Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

Totul despre TURCIA

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
9608 replies to this topic

#343
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Posttouche, on Mar 6 2007, 08:53, said:

Mai bine mergi cu avionu'
Ne strangem mai multzi , mergem la Targul de Turism , gasim cea mai buna oferta, beneficiem de reducere de grup, stam min. 10 zile  samd

PS:
  Casa de piatra (si eu tot in perioada 3 Septembrie am facut nunta)

Eu am facut 4 Septembrie    :P

#344
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postmagnum44, on Mar 5 2007, 18:08, said:

Pentru OTZAN (am observat ca este cel mai bun cand vine vorba de TURCIA) anul acesta pe 2 septembrie ma casatoresc si as vrea sa merg in luna de miere in Kusadasi. Imi poti recomanda un hotel bun? Spune-mi mai multe desprea aceasta statiune: sunt multe locuri de vizitat, multe magazine,si foarte important: cum e vreamea la inceputul lunii septembrie? Multumesc anticipat

Casa de piatra  , si eu am casatorit 3 Septembrie ,

Despre Vreme stai linistit , Cei mai frumos timpul in anul ,  pentru hotel nu pot sa spun o nume , dar mai astept un pic , cand este timpul de targ de turism acolo gasest cei mai bune oferta despre Turcia si despre Kusadasi.

Dupa ce vezi ofertele putem sa discultam despre hotel ..

#345
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postnarcat, on Mar 4 2007, 16:15, said:

AS DORI SA AFLU DACA DIN ISTANBUL POT SA IAU BACUL CATRE KUSADASI?CAM CATFACE CA BANI SI TIMP?MERCI

Din pacate nu am gasit nici un FERRY  , istanbul - kusadasi ,  Sorry :(

#346
kywy

kywy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 29.12.2006
Esti haios MAGNUM ... referitor la calatoria ta in Tr.Daca tot te duci in luna de miere, incearca sa iti alegi un loc dupa buzunar astfel incat sa nu fi nevoit sa faci economii inca din primele zile de casnicie ... nu de alta dar nu as dori sa fiu in pielea ta cadn o sa o anunti pe proaspata ta sotie ca urmeaza sa coabiteze, chiar in luna de miere, cu un alt cuplu ... iar din experientzele mele te sfatuiesc sa plecatzi singuri ... garantat o sa avetzi ce povesti la batranetze

#347
sintcelmaidestept

sintcelmaidestept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 11.08.2006

View Postoztan, on Mar 6 2007, 11:22, said:

Din pacate nu am gasit nici un FERRY  , istanbul - kusadasi ,  Sorry :(
ferry istanbul - kusadasi nu exista, dar exista ferry istanbul - izmir sau ferry istanbul - bandirma....amindoua destul de scumpe primul kiar ff scump...

#348
sintcelmaidestept

sintcelmaidestept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 11.08.2006
parerea mea : cele mai bune hoteluri din kusadasi in ordinea numerelor de pe tricouri sint : kustur, aquafantasy, pine bay holiday resort, see light, grand blue sky, fantasia deluxe / egeria beach, mersin, atinc, derici / vera le orince ada, pigalle beach, grand nett beach...cam asa gindesc io....puteti sa ma intrebatzi orice despre aceste hoteluri dar si despre celeallte...am stat in multe dintre ele

#349
magnum44

magnum44

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 05.03.2007

View Postkywy, on Mar 6 2007, 14:46, said:

Esti haios MAGNUM ... referitor la calatoria ta in Tr.Daca tot te duci in luna de miere, incearca sa iti alegi un loc dupa buzunar astfel incat sa nu fi nevoit sa faci economii inca din primele zile de casnicie ... nu de alta dar nu as dori sa fiu in pielea ta cadn o sa o anunti pe proaspata ta sotie ca urmeaza sa coabiteze, chiar in luna de miere, cu un alt cuplu ... iar din experientzele mele te sfatuiesc sa plecatzi singuri ... garantat o sa avetzi ce povesti la batranetze

OMULE, era vorba doar despre drum, nu cred ca sunt haios deloc, cred ca nu conteaza daca stau in avion 2 ore alaturi de alte persoane cu care plecam si luam reducere mai mare, nu cred ca asta ar deranja pe cineva care pleaca in luna de miere. Cum ajungem acolo, o sa fiu doar eu si ea, cu ceilalti ne mai intalnim probabil la intoarcere........

#350
xaxa

xaxa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 13.03.2006
ca e luna de miere (casa de piatra), nu te-ar tenta asa ceva?
http://www.villakonakhotel.com/EN/

Inceputul lui septembrie e OK. mie mi se pare luna cea mai potrivita, de ani de zile merg in concediu asa. Sanse mici de ploaie, nu e foarte cald, e inca sezon.
Kusadasi
Eu m-as duce cu avionul, e cam 300eur/pers Buc-Istambul-izmir si retur. Variaza in functie de ce linie aeriana iei. De la izmir sint 80 km pina la kusadassi. Poti inchira acolo masina cu 45EUR/zi. daca esti cu masina merita sa faci un tur pina la Marmaris si sa vezi toate localitatile de pe tarm. In sensul asta nu merita sa iei All inclusive, ca umbli si pierzi cam jumatate din ce platesti. Sau mergi pe faleza si ia excursii de la agentiile locale, iesi mai bine decit cu cele ale agentiei romanesti.
Pe drum prin toate satele gasesti tot felul de mici circiumi unde poti sa maninci convenabil (oztan poate sa iti dea niste sugestii, ghiuzleme musai). Un loc interesant de popas poate fi la intersectia drumurilor catre Seven Sleepers si Virgin Mary House, linga locul de parcare pt Seven Sleepers (grota e la 3 minute la deal). A nu se confunda cu restaurantul de la soseaua principala, unde se desprinde drumul care duce aici. E un loc amenajat ca acu 300 ani, tinut de o familie. Ceva suveniruri, ceva mincare turceasca (frigarui, kebap, chiftele, ayran), bere, cafea, narghilea (mai ieftin ca in oras). Multe covoare pe jos, perne, masute joase, poti sa si dormi un ceas.

Sunt multe locuri de vizitat, intra pe un site kussadasi si dai de o harta cu mai toate. Drumul e plin de indicatoare, e greu sa te ratacesti. Si daca se intimpla, cumperi un pepene sau smochine de pe marginea drumului si tot iesi in cistig  :D
Bafa Lake (mai bine nu), Sirince Village (mai sunt si altele, da asta e primu pe lista), Insula Porumbeilor (seara cafea romantica la 5eur), Caravanseraiul din Kussadasi, Templul lui Artemis, Grota celor 7 adormiti, Effes, Hierapolis, Milet, Priene, Templul lui Apollo, Cetatea Selcuk (pe drumul de/la pamukale). Musai pt luna de miere baie turceasca.   ;)
Hotelurle de 4-5 stele au plaja private/ponton, unde nu platesti sezlong si umbrele. Pe plajele publice se plateste intrarea si tot restul. Aricii de mare se gasesc de obicei in zone stincoase. Dati de ei si pe nisip, in special dupa o furtuna. Ca sa va protejati cumparati cipici speciali 5ytl de la standul de papuci/articole plaja. Arata ca niste cipici transparenti, colorati, din plastic subtire, care urca pina pe glezna. Sint buni si pe plajele cu pietris, daca aveti talpi mai sensibile.

Important daca esti cu masina: la mai toate punctele isorice, intrarea si iesirea din tur se fac in puncte diametral opuse, uneori la distante de 3-4 Km.
La Efes, spre exemplu, lasati masina in parcare si dati 5 eur ca sa urcati cu autobuzul sau cu faetonul (trasura). Luati apa si palarie, ca dureaza cam 2 .5 ore traseul cu ghid, in plin soare. Mai bine inchiriati un audio-ghid pt 8 ytl, care va permite sa alegeti ritmul de mers.

Soke are un bazar mai linistit, cel de la Kusadasi mi s-a parut foarte agresiv. Venind dinspre kusadasi, traversati Soke si la 3-4 km dupa, pe soseaua principala, dati de 3 grupuri de outleturi ale firmelor importante care fabrica in turcia (Lee, wrangler, nike, etc) si firme locale. La inceputul lui septembrie prinzi reduceri (3 jeans Lee cu 58EUR) programati o zi, ca aveti si unde minca.

Pentru croaziere cu vaporasul e poate mai bine sa te duci in port la 8 dimineata si te tocmesti cu capitanu sau ala de iese pe punte cind strigi “captain!”. Am gasit mereu 2-3 locuri la 10-15% (dupa tocmeala) mai ieftin decit te taxeaza agentia. Si ai parte de acelasi tratament cu cei care merg prin agentie. Prima data am dat de niste sirbi a doua oara de niste nemti. Sirbii au fost ok 100%, nemtii au fost putin mirati de aparitia noastra.

Pina la Pamukale sint 400 km dus-intors. E de vazut situl arheologic, muzeul, baile termale si calcarele. Intrarea e sus pe deal si se coboara pe calcare, dar daca sinteti cu masina, parcati sus. Si luati-o pe calcare pina la jumatate si inapoi. lasati pantofii acolo la intrare, fara grija, nu ii ia nimeni. Restaurantul are un bazin rustic cu ape termale unde te poti balaci, dupa cafea. Se poate merge in costum de baie, dar cu prosop ca sa puneti pe scaun. Sunt cabine unde te poti schimba. Exista si citeva hoteluri in zona, preturi intre 27-64EUR/pers/noapte.

Millipark (parcul national). Agentia romana ofera o excursie prin parc contra 15EUR. Adica un drum pina acolo si plaja pe una dintre plajele cvasi-amenajate (luati apa, suc, bere, pt acolo sint scumpe). Se plateste intrare mult (parca 11 ytl/pers) Program 9-19.Urcati 6 km prin canion, mai departe trebuie permis. Daca va tenteaza aventura, mergeti cu o fima locala si solicitati permis de traversare cu ghid (fara nu se poate). 12km urcat, 4 coborit prin canion. In functie de firma poate fi pina la 35 eur persoana. Se pleaca dimineata de la intrare/plaja si se ajunge de partea cealalata a muntelui, in sat, unde va asteapta masina firmei.

ferryul la istanbul sau la Lapseki-Gelibolu, poti sa faci o oprire la Channakale.

Attached Files


Edited by xaxa, 07 March 2007 - 10:22.


#351
kywy

kywy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 29.12.2006

View Postmagnum44, on Mar 6 2007, 21:11, said:

OMULE, era vorba doar despre drum, nu cred ca sunt haios deloc, cred ca nu conteaza daca stau in avion 2 ore alaturi de alte persoane cu care plecam si luam reducere mai mare, nu cred ca asta ar deranja pe cineva care pleaca in luna de miere. Cum ajungem acolo, o sa fiu doar eu si ea, cu ceilalti ne mai intalnim probabil la intoarcere........
eu ma refeream la calatoria cu mashina .... am intels ca este drum de 11-12 ore... oricum nu am vrut sa te jignesc sau sa te supar ... casa de piatra shi calatorie placuta

#352
vivapcr

vivapcr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 16.01.2007

View Postkywy, on Mar 7 2007, 10:19, said:

eu ma refeream la calatoria cu mashina .... am intels ca este drum de 11-12 ore... oricum nu am vrut sa te jignesc sau sa te supar ... casa de piatra shi calatorie placuta
drum de 12 ore ? pina unde ?

#353
cristin2106

cristin2106

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 25.01.2007
Salut,
Stie cineva ceva despre Hotelul Adonis Palace din Istanbul?
Cum arata, cat este de departe de Sf. Sofia, Topkapi sau Moscheea Albastra?
Pe site am vazut descrierea, dar nu mereu este intocmai cu realitatea.

Multumesc frumos!

Edited by cristin2106, 07 March 2007 - 14:04.


#354
ticris68

ticris68

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 19.09.2006
[quote name='xaxa' date='Mar 7 2007, 10:19' post='2540191']
ca e luna de miere (casa de piatra), nu te-ar tenta asa ceva?
[url="http://www.villakonakhotel.com/EN/"]http://www.villakonakhotel.com/EN/[/url]



Millipark (parcul national). Agentia romana ofera o excursie prin parc contra 15EUR. Adica un drum pina acolo si plaja pe una dintre plajele cvasi-amenajate (luati apa, suc, bere, pt acolo sint scumpe). Se plateste intrare mult (parca 11 ytl/pers)


Intrarea la Milli Park costa 8 ytl de masina

#355
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postxaxa, on Mar 7 2007, 10:19, said:

ca e luna de miere (casa de piatra), nu te-ar tenta asa ceva?
http://www.villakonakhotel.com/EN/

Inceputul lui septembrie e OK. mie mi se pare luna cea mai potrivita, de ani de zile merg in concediu asa. Sanse mici de ploaie, nu e foarte cald, e inca sezon.
Kusadasi
Eu m-as duce cu avionul, e cam 300eur/pers Buc-Istambul-izmir si retur. Variaza in functie de ce linie aeriana iei. De la izmir sint 80 km pina la kusadassi. Poti inchira acolo masina cu 45EUR/zi. daca esti cu masina merita sa faci un tur pina la Marmaris si sa vezi toate localitatile de pe tarm. In sensul asta nu merita sa iei All inclusive, ca umbli si pierzi cam jumatate din ce platesti. Sau mergi pe faleza si ia excursii de la agentiile locale, iesi mai bine decit cu cele ale agentiei romanesti.
Pe drum prin toate satele gasesti tot felul de mici circiumi unde poti sa maninci convenabil (oztan poate sa iti dea niste sugestii, ghiuzleme musai). Un loc interesant de popas poate fi la intersectia drumurilor catre Seven Sleepers si Virgin Mary House, linga locul de parcare pt Seven Sleepers (grota e la 3 minute la deal). A nu se confunda cu restaurantul de la soseaua principala, unde se desprinde drumul care duce aici. E un loc amenajat ca acu 300 ani, tinut de o familie. Ceva suveniruri, ceva mincare turceasca (frigarui, kebap, chiftele, ayran), bere, cafea, narghilea (mai ieftin ca in oras). Multe covoare pe jos, perne, masute joase, poti sa si dormi un ceas.

Sunt multe locuri de vizitat, intra pe un site kussadasi si dai de o harta cu mai toate. Drumul e plin de indicatoare, e greu sa te ratacesti. Si daca se intimpla, cumperi un pepene sau smochine de pe marginea drumului si tot iesi in cistig  :D
Bafa Lake (mai bine nu), Sirince Village (mai sunt si altele, da asta e primu pe lista), Insula Porumbeilor (seara cafea romantica la 5eur), Caravanseraiul din Kussadasi, Templul lui Artemis, Grota celor 7 adormiti, Effes, Hierapolis, Milet, Priene, Templul lui Apollo, Cetatea Selcuk (pe drumul de/la pamukale). Musai pt luna de miere baie turceasca.   ;)
Hotelurle de 4-5 stele au plaja private/ponton, unde nu platesti sezlong si umbrele. Pe plajele publice se plateste intrarea si tot restul. Aricii de mare se gasesc de obicei in zone stincoase. Dati de ei si pe nisip, in special dupa o furtuna. Ca sa va protejati cumparati cipici speciali 5ytl de la standul de papuci/articole plaja. Arata ca niste cipici transparenti, colorati, din plastic subtire, care urca pina pe glezna. Sint buni si pe plajele cu pietris, daca aveti talpi mai sensibile.

Important daca esti cu masina: la mai toate punctele isorice, intrarea si iesirea din tur se fac in puncte diametral opuse, uneori la distante de 3-4 Km.
La Efes, spre exemplu, lasati masina in parcare si dati 5 eur ca sa urcati cu autobuzul sau cu faetonul (trasura). Luati apa si palarie, ca dureaza cam 2 .5 ore traseul cu ghid, in plin soare. Mai bine inchiriati un audio-ghid pt 8 ytl, care va permite sa alegeti ritmul de mers.

Soke are un bazar mai linistit, cel de la Kusadasi mi s-a parut foarte agresiv. Venind dinspre kusadasi, traversati Soke si la 3-4 km dupa, pe soseaua principala, dati de 3 grupuri de outleturi ale firmelor importante care fabrica in turcia (Lee, wrangler, nike, etc) si firme locale. La inceputul lui septembrie prinzi reduceri (3 jeans Lee cu 58EUR) programati o zi, ca aveti si unde minca.

Pentru croaziere cu vaporasul e poate mai bine sa te duci in port la 8 dimineata si te tocmesti cu capitanu sau ala de iese pe punte cind strigi “captain!”. Am gasit mereu 2-3 locuri la 10-15% (dupa tocmeala) mai ieftin decit te taxeaza agentia. Si ai parte de acelasi tratament cu cei care merg prin agentie. Prima data am dat de niste sirbi a doua oara de niste nemti. Sirbii au fost ok 100%, nemtii au fost putin mirati de aparitia noastra.

Pina la Pamukale sint 400 km dus-intors. E de vazut situl arheologic, muzeul, baile termale si calcarele. Intrarea e sus pe deal si se coboara pe calcare, dar daca sinteti cu masina, parcati sus. Si luati-o pe calcare pina la jumatate si inapoi. lasati pantofii acolo la intrare, fara grija, nu ii ia nimeni. Restaurantul are un bazin rustic cu ape termale unde te poti balaci, dupa cafea. Se poate merge in costum de baie, dar cu prosop ca sa puneti pe scaun. Sunt cabine unde te poti schimba. Exista si citeva hoteluri in zona, preturi intre 27-64EUR/pers/noapte.

Millipark (parcul national). Agentia romana ofera o excursie prin parc contra 15EUR. Adica un drum pina acolo si plaja pe una dintre plajele cvasi-amenajate (luati apa, suc, bere, pt acolo sint scumpe). Se plateste intrare mult (parca 11 ytl/pers) Program 9-19.Urcati 6 km prin canion, mai departe trebuie permis. Daca va tenteaza aventura, mergeti cu o fima locala si solicitati permis de traversare cu ghid (fara nu se poate). 12km urcat, 4 coborit prin canion. In functie de firma poate fi pina la 35 eur persoana. Se pleaca dimineata de la intrare/plaja si se ajunge de partea cealalata a muntelui, in sat, unde va asteapta masina firmei.

ferryul la istanbul sau la Lapseki-Gelibolu, poti sa faci o oprire la Channakale.

Eu Multumesc pentru aceasta post .  Ai explicat f bine.

#356
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postvivapcr, on Mar 7 2007, 12:46, said:

drum de 12 ore ? pina unde ?

De la Bucresti  pana la Kusadasi .....

#357
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postcristin2106, on Mar 7 2007, 13:58, said:

Salut,
Stie cineva ceva despre Hotelul Adonis Palace din Istanbul?
Cum arata, cat este de departe de Sf. Sofia, Topkapi sau Moscheea Albastra?
Pe site am vazut descrierea, dar nu mereu este intocmai cu realitatea.

Multumesc frumos!
Buna Seara
Locul este destul de central , pot sa ajung unde vrei cu transport comun, Cu metro cu tranway . Despre hotel nu pot sa spun , nu am stat dar arata bine ..

Succes ....

#358
xaxa

xaxa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 13.03.2006
@oztan
multumesc, ma flatezi :D

#359
sintcelmaidestept

sintcelmaidestept

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 11.08.2006

View Postoztan, on Mar 7 2007, 20:52, said:

De la Bucresti  pana la Kusadasi .....
mai oztane, din bukres la kusadasi 12 ore cu masina ??? in ce film ?am un prieten care a stat 8 ore in vama la kapikule...iar eu mai putin de 16 ore nu am facut in veci, si atunci eram 2 in masina iar ca BAGAJE DOAR HAINELE DE PE NOI CA MERGEAM LA UIKEND...numai bate cimpii ca poate te mai cred unii...nu poti face 12 ore decit daca se indeplinesc mai multe conditii iar una dintrele este incalcarea tuturor restrictiilor de viteza iar la bulgari mai merge cu bacsis dar la voi...bascis problem si aveti niste amenzi.....wow

#360
ticris68

ticris68

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 19.09.2006

View Postoztan, on Mar 7 2007, 20:52, said:

De la Bucresti  pana la Kusadasi .....

De la Kusadasi la Bucuresti 17 ore... plus incalcarea restrictiilor de viteza

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate