Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Convectoare gaze, Convector electric, Aeroterme

- - - - -
  • Please log in to reply
202 replies to this topic

#19
zodila.vasile

zodila.vasile

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.10.2006

View Postdave, on Nov 1 2006, 23:31, said:

este si varianta mult mai buna dintre toate-SOBA CONVECTOR-foarte comun la toti pt ca este o soba usoara la greutate, CONSUM FOARTE MIC DE GAZ(!!!!), incalzire rapida in cateva minute....

cat despre soba cu lemne, se pare ca s-a demodat dar face multa mizerie, fum, cenusa, carat lemne.....de aceea mai am o sursa de soba-cazan pt apa cu lemne-este bun, rentabil(lemne gratuit de acasa), dar aduce mizerie in jurul cazanului ba si caldura placuta in baie....
Parerea mea e ca poti avea caldura asemanatoare celei produse de soba de teracota la un pret convenabil daca utilizezi radiatoare electrice din placi ceramice. Gasesti oferte destule daca intrebi pe cine trebuie despre caldura cu radiatoare

#20
Serbadi

Serbadi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 20.06.2006
Eu am la tara o casa mica din lemn, tencuita si de dimensiuni mici. Camera in care dorm are 1,9 m inaltime ca aproape dau cu capul de tavan si cca 2,5m/2,5m laturile. M-am incalzit la inceputul lui noiembrie cu un calorifer electric de 2000W atat cat sa nu-mi fie frig dar nici dezvelit nu pot dormi, iar consumul a fost pe perioada noptii de cca 5-6KW. Acum faceti socoteala ca daca la -2 grade afara cheltui 300KW/luna doar noaptea ce voi face in ianuarie la -10grade cand voi incalzi permanent camera la nivel maxim. Camera are ferestre duble si este calduroasa dupa parerea mea iar volumul camerei este de cca 12 metri cubi. Ce vor face altii in camere mai mari. Soba este sfanta. In loc de lemne incercati cu brichete de rumegus.
La iarna cand vi de afara nu poti sa te incalzesti linga calorifer ci doar sa-l iei in brate.  :coolspeak:
Ce senzatie placuta sa vi de afara de la frig si sa te lipesti de soba calda cu-n pahar de tuica in mana si cu vreo 2-3 pe gat? :P

Edited by Serbadi, 15 November 2006 - 19:54.


#21
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006

wiki said:

Sustaining Fire

Once the tinder is lit, it necessary to transfer the flame slowly to ever increasing sizes of wood. After tinder, small pieces of dry kindling (less than the diameter of a thumb) are used. Once the kindling is alight, the flame can be transferred to pieces of Fuel, which is wood about the diameter of a wrist. Most fires that fail are due to trying to shortstep the process; one can't light a log with a match.

It is important to increase the size of the wood slowly, as a small flame cannot heat a large mass enough to cause it to emit combustible gases. In addition, it is important to ensure a proper airflow to bring enough oxygen to the process without displacing the flame from the gases or cooling the fuel too much.

Once a fire is well underway, it is then possible to add fuels with more water or sap content as the heat may be enough to boil off the water. In wet weather, dry fuel can also be obtained by splitting dried out logs. Although the outside might be wet, the freshly split inner surfaces should be dry.
Voi incerca sa fac acele lucruri si de asemenea dupa ce s-a aprins voi umple soba cat intra si o voi tine plina pana cand soba va atince o temperatura ridicata. Dupa aceea voi continua sa pun lemne insa voi scadea considerabil cantitatea de oxigen (voi inchide jos :lol:)

Sa vedem daca merge mai usor.
Inca nu stiu cata hartie/ziar sa folosesc pentru a aprinde... insa cred ca depinde si de ceea ce vrei sa aprinzi...

O sticla de benzina nu ar ajuta la aprindere?

#22
bambolyna

bambolyna

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.12.2006

View Postdiabloasd, on Oct 31 2006, 15:05, said:

Poate si mie sa-mi spuna cineva cum sa fac cel mai usor focul in soba (aprind) si cum sa pun lemnele pentru a incalzii efectiv?
E ceva la care nu sunt prea in tima si as vrea sa stiu mai multe pentru a-mi face iernile mai usoare.

Ms mult :)

Pui in soba o foaie sau un ziar(sa nu acopere in totalitate gratiile de jos ca sa poata sa intre aerul) peste ea se pune o lopata de cenusa si peste niste petrol(asta daca lemnele sunt ude sau umede). Se aseaza pe hartie aschii subtiri 1-2-3 cm/15-20cm in forma de patrat sau triunghi(pui intr o parte si alta 2 aschii paralele si peste ele le asezi pe celelalte). Pui lemne mici si apoi mai mari pana umplii soba ca pe un castel din cuburi. Deschizi larg usa de jos a sobei pui sus un chibrit aprins ca sa se aprinda petrolul(daca nu folosesti cenusa si petrol pui hartii aprinse si te rogi ca aschiile sa ia foc). Trebuie sa ai grija se foc ca sa se faca un pic de jar peste care pui lemne mici si mijlocii(lasi usa de jos intredeschisa 2-5 cm). Cand ai si mai mult jar pui lemne mai mari si poti inchide usa de jos asa se incalzeste soba mai tare si lemnul arde mai incet. Ai grija sa nu se supraincalzeasca soba(sa nu explodeze). Verifici focul la 1 ora.

Sper ca ti-am fost de ajutor  :)

#23
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
Merci mult, voi incerca metoda si ceva imi spune cu succes. :)
Un astfel de raspuns asteptam.

#24
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
Imi poate spune cineva de unde as putea cumpara un topor de lemne. Cel care il avem sta sa se rupa si eu nu vrea sa-l folosesc (iar parintii mei nu se prea grabesc sa cumpere unul nou)

Ar fi bun unul dintre aceste topoare?
http://www.gradiname...at_72_4237.html
http://www.gradiname...al_72_4238.html

#25
dennyt29

dennyt29

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 12.01.2007
Daspre convectoare electrice ce spuneti. Oare consuma mult pentru 10 camere?

#26
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
Am aflat de ce aprindeam focul atat de greu...
Lasam usa de jos deschisa la maxim... intra prea mult aer prea repede.
De cam o saptamana o las abia deschisa cand aprind. Merge mult mai usor. Pentru inceput lemne subtiri sunt de asemenea o idee buna.

#27
Alexxfl

Alexxfl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,544
  • Înscris: 04.02.2006
Eu reuseam sa fac focul 2 sapt la rand, cu pagini aurii si lemne ude  :D

#28
Evergreen

Evergreen

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,924
  • Înscris: 09.12.2004
mic indrumar pt folosirea sobelor

1. lemnele si carbunii vin toamna: ca sa le spargi si sa le ordonezi nu e prea frig (eu mai faceam asta iarna in pivnita)
2. in fata sobei pui o tabla si pe ea 2 3 ziare (cind se aduna ceva mizerie bagi pe foc cu tot cu ziar); tabla e buna ca protejeaza covorul/lemnul/parchetul daca pica ceva jar
3. lemnele si carbunii ii cari cu o galeata de metal
4. atentie la manevrarea lopaticii si a vatraiului cind se scoate cenusa( riciiam cu vatraiul pina mai tot curgea prin gratar in partea de jos a sobei de unde cu lopaticalaum si puneam cu atentie in aceeasi galeata (acoperita cu ceva sa nu se ridice pulberile)

ca sa pornesti un foc bun e ca la gratar; ziare multe, surcele de la subtiri la groase, 1 2 butuci pt jar si carbune care tine toata noaptea.
cu usita de jos se face tirajul (similar cu socul la masini)

nu folositi benzina sau motorina ca sa aruncati in foc!!! astea detoneaza ca dracu si va puteti pirli fata!!
putin gaz sau motorina inainte de a da foc este suficient!!

#29
[F][u][z][z][y]

[F][u][z][z][y]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 14.04.2006

View PostIONUT_ONILL, on Nov 1 2006, 22:03, said:

N-are impmortanta cum sunt fumarele, principiul e acelasi, pui lemne cat incape, soba sa reziste. Iar ca sa maresti autonomia ptr noapte ptr a nu te trezi in noapte sa realimentezi, tre sa ai jar nu gluma,seara inainte de nani, si faci plinul full, iar portita de la cenusar o inchizi, nu ermetic , probabil ramane o mica crapatura chiar daca inchizatoful este pe inchis (in jos).

Sa va intre bine in cap: o soba cu lemne nu se compara niciodata cu un calorifer electric sau altfel de calorifer, in vecii vecilor.   :nonobad:
Eu am avut soba si am daramat-o, ptr a instala o tehnologie noua.. la moda..in locul celei vechi de mii de ani.
Acum 'bat cuie de frig' , aeroterma merge permanent.. ma rog... bine casae din caramida si neizolata.. inca.
Intradevar motivuil schimbarii a fost acelasi..mizerie de la lemne oricat le-ai scutura, (nu am incercat sa le spal..  :D ) , de la cenusa..etc, DAR ... caldura de la soba nu se compara cu cea de la lemne. precum si nici casa din pamant nu se compara cu mama boltarior, izolatiei sau ce vreti voi.. !!!

Astfel intentionez sa-mi fac casa, cu centrrala pe gazeificare, lemne, dar.. si cu sobe, bineinteles cu gura de alimentare pe un hol, sau intr-o anticamera ptr a elimina mizeria din dormitor..etc. oricum vor fi si sobe. Sobele reprezinta solutia sigura 100% in caz de pana de curent.

Ptr  FUZZY .. decat sa dai banu pe calorifer mai bine refaci soba si-i muti gura de alimentare si cenusar inalta camera, daca iti permite ..configuratia cladirii, insa o sa te deranjeze deplasarea mai lunga...  :P

Multa caldura tututror !

        Gresesti cand zici ca nu are importanta fumarele .... Dupa ce am ajuns la concluzia ca e mai buna o soba decat un calorifer am cautat cum trebuie facuta o soba calumea care sa nu mai scoata pic de fum cand aprinzi focul si sa consume cat mai putine lemne si sa dea cat mai multa caldura .. si am gasit un topic aici unde sunt explicati foarte bine pasii pentru costruirea unei sobe cu randament maxim.






View Postdiabloasd, on Dec 13 2006, 16:22, said:

Voi incerca sa fac acele lucruri si de asemenea dupa ce s-a aprins voi umple soba cat intra si o voi tine plina pana cand soba va atince o temperatura ridicata. Dupa aceea voi continua sa pun lemne insa voi scadea considerabil cantitatea de oxigen (voi inchide jos :lol:)

Sa vedem daca merge mai usor.
Inca nu stiu cata hartie/ziar sa folosesc pentru a aprinde... insa cred ca depinde si de ceea ce vrei sa aprinzi...

O sticla de benzina nu ar ajuta la aprindere?

Focul se aprinde astfel :
1) Pui vro 4-5 cocoloase de hartie (ziar de preferat ca arde foarte usor . Sa nu folosesti hartie de reviste gen metro sau orice alt fel de reviste ca nu se aprinde
2) Pui ashcii subtiri peste hartie , apoi lemne din ce in ce mai mari . Lemnele nu trebuiesc asezate in soba cand se aprinde focu , trebuiesc puse rasfirate pentru a patrunde flacara printre ele , hartia aprinsa de dedesupt ramane foara oxigen si focul se stinge.
3) Se aprinde hartia si se inchide usa la soba . Eu personal usa de la cenusar nu o deschid deloc , dar poate fi deschisa pentru aprinderea mai rapida a focului .
4) Cand au ars lemnele (nu ai este foc ci doar jar) si baga din nou la foc si se repeta operatiunea panacrezi ca este suficienta caldura in camera ;)
      Sper ca te`ai lamurit :)

#30
taz21

taz21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 332
  • Înscris: 24.10.2005

View Post[F][u][z][z][y], on Oct 8 2006, 09:28, said:

Stau la casa , si ca majoritatea celor ce stau la casa am soba de teracota ....... M`am cam plictisit sa fac focul toata iarna .... sa fie fum in casa ... sa ma duc afara sa iau lemne..... si multe alte inconveniente   ....... si ma gandesc sa imi iau un calorifer electric .
    Vreau sa stiu daca sa ma risc ..... c`am cat de mult umfla factura de la curent un calorifer electric  ?


View Post[F][u][z][z][y], on Jan 31 2007, 12:31, said:

Dupa ce am ajuns la concluzia ca e mai buna o soba decat un calorifer

Se pare ca ti-ai raspuns la intrebare.
Oricum, interesant topicul pt. ca am aflat de celalat topic cu sobele.
Bafta

#31
dave

dave

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,021
  • Înscris: 18.09.2005
am avut sobe cu teracota cu lemne acum 15 ani si am renuntat la asta din cauza dificultatilor (carat lemne, fum, mizerie, praf, cenusa...)
acum toate sobele sunt la gaz ceea ce este bine plus sobe convector dar totul este limitat la consum de gaz(economie de gaz din cauza pretului mare si in plus casa mare si inalta <_< )
a mai ramas soba care se incalzeste cu lemne-cazan cu apa la baie- FOARTE RENTABIL ,APA CALDA GRATUITA si CALDURA PLACUTA !!!! pe care nici o centrala moderna nu lucreaza la fel de bine ca asta(CONSUM MARE DE GAZ LA UN DEBIT MIC DE APA)
Mai am si centrala instant pt apa calda dar nu sunt multumit(CONSUM MARE DE GAZ LA UN DEBIT MIC DE APA) mai degraba prefer apa de la cazan.

de calorifere nici nu poate fi vorba avand in vedere dimensiuni mari a casei mele in privinta consumului mare de gaz (depinde de buget).

#32
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

View Postdave, on Feb 10 2007, 18:36, said:

am avut sobe cu teracota cu lemne acum 15 ani si am renuntat la asta din cauza dificultatilor (carat lemne, fum, mizerie, praf, cenusa...)
acum toate sobele sunt la gaz ceea ce este bine plus sobe convector dar totul este limitat la consum de gaz(economie de gaz din cauza pretului mare si in plus casa mare si inalta <_< )
a mai ramas soba care se incalzeste cu lemne-cazan cu apa la baie- FOARTE RENTABIL ,APA CALDA GRATUITA si CALDURA PLACUTA !!!! pe care nici o centrala moderna nu lucreaza la fel de bine ca asta(CONSUM MARE DE GAZ LA UN DEBIT MIC DE APA)
Mai am si centrala instant pt apa calda dar nu sunt multumit(CONSUM MARE DE GAZ LA UN DEBIT MIC DE APA) mai degraba prefer apa de la cazan.

de calorifere nici nu poate fi vorba avand in vedere dimensiuni mari a casei mele in privinta consumului mare de gaz (depinde de buget).
Eu nu am priceput nimic, decat ca ai avut sobe acum 15 ani.

Cu privire la aprinsul focului puteti sa folositi in loc de petrol, motorina amestecata cu talas. E mai putin periculos si arde mai mult. Destul de mult ca sa se aprinda lemnele mai subtiri.

#33
darkeye

darkeye

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 21.08.2003
Sau pur si simplu motorina cu cenusa, daca talas nu este... ;)

#34
diabloasd

diabloasd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 22.06.2006
De cand tin usa de jos aproape inchisa cand aprind focul totul merge mult mai bine. In sfarsit pot sa zic ca sunt si eu in stare sa fac focul fara sa ma chinui prea mult.

#35
andiv

andiv

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.05.2006
Am o casa in constructie. As vrea sa o incalzesc cu convectoare Noirot. Are cineva asa ceva instalat? Pe perioada iernii cam care este consumul de energie (practic nu teoretic)?

#36
byrev

byrev

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 14.12.2005

View Post[F][u][z][z][y], on Oct 8 2006, 14:46, said:

Aham da chiar asa de mult consuma un calorifer electric ??? Nu are termostat sa nu mearga in continuu ???

Chiar daca e un raspuns la un post destul de vechi aici: http://byrev.blog-u....rifer-electric/ aveti raspunsul real la interbarea: Cat Consuma un Calorifer Electric ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate