Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
telefon fix cu cartela SIM plus e...

Comercianti (inclusiv PFA) obliga...

Recomandare cazare tranzit, 1 noa...

Inchidere stalpi in placa de la u...
 Acceleratie sacadata Vespa 300ccm

Microfon pentru un Sony A6100?

Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!
 Circular Makita de negasit in RO

Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...

Exceptii reale/aparente de la pri...
 Se dorește interzicerea algo...

Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...
 

Overclock Procesoare Intel

- - - - -
  • Please log in to reply
1105 replies to this topic

#19
cosmin2216

cosmin2216

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.11.2006
PLS, MA AJUTA SI PE MINE CINEVA DC POT SA FAC OVERCLOK LA UN PROC DE Intel Pentium 3 1000 Mhz SI CAT AR MERGE MAXIM CHIAR DACA TRE SA PUN UN COOLER MAI TARE.

AM 3 CALCURI COMPAQ DESKPRO EN (modelele acelea micute) mi s tare dragi si nu le a si schimba sincer.Da un overclock ar fi binevenit. :huh:

#20
pentium 4

pentium 4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.10.2006
salutare am si eu un procesor pentium 4 uitati aici mai multe specificatii : pentium 4 541 3,2 Ghz HT placa de baza ii Arock 775 DualVista ramii 2x512 DDRII Bus la 533 si placa video ati x1300PRO 256Mb DDR2



ce overlock pot face la procesor sa simt diferenta dar sa nu fie riscant sa il ard  va multumesc

#21
pentium 4

pentium 4

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 30.10.2006

View Postpentium 4, on Nov 16 2006, 18:19, said:

salutare am si eu un procesor pentium 4 uitati aici mai multe specificatii : pentium 4 541 3,2 Ghz HT placa de baza ii Arock 775 DualVista ramii 2x512 DDRII Bus la 533 si placa video ati x1300PRO 256Mb DDR2
ce overlock pot face la procesor sa simt diferenta dar sa nu fie riscant sa il ard  va multumesc
nimeni nimic nu se baga nimeni la sfaturi nu ma ajuta nimeni   :(

Edited by pentium 4, 18 November 2006 - 07:49.


#22
PanzerProblem

PanzerProblem

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 16.09.2005
Cods te rog explicami si mie cum overclochez un E6300 pe un P5B-E ?
Memoriile sunt Geil la 800 Mhz.

#23
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Intri la Configure System Freq/Voltage si cresti CPU Frequency.
DRAM Freq. pune-l 533 Mhz.
Daca incepi sa dai de instabilitate creste NB si FSB TERMINATION Voltage.
Cat merge poti sa afli doar tu.

#24
PanzerProblem

PanzerProblem

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 16.09.2005
pai daca am ram care merge la 800 Mhz de ce sa pun la 533 ????

uite atat am putut face
Core Speed 2353.5 MHz (7.0 x 336.2 MHz)
Rated Bus speed 1344.9 MHz
Memory Type DDR2
Memory Size 1024 MBytes
Memory Frequency 420.3 MHz (4:5)
CAS# 5.0
RAS# to CAS# 5
RAS# Precharge 5
Cycle Time (tRAS) 15

temp sa dus la 51C in bios ......Sensor Chip Winbond W83627DHG
la 340 sa blocat si mi aparut mesajul asta RX165PG2-D3 H2H  a  necesitat taiere alimentare.

memoriile stoc asha sunt
Memory type DDR2
Manufacturer (ID) GEIL (7F7F7F1300000000)
Size 512 MBytes
Max bandwidth PC2-6400 (400 MHz)
Part number CL5-5-5DDR2-800  
Timings table
Frequency (MHz) 200 266 400
CAS# 3.0 4.0 5.0
RAS# to CAS# delay 3 4 5
RAS# Precharge 3 4 5
TRAS 9 12 18
TRC 12 16 23

Edited by PanzerProblem, 22 November 2006 - 21:29.


#25
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Pentru ca frecventa memoriilor depinde de frecventa bus-ului MB(CPU Frequency ala).
Iar cel mai mic raport este 1:1 . Adica 266bus:266 Mem, dar DDR-ul lucreaza la o frecventa dubla de bus-ul ei si rezulta 533 Mhz. Si acesta e cel mai mic raport posibil pe P965.
Cand faci OC ajungi pe la 400 Mhz cu bus-ul(si mai sus depinde de tine) unde o sa insemne 800 Mhz la memorie .

Si use Google, ca face orice saracu` site, numa nu creste numaru` de post-uri(nu ma refer la tine).

Edited by cods, 22 November 2006 - 23:22.


#26
verrochio

verrochio

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.08.2006
Sistem p4 d805 1 giga ram px6600 duo pl baza asus p5n32sli
Frecventa reala 2.66ghz
L am dus la 4ghz in bios
A rulat perfect la 3,60 in windows 64 si vista (beta)
am sa revin cu sporurile de performanta dupa ce fac nishte teste

Attached Files



#27
livius76

livius76

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 04.05.2004
salutare.
facut si eu un upgrade de curand la D820, MB http://tw.giga-byte....-8I865G775-G-RH
si 512 DDR pc3200.
problema este ca dupa ce urcat incet pana la 219 cred ca nu mai intra busul in sist( la boot arata cu 1-2 mhz mai mult sau mai putin iar dupa ce urc la 222 se blocheaza.nu mai ajuta nici marirea vcore nici coborarea memoriei).
  si cateva atach cu ce am obtinut pana la 219*14.

Attached Files

  • Attached File  jj.JPG   30.74K   263 downloads
  • Attached File  j.JPG   44.79K   326 downloads


#28
Kalu'

Kalu'

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.12.2006
Se da urmatorul sistem :
MB Asus P5Be plus
Intel e6400 + cooler stock
2x1GB A-Data Vitesta DDR800 (4-4-4-12)
Asus 7950GT

Fiind primul meu INTEL  :coolspeak:  dupa multe generatii de AMD, am niste neclaritati, pe care sper sa le rezolv cu ajutorul vostru ... MULTUMESC ANTICIPAT TUTUROR ![  :cheers:

Nu prea inteleg cum se schimba raportul intre memorie si procesor (FSB:DRAM). In BIOS nu am gasit nimic care sa imi modificie acest raport, se pare ca il face MB dupa cum vrea ea ...
Initial am lasat in BIOS totul pe auto, mai putin AI TUNING , unde am trecut pe MANUAL si am pus CPU freq (266), DRAM freq (800-DDR2). In winXP, CPU-Z imi arata insa ca memoriile stau la 400mhz dar cu 5-5-5-18 in loc de 4-4-4-12 asa cum ma asteptam eu (ca doar asa scrie pe memorii ! NU ?), iar FSB:DRAM e 2:3. Tot CPU-z imi arata ca memoriile pot sa mearga si 4-4-4-12 dar la 266mhz ! Cum naiba ca doar la A-Data pe site scrie DDR2-800 (pc6400) 4-4-4-12 !!!
INTREBARE: de ce nu stau memoriile la 4-4-4-12 cind sunt puse la DDR800 ??

Am incercat sa fac un mic overclocking, dar neavind experienta cu Intel-urile, am dat-o in bara: In BIOS am pus AI TUNING MANUAL si CPU freq: 266, iar memoria la 533. Voltajul la CPU 1.375 si memorii 1.8, restul am lasat pe auto. Urcind CPU freq la 333, memoriile au urcat si ele AUTOMAT la 667. Bag un 3dmark05, merge OK ! CPU-z imi arata FSB:DRAM 1:1.
Urcind CPU la 400, memoria creste si ea automat la DDR2-800, bag voltaj 1.400 CPU si 2.0v memorii, restul pe auto, dar in 3dmark05, totul se misca mult mai greu, si da un scor cu mult mai mic decit la frecventele default ...
INTREBARE : Mai trebuie crescut undeva voltajul ? Ar mai fi urmatoarele : FSB termination voltage, NB Vcore, SB Vcore, ICH chipset,  dar am lasat totul pe AUTO deoarece, nu stiu ce voltaj trebuie pus ...
INTRABARE : Trebuie modficat raportul FSB:DRAM ? Daca da CUM ? ce timing ar fi recomandat sa pun manual ptr a rula stabil cu procesorul la 3.2 GHZ (fsb 400) ?

Id Y!mess: andronachemariuss

#29
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
ca sa nu mai deschid si eu alt topic, cer si eu putin ajutopr la overclockarea unui E6300.
am asa:
- placa de baza Gigabyte DS3 cu grafica integrata
- procesor Core 2 Duo E6300 la 1.8 GHz
- cooler Scythe Ninja
- memorie 1GB A-DATA DDR2 la 800 MHz
- placa video Radeon x550

am incercat sa fac un overclocking in mai multe feluri si n'am reusit
si cu cresterea voltajului la cpu, memorii si fsb, si fara.
m'am inspirat si de aici ghid OC pt DS3 si din ce au scris baietii in CHIP'uul din noiembrie si nu'mi iese. o fi din cauza memoriilor, ca nu's prea performante, n'am gasit A-DATA VITESTA sau KINGMAX CL5.
puteti sa'mi dati un timing mai relaxat pentru memorii, sa incerc si asa ?

#30
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
se pare ca era de vina placa video pe pci-e, un Radeon x550
cand am scos'o si am folosit cea integrata, a mers din start la 300x7.
o sa incerc azi si cu un 6200 TurboCache, poate poate :P

#31
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
S-ar putea sa mearga si cu placa video normala pusa. Incearca sa cresti frecventa PCI-E pana la 125 Mhz.

#32
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
placa e slabuta si nu e de firma, numai sa nu faca urat la 125. din cate am mai citit pe net, un 110 e ok, dar o sa incerc si cu 125 cand ajung acasa. am inteles ca unele placi DS3 fac figuri la OC si din cauza mouse'urilor si tastaturilor pe USB, si eu am de amandoua, dar acum sunt scoase. sa vedem ce surpriza voi avea cand le bag :D nu m'ar deranja sa raman cu placa video integrata, ca jocurile pe care le joc nu prea au nevoie de video, dar am LCD cu DVI, si daca il bag pe RGB normal merge nasol... daca puneau un DVI onboard era lux :)

#33
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
n'a mai fost nevoie sa umblu la frecventa PCI-E. dupa ce am terminat de jucat cu OC'ul, a pus placa GeForce 6200 si a mers, asa ca am pus apoi si x550 si a mers si cu aia :)

#34
dzs

dzs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.04.2006
Intel Core 2 DUO LGA775 E6300 1.86GHz
Gigabyte 965P DS3
1GB GeIL PC2-6400C4 Dual Chanel
Leadtek GeForce 7600 GT TDH 256MB

L-am dus la 3.2 Ghz, stabil, cu fanul din dotare, temperatura constanta de 61 de grade. Din pacate placa de baza nu se prea preteaza la overclocking, indiferent de ce se zice. Ce rost a avut sa overclockez? Doar ca sa-mi demonstrez ca AMD au pierdut batalia pretz performanta cu Intel.

Am fost fan AMD pana am rulat Sysoft Sandra pe sistemul asta. Uitati-va si voi cat costa un AMD FX2-62 si cat costa un Intel Core Duo entry level... si ce poate el.

Attached Files


Edited by dzs, 18 December 2006 - 20:44.


#35
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Pai, 450 FSB nu poti sa zici ca-i chiar putin, mai ales pt. 24/7. Sigur te limiteaza MB-ul si nu memoriile ? :D
Ce voltaje la MB ai crescut ?

Quote

Uitati-va si voi cat costa un AMD FX2-62 si cat costa un Intel Core Duo entry level... si ce poate el.
Orice am zice, tot core2 e cel mai tare, dar pe vremea netburst, cand un Venice @ 2,7 Ghz intrecea un P4 EE ce era?

Numai ca parca toti au inceput sa joace overclock de cand cu Core2 .

#36
dzs

dzs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.04.2006
450 e maximul pe care-l duc memoriile, si din pacate placa nu are mod asyncron intre CPU si DDR, deci n-am putut mentine 450 pe memorii si creste FSB-ul la procesor, independent. Asta cu multiplicator de 7. Procesorul merge mai sus, sunt sigur, insa cu latente mari la memorie, ceea ce nu merita, sincer sa fiu.

"Toti au inceput a se joace cu overclock de cand cu Core2" - pot sa ma numar si eu printre ei, insa nu uita ca m-am jucat inainte si cu un DFI Lanparty NF2, cu OCZ Platinum PC3200, si un Barton de 3.2 cu FSB de 400, racit cu Thermaltake Subzero, si tin sa spun ca Bartonul ala a fost un exemplu de procesor jenibil la overclock, tot ce am putut duce mai sus a fost datorita memoriilor, ca procesorul ala era ... vai de capul lui.

Intr-adevar oveclockingul e o joaca la Core2. Insa cine zice ca un overclocker adevarat trebe sa se chinuie ore intregi? Si eu am terminat electrotehnica la Brasov, si am invatzat ca daca ceva e prea complicat, abordarea e sigur gresita.

Spor la overclock! Si daca nu merge... in loc sa dati bani pe memorii tari, racitoare Zalman, si pe factura la curent, plus timpul pierdut care costa bani... mai bine strangeti pentru un Core2 entry level.

Edited by dzs, 19 December 2006 - 11:10.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate