Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Microfon pentru un Sony A6100?

Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!

Circular Makita de negasit in RO
 Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...

Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...
 Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea
 Pareri complex rezidențial T...

Camping Franta - Chamonix

Macbook Pro 2019 se blocheaza cu ...

Folie pentru protectie solara
 

Overclock Procesoare Intel

- - - - -
  • Please log in to reply
1105 replies to this topic

#37
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Nici o placa cu chipset p965 nu poate mai putin de 1:1 FSB:RAM :( . Asta-i nasol .
Cat despre experienta ta cu barton, cred ca ai avut si ghinion. Alte exemplare se OC foarte bine.

#38
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
dzs, poti sa ne zici ce voltaje ai crescut si pana la cat ?
eu n'am reusit sa'l duc la mai mult de 7x300 si memoriile la 2.5x300
am aceeasi placa de baza, dar cu grafica integrata, si acelasi procesor, dar am memorii de 800 mai slabe :P

#39
Thritium

Thritium

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 01.04.2006
Cat credeti ca ar fi frecventa maxima (stabila) pt un astfel de procesor?
Eu l-am pus la 3Gh.Acum las peste noapte prime 95 sa testez ...
Ps: ideal are 47 C .. in full load are vreo 62 C? Mult,putin.. ce parere aveti?
memoriile (2 module 1gb 667mh ..le-am dat +0.2V si merg la aprox 750...

#40
Thritium

Thritium

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 01.04.2006
7 ore si ceva de stresat procesoru cu prime95 si nici o erroare...
O fi stabil ...sper..

#41
dzs

dzs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.04.2006

 proxtu, on Dec 20 2006, 23:05, said:

dzs, poti sa ne zici ce voltaje ai crescut si pana la cat ?
eu n'am reusit sa'l duc la mai mult de 7x300 si memoriile la 2.5x300
am aceeasi placa de baza, dar cu grafica integrata, si acelasi procesor, dar am memorii de 800 mai slabe :P


Voltaj la procesor: 1.45V (implicit este 1.32)
Voltaj la memorii: 2.2V

Procesorul cu 455 x 7 (multiplicator de 7) rezultand un 3,185 Mhz
DDR-ul cu 4-4-4-12 (implicit)

Precizez ca Memoriile sunt Geil PC6400 800MHz CAS 4-4-4-12 (suporta voltaj pana la 2.3V)

Edited by dzs, 06 January 2007 - 02:09.


#42
proxtu

proxtu

    fativore

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 12.02.2006
mi'am schimbat si eu memoriile, am luat doua kituri de 1gb Geil Ultra, asa ca sper sa pot obtine un OC apropiat de al tau.
adevarul este ca 2.1 GHz imi ajung si prefer sa imi stea ventilatorul de pe cooler (Scythe Ninja) la turatii cat mai mici, dar sunt curios pana unde il pot duce.
am sa incerc un OC in weekend.

#43
dzs

dzs

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 20.04.2006

 proxtu, on Jan 6 2007, 11:18, said:

mi'am schimbat si eu memoriile, am luat doua kituri de 1gb Geil Ultra, asa ca sper sa pot obtine un OC apropiat de al tau.
adevarul este ca 2.1 GHz imi ajung si prefer sa imi stea ventilatorul de pe cooler (Scythe Ninja) la turatii cat mai mici, dar sunt curios pana unde il pot duce.
am sa incerc un OC in weekend.

Turatia maxima, cu tot cu overclock la 3.2 MHz a fost in cazul meu de vreo 2000 si ceva de ture, n-a sarit de 2500. La turele astea nu-ti sare coolerul, stai linistit. Atata doar, ca daca tii coolerul din dotare, procesorul se duce la 61 de grade (in cazul meu). Plus ca placa grafica pe care o am se duce si ea la 71 de grade. Se face cam cald ... insa nu se intampla nimic. Sistemul e stabil, ca am si cooler de carcasa, si cooler pe hard disk, si coolerul de la sursa de alimentare sufla aer direct pe procesor.

Am citit pe undeva ca procesorul entry level Core Duo de 1.8 se overclockeaza mai bine decat celelalte, astept sa infirmi lucrul asta :)

Eu pot duce memoriile de 800 la maxim 910 (455*2). Adica, FSB-ul procesorului la 455, sincron cu DDR-ul (din pacate), cu multiplicator de 2 pentru memorii. Mi se pare o perfomanta totusi, sa duci un procesor de la FSB = 266x7 la FSB=455*7.

Edited by dzs, 06 January 2007 - 12:39.


#44
slayerXX

slayerXX

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.11.2006
Ceva usurel..
Idle - http://i12.tinypic.com/3ynid7n.jpg
Load - http://i3.tinypic.com/2eofgqb.jpg

#45
spok

spok

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 27.05.2004
Am un Northwood de 2.4 care il tin la 3GHz si memorii DDR400 setate cu ratio 5:4 FSB@250. Merita sa le schimb cu unele DDR500 si sa setez un ratio de 1:1 ,se simte cresterea de performanta ?

#46
spok

spok

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 27.05.2004
Am un Northwood de 2.4 care il tin la 3GHz si memorii DDR400 setate cu ratio 5:4 FSB@250. Merita sa le schimb cu unele DDR500 si sa setez un ratio de 1:1 ,se simte cresterea de performanta ?

#47
Ciduletz

Ciduletz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 01.09.2006
Salut.
System:

MB GIGABYTE P965/ICH8R
E6400 Allendale C2C
LeadTek 7900 GS
Memorii PQI 667 mhz 1 GB 2x512 in dual

Am dus procesorul pana la 2.664 mhz de la 2.130mhz marind fsb-u si micsorand multiplicatorul pt memorii astfel incat sa mearga memoriile la maxim 667. ( fsb 333 x 8 ). Am ridicat voltajul pentru procesor pana la 1.45V de la 1.265V.
In Idle sta la 57 grade. In full nu am apucat sa vad pentru ca nu am acasa niciun soft de monitorizare a fan-urilor si a temp.. azi le downloadez. Intrebarea mea este: e normala temperatura ? M-am uitat doar un bios dupa restart la ce temperatura sta overclocat. Cand nu e overclocat sta la 37 grade.

#48
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005

Quote

azi le downloadez
Tine mult dom`le sa iei un soft...

57 in idle e mult, e foarte mult. De ce? Ai marit voltaju AIUREA. Lasa-l la valoarea default ca merge foarte bine.
Daca vrea voltaj la frecventa asta ... ghinion, ai nimerit un procesor slab, dar nu-l mari.

Edited by cods, 22 January 2007 - 11:40.


#49
Ciduletz

Ciduletz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 01.09.2006
Dude sunt la munca :)) .. deja le-am pus pe cd.. acasa urmeza sa le instalez.. Pai hai sa-ti zic de ce am marit voltajul. Cu voltajul default nu a mers sa instalez OS-ul. Cand am ridicat la 1.45 it worked.

LE:
De fapt nu sunt sigur ca de`asta a mers. Eu recent am schimbat placa de baza. Aveam un G965 DS3 Gigabyte si am schimbat-o cu un P965 DS4. Am reusit sa-mi rup mufa mama de la SATAII din HDD si off course s-a dus (era un hdd de 250 16MB buffer,NCQ) :). Ce vroiam sa zic este ca acum stau pe un hdd amarat de 40 gb care nu e chiar nou .. si ma gandeam ca d`aia imi da erorile alea. Nu facusem overclock deloc ieri cand imi dadea. Si azi dimineatza cand m-am decis sa-l overclochez putin .. am hotarat si reinstalarea  OS-ului ( winxp 32 bit ) si spre uimirea mea.. overclocat la 2.66 mhz cu 1.45V a mers fara nicio problema.  Tin sa subliniez ca erorile mi le dadea IERI cand stateam pe hdd-ul de 40 de gb si NU FACUSEM OC .. TOTUL ERA DEFAULT.. si culmea.. IERI imi dadea in continuu blue screen-uri. si astazi overclocat merge fara nicio problema ( dar la temperaturi ridicate )

Edited by Ciduletz, 22 January 2007 - 12:05.


#50
Ciduletz

Ciduletz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 01.09.2006
Hello again. Ieri am lasat in teste procesorul overclocat cu voltaj ff putin ridicat peste default (adica de la 1.225 la 1.268V) in ORTHOS blended (ram & cpu stress ) 8 ore. Nu a dat nicio eroare. Dar acum vine intrebarea despre temperatura. In Idle sta la 37 C. In full load sta la maxim 55 ( in majoritatea timpului in full load sta la 51 52 C iar la 54 55 C sare foarte rar si sta foarte putin...) E ok temperatura ? sau in cateva  luni se strica cpu-ul ?




P.S. Daca-l las la voltaj default nu merge. Mi se reseteaza dupa 2 3 minute de stat in orthos.

Edited by Ciduletz, 23 January 2007 - 09:13.


#51
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Se pare ca prin default, placa te baza intelege ceva aiurea(sau BIOS-ul ei).
Oricum, cu voltajul acela este excelent. Temperaturile iarasi n-au de ce sa-ti faca griji.
Ventilatorul ce viteza are in full-load(repet, temperaturile nu-s periculoase).

#52
AZOMISS

AZOMISS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 23.05.2006
Cine-mi recomanda un cooler de calitate pentru un Prescott la 3 giga pe 478?

Ma dispera ca il curat de praf la 2 3 luni si se incalzeste totusi prea mult(48'C in idle) si 68 chiar 70 in full.

Coolerul original intel nu tine pasul din pacate.

#53
Ciduletz

Ciduletz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 01.09.2006
Uhm se pare ca m-am prins de trick cods. Faza era urmatoarea: Eu dezactivam AUTO la voltaje dupa care puteam umbla fericit la toate voltajele existente. Odata facuta chestia asta m-am dus la voltajul procesorului si l-am pus eu cu manutza mea la voltajul lui default si se pare ca n-a mai dat nicio o eroare in Orthos dupa 3 ore de CPU stress cu priority 10 pus. Faza era ca eu setam manual voltajele dupa ce dezactivam auto.. si dupa ce le setam manul iar activam auto :)) .. deci tot pe auto lasam dar nu realizam asta. Si cand lasi pe auto placa de baza se crede smechera si incepe sa bage ea voltaj cum ii vine.. si d`aia imi sarea mie procesorul la temperaturi ff mari cand rulam orthos. Acum am totul setat manual.. cu AUTO disable si EIST disabled. Si tot legat de temperatura...acum am downloadat CoreTemp si acesta am inteles ca e cel mai sensibil la temperatura si ca detecteaza cel mai precis. Problema mea este.. acum CoreTemp imi arata cu 5 grade mai mult in FULL load CPU stress 10 priority.. adica.. acum nu mai sta la 55 max.. acum sta la 60 max ( constant ) in full load ( de cele mai multe ori la 59 ) iar in idle sta cam..la 41 42.. Temperaturile`s ok ? .. Fanul se roteste undeva la 2200 rpm in full load hai sa zicem 2400 maxim.. Este un fan mai lat asa nu stiu cum sa va zic:) dar a costat 10 euro.. deci nu stiu..

#54
SuperDuper

SuperDuper

    Crushed

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,295
  • Înscris: 25.04.2006
Core2Duo E4300 1.8GHz.
Asrock 775DualVSTA (VIA 880Pro) si 1G memorii DDR 400. Placa accepta si DDR2 dar nu am. Placa video pe AGP (deocamdata, are si soclu PCIE).
OC maxim stabil in Windows, fan stock cu pasta AS5, auto voltage - 2.5GHz. Memoriile le-am pus pe 166 (in loc de 200) si acum CPUZ imi raporteaza 173MHz pe ele (346).
Folosit ambele core 100% (Boinc seti@home) timp de 8 ore - am 44C si rezultatele sunt valide.
Temperatura o masor cu SpeedFan.

Edited by SuperDuper, 25 January 2007 - 13:23.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate