Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 

Noua Toyota Corolla

- - - - -
  • Please log in to reply
215 replies to this topic

#37
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Oaaaauuuu, cita patima! Dragilor, vorbim despre masini si cred ca nimic nu ne stirneste mai tare decit masinile, dar totusi hai sa o luam mai catinel!
    Punctual, daca discutam despre Jetta si Corolla, eu cred ca este o chestiune de gust! N-am condus nici una din masini, dar m-am uitat la ele in perspectiva unei achizitii, si subiectiv vorbind ca tot romanu :) , am ajuns la urmatoarele concluzii:
- imi place mai mult designul la Jetta, atit la interior cit si la exterior, este eleganta, sobra si are un stil clasic, este foarte incapatoare, mai incapatoare decit Corolla, si are un portbagaj de-a dreptul monstruos (ca dimensiuni)
- Corolla este mai futurista in interior, iti da senzatia de nava spatiala, e confortabila, dar nu spatioasa, iar designul caroseriei e tipic pentru o masina japoneza, adica nu-mi place
- banatean fiind, am imprimat in subconstient ideea ca un lucru nemtesc e un lucru bun
- inginer fiind, si lucrind cu echipamente japoneze, am o apreciere deosebita pentru fiabilitatea si flexibilitatea lor, desi marturisesc ca in momentul cind le-am vazut prima oara am fost foarte sceptic in privinta lor (vreau sa spun ca japonezii au alte concepte de proiectare decit europenii)
- un punct negativ la Jetta este pretul care depaseste cu mult pretul Corollei la dotari similare si la puteri similare ale motorului  (se spune ca n-are taxe vamale)
- alt punct negativ e ca Golful V (fratele Jetta) nu si-a cistigat renume de masina foarte fiabila si service-ul nu este grozav ma refer si la pret si la calitate
  Concluzie personala si subiectiva: strict intre cele doua as cumpara Corolla. Asta nu inseamna ca in "real life" o sa o si cumpar, probabil ma voi indrepta catre Auris, dar asta nu exclude complet posibilitatea sa cumpar cu totul altceva!

Edited by kodiak, 22 February 2007 - 10:09.


#38
Suzuki Wagon

Suzuki Wagon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 401
  • Înscris: 07.01.2006
Niste costuri ale reviziilor pentru aceasta masina ne poate spune cineva? Cele estimative cu consumabilele presupuse a se schimba la nr. respectiv de km. Cat costa cea de 15k, de 30k etc, la cati km se schimba cureaua de distributie (daca e pe curea) si cat costa revizia aceea cu tot cu rolele intinzatoare si curelele de la clima, alternator etc. Fara a pune la socoteala piesele care se vor schimba datorita starii drumurilor, piese ce difera de la caz la caz. Multumesc anticipat pentru un astfel de raspuns. Pentru mine ar putea cantari mult in vederea achizitionarii viitoarei masini.

#39
crishul1

crishul1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 19.07.2006
Salut tuturor!
Scriu prima data pe acest forum, desi citesc de mult timp discutiile de aici. Am vrut sa particip la aceasta discutie deoarece pana zilele trecute eram hotarat sa imi cumpar un Megane Sedan nou. Am vazut insa reclama cu noua Corolla, iar azi am fost sa o vad in showroom. Acum nu mai stiu ce sa aleg. Joi o sa fac si un drive test cu Corolla (nu le sosise inca masina). Imi place masina foarte mult si mi se pare destul de mare (de ex. are 176 cm latime). Interiorul mi s-a parut super si foarte primitor. Intr-un cuvant, cred ca merita sa faci o astfel de achizitie. Din pacate insa, nu-mi voi putea permite decat un 1.4 pe benzina (echipare Terra), care costa 14.656 euro. Nu cred ca e rau motorul (are 97 CP), avand in vedere ca vreau o masina de familie. In schimb, nu are oglinzi incalzite si nici proiectoare de ceata (care tineam sa fie prezente). Pana la urma, as trece peste astea. In showroom am vazut doar echiparea Sol, la 18.600 euro, cu motor de 1.6 pe benzina. La reducerile pe care le au insa cei de la Renault, primesti mai mult in max. 14.000 euro (indiferent de motorizare). Nu stiu ce hotarare sa iau. Mi-ar placea sa "aud" ceva impresii despre cele doua masini.

P.S. Nu prea imi plac masinile germane. Nu vreau sa fiu rautacios, dar majoritatea sunt cam "reci", neprimitoare. Ma rog, chestie de gust ! Nu discut despre fiabilitatea lor.

#40
kodiak

kodiak

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 15.01.2007
Nu te poti "intinde" sa iei una cu echiparea Luna? Eu  zic ca merita efortul! Nu prea ai ce compara intre Toyota si Renault! Toyota ofera o fiabilitate ridicata dar este mai rigida la echipari pe cind Renault ofera o caruta de optionale mai mult sau mai putin utile dar o fiabilitate slaba si service scump!
Merita sa iei Corolla chiar daca e mai scumpa!

#41
Babybear

Babybear

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.02.2007
da, e frumoasa si ok dar pacat ca este vanduta de niste nesimtiti. am fost la trei showroom uri din bucuresti si nici un dealer nu a vrut sa imi garanteze contractual o data de livrare. Ba nesimtitii de la Toyota din pipera imi cereau si o garantie de 500 de Euro. ii intreb : Ce garantati ? Reaspuns: Ca va aducem masina ! Intreb: Cand ? cica ....nu stiu sa va spun exact  :D asha ca imi iau golf ...............................

#42
petrerai

petrerai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.11.2006
salutare! Astazi am fost la dealerul Toyota din pipera si nu va puteti imagina cat de dezamagit am plecat de acolo...am sosit in fata magazinului frumos amenajat in care tronau mai multe modele toyota... m-am invartit pe langa 2 Corolla modelul nou, probabil in cele 2 (!!!!!!!!!!!) variante de echipare. Ok, sa trecem la fapte. O domnisoara discuta cu cineva incercand din rasputeri sa-l convinga ca achizitia unei masini de la ei ii va schimba viata in bine pentru totdeauna. Am stat cumintel asteptand sa ma bage si pe mine cineva in seama...nimic....La un moment dat am intrebat-o pe domnisoara in cauza daca pot obtine mai multe informatii despre masina. Mi-a raspuns ca pot vorbi cu un coleg de-al ei cand apare. Si mai bine. A aarut colegul intr-o tinuta de week-end. L-am abordat. Redau pe scurt dialogul meu cu respectivul vanzator de masini:
Eu: Buna ziua!
El (si tot asa...): Buna ziua!
As dori sa aflu mai multe despre noua corolla. Daca se poate as dori sa vad o masina in varianta de exhipare maxima cu cel mai mare motor diesel si cu cutie automata.
AAAAA, pai nu exista ...
Poftim?
Da, nu exista. Nu avem si nu se monteaza cutie multimode pe varianta diesel de 2 litri ( sau ceva de genul asta).
Ok, nici ca optiune?
Nu.
Ok, atunci as dori sa vad o masina in echiparea maxima.
Poftiti, spune el, e una inspre iesirea din magazin.
Inainte sa ma duc sa o vad il intreb daca in echiparea maxima are unele lucruri care ma interesau.
Are xenon?
A, nu...
Ok, piele alcantara?
A, nu, spune el, asta se poate comanda doar pe Avensis de la echiparea maxima ca opitiune.
ok, ESP are?
A, nu....Deja intelesesem ca de fapt nu e o masina serioasa...
Ok, ma duc spre ea.
"Vanzatorul" nu pleaca odata cu mine, nu vine spre masina. Se opreste si-si face de lucru pe acolo. Ok. Ma uit la ea si ies eu si ma duc la el sa mai discutam
Nu ma intreaba nimic. Se uita la mine ca boul la poarta noua. Zic: Domnule, mi se pare interesanta masina, dar as dori sa o vad la lucru. Asa, parcata, nu-mi spune mare lucru, as vrea sa o vad pornita, eventual sa fac un drive test cu ea. Am inteles ca nu aveti diesel multitronic, macar una pe benzina...
Stupoare!!!!!!!!!!!!!!!!
El: Imi pare rau, dar astazi ( sambata la ora 11) nu se poate.
Eu: De ce?
Pai nu se poate, doar in timpul saptamanii...va programati...
Pot sa va spun ca tonul acelui personaj, care dupa parerea mea nu numai ca nu ar trebui sa lucreze in vanzari, ba mai mult, nu ar trebui sa apara la lumina unui magazin serios vreodata, m-a facut sa ma intorc si sa plec instantaneu fara sa ma mai intereseze absolut nimic.
Buoooonn, acum sa va expun opinia mea despre aceasta masina. Asa cum ati inteles din povestire nu am condus-o, deci nu ma pot pronunta in niciun fel despre cum se comporta pe sosea. Insa, pot spune ca mi se pare o masina cu aspect ieftin, dar care costa peste 21.000 de euro ( in configuratia care ma interesa pe mine). Dar, aspectul exterior este de masina chinezeasca - nu urata - dar chinezeasca, in niciun caz nu se poate ( potrivit gustului meu) compara cu Jetta sau Passat...Inauntru - scaunele sunt mai urate la echiparea maxima decat la vechiul meu golf ( saracutul de el avea 9 ani cand l-am vandut) care era varianta de baza. Materialele textile sunt urate, terne si fara nici o legatura cu plusul pe care il obtineti la varianta comfortline de la vag. Apoi, plasticele care acopera diversele spatii de depozitare sunt, sa ma scuzati, mai urate decat la loganul lui tata! Singurul punct de atractie din habitaclu sunt ceasurile respective, pe care nu le-am putut vedea la lucru pentru ca n-am avut placerea sa vad o masina la lucru. Planseul este urat, simplu, (cel de la Skoda Octavia il intrece net). Portbagajul mi s-a parut incapator, insa spatiile laterale sunt putin ciudat structurate neformand o incinta perfect dreptunghiulara, iar materialul textil care acopera spatele banchetei spate era montat dezordonat. In final, pot sa va spun ca masina, alaturi de atitudinea respectivului agent de vanzari m-au convins ca nu ar putea reprezenta o achizitie pe gustul meu...

#43
DrDMX

DrDMX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 17.01.2007
-asta e atitudinea romanului , inca nu suntem educati , si asa se intampla la 80% din servisurile si dealerii din RO
-in schimb sa compari cu plasticele din Logan , imi este greu sa cred ca plasticele din logan sunt mai frumoase si mai calitative , imi este greu sa te cred
-dealerul nu are nici o vina ca in RO (tara de la capatul UE) nu se importa varianta de 2 litri diesel cu multimode ,asta e politica Toyota
-oricum tragand o linie NU-TI mai cumperi Corolla ???
-cu ce masina chinezeasca ai comparat cand ai spus ca se vede ca e masina chinezeasca ??? sau la tine chinezeasca = coreeana si asa mai departe ??

#44
petrerai

petrerai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.11.2006
imi pare rau...dar nu pot accepta marlania...chiar daca m-a vazut cand m-am dat jos din passatul meu b6 tdi model 2007 full options ( asta o spun pentru ca niste prieteni mi-au atras atentia ca s-ar putea ca individul sa fi crezut ca am venit sa fac misto de ei si masinile lor), nu cred ca asta ar fi trebuit sa fie abordarea lui...ma rog, trecand peste asta, pot sa-ti spun ca nu sunt neaparat un sustinator al grupului vag si nici nu cred ca vag-ul face cele mai frumoase si destepte masini. Insa, avand in vedere ca gusturile nu se discuta, pot spune ca noua Corolla nu mi se pare ceva deosebit fata de un Nissan almera sau de un Renault Megane sau ce vreti voi din clasa ei...am crezut ca aceasta super-masina - ei o prezinta asa - poate fi putin deasupra, insa inca o data mi se confirma ca nu e asa! Stau si ma gandesc ca noi, oamenii, nu suntem toti la fel. Avem gusturi diferite si nevoi diferite. Daca masina, acest instrument pe care-l folosim in mod curent nu poate fi personalizat in concordanta cu dorintele noastre, atunci ce mai ramane? Atentie, aici vorbim de o masina din clasa 20.000 de euro si nu de masini precum Logan, tatra, matra sau mai stiu eu ce mijloace de transport cu 4 roti si 2 scaune plus o bancheta....E vorba de o masina care costa destul de mult si, in opinia mea, dealerii sau cine o importa ar trebui sa fie muuuuult mai atenti cu clientii. Sincer, si daca mi-as lua un Fiat panda as vrea ca el sa nu arate ca al vecinului de palier, nediscutand despre tuning sau solutii aftermarket, ci doar de tapiserii samd. Nu cred ca ar fi mult prea greu sa se ofere asa cu pretul corect...Nu cerem nimic pe degeaba pana la urma, ci doar putin respect, atentie si o masina de calitate si pe gustul nostru. Si asta la 20.000 si poate peste! Parerea mea ;)

#45
DrDMX

DrDMX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 17.01.2007
-imi mod normal nu ar trebuii sa conteze pretul , chit ca iti cumperi un Logan de 7000 euro chit ca iti cumperi o masina de 30000 euro , oamenii angajati la vanzari ar trebui sa fie pregatiti sa isi "pupe si in fund" clientul daca este nevoie , si sa aiba o amabilitate iesita din comun ,la noi parca iti o favoare ca-ti vand o masina
-mai avem pana sa ne schimbam aceste conceptii !!!
-cand esti la service (si mai ales cand ai un post de vanzari ) trebuie sa te detasezi de probleme tale si sa fi alt om

#46
raul.

raul.

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 18.02.2007
salut
doresc sa stiu daca cineva a facut drive test cu noua Corolla 1,6 vvt_i si pareri dupa
trebuie sa-mi soseasca in 2/3 saptamani dar am facut drive test cu 1,4 pentru ca 1,6 nu aveau

#47
GT'AIME

GT'AIME

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 06.02.2007

View Postraul., on Mar 5 2007, 21:02, said:

salut


Poate ca par un pic agresiv, dar cum ai asa mare incredere incat sa comanzi modelul cu care nu ai mers macar? Totusi nu e ca si cu cei ce au luat mii de loganuri fara sa stie ceva de masina; inteleg ca ai facut drive test cu versiunea 1,4 dar poate ca 1,6 e sub asteptari. Ce o sa faci dupa ce vine si nu esti multumit? E totusi vorba de o suma.... Sunt curios ce parere o sa ai dupa ce o sa vina. Sa fie cu noroc!

Edited by MAK, 17 June 2007 - 14:42.


#48
GT'AIME

GT'AIME

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 06.02.2007
Sincer sa va spun, nu stiu cand o masina facuta de Toyota sub numele toyota o sa ma faca sa o doresc. Hai sa zic ca Avensis ultimul model e ceva mai reusit, insa in materie de design raman la o parere foarte... relativa fata de toyota, nu au personalitate modelele lor, daca o punem langa noul C Klasse ca doar e si el proaspat , si cred ca le putem compara ca si clasa, apai e saraca rau de tot Corolla. A4, seria 3 mai putin, nu mai vorbesc 407, pana si Megane sedan ca sa indepartez orice bariera legata de pret..........doar sunt pe podium in ce priveste vanzarile la nivel mondial, trebuie sa si arate cumva masinile lor.
Se pare ca la toyota singurul raspuns e fiabilitatea si garantia de 6 ani, insa eu daca dau atatia bani vreau sa si imi fac "poza " cu masina.

#49
adizaha

adizaha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,207
  • Înscris: 17.06.2005

View Postpetrerai, on Mar 3 2007, 21:37, said:

salutare! Astazi am fost la dealerul Toyota din pipera si nu va puteti imagina cat de dezamagit am plecat de acolo...am sosit in fata magazinului frumos amenajat in care tronau mai multe modele toyota... m-am invartit pe langa 2 Corolla modelul nou, probabil in cele 2 (!!!!!!!!!!!) variante de echipare. Ok, sa trecem la fapte. O domnisoara discuta cu cineva incercand din rasputeri sa-l convinga ca achizitia unei masini de la ei ii va schimba viata in bine pentru totdeauna. Am stat cumintel asteptand sa ma bage si pe mine cineva in seama...nimic....La un moment dat am intrebat-o pe domnisoara in cauza daca pot obtine mai multe informatii despre masina. Mi-a raspuns ca pot vorbi cu un coleg de-al ei cand apare. Si mai bine. A aarut colegul intr-o tinuta de week-end. L-am abordat. Redau pe scurt dialogul meu cu respectivul vanzator de masini:
Eu: Buna ziua!
El (si tot asa...): Buna ziua!
As dori sa aflu mai multe despre noua corolla. Daca se poate as dori sa vad o masina in varianta de exhipare maxima cu cel mai mare motor diesel si cu cutie automata.
AAAAA, pai nu exista ...
Poftim?
Da, nu exista. Nu avem si nu se monteaza cutie multimode pe varianta diesel de 2 litri ( sau ceva de genul asta).
Ok, nici ca optiune?
Nu.
Ok, atunci as dori sa vad o masina in echiparea maxima.
Poftiti, spune el, e una inspre iesirea din magazin.
Inainte sa ma duc sa o vad il intreb daca in echiparea maxima are unele lucruri care ma interesau.
Are xenon?
A, nu...
Ok, piele alcantara?
A, nu, spune el, asta se poate comanda doar pe Avensis de la echiparea maxima ca opitiune.
ok, ESP are?
A, nu....Deja intelesesem ca de fapt nu e o masina serioasa...
Ok, ma duc spre ea.
"Vanzatorul" nu pleaca odata cu mine, nu vine spre masina. Se opreste si-si face de lucru pe acolo. Ok. Ma uit la ea si ies eu si ma duc la el sa mai discutam
Nu ma intreaba nimic. Se uita la mine ca boul la poarta noua. Zic: Domnule, mi se pare interesanta masina, dar as dori sa o vad la lucru. Asa, parcata, nu-mi spune mare lucru, as vrea sa o vad pornita, eventual sa fac un drive test cu ea. Am inteles ca nu aveti diesel multitronic, macar una pe benzina...
Stupoare!!!!!!!!!!!!!!!!
El: Imi pare rau, dar astazi ( sambata la ora 11) nu se poate.
Eu: De ce?
Pai nu se poate, doar in timpul saptamanii...va programati...
Pot sa va spun ca tonul acelui personaj, care dupa parerea mea nu numai ca nu ar trebui sa lucreze in vanzari, ba mai mult, nu ar trebui sa apara la lumina unui magazin serios vreodata, m-a facut sa ma intorc si sa plec instantaneu fara sa ma mai intereseze absolut nimic.
Buoooonn, acum sa va expun opinia mea despre aceasta masina. Asa cum ati inteles din povestire nu am condus-o, deci nu ma pot pronunta in niciun fel despre cum se comporta pe sosea. Insa, pot spune ca mi se pare o masina cu aspect ieftin, dar care costa peste 21.000 de euro ( in configuratia care ma interesa pe mine). Dar, aspectul exterior este de masina chinezeasca - nu urata - dar chinezeasca, in niciun caz nu se poate ( potrivit gustului meu) compara cu Jetta sau Passat...Inauntru - scaunele sunt mai urate la echiparea maxima decat la vechiul meu golf ( saracutul de el avea 9 ani cand l-am vandut) care era varianta de baza. Materialele textile sunt urate, terne si fara nici o legatura cu plusul pe care il obtineti la varianta comfortline de la vag. Apoi, plasticele care acopera diversele spatii de depozitare sunt, sa ma scuzati, mai urate decat la loganul lui tata! Singurul punct de atractie din habitaclu sunt ceasurile respective, pe care nu le-am putut vedea la lucru pentru ca n-am avut placerea sa vad o masina la lucru. Planseul este urat, simplu, (cel de la Skoda Octavia il intrece net). Portbagajul mi s-a parut incapator, insa spatiile laterale sunt putin ciudat structurate neformand o incinta perfect dreptunghiulara, iar materialul textil care acopera spatele banchetei spate era montat dezordonat. In final, pot sa va spun ca masina, alaturi de atitudinea respectivului agent de vanzari m-au convins ca nu ar putea reprezenta o achizitie pe gustul meu...

ai doua posturi pe care, fiind pe pagini diferite, nu stiu cum sa le citez impreuna.
permite-mi sa comentez un pic pe textul tau:

1. nu judeca niciodata o masina dupa calitatea celor care ti-o prezinta. mai ales in tara noastra draga cu oameni de "calitate"!!!!.
faptul ca angajatii sunt prost crescuti, ne pregatiti etc nu inseamna ca masina este ca ei.

2.mai intai ai cerut angajatului respectiv o masina cu cel mai mare diesel si cu automata. si ti-a spus ca nu exista.
spre stupoarea ta. stupoarea ta pentru ca nu prea stii despre industria de masini si despre strategiile de piata. faptul ca tu vrei sa pun pe unul din modelele mele de biciclete 14 pinioane nu inseamna ca daca nu fac asta bicicleta este proasta!!!!

3. daca tu din lipsa xenonului si a pielii alcantara ai inteles ca nu e o "masina serioasa" inseamna ca tu nu stii nimic despre masini si despre ce e serios la o masina. iti spun eu unul care am si xenon si piele. nu xenonul si nici pielea nu definesc o masina buna. eu cred ca xenonul inseamna ceva numai pentru prostii aia care umbla prin oras pe inserate cu opzitiile si xenoanele aprinse. sau la drum lung cu faza scurta si xenoane. toti cei care fac asa sunt niste imbecili si niste retardati.
proiectoarele sunt de folosit doar pe ceata. in conditii cu vizibilitatea redusa, prezenta proiectoarelor nu ridica masina respectiva in randul masinilor de lux sau a masinilor "serioase".

4. faptul ca cei din show room nu au fost la picioarele tale (date fiind si limitarile lor evidente) si nu au pornit masina sa faceti ture cu ea nu inseamna ca masina e proasta. daca la ambasada la pasapoarte e un program ma indoiesc ca spui ca vizele sunt proaste pentru ca nu ti le da sambata. e vina ta ca te.ai ofticat si nu te.ai programat la un test drive.

5. aspectul ieftin se refera la ce? la calitatea vopselei? a tablei? la garantie? (parca e 6 ani nu?) la plastice? la sticle? la centurile de siguranta? la cauciucuri? la faruri? la bord? la ce? despre "masina chinezeasca" nu mai comentez. au observat altii ineptia. poate nu stii dar chinezii cloneaza bmw-uri la milimetru....asa ca....

6. vorbesti de scaune si de plastice. in primul rand ca ma indoiesc ca sunt comparabile cu loganul, cum s-a mai spus. faptul ca nu iti place tapiteria nu inseamna ca scaunul e prost. poti spune ca scaunul nu e confortabil? ca jeneaza coloana sau ca creaza un discomfort? compari scaunul toyota cu golful tau de acum mii de ani? crezi ca toata ingineria aia japoneza in ultimii 10 de ani in materie de scaune a cercetat cum sa prodiuca scaune mai proste ca golful ?

7. concluzia ta cu privire la masina s-a facut 50 la suta sau mai mult pe seama boului care trebuia sa ti.o prezinte, vreo 25 la suta pe baza nervilor tai ca urmare atitudinii lui, restul de nustiu cat la suta ca urmare asteptarilor tale prin prisma utilizatorului de VW.

#50
adizaha

adizaha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,207
  • Înscris: 17.06.2005

View Postpetrerai, on Mar 4 2007, 12:37, said:

imi pare rau...dar nu pot accepta marlania...chiar daca m-a vazut cand m-am dat jos din passatul meu b6 tdi model 2007 full options ( asta o spun pentru ca niste prieteni mi-au atras atentia ca s-ar putea ca individul sa fi crezut ca am venit sa fac misto de ei si masinile lor), nu cred ca asta ar fi trebuit sa fie abordarea lui...ma rog, trecand peste asta, pot sa-ti spun ca nu sunt neaparat un sustinator al grupului vag si nici nu cred ca vag-ul face cele mai frumoase si destepte masini. Insa, avand in vedere ca gusturile nu se discuta, pot spune ca noua Corolla nu mi se pare ceva deosebit fata de un Nissan almera sau de un Renault Megane sau ce vreti voi din clasa ei...am crezut ca aceasta super-masina - ei o prezinta asa - poate fi putin deasupra, insa inca o data mi se confirma ca nu e asa! Stau si ma gandesc ca noi, oamenii, nu suntem toti la fel. Avem gusturi diferite si nevoi diferite. Daca masina, acest instrument pe care-l folosim in mod curent nu poate fi personalizat in concordanta cu dorintele noastre, atunci ce mai ramane? Atentie, aici vorbim de o masina din clasa 20.000 de euro si nu de masini precum Logan, tatra, matra sau mai stiu eu ce mijloace de transport cu 4 roti si 2 scaune plus o bancheta....E vorba de o masina care costa destul de mult si, in opinia mea, dealerii sau cine o importa ar trebui sa fie muuuuult mai atenti cu clientii. Sincer, si daca mi-as lua un Fiat panda as vrea ca el sa nu arate ca al vecinului de palier, nediscutand despre tuning sau solutii aftermarket, ci doar de tapiserii samd. Nu cred ca ar fi mult prea greu sa se ofere asa cu pretul corect...Nu cerem nimic pe degeaba pana la urma, ci doar putin respect, atentie si o masina de calitate si pe gustul nostru. Si asta la 20.000 si poate peste! Parerea mea ;)

si acum comentariu la postul II

faptul ca nu accepti marlania iarasi nu are nimic a face cu masina respectiva.
passatul tau full option iti garantez eu ca nu face fata pe piata americana la nici un model Toyota. si nu cred ca ma insel cand spun ca dintre un Avensis si passatul tau tot avensisul iese castigator.

pe tine te.a ofticat ca nu poti tu sa o faci pe masina cum vrei tu in ceea ce priveste dotarile. i-ati tu un Mazda 6 cu dotarile pe care le vrei tu, un Subaru legacy cu dotarile pe care le vrei tu etc. ce inseamna asta? faza cu dotarile este europeana in mare parte. uite cum functioneaza:

fac masini mai putin fiabile si durabile. ca sa cer o gramada de bani pe ele tre sa aburesc cumparatorul cu ceva. ce fac? ii dau optiuni. si uite asa fiule mi-am luat eu laguna II face lift, 2.2 dci, 150 CP cu trapa electrica, scaune electrice si incalzite, memorie pe scaunul soferului si oglinzi, sistem audio cabasse tronic, lumini automate, pornire maini libere, senzor de parcare in spate, magazie de cd.-uri in bord, piele in culoarea pielii naturale, spalator de faruri, senzor de ploaie etc etc etc.

dar hai sa o luam altfel:
vrei sa iti iei un ferari. ce crezi tu? o poti customiza cum vor muschii tai? sau te trimit aia la plimbare? sau mai scoti niste sute de mii de euro si ti-o fac aia cum vrei tu?
contacteaza toyota, da-le 70 000 de euro pe corolla si iti pun aia ce vrei pe ea.

corolla nu suporta comparatie cu almera sau cu megane. ar trebui sa stii si tu.

ai spus ca vrei respect, calitate si o masina pe gustul "nostru"
respectul nu ti-l poate da corolla. si nu il vei avea niciodata de la "dealarii" romani. eu am fost la reprezentanta Ford de langa lacul ciurel in bucuresti si am plecat cu aceeasi impresie. marlanie crasa. or fi fordurile la fel de marlanesti ca dobitocii de acolo?

calitate cu siguranta ai. peste vag-urile de care zici tu.

gustul nostru e diferit de la om la om. mie mi-a placut si corolla veche. imi place si asta noua. am un prieten care spune ca aia veche e batraneasca. tu o consideri de rahat, altul o iubeste la nebunie etc.

concluzia este urmatoarea:
toyota nu va face niciodata masini pentru utilizatorii de vw!!!!!

de aia toyota este unde este iar VW este unde este.
nu imi aminti de conglomerate. ia toyota singura si vw singur si mai vedem.
sunt toyota dumnezeii masinilor? nici pomeneala!!!
sunt ei pe val acum? cu siguranta?
pricep romanii producatorii asiatici? nici pomeneala!
cine radea de hiunday? romaniii
cine rade de toyota? romanii
cine rade de subaru? romanii ignoranti
etc etc

daca vreau sa vand un hiunday iau pe el mai putin decat face. daca vreau sa vand o masina germana iau mai mult decat face. de ce?
reprezinta asta realitatea? nu. e prostia romanilor. pentru care orice masina germana e masina de lux.
daca are si xenoane....ehei!!! neneaca!!! e deja de lux.
am avut masina germana (opel astra) si am avut mai multe probleme decat cu masina franceza (laguna II fara facelift)

trebuie sa ne maturizam in judecarea masinilor si producatorilor.

. cui se adreseaza producatorul?
. ce urmareste el cu anumite modele?
. este orientat pe confort sau pe durabilitate?
. e orientat pe furat ochii sau pe calitate?
etc etc

#51
Babybear

Babybear

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 28.02.2007
prietene daca il intrebai pe ala de la pipera si o data cand ti-o aduce cadea lat. de fapt cadeai tu ptr ca mie nu au putut sa imi spuna nici o data exacta ha ha ha Maine imi comand un golf . e mai cinstit cred

#52
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
@adizaha: omul totusi are dreptate intr-o anumita privinta. chiar daca un om prost pregatit sau rau voitor nu face ca o masina sa fie proasta, te poate face sa nu cumperi asa ceva, gandidu-te ca daca la vanzari sunt asa, atunci cand vine vorba de garantie cum ar putea fi? Pana la urma si serviciile pot vinde o masina

#53
Zetics

Zetics

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,424
  • Înscris: 23.10.2003

View Postadizaha, on Mar 5 2007, 21:51, said:

....
3. daca tu din lipsa xenonului si a pielii alcantara ai inteles ca nu e o "masina serioasa" inseamna ca tu nu stii nimic despre masini si despre ce e serios la o masina. iti spun eu unul care am si xenon si piele. nu xenonul si nici pielea nu definesc o masina buna. eu cred ca xenonul inseamna ceva numai pentru prostii aia care umbla prin oras pe inserate cu opzitiile si xenoanele aprinse. sau la drum lung cu faza scurta si xenoane. toti cei care fac asa sunt niste imbecili si niste retardati.
proiectoarele sunt de folosit doar pe ceata. in conditii cu vizibilitatea redusa, prezenta proiectoarelor nu ridica masina respectiva in randul masinilor de lux sau a masinilor "serioase".
...

Nu prea inteleg acest fragment. Am impresia ca tu confunzi proiectoarele de ceata cu xenoanele! :nonobad:


Revening on-topic, am vazut live o Corolla noua intr-o parcare. Doar i-am dat tarcoale eu fiind in masina mea. Si m-a dezamagit! Aspectul exterior mi se pare naspa, in primul rand datorita farurilor si stopurilor cumva bulbucate, care nu se armonizeaza cu linia caroseriei.

Din privinta asta, "Geta" e mult mai frumoasa!

#54
T.rac3Er

T.rac3Er

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 737
  • Înscris: 08.12.2006
chestia asta cu bulbuceala geamului dela faruri/stopuri nici mie un imi place. si am vazut mai demult la mai multi producatori ca practiva faza asta. am zis si eu pe alt forum faza cu interiorul. are design placut, dar la atingere mi se pare putin inferior. chiar vorbeam cu un vanzator si a ramas masca. pt mine volanul lui imbracat in piele mi se parea ca e stift, chiar nu imi venea sa cred ca e piele.
oricum echiparile si preturile se gasesc pe net. in marea majoritate a cazurilor un cumparator informat care se duce in showroom va sti mai multe decat vanzatorul respectiv (care or fi responsabilitatile alora nu stiu, dar macar marfa care o vand sa o stie). mai mult ca siugr ca nu stia ce echipari are masina, si ca sa scape bazma curata ca nu stie (probabil a retinut un lucru din ce i s-a spus la cursuri [sa nu zica "nu stiu"]) a zis ca masina nu are. e imposibil sa nu aiba esp, poate se numeste altfel (cum si cutia automata e numita multimode)
...in fine...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate