Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Marea Britanie - Londra

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
4174 replies to this topic

#55
jordaniel

jordaniel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 01.11.2007
stie careva un pont bun de cazare in Londra ? am gasit ceva pe net dar se poate si mai ''BINE"?

#56
VOINICU'

VOINICU'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 16.03.2006

 cristina_pop, on Oct 4 2007, 00:58, said:

Sunt curioasa cum ati vizitat Big Ben (Houses of Parliament), noua ni s-a spus ca nu se viziteaza decat de rezidenti si asta cu cerere dinainte.

Parerea mea de rau e ca nu am apucat sa vad Gradina Botanica de acolo, mi-ar fi placut si un tur al televiziunii BBC si poate o croaziera...

Intrarile sunt foarte scumpe, indiferent ce vrei sa vizitezi! Ceea ce e gratis de vizitat nu e tare interesant (cu mici exceptii).
Nu mi se pare un oras super, exceptie centrul unde sunt majoritatea atractiilor turistice. In celelalte zone e ca in zonele marginase din Bucuresti, murdar, galagie, plin de dughene... Trebuie sa adaug traficul infernal, si metroul care, cand ti-e lumea mai draga, nu circula intre anumite statii. Plus ca pe anumite rute e cumplit sa circuli cu el, e aglomerat si constructiile ft vechi, fara aerisiri si locul e atat de mic incat zici ca te afli in galerii subterane. Iar biletul cu care circuli trebuie tot timpul sa il cauti prin buzunare si la intrarea in metrou dar si la iesire ca sa il poti valida, altfel nu iesi de acolo. Cu bus-urile nici atat nu poti circula decat daca iti permiti sa pierzi timpul blocat in trafic!!!

Chiar daca iti faci planul ce si cum sa vizitezi oricum nu te prea ti de el, iti trebuie la inceput ceva timp sa te dumiresti de ceea ce e in jurul tau, te poti pierde ft repede printre cele 8 (sau cate sunt) linii de metrou, apoi programul de vizitat e scurt si e cam plin peste tot.

Am cheltuit cam 800 de euro pentru 4 zile, fara biletele de avion dar cu cazarea inclusa (200 euro) care a fost cea mai proasta alegere posibila desi pe internet arata super bine locul. Am mancat la restaurant in fiecare seara si unele cumaparaturi peste zi le faceam de la Tesco (un supermarket ft raspandit acolo care ne-a placut mult, era deschis non stop indiferent de zi...La restaurant (cel putin in locurile unde am mancat noi) pe nota de plata ti se adauga la consumatie si  bacsisul si faptul ca servesti mancarea la masa acolo si nu o iei la pachet. Deci te uiti in meniu, calculezi cat costa insa nota de plata va fi oricum mai mare...
E valabil si la micile baruri sau cofetarii, daca iei ceva pt acasa e mai ieftin decat daca ai manca acolo.

Daca mai vreti si alte detalii intrebati, nu prea imi mai trece nimic prin cap de adaugat.


#57
VOINICU'

VOINICU'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 16.03.2006

 jordaniel, on Nov 7 2007, 14:07, said:

stie careva un pont bun de cazare in Londra ? am gasit ceva pe net dar se poate si mai ''BINE"?
Gasesti pe travelstay.com cele mai ieftine. Eu plec pe 26 dec 1 saptamana...

#58
VOINICU'

VOINICU'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 16.03.2006
PLZ. poate sa-mi spuna cineva care ar fi cele mai tari obiective turistice din Londra? Ce merita vizitat si ce nu ? Eventual daca exista un bus turistic pt. turul Londrei, cu cat mai multe obiective turistice si cam cat costa. Si care e cel mai bun ticket pe mijloacele de transport, cat costa, etc. Noi stam intr-un apart. in City, centrul Londrei, de pe 26 dec. pana pe 31 dec., suntem 9 pers. si vrem sa vedem cat mai multe.

#59
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,306
  • Înscris: 17.04.2006
[quote name='VOINICU'' date='Nov 14 2007, 09:50' post='3648746']
PLZ. poate sa-mi spuna cineva care ar fi cele mai tari obiective turistice din Londra? Ce merita vizitat si ce nu ?


Aici gasesti tot ce doreste sufletelul tau:

[url="http://www.visitlondon.com/"]http://www.visitlondon.com/[/url]

Vezi ce este deschis in perioada sederii...si umfla bine portofelul. Cu bani....

Aici ai top 10

[url="http://www.visitlondon.com/attractions/culture/top-ten-attractions"]http://www.visitlondon.com/attractions/cul...ten-attractions[/url]

Edited by metalactual, 14 November 2007 - 10:00.


#60
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

 VOINICU', on Nov 14 2007, 09:50, said:

PLZ. poate sa-mi spuna cineva care ar fi cele mai tari obiective turistice din Londra? Ce merita vizitat si ce nu ? Eventual daca exista un bus turistic pt. turul Londrei, cu cat mai multe obiective turistice si cam cat costa. Si care e cel mai bun ticket pe mijloacele de transport, cat costa, etc. Noi stam intr-un apart. in City, centrul Londrei, de pe 26 dec. pana pe 31 dec., suntem 9 pers. si vrem sa vedem cat mai multe.

Sunteti la doi pasi de St Paul's Cathedral, Tower of London, London Bridge si Monument, deci 4 obiective dintr-o lovitura! Pe site-ul sugerat de metalactual, din 10 atractii, 7 sunt muzee, asta e ok doar daca sunteti pasionati de arta. In mod normal, se face o selectie..... British Museum si National Gallery ar fi primele optiuni... (si nu pentru ca au intrare gratuita!). London Eye este un fel de roata din Prater sau turnul Eiffel, adica un must do!  

Obligatorie mi se pare schimbarea garzii la palatul Buckingham....! (Cercetati pe site la ei care sunt zilele in care se intampla asta, iarna este din 2 in 2 zile!) In orice caz, pentru 5 zile ar mai fi de adaugat Westminster Abbey, Big Ben si Houses of Parliament (cel putin pe dinafara, catedrala este sigur "vizitabila" si in interior), o plimbare cu vaporasul pe Tamisa (de preferat pana la Greenwich, unde merita vazut Observatorul astronomic cu meridianul 0), o plimbare prin Hyde Park (si Poets Corner), o plimbare pe jos prin Trafalgar Square, Picadilly Circus, Oxford Street (ultima pentru shopping!), cartierul Soho (pentru atmosfera, in special seara), o raita prin magazinul de lux Harrods (fara pretentii de shopping, de data asta!), muzeul Madame Tussaud (daca va place ideea si va permiteti) si, daca sunteti fani ai nebuniilor, Thorpe Park, in Staines, la 25 km de Londra (jumatate de ora cu trenul) - n-o sa regretati, sunt acolo niste rollercoastere fantastice (noi am ratat British Museum din cauza lui....)!

Ooops, m-am uitat pe site... Thorpe park este inchis pana in februarie.... ca si Praterul, uuuuuuuuuuuf!  

In privinta transportului, v-as recomanda sa circulati cu autobuzul (majoritatea sunt double decker), in martie un abonament pe o zi era 3,5 lire in conditiile in care o calatorie costa 1 lira. Autobuzele circula fantastic, vin la 2 minute, traseele acopera excelent intregul oras, se circula foarte bine toata noaptea (autobuzele de noapte au N in fata numarului si vin la 5 minute), puteti face adevarate tururi de oras cu ele, mai ales dupa miezul noptii cand sunt relativ goale si prindeti locuri la etaj, in fata!

Edited by fly_dream, 14 November 2007 - 14:32.


#61
Kirri

Kirri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2006
Stiti ceva despre asta:

"Toate persoanele care intră în Marea Britanie sau care îi părăsesc teritoriul, sunt obligate să răspundă unei liste de 53 de întrebări, menite să ajute autoritățile în lupta cu terorismul. Noile măsuri vor aduce scumpiri ale bieltelor de călătorie și cozi imense la îmbarcare. Informațiile vor fi cerute călătorilor când își achiziționează biletele, și se vor referi la detalii privind situația financiară a persoanei respective, date de contact și adresa unde călătorul își va petrece vacanța, adresa de email, numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulă, etc. Noile măsuri de protecție, în aeroporturi, centre comerciale și porturi, au fost anunțate de primul ministrul Gordon Brown, iar informațiile astfel obținute vor fi transmise poliției, vămii, serviciului de securitate și cel de imigrație cu 24 de ore înainte ca zborul sau călătoria să aibă loc.

Potrivit acestor noi reguli, oricine este considerat dubios de către autorități, poate fi întors din drum la intrarea pe aeroport sau în gară.
Persoanele care au la dosar doar amenzi de viteză le poate fi interzisă părăsirea țării."

Eu mi-am luat bilet de avion pentru Londra de la Easyjet acum vreo 2 luni. Ma pun astia sa completez hartoagele la plecare/ sosise/ in avion? :huh:
Iar asta cu amenzile m-a rupt! Trebuie sa ma duc la Administratia financiara sa intreb, poate-mi fac astia cadou de sarbatori statu-acasa! :angry:

#62
Kirri

Kirri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2006
Vroiam sa mai intreb on topic: merita o excursie de o zi la Cardiff?

Edited by Kirri, 16 November 2007 - 09:04.


#63
mmv

mmv

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 244
  • Înscris: 16.04.2007

 Kirri, on Nov 16 2007, 09:00, said:

Stiti ceva despre asta:

"Toate persoanele care intră în Marea Britanie sau care îi părăsesc teritoriul, sunt obligate să răspundă unei liste de 53 de întrebări, menite să ajute autoritățile în lupta cu terorismul. Noile măsuri vor aduce scumpiri ale bieltelor de călătorie și cozi imense la îmbarcare. Informațiile vor fi cerute călătorilor când își achiziționează biletele, și se vor referi la detalii privind situația financiară a persoanei respective, date de contact și adresa unde călătorul își va petrece vacanța, adresa de email, numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulă, etc. Noile măsuri de protecție, în aeroporturi, centre comerciale și porturi, au fost anunțate de primul ministrul Gordon Brown, iar informațiile astfel obținute vor fi transmise poliției, vămii, serviciului de securitate și cel de imigrație cu 24 de ore înainte ca zborul sau călătoria să aibă loc.

Potrivit acestor noi reguli, oricine este considerat dubios de către autorități, poate fi întors din drum la intrarea pe aeroport sau în gară.
Persoanele care au la dosar doar amenzi de viteză le poate fi interzisă părăsirea țării."

Eu mi-am luat bilet de avion pentru Londra de la Easyjet acum vreo 2 luni. Ma pun astia sa completez hartoagele la plecare/ sosise/ in avion? :huh:
Iar asta cu amenzile m-a rupt! Trebuie sa ma duc la Administratia financiara sa intreb, poate-mi fac astia cadou de sarbatori statu-acasa! :angry:

Am fost eu week-end-ul trecut,tot cu Easyjet. Nu te intreaba nimeni nimic si nu exista nicio coada. Mergi fara griji.

#64
Kirri

Kirri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2006
@mmv...mda, dar ma gandesc ca faza-i noua, neexistand cand ai fost tu! :huh:

#65
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 Kirri, on Nov 16 2007, 09:00, said:

Stiti ceva despre asta:

"Toate persoanele care intră în Marea Britanie sau care îi părăsesc teritoriul, sunt obligate să răspundă unei liste de 53 de întrebări, menite să ajute autoritățile în lupta cu terorismul. Noile măsuri vor aduce scumpiri ale bieltelor de călătorie și cozi imense la îmbarcare. Informațiile vor fi cerute călătorilor când își achiziționează biletele, și se vor referi la detalii privind situația financiară a persoanei respective, date de contact și adresa unde călătorul își va petrece vacanța, adresa de email, numărul de înmatriculare al mașinii cu care circulă, etc. Noile măsuri de protecție, în aeroporturi, centre comerciale și porturi, au fost anunțate de primul ministrul Gordon Brown, iar informațiile astfel obținute vor fi transmise poliției, vămii, serviciului de securitate și cel de imigrație cu 24 de ore înainte ca zborul sau călătoria să aibă loc.

Potrivit acestor noi reguli, oricine este considerat dubios de către autorități, poate fi întors din drum la intrarea pe aeroport sau în gară.
Persoanele care au la dosar doar amenzi de viteză le poate fi interzisă părăsirea țării."

Eu mi-am luat bilet de avion pentru Londra de la Easyjet acum vreo 2 luni. Ma pun astia sa completez hartoagele la plecare/ sosise/ in avion? :huh:
Iar asta cu amenzile m-a rupt! Trebuie sa ma duc la Administratia financiara sa intreb, poate-mi fac astia cadou de sarbatori statu-acasa! :angry:

Nu ți se pare un pic cam S.F. ? :)

#66
Kirri

Kirri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2006

 MembruAnonim, on Nov 17 2007, 15:37, said:

Nu ți se pare un pic cam S.F. ? :)

Nu conteaza ce mi se pare mie, ci ce se va intampla. Asta daca nu cumva media romaneasca s-a gandit sa invioreze un pic atmosfera cu o inventie.

#67
mmv

mmv

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 244
  • Înscris: 16.04.2007

 mmv, on Nov 16 2007, 09:35, said:

Am fost eu week-end-ul trecut,tot cu Easyjet. Nu te intreaba nimeni nimic si nu exista nicio coada. Mergi fara griji.

Crezi ca asemenea reguli apar peste noapte,fara niciun anunt? Nu mai crede tot ce scriu "ziaristii" romani. Majoritatea sunt niste retardati,care nu sunt in stare sa lege doua cuvinte sau sa scrie corect in romana,dar sa mai scrie articole.

#68
VOINICU'

VOINICU'

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 16.03.2006
Stie cineva daca sunt reduceri de pret in magazine in perioada sarbatorilor in Londra?
Si daca poate sa-mi spuna cineva care ar fi varianta ideala de transport de la aeroportul Luton in centru Londrei (binenteles ieftina...).

#69
Kirri

Kirri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2006
@mmv...daca ai fost cu easyjet inseamna ca ai aterizat pe Gatwick nu? Ce varianta de transport spre oras ai ales?

Altfel, vad ca la Cardiff n-a ajuns nimeni <_< , dar la Stonehedge? Stie cineva de vreun autobus ceva inspre locul asta? (si pret pls)

Inca o intrebare si gata! A fost cineva la London Dungeon? (varianta aia de Casa surprizelor :w00t: ) Merita?

Multumesc!

#70
mmv

mmv

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 244
  • Înscris: 16.04.2007

 Kirri, on Nov 22 2007, 21:41, said:

@mmv...daca ai fost cu easyjet inseamna ca ai aterizat pe Gatwick nu? Ce varianta de transport spre oras ai ales?

Altfel, vad ca la Cardiff n-a ajuns nimeni <_< , dar la Stonehedge? Stie cineva de vreun autobus ceva inspre locul asta? (si pret pls)

Inca o intrebare si gata! A fost cineva la London Dungeon? (varianta aia de Casa surprizelor :w00t: ) Merita?

Multumesc!

de la Gatwick cea mai buna varianta e Gatwick Express. Face vreo 30 min. pana la Victoria. Daca iei bilet dus-intors costa vreo 14 lire,la jumatate fata de pretul pe care il gasesti pe site. Mai exista niste trenuri putin mai ieftine,dar care opresc in toate statiile si probabil ca dureaza mult mai mult.

La London Dungeon am fost acum cativa ani. E distractiv,mai mult pentru copii mai mari. Intrarea era destul de scumpa,daca imi aduc aminte vreo 13 lire.

#71
AmuntBoy

AmuntBoy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 15.05.2006
Am sa ma duc si eu in Londra 8 decembrie- 13 decembrie

Am o intrebare despre metrou, ce cartela sa-mi iau?
si cum ajung in centru (mai exact zona Barking) de la aeroportul Gatwick pe la ora 22:30 cand ajung
cu ce ajung?

#72
mmv

mmv

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 244
  • Înscris: 16.04.2007

 AmuntBoy, on Nov 28 2007, 13:38, said:

Am sa ma duc si eu in Londra 8 decembrie- 13 decembrie

Am o intrebare despre metrou, ce cartela sa-mi iau?
si cum ajung in centru (mai exact zona Barking) de la aeroportul Gatwick pe la ora 22:30 cand ajung
cu ce ajung?

citeste putin mai sus. sau arunca un ochi pe site-ul aeroportului unde sunt trecute legaturile cu orasul.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate