Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6811 replies to this topic

#5491
gezahofi

gezahofi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 05.08.2011
Buna ziua si La Multi Bani,
stie cineva cumva daca Salus e productie proprie sau e ceva rebranduit?
Multumesc,

#5492
ionutmihai23

ionutmihai23

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 17.11.2018
Salut, vin cu o problema...poate ma ajutati cu un sfat cum sa procedez.

In noiembrie mi-am cumparat online un termostat Q7RF de la Prompt Service Clima, iar pentru instalarea lui am apelat la AM TERMICA firma din Iasi cea care a instalat si centrala in locuinta.
Totul ok, pana acum 2 zile cand termostatul nu mai lua comanda de la receptor. Am schimbat baterii, resetat, nimic. Sunt la AM TERMICA sa vina sa verifice receptorul care era pus in centrala de ei stiu ca avea doua butoane din care puteai sa vezi daca ia comanda sau nu. Astazi vin baietii, desfac centrala si scot receptorul respectiv din care a curs APA si un miros puternic de plastic ars.
Ei s-au spalat pe maini au zis ca e din cauza condensului si ca trebuie sa imi cumpar alt termostat. Tot ei reprosandu-mi de ce am pus receptorul in centrala si nu langa ea. (alt angajat de-al lor cel care l-a instalat l-a bagat in centrala). Am ramas socat, au zis ca nu au ce face si ca trebuie sa-mi cumpar altul. Nu mi se pare deloc corect avand in vedere ca la telefon cand le-am explicat problema si mi-au zis sa verific led-urile la receptor si le-am zis ca e in centrala au inceput cu reprosuri "da de ce l-ati pus in centrala, cine vi l-a montat, nu asa se monteaza") si avand in vedere ca practic e vina aluia care la montat, meseriasului vietii.

Acum eu am ramas cu asta ars care ma indoiesc ca mi-l schimba cineva in garantie.
Singura solutie ar fi sa ma despagubeasca cei de la AM TERMICA dar cum pot face asta?
Unde trebuie sa fac reclamatie sau cui sa ma adresez?

Multumesc,

#5493
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,608
  • Înscris: 17.03.2014
Cata minte sa ai sa bagi receptorul in centrala? Ledurile alea nu sunt ca sa lumineze centrala pe dinauntru ci sa vezi daca functioneaza termostatul. In plus mai sunt si butoanele pentru functionare manuala. Bine ca nu ti-a dat gauri in carcasa centralei sa poti sa apesi pe butoane Posted Image! Singura sansa e cu protectia consumatorului, dar daca sunt abili cred ca pot scapa.

#5494
gezahofi

gezahofi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 05.08.2011
Buna ziua,
Va cer ajutorul in configurarea unui system de automatizare, deorece echipele pe care le-am contactat pana acum nu au fost foarte convingatori si sigur pe ei.
Se da o situatie:
Casa pe doua nivele, parter + mansarda, supraf. constr. 90 mp pe nivel, util undeva la 140m2, atasez schita.
Centrala Termet EcoCondens 25 Crystal, incalzire in pardoseala, pe baza de agent termic, instalatia a fost construita din elemente Sistema, cu cate un distribuitor pe etaj. Calorifere propriu-zise am doar 2 bu, cate una in baile de la etaj, fara termostate, doar robinet on/off.
Deorece in momentul constructiei nu stiam ce implica un astfel de system de incalzire iar meseriasii nu prea au pus intrebari,   s-au montat cate doua termostate pe nivel, termostate mecanice tot de la Sistema, care insa nu fac fata situatiei, avand mai multe incaperi si scenarii multiple de necesar de incalzire. Histereza acestor termostate fiind destul de mare, chiar peste 3 grade cred, iar pozitia si necesarul termic al camerelor fiind diferite, prectic confortul termic este unul destul de scazut, fiind ori prea cald, ori prea frig. De aceea am decis sa refac sistemul de automatizare si comanda a incalzirii cu termostate dedicate pentru fiecare camera. Problema insa, pe care am intampinat-o, este ca la montajul sistemului de incalzire, meseriasii au uitat sa pozitioneze cabluri pentru comanda/oprirea centralei de la distribuitoare sau termostate spre centrala, astfel, daca centrala e pe pozitie de iarna, ea functioneaza mereu chiar cu toate termostatele inchise (termostatele mele actuale nu fac altceva decat sa porneasca pompele de recirculare din distribuitoare). Posibilitatea montarii cablurilor de la termostate si/sau distribuitoare spre centrala este nula, deoarece casa e izolata deja pe exterior si finisata pe interior, iar pozitia distribuitoarelor fata de camera tehnica face imposibila orice cablare estetica sau inestetica.
Deci, cred ca am nevoie de:
1. Termostate radio pentru fiecare camera
2. Electronica de comanda a actuatoarelor din distribuitoare
3. Comunicatie intre acestea de mai sus si centrala, pentru a opri centrala daca toate acestea sunt inchise
a. Programabilitatea in acest moment nu mi se pare importanta, dar daca aveti argumente, sunt deschis pentru discutie.
b. La fel nu mi se pare important accesul de la distanta,       , dar --//--
Atasez cateva poze, respectiv schita.

https://postimg.cc/gallery/ovaqnqq6/

Multumesc pentru orice idee....

#5495
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Buget ?
Esti dispus sa dai peste 1.000 euro pentru toata treaba asta ?
Studiaza putin Salus IT 600

#5496
Dasilva

Dasilva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 131
  • Înscris: 03.02.2006
Salutare , stiti cumva daca Aristonul Cube S Net face modularea in functie de temperatura pe care o citeste de pe internet ? Este acea prezentare a vremii de pe ecran doar informativa ?
Daca da , cand o sa instalez sonda externa va trebui sa dezinstalez de pe termostat citirea vremii de pe internet ca sa nu fie 2 temperaturi de care sa tina cont ?

#5497
gezahofi

gezahofi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 05.08.2011

 florin71_skoda, on 16 ianuarie 2019 - 10:16, said:

Buget ?
Esti dispus sa dai peste 1.000 euro pentru toata treaba asta ?
Studiaza putin Salus IT 600
Pai nu stiu daca am de ales...am o oferta care e cam de suma asta si clar ca de banii astia nu consum gaz intr-un an. Insa, in situatia actuala, cu termostatul pe hol, de ex. la etaj am diferente de 3 grade intre camere, daca las termostatul de capul lui, ori e prea frig, ori e pra cald. Ma trezesc noaptea ca mor de cald, si termostatul e cuplat, degeaba il opresc, va mai fi cald inca juma' de zi. Daca ma trezesc ca e frig, 2-3-4 ore inca nu va fi cald. In plus, centrala deja da semne de oboseala, ca merge non-stop din octombrie pana in martie, fara oprire.....
Am o oferta pentru ceea ce as dori, insa e de la firma care mi-a realizat incalzirea in sine si nu stiu daca ar trebui sa am incredere in priceperea lor si in solutia tehnica propusa.....Inca ceva. In oferta am observat ca nu au trecut producatorul echipamentelor. Cand am insistat, au spus ca nu pot sa mi spuna, ca e ceva 'rebranduit'. Degeaba am insistat. Acum, intreb si eu, suni sa comanzi pizza, ti se spune 20 de lei. Cum de care? nu pot sa ti spun, vezi tu cand soseste. A mai auzit cineva asa ceva?

oferta automatizare

Edited by gezahofi, 16 January 2019 - 19:25.


#5498
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ce meseria ai ?
Crezi ca ai putea sa legi singur 2-3 fire ?

Cea mai mare problema este faptul ca nu ai fir tras de la distribuitoare si pina la centrala. Nu mai poti trage fire ? Ca restul este rezolvabil.

Am vazut ca in oferata ai doar 7 termostate. Cum sint distribuite ele pe etaje ?
Exista spre exemplu Computerm Q8RF care costa aproximativ 300 lei care vine la pachet cu 2 termostate si mai pui 200 lei si mai cumperi inca 2 termostate si poti avea cu 500 lei 4 termostate pe fiecare etaj. Mai ramine de rezolvat firul pina la centrala.

O posibila varianta ar fi sa cumperi 2 termostate Computerm q3 in loc la alea ce le ai acum si sa vezi daca nu cumva se rezolva problema si nu-ti mai trebuie asa de multe.

#5499
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,863
  • Înscris: 27.04.2010
2 termostate pe fiecare etaj, nu-l baga in ceata ... 4 in total, la 500 lei.
Apoi, sa aiba, cum zicea el, mai multe termostate radio, oare nu se bat cap in cap cand dau comanda de oprire catre centrala ??
Unul da comanda sa se opreasca centrala, unul sa o porneasca, si tot asa ...
Daca vrea temperaturi separate in fiecare camera, cred ca robinetii termostatati ar fi cei care ar face treaba asta.

Edited by shymano, 16 January 2019 - 21:15.


#5500
gezahofi

gezahofi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 05.08.2011
nu sunt de meserie, dar niste prize am mai montat si eu...Firele de la distribuitoare la centrala nu mai am cum sa le trag. In postarea de mai sus, am pus niste imagini cu schita apartamentului

link

#5501
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Am vazut schita apartamentului.
Conform schitei, distribuitoarele tale "comunica" cu casa scari si ma gindeam ca ai putea sa tragi cumva un cablu pe casa scarilor. La parter, am vazut ca de pe casa scarilor poti intra in camara si dupaia in camera tehnica. Deaia am intrebat daca nu ai cum sa duci 2 cabluri mascate pe casa scarilor. Prin camara si camera tehnica, ma gindesc ca nu-i nici o problema daca ai 2 cabluri aparente.

Comunicarea dintre distribuitoare si centrala este cel mai dificil de realizat si daca ai fi avut cablurile respective, scapai pina in 1.000 lei cu montarea a 6 termostate (zicem ca in birou ar fi ramas ala ce-l ai acum)

#5502
gezahofi

gezahofi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 05.08.2011

 florin71_skoda, on 17 ianuarie 2019 - 09:46, said:

Am vazut schita apartamentului.
Conform schitei, distribuitoarele tale "comunica" cu casa scari si ma gindeam ca ai putea sa tragi cumva un cablu pe casa scarilor. La parter, am vazut ca de pe casa scarilor poti intra in camara si dupaia in camera tehnica. Deaia am intrebat daca nu ai cum sa duci 2 cabluri mascate pe casa scarilor. Prin camara si camera tehnica, ma gindesc ca nu-i nici o problema daca ai 2 cabluri aparente.

Comunicarea dintre distribuitoare si centrala este cel mai dificil de realizat si daca ai fi avut cablurile respective, scapai pina in 1.000 lei cu montarea a 6 termostate (zicem ca in birou ar fi ramas ala ce-l ai acum)
Salutare,
multumesc pentru ajutor,
ce fel de cablu ar trebui sa fie? cate fire, cat de gros?
Mltumesc

#5503
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
De la fiecare distribuitor in parte si pina la centrala, trebuie tras cite un cablu cu 2 fire.
Eu prefer MYYUP 2 x 0,75mmp. Tu poti trage ce vrei.
Sau daca te avantajeaza, poti trage un cablu cu 2 fire de minim 0,75mmp,  din distribuitorul de etaj si pina la distribuitorul din parter si alt cablu. tot cu 2 fire, tot de 0,75mmp, de la distribuitorul din parter si pina la centrala.

#5504
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008

 gezahofi, on 17 ianuarie 2019 - 19:33, said:

ce fel de cablu ar trebui sa fie? cate fire, cat de gros?
Daca poti, un tub copex ar fi ideal. Prin el o sa introduci ce cabluri sunt necesare in functie de automatizare. Ai nevoie cel putin de tensiune de retea pentru pompa si actuatori, ideal ar fi sa ai si nulul pentru pompa, nu un simplu cablu bifilar, desi observ ca e o regula sa se foloseasca 2x0,75.

Eu mi-am tras cablu cu trei fire si sunt mai linistit cand pun mana pe partile metalice din distribuitor. Daca ai o scurgere de apa care face un scurtcircuit in distribuitor (sansele depind de ce circuite ai acolo), sare siguranta diferentiala. Mai am un cablu utp tras prin acel tub copex cu care controlez actuatorii, pompa, citesc temperaturile tur/retur si colectez temperaturile din camere.

#5505
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Are deja 220V~ in distribuitor, are si actuatori montati. Lipseste doar cablul pentru pornit si oprit centrala pe gaz (cabulu de TA CT )

#5506
gmartau

gmartau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 30.04.2008

 florin71_skoda, on 18 ianuarie 2019 - 09:32, said:

Are deja 220V~ in distribuitor, are si actuatori montati. Lipseste doar cablul pentru pornit si oprit centrala pe gaz (cabulu de TA CT )
Am avut si eu la inceput pompa GPA necontrolata, doar actuatorii. Asa ca pompa mergea tot timpul numai ca sesiza ca nu e deschis nici un circuit si scadea consumul la vreo 4W. Nu mi-a placut asta si am facut un circuit care sesiza cand exista cel putin un actuator pornit (consum pe circuit) si pornea si pompa doar atunci. Ma gandesc ca are nevoie exact de aceeasi logica. Cand apare un consum pe firele care merg in distribuitoare porneste centrala. Doar ca sunt slabe sanse ca distribuitoarele sa aiba trase fire de alimentarare din CT. Si TA sa se ocupe direct de actuatorii circuitelor deservite.

#5507
gezahofi

gezahofi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 05.08.2011
Am studiat problema, si cred ca, daca as demonta tocul de la o usa de parter, as putea sa trag un cablu de la ditribuitorul de la parter la centrala. Dar de la distrib de etaj la centrala... mai greu. Dar multumesc oricum pentru sfaturi, mai cuget, si revin.

Sa inteleg bine, am nevoie de cablu ''doar'' de le cele doua dstrib. la centrala? Cele doua distribuitoare nu trebuie sa le conectez intre ele, asa-i?

#5508
dragosiordache

dragosiordache

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 23.01.2019
Buna ziua,

Apelez la voi pentru o automatizare a unui sistem de incalzire in pardoseala pentru un mic plus de confort si o posibila economie de consum.
Se dau datele actuale:
- casa P+1
- incalzire in padoseala cu 2 distribuitoare, unul pe fiecare etaj (vezi foto)
- pe circuitul centralei este un calorifer in baie la etaj
- termostat honeywell round wifi conectat la centrala si senzorul intr-o camera la etaj

Parterul se incalzeste destul de mult comparativ cu etajul si suspectez ca este din cauza cu distribuitorul de la parter preia cea mai mare parte din caldura.
As vrea sa gasesc o solutie pentru a controla temperatura de pe fiecare etaj. La etaj sunt numai dormitoare si nu am nevoie de control individual per dormitor, iar la parter este totul open space.

Am nevoie de un sfat de cum as putea obtine acest control. Eu ma gandesc ca as mai putea cumpara un termostat Honeywell Round wireless pe care sa il montez pe pompa de la etaj, iar cel pe care il am acum sa il leg de pompa de la parter.

Daca opresc pompele, opresc si circulatia apei calde prin circuitul de pe etajul respectiv?
Mai trebuie oare si niste actuatoare termice?

Daca opresc circuitele de pe etaje, ar trebui ca pompa centralei sa pompeze in continuare prin caloriferul de la etaj, iar centrala se va opri cand apa va ramane la temperatura constanta.
Exista o solutie ieftina sa controlez si centrala pentru a nu incalzi daca atat etajul cat si parterul au temperatura dorita? Mentionez ca fierele de curent de la pompe merg in priza langa centrala si as putea instalacele 2 termostate in zona aceea.

Multumesc,

https://postimg.cc/gallery/wzv9ws32/

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate