Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trotineta Bolt cu reducere de 3 lei

Aragaz cu plita pe gaz si cuptor ...

Cablu FFC

Poco F6/F6 Pro
 Scurgere catre hazna

De la 24V la 5V DC?

Deducere TVA

Intalnire cu un tip de pe tinder ...
 Open WRT nu sincronizeaza ceasul ...

salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€
 ICC/ICM soft monitorizare si cont...

Recomandare ipad

Ce fel de disc pentru acest circu...

Windows 11 24H2 pe release?
 

Despre CAINI

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
4363 replies to this topic

#4051
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,963
  • Înscris: 02.02.2007
De asta sunt bune niște petarde în buzunar, în sălbăticie!

#4052
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,398
  • Înscris: 23.07.2014
Am si eu o mica problemuta cu samoyeda mea, nu stiu cum s-o mai iau...E nebuneste de prietenoasa cu orice si cu oricine, lucru care nu ma deranjeaza deloc, ba chiar dimpotriva, adima macar un lucru stiu, ca nu ar agresa vreodata pe cineva. Chestia e ca ea s-ar baga in seama cu toti, dar unii nu sunt interesati, sau nu le plac cainii, sau chiar au avut experiente neplacute cu caini si ii inteleg perfect. Ieri de exemplu in padure am vazut de departe venind un cuplu mai in varsta si am pus lesa (se intampla mai ales pe drumurile "principale", forestiere, pentru bicilete etc, pe poteci prin padure nu prea dai de nimeni). A fost foarte entuziasmata sa mearga la ei, dar femeia era foarte speriata, imi spunea ca a fost muscata de 2 ori de caini. Asa ca am facut "educatie" cu samoyeda ca nu e voie. S-a linistit, a stat frumos, am pornit mai departe. Cateva minute mai incolo, ne intalnim cu altii care o iau si o pupa toata, o framanta, se joaca cu ea. Asta se topea toata, se impaturea in 2, asa dadea din coada...era in extaz. Ce sa mai inteleaga? Asa ca ramane cu impulsul sa se duca la oricare si sa-i salute.
  Similar cu copiii. Moare dupa ei, trage sa se duca la ei, scanceste...dar unora le e frica, asa ca nu o pot lasa. Si iar munca de convingere sa stea, sa se linisteasca, sa mearga frumos si sa lase calea libera. Mai zilele trecute, la iesirea dintr-o padure am dat de un camp cu iarba, iar mai incolo era o localitate. Pe iarba stateau un grup de copii, vreo 7-8, intre 7 si 12 ani, sau ceva de genul, majoritatea fetite. Una din ele cum a vazut-o a dus mainile la gura si a tipat "ooooooo, wie gooooldig" (locuim in Germania) si au tabarat toti la ea. S-a jucat cu ei vreo jumate de ora acolo pe camp, cred ca asa arata paradisul ei. Si nici nu prea are cum sa ma deranjeze treaba asta :). Vorba e, cum o mai pot eu face sa nu mai aiba impulsul de a saluta pe toata lumea, ca daca se nimereste libera, se intampla cateodata sa se duca si daca ii strig sa stea pe loc. E adevarat ca e si foarte tanara inca (9 luni), iar samoyezii sunt si mai incapatanati de felul lor, mai in lumea lor...Nici nu are cum sa-si dea seama ca, desi e teribil de jucause, nu mai e pui de 3-4 luni. Mai acu' 3 saptamani cand am cantarit-o ultima data a avut ceva mai mult de 21kg, blana o face sa para de 25, deci cam poate speria o persoana neobisnuita cu cainii. Mai ales cand vine cu atata entuziasm spre tine. Sa astept sa se mai tempereze entuziasmul cu varsta?

Cu se intlege foarte bine, ma rog, mai putin cu aia mai morocanosi, care o mai maraie sau mai vor sa clampane catre ea (si cu pisicile s-ar juca). Se potriveste foarte bine cu labradorii, retrieverii la temperament.

#4053
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
La 9 luni e puiandru, se va linisti pe la 2ani.

#4054
pimi

pimi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,771
  • Înscris: 15.01.2007
impulsul il va avea toata viata , e firea ei sa fie sociabila si asta va fi infdiferent de varsta
ce trebuie sa lucrezi cu ea e sa ''isi ceara voie'' sa nu actioneze inainte sa ''te intrebe''
si cainii de intors oile sunt fanatici sa fugareasca oile  dar invata ca nu e voie sa faca asta decat cu acordul pastorului (exemplul e pur aleatoriu)puteam sa zic brac -gaini-fazani.
in locul tau as incepe cu farfuria de mancare cand stiu sigur ca ii e foame
pui farfuria jos si o inveti sa nu manance pana nu ii dai voie (pot sa  detailez exercitiul dar nu cred ca e nevoie )
ideea este sa asocieze ca inainte de a actiona trebuie sa primeasca acordul tau
exercitiul cu hrana odata bine invatat il vei pune in aplicare si in cazul intalnirii cu oameni straini

#4055
ciprianned

ciprianned

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 16.04.2007
Am un catel care a fost muscat foarte rau la jugulara si la abdomen ( aproape pe toata lungimea lui). Matele i-au fost scoase, dar nu in exterior, iar muuschii dintre piele si mate i-au fost perforati/rupti... Unde mai punem ca era si ploaie, dar am ajuns la timp sper.
Asta s-a intamplat joi. De atunci si pana acum nu vrea sa manance. Doctorul ii administreaza perfuzii ( si acasa ii fac la fel ) si i-a facut antiinflamator/antibiotic/azi un antibiotic mai puternic. Cainele e speriat, e normal pentru ce a patit. Dar de ce nu mananca nimic? De mers merge de cateva ori pe zi. Acum spre seara a facut si 2 sprinturi:)

Edited by ciprianned, 26 May 2020 - 22:10.


#4056
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,398
  • Înscris: 23.07.2014

 pimi, on 26 mai 2020 - 21:19, said:

impulsul il va avea toata viata , e firea ei sa fie sociabila si asta va fi infdiferent de varsta
ce trebuie sa lucrezi cu ea e sa ''isi ceara voie'' sa nu actioneze inainte sa ''te intrebe''
...........................................................
pui farfuria jos si o inveti sa nu manance pana nu ii dai voie

o sa incerc, oricum cred ca va trebui timp si rabdare. Invata totul repede, azi se poate conforma complet, maine pur si simplu nu mai are chef. Vrei sa repeti, iar ea se uita visator in gol. Am inteles ca poate fi si pubertatea de vina, cainii cam tind in perioada asta sa uite ce au invatat. Un succes e totusi ca nu mai e demult tentata de masini, motoare samd, e prudenta in apropierea unei strazi, biciclistii ii lasa in pace, doar ii mai urmareste cu privirea, dar are dorinta de a merge la ei in momentul in care se opresc. Iar la copii si la catei e cel mai dificil :) . Tinde sa astupe urechile si face cum stie. Nici nu e inexplicabil, si la gard vin destul de frecvent copii sa se joace cu ea. Nevasta-mea o scoate dimineata afata (eu sunt preponderent cu mersul la padure, la câmp...). Pina nu se inchisesera scolile, era taman timpul cand copiii din zona mergeau la scoala, era show total.

 ciprianned, on 26 mai 2020 - 22:09, said:

Dar de ce nu mananca nimic? De mers merge de cateva ori pe zi. Acum spre seara a facut si 2 sprinturi:)

Doctorul ce spune? Probabil ca e normal sa mai dureze un pic, daca abdomenul a fost traumatizat. Apa poate bea?

#4057
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Da-i mancare semilichida: supa de carne cu orez si legume fierte si facute piure. Carnea fiarta sa fie bine maruntita. Exista risc de ocluzie intestinala.

#4058
CV-03-BTF

CV-03-BTF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 28.08.2007
Buna ziua. Sunt fericitul posesor al unei fetite Saint Bernard, care va implini in curand un an. De aproape 2 luni imi fac griji intrucat nu mai mananca aproape nimic. In a doua jumatate a iernii a fost lasat la parinti unde manca o franzela , un kg de mancare uscata si un kg de gaturi de pui fierte putin si amestecate cu faina de porumb. Nu o puteau satura. Acolo teroriza alt mascul ( de talie mai mica) caruia ii fura mancarea. Dupa ce l-am readus  acasa a inceput sa manace tot mai putin. Mancarea uscata o refuza de parca ar fi pietris. Am cumparat din produsele scumpe si foarte scumpe facute de firme renumite... cu rezultat negativ.  Administrez K9. Manaca acum cam un kg de gaturi de pui si cam 100 .. 200 grame de oase. Mi se pare ca bea cam multa apa iar in prima saptamana am vazut filamente de plastic in fecale. Am sesizat ca a vandalizat un tomberon, dar am luat masuri sa nu se mai repete. Tot in perioada respectiva am auzit-o scancind in somn. Manaca iarba si a vomat de cateva ori. La fel a scancit dupa ce am administrat Caniverm intr-o doza posibil cam mare. Veterinarul spune ca nu are 60 kg si eu am administrat 7 pastile, din care o parte le-a scuipat. A slabit destul de mult..naparleste.. dar este activa. Se joaca ..ne plimbam in padure...spinteaza.. sare ca o caprioara. Daca nu ar fi asa slaba nu mi-as face griji. De cateva ori am gasit capuse  pe capul ei, iar  dupa cateva nereusite  cu tot felul de produse de renume, am reusit sa gasesc o solutie, ( data de veterinat in seriga) care vad ca-si face treaba. Am fost la veterinarul local si nu a reusit sa-si faca o parere sugerand totusi o ecografie si... sa mai iau un caine. Am fost la un spital veterinar renumit, unde un consult, analize si o radiografie m-au costat cat pentru un cal.. de rasa!. O temperatura o analiza de sange si pe factura apar 3 investigatii.  A trebuit sa-l urc si sa-l tin pe masa de radiologie  aproape singur, in conditiile in care am mari probleme articulare. La examenul radiologic (  separat pe factura ) nu au aparut probleme decat.. ca este constipata si i s-a administrat  un laxativ. Avand in vedere ca l-am transportat cu masina si a stat aproape 3 ore, iar ea nu face in masina sau spatii inchise, nu as fi mirat de  aglomerarea aia de fecale. Raspunsul medicului a fost ca nu arata asa de bine pe cat de bune ( foarte bune ...! ) sunt analizale. Am fost invitat se revin dupa 2 zile sa vadem daca s-a rezolvat cu constipatia dar nu m-am  intors avand impresia ca am fost cam taxat . ( tarif de urgenta ..( am stat la rand o gramada ). lipsa card de fidelitate .. etc ). Daca ies cu ea in padure  isi face nevoile de 2..3 ori. Citeam tot pe forum despre aceasta rasa de caini care mananca enorm pe timpul iernii dar pe timp de vara nici friptura nu e buna, ca sa-l citez pe domnul respectiv. Stiu ca unii recomanda sa ii dau sa manance oase  dar refuza orice altceva. Parca mai bine mananca oasele decat gaturile de pui sau spatele de la care pare sa evite partea carnoasa ( bumbul ). Veterinarul meu recomanda oase!. Am apelat la aceasta solutie in speranta de a primi un sfat de la un crescator de caini si nu de la afaceristi.

Edited by CV-03-BTF, 08 June 2020 - 06:49.


#4059
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Nu-i da oase ca o constipa si ajungi cu ea la operatie. De regula, cand se mai maturizeaza, nu mai mananca atat de mult si de asemenea, cand vine caldura.Mai ales aceasta rasa care e o rasa de munte si are o blana grosa suporta greu clima de ses, de aceea bea multa apa. O idee ar fi s-o tunzi dar va arata naspa. Eu il vad pe schnauzerul meu ce molesit e inainte de a fi tuns si ce mult se invioreaza-dupa.  Contra puricilor si capuselor eu ti-as recomanda zgarda Foresto. Eu nu am mai vazut insecte pe cainii mei dupa ce am inceput sa folosesc aceasta zgarda. E scumpa dar e eficienta 7-8 luni deci iesi mai ieftin decat cu pipete puse in fiecare luna. Si eu am  vreo doi caini care nu accepta hrana uscata asa ca amestec boabele cu un fel de supa facuta din conserva si apa calda. Sau pun printre boabe bucatele mici de carne fiarta. Alta metoda ca sa-l faci sa manance ar fi sa si ai un alt caine, mai haplea si sa le dai de mancare amandurora odata.
Poate ar fi bine sa-i faci un examen copro parazitologic dar giardia nu iese intotdeauna pozitiv desi cainele e infestat iar giardioza se manifesta cu voma, flatulenta si scaune moi, ceea ce nu e cazul la cainele tau.

Edited by Freddy12, 08 June 2020 - 11:02.


#4060
CV-03-BTF

CV-03-BTF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 28.08.2007
Multumesc pentru sfaturi. Nu stiu i-as putea da in afara de oase si gaturi. Nu mananca nimic altceva. Pana si zeama in care fierb ocazional gaturile ii ramane in castron. Daca mai ramane cate un castron de supa prin casa, alege bucatelele de carne si restul lasa in bol. In privinta scaunelor moi... imi amintesc ca am observat astfel de episoade. Ba chiar constau dintr-un dop consistent de fire de iarba. Nu stiu ce ar putea cauza aceste lucruri. Chiar recent, ieri am observat acest lucru. Dar cand am iesit la plimbare avea scaun normal. Primeste totul proaspat dar Isi mai ingroapa oase si bucati de carne pe care le scoate apoi. O sa incerc pentru o scurta perioada de timp sa-l duc in acelasi mediu in care manca bine.

#4061
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Dupa cum relatezi, pare a avea ceva dureri abdominale. Ia-o la mangaiat, sa fie foarte relaxata si palpeaza abdomenul. Daca e moale, e ok. Daca se incordeaza cand o mangai pe burta, inseamna ca are o inflamatie. Am inteles ca i s-a facut o echografie si nu are corpuri straine in tractul digestiv. Imi amintesc cazul unui dobermann caruia i s-a descoperit o minge de cauciuc in stomac la aproape un an de cand disparuse(mingea).

#4062
CV-03-BTF

CV-03-BTF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 28.08.2007

 Freddy12, on 11 iunie 2020 - 10:39, said:

Dupa cum relatezi, pare a avea ceva dureri abdominale. Ia-o la mangaiat, sa fie foarte relaxata si palpeaza abdomenul. Daca e moale, e ok. Daca se incordeaza cand o mangai pe burta, inseamna ca are o inflamatie. Am inteles ca i s-a facut o echografie si nu are corpuri straine in tractul digestiv. Imi amintesc cazul unui dobermann caruia i s-a descoperit o minge de cauciuc in stomac la aproape un an de cand disparuse(mingea).
Am incerca recomandarea  cu palparea abdomenului. Din pozitia in picioare, era destul de contractat. Dupa ce  am surprins-o culcata, am reusit sa  o palpez cu abdomenul relaxat. Nu par sa fie probleme. Am mai solicitat parerea altui veterinar. Cainele pare sa fie in regula ... numai ca nu mananca.  Daca ii dau un os, prima data se joaca cu el cateva zeci de secunde... ca un pisoi. Reuseste niste salturi prin curte pe care nu le-am mai vazut la alti caini. Sprinteaza cand il scot la plimbare. Asa cum spuneam mai sus ii administrez  3..4 pastile de K9 pe zi. Daca  sunt prezent toata ziua primeste 2 dimineata si 2 seara. Poate imi recomandati si un alt supliment nutritiv... sau un aliment, pentru a-i stimula pofta de mancare. Nu as insista cu problema asta dar este in perioada de crestere. Apoi sunt diferente mari de aspect. De la excelent la ... aproape bine.  Mi-ar fi foarte usor sa-l hranesc cu hrana uscata de la distanta, in zilele cand nu pot sa ma deplasez la curte. Multumesc frumos !

#4063
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Schimba vitaminele K9 cu PetWay Recovery. Scrie in prospect ca e bun pentru pofta de mancare. Il gasesti cam in toate petshopurile online din tara inclusiv la emag cu 45 lei 120 tb+30

“Indicatii PetWay Recovery:

intareste sistemul imunitar;
ajuta la prevenirea infectiilor bacteriene si virusale, infestatiilor cu paraziti interni si externi;
creste apetitul si asigura o blana lucioasa;
mentine sanatatea sistemului cardio-vascular, ajuta la purificarea sangelui de toxine.
recomandat inainte si in timpul eforturilor fizice si psihice (expozitii / concursuri) sau in covalescenta atunci cand organismul este slabit”


#4064
CV-03-BTF

CV-03-BTF

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 28.08.2007
Super.. !   Multumesc frumos !

#4065
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,398
  • Înscris: 23.07.2014

 Freddy12, on 08 iunie 2020 - 10:53, said:

Contra puricilor si capuselor eu ti-as recomanda zgarda Foresto. Eu nu am mai vazut insecte pe cainii mei dupa ce am inceput sa folosesc aceasta zgarda.

Wow, am aflat ceva util, o sa incerc si eu. E dezastru cu capusele anul asta. Suntem in fiecare dupa-amiaza prin paduri si pe camp/deal si desi fie-mea ii face "sevice-ul" la sosire acasa si ia cate 5-8 bucati din blana ei, a doua-a treia zi tot mai trebuie sa ii extraga cate una-doua din piele. Si asta dand-o cu spray din ala pentru zecken. Acu de cateva zile i-am dat si pipeta. M-am trezit si eu mai acu' aproape 2 saptamani cu una pe spate, mai mult ca sigur de pe coltarul din living, plecata de pe blana ei. Credeam ca e un cos, pina cand am simtit ca inteapa in puseuri. Dumneaei incepea sa ia proportii, sa se umfle.

#4066
Stecheru

Stecheru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 804
  • Înscris: 16.09.2007
+1 pt. zgarda Foresto
Eu o folosesc la 2 caini de vreo 5-6 ani. Le pun zgarda la sfarsitul lui aprilie si le-o scot in noiembrie.

Cat despre pipete, sunt bune si alea, dar tin maxim o luna. Si vezi sa fie 2in1 sau chiar 3in1 ca alea au si substante anti-capuse, cele simple au doar substanta anti-purici.
Eu folosesc uneori (in plus fatza de zgarda) "FrontLine Tri-Act" cand plec cu cainii in vacanta la tzara sau la munte si stiu ca vor sta prin iarba toata ziua.

#4067
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Zgarda Foresto are si actiune repelenta, totusi pentru cei care merg cu cainii in zone infestate e bine sa le pulverizeze o solutie cu substante aromatice cu actiune repelenta, de exemplu rozmarin, lamaie, geranium, lavanda, eucalipt sau maghiran.
Modul de preparare il gasiti mai jos. Cel mai la indemana de facut e ceaiul de rozmarin sau lamaie.
https://agrointel.ro...fara-chimicale/
Pentru uleiuri repelente am gasit preturi convenabile la farmacia tei.
https://comenzi.farm...rt_by=price_asc

Edited by Freddy12, 18 June 2020 - 12:35.


#4068
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Un insecticid bun, total netoxic este cel preparat  din ulei de neem doar ca ramane blana putin lipicioasa. Modul de preparare e in linkul de mai jos
https://agrointel.ro...ecticid-legume/
Costa destul de putin https://www.elementa...e-neem-bio.html
Sau puteti sa-l cumparati gata preparat dar nu se justifica nicicum diferenta de pret. Daca iti cumperi cu 10-12 lei un flacon de 50ml de ulei, prepari 2l de solutie insecticida iar daca iei solutia de la maxi-pet te costa 74 lei/300ml
https://www.maxi-pet...neem-300ml.aspx

Edited by Freddy12, 18 June 2020 - 12:48.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate