Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA, a dat teapa de 1...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )
 Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune

Roka Residence Doamna Ghica
 Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 

Overclock procesoare AMD

- - - - -
  • Please log in to reply
970 replies to this topic

#865
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Ca tot vorbeam cu @schmu de ... SSD-uri:
O firma care se respecta si mai ales care nu-si doreste imagine negativa, publica pe site-ul oficial si furnizeaza clientilor MBTF la produsele pentru care clientii ii pot da in judecata ca folosirea ATENTIE conform cu specificatiile a condus la defectarea produsului, iar defectarea produsului a adus firmei/companiei prejudicii insemnate. DAR ... treburile astea se intampla in ... lumea civilizata nu la noi, la romanica, unde toti ne pricepem la ... toate, fie ca-i fotbal, fie ca-i IT, fie ca-i zugravit, fie ca-s instalatii sanitare samd.
In lumea civilizata, daca un specialist IT (specialist pe bune ... nu vrajeala mioritica) poate sustine in fata unui tribunal international asistat de experti in domeniu ca ... folosirea SSD-ului produs de firma X conform cu specificatiile tehnice a adus prejudicii prin defectarea lui ... atunci o armata de avocati si de experti se bate cu o alta armata de avocati si de experti iar ... curtea decide cine si cui va plati daunele si in ce valoare
Dar ... PG-urile si PB-urile nu prea au date MBTF ... nici macar pentru clientii de tip corporate, darmite pentru ... utilizatorul casnic. Daca legislatia din tara X unde se comercializeaza produsul prevede ca termenul de garantie sa fie de ... spe ani, atunci producatorul se asigura ca produsele comercializate de el vor fi viabile intr-un procent acceptabil (depinde de la companie la companie care-i procentul acceptabil de RMW/RMA) pe perioada obligatorie de garantie - conform legislatiei.

Dar @The_engineer, unde ai trait cei 16 ani de experienta in domeniul depanarii de nu stii asemenea lucruri, elementare, dupa parerea mea, in lumea comertului?! Chiar trebuie sa vina un comunist batran si harsait ca mine sa-ti explice pe ce planeta traiesti, ca sa te coboare din naivitatea ta?!

Gata, chiar ... nu mai intervin pe acest topic si va las pe voi "specialistii" sa va afirmati, pentru ca ... e timpul vostru, in vreme ce al meu ... a trecut!

Stima tovarasi!  (ca un comunist ce ma simt)

#866
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
o firma niciodata nu se va baza pe garantia oferita de producator. asta intr-o tara civilizata unde zgarcenia nu e la putere. si oricum gandirea asta e degeaba: ok.. ii da in judecata si stai 1-2-3 ani prin tribunale si tot esti cu datele pierdute.

#867
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Asa este @schmu, sigur ca da ... Ai citit vre-odata contractele incheiate intre un furnizor de echipamente IT si o firma/companie pe bune, din lumea civilizata?! Poate ai asistat la vre-o disputa intre reprezentatul legal al frunizorului de echipamente IT si ... reprezentatul zonal al corporatiei ...
Pana si cei care lucreaza la compartimentele It ale firmelor multinationale din romanica s-ar tavali de ras. Bine ca nu au timp sa umble pe forumuri ... .
Poate ai participat la negocierea vre-unui nou contract de furnizare de solutii IT ... sa vezi cat de darnic este ... clientul, dar si furnizorul. Chiar si aici in romanica, daca te-ai intrebuinta putin ai vedea ce contracte au incheiate pe linie IT firme fara capital de stat ... unde primeaza (cum e si normal) profitul ..., astfel ai putea concluziona singurel ca negocierea s-a facut la ultimul cent ... Presupun ca macar stii ca furnizorul de servicii uneori scolarizeaza angajatii beneficiarului - in ideea unei utilizari conforme cu specificatiile tehnice ... si nu numai - sau poate si asta-i o inventie de-a mea?!

Nu numai ca nu mai este vorba de simple date pierdute, e vorba de niste cifre cu multe zerouri ... , dar iarasi, ce stiu eu un ... comunist batran si expirat?!

Si am zis/scris ca nu mai intervin ...

Ca sa nu mai intervin, pentru cei interesati de overclock la laptop-uri cu APU din clasa E, in functie de producator, modarea bios-ului de cele mai multe ori aduce posbilitatea de a face OC direct din bios!

Stima dragi tovarasi!

Edited by PaunFD, 23 October 2013 - 21:27.


#868
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
am plecat de la un rahat de ssd si am ajuns la SOLUTII IT (servere separate, cu raid, ups-uri si alte halea). si era vorba de garantia la un amarat de ssd nu la un server sau workstation sau mai stiu eu ce.
vorbim de 100 de euro nu 10000 sau 100000 de euro...

am plecat de la un produs destinat utilizarii casnice si am ajuns la produse destinate utilizarii profesionale.

am inteles acum care e treaba cu tine: deviezi de la subiect si o intorci cum vrei, scrii un roman si sarmanu cititior se pierde atat de mult in detalii ca uita de unde a plecat.

#869
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Pai stai putin ca nu inteleg, intel nu vinde SSD-uri si corporatiilor unde "garantia" nu e importanta?! Pai cum e, pentru un produs de 100 de euro e ... una, iar pentru o corporativa care cumpara acelasi produs dar in mai multe exemplare "garantia" e ... alta?! Si daca e o firma mica, medie sau ... mijlocie, nu mai e valabil MBTF??? Pai cumva uitam ca ... de la Corsair (sa nu ma mai iau de intel) cumpara j-de distribuitori zonali, care mai apoi comercializeaza fie la distribuitori de retail, fie la companii multinationale, fie implementeaza produsele corsair in sisteme complexe si le comercializeaza la "firme"????
Sincer, inca n-am vazut MBTF pentru firme mici, MBTF pentru home-user si nici MBTF pentru corporation ... am vazut un singur MBTF, iar in contractelele cu care mai ma cunosc eu si mai bau un sprit din cand in cand ... MBTF coincide cu cel afisat pe site ... Ca sa vezi minune ...

Sau, hai sa nu ne mai luam de Intel ... sa ne luam de gigabyte ... ?!!! Si cumva, poate cineva "viseaza" ca ... gigabyte are linii separate de productie, pentru "home-user" si pentru "corporate-user"?!

De unde discriminearea asta intre "utlizator casnic" si "profesional"???? Bine, asta-i valabila la noi, pe meleaguri mioritice, in lumea civilizata, mai ales daca acel "utilizator casnic" dispune de ceva verzisori ... sa-si permita sa se adreseze unor avocati fomisti ...
La noi, da bre, DA, pe meleaguri mioritice, esti fiul ploii ... ca simplu utilizator casnic, "cetatean cu drepturi europene" ... Dar revenind, tu cu mainile tale ai scris, citez: "o firma niciodata nu se va baza pe garantia oferita de producator." Si tocmai imi spuneai mie sa nu mai generalizez ... Pai bre, firma e si chioscul de tigari de la coltul strazii, cum e si ... ROMCIM (de ex.) sau GFR (tot de ex.), sau FRANCE TELECOM.

Nu @schmu, sunt destul de harsait sa-mi permit sa lucrez cu ... "materialul clientului"!!! Cand n-ai dreptate si mai ales ... undeva intr-un coltisor al creierasului tau stii ca n-ai dreptate, te astepti sa ... ce?! Sa-ti dau eu dreptate?! Nu bre, nu dau mura-n gura, decat pe privat si ... aici e cu schepsis ...

Stii care-i smekeria @schmu?! "Mancatul asta, nu-i asa de simplu cum crede lumea" - zicea o reclama ... si bine zicea! Si OC-ul asta ... cam la fel bre. Daca tot vrei sa pornesti o discutie, fii pregatit, pentru ca s-ar putea ca bagajul de cunostinte al interlocutorului ... sa fie peste al tau. Eu am dat un exemplu in ceea ce priveste strict garantia, fie ca-i a unui HDD, SSD, PG sau ... orice alta componenta. Bineinteles ca pentru fiecare tip de componenta in parte apar ... particularitati, dar ideea generala este aceeasi (mama ei de teorie).

Edited by PaunFD, 23 October 2013 - 22:28.


#870
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Gata bre nea @schmu, clar voi astia din generatia noua aveti veleitati multiple si sunteti cum isi dorea rapostatu' prin impuscare, oameni multilateral dezvoltati, tu spre ex. esti si specialist in OC, si specialist in IT, specialist in marketing, ba chiar ai si veleitati de fin pshiholog. Si asta in numai cateva posturi pe un forum ... E clara treaba! Cine stie ce alte veleitati mai ai ...

Chiar nu mai intervin si te las linistit sa-ti etalezi cunostintele, insa indraznesc un mic sfat: vezi ca pe acest topic, mai intra si din cei care chiar stiu meserie atat practica, cat si teoretica ... pe bune si ... sa nu te faci de ras prea tare, ca poate cine stie, te vei intalni tet'a'tet cu vre-unul din ala si face ala misto de tine si ... nu stii de ce.

Va las linistiti si va rog sa ma scuzati pe mine, comunistu' nostalgic ca v-am poluat dezbaterile!

Edited by PaunFD, 23 October 2013 - 22:50.


#871
AwkwardMe

AwkwardMe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,866
  • Înscris: 19.07.2013
Imi plac discutiile in contradictoriu din domeniul IT. Niciodata nu ma plictisesc. Gramada cere varf cumva? (daca da anuntati-ma) :D
Anyhoo. . .va dau o rilga pana una-alta?

Ca sa nu fiu offtopic. . .pana la ce frecventa credeti ca ar putea fi dus un athlon X4 750k racit cu un Zalman Optima? Se poate face abstractie de pb si sursa (se pot considera ideale).

#872
shmu

shmu

    Clickahoolic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,460
  • Înscris: 09.01.2008
hmmm... tu, cu experienta ta nu ai vazut produse separate? destinate home use si altele destinate pro use?
ei bine afla ca o luna cat am lucrat la un prieten la firma lui de import produse it am vazut 4 intel ssd de 120gb care nu erau din nici o serie "consumer".

cred ca iar o sa sterg pe aici ca s-a facut atat offtopic de ma doare capu (da, de catre mine inclusiv)

#873
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007

 shmu, on 24 octombrie 2013 - 08:00, said:

hmmm... tu, cu experienta ta nu ai vazut produse separate? destinate home use si altele destinate pro use?
....


M-ai prins ... Daca m-ai prins, m-ai prins!!! Bravo tie! Nu ma asteptam! Ai dreptate!!! Sunt si produse destinate in mod expres "corporate user" - ale caror caracteristici sunt separat de cele destinate "home user". Dar (caci exista si un mic ... dar) si acestea sunt fabricate pe aceleasi linii de productie, unde insa - hai sa spunem (sa nu dam chiar tot din casa) ca li se acorda mai multa atentie - sa nu ma acuze @the_engineer ca iar bag "teoria conspiratiei" ...
De asemenea, trebuie sa mai specifici si faptul ca producatorii consacrati si nu numai, mai arunca uneori pe piata produse foarte bune in vederea testarii pietei si de ce nu a testarii acelor produse intr-o gama cat mai larga de posibile utilizari. Spre exemplu fabricantii lui Go-Pro, inainte de a lansa pe piata versiunea finala a lui GOPRO 3 au scos o serie de - sa-i spunem premergatoare, cu sn complet diferite de "produsul final" si ne-stantate/ne-printate pe aparat, dar implementate in frimware-le aparatului. Acelasi lucru s-a intamplat si cu toate celelalte versiuni (e unul din exemplele pe care l-am urmarit indeaproape, nu doar la SSD-uri, PG-uri, PB-uri si CPU)

Cu asta @schmu ai castigat respectul meu! Bravo! Cand ne vom intalni - dau o litra de wisiky!

PS: nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi despre cum sa-ti faci treaba de moderator, clar insa ai dreptate, s-a adunat destul de mult off-topic. Daca insa ar fi dupa mine, unele informatii le-as pastra si ... as edita posturile care nu prezinta interes.

Si sa-i raspund si lui @spersatinminteacestcont, dupa parerea mea, la hectarul ala de cooler - poti sa duci CPU la cca 4,4Ghz (max) cu 1,475v (desi e cam prea mult) si va trebui sa ai mare grija cu timmingul la RAM.

Sa fiti sanatosi, stima si respect!

#874
Longa

Longa

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,018
  • Înscris: 02.04.2012
Bre, am cunostinte pentru care si un Sempron 190 pare overclockat din fabrica. Adica e overkill pentru necesitatile lor.
De cand n-am mai dat pe aici m-am vindecat de mania achizitiilor de dragul achizitiei.
Din ce vad, batranul meu phenom 925 nu o sa dea nici anul care vine semne ca trebuie schimbat.
Daca o sa dea, bagam overclocking pana la 3,4 GHz. :)

#875
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Da!!! Asa este!!! Ai mare dreptate! Sunt extrem de multi utilizatori care nici macar nu au nevoie de mai mult de peformantele unui Sempron, in viata lor de zi cu zi, dar ... si-au luat I5 sau I7 ... . Daca mai deschid din cand in cand cate un joc care solicita mai mult de 30% din performantele unui core e mare minune, desi in extrem de multe ocazii vad ca fisierele n-au mai fost accesate de a doua sau a treia zi dupa ce a fost instalat SO si jocul respectiv ..., iar in extrem de multe alte cazuri, sistemul abia daca-i pornit in weekend-uri ...
Evident ca am intalnit si useri care folosesc destul de des performantele sistemului, fie ca-i Intel fie ca-i AMD, dar acestia sunt destul de rari raportat la numarul celorlalti.

Bine, acuma, de cand m-am apucat eu sa citesc pe acest topic s-au dezbatut mai multe idei referitoare la OC:
1. performanta de dragul performantei - fara nici o alta utilitate reala in viata de zi cu zi;
2. performanta prin OC sau fara OC pentru ca anumite jocuri sa mearga decent pe un sistem;
3. performanta musai prin OC la un sistem mai "batrin", pentru a-i mai prelungi utilizarea pana la achizitionarea unuia mai nou si bineinteles adus la zi.
Daca o-r mai fi altele ... completati-ma, ca-s mai batrin si mai uit. (nu radeti prea tare, c-o sa ajungeti si voi acolo ... )

De asemenea, am intalnit la multi clienti ideea: "dom'ne vreau sa-mi fac si eu un sistem care sa ma tina macar 5ani de zile ... am avut unul care m-a tinut 7ani si inca mai merge, dar acum e cam depasit ... ".
Eee, aici incepe circul ... Multe din componentele pe care le pui intr-un sistem, "duc" 5ani chiar si intr-un regim de functionare peste specificatiile lui tehnice - adica OC. Dar sunt si alte componente care nu duc, sau ale caror sanse sunt mai mari sa nu ... duca - ai aici am in vedere printre altele SSD-ul. Apoi ventilatoarele de pe pg-uri, in multe cazuri se blocheaza in cca 2ani jumate, pentru ca utilizatorul (marea lor majoritate) nu-si bate capul sa le curete, sau macar sa scoata niste ceva bani din buzunar sa-l aduca la curatat. Imediat dupa ventilatoarele PG-urilor vin ventilatoarele surselor ... si la final sub ventilatorul de la CPU gasesti ... loloti - praf adunat si facut ca un ... prosop. Nu mai vorbesc de praful depus langa RAM si mai ales care a intrat pe langa acesta in slot ...
Activeaza functia "turbo" la un astfel de sistem si ... se lamureste treaba destul de repede, fara sa un OC nici macar mediu.
Acestea sunt doar cateva aspecte generale de hardware ... nu mai povestesc de partea cu softwarele ... ca aici durerea-i si mai mare ...

E de scris un intreg roman pe tema asta ...

De aceea am si spus/scris ca pentru majoritatea utilizatorilor, un AMD e suficient, chiar si pentru cei mai tineri membrii ai familiei - si care in ultima instanta il vor "chinui" cel mai mult cu jocurile, mai ales ca pe masura ce acestia vor inainta in varsta ... vor cauta noi metode sa-l mai stoarca de performanta, vor mai invata una/alta, il vor curata de praf ... ii vor face OC, pentru ca dupa niste ani sa treaca la ceva mai nou.

Hai sa fim seriosi si sa ne gandim la ce face un utilizator de peste 25 ani, in programul lui de zi de zi?! Dimineata, pana sa plece la servici, nici nu cred ca deschide computerul, macar sa-si verifice mail-ul - pe care de-o bucata de vreme incoace il verifica pe telefon. Apoi la munca, daca lucreaza in domeniu IT, butoneaza ce are pus la dispozitie, daca nu ... nu. Apoi vine acasa, (daca-i insurat) si ... poate ca printre picaturi, mai butoneaza fie cateva nivele la un joc, ceva face-book, ceva forumuri si ... s-a terminat ziua.
In concediu, poate ca are o camera video HD cu care mai filmeaza una/alta, mai face o poza si acasa le descarca in computer si-i umple hdd-ul cu filmari si poze, iar unii mai ... interesati, mai fac si cate o prelucrare video (dar si aici ... la unii prelucrara video e mai laborioasa, iar la altii e mai simpla).
Coretati-ma si completati-ma unde gresesc!

Acuma, hai sa luam jocurile:
Pai ... majoritatea covarsitoare a monitoarelor din ziua de azi nu sunt in stare sa afiseze o rezolutie mai mare de 1900x1600 la 60hz. Ce sens are ca sistemul in cauza sa fie capabil sa duca un joc la 2048x2048 in 120fps, daca n-ai pe ce sa vezi o astfel de rezolutie???? Ce sens are sa joci un joc la mai mult de 60fps, in conditiile in care ochiul uman pentru a fi pacalit ca succesiunea de imagini sa-i reprezinte miscare, n-are nevoie de mai mult de 30fps???? De fapt, de la 25fps incolo ... cursivitatea miscarii e aproape de perfectiune pentru multi ochi - neantrenati.
Deci ce sens are sa dai mai multi pentru un sistem capabil sa redea un joc in rezolutii de 2048x2048 la 120fps, cand jocul il vei rula pe un monitor de 1900x1600 si nu vei avea nevoie de mai mult de 30fps???
Stiu, imi veti motiva ca ... da, sistemul e bun la jocurile aparute anul asta, da' ce faci la anu'???? Corect! Daca la anu' tu vei mai avea timp de jocuri si vei fi la fel de intransigent dpdv al calitatii jocului, poti sa incerci OC-ul - care in multe cazuri rezolva temporar problema. Daca nu esti atat de intransigent, atunci cu siguranta vei putea juca jocul respectiv la o rezolutie mai mica dar decenta totusi, la un nivel de redare al detaliilor mai redus si tot asa. (Acuma si intransigenta asta ... trebuie sa fie pe masura buzunarului.)
Multi veti spune: "pai ce treaba are CPU in jocuri, ca acolo intervine GPU". Da, dar totusi CPU daca-i APU - s-a lamurit problema, iar daca nu-i APU si e doar CPU simplu - este responsabil si el la randul lui de multe calcule matematice si de executie de procese in legatura cu jocul, inainte ca PG sa se apuce de treaba si sa afiseze imaginea pe monitor.

Daca insa OC-ul nu rezolva nici macat temporar necesitatile utilizatorului, atunci in mod sigur e nevoie de un alt sistem. Dar in momentul in care acel utilizator a ajuns la concluzia ca OC-ul nu-l mai ajuta, atunci clar si fara echivoc, acel utilizator are cunostintele necesare si ii este clar definita in mintea lui care-i sunt necesatile lui dpdv al unui viitor sistem. Adica acel utilizator nu mai face parte din marea masa a consumatorilor casnici cu uz general, el avand definite clar atat nevoile din viitorul imediat, precum si ce vrea de la respectivul sistem peste ... 5 ani de ex, moment in care stie clar daca Intel sau AMD ii vor satisface pretentiile. De asemenea stie - sau ar trebui sa stie daca diferentele de pret/performanta justifica cheltuiala.

Cum spuneam: "mancatul asta nu-i asa de simplu cum crede lumea ..." si nici OC-ul.

Eu personal, cum sunt trecut de varsta la care jocurile imi umpleau timpul, acasa, am folosit pana recent un sempron 3800+ (la 1800Mhz) pe un laptop MSI (sa-l bucur si pe @the_engineer) pe care l-am inlocuit cu un APU E300 la 1300Mhz si care-mi este suficient deocamdata. E drept ca pentru APU am pregatit un bios modat ce-mi va permite sa duc APU pana pe la 1800Mhz fara riscul de a-l ucide. Pe post de desktop si platforma multimedia (cand mai am timp sa ma uit la un film sau sa mai ascult din odele partidului ... ) folosesc de 7ani de zile un ... A64 3200+ pe socket 939 OC de la 2000Mhz la 2300Mhz din prima clipa cand am terminat de asamblat sistemul. Si duce saraca fosila Ubuntu, redhat, wxp, w7, w2k3std sv ... fara sa comenteze - practic, n-am mai reinstalat SO de prin 2007 ...
La munca ... e altceva, acolo folosesc deopotriva si AMD si Intel, in functie de necesatile reale de procesare atat cele particulare ale utilizatorilor, cat si cele generale. Chiar si dpdv server-e, solutiile alese sunt strict destinate necesitatilor reale, de cacul, de transfer, de calcul in virgula mobila, de executie de cod, de management, etc.

Sa fiti sanatosi!

#876
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

 PaunFD, on 23 octombrie 2013 - 19:12, said:

@The_engineer, stai linistit ca si tu o sa imbatranesti si o sa devii nostalgic dupa ceva ...
Hai sa fii sanatos!

Adică vrei să spui că eu n-aș fi sănătos dar tu ești.

OC și garanția

Personal n-am avut probleme de garanție până acum, tot ce s-a defectat în garanție, a fost înlocuit. Ce s-a ars (integrate placa de baza) sau condensatoare umflate (cazul placilor mai vechi) post garanție, nu mai schimbă nimeni gratuit.

Încă se înlocuiește ce cade în garanție din cauza OC-ului, pentru că...nu se poate dovedi că un chip a devenit instabil pe motiv că a fost overclocat să spunem cu MSI Afterburner, la care am dat "leverul" pentru supravoltaj la maxim dar de ars nu s-a ars nimic, produsul funcționează 30 minute apoi cedează și iar își revine după reset. Noi suntem lacomi și corporațiile ne satisfac lăcomia. Deaia arată orașele chinezești așa de frumoase dar ecologic puse pe butuci.

În ce privește procesorul AMD ales de mine, e un Phenom II X6 cu TDP 95W de a cărui putere (de procesare) sunt mulțumit. Când l-am ales, deja aveam un cooler serios luat încă de când dețineam Intel Dual Core apoi Intel Quad Core, ambele pe LGA 775. Eh, de Intel quad core pe LGA 775, n-am fost mulțumit, dar nici prețurile procesoarelor FX, i5, i7 toamna lui 2012 nu erau mici deloc, însă am prins promoție la Phenom II X6, la un preț apropiat de AMD Phenom X4. Cam tot ce cumpăr pentru mine cumpăr când e promoție sau black friday sau cand beneficiez de o stornare și o reducere. Și da, voiam și placă de bază bună, cu USB 3.0 și altele (și am mușcat-o de la MSI cu așa ceva dar au înlocuit, prea târziu însă, deja trecusem pe gigabyte, la preț mai mic și mai performantă, acum MSI a făcut prețul și mai mic la modelul ăla, ceea ce e pe undeva incorect).

Legat de consumul acestui phenom, la frecventa turbo aleasă pentru OC, tot sistemul cu tot cu monitor, consumă 120w, in idle si 440w în full load cu prime 95 și FurMark pentru sarcină pe placa video, și 260w fără sarcină pe placa video. Scăzând diferența în acest din urmă caz, rezultă că procesorul consumă 140w în plus, doar el. Nici vorbă de 95w TDP maxim. Altceva se poate spune, că nici Intel nu respectă TDP-ul în teste sintetice.

Hard disk-urile într-adevăr pică, destul de des, fără un stress deosebit, dar pică tot în garanție, adică mai repede de 2 ani (cu toate că au redus-o cu un an).  Așa că nu sunt paranoic să cred că tot ce se produce este calculat să pice imediat după garanție. Cei care au plăci de bază gigabyte cu condensatori solizi, luată în 2008, chiar dacă au făcut OC, mai e bună și astăzi, dar atunci o asemnea placă de bază costa vreo 450 lei. Și acum se vând greu la un preț mai mare de 400. Așa la 3- 4 sute se mai vând.

Noi am fost tot românica și atunci, și acum. 200.000 de "chiaburi" uciși prin lagăre de tortură, industrializarea fără cap și coadă pe bani de la FMI (după 1965), nu de la ruși, iar acum nu mai avem, nici chiaburi, nici germani, nici evrei. Acum ne-a mai rămas să ne vindem pe noi. Și cam care e finalul ălora care se vând pe ei înșiși? Agonia. Nu vreau să zic altceva mai dur.

Edited by Adm, 13 February 2017 - 09:43.


#877
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

 PaunFD, on 25 octombrie 2013 - 09:34, said:

Sa fiti sanatosi!
Parcă te aud zicând în sinea ta...
...că eu crăp de bătrânețe, da` voi o s-ncasați de la Chevron ! Am știu eu că americanii sunt niște draci.
Nu prietene, n-au fost draci, încep să devină. Curba civilizațiilor. Ce să-i faci.

Edited by the_engineer, 28 October 2013 - 05:46.


#878
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007

 the_engineer, on 28 octombrie 2013 - 05:13, said:

Adică vrei să spui că eu n-aș fi sănătos dar tu ești.
...

Doamne fereste!!! Eu iti uram doar sa ramaii sanatos bre ... Nu vreau sa sune tendentios, da' sincer, chiar n-am de unde sa-ti cunosc starea de sanatate si ... daca atunci cand ai scris postul erai sanatos si ulterior ai ... racit - nu-mi arunca mie-n carca treaba asta ca ... n-am puteri metempsihotice ...

Acuma, eu zic ca un consum pe intreg sistemul de 440W e in regula. Pana la urma sunt 4 becuri de 100w cu filament si inca unul de 40w care poa' sa fie un ... neon din ala clasic. E doar o parere, daca insa consideri ca cei 440W sunt prea mult ... tu stii mai bine cum si ce fel pe partea de economie la bugetul familiei.
As vrea totusi sa-ti reamintesc insa ca sunt inca multe familii in romanica care au teveu cu tub catod, care el singur haleste +400w si il folosesc inca si probabil ca-l vor mai folosi inca ani buni de acum inainte. Adica e doar un exemplu de consumator electric, casnic care nu se incadreaza in gamele de clase energetice A+ sau ... A++ cum apar de-o bucata de vreme in magazine pe etichete.

Pe partea de cazut/defectat dupa (imediat dupa ce a iesit din ) garantie, cu sau fara paranoia e ... problema ta proprie cum vrei sa priveste lucrurile de acum incolo. Eu am zis/scris ce aveam de scris si ... daca vrei poti s-o iei si ca un semnal de alarma. In timp, te vei convinge daca am avut sau nu dreptate singurel. Poate sunt un bosorog paranoic, sau poate brontozaurul/fosila de mine stie ce spune ...
Pana la urma tine si de norocul omului pentru ca ... dintr-o cifra oarecare de produse, un procent de spe% "calculat" sa cada, ca sa ajunga la x- persoane trebuie ca acestea sa ... aibe noroc/ghinion (depinde la care parte a paharului privesti - aia goala sau aia plina).

Din pcate, cel putin deocamdata nici eu nu pot sa dau chiar asa multe "din casa", pentru ca, printre altele s-au inventat si "clauzele de confidentialitate" ...

Eu o sa crap ... cand mi-o suna ceasul, nici mai devreme, nici mai tarziu ... cu sau fara Chevron ... Cat despre americani, e subiectul altui topic ... iar daca vrei, putem sa detaliem pe privat sau ... de ce nu?! - in particular!

Stima si bafta la ce faci tu acolo!

Edited by PaunFD, 28 October 2013 - 09:43.


#879
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

 PaunFD, on 28 octombrie 2013 - 09:41, said:

Eu o sa crap ... cand mi-o suna ceasul, nici mai devreme, nici mai tarziu ... cu sau fara Chevron ... Cat despre americani, e subiectul altui topic ... iar daca vrei, putem sa detaliem pe privat sau ... de ce nu?! - in particular!


Off Topic
Înclin să cred...totuși că dacă vei crăpa datorită Gazprom nici nu vei băga de seamă!

Umblă niște zvonuri legate de overclock cum că la un i5 fără K în coadă, nu prea poți să-i faci OC dar la un AMD Phenom II sau FX îi poți face OC chiar și cu 1000 GHz peste frecvența default (nu aia turbo). Dar e bine să nu te uiți la contorul de curent !

#880
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013
Bine de știut
Procesoarele FX de la AMD (seria Vishera) nu au real 6-8 nuclee cum se spune, in afara de modelul cu 4 nuclee FX-4300. FX-6300-6350 au 3 nuclee si 6 fire de executie si 8320-8350 au 4 nuclee si 8 fire de executie, de unde si performantele slabe. Si anume, FX-6300 e cat un Intel Q8400 pe socket 775 cu 3,24 scor stock in CineBench 11,5 si FX-6300 cu 4,24 scor la frecventa default in cinebench 11,5. Restul scorurilor sintetice la fel, mai mici. Nici cu OC maxim nu se apropie de un I5 sau i7 in OC. Doar pe răcire cu azot lichid. Iar consumul de curent e de la 200 de W in sus daca sunt overclocate. Coolerele stock nu sunt bune de nimic la seria FX (doar în regim office), neaparat trebuie înlocuite cu ceva la 400-500 grame minim (cam 90 lei pret mediu).

Singurele procesoare de la AMD care aveau real 6 core, erau Phenoamele II, pe 45 nm și instructiuni care se opreau la SSE 4A, AMD-V.

p.s. firele de execuție țin de softul intern al procesorului dar și de aplicația externă, poți seta în cinebench la un procesor câte threaduri vrei, dar scorul final rămâne același

Edited by the_engineer, 07 December 2013 - 10:20.


#881
PaunFD

PaunFD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 04.06.2007
Ai tu o mare problema cu consumul ... Bre, 200W e doua beace cu filament din alea vechi, bre, de le foloseau romanii pana anul asta in vara ... si inca le mai folosec majoritatea romanilor, mama lor de beace ...
Poti sa-ti imaginezi ca pe planeta asta, din galaxia asta, pe aceste meleaguri sunt din cei care se incalzesc folosind calorifere electrice, iar cele cu 11 elementi halesc 2000W??? Adica ... 20 de beace, sau ... cca 20 de computere fara OC, sau ... 10 computere cu AMD in OC?????

Cat despre racire, am mai spus in cateva ocazii: multi din cei care fac OC la CPU, prefera sa tina carcasa cu capota desfacuta. Buuun!!! Desi la prima impresie "pare" ca ajuta ... in "long run", nu este deloc asa, pentru ca se realizeaza un fel de "patura termica" reprezentata de aerul cald/incalzit in permanenta de ... radiatoarele din carcasa si aerul din imediata vecinatate a unitatii centrale, "patura termica" care se raceste doar prin ... difuzia gazelor (in cazul nostru aerul) in mediul inconjurator si ... parctic la radiatoare, implicit la radiatorul de pe CPU ajunge tot ... aer cald. Daca insa s-ar inchide carcasa, iar aceasta ar avea un (sau mai multe) ventilator de 12 sau mai mare (sa zicem de la una sau mai multe surse defecte) care sa asigure un flux de aer din fata UC-ului catre in spate, creendu-se astfel un "tiraj fortat", lucrurile ar sta mult mai bine dpdv al temperaturilor pe ... toate componentele din carcasa, iar racirea acestora dupa episoade de lucru intensiv s-ar efectua si mai bine.

Merge si I5-ul fara k in coada sa i se faca OC, insa nu in limite prea mari. Daca valorile OC depasesc limitarile impuse de producator, la reboot-are pur si simplu nu le aplica si trimite un mesaj pe care BIOS-ul il afiseaza ceva gen: "overclok value failed - setiing default".

Vezi ca sunt si FX-uri chiar din seria Vishera care au atatea nuclee exact cat spune producatorul. Au fost cateva sub-serii intr-adevar, care din motive de ... "imperfectiuni?!?" ce au dus la erori si nefunctionare conforma cu standardele, li s-au impuscat nucleele defecte. Nu mai retin "povestea oficiala" dar era parca ceva de genul "taifunul cutare a afectat capacitatile de productie din ... ", destul de asemanatoare cu povestea care a venit sa explice anul trecut penuria de hdd-uri cu platant de anul trecut - hdd-uri care veneau din tailanda.

Edited by PaunFD, 07 December 2013 - 11:30.


#882
the_engineer

the_engineer

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,915
  • Înscris: 17.08.2013

 PaunFD, on 07 decembrie 2013 - 11:27, said:

Vezi ca sunt si FX-uri chiar din seria Vishera care au atatea nuclee exact cat spune producatorul. Au fost cateva sub-serii intr-adevar, care din motive de ... "imperfectiuni?!?" ce au dus la erori si nefunctionare conforma cu standardele, li s-au impuscat nucleele defecte. Nu mai retin "povestea oficiala" dar era parca ceva de genul "taifunul cutare a afectat capacitatile de productie din ... ", destul de asemanatoare cu povestea care a venit sa explice anul trecut penuria de hdd-uri cu platant de anul trecut - hdd-uri care veneau din tailanda.

Care ar fi alea? CineBench 11,5 spune clar la FX-8350, 4 core, 8 threads, cât despre FX-6300, e vai de mama lui.
Inundațiile în Thailanda au fost în vara lui 2011.
Bine ar fi să scoată AMD procesoare pe AM3+ mai bune cu un consum mai redus.
Și Haswell de la Intel e tot un fail, auzi, placa de baza cu socket 1150, dar alea cu socket 1155 ce au avut? Posted Image)))

Nu sunt anti AMD, am placa de baza AM3+ și Phenom II X6.
Noi cumpărăm electronicele aproape dublu ca preț față de americani. Dacă o deschide Amazon reprezentanță aici atunci să vezi.

Legat de consum, aprox. 70 KW/luna consuma calculatorul meu (12/24h), la frecventa turbo (oc minim asadar) iar combina frigorifica data la maxim vreo 30 KW. Și nu mă joc, deși calculatorul are dotări de vârf, doar trag cu ochiul cât au mai progresat joacele (și strâmb din nas).

p.s. sarcinile cele mai grele care le executa calculatorul sunt editari video, și alea rar

Aaa, și procesorul pe care îl am nu-l voi schimba prea curând decât dacă instrucțiunile din el vor crea probleme.

Consider însă că a da aproape 900 lei pe un FX-8350 plus un cooler de minim 100 lei ca sa faci OC la 200 și ceva de W, plus placa de baza peste 500 lei, e o afacere trăsnet.
Cu 100 lei mai puțin față de un i5 (care e vreo 1000 lei) dar are un consum mai mic. Deci?

A, da, cine n-are bani de FX-8350 normal că ia un FX-6300 că n-are incotro.

Edited by the_engineer, 07 December 2013 - 11:57.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate