Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vecinii din curte au pus monopol ...

La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...
 Dimensionare putere centrala / ca...

Impamantare suplimentara

Scartiei frana fata bicicleta noua

Instalare aer conditionat in apar...
 Telefoane prietenoase cu vederea?

Alegere teava pentru incalzire pr...

Opinia publica despre medici/ asi...

Senzor Temp PMOD-TMP3 cu TCN75A
 Amazing Race

Recomandare fosa ecologica

La multi ani @LouisCyphre!

Vinieta Bulgaria Online
 

Overclock procesoare AMD

- - - - -
  • Please log in to reply
970 replies to this topic

#1
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
As vrea ca in acest thread sa se discute despre overclock-ul procesoarelor AMD, de la K6 la A64 :) .
Ar fi bine sa mentionati :
1.Sistemul care s-a supus overclock-ului(proc/mb/memorii/sistem racire/sursa) .
2.Pasii in care ati realizat operatia si setarile aplicate sistemului .
3.Screenshot cu rezultatul, daca se poate .

Incep eu, cu actualul sistem de acsa .

Athlon64 venice 3500+ pus pe un DFI Infinity, memorii Geill UltraX(Mossel Vitelic  :death: ), sursa prastie(aveam un seasonic s-12 fara garantie, dar a crapat inexplicabil, probabil nu din vina ei)

Setari:
HTT:325
Multi CPU: 8
Multi HTT: 3
RAM : 2/3(133) Mhz, HTT

Rezultat : CPU@2600 Mhz-->1,55 V, RAM 218MHz@2-3-2-7-->3V, HT 975 .



Va rog sa-mi corectati eventualele greseli(de natura gramatica sau tehnica), dar am avut o zi grea .

Lucruri de urmarit cand faceti overclock :
1.Temperaturile :D, daca trece de 60-65 grade in full load nu este bine, se scade tensiunea / frecventa .
2.Frecventa memoriei RAM, in general aceasta creste o data cu frecventa bus-ului HT. De aceea ea nu trebuie sa creasca peste specificatiile sale(desigur, majoritatea merg mai mult decat frecventa la care vin) cat de mult, ramane sa vedeti fiecare in parte.
3.Frecventa Hyper-Transport(HT) nu trebuie sa treaca de 1000Mhz(1600 AM2) pt. ca poate produce o instabilitate in sistem. Pt. scaderea frecventei se umbla la multiplicatorul HT.
4.Tensiunea procesorului este recomandat sa ramana cele default daca aveti cooler-ul stoc. Pt. raciri mai puternice se poate creste si tensiunea CPU-ului(pe riscul vostru, desigur).
5.Cand faceti OC stresati in general 4 componente, sursa, procesorul, memoria, mobo-ul. La prima se indica o ceva de marca, dar nu intru in detalii. Pt. a vedea cat de mult poate fiecare componenta, incercati sa o overclockati numai pe ea, folosidu-va de bus-ul HT si de multipilcatori(platformele AMD au o flexibilitate foarte mare).
Exemplu: Pt. a afla cat duce mobo-ul cel mai mult, scadeti multiplicatorul CPU, frecventa RAM-ului si multiplicatorul HT si incepeti sa cresteti bus-ul HT(apare ca HTT freq, CPU freq in bios de obicei).
7.Faceti un up-date de BIOS inainte de a va apauca de OC.

Si, un link interesant ce ajuta la calcularea frecventelor A64 Calculator (cine site unul si pt. AM2 e invitat sa-l posteze).

Edited by cods, 10 November 2006 - 01:22.


#2
GabiDark

GabiDark

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.10.2005
Procesor AM2 Sempron 3200 x64 lucreaza la 1800 MHz [CPU Frequency la 200.0] placa de baza Asus AM2 fsb 1000 dual, memorie 1Gb DDR2 [ nu mai stiu firma] placa video FX 6600 512 ddr2/ 128 biti, hdd 250 Gb WD.

Am umblat la CPU Freq. si i-am dat pana la 400.0 la maxim , in bios vede procesoru ca lucreaza la 3.6 GHz, dar in windows vede doar 2.43 si nu stiu de ce.. chiar daca-i dau frecventa mai mica .. tot 2.43 vede, daca  modific in bios sa fie sub 2.4 GHz, atunci si windows-u vede ca-i mai mica [ folosesc win-u pe 64 biti].

Temperatura nu creste peste 64 grade Celsius, am testat cu un program de encodat filme, si l-am tinut juma de ora as vad .. ajunge la 64 de grade cand il supra solicitam, pe langa Winamp, messenger si alte programe in background, mai deschideam cate ceva .. in rest se mentinea pe la 55 grade ..

Sper ca am fost destul de clar :D

#3
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
ai fost...nu stii sa faci cat de cat OC...
cum naiba sa-i dai valozrea maxima a HTT-ului ?
:w00t:

#4
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Ceva acolo nu-i bine :D , citez pe mascotzel :

Quote

cum naiba sa-i dai valozrea maxima a HTT-ului ?


#5
GabiDark

GabiDark

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.10.2005
simplu :D il dau la maxim :D

zi-mi ce nu-i bine, sa repar greseala, sau sa-l fac cat mai eficient.

#6
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Aaa, pai 400 * 8 = 3200Mhz, ceea ce este foarte mult pt. procul tau(nu imposibil :D).
Ce memorii ai ?

Mascotzel: Sempron-ul acela mai misca ? :D

PS: Stiu pe cineva de pe aici cu un X2 nou nout  :naughty: , dar probabil ca-l tine pe la 800Mhz :D .

Edited by cods, 19 September 2006 - 22:45.


#7
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,432
  • Înscris: 23.05.2003

View Postcods, on Sep 19 2006, 22:24, said:

PS: Stiu pe cineva de pe aici cu un X2 nou nout  :naughty: , dar probabil ca-l tine pe la 800Mhz :D .
Da uritule, uite-n poza. :D

Attached File  rmclock_idle.jpg   110.22K   3059 downloads

Dar hai ca sa nu fiu rau, uite si postul de pe XPC. ;)
OK, just for testing purpose only, ca nu-mi place sa-mi chinui jucarica, am dat si eu un 3DMark06 cu X2-ul @2400 Vcore default, RAM-ul pus la 533, GPU 600/800 (rotund ca n-am mai stat sa caut punctul slab :)).
Iaca ce-a iesit (cu tot cu temperaturi).

Si gata cu joaca, trec la undervolt/underclock. :D

Attached File  3dm06_oc.jpg   415.05K   2092 downloads Attached File  gpu_temp_3dm06.jpg   84.99K   1437 downloads Attached File  cpu_temp_3dm06.jpg   119.92K   1261 downloads

#8
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Am vazut-o si p`asta  :w00t:  :coolspeak: , dar de acord ca nu-i nevoie de overclock la asa ceva .

Sa-l stapanesti sanatos si mult (urare, ca oricum asta faceai :D).
Asteptam rezultatul underclock-ului pt. daily-use. Si eu il tineam odata pe la 1800Mhz 1,15 V, dar am inceput sa fac mai multe cu pc-ul  <_< .

Edited by cods, 01 April 2007 - 22:17.


#9
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,432
  • Înscris: 23.05.2003
Mulțam' cods, chiar sunt mulțumit de cum se comportă la frecvențe stock. Când mi-oi lua un SI-128 sau Scythe Infinity, mai văd eu...  :naughty:

Din păcate lucrurile nu sunt chiar roze. :(
RMClock îmi restartează calculatorul după perioade aleatorii de o oră-două. Bănuiesc că ori e buba la program ori nu-i place VID-ul minim de 0.800-0.900 și se împiedică undeva  la tranziția de la FID 4x-VID 0.800V la FID 10x - VID 1.35V, așa că deocamdată am revenit la good ol' CnQ.

A, și ca să respect dorința ta din primul post (dar sincer mi-e lene să scriu de la început) aici am detaliat tot ce am făcut pentru overclock.

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,875
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Da uritule, uite-n poza.

Cum ai reusit :D ca pe mine nu ma lasa la multiplicator decat la 5 deci frecventa la 1000MHz...

#11
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,432
  • Înscris: 23.05.2003

View Posteiffel, on Sep 20 2006, 13:10, said:

Cum ai reusit :D ca pe mine nu ma lasa la multiplicator decat la 5 deci frecventa la 1000MHz...
Cred că te referi la FID 4x, nu? Pune multiplicatorul la 4X la HTT în loc de 5x. ;)
Aici spune una-alta.
Oricum trebuie să-l pui de la 4x în jos dacă vrei să OC-ezi, iar dacă nu OC-ezi rămâne la 800.
Diferența dintre 800 și 1000 e fix de 2 puncte în 3DMark06 (4588 cu 1000 și 4586 cu 800). :D

#12
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
3dmark 2005/2006 sunt puternic dependente de video, in 3damrk 2001 diferenta de 200 Mhz va fi muult mai mare ;)(nu stiu cat il intereseaza pe burebista, dar sa se noteze :D )

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,875
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Cred că te referi la FID 4x, nu? Pune multiplicatorul la 4X la HTT în loc de 5x
As vrea, dar nu are placa... Doar de la 5x in sus... :)

#14
Edy_@

Edy_@

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.09.2006
Salutare si la mai mare!!! (frecventa binenteles)
Mentionez:
CPU: AMD 64 X2 3800+ (2000MHz)
MB: Asus M2N-E
Mem: Geil Value 2Ś512 DDR2 800, 5-5-5-15
Racire: H2O (Water block: Zalman zm-wb2 Gold)
Sursa: Chiftec 350W
Video: HIS X800 GTO

Pasii prin care am realizat operatia au fost:
-se ia placa de baza si se modeaza (Vdimm [email protected], Vcore-doar am montat semireglabila da nu o folosesc)
-se studiaza problema pe hartie si pe web
-se modifica FSB, HT, MemSpd, Vdimm, Vcore etc., etc, pana cand facem bataturi la deget de la restart si scos bateria placii...se completeaza apa in instalatie...

Rezultatele:
CPU: 2900Mhz (FSB 290MHz, HTŚ3=870MHz, DDR 386MHz 4-4-4-12...
Restul doar daca mai intereseaza pe cineva... :peacefingers:

#15
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Foarte frumos, Edy. Mai ales Volt mod-ul pt. RAM, pe M2N-E este nevoie mare din pacate. Ai masurat cat este tensiunea pt. CPU?(curiozitate doar).
HTT maxim cat merge placa ?

#16
Edy_@

Edy_@

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.09.2006
Ca sa-ti raspund partial la intrebare cods vezi imaginile de mai jos. Nu am masurat inca cu aparatul dar daca vrei o fac. In bios vcore e setat la 1.53v, (merge pana la 1,56v dar deja ating varfuri de temperatura la 60 C in full load pe perioade mai lungi, si deocamdata e suficient de mult).
Attached File  Clip2.95.jpg   346.05K   887 downloadsAttached File  CPUMEM.jpg   194.04K   617 downloadsAttached File  3DM05.jpg   60.76K   486 downloadstachment]
HT-ul duce la instabilitate incepand de la 1050 si la moarte subita la peste 1110. O sa mai studiez problema, dar placa asta e asa o capra de m-am cam saturat. In plus cipsetul se incalzeste multisor, in special datorita solutiei cosmetice aleasa pentru racire care ascunde imposibilitatea montarii unei solutii de racire serioase datorita placii video.

#17
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Dap, asta e marele minus al placii. Daca cu voltaj 1,53 pt. CPU te mai descurci, 1.9 V pt. memorii e  :death: .
Stai linistit ca nu e nevoie de Hyper Transport prea mare, cat timp este peste 600 nu gatuiasca procesorul .

Cand am spus HTT faceam referire la fostul bus pt. Athlon XP.

#18
ConstantinD

ConstantinD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 24.03.2006
Pentru ca anteriorul post se termina in cuvintele athlon xp, hai sa va spun si eu ce i-am facut procului (AMD Athlon XP 2200+).

Caracteristici initiale:
bus 133
multiplicator 13,5
frecventa de functionare 1800 MHz
vCore 1,6 V
temp 45 grade

Dupa ce m-a muscat bug-ul OC-ului, am citit vreo 4 luni pe net cam tot ce am gasit despre procurile astea si overclockul lor si am mers direct, fara incercari sau teste, catre o valoare pe care am considerat-o suficienta pentru mine, si relativ "sigura" pentru procesor. Si anume:

bus 166
multiplicator 13,5
frecventa de functionare 2241 Mhz.
vCore 1,6 V
temp 55 grade

Acum, procul imi este vazut ca Athlon XP 2600+ de catre sistem.
Stiu ca multi nu sunteti de acord cu metoda asta. Mai stiu si ca riscam sa-mi ard procul. Stiu toate chestiile pe care mi le-ati putea imputa. Dar va asigur ca am citit temeinic inainte de a mari bus-ul. Pentru daily use e foarte frumoasa imbunatatirea care se simte in functionare.

o singura problema ar fi. Inainte de overclock (adica cu bus 133), memoriile DDR400 imi functionau la 333 MHz, lucru care speram ca se va remedia atunci cand voi mari bus-ul. Surpriza! nu s-a remediat. Tot la 333 merg. Si nu stiu de ce. Poate ma lamuriti voi.
As mai adauga un singur lucru. Am facut OC si la placa video (6600GT), de la 500/900 stock am ajuns la 580/1200.
sistemul e perfect stabil.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate