Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Despre transplantul de par
 [UNDE] Gasesc de inchiriat lumini...

La multi ani @BlueKing-69!

La multi ani @CostyNn96!

The importance of being an archit...
 City break de 3-4 zile ce locatie...

Mission: Impossible – Dead ...

Amenajare parcare interioara

Trotineta electrica noua cu 0,7 k...
 Netflix despagubeste statul itali...

Unde depun declaratia 230 redirec...

Reset la Windows 10 si reinstalar...

Redline T30 DVB T2/C
 

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6393 replies to this topic

#19
C0Bu

C0Bu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 315
  • Înscris: 25.01.2006
Va salut,
Eu am montat cronotermostatul la soacra mea intr-o garsoniera :).Cand am plecat eu de acolo mergea stas..reglat pe 22 grade/zi respectiv 19 grade pe noapte.Ce sa zic, functioneaza stas..adica daca temperatura se mentine centrala ramane inchisa o buna perioada din zi :).

Acum, am ajuns acasa la mine, 8 camere, din care 3 locuite + baie si bucatarie(acestea le incalzesc).Am capete termostatice(nemontate inca)..6 la numar..imi cumpar si un cronotermostat.. le montez, sa vaz ce fac :).

Ideea e ca nu inteleg cum funct un cap termostatic, o data ce el e doar un simplu robinet(vazut din exterior..asa pare).AM o fituica in care scrie cam ce temp corespunde fiecarei gradatii..sa inteleg ca de acolo reglez pe 22 grade sa zicem..si reglez si din termostat(care o sa stea la mine in camera) 22 grade..reglez capetele termostatice din celelate camere a.i sa fie max 22 grd in camera..si nu mai am probeleme ?
Defapt nu inteleg cum face reglajul un cap dinacesta termostatic :), cum lucreaza adica.Daca se regleaza pe 22 grade si temp in camera urca mai mult de 22 grade..cum actioneaza ?
Oricum va multumesc de raspunsuri, in capul meu s-au lamurit cateva chestii :)

Edited by C0Bu, 06 February 2007 - 00:28.


#20
algos

algos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 21.10.2004
Iac-asa functioneaza: http://en.wikipedia...._Radiator_Valve

Parerea mea e ca e un pic cam moft robinetul asta termostatat, ca nu face cine stie ce minuni; daca e vorba de redus temperatura intr-o camera anume, se poate regla si un robinet normal, fara termostat, in sensul reducerii debitului.

Intr-un apartament obisnuit sau o casa nu prea mare, daca exista un termostat de ambient montat intr-un loc convenabil, la mijloc undeva, nu prea e nevoie de robineti termostatati. S-ar justifica doar in cazul unor cladiri complexe, cu camere/spatii etc care evolueaza termic independent unele fata de celelalte si unde agentul termic este disponibil permanent - fiecare incapere va fi reglata dupa nevoile/cerintele/pierderile termice proprii. Intr-o casa mica, e foarte probabil ca incaperile sa evolueze asemanator dpdv termic - se incalzesc/ racesc simultan, diferentele se pot regla din robinete fixe, nu e nevoie de reglaj dinamic.

Cat despre randamentul centralelor in functie de temperatura agentului termic - randamentul sau mai bine zis pierderile se datoreaza caldurii gazelor evacuate. Centralele in condensatie reduc aceste pierderi la un minim reducand pe cat posibil temperatura agentului termic - care e folosit pe retur la racirea gazelor arse. La centralele fara condensatie, temperatura pe tur nu trebuie sa coboare sub un nivel critic -  vreo 60 grade, pentru a nu intra accidental in regim de condensatie, pericol de defectare.

#21
dichim

dichim

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.08.2005
Robinetii termostatati mi se par foarte practici pentru spatii care nu necesita incalzire in permanenta. De ex. intr-o bucatarie care o folosesti doar 2 ore seara si 1-2 ore dimineata poti creste si scadea foarte simplu temperatura. Problema mea este urmatoarea: Este adevarat ca la ultimul calorifer de pe circuit nu este recomandat sa montezi robineti termostatati? Nu se mai face bine circuitul  apei in instalatie si/sau forteaza pompa?

#22
algos

algos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 222
  • Înscris: 21.10.2004
Bine si in bucataria respectiva nu poti folosi un robinet normal, netermostatat?

Ceea ce nu se recomanda e sa pui la toate caloriferele robineti termostatati, pt ca la o adica se pot inchide toate si se blocheaza circuitul tur-retur. Trebuie lasat macar unul normal, care sa fie deschis mereu, pentru a evita o situatie de acest gen. De obicei pe ultimul calorifer, dar nu neaparat.

Edited by algos, 06 February 2007 - 22:41.


#23
dichim

dichim

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.08.2005

View Postalgos, on Feb 6 2007, 22:38, said:

Bine si in bucataria respectiva nu poti folosi un robinet normal, netermostatat?

Ceea ce nu se recomanda e sa pui la toate caloriferele robineti termostatati, pt ca la o adica se pot inchide toate si se blocheaza circuitul tur-retur. Trebuie lasat macar unul normal, care sa fie deschis mereu, pentru a evita o situatie de acest gen. De obicei pe ultimul calorifer, dar nu neaparat.
Ba da, as putea folosi un robinet normal dar este destul de pretentios/meticulos sa-l reglezi la 14-15 grade cand nu stai acolo.Mai ales ptr. o persoana in varsta e destul de simplu (si marcajul e f. vizibil) sa-l dea pe pozitia 3 cand are nevoie si pe 1 cand nu are nevoie...si diferenta de bani nu depaseste 300 mii.
Cu blocarea circuitului tur-retur ai dreptate, la asta ma gandeam si eu . Fapt ptr. care pe ultimul calorifer am lasat robinet normal, dar mi-ar fi fost mai practic cu unul termostatat, mai ales ca e o camera folosita 2-3 week-enduri pe luna.

#24
aikido

aikido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 08.11.2005
Intr-adevar, cronotermostatul ajuta f. mult. Eu am un Computherm fara fir de care sunt multumit, am renuntat la setarile pe plaje orare intrucat il tot mut dintr-o camera in alta, asa ca setez manual de fiecare data ce temp am nevoie.
Insa am o problema cu el....din ce in ce mai des a inceput sa dea rateuri (adica desi am setat temp la 21 de grade si in casa sunt 18 grade el nu porneste) si piuie uneori minute in sir. Am instalat si un UPS (APC), crezand ca e vorba de caderi de tensiune care il afecteaza (reseteaza) dar nu au disparut piuiturile.
Aveti idee care ar putea fi cauza?

Cu multumiri

#25
undesignus

undesignus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,356
  • Înscris: 28.06.2006
Eu am la centrala mea un programator electronic (timer). Posibilitatile de programare sint multiple, nu intru in detalii ca nu e important. Inainte de a-mi lua centrala am studiat si eu problema. Cele cu senzor de temperatura nu prea dau rezultate din varii motive: amplasare senzor, sensibilitate senzor (adica e o diferenta intre ce se seteaza si ce se intimpla real).
Solutia mea: centrala porneste la ora 22 la temperatura setata si se opreste la 5 dimineata. Pe masura ce vine primavara, ora de oprire devine 3, apoi 1 si in final o opresc de tot. Daca am nevoie, o pornesc eu manual si oprirea se face automat (se poate si manual) la ora setata. Exista si varianta ca centrala sa mearga non-stop.
Nu am avut nici un fel de probleme, sint foarte multumit, centrala a intrat in al patrulea an. Timerul nu are legatura cu temperatura de pe retur, ca asta de fapt e masurata, el doar controleaza cind anume porneste si opreste centrala. Super-simplu, super-eficient.

#26
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005
Pentru o centrala Ariston Genus (modelul 2007) mai este necesar un cronotermostat ?
Vad ca permite se la sine o reglare pe zile si ore, asa ca, eu unul, nu-i mai vad utilitatea ...
Voi ce ziceti ?

#27
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004
parerea mea e ca daca nu un cronotermostat, macar un termostat de ambianta tot iti trebuie. Sau poate vine cu un termometru de camera legat la cetrala. Nu de alta, dar centrala poate masura temperatura din camera in care se afla. La casa ar fi intr-o camera tehnica. Cum poti stabili ce temperatura iti trebuie in interiorul casei? In plus, daca ai stabili doar puterea de incalzire pentru un anume interval orar, risti sa ai momente in care centrala ar incalzi prea putin (perioadele de frig, musafiri care iti deschid usa de la intrare mai des intr-o perioada data etc.) sau prea mult.
Deci parerea mea de neofit e ca da, e necesar.

#28
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005
Nu contest utilitatea unui termostat. Eu ma refeream la unul CRONO. Pentru Ariston am gasit ClimaManager, dar pretul este exorbitant: 6 milioane! Ce dracu o face de este asa de scump, nu stiu  :cursing:
Toti vanzatorii mi-au spus ca este model special pentru Ariston Genus, deci ceva in plus fata de reglajele din centrala, o face si el pe acolo ...

#29
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,158
  • Înscris: 20.03.2005
nu cunosc modelul de centrala si nici cel special. eu am un immergas simplu si un cronotermostat oarecare luat din magazin cu 2mil si ceva. sistemul regleaza temperatura din camere pe 2 niveluri, pe intervale de o ora, in 7 programe separate (1 pt fiecare zi a sapatminii). erau si mai scumpe, dar asta mi s-a parut ca ofera cel mai bun raport facilitati/operare/pret.

in felul asta, cind sint la servici temperatura din casa e mai scazuta, cu o ora inainte de sosirea acasa se ridica la temperatura considerata de mine confortabila, scade din nou cind ma duc la culcare, creste din nou cu o ora inainte de a ma trezi, ca sa mentina o temperatura confortabila in casa cit ma spal si ma pregatesc de plecare. nivelul de temperatura e setat de mine si comparat cu cel din camera. toata povestea asta e combinata cu robinetii cu termostat - e o teorie mai lunga aici. apreciez ca in felul asta obtin o economie de circa 30%, daca nu mai mult.

daca ce ai tu face treaba asta fara cronotermostat (adica ai reglaj si in temperatura, si in timp, cu mentiunea facuta de ecou) atunci nu ai nevoie de cronotermostat.

ca sa vezi daca merita sau nu banii, trebuie sa citesti intructiunile citorva echipamente similare si sa vezi ce face fiecare, ca sa faci o comparatie. de regula cei de la magazin iti vor sugera sa cumperi ce e mai scump.

#30
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,943
  • Înscris: 26.11.2001
Ia de la importator. Da-le mail.

Recomand Computherm 004 -  ~ 90 RON la ei si 300 RON in magazin

[ http://www.politop.ro/images/004.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Quote

Computherm 004 este cel mai complex termostat, prezinta multe facilitãti, cu toate acestea este foarte usor de programat si de utilizat. Poate comanda un aparat de încalzire sau rãcire, climatizare. Permite program separat pentru fiecare zi a sãptãmânii, independent de celelalte zile. Programul unei zile este format din 6 perioade de timp, de la P1 pânã la P6, cu 6 temperaturi diferite.

De exemplu P1 începe la ora 6:10 (reglaj din 10 în 10 minute) cu temperatura de 20,5 °C (reglaj din 0,5 în 0,5 °C).
P2 începe la ora 7:50 cu 16,5 °C.
P3: ora 13:00, 20 °C,
P4: ora 14:30, 18 °C,
P5: ora 17:30, 21 °C,
P6: ora 22:00, 18,5 °C.

Sensibilitatea cuplãrii-decuplãrii este de ± 0,4 °C.
Afisajul poate fi iluminat pentru operarea mai usoara în întuneric. Afisajul este usor lizibil si indica atât temperatura setata cât si temperatura existenta în încapere. Cele doua butoane mari + si -, permit suprascrierea valorii temperaturii setate prin program. Actionând butonul mare + sau - obtinem temperatura dorita într-unul dintre urmatoarele moduri:
- pâna la urmatorul timp de comutare din program
- pentru 1...9 ore
- pentru 1...99 zile
- pâna la o noua interventie manualã

Precizia de afisare este de 0,5 °C.

Iesirea pentru legaturile electrice se face pe contactele basculante (NO - normal deschis, NC - normal închis si COM - comunul) lipsite de potential electric al unui releu. Contactele releului pot comuta 24 Vcc sau Vca, pâna la 250Vca, 50 Hz si un curent de 8A rezistiv, sau 2 A inductiv

http://www.politop.ro/

#31
marcus9

marcus9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 23.03.2007

View Postsalex, on Sep 11 2007, 15:55, said:

Pentru o centrala Ariston Genus (modelul 2007) mai este necesar un cronotermostat ?
Vad ca permite se la sine o reglare pe zile si ore, asa ca, eu unul, nu-i mai vad utilitatea ...
Voi ce ziceti ?


scuze,poate cineva sa imi spuna cum pot posta un anunt aici? sigur, e vorba despre un termostat
multumesc

#32
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsalex, on Sep 13 2007, 08:23, said:

Nu contest utilitatea unui termostat. Eu ma refeream la unul CRONO. Pentru Ariston am gasit ClimaManager, dar pretul este exorbitant: 6 milioane! Ce dracu o face de este asa de scump, nu stiu  :cursing:
Toti vanzatorii mi-au spus ca este model special pentru Ariston Genus, deci ceva in plus fata de reglajele din centrala, o face si el pe acolo ...
climamanager gestioneaza doua zone dif. de temp. si in plus are in dotare sonda de temp. externa utila in perioade de tranzitie,cind variatiile termice noapte - zi sint mari .practic coreleaza temp. pe tur cu temp externa.

#33
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005

View Postcaldut, on Sep 23 2007, 11:28, said:

climamanager gestioneaza doua zone dif. de temp. si in plus are in dotare sonda de temp. externa utila in perioade de tranzitie,cind variatiile termice noapte - zi sint mari .practic coreleaza temp. pe tur cu temp externa.
La fel face si centrala ! Are in meniu setari pentru 2 zone diferite de temperatura ...
Deci, pana la urma  cu ce este mai bun ClimaManager ???

#34
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postsalex, on Sep 24 2007, 12:49, said:

La fel face si centrala ! Are in meniu setari pentru 2 zone diferite de temperatura ...
Deci, pana la urma  cu ce este mai bun ClimaManager ???
eu personal nu as da banii (dar e doar o opinie personala).

#35
paulyka007

paulyka007

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.10.2007
am o problema cu telecomanda de la centrala.Nush daca conteaza..centrala e proterm panther.problema e ca am apasat pe butonul learn vreo 5 sec.,mi-a afisat k a comunicat ceva cu receptorul ala ce-o fi el,si de-atunci nu mai face nimic.dau sa schimb temperatura,imi arata ca porneste arzatorul,dar el nimic.nu mai comunica cu receptorul :wallbash: .nu stiu ce sa-i fac.poate cineva sa ma ajute pls?multumesc anticipat

#36
caldut

caldut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,034
  • Înscris: 21.09.2007

View Postpaulyka007, on Oct 15 2007, 07:46, said:

am o problema cu telecomanda de la centrala.Nush daca conteaza..centrala e proterm panther.problema e ca am apasat pe butonul learn vreo 5 sec.,mi-a afisat k a comunicat ceva cu receptorul ala ce-o fi el,si de-atunci nu mai face nimic.dau sa schimb temperatura,imi arata ca porneste arzatorul,dar el nimic.nu mai comunica cu receptorul :wallbash: .nu stiu ce sa-i fac.poate cineva sa ma ajute pls?multumesc anticipat

INCEARCA SA RIDICI ANTENA RECEPTORULUI LA MAXIM

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate