Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Salariile romanilor urca la cer

Vecinii din curte au pus monopol ...

La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC
 Sunt sigure bolurle de plastic (B...

Dimensionare putere centrala / ca...

Impamantare suplimentara

Scartiei frana fata bicicleta noua
 Instalare aer conditionat in apar...

Telefoane prietenoase cu vederea?

Alegere teava pentru incalzire pr...

Opinia publica despre medici/ asi...
 Senzor Temp PMOD-TMP3 cu TCN75A

Amazing Race

Recomandare fosa ecologica

La multi ani @LouisCyphre!
 

Overclock Procesoare Intel

- - - - -
  • Please log in to reply
1105 replies to this topic

#1
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Similar thread-ului pt. AMD aici discutia se va referi la procesoare intel .
Precizati:
1.Sistemul pe care ati efectuat overclock-ul(neaparat proc/memorii/mobo/sursa/racire).
2.Pasii pe care i-ati efectuat.
3.Rezultatul, screenshot daca se poate.

Desigur aici se pot cere si sfaturi despre overclock .

Edited by cods, 19 September 2006 - 21:30.


#2
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
am urmatorul sistem:


Tipul procesorului - Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200)
Alias procesor - Northwood HyperThreading
CPU stepping - M0
Setul de instructiuni - x86, MMX, SSE, SSE2
Frecventa 2800 MHz
Multiplicator CPU Min / Max - 14x / 14x
Engineering Sample - Nu
Cache trace L1 - 12K Instructions
Date cache L1 - 8 KB
Cache L2 - 512 KB  (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)

Informatii fizice despre CPU
Tipul capsulei - 478 Pin uPGA
Dimensiune capsula - 3.50 cm x 3.50 cm
Tranzistori - 55 milion
Tehnologia procesului de productie - 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K
Dimensiune Die - 146 / 131 mm2
Tensiune medie - 1.475 - 1.55 V
Tensiune I/O - 1.475 - 1.55 V
Alimentare tipica - 38.7 - 89.0 W  (in functie de frecventa ceasului)
Alimentare maxima - 49 - 109 W  (in functie de frecventa ceasului)

placa baza asus p4c800
placa video asus ati radeon 9600xt - 128mb
ram 2*256 kingmax

daca fac overcloking ce pot sa scot? se merita?

Edited by yo_2fast4u, 19 September 2006 - 22:26.


#3
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
se pare ca nu este nimeni capabil sa-mi spuna ce sanse la un oc, asa ca am facut de capul meu si am reusit sa-l pun la 3.2gh, frecventa unde merge bine.

Edited by yo_2fast4u, 20 September 2006 - 22:00.


#4
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Uff.. si vroiam sa raspund in topic-ul acesta. E bine cam pana acolo ajung majoritatea NW-urilor, si eiffel parca are unul.

Fii dragut si posteaza niste detalii/screenshot-uri(cu CPU-Z pt. memorii si procesor) .
Temeraturi , voltaje(desi nu cred ca ai modificat) setari FSB/RAM etc.

Stabilitatea sistemului(desi cred ca este stabil) incearc-o cu Prime95 timp de 8 ore. Options --> Torture Test --> in place large FFT-s sau blend .


Eventual incearca si cateva teste pt. a evidentia sporul de performanta.

Edited by cods, 20 September 2006 - 22:12.


#5
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
buuun

l-am pus pe 3.4ghz, a mers el ce a mers si s-a blocat
dupa cateva min am intrat in bios si imi arata o temp de 50grade.

cel mai bine a mers pe 3.2 dar il las pe 2.8 cum era. din cate am inteles nu este recomandata sa faci oc.
poate daca ma ajuta cineva....

i-am modificat voltajul de la 1.5 la 1.6

are ceva daca in las pe 2.8ghz si 1.6v

Edited by yo_2fast4u, 20 September 2006 - 22:52.


#6
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Tocmai l-am ridicat pe al meu prescott de la 3.06 giga la 3,97 giga. (merge asa de cca 15 minute)
Mobo: Asus P5P800-SE.
Ram: 1 giga kingmax super T-SOP DDR 400.
Sursa Thermaltake 460w pure power.
2 raiduri 0 de 160 de giga + un disk ide de 40 giga pentru sistem. Win XP SP2.

I-am dat din bios overclock 30%. Mi-a coborat automat fregventa memoriei la 266 Mhz.
Momentan e in render in Premiere Pro 2.0. Daca supravietuieste dupa renderul asta asa il las.
Am ventilator BOX dar face un zgomot de zici ca decoleaza  :w00t:
Procu sta in 59-60 de grade.
Pana acum merge bine....  :rolleyes:

Intrebare... daca mai iau un modul de ram de 1 giga identic cu asta pe care il am si le pun in dual chanell la ce fregventa o sa-mi mearga memoriile?

LE: Frate da chiar se simte diferenta de viteza.
Mi-a scazut timpu de render estimativ aproape la jumate.  :naughty:

LE2: pana acum e ok. Postez si shot cu CPU-Z.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   199.13K   2352 downloads

Edited by Night Elf, 30 September 2006 - 15:09.


#7
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Deci este 19:30. Sta overclock-at in 3,97 giga de 4 ore fara nici cea mai mica problema.
In tot acest timp calculatorul a fost in render in Premiere Pro 2.0 si in paralel am lucrat in Photoshop CS2. Se pare ca e stabil asa ca o sa ramana la 3,97giga.  :coolspeak:

Doar zgomotul produs coolerul box ma deranjeaza... probabil o sa cumpar alt cooler zilele viitoare.
Daca imi puteti recomanda un cooler mai silent pana in 100ron raman dator.

Ciudat sau nu, dar azi am auzit pentru prima oara si ventilatorul de la sursa care a pornit de vreo 2 ori mai tare.  :w00t:  

Daca vreti alte printscreen-uri in afara de cpu-z imi ziceti. :)

Edited by Night Elf, 30 September 2006 - 18:29.


#8
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006

View PostNight Elf, on Sep 30 2006, 15:30, said:

Procu sta in 59-60 de grade.

asa sta pe 0% utilizare sau full?

cum am scris mai sus eu am facut un mic overclock de doar 7% (2.8 la 3) si in utilizare normala sta aproximativ ca in poza de mai jos. voi face una si chinuit :D

Attached Files


Edited by yo_2fast4u, 30 September 2006 - 18:39.


#9
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Pai tu ce intelegi prin render in Premiere Pro 2.0? Idle?  :D

Normal ca full mode. Pentru cine se pricepe cat de cat la video editing stie ce inseamna Premiere Pro 2.0 in render cand folosesti plug-ins-ul Magic Bullet-ul.   :naughty:

Mai am pe sistem 2 ventilatoare de 80 in fata care baga si 2 in spate care scot (toate silent) + ventilatoare pe suport de aluminiu pe fiecare hard. Probail ca si astea ajuta la racire (cele de sistem).  :notangel:

LE: A urcat la 63 temperatura.  :D

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   386.5K   1187 downloads

Edited by Night Elf, 30 September 2006 - 19:00.


#10
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Am intrat in a treia zi cu procul la 3,97 giga.
In tot acest timp sistemul a mers non-stop (60% din timp in full mode - render). Nu a dat nici cea mai mica impresie de instabilitate. Toate softurile ruleaza normal.
Temperatura a rams undeva la 63-65 de grade.

O sa iau un cooler mai serios zilele astea si asa o sa ramana.  :D

#11
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Pai, cam asa fac toate prescott-urile pe voltaj default.
Cu un Ninja/Infinity poti urca si mai sus.

#12
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
l-am pus si eu pe al meu la 3.3ghz (de la 2.8) iar in render sta pe la 56-58 de grade. nu s-a resetat sau alte probleme. asta e frecventa max pe care o pot folosi in siguranta. la 3.4 imi da erori, nu mai suporta placa de baza, iar de la 3.5ghz nu mai porneste :P

#13
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Tu ai Northwood, e alta treaba ala.
Probabil ca merge mai sus cu putin voltaj .

#14
Danny1

Danny1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 21.06.2005

View PostNight Elf, on Oct 2 2006, 22:09, said:

Am intrat in a treia zi cu procul la 3,97 giga.
In tot acest timp sistemul a mers non-stop (60% din timp in full mode - render). Nu a dat nici cea mai mica impresie de instabilitate. Toate softurile ruleaza normal.
Temperatura a rams undeva la 63-65 de grade.

O sa iau un cooler mai serios zilele astea si asa o sa ramana.  :D

temperatura e MULT prea mare . poate te trezesti cu vreo surpriza

#15
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005
Esti sigur ca e mult prea mare?  :D
Stai linistit ca nu o sa fie nicio surpriza. La 70 de grade se opreste singur. Nu moare intelu` asa de usor.  :P
Oricum mai am 2 ani garantie la el.  :peacefingers:

#16
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Procesoarele astea sunt foarte nesimtite atunci cand mor, nu dau nici un semn. Un eventual BSOD/Reset si gata, procesorul deja a ajuns la portile Raiului ... Eh, nu cred ca o sa te lase prea repede, dar un cooler mai performant(Thermal Right/Scythe) ar fi folositor  :coolspeak:

#17
marius ro

marius ro

    dirty bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,406
  • Înscris: 26.09.2006

View Postcods, on Oct 5 2006, 11:42, said:

Procesoarele astea sunt foarte nesimtite atunci cand mor, nu dau nici un semn. Un eventual BSOD/Reset si gata, procesorul deja a ajuns la portile Raiului ... Eh, nu cred ca o sa te lase prea repede, dar un cooler mai performant(Thermal Right/Scythe) ar fi folositor  :coolspeak:

procu de mai jos l-am pus la 10% OC din BIOS adica la 3382 mhz...apro 3,4 ghz...si temperatura cu abia daca a urcat cu vreo 2-3 grade...i-am dat de lucru in windows sa fie ocupat si tot timpu sub 40 grade...placa de baza e ASUS P5RD1-V...

#18
glido

glido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 31.03.2005
Pentium D 805 2.66Ghz
Asus P5NSLI
memorii Geil 2x512  667Mhz

coolerul din box la 3.4Ghz la 60'C
cu un Ninja schyte la 3.8Ghz la 50-60'C randare video in Vegas + Winamp + photoshop

fsb pt CPU la 720 si ridcat un pic si tensiunea din Bios (atentie la placa de baza ca de exemplu cu un MSI nu am reusit sa duc mai sus de 2.9Ghz datorita faptului ca nu permitea ridcarea FSB ului separat la CPU si la Memorii)


Ideea la aceasta configuratie este PRETUL la 805 si anume aprox 3.5mil

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate