Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La mulți ani @Piniuli!

Pret inghetata corso kaufland?

La multi ani @Constantin si Elena...

La mulți ani @Ion_Bumbu!
 Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Ce abonamente aveți?

Cat ar costa acest poster, se poa...
 

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6811 replies to this topic

#5455
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 4di, on 03 ianuarie 2019 - 22:45, said:

Ma întreba un coleg acum câteva zile de unde știu eu ca un robinet termostat face economie. I-am spus sa pună urechea lângă robinet când centrală merge și sa audă sâsâitul apei. Dacă aude zgomotul acela înseamnă ca robinetul oprește o mare parte din apa care in mod normal ar fi fost încălzită de centrală și ar depăși temperatura setată in acea camera. Centrală va încălzi mai putina apa la același temperatura și va face economie de gaze cu pastrarea confortului.

Fiecare camera in care e amplasat caloriferul are pierdere termica total diferită de camera alătura. Nimeni de pe forum nu îți v spune exact dacă sunt dimensionate corect sau nu . Empiric da, dacă dau detalii ca nr de kWh termici pierduți și la ce temperatura exterioara. Dar ca fiii totuși in margine de plus minus 0,5 grade montează robineți termostatici la toți iar dacă vezi ca un calorifer frige iar celălat de abia s-a încălzit e clar ca ăla ca in acea camera calorferul e un pic mai mare decât ar trebuii deci reduci din retur, chiar dacă ai robinet termostat pe el astfel încât diferența de apa se va duce in cel mai defavorizat. Dacă nici așa nu obții temperatura corecta in camera defavorizata muți acolo TPI-ul și dacă nu și nu cumperi un calorifer mai mare.
In dormitoare toate caloriferele sunt fierbinti cand am robinetii deschisi la maxim (treapta 5) atunci cand centrala livreaza cele 21 de grade dorite in living unde este montat si cronotermostatul. Aceste fiind pe fir este mai greu sa ma duc cu el in camere diferite, in principiu daca am 21 de grade acolo restul de camere au cel putin aceiasi temperatura (in dormitoare fiecare isi regleaza robinetul termostatat ca sa ii fie bine). In bai nu prea vad necesitatea unor robineti termostatati deoarece acestea sunt reci din constructie deci e nevoie de mai multa caldura ca sa fie placuta atmosfera :). In mansarda nu prea stam deci acolo am robinetii termostatati reglati pe 2-3 adica pana in 19-20 de grade. Cele 21 de grade sunt livrate in timpul zilei cate 2 ore pana in ora 15 apoi cate 3 ore cu o pauza pana in ora 24, peste noapte e setat pe 19 grade pana dimineata la ora 7. Eu zic ca e un program destul de "sportiv" si totusi consumul actual mi se pare mare (din ce am mai vorbit si cu alti prieteni) desi comparatiile nu prea sunt ok deoarece vorbim de case diferite, obiceiuri diferite samd. Suprafata totala utila a casei este de 250 mp (100 pe fiecare nivel + 50 mansarda).

#5456
4di

4di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 05.04.2006
Ca sa poți sa te raportezi la consumul prietenilor tai trebuie sa le calculezi și lor și ție pierderea termica pe ora, pe grad și pe suprafața. Uzual se ia 50w , empiric. Trebuie sa faci media ponderata nu artitmetica, a temperaturilor exterioare din ultimele 24 de ore și consumul de gaz transformat in kWh reflectând faptul ca ai centrală in condensare deci  caloric superior. Apoi împarți la 24 de ore și la suprafața ta și vei obține consumul casei pe mp, pe care îl raportezi la al prietenilor. Dar chiar și așa depinde de izolație și nr de dușuri sau gătit. Totul e variabil. Sonda exterioara e ok, curba setează puțin mai mare dar suficient cât sa îți facă temperatura dorita, in rest ca îți va depăși 55 , asta e , oricum pana ajunge turul de la 20-30 la peste 55 tot in condensare va fi adică in mai mult de 70-80 din timp. Reducerea costului cu încălzirea se face fie prin izolație , fie prin scăderea temperaturii, fie panouri foto-voltaice conectate la rezistența unui calorifer din circuitul termic. Însă costurile cu fotovolicele sunt mari și acum iarna nu dau prea mult randament. Am văzut situații in care la putere instalată de 5 kWh scot maxim 5 kw intr-o zi. Nerentabil iarna.

#5457
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Ok deci acum când afară sunt 0 grade care dintre curbele de la 0 la 9 ar fi optimă pentru un consum redus?

#5458
4di

4di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 05.04.2006
Începi cu prima curba și vezi dacă face in casa temperatura dorita. Dacă nu următoare și așa mai departe. Singura condițiie e sa fii tu sigur ca temperatura de afara e citită corect de sonda. La suprafața ta și faptul ca ai robineți termostati nu se pune problema de inerții diferite.

#5459
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 4di, on 03 ianuarie 2019 - 23:49, said:

Începi cu prima curba și vezi dacă face in casa temperatura dorita. Dacă nu următoare și așa mai departe. Singura condițiie e sa fii tu sigur ca temperatura de afara e citită corect de sonda. La suprafața ta și faptul ca ai robineți termostati nu se pune problema de inerții diferite.
Am pus aseara curba 3 (1 mi s-a parut prea mic Posted Image ), intelegerea mea este ca temperatura dorita este atinsa mai repede daca numarul curbei selectate este mai mare (si cu un consum crescut datorita temperaturii de tur mai mare care care va depasi temperatura optima pentru condensare). Este corect ? Daca e asa atunci doar curbele 5-9 permit atingerea temperaturii maxime deci restul 1-5 nu ar fi tocmai ok pentru temperaturi exterioare negative. Caut de ceva pe cineva care sa imi poata "traduce" aceasta diagrama, nici macar la BlackSea (dealerul de baza pentru Immergas) nu au stiut sa-mi explice Posted Image (sau nu am gasit eu expertul Posted Image ).

Edited by mihaimihai, 04 January 2019 - 10:07.


#5460
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Pai cam ce traducere ai dori ? Ce anume nu intelegi ?

Trebuie ca in graficul respectiv, sa completezi tu personal, axa verticala cu temperaturile, in functie de cit ai setat in centrala minimul si maximul.
Eu banuiesc ca nu ai umblet la setarile respective si in cazul asta centrala vine din fabrica cu minimul la 35grd, maximul la 85grd si off-set-ul la 0. In cazul asta, graficul arata cam asa:

Attached File  carv2 - 1.jpg   140.36K   40 downloads


Mai departe, un exemplu:
Daca tu selectezi curba 3 si afara este -10grd, central va trimite in radiatoare o apa de aproximativ 60grd. Am tras eu liniile alea doua de culoare rosie.

Attached File  carv2 - 2.jpg   141.29K   43 downloads

Crezi ca-i prea putin 60grd in radiatoare ?
Citeste si tu manualul si vezi ce setari ai la Termoreglare.

In manualul de la Vitrix am vazut ca apare si o setare T.EST.MIN. In traducere = Temperatura Exterioara Minima. Din fabrica vine setata pe -5grd si asta inseamna ca daca afara scade sub -5grd, centrala nu mai asculta de sonda externa si trimite in radiatoare apa la T.Max, adica la 85grd.
Asa ca nu-i adevarat cind am zis ca centrala o sa trimita apa de 60grd cind afara sint -10grd, deoarece vine setarea asta si anuleaza sonda si trimite apa de 85grd., indiferent ce curba ai alege.

Inca nu am citit manualul de la Car2 si nu stiu ce modificari aduce asta asupra meniului centralei.

Edited by florin71_skoda, 04 January 2019 - 11:21.


#5461
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Multumesc frumos pentru "traducerea" diagramei prin adaugarea liniilor rosii, acum am inteles  (in sfarsit!) care este relatia dintre valoarea curbei selectate si temperatura de tur in functie de temperatura exterioara) daca nu ar fi parametrul de care zici care practic ar face ca sonda sa fie inutila la temperaturi exterioare mai mici de -5 grade (desi ar fi un pic ciudat, ca doar rostul sondei este sa permita o modulare permanenta in functie de temperaturile exterioare, poate in Italia nu au frigurile noastre si de aici setarea care sunt convins ca poate fi modificata totusi altfel de ce ar fi pus diagrama cu temperaturi de -15 grade? ). Am atasat manualul AMICO CAR v2, poate gasesti ceva cu care sa folosesc sonda pana la -15gr.

Attached Files


Edited by florin71_skoda, 04 January 2019 - 11:46.


#5462
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Explicatia mea este valabila daca aveai sonda legata direct in centrala. Cum tu ai si termostatul CAR_V2, nu stiu ce modificari suplimentare aduce acest termostat.

In manualul centralei zice ca avem 4 parametri setabili la Termoreglare:

Attached File  Termoreglare Vitrix.png   108.76K   24 downloads

- Poti seta la cit vrei tu temperatura minima si maxima de tur, din parametri SET.R.MIN si  SET.R.MAX. Spre exemplu poti pune minimul pe 45grd si maximul pe 55grd. Astfel centrala ta indiferent de curba selectata, va merge intre 45 si 55grd. Adica indiferent cit de cald este afara, ea nu va trimite apa sub 45grd si indiferent cit de frig ar fi afara, nu va trimite o apa mai mare de 55grd, indiferent ce ar spune curba
- Pe urma ai T.EST.MIN si T.EST.MAX. De fapt EST inseamna exterioara. Daca la minim nu-ti convine -5grd, poti tu sa modifici si sa pui -15. Astfel centrala ta va asculata de curba pine ce afara se face mai frig de -15 cind va incepe sa trimita T.Max, care nu-i obligatoriu sa-l lasi pe 85grd, ca-l poti pune pe un 65grd. Mai ai si temperatura exterioara maxima ce vine pe 25grd si poate fi si asta modificata. Spre exemplu daca tu in casa vrei sa faci doar 20grd, poti pune T.EST.MAX pe 20grd. Asta inseamna ca daca afara este cald, centrala ta va trimite apa setata la T.Minim, indiferent de curba setata. Ideea este ca daca afara sint peste 20grd, inseamna ca tu nu mai ai nevoie de centrala ca sa-ti faci in casa 20grd, ca o sa se incalzeasca casa de la "soare", de la temperatura de afara, ca afara este mai cald decit in casa.

Ramine de citit si ce stie CAR_V2

Edited by florin71_skoda, 04 January 2019 - 12:09.


#5463
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Sarumana inca o data pentru toate explicatiile date! Sonda de exterior este legata direct pe placa de baza a centralei, centrala poate functiona doar cu sonda pusa fara CAR_V2 si probabil de aceea au introdus cei 2 parametri pentru temperaturile exterioare. O sa umblu si voi modifica temperatura minima exterioara la -15 si cea maxima de pe tur la 65, asa cred ca as acoperi cele mai multe din situatiile posibile de pe o iarna normala din zona Bucuresti/Ilfov. As mai vrea sa aflu cat de mare poate fi impactul prepararii apei calde menajere (setata acum la 45 de grade) in consumul zilnic al centralei. Intreb asta deoarece baietii mei se cam balacesc zilnic in multa apa calda Posted Image...

Edited by florin71_skoda, 04 January 2019 - 12:47.


#5464
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Intre timp am frunzarit si manualul de la CAR_V2.

Din cite am inteles eu, termostatul asta anuleaza cumva parametrul SET.R.MIN al centralei. Centrala vine din fabrica cu temperatura minima de tur de 35grd si din termostat poti sa o modifici la o alta valoare. Nu stiu daca modificind din termostat, se modifica sau nu si in centrala. Trebuie sa verifici. Te uiti prima data in centrala daca SET.R.MIN este 35grd, dupaia intri in meniu la termostat si setezi CH MIN la 45grd dupa care de duci iar la centrala si verifici daca SET.R.MIN a ramas tot la 35grd, sau sa modificat si el la 45grd (ca ai schimbat la termostat CH MIN pe 45grd)

Restul setarilor de termoreglare vor ramine conform cu ce este setat in centrala. La celelalte 3 setari nu ai acces de la termostat.

Suplimentar la termostat ai OFF SET, care din fabrica vine pe zero. O sa-ti explic si ce-i cu OFF SET-ul asta.
In mod normal daca alegi curba corecta, la tine in casa ar trebui sa fie 20grd. Dar cum nu prea ai cum sa nimeresti corect curba, ai acest OFF SET pentru "reglajul fin".
O sa iau ca si exemplu tot curba 3. Ei bine daca tu alegi curba 3, ca aia crezi tu ca ti se potriveste, centrala ta va trimite in radiataoare o apa intre 35 si 65grd (cu setarile din fabrica). Curba 3 este linia albastra.

Attached File  carv2 -3.jpg   142.12K   29 downloads

Dar daca in casa nu-i destul de cald, apelezi la OFF SET. Sub nici o forma nu te apuci de de modificat curba. Lasi tot curba 3, pentru ca aia este curba care-ti place, dar in schimb modifici OFF SET_ul .  Daca pui OFF SET pe 10grd, automat PANTA 3 se translateaza in sus, pe verticala, cu 10grd si panta ta 3 va deveni linia verde din graficul de mai jos. Originala este linia albastra, insa pentru ca ai modificat off set la 10grd ,  o sa devina linia verde.

Attached File  carv2 - 4.jpg   145.42K   28 downloads

Are aceasi inclinatie (aceasi panta), dar ai peste tot de lungul ei temperatura in radiatoare cu 10grd mai mult decit in mod normal
In cazul asta, centrala ta va lucra cu temperaturi intre 45grd si 75grd, ca ai saltat temperaturile curbei cu 10grd.

Edited by florin71_skoda, 04 January 2019 - 12:50.


#5465
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Am intrat acum in meniul centralei si nu am putut sa setez P66/C si D adica cele 2 temperaturi de tur atunci cand sonda de temperatura exterioara este instalata, presupun ca din cauza prezentei CAR V2 (asa cum ziceam centrala stie sa mearga si doar cu sonda fara CAR V2). In acest caz cred ca diagrama functioneaza pana la -15 asa cum apare si apoi intervine ce ziceai ca temperatura turului va fi maxima (pe care acum am pus-o la 65).

#5466
zozoz33

zozoz33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 23.10.2012
Buna ziua ,
Am o casa cu parter 75 mp automatizare PURMO  1 buc TempCo Connect ,5 buc TempCo Digital cu 6  actuatoare cap termoelectric de reglare/servomotor  230V. La  etaj 75 mp util.Incalzire in pardoseala purmo  1 buc module complementare pentru  6 zone suplimentare TempCo Connect 6S  4 buc TempCo Digital cu 5  actuatoare cap termoelectric de reglare/servomotor  230V. Centrala termica BOSCH CONDENS 7000 W Combi ZWBR 35-3E 23 prepara si apa calda menajera, avand o putere nominala de pana la 35 Kw , set amestec pentru instalații cu temperatură scăzută FERRO GMP602 cu vana amestev 3 cai

Atasat diagrama presiune si diagrama amestec.
Vana de amestec are gradatie de la 1 la 10.
Care ar fi pozitia ideala de la 1 la 10 pentru o functionare optima ?
Eventual cum se face un reglaj corect ?
Multumesc pt. ajutor…..

Attached Files



#5467
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 florin71_skoda, on 04 ianuarie 2019 - 12:47, said:

Intre timp am frunzarit si manualul de la CAR_V2.

Din cite am inteles eu, termostatul asta anuleaza cumva parametrul SET.R.MIN al centralei. Centrala vine din fabrica cu temperatura minima de tur de 35grd si din termostat poti sa o modifici la o alta valoare. Nu stiu daca modificind din termostat, se modifica sau nu si in centrala. Trebuie sa verifici. Te uiti prima data in centrala daca SET.R.MIN este 35grd, dupaia intri in meniu la termostat si setezi CH MIN la 45grd dupa care de duci iar la centrala si verifici daca SET.R.MIN a ramas tot la 35grd, sau sa modificat si el la 45grd (ca ai schimbat la termostat CH MIN pe 45grd)

Restul setarilor de termoreglare vor ramine conform cu ce este setat in centrala. La celelalte 3 setari nu ai acces de la termostat.

Suplimentar la termostat ai OFF SET, care din fabrica vine pe zero. O sa-ti explic si ce-i cu OFF SET-ul asta.
In mod normal daca alegi curba corecta, la tine in casa ar trebui sa fie 20grd. Dar cum nu prea ai cum sa nimeresti corect curba, ai acest OFF SET pentru "reglajul fin".
O sa iau ca si exemplu tot curba 3. Ei bine daca tu alegi curba 3, ca aia crezi tu ca ti se potriveste, centrala ta va trimite in radiataoare o apa intre 35 si 65grd (cu setarile din fabrica). Curba 3 este linia albastra.

carv2 -3.jpg

Dar daca in casa nu-i destul de cald, apelezi la OFF SET. Sub nici o forma nu te apuci de de modificat curba. Lasi tot curba 3, pentru ca aia este curba care-ti place, dar in schimb modifici OFF SET_ul .  Daca pui OFF SET pe 10grd, automat PANTA 3 se translateaza in sus, pe verticala, cu 10grd si panta ta 3 va deveni linia verde din graficul de mai jos. Originala este linia albastra, insa pentru ca ai modificat off set la 10grd ,  o sa devina linia verde.

carv2 - 4.jpg

Are aceasi inclinatie (aceasi panta), dar ai peste tot de lungul ei temperatura in radiatoare cu 10grd mai mult decit in mod normal
In cazul asta, centrala ta va lucra cu temperaturi intre 45grd si 75grd, ca ai saltat temperaturile curbei cu 10grd.
Ce este ciudat este ca in ultimii ani nu am avut consumuri exagerate (am atasat fisierul cu consumul pe ultimii 2 ani pentru aceiasi casa si centrala, cu mentiunea ca cea mai recenta valoare de 540mc am avut-o atunci cand am inlocuit CAR_V2 cu Netatmo (intre timp adica de vreo 2 saptamani am renuntat si am pus la loc Immergas-ul cu sonda de temperatura) mergand pe curbele 5-6 (pot seta valori intermediare gen 5.1-5.2) in fiecare iarna lasand setarile de tur maxime si minime care sunt default. Dupa ce mi-a venit factura de 944 de lei pentru cei 540mc m-am panicat si am inceput cautarile pe forumuri pentru explicatiile acestui consum anormal pentru perioada 7.11-16.12 si cum pot sa-mi optimizez consumul de gaz.
Legat de offset, chiar daca il pun mai mare decat zero practic o sa fiu conditionat de valoarea maxima a temperaturii pe tur pe care tocmai am micsorat-o la 65 de grade, nu? Citeam pe un alt topic cu centrale in condensatie ca este recomandata perechea de valori min/max pe tur de 30/50, dar in alta parte am gasit 40/50. Pe curba 3 practic voi atinge temperatura maxima pe tur la -15 grade sau mai mult chiar, nu? Deci incalzirea casei va fi lenta si va trebui sa maresc semnificativ intervalele de timp in care voi incalzi la temperatura de confort de 21 grade. As putea selecta o curba superioara 5 sau 6 (deci mai rapida) dar la care sa pun offset de -10 grade, ar fi mai eficient asa?

Attached Files



#5468
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Cu toate setarile discutate ieri (curba 3, offset 0, tur maxim 65, tur minim 40, temperatura confort 21 grade, temperatura eco 19 grade, apa calda menajera 45 grade) am avut un consum de 16mc pe ultimele 24h. Afara dimineata la 8 erau -4 grade (temperatura verificata si pe termometrul masinii, deci sonda indica o valoare corecta).

#5469
albert999

albert999

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 11.11.2016
la un crontermostat honeywell daca se ia curentul se mai apasa butonul de la consola de wi fi legata de centrala?

#5470
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006

 florin71_skoda, on 04 ianuarie 2019 - 12:47, said:

Intre timp am frunzarit si manualul de la CAR_V2.

Din cite am inteles eu, termostatul asta anuleaza cumva parametrul SET.R.MIN al centralei. Centrala vine din fabrica cu temperatura minima de tur de 35grd si din termostat poti sa o modifici la o alta valoare. Nu stiu daca modificind din termostat, se modifica sau nu si in centrala. Trebuie sa verifici. Te uiti prima data in centrala daca SET.R.MIN este 35grd, dupaia intri in meniu la termostat si setezi CH MIN la 45grd dupa care de duci iar la centrala si verifici daca SET.R.MIN a ramas tot la 35grd, sau sa modificat si el la 45grd (ca ai schimbat la termostat CH MIN pe 45grd)

Restul setarilor de termoreglare vor ramine conform cu ce este setat in centrala. La celelalte 3 setari nu ai acces de la termostat.

Suplimentar la termostat ai OFF SET, care din fabrica vine pe zero. O sa-ti explic si ce-i cu OFF SET-ul asta.
In mod normal daca alegi curba corecta, la tine in casa ar trebui sa fie 20grd. Dar cum nu prea ai cum sa nimeresti corect curba, ai acest OFF SET pentru "reglajul fin".
O sa iau ca si exemplu tot curba 3. Ei bine daca tu alegi curba 3, ca aia crezi tu ca ti se potriveste, centrala ta va trimite in radiataoare o apa intre 35 si 65grd (cu setarile din fabrica). Curba 3 este linia albastra.

carv2 -3.jpg

Dar daca in casa nu-i destul de cald, apelezi la OFF SET. Sub nici o forma nu te apuci de de modificat curba. Lasi tot curba 3, pentru ca aia este curba care-ti place, dar in schimb modifici OFF SET_ul .  Daca pui OFF SET pe 10grd, automat PANTA 3 se translateaza in sus, pe verticala, cu 10grd si panta ta 3 va deveni linia verde din graficul de mai jos. Originala este linia albastra, insa pentru ca ai modificat off set la 10grd ,  o sa devina linia verde.

carv2 - 4.jpg

Are aceasi inclinatie (aceasi panta), dar ai peste tot de lungul ei temperatura in radiatoare cu 10grd mai mult decit in mod normal
In cazul asta, centrala ta va lucra cu temperaturi intre 45grd si 75grd, ca ai saltat temperaturile curbei cu 10grd.
Mai am 2 curiozitati: daca panta este mai agresiva va creste consumul sau practic scade doar timpul in care ajung la temperatura dorita? Cealalta curiozitate este daca consumul de apa calda menajera are impact semnificativ in consumul de gaz al centralei? Banuiesc ca apa menajera este incalzita la o temperatura ridicata ca sa se ajunga repede la temperatura setata (45 de grade) si de aceea daca toata lumea face zilnic dus sau cada (suntem 4) atunci acest lucru se vede usor in consum.

#5471
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
In teorie, temperatura marita pe tur reduce timpul de incalzire si consumul ramie acelasi.

Parereile sint impartite. Fiecare cu pasarica lui, sau cu stolul lui. Eu spre exemplu sint impotriva montari unei sonde externa la apartamente. Eu consider ca la suprafete mici, sonda externa mareste consumul de gaz dar asigura confort maxim.  Nu poti sa ai confort fara sa platesti.
De la o anumita suprafata in sus, la institutii, sau "palate", nu mai merge cu termostat de ambient si trebuie sonda externa.
Asa gimdesc eu. Uni or sa ma contrazica. Insa momentan eu nu am ajuns la concluzia ca sonda externa face economie de gaz. Ca aduce confort, este adevarat.

Prepararea apei calde menajere, consuma mai mult decit consuma incalzirea. Vezi ce facturi aveai vara. Fa raportul. Ia in calcul si faptul ca iarna vrei apa mai fierbinte. Probabil ca peste o treime din factura, o reprezinta apa calda. Dar treaba asta trebuie sa o calculezi singur, ca eu nu stiu ce cosum ai vara si ce consum ai iarna.

Edited by florin71_skoda, 08 January 2019 - 02:56.


#5472
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,057
  • Înscris: 06.02.2012
Treaba cu sonda externa si curbele de temperatura am observat-o si eu, creste consumul, am crezut ca nu stiu sa fac setarile, am tot setat pana am renuntat la curbe de temperatura si alte nebunii, merg doar pe termostate de camera.

Edited by leomagic44, 08 January 2019 - 07:30.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate