca nu poti sa convingi creierul ca ochiul este acum bun. Pentru ambliopie insa se poate acoperi ochiul bun cu un ocluzor si astfel forta creierul sa foloseasca ochiul slab. Terapia cu ocluzorul poate da rezultate daca este aplicata cat mai repede dar nu mai tarziu de 7 8 ani. Din pacate dupa aceasta varsta amblipia nu prea mai poate fi tratata doar eventual imbunatatita. La 25 de ani este deja tarziu. :(  

Oricum sa nu te apuci sa iti acoperi ochiul de unu singur lucrul asta se face doar sub supravegherea oftalmologului si numai la copii. La varsta ta din pacate o sa ti se zica ca e prea tarziu pentru ocluzie . :( Mai exista parca niste exercitii care pot imunatati acuitatea in cazul ambliopiei chiar si la adulti dar nu sunt la fel de eficiente ca la copii. Oricum cercetatorii incearca sa rezolve aceasta probleam si daca ai ambliopie cel mai probabil o sa apuci in timpul vietii sa beneficiezi de un astfel de tratament. Problema cum spuneam e din creier trebuie gasita metoda prin care sa stimulezi creierul si sa-l faci sa inteleaga ca ochiul e bun si il poate folosi.

Sper sa intelegi ca nu sunt cadru medical ci doar un suferind de probleme cu ochii care a avut mult de a face cu tot felul de operatii si tratamente cu ochii si astfel am o experienta destul de mare ca pacient.

#187
sorana2

sorana2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 07.06.2009

 Hodorogul, on 30th November 2010, 20:57, said:

Apelez și eu la ajutorul vostru, pentru un sfat, o sugestie.
Duminică, în timp ce ma spălam pe cap, mi-a intrat șampon în ochi. Am simțit că mă ustură destul de tare, am clătit ochii cu apă curată, dar tot a durat ceva timp până când usturimea s-a calmat. Prima dată când foloseam acest tip de șampon, brand destul de cunoscut, de aceea nu-i voi pomeni numele. Dimineață, încă simțeam un ușor disconfort, ochiul fiind ușor înroșit. Am zis că își revine. La muncă, mi-a sărit în ochi niște praf, în timp ce deturam ceva, pe sub ochelari, însă l-am scos ușor, imediat. Însă acuma, tot mai am senzația de usturime, în colțul ochiului, și văd și puțin neclar, însă nu tot timpul. Am încercat să merg la Urgențe, însă după o oră jumătate de stat acolo, abia un singur pacient a fost chemat înăuntru, din cabinet auzindu-se totuși discuții între doctor și asistentă. Probabil, trebuia să vin cu ochiul în mână, să i-l las să se ocupe de el când or avea chef, și să revin când primesc apel de confirmare?! Mă rog... Am găsit un farmacist amabil, care mi-a recomandat Visine Classic (3pic/zi). Acuma stau și mă întreb: să continui cu asta, e suficient pentru simptomele mele? Sau să caut mâine ajutor la vreun cabinet? Găsesc mâine, prin Brașov, un cabinet de specialitate, bun? Eventual, la ultima întrebare, îmi puteți răspunde prin PM, ca să nu se considere reclamă.
Mulțumesc anticipat.
Inainte de a pune Visine spala cat mai bine  ochii cu ser fiziologic pus din abundenta pe 2-3 fesi sterile(bineinteles ca dupa fiecare aplicare arunci fasa),in caz ca ai luat o bacterie din praf pune in ochi Unguent oftalmic cu Kanamicina si Hidrocortizon (insa lasa sa treaca cateva ore dupa Visine pana la aplicarea unguentului.Sa fii foarte atent ca unguentul sa aiba si Hidrocortizon deoarece este un antiinflamator foarte bun, folosit pe perioade scurte.Unguentul se foloseste astfel:se stoarce putin la coltul interior al ochiului, dupa care cu un deget foarte curat il imprastii pana pe retina(globul ocular).Vezi ca dupa aceasta aplicare s-ar putea ca pret de cateva secunde pana se absoarbe bine unguentul sa vezi incetosat.Este normal.Ar fi bine ca si inainte de folosirea unguentului sa speli ochisorii cu ser fiziologic tot pe 2-3 tampon steril.Nu are cum sa nu iti treaca.Insanatosire grabnica si fii soarte atent la ce iti ajunge in ochi.Daca cumva crezi ca ai luat din praf ceva corpi straini gen bucatele minuscule de span sau altceva de acest fel,atunci musai sa mergi la un oftalmolog

#188
Hodorogul

Hodorogul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 21.09.2009
Mulțumesc frumos, sorana2.
Am fost azi iarăși la urgențe, cu mai mult noroc, am fost băgat în seamă după o oră, deși eram singurul pe acolo. :) Diagnostic: Eroziune concavă traumatică infiltrat [indescifrabil] parlezional [/indescifrabil]. Praf, nu mai era pe acolo. Doar că a băgat spaima în mine, pomenind ceva de un abces (?), și murmurând că ceva nu-i place. Eu cred că se referea la o rană mai veche, de când mi-a băgat nepoțelul unghia în ochi, acuma cățiva ani. Eu nu știu cum arată rănile astea, dar e posibil ca la rana aceea să se fi referit? S-a tot uitat pe acolo, să nu fi pătruns ceva, dar la interior totul e în regulă. Până acuma nu am avut probleme cu ochii, de aceea am unele reticențe. Să termin picăturile (Tropicamida, Xanternet și Indocollyr), apoi oi vedea eu ce-o mai fi.
Sănătate, și să auzim de bine.

PS: Da' greu e să scrii doar cu un ochi. Oare cum se suportau pirații? :D

#189
sorana2

sorana2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 07.06.2009

 Hodorogul, on 1st December 2010, 13:04, said:

Mulțumesc frumos, sorana2.
Am fost azi iarăși la urgențe, cu mai mult noroc, am fost băgat în seamă după o oră, deși eram singurul pe acolo. :) Diagnostic: Eroziune concavă traumatică infiltrat [indescifrabil] parlezional [/indescifrabil]. Praf, nu mai era pe acolo. Doar că a băgat spaima în mine, pomenind ceva de un abces (?), și murmurând că ceva nu-i place. Eu cred că se referea la o rană mai veche, de când mi-a băgat nepoțelul unghia în ochi, acuma cățiva ani. Eu nu știu cum arată rănile astea, dar e posibil ca la rana aceea să se fi referit? S-a tot uitat pe acolo, să nu fi pătruns ceva, dar la interior totul e în regulă. Până acuma nu am avut probleme cu ochii, de aceea am unele reticențe. Să termin picăturile (Tropicamida, Xanternet și Indocollyr), apoi oi vedea eu ce-o mai fi.
Sănătate, și să auzim de bine.

PS: Da' greu e să scrii doar cu un ochi. Oare cum se suportau pirații? :D
Probabil ca ti-a gasit vreo leziune corneeana cu infectie,Xanternetul are in compozitie un antibiotic.Daca imi specificai de unghie si eu imi dadeam seama.Sa stii ca si ce ti-am recomandat eu are cam acelasi efect,numai ca erau mult mai ieftine.Ma bucur oricum ca te vei insanatosi

 bellatrix_, on 20th November 2010, 12:54, said:

Salut
Am 25 de ani si port ochelari pentru miopie de mult timp. De-a lungul "istoriei" mele de ochelarist am avut dioptrii variate, am inceput la -0,5 prin scoala generala si am progresat pana la -2,5 cilindru, dupa care am avut o revenire spectaculoasa ( pentru toata lumea as zice, inclusiv oftalmolog, in sensul ca la urmatorul control oftalmologic m-au gasit cu -1 si fara cilindru...). Treaba e ca acum 2 ani la ultimul control aveam fara dilatare -1,5 la ambii ochi si dupa dilatare -0,75, si mi s-au prescris lentile de -1 pentru ca nu vedeam nimic cu -0,75.  La ultimul control oftalmologic de anul asta (la care m-am dus pentru ca aveam senzatia ca nu mai vad bine, vederea era ok dimineata dar pe parcursul zilei devenea blurry rau si seara ajungeam sa nu mai vad nimic, ca si cum nu as avea corectie) am avut inainte de dilatare -2,25 la ochiul drept si -2,5 la ochiul stang ( de unde si explicatia pentru ce nu mai vedeam nimic) iar dupa dilatare -1,5 si -1,25... Problema e ca la panoul ala de testare cu ochiul stang am vazut destul de bine pana destul de jos, insa cu ochiul drept nu am vazut clar nici macar primul rand, ala mare de tot. Doctorita a fost foarte mirata si a crezut ca sunt neserios si nu sunt atent, dar i-am spus ca as putea sa ii spun ce sunt semnele respective avand in vedere ca mi le arata pe aceleasi ca si la ochiul stang si pe unele dintre ele le-am tinut minte dupa pozitie, dar de vazut nu le vad, e totul foarte neclar si incetosat si vad niste culori si niste....puncte. Ea a considerat ca avand aceeasi dioptrie ca si la ochiul stang ar trebui sa le vad si ca drept urmare s-ar putea sa am "ambliopie" la ochiul drept.
M-a intrebat daca am avut strabism in copilarie si i-am spus sincer ca habar nu am, stiu ca am avut ceva la ochi pentru ca faceam niste exercitii la spitalul de ochi, cu niste casute si animale si trenulete la niste aparate, dar pentru ce le faceam nu stiu.


Intrebarile mele ar fi: de ce am diferenta mare intre dioptriile "la aparat" si cele "dupa dilatare"? de ce daca mi se pun lentile cu dioptriile de la dilatare, care ar fi presupun cele adevarate, nu vad cu ele? De ce mi-a scazut dioptria la un moment dat, revenind la -0,75, si apoi a crescut iar, desi am purtat corectia prescrisa? Si, cel mai important, de ce naiba vad mult mai prost cu ochiul drept desi am aceleasi dioptrii ca la stangul?!? Ce e cu ambliopia si cum se mai poate corecta la varsta mea?
As aprecia orice raspuns in tema, multumesc anticipat.
V-as fi raspuns si dvs,insa la astfel de lucruri nu ma pricep.Eu zic sa mai consultati inca un medic,sa vedeti ce parere are.Daca sunteti din Bucuresti exista Clinica domnului doctor Cristian Morar.Ma gandesc sa nu aveti un inceput de glaucom,insa atunci trebuia sa aveti tensiune oculara marita

#190
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

 sorana2, on 2nd December 2010, 07:20, said:

V-as fi raspuns si dvs,insa la astfel de lucruri nu ma pricep.Eu zic sa mai consultati inca un medic,sa vedeti ce parere are.Daca sunteti din Bucuresti exista Clinica domnului doctor Cristian Morar.Ma gandesc sa nu aveti un inceput de glaucom,insa atunci trebuia sa aveti tensiune oculara marita

Cred ca bellatrix cel mai probabil are ambliopie profunda daca nu vede aproape nimic cu un ochi si proabil a avut strabism in copilarie. Exercitii din alea despre care vorbea am facut si eu cand eram mic dupa operatia de strabism. Nu tin minte de trenulete ci doar un leu pe care trebuia sa il bagi in cusca, parca o biserica la care trebuia sa ii pui cruce si parca ceva cu o bicicleta or fi fost si trenulete nu mai tin minte.

Bellatrix cel mai bine te duci la o clinica specializata in strabisme eu am fost la doua Oftrapro si Infosan si la una am facut o noua opeatie de curand cu rezultate foarte bune. Din pacate daca ai ambliopie cum ziceam si in post-ul anterior la varsta ta nu prea se mai poate face mai nimic deocamdata creierul s-a obisnuit sa nu foloseasca imaginea de la un ochi.

In ceea ce priveste dioptriile date de aparat si cele prescrise si mie mi se par lipsite de logica "mutarile" facute de oftalmolog cand imi prescrie ochelarii. Acum dupa operatia de strabism mi-a scos complet din ochelar o sfera de -0,75 (aparatul dadea -1,25) si m-a lasat doar cu cilindrul de -0,75 si ax de 165. Deci pana la urma cum ziceam conteaza ce vezi la panou iar ce da aparatul e orientantiv. La mine e si strabismul care probabil are un rol la prescrierea ochelarior astfel incat ochii sa incerce sa functioneze simultan amandoi.

O alta mutare ciudata a fost ca desi cu ochiul stang vad 100% fara corectie mi-a prescris un cilindru de -0,5 cu ax de 15 si acum vad 120% cu ochiul respectiv (vad si un rand de sub ultimul rand)

Edited by e2k, 02 December 2010 - 12:53.


#191
doctorwho

doctorwho

    Softpedist

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,069
  • Înscris: 11.05.2009
acum vreo 2 ore in drum spre casa niste copii sa jucau cu zapada
eu avem ochiul deschis si am primit un bulgare direct in ochi
cred ca mi-a fost afectata corneea deoarece inca am o senzatie de discomfort si simt "ca am ceva in ochi"
ochiul e destul de rosu,capilare par a fi imflamate
o sa treaca de la sine sau va fi nevoie sa merg la medic?

#192
Doggfather

Doggfather

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 948
  • Înscris: 26.09.2005
am o problema : acum cativa ani am avut un ulcior pe pleoapa de jos a ochiului drept , s-a vindecat dar a ramas o umflatura si e destul de deranjanta , mai ales estetic , as vrea sa stiu unde / la cine sa apelez si daca se poate indeparta , e dificil , riscuri etc.  :confuzzled:

Edited by Doggfather, 31 December 2010 - 11:11.


#193
georgecristy

georgecristy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.05.2011
salut! sper sa ma ajute cineva problema mea ar cam fi urmatoare acum ceva timp am observat ceva pe ochiul drept ca o mica scama care se vede doar daca ma uit atent crezand ca e ceva ce o sa dispara nu am dat importanta chestia e ca am observat de curand ca acea 'scama' nu este afara ci in interiorul ochiului (cel putin asa cred eu) deoarece o pot misca daca misc mai brusc ochiul in diferite directii. are cineva idee ce sa fac? sa fie un parazit? a mai intalnit cineva ceva asemanator?multumesc!

#194
Prozac77

Prozac77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 30.05.2011
Inainte de a merge iarasi la dr, as vrea sa va cer si eu un sfat.
Cam din primavara ma trezesc dimineata cu usturimi puternice la ambii ochi. Simt nevoia sa ii spal cu multa apa si am observat ca trece numai daca dau cu apa rece. Altfel e chin, am incercat sa ma abtin si sa nu-i spal si ma ustura , simt nevoia sa ma frec la ochi se inrosesc  ca naiba.

Am fost la medic si mi-a spus ca am o blefaro-conjunctivita, mi-a dat un unguent Tobradex , dar nu l-am putut suporta .
Ce sa fac, e diagnosticul bun?

Petrec multe ore in fata computerilor si nu port ochelari.

#195
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
cateodata lucrurile care nu-ti plac fac bine.

#196
adi84_g

adi84_g

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 15.07.2010

 Prozac77, on 27th June 2011, 12:00, said:

Inainte de a merge iarasi la dr, as vrea sa va cer si eu un sfat.
Cam din primavara ma trezesc dimineata cu usturimi puternice la ambii ochi. Simt nevoia sa ii spal cu multa apa si am observat ca trece numai daca dau cu apa rece. Altfel e chin, am incercat sa ma abtin si sa nu-i spal si ma ustura , simt nevoia sa ma frec la ochi se inrosesc  ca naiba.

Am fost la medic si mi-a spus ca am o blefaro-conjunctivita, mi-a dat un unguent Tobradex , dar nu l-am putut suporta .
Ce sa fac, e diagnosticul bun?

Petrec multe ore in fata computerilor si nu port ochelari.
Ai si secretii?
Pot fi mai multe chestii:conjunctivita,alergie,ochi uscat.
Eu par exemple am inceput cu tobradex (conjunctivita) dupa care am ajuns la spersalerg(alergie) ca in final sa am defapt ochi uscat.Am consultat 3 medici si doar ultimul a diagnosticat bine problema.
By the way...tobradex e si in forma de picaturi
Oricum,mai incearca si la alt medic...in Romania m-am lamurit...nu ma multumesc cu diagnosticul unui singur medic

Sanatate.

A folosit cineva Restasis pt.ochi uscat???din cate am vazut,nu se comercializeaza la noi,doar in SUA.Momentan folosesc Optive care e ok la mine insa e doar un paleativ.

#197
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Cum ar trebui sa-mi dau seama daca am probleme cu ochii, in special de la calculator?
Multumesc de intrebare!

Edited by thalia, 21 July 2011 - 12:06.


#198
adi84_g

adi84_g

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 15.07.2010

 thalia, on 21st July 2011, 13:04, said:

Cum ar trebui sa-mi dau seama daca am probleme cu ochii, in special de la calculator?
Multumesc de intrebare!
Te ustura dupa folosirea calculatorului?Vezi mai rau dupa calculator?Ti se inflameaza?Daca da...ai o problema :P

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate