Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...
 Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...
 Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani

Robotul martian european, revigor...

Are cineva o inregistrare Radio R...
 Geoana: „Sistemul de vot es...

Imprimare mai multe pagini intr-o...

trebuie sa depun declaratie unica...

Ruse vs Rusesti
 

Cum intretinem calculatorul?

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
126 răspunsuri în acest subiect

#55
bulangiul

bulangiul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.033
  • Înscris: 24.10.2006

Vizualizare mesajCârcotashul, pe Mar 4 2007, 13:43, a scris:

Ok, satunci solutia ta r fi sa il lasam asa (ca oricum o sa crape) si sa avem grija ce instalam, cam asta vrei tu sa zici.

logic....deoarece e WINGOZ......chiar nu stii treaba asta?????.......daca astia au facut un lucru bun vreodata eu ma duc maine si il cumpar

Vizualizare mesajpepino382, pe Mar 7 2007, 10:45, a scris:

belea mare

sa intelegem ca tu esti djclocky........misto.....hai apuca-te de jignit ca doar asta stii cel mai bine din cate am vazut....

deci pana la urma...."  SE7EN  " ce ne recomanzi???.....adica parerea ta despre imbunatatirea performantelor (softuri folosite si alte chestii din astea)......

Editat de websitefinder, 12 martie 2007 - 09:57.


#56
sarmala

sarmala

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 199
  • Înscris: 04.08.2006

Vizualizare mesajSE7EN, pe Mar 4 2007, 13:25, a scris:

Topic inutil plus ca s-a mai vorbit de 45346346357645754 ori. N-are absolut nici o importanta ce programe de intretinere folositi, 99% sunt aproape inutile. Repet pentru a nu stiu cata oara, se pare ca degeaba, curatarea registrilor, stergerea fisierelor temporare, defragmentarea etc n-au legatura cu performanta windowsului si in 99% din cazuri n-au legatura cu eventualele probleme. Din pacate unii sunteti la nivelul in care credeti ca daca folositi nu stiu ce programe scapati de probleme. Total fals, problemele vin mai degraba din drivere, incompatibilitati intre programe, instalarea unor programe insuficient testate etc. Si oricum de cele mai multe ori utilizatorul e problema. Asta cu programele de optimizare a performantei sunt niste mituri care sunt asa de populare incat cu greu mai poti convinge pe cineva de contrariul. N-are importanta faptul ca aveti windowsul instalat de 6 luni, 1 an, 3 ani, daca nu faceti nimic cu el e normal ca merge ok. Instalati si dezinstalati multe programe, dezinstalati si instalati drivere si apoi folositi ce programe vreti de optimizare. Garantat la un moment dat o sa aveti probleme.
In fine, folositi ce vreti insa va pierdeti timpul si asta pentru ca nu intelegeti exact cum functioneaza windowsul si unde e de fapt problema.
Scuza-ma ca-ti spun dar vorbesti avioane... si pe deasupra esti si cam arogant
Nu ma intereseaza nivelul cunostiintelor tale, insa zicand ca defragmentarea si curatarea registrilor nu au legatura cu performanta... imi dau seama de nivel.
Peste tot se recomanda(inclusiv in fisierele readme ale jocurilor si aplicatiilor grele) sa dai un defrag pentru o mai buna fluiditate; dupa fiecare  defrag la hardul meu de 250(cand imi mai amintesc), viteza de transfer de pe o partitie pe alta creste intr-un mod miraculos. De asemenea curatarea registrilor e recomandata daca folosesti uneltele corespunzatoare(multe dintre ele iti dau peste cap sistemul) pentru ca ajuta la timpul de incarcare al sistemului de operare. Si eu lucrez in domeniu, ma confrunt adesea cu Norton AntiVirus care trebuie dezinstalat pentru ca genereaza enorm de multe probleme, dupa ce dai uninstall raman zeci de registrii care incetinesc semnificativ sistemul la bootare... trebuie tot timpul indepartati cu un patch eliberat chiar de Symantec!! nu se simte diferenta cu sau fara acesti registrii, insa cu timpul... se aduna

Conteaza foarte mult si cand ai efectuat ultimul format/install. Eu practic dupa ce am formatat partitia si instalat windowsul, incep cu instalarea de drivere si aplicatiile care le folosesc - totul merge brici, timp de vreo 4-5 luni de zile timp in care incet incet sistemul meu incepe sa se tarasca. Foarte rar se intampla sa instalez ceva in acest timp(asa cum am zis instalez totul imediat dupa ce pun Windowsul) singurele modificari care le fac sunt transferuri de filme, muzica etc.. cum se explica fenomenul habar n-am, insa e clar si sesizabil

Repet pentru a nu stiu cata oara, se pare ca degeaba, curatarea registrilor, sterge...
Lasand aroganta ta la o parte, mie poti sa-mi repeti de 10 ori ca stiu din cunostiinta de cauza ce vorbesc(si nu numai eu, tinand cont de gigantii software care recomanda acelasi lucru) si asta o sa fac mult timp de acum incolo.... sau poate sti tu mai bine decat developerii astia
e cam nepotrivit ca un moderator cu atata experienta pe forum sa dea sfaturi atat de gresite

PS: sa iei informatii de pe Wikipedia e cam si cam le-ai lua de la soramea... acolo fiecare scrie ce vrea
no offense :peacefingers:

si gata cu defragmentarea ca ma doare capul :D

Editat de sarmala, 14 martie 2007 - 08:14.


#57
gionib1

gionib1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 224
  • Înscris: 15.05.2005
Am citit si eu posturile voastre si nu inteleg de ce atata inversunare in a tine partea unuia sau altuia,ca defragmentarea este buna sau ca nu este buna.Cred ca fiecara paote sa-si spuna punctul de vedere fara sa se arunce la gatul celuilat.Nu vreau sa polemizez cu nimani de pe acest forum dar pot sa va spun ca am instalat sistemul de operare de mai bine de 2 ani si merge forte,foarte bine si acum iar defragmentare am facut de doua ori in tot acest timp.Nu am observat inbunatatiri dupa defragmentare,repet nu vreua sa polemizez cu voi dar acesta este adevarul.Am trei harduri dupa cum se vede in semnatura,sute de programe instalate,sistemul merge foarte bine si acum dar pe mine defragmentarea nu m-a ajutat,aceasta este situatia!
          Numai bine!

#58
Memo

Memo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.551
  • Înscris: 08.02.2005
Daca nu folosesti aplicatii ce utilizeaza intens discul, si nu folosesc fisiere mari nu vei observa nicio diferenta. In schimb, aplicatii cum sunt AdobePhotoshop, sau cele de simulare, (Visual Nastran for Desktop de exemplu), acestea au asa numitele "scratch file" care uneori ajung la dimensiuni de peste 1gb. De multe ori simularea unei aplicatii dureaza pana la 2-3 ore chiar si pe un Pentium D915 la 2800mhz. Nu de putine ori mi-am redus cu 20-30 de minute timpii de simulare dupa o defragmentare.

Ca utilizator "normal" nu vei simti diferenta. Firefox, Ie, Word-ul nu se vor "incarca" simtitor mai repede, in schimb la aplicatii de genul celor prezentate mai sus da, vei simti diferenta. Zicea cineva mai sus de un joc, GTA San Andreas. Si in acel joc exista un fisier de aprox 1gb, cu resursele jocului. Defragmentarea si fie doar a acelui fisier nu a intregului disc, va imbunatati substantial raspunsul jocului.


Ca un scurt sumar al topicului legat de "cum sa intretinem calculatorul".

Pe parte de hardware:
- daca e in garantie e bine sa fie dus periodic la curatat. Praful este un inamic in toate mediile electronice. Mai ales in cazul calculatoarelor poate duce la o racire necorespunzatoare a diferitelor componente, in timp aceasta scurtand durata de viata a acelor componente;
- daca nu e in garantie, sunt in comert doze de aer comprimat. ATENTIE, nu porniti compresorul tatalui din garaj si incepeti sa suflati aer in calculator!!! Presiunea poate fi prea mare si puteti deteriora componentele. Aspiratorul iese din discutie de asemenea. Cumparati acele doze de aer comprimat, or fi ele scumpe dar va vor scuti de necazuri in viitor.

Pe parte de software:
- Atentie mare la CE si CUM instalati. Cititi cu atentie manualul, orice aplicatie are asa ceva. Cititi de asemenea dependentele (in windows sunt mai rare dar sunt si aici), de exemplu e posibil sa fie nevoie sa instalati initial .Net Framework (1.1, 2.0 sau 3.0) in functie de necesitati.
- Daca aveti aplicatii ce utilizeaza in mod frecvent discul, uneori e recomandata defragmentarea. In rest depinde de preferintele voastre, de timpul vostru etc. (Nu e garantat ca veti obtine o imbunatatire a performantei)
- Evitati pe cat posibil utilizarea aplicatiilor de genul "Registry cleaner" in mod automat, ci doar manual si doar daca stiti cu adevarat ce reprezinta Key-urile din registry ce vor fi sterse.
- Aplicatii de genul "HDD Cleaner" pot sterge fisiere vitale ale unor diverse aplicatii. Asadar folositi cu grija. Daca ramanenti in criza de spatiu veti fi anuntat de catre sistemul de operare si veti fi invitat sa efectuati un "Disk Cleanup".

In rest ... warez-ul si diversele codec-pack-uri sunt de obicei cauza majoritatii problemelor. Legat de warez e simplu: don't use it, e ilegal, iar de codeck-pack-uri, evitati acel "Next"->"Next"->"Finish", cititi instructiunile, de aceea exista, pentru a fi citite cu atentie.

#59
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.798
  • Înscris: 06.09.2004

Vizualizare mesajbulangiul, pe Mar 12 2007, 09:38, a scris:

logic....deoarece e WINGOZ......chiar nu stii treaba asta?????.......daca astia au facut un lucru bun vreodata eu ma duc maine si il cumpar

daca pana acum nu l-ai cumparat, evident ca n-ai de unde sa stii cum merge. controleaza-te si nu mai posta asemenea aberatii.

#60
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.245
  • Înscris: 22.04.2005

Citat

Scuza-ma ca-ti spun dar vorbesti avioane... si pe deasupra esti si cam arogant
Nu ma intereseaza nivelul cunostiintelor tale, insa zicand ca defragmentarea si curatarea registrilor nu au legatura cu performanta... imi dau seama de nivel.
Peste tot se recomanda(inclusiv in fisierele readme ale jocurilor si aplicatiilor grele) sa dai un defrag pentru o mai buna fluiditate; dupa fiecare defrag la hardul meu de 250(cand imi mai amintesc), viteza de transfer de pe o partitie pe alta creste intr-un mod miraculos. De asemenea curatarea registrilor e recomandata daca folosesti uneltele corespunzatoare(multe dintre ele iti dau peste cap sistemul) pentru ca ajuta la timpul de incarcare al sistemului de operare. Si eu lucrez in domeniu, ma confrunt adesea cu Norton AntiVirus care trebuie dezinstalat pentru ca genereaza enorm de multe probleme, dupa ce dai uninstall raman zeci de registrii care incetinesc semnificativ sistemul la bootare... trebuie tot timpul indepartati cu un patch eliberat chiar de Symantec!! nu se simte diferenta cu sau fara acesti registrii, insa cu timpul... se aduna

Conteaza foarte mult si cand ai efectuat ultimul format/install. Eu practic dupa ce am formatat partitia si instalat windowsul, incep cu instalarea de drivere si aplicatiile care le folosesc - totul merge brici, timp de vreo 4-5 luni de zile timp in care incet incet sistemul meu incepe sa se tarasca. Foarte rar se intampla sa instalez ceva in acest timp(asa cum am zis instalez totul imediat dupa ce pun Windowsul) singurele modificari care le fac sunt transferuri de filme, muzica etc.. cum se explica fenomenul habar n-am, insa e clar si sesizabil

Repet pentru a nu stiu cata oara, se pare ca degeaba, curatarea registrilor, sterge...
Lasand aroganta ta la o parte, mie poti sa-mi repeti de 10 ori ca stiu din cunostiinta de cauza ce vorbesc(si nu numai eu, tinand cont de gigantii software care recomanda acelasi lucru) si asta o sa fac mult timp de acum incolo.... sau poate sti tu mai bine decat developerii astia
e cam nepotrivit ca un moderator cu atata experienta pe forum sa dea sfaturi atat de gresite

PS: sa iei informatii de pe Wikipedia e cam si cam le-ai lua de la soramea... acolo fiecare scrie ce vrea
no offense
Alt revoltat care crede ca daca a instalat de doua ori windowsul e mare expert. Ce m-am saturat de tampeniile astea. E penibil, nu mai imi dati explicatii despre tot felul de banalitati care le invata si un copil de gradinita daca insisti destul. Ce naiba si pe bunica-mea o pot invata sa instaleze un windows si doua programe asta nu inseamna ca stie ceva despre asta.Tot o dai in balarii cu nu stiu ce experti, wake up and smell the roses, faptul ca prostia aia de antivirus de la symantec lasa in urma atatea urme in registrii e pentru ca cel care a facut instalarea e incompetent sau a facut-o intentionat, exact - incompetent. Ce rost are sa tot vorbesti prostii numai asa sa zici si tu ceva ? Da si eu sunt developer, am facut si instalari si stiu ce inseamna un kit de instalare bine facut, deci nu mai imi da exemple de kkaturi de instalari gen norton antivirus. Eu nu mi-as putea permite sa fac un kit de instalare asa penibil la nivelul asta, dar ei gigantii software, aia super bine pregatiti isi permit. Si da, am facut instalarea pentru un produs important nu pentru orice software. Eu sunt si developer si lucrez cu developeri foarte buni de ce vii cu tampeniile astea ? In principal lucrez in Quality Assurance si da sunt profesionist in ceea ce fac altfel n-as putea sa fiu lider de proiect pe partea asta. N-am pretentia ca sunt nu stiu ce mare guru in IT dar ceea ce fac, fac bine.
Admit ca poate am exagerat cand am spus ca defragementarea nu ajuta deloc, ajuta un pic in unele cazuri insa atat. Cat despre registrii iar ai dat-o in balarii, nu trebuie sa ma crezi pe mine dar nici pe Mark Russinovich, o autoritate in domeniu IT si recent angajat la Microsoft:

Citat

"A few hundred kilobytes of unused keys and values causes no noticeable performance impact on system operation. Even if the registry was massively bloated there would be little impact on the performance of anything other than exhaustive searches."
. Stiu ca am mai dat exemplul asta dar se pare ca nu intelegi nici acum.
Tu sa-mi spui ca sunt nepotrivit ca moderator si ca dau sfaturi gresite e amuzant, in prima faza, iar apoi devine chiar penibil din moment ce tu habar n-ai ce vorbesti. Nu inteleg de ce va credeti toti mari experti pe baza a nimic.
Nu mai insist ca n-are sens, oricum scriu degeaba ca iar se trezeste un mare "expert" din asta care nu conteaza ca nu stie ce vorebeste insa are pretentia ca emite vreo judecata de valoare  :puke:

#61
catalin22

catalin22

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 687
  • Înscris: 16.03.2006

Vizualizare mesajcatalin20022002, pe Mar 6 2007, 15:13, a scris:

... Similar, nici stergerea fisierelor din directorul Prefetch.
Stergerea fisierelor Prefetch iti aduce un spor de viteza la incarcarea windows-ului , reduce cu mult timpul de incarcare.

#62
catalin22

catalin22

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 687
  • Înscris: 16.03.2006
Un mare plus de performanta il aduce dezactivarea serviciilor ce pornesc automat cu windows-u, sunt o gramada de servicii si programe care daca nu le folositii incarca destul de mult sistemul.

#63
Memo

Memo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.551
  • Înscris: 08.02.2005

Vizualizare mesajcatalin22, pe Mar 14 2007, 22:52, a scris:

Stergerea fisierelor Prefetch iti aduce un spor de viteza la incarcarea windows-ului , reduce cu mult timpul de incarcare.
Faptul ca stergerea fisierelor Prefetch ar imbunatati viteza e doar un mit. Multi nici nu inteleg scopul Prefetch-ului dar se grabesc in a da sfaturi din auzite.
Va recomand sa lasati fisierele Prefetch la locul lor. Scopul lor nu e acela de a va incetini sistemul, ci dimpotriva, sunt puse acolo pentru a ajuta utilizatorul.
Prefetch-ul din WinXP e din start optimizat. Orice incercare de a il imbunatati nu va aduce altceva decat o scadere a performantelor acestuia.

Prefetch-ul nu inseamna ca se vor incarca lucruri in memorie, etc etc. Acel prefetch pur si simplu memoreaza pozitia pe hard a diferitelor fisiere, pentru a nu se mai pierde timpul cu cautarea lor pe hard. Stergeti-le si nu veti face nimic altceva decat sa fortati sistemul sa le caute iar pe hard.

Ce nu imi place mie e ca multi pe aici isi dau cu parerea din "auzite" iar cand cineva documentat, sau cu experienta, vine si le prezinta contrariul se oftica si incep sa faca scandal, incep jignirile si asa mai departe.
Oameni buni, exista internetul, iar de o vreme incoace doi baieti ne ajuta sa gasim lucrurile mai usor pe internet. Documentati-va inainte de a imprastia pe forumuri cu tot felul pareri mai mult sau mai putin valabile. Eventual daca nu sunteti sigur de ceva, intrebati, multi va vor da raspunsuri (mai mult sau mai putin valabile). Ce ar fi daca in loc de a da cu presupusul, cum suntem obisnuiti ca neam, am lasa loc celor cu experienta sau daca vrem sa ajutam macar sa ne documentam inainte. Nu trebuie sa imi raspundeti, lumea va fi un loc mai bun.

Pace.

#64
catalin22

catalin22

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 687
  • Înscris: 16.03.2006
Nu am nici o indoiala asupra functiilor Prefetch-ului , dar ceea ce am spus , nu este un mit , este un lucru care l-am facut de zeci sau sute de ori pe zeci de sisteme , nu e un lucru doar asa din auzite. Am spus ca reduce timpul de incarcare al windows-ului . Executabilele rulate de windows isi gasesc o corespondenta in fisierele acelea , iar la incarcare citind acele fisiere creste timpul de bootare . Am intalnit cazuri cand stergerea acelor fisiere a redus timpul de boot cu pana la 20 de secunde. cu toata stima si respectul imi permit inca odata sa te contrazic Memo  , chiar nu e un mit .

#65
pdanyels

pdanyels

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 818
  • Înscris: 14.08.2002
daca ai in registry la prefetch valoarea 3 sta windows-ul la boot de la 4,5 liniute in sus cu 0 jumate de linie => nu e totuna!
nu vad nici o diferenta in windows cu si fara la sistemele (au fost destule) pe care le-am setat!

daca ms zice sa sari in bega tu sari?

ps1: stiu ca in multe tutoriale iti spune ca 3 e cel mai bine.
ps2: ai incercat? cind vi si spui cu 3 face x in win in y secunde si cu 0 in z secunde, unde z<y atunci ai argumente solide.

exceptia confirma regula ...

nu zic din rautate ci din experienta practica (nu teoretica) ...

#66
Memo

Memo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.551
  • Înscris: 08.02.2005

Vizualizare mesajcatalin22, pe Mar 15 2007, 00:40, a scris:

Nu am nici o indoiala asupra functiilor Prefetch-ului , dar ceea ce am spus , nu este un mit , este un lucru care l-am facut de zeci sau sute de ori pe zeci de sisteme , nu e un lucru doar asa din auzite. Am spus ca reduce timpul de incarcare al windows-ului . Executabilele rulate de windows isi gasesc o corespondenta in fisierele acelea , iar la incarcare citind acele fisiere creste timpul de bootare . Am intalnit cazuri cand stergerea acelor fisiere a redus timpul de boot cu pana la 20 de secunde. cu toata stima si respectul imi permit inca odata sa te contrazic Memo  , chiar nu e un mit .
Mai omule da' tu nu pricepi ? Fisierele alea nu sunt incarcate si PUNCT. Nici macar nu se atinge de fisierele alea pana n-are nevoie de ele. Ele sunt acolo pentru ca atunci cand sistemul are nevoie sa le incarce sa stie de unde sa le ia. Prefetch nu inseamna nici Preload nici Precache. Locatia fisierelor pe disc nu mai e data de rezultatul unui seek ci de pozitia respectivei intrari in Layout.ini.

Vizualizare mesajpdanyels, pe Mar 15 2007, 00:44, a scris:

daca ai in registry la prefetch valoarea 3 sta windows-ul la boot de la 4,5 liniute in sus cu 0 jumate de linie => nu e totuna!
nu vad nici o diferenta in windows cu si fara la sistemele (au fost destule) pe care le-am setat!

daca ms zice sa sari in bega tu sari?

ps1: stiu ca in multe tutoriale iti spune ca 3 e cel mai bine.
ps2: ai incercat? cind vi si spui cu 3 face x in win in y secunde si cu 0 in z secunde, unde z<y atunci ai argumente solide.

exceptia confirma regula ...

nu zic din rautate ci din experienta practica (nu teoretica) ...
Inca o dovada ca vorbesti pe dinainte fara a fi in cunostinta de cauza. Ai idee ce reprezinta acel 3 sau acel 0 ?
Da e firesc sa porneasca mai repede cand e pe 0 pentru ca practic se stabileste pozitia pe hard la fiecare restart. Cand e pe 3 aia inseamna ca acea pozitie se scrie in Layout.ini doar dupa ce timp de 3 restarturi consecutive acel fisier s-a aflat in aceeasi locatie pe disc. Daca insa se intampla ca acel fisier sa fie rescris in alta pozitie pe hard s-a dus cu optimizarea ta. Si daca mutarea fisierului pe hard se intampla in timpul fiecarei utilizari poti considera ca nici nu utilizezi prefetch-ul.
Nu sar in bega daca zice MS, da nici dupa niste pustani care au citit cate una alta pe net si li se pare ca au descoperit aur nu am sa ma iau. Si asta din doua motive, unu la mana: la MS s-a facut research pe tema asta. Doi la mana: daca acea valoare  de 3 restart-uri se dovedea a nu fi buna se rezolva printr-un patch fi sigur. Xp-ul nu e de ieri de azi pe piata.

Editat de Memo, 15 martie 2007 - 01:04.


#67
ionuttanase

ionuttanase

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 15
  • Înscris: 20.02.2007

Vizualizare mesajborn2lose, pe Mar 5 2007, 09:03, a scris:

just. la mine merge excelent fara tune-up-uri, tweak-uri si  alte prostii de genul asta. de ceva vreme si fara antivirus - n-am licenta. il scanez periodic cu motoare de online scan.
folosesc decat firewall win si deepfreeze...si cate un defragment la hdd...si imi merge f bine;)

#68
catalin22

catalin22

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 687
  • Înscris: 16.03.2006
Hai sa o luam logic pana la urma : de ce daca le sterg din directorul ala se incarca windows-u mai repede , o liniuta sau doua ? si daca le lasi acolo si nu le stergi 2 luni , trec si 20 de liniute , si nu spune ca nu e asa ca inseamna ca nu ai vazut un windows incarcandu-se. nu vreau sa ma cert sau sa devina o discutie aprinsa dar tu parca vorbesti din tutorialele si nu din practica .

Editat de catalin22, 15 martie 2007 - 01:48.


#69
sarmala

sarmala

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 199
  • Înscris: 04.08.2006

Vizualizare mesajSE7EN, pe Mar 14 2007, 21:34, a scris:

Alt revoltat care crede ca daca a instalat de doua ori windowsul e mare expert. Ce m-am saturat de tampeniile astea. E penibil, nu mai imi dati explicatii despre tot felul de banalitati care le invata si un copil de gradinita daca insisti destul. Ce naiba si pe bunica-mea o pot invata sa instaleze un windows si doua programe asta nu inseamna ca stie ceva despre asta.Tot o dai in balarii cu nu stiu ce experti, wake up and smell the roses, faptul ca prostia aia de antivirus de la symantec lasa in urma atatea urme in registrii e pentru ca cel care a facut instalarea e incompetent sau a facut-o intentionat, exact - incompetent. Ce rost are sa tot vorbesti prostii numai asa sa zici si tu ceva ? Da si eu sunt developer, am facut si instalari si stiu ce inseamna un kit de instalare bine facut, deci nu mai imi da exemple de kkaturi de instalari gen norton antivirus. Eu nu mi-as putea permite sa fac un kit de instalare asa penibil la nivelul asta, dar ei gigantii software, aia super bine pregatiti isi permit. Si da, am facut instalarea pentru un produs important nu pentru orice software. Eu sunt si developer si lucrez cu developeri foarte buni de ce vii cu tampeniile astea ? In principal lucrez in Quality Assurance si da sunt profesionist in ceea ce fac altfel n-as putea sa fiu lider de proiect pe partea asta. N-am pretentia ca sunt nu stiu ce mare guru in IT dar ceea ce fac, fac bine.
Admit ca poate am exagerat cand am spus ca defragementarea nu ajuta deloc, ajuta un pic in unele cazuri insa atat. Cat despre registrii iar ai dat-o in balarii, nu trebuie sa ma crezi pe mine dar nici pe Mark Russinovich, o autoritate in domeniu IT si recent angajat la Microsoft:
. Stiu ca am mai dat exemplul asta dar se pare ca nu intelegi nici acum.
Tu sa-mi spui ca sunt nepotrivit ca moderator si ca dau sfaturi gresite e amuzant, in prima faza, iar apoi devine chiar penibil din moment ce tu habar n-ai ce vorbesti. Nu inteleg de ce va credeti toti mari experti pe baza a nimic.
Nu mai insist ca n-are sens, oricum scriu degeaba ca iar se trezeste un mare "expert" din asta care nu conteaza ca nu stie ce vorebeste insa are pretentia ca emite vreo judecata de valoare  :puke:
Jesus Christ omule relax.... unu la mana - lasa jignirile la o parte, doi la mana - asta e comportament de moderator? ar trebui sa fi model macar din punct de vedere al comportamentului pe forum...

Nu inteleg ce-s cu fazele astea imature gen "Ai instalat 2 Windowsuri si esti mare expert" pe care le vad in fiecare post al tau; asa cum am zis si eu lucrez in domeniu ca HelpDesk support technician, si vorbesc in cunostinta de cauza cum sta treaba - nu stiu cum ti-ai format tu ideile alea, treaba ta daca crezi sau nu.

Registrii care raman in urma programelor dezinstalate nu cauzeaza incetinirea drastica a sistemului, insa dupa 2 ani, timp in care s-au adunat enorm de multi... se simte diferenta.

Nu-l mai cita pe Mark Russinovic ala sau mai stiu io ce site, probabil din cauza asta esti asa sceptic din toate punctele de vedere... parerile sunt impartite la orice intrebare.... eu prefer sa cred ceea ce vad si din ce am vazut imensitatea de registrii junk si fragmentarea hardului cauzeaza incetinirea incetinirea sistemului. De schimbarea registrului prefetch sau golirea folderului prefetch nu stiu ce sa zic, eu n-am simtit diferenta, insa probabil pe sisteme mai slabute se simte...

So... Se7en, easy on offending people and let's be mature, ok?

#70
ova stelistul

ova stelistul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 235
  • Înscris: 28.09.2006
Exista atat de multe programe incat ti'ar lua o vesnicie sa le testezi sa vezi daca sunt compatibile intre ele sau nu.Asa ca dupa cum a zis si SE7EN, la un moment dat tot vor aparea probleme orice ai face.

#71
Piorel

Piorel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.072
  • Înscris: 21.10.2003
Pentru XP sugerez urmatoarele pentru intretinere:

Ace utilities - partea de junk, registry
TuneUp Utilities (2007) - mai toate optiunile. Lucrat cum trebuie cu el, face xp-ul sa zboare.
OO Defrag - pentru c - complete/name. pentru alte partitii (mai putin partitii exclusiv de fisiere mari - filme, unde se face Space) metoda complete/access

Cam atat. Periodic mai programati din TuneUp cate un scandisk. Sau il programati din windows.

Pentru Vista deocamdata doar ultima varianta de Ace Utilities, atat cat poate. Exista un Vista Manager cam obscur, facut de yamicsoft...

#72
mario2525

mario2525

    New Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 4
  • Înscris: 12.05.2007
nu am vazut sa fi spus vreun user despre programele in versiune beta!
unul din principiile mele este sa nu mai instalez vreodata in sistemul meu aplicatii in versiune beta!

Note: Beta or prerelease software is not intended for inexperienced users,
as the software may contain bugs or potentially damage your system. We
strongly recommend that users exercise caution and save all mission-critical
data before installing and/or using this software.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate