Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Optiune Garmin distanta in km

Tractor New Holland tl 90 proble...

Joc de societate

Filmul Netflix nu se vede tot ecr...
 Telefon pentru fotografii

Username la inregistrare

Șina ghidaj + lanț Husq...

Alegere CPU + Motherboard + Memorie
 Fara centrale de apartament peste...

Boiler casa vacanta - sistem goli...

program conversie documente EXCEL...

Problema ștergatoare
 Cod CAEN activitati birou

VAG și Renault se gandesc sa...

Bolboroseala circuit apa calda me...

Ghete calduroase de oras?

Marea Britanie - Londra

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
4170 replies to this topic

Vlad_22

Vlad_22

Guru Member

• Grup: Senior Members
Vremea a fost perfecta, senin majoritatea zilelor... Doar 1 zi a picurat puțin și cam atāt, nu a fost ploaie serioasć.

rogue80

rogue80

Member

• Grup: Members
Se apropie ziua plecarii. Mi-am luat bilete de tren pentru luton. Din pacate in ziua de return se anunta greve la calea ferata si in aplicatie deja in loc de 25 minute imi arata 50 de minute durata catre aeroport. In cazul nefericit in care se anuleaza se poate folosi bolt pentru transfer la aeroport? Precizez ca trebuie sa ajung la aeroport undeva la 7 - 7.30 dimineata.

Edited by rogue80, 23 November 2023 - 16:10.

dariuscha

dariuscha

Senior Member

Sau poti lua bus: National Express, Green Line. La astea nu am vazut greve iar transferul dureaza cca 1,5h (maxim 2).
Pt Bolt verifica ce tarif ar avea, Luton e destul de departe.

LHR

LHR

Junior Member

Bolt sau Uber merg in caz de greva dar pregateste cam £100 pentru transfer.
Poti incerca si National Express. Pleaca din Victoria la interval de 30 de minute

Edited by LHR, 23 November 2023 - 17:45.

rogue80

rogue80

Member

Mersi. Acum depinde cand voi fi anuntat e bine sa am un back-up atat cu taxi cat si cu bus.

rogue80

rogue80

Member

Din fericire am primit de dimineata mesaj de anulare. Am luat bilete de bus care au fost si mai ieftine. Acum sa vad daca imi recuperez banii cu refund.

LHR

LHR

Junior Member

In mail-ul de anulare ar trebui sa fie specificat termenul in care se returneaza suma achitata pt bilete.
De obicei mentioneaza "up to 5 working days" ca sa se acopere. Dar depinde si cum proceseaza banca din Ro tranzactiile.

rogue80

rogue80

Member

M-am intors din vizita scurta la Londra. Nu am sa scriu prea multe pentru ca multe deja s-au scris. M-am cazat in Hammersmith ... recomand zona cat de bine este legata de orice ... de fapt cred ca orice in Londra este bine legat la reteaua de transport. Am avut un noroc de prost ca 3 zile sa nu ploua decat la sosire si in dimineata cand am plecat. Sincer nici nu stiu cum era mai bine ... daca ploua poate era mai cald. Este prima capitala mai mare care o vizitez si am ramas uau desi nu tot mi-a placut ... am ramas pentru prima data cu senzatia ca au ramas mult prea multe chestii nevazute si poate chiar mai importante decat ce am vazut. In nici una din capitalel Budapesta, praga, viena, roma, istanbul nu am ramas cu senzatia asta. In plus ce as adauga e faza cu oyster ... fata de alte parti nu mi s-a luat niciodata aceeasi bani. Cu 25 de lire am calatorit in 3 zile 3 drumuri cu metroul si 1-2 cu bus. Citisem pe undeva ca nu se putea plati cu cardul .... cred ca in 80% din locatii nu se putea plati altfel si chiar nu am avut cum cheltui cash si din 300 de lire m-am intors cu 150.

Edited by rogue80, 04 December 2023 - 13:21.

dariuscha

dariuscha

Senior Member

In 3 zile abia iei putin pulsul orasului. Eu la fiecare vizita mai “descopar” ceva nou. Acum, printre altele, a fost Young V&A pe care il recomand in special celor care calatoresc cu copiii.
Sistemul de taxare la transport e in functie de zone. Mi se pare ca ai platit mult pt doar 3 drumuri cu metroul si 1-2 cu bus.
In ceea ce priveste plata cu cardul: e posibila peste tot, iar multe accepta doar card. Unde se plateste doar cu cash: magazinele mici unde suma cumparaturilor e mai mica de 3-5 £, vanzatorii de fructe/legume de la tarabe,  unii vanzatori de lucruri artizanale din targuri (m-am lovit de asta acum, in Canterbury, insa sigur o poti pati si in Londra).

Edited by dariuscha, 04 December 2023 - 13:56.

rogue80

rogue80

Member

Nu 3 calatorii ... 9 cu metroul si 6 si autobuzul cate 5 pe zi.

LHR

LHR

Junior Member

Explicarea sistemului de taxare a TfL este probabil cea mai dificila sarcina.
Pretul calatoriei este dat de zonele traversate, ora la care se efectueaza calatoria si ziua din saptamana.
In plus, exista daily caps pentru fiecare combinatie de zone. Asta inseamna ca oricate calatorii efectuezi in 24 de ore, nu esti taxat mai mult de limita maxima (£8.10 pt zona 1-2, £9.60 pentru zonele 1-3, samd)

rogue80

rogue80

Member

Ideea e ca pe sit-uri si chiar pe youtube se vehiculeaza niste sume pentru calatoria cu metrou si cu bus iar separat ca depind de zone si timp. Inainte sa ajung si sa vad efectiv cu experienta din alte capitale nu mi-a dat prin cap ca as putea sa platesc si mai putin decat acele sume. Ulterior mi-am dat seama ca acele sume sunt de obicei  fara card oyster. Poate unul mai greu de cap ca mine va intelege mai usor dupa ce va citi postarea mea. Alta informatie cu privire la metrou care mi s-a parut altfel este ca pe aceeasi linie merg trenuri cu destinatie diferita fara sa schimbi. De exemplu poate merge metrou pe ruta galben cu ruta verde pe aceeasi linie. Alt exemplu pe ruta verde poti avea si bifurcatii chiar si 3. Daca mergi la o statie mai departata trebuie sa te uiti unde merge acel tren si daca ajungi la statie care vrei.

LHR

LHR

Junior Member

Sistemul feroviar este extrem de complex si de aceea este atat de eficient.
Sunt statii prin care trece metroul, overground-ul si trenuri cu destinatii in afara Londrei.
Asa cum spuneai, in aceeasi statie si chiar de la acelasi peron, pot pleca trenuri cu capete de linie diferite.
Cred ca District Line (cea verde) are cele mai multe ramificatii.
Totdeauna e bine sa verifici pe tabela destinatia trenului urmator si sa asculti anunturile conducatorului de tren.
Repet inca o data, Citymapper este unealta cea mai utila pentru rutele optime in Londra iar pentru mai mult de 4 zile este ideal un abonament de o saptamana.
Din cate stiu, acum nu se mai returneaza depozitul pentru oyster card.
Pastrati-l pentru urmatoarea vizita pt ca nu expira.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate