Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

SOBE de teracota

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
3892 replies to this topic

#1207
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

 BarbuN, on 11th November 2011, 14:22, said:

RASPUNS:
1. Mai aveati sa spuneti ca ...Adam si Eva au fost romani ! Nu cumva si Isus Hristos a fost tot roman ? Hai sa fim seriosi ! Va recomand sa evitati bravurile personale, tineti-le ptr.dvs. si documentati-va mult inainte de a face asemenea afirmatii si a le face publice.Nu va lasati prada impulsului impresiilor.-
2.Sobele si semineele nu sunt nici pe departe de origine romana(italiana).
Sobele au originea in extremul nordic al Asiei ,iar semineul are originea in vestul Europei.
3. FF. SCURT:
Arta olariei a inventa-o egiptenii si asirienii. De aici a trecut la vechii greci, apoi la romani. Legiunile romane n-au facut altceva decat  ca  au dus cu ele aceasta arta in toate teritoriile cucerite, fara sa o impuna insa. Toate popoarele au avut influentele lor decisive in dezvoltarea artei olariei.Pe teritoriul Romaniei, arta ceramicii este f.veche, inceputurile ei situandu-se in epoca preistorica, fiind apreciata la vremea repectiva ca fiind cea mai interesanta din ceramica preistorica europeana. Ex.:ceramica neagra este de origine preistorica. Ceramica romaneasca a suferit influiente scito-dacice, romane, bizantine si persano-turcesti. Dezvoltarea ei ulterioara este de discutat.

OLARIA este den. tehnica si cuprinde o parte insemnata a industriei ceramicii, nu numai olaria casnica.

Migratia popoarelor a intrerupt in Europa evolutia artei olariei.Ea a reinviat in Spania, unde a fost adusa din rasarit prin nordul Africii de catre mauri.Din Spania s-a raspandit in toata Europa inclusiv in Italia care a dezvoltat f.mult industria de majolica (articole de olarie acoperita cu glazuri colorate).
Daca in Europa era cunoscuta numai arta olariei, in China se cunostea insa si fabricarea portelanului inca din anii 2500 inaintea erei noastre.Portelanul chinezesc, dezvoltat in mod deosebit in sec. al XIV-lea si al XV-lea, a fost adus in Europa, de catre venetieni, uimindu-i pe europeni cu frumusetea lor. Abia dupa 200 de ani de la cunoasterea portelanului chinezesc, prin 1744 a fost descoperit in Franta un portelan care imita pe cel chinezesc. Era portelanul de frita. Cam in aceeasi perioada a fost descoperit in Saxonia portelanului tare, complet asemanator celui chinezesc. Prin anul 1750 in Rusia a fost descoperit portelanul fara sa fie cunoscut aici portelanul chinezesc si european. In aceasta perioda savantul rus M.V.Lomonosov a fost primul din lume care a pus bazele teoretice ale industriei ceramice.
SOBELE au fost construite prima data prin anii 1400-1450 de rusi in zona de nord a imperiului. Este adevarat constuctiile de sobe erau din caramizi ceramice fabricate manual rudimentar. Sobele realizate in Rusia din caramizi ceramice sunt neegalate in lume. S-a dezvoltat in jurul lor o adevarata stiinta a realizarii teoretice si practice. Ulterior ele erau ornamentate cu elemente ceramice glazurate proprii sau chinezesti.
  Prin 1790 a fost descoperit pe teritoriul actual al Austriei, ciobul ceramic al teracotei. Aici s-au produs primele sobe din teracota folosindu-se piese ceramice glazurate. Tehnologia a fost repede raspandita in Saxonia,aparand multe ateliere mici de fabricatie, apoi ulterior in Franta si Italia. Sobele produse la Harmut-Austria si Meissen-Germania au incantat toata Europa. Majoritatea erau sobe ornamentale cu glazuri aduse initial din China. Cu aceste sobe au fost dotate mai toate castelele si palatele europene. In Rusia apar capacitati de productie pentru elemente ceramice ptr. sobe pe la inceputul anului 1800. Sobele rusesti nu au avut ..trecere in Europa.
Sigur, sobele indiferent de valoarea lor artistica, au fost pe plan secund fata de seminee.
Sobele chinezesti produse insa din portelan turnat au o coloristica a glazurii unica. Sunt de o frumusete iesita din normal.Si ff.scumpe !
SEMINEELE in structura in care se gasesc si azi au fost realizate prima data in lume in Anglia in anul 1678 de Rupertt pe Rin,nepotul regelui Anglei, Charles I (1600-1649). In Evul Mediu ca solutii de incalzire al incaperilor erau cunoscute cosurile de fum . Ele sunt precusorul semineelor. "Cosurile de fum" incalzite de focul produs pe o vatra inconjurata de pietre de rau asezate unele peste altele, au  fost utilizate ca solutie de incalzire de absolut toate popoarele lumii timp de sute de ani. Cel care aduce imbunatatirea radicala a circulatiei fumului la un "cos de fum"spre sf.anului 1700 este Rumpfort( Sir Benjamin Thompson) nascut in SUA si stabilit vremelnic in Bavaria, preluind ideile sobei metalice inventata de Benjamin Franklin (1706-1790). Ludovic al XVI-lea si Napoleon impune o imagine artistica cu totul deosebita  precum si numele de  "semineu", ridicandu-l la rang de opera de arta. Stilul nou artistic este repede raspandit in toata Europa.Erau initial realizate din zidarie de caramizi ceramice, avand pereti dublii care le confera o eficacitate mare,fara utilizarea insa a focarelor metalice (vezi semineele din Castelul Bran, Palatul Mogosoia al lui Constatin Brancoveanu, 1654-1714).
CERAMICA in ITALIA: Datorita zacamintelor foarte mari de argile inferioare in Italia s-a dezvoltata f. mult industria de produse de majolica glazurata si a celei de caramizi, blocuri ceramice si tigle. Pe acest teritoriu nu se gasesc decat f.mici zacaminte de caolin si ca urmare nu s-a dezvoltat o industrie a faiantei si portelanului. Caolinul a fost adus din alte tari. China detine cele mai mari zacaminte de caolin din lume. Este o materie prima ce prin ardere se obtine un ciob ceramic de culoare alba care permite o coloristica f. diversa a glazurilor aplicate. Italia a fost tara cu cea mai mare productie de placi pentru pereti si pardoseli din lume.Locul sau actual este luat de Spania. Olaria casnica a palit in fata celei chinezesti.A dezvoltat industria aferenta de instalatii si utilaje pentru aceste industrii, nefiind insa cea mai mare producatoare a acestora in lume. Ca fapt divers primele capacitati de productie de placi de faianta si gresie din Romania (1958-1967) au avut tehnologii, instalatii si utilaje din Germania, preluandu-se din Italia numai presele Welko, apoi cele Sacmi, pentr.realizarea placilor de faianta. Asemanator cele de caramizi si tigle. O singura capacitate de productie a avut tehnologie si utilaje din Italia. Cea de tigle ceramice din Jimbolia. A fost un fiasco total. In Italia s-a dezvoltat micile ateliere de produse ceramice, nu capacitati mari. Acest lucru a permis realizarea unor produse ceramice care pot fi considerate la limita cu operele de arta. Datorita climei favorizante s-a dezvoltat mult industria de...godine metalice ornamentale-caminetti ( numite de unii cu iz comercial, termoseminee), a sobitelor ceramice glazurate ornamentale premontate, a focarelor metalice ptr.seminee ( produsele Jolly-Mec sunt cunoscute in intreaga lume). Din pacate si in aceste domenii exceleaza Franta.
   In Italia insa nu s-a dezvoltat o scoala superioara de cercetare stiintifica in domeniul ceramicii cum s-a facut in Germania si Rusia. Asta-i adevarul si trebuie luat ca atare.Adevaratii savanti in industria ceramicii ii gasim in aceste tari.-
CONCLUZII:
  Sobele si semineele nu au origine romanica.  
BIBLIOGRAFIE:
-Butnikov,P.P. si Berejnoi, A.S.."Tehnologia produselor ceramice",Bucuresti, Ed.Tehnica, 1951
-Popescu Has,D,"Tehnologia produselor ceramice",Bucuresti, Ed.Didactica si Pedagogica, 1964
-Slatineanu,B.,"Ceramica romaneasca",Bucuresti, Fundatia pentru literatuta si arta, 1938
NOTA:
Cat priveste arta si arhitectura, sa-i lasam pe diriguitorii din Institutele de arta si arhitectura din Romania.-

Ptr.conformitate,
Dr.ing.Barbu Dumitru Nitu
  

Fara sa intru in polemica cu dvs,ceea ce mi ati scris este putin probabil sa fie adevarat,iar cind spun asta ,mai ales in acest caz stiu ce vorbesc.Dvs sinteti informat gresit din cartile pe care le ati enumerat mai sus,editurile acelea comuniste erau bune dpdv tehnic dar informatia originala se afla cam pe la Roma,mai exact in VATICAN,locul unde mi am facut ucenicia in domeniul semineelor,inclusiv trainigul /pregatirea teoretica si practica,iar ca sa ajungi la acest nivel  sa te pregatesti,trebuie sa fii recomandar de cel putin 3 antreprenori generali/concerne de constructii cu minim 25 de ani de activitate in Italia si nu numai.In afara de recomandari,la formarea dosarului,trebuie sa ai un doctorat in finisaje  agreat de Vatican,dipl de inginer diplomat in c tii civile ind si agr,altfel nu ai cum sa ajungi acolo,iar recomandarile trebuie sa fie  la EXCEPTIONAL cam toate,se specifica inclusiv genul de lucrari urmarite ,executate, calitatea lor,timpul de executie,una peste alta vreo 60 de pagini cu absolut tot ce tine de  respectivul individ ce urmeaza a fi selectionat pt training.Dupa ce suporti stilul si examinarea minutioasa ,ajungi si la munca,unde n ai voie sa gresesti decit odata,a 2 a oara nu mai apuci,pt ca se lucreaza in general cu materiale compozite cu durata de viata ,uzura si rezistenta de cca 100-150 ani minim.Dvs ,preluati informatiile de pe net sau diverse edituri care bat cimpiile la greu,uneori ajung si pe dealuri,atit de mult se minte in literatura de specialitate ca mi vine sa vars,ce am invatat eu aici in UTCB,este ceva minor fata de ceea ce se invata la Roma,Torino,Firenze,unde precizia si profunzimea detaliilor  de executie si de punere in opera a materialelor este pe primul loc,nu le stii si nu le visezi ,n ai cum sa promovezi examenele care s intradevar cele mai dure din cite am intilnit eu pina acum.Cind ma adresez dvs,nu doresc sa interpretati vreo rautate sau invidie vis a vis de mine,eu incerc doar sa va conving sa deschideti mai bine ochii de unde va inspirati si informati,pt ca ,informatiile in general sint deformate si de cele mai multe ori mincinoase,atit ca provenienta cit si ca esenta,eu m am lovit de multe ori de aceste minciuni care circula f mult si prin carti de la diverse edituri tehnice ,doar ca in Italia ceea ce am studiat si invatat,cind am pus in opera diverse materiale ,totul a iesit perfect,sau ma rog aproape,mici ajustari de finete se fac tot timpul in c tii(vb de mici erori de 1-2 mm),calitatea materialelor si usurinta de a le pune in opera fiind primordiale.Noi ca nivel de executie si de gindire in c tii sintem cu cca 1000 de ani in urma,la ei precizia si calitatea primeaza si nu viteza de executie,si cred ca am spus tot,cine poate sa inteleaga care i de fapt diferenta ,intelege si printre rinduri...sintem primitivi in fata lor din toate punctele de vedere.Si atunc i cum vine un Prof.doct.ing.care stim prea bine cum a obtinut anumite doctorate atit acum cit si in epoca de aur,vine si mi face capul tandari cu informatii mincinoase si nu numai atit,aduce niste argumente tehnice pe care doar el le crede si eventual alti studenti care s mai  spre stilul "crede si nu cerceta",au facut o altii mai destepti inaintea ta,deci trebuie sa inveti doar asa cum iti aratam si explicam noi prof.doct ing...cutare care a studiat la oxford ,sorbona ,dar de fapt facea putin spionaj sau era si el pe acolo student cu bani multi platiti de statul roman.Cam asta este esenta problemei,intre adevarata stiinta,istorie,arta si ceea ce se invata pe aici,unde am invatat si eu (dar mi am spalat creierii repede)si ceea ce se invata si se mai si vede peste tot,e o diferenta prea mare,cred ca nu exista cuvint in dictionar pt diferenta enorma si tot nu e de ajuns.Va admir oricum pt cultura pe care o aveti in domeniu,sinteti unul din putinii oameni cu care intradevar as avea ce sa vb despre orice domeniu,mai ales tehnic,sper ca nu v am ranit in orgoliu,n am avut intentia,orice contra este bine venita deci nu s ranchiunos sau indoctrinat cu romani sau italieni.Influenta lor asupra omenirii se vede si astazi,numai ca ne este rusine sa recunoastem,ca au mafia si alte alea este motivul principal pt care nu prea mai doreste nimeni sa le recunoasca meritele,sint inventati diversi rusi,arabi,slavi francezi,din f multa invidie fata de aceasta natie.In Franta,70% din cladirile istorice sint facute tot de italieni si nu numai acolo,cine are ochi sa vada si stie ceva arta are puterea sa recunoasca,cine nu sa taca.Cam asta este esenta,englezii si olandezii le recunosc meritele ,mai nou au inceput si americanii,vezi hotelul din insula de carton facuta de olandezi,se cam scufunda ditamai hotelul,iar un italian deja le a dat peste nas cu o alta constructie la care inca se mai lucreaza teoretic pt ca ,designul este deja facut,vb de un hotel tot in mijlocul marii cu etajele mobile intre ele,ca un evantai se misca si se va construi curind,costa triplu fata de cit a costat hotelul olandezilor("viitorul submarin" :thumbup: ),dar arabii au bani si vor platii constructia.Bafta sanatate,Razvan

#1208
Vox13

Vox13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,166
  • Înscris: 05.11.2011

 bobon, on 10th November 2011, 19:20, said:

Pai tu vrei pe verticala si ce faci cu spatiile dintre sertare si interiorul teracotei (semineului) cu fumurile din peretele semineului,cu functionarea prin termosifon, etc,  tu vrei cu sertare multe care ajung la  1,2 m -1,5 m apr. deasupra focarului si mai faci si fumuri, unde? , unde 5  chiar scurte.

M-am gandit la 2 sertare  de 40x90x2,4 cm (dimensiuni exterioare )  conectate intre ele cu 4 tevi de 1 1/2 " (2 sus si 2 jos )  printr-o teava de sus (T) ies cu turul si prin una de jos (tot T), diagonala , cu  returul . Ca suprafata  de contact cu gazele arse  ajung la 1,44 mp .Aceste  2 sertare  vin montate in primul fum din cele 5.Sertarele  nu vin in contact cu peretii fumului (cu caramida ).Ma gandesc ca voi castiga si niste caldura din radiatia peretilor   fumului . Nu voi avea fum orizontal deasupra focarului  ma gandesc ca  fumurile verticale vor fi mai lungi . Vreau sa incalzesc  80mp  cu schimbatorul  asta .Usile sobei  vor fi neetanse.
Avand in vedere  ca am apa putina in schimbator voi face  o acumulare (300 l ) care sa mearga prin termosifonare  cu schimbatorul din soba si cu 3 calorifere  .
Cum suna ideile astea pentru un sobar ?
Multumesc.

Edited by Vox13, 11 November 2011 - 18:11.


#1209
Vox13

Vox13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,166
  • Înscris: 05.11.2011

 BarbuN, on 11th November 2011, 14:22, said:

BIBLIOGRAFIE:
-Butnikov,P.P. si Berejnoi, A.S.."Tehnologia produselor ceramice",Bucuresti, Ed.Tehnica, 1951
-Popescu Has,D,"Tehnologia produselor ceramice",Bucuresti, Ed.Didactica si Pedagogica, 1964
-Slatineanu,B.,"Ceramica romaneasca",Bucuresti, Fundatia pentru literatuta si arta, 1938

Ptr.conformitate,
Dr.ing.Barbu Dumitru Nitu
  


@Razvan

Corect ar fi sa pui si tu niste carti care sa-ti sustina afirmatiile (limba in care sunt scrise nu conteaza) .

#1210
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

 Vox13, on 11th November 2011, 18:09, said:

M-am gandit la 2 sertare  de 40x90x2,4 cm (dimensiuni exterioare )  conectate intre ele cu 4 tevi de 1 1/2 " (2 sus si 2 jos )  printr-o teava de sus (T) ies cu turul si prin una de jos (tot T), diagonala , cu  returul . Ca suprafata  de contact cu gazele arse  ajung la 1,44 mp .Aceste  2 sertare  vin montate in primul fum din cele 5.Sertarele  nu vin in contact cu peretii fumului (cu caramida ).Ma gandesc ca voi castiga si niste caldura din radiatia peretilor   fumului . Nu voi avea fum orizontal deasupra focarului  ma gandesc ca  fumurile verticale vor fi mai lungi . Vreau sa incalzesc  80mp  cu schimbatorul  asta .Usile sobei  vor fi neetanse.
Avand in vedere  ca am apa putina in schimbator voi face  o acumulare (300 l ) care sa mearga prin termosifonare  cu schimbatorul din soba si cu 3 calorifere  .
Cum suna ideile astea pentru un sobar ?
Multumesc.
Sertarele dvs sint enorme,argumentele mele sint urmatoarele:ideea de baza este ca ag term sa circule prin mai multe sertare ,sa "fure" caldura de la foc si din focar,prin carcasa registrului prin care circula,la o anumita viteza a ag termic(0,2-0,35 m/s/x sectiunea tevii...ce zici de asta,descurcate la calcule)pe care o da pompa de recirculare(una cu 2-3 viteze e perfecta),si mai e ceva hidraulica lichidelor care nu i deloc usoara(ar trebui sa tin un curs de asa ceva si sincer n am timp si rabdare),registrul fiind gindit pe verticala,acceleratia gravitationala avind totusi un rol relativ mic dar oarecum determinant(9,81 m/s la patrat),astfel marind focarul si capacitatea sobei/semineului de a incalzii atit alte calorifere cit si camera in care se afla semineul/soba,deci te scuteste de un calorifer maricel.Inaltimea la care se afla turul,mai precis iesirea lui din soba,este un mare ajutor in circulatia din inertie a ag termic,cind se opreste pompa,eventual curentul ,elem de sig numit vas de expansiune si o sup de sig de 2,5 atm facindu si treaba perfect.Agentul se misca si fara pompa prin faptul ca ag term cald din registru se ridica  de la caldura emanata de focar,turul fiind sus  iese si prin tr o cadere de nivel de cca 25%,impinge ag term din calorifere care ajunge fara intrerupere la returul de jos al registrului,pompa fiind oprita ,ag ajunge prin vana cu trei cai  de  amestec cu turul, este putin mai complexa explicatia dar cine stie meserie stie ce spun,care continua atit prin circuitul de pe tur cit si prin registru,smecherica aici e cine stie sa monteze vana cu 3 cai bine si in pozitia cea mai eficienta,vana fiind cu sau fara servomotor,depinde ce vrei sa ti faca si cum si cu ce alta piesa trebuie sa o legi...Acel registru,poate va face ceva caldura ,dar vei avea probleme cu aerisirea mai mereu,va da ceva batai de cap,ce v am expus eu aici si ce incercati sa reinventati voi...voi stiti!Eu am dat anumite dimensiuni pe care altii mai inteligenti le au "gasit" dupa un studiu  si experimente aprofundate,probabil se va incinge registrul in draci si de aici circulatia aerului prin focar,inclusiv a fumului va avea de suferit ,plus pozitia sertarelor,usor inclinate la 10-12 gr...vei avea ceva mai multe probleme,eu ti am expus doar citeva din ele,m as bucura sa gresesc si eu odata...dar nu prea cred pina nu vad!Pt 80 mp aveai nevoie de 5 sertare sa le faci cum le am descris eu,la marimile respective,cu soba la marimea respectiva de 1,65-170 m hp,si erai fericit 25 de ani lejer,samota si registru din tabla de 5 mm pt cazane sub presiune.Poate va functiona ,nu de caldura imi fac probleme,va da destul dar nu stiu daca si permanent,sa nu ti dea zgomote in instalatie,lovituri de berbec,sa fii f atent ca nu i de gluma,sa nu te oparesti,ai grija ca "musca tare" daca te joci cu focul aiurea si incepi sa reinventezi roata,focul,centrala hm...Daca ti o plesnii primul sau primele 2 calorifere sau robinetii...sa nu mi ceri sa te despagubesc ca...n am s o fac pt ca n am  dat eu dimensiunile acelea,ok!Bafta ,sanatate.RABDARE,Razvan

#1211
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Ce element de legatura folosesti intre  semineu si cos ?

#1212
bobon

bobon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,290
  • Înscris: 15.08.2009

 mcbos, on 12th November 2011, 10:29, said:

Ce element de legatura folosesti intre  semineu si cos ?
         Daca ai fi studiat postarile lui razvan  constatai CA NU ARE  ci acolo se inteapa in cos cu fumurile la jumatatea  semineului  fumuri facute pe  doaua parti laterale  si  spate.  Sa spui Razvane ca nu am dreptate.

#1213
BarbuN

BarbuN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 02.03.2009

 Vox13, on 11th November 2011, 18:38, said:

@Razvan
Corect ar fi sa pui si tu niste carti care sa-ti sustina afirmatiile (limba in care sunt scrise nu conteaza) .

RASPUNS:
1.Indiferent de nivelul de cultura si pregatire profesionala pe care ati pretinde sa-l aveti,va recomand cand va adresati unei persoane pe care nu o cunoasteti si avand sigur dublu nr.de ani,intr-un mod politicos si civilizat. Simpla parere: adresandu-va in general in acest mod nu puteti avea decat de pierdut in viata.
2. V-am indicat bibliografie minima, puteti mege la Biblioteca de Stat din Bucuresti (sper ca le mai gasiti aici) si va invit sa le cititi.
3. V-as fi dat 5-6 carti in limba chineza( 1500-1800 pag.fiecare), pe care eu am dat bani grei prin 1976 sa le cumpar si apoi sa le traduc in lb.romana, din banii de diurna,fiind in delegatie in interes de serviciu in China. Pe vremea aceia Italia o faceam mai des decat piata de legume din Amzei-Bucuresti. Era perioada celei de-a doua industrializari a Romaniei, prima fiind in 1958-1967. Si din fericire inca nu era etapa de incorsetare ideologica si tehnica. Din pacate ea a venit ulterior.
3. Am pus punct discutiei cu d-voasta stimate d-le absolvent al Universitatii tehnice de constructii, Facultatea de instalatii Bucuresti (asa pretindeti).-

La mai multe realizari personale,
Ing.B.D.Nitu



#1214
BarbuN

BarbuN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 02.03.2009

 bagerajungle, on 11th November 2011, 16:49, said:

///....nu s ranchiunos sau indoctrinat cu romani sau italieni.Influenta lor asupra omenirii se vede si astazi,numai ca ne este rusine sa recunoastem,ca au mafia si alte alea este motivul principal pt care nu prea mai doreste nimeni sa le recunoasca meritele,sint inventati diversi rusi,arabi,slavi francezi,din f multa invidie fata de aceasta natie.In Franta,70% din cladirile istorice sint facute tot de italieni si nu numai acolo,cine are ochi sa vada si stie ceva arta are puterea sa recunoasca,cine nu sa taca.Cam asta este esenta,englezii si olandezii le recunosc meritele ,mai nou au inceput si americanii,
i-
RASPUNS:
1. Gata ! Sunt la casa mea de vacanta de la munte din zona Rucar-Dambovicioara.
De cca.1 ora am intrat in casa si sunt cam inghetat. Am terminat complet si finisajul si constructia acoperisului la un gratar de curte, combinat cu un cuptor de paine, pizza etc. A iesit cum imi doream. I-am facut si proba, merge fain. Cuptorul de paine ii construit din caramida si acoperit de jur imprejur cu zidarie din piatra de rau. La cca. 150 m trece un parau care vine din munte si piatra-i gratis. Nu i-am facut cos separat ci printr-un burlan ceramic cu sectiune patrata preluat de la sobe i-am facut iesirea in partea de sus a gratarului. Mi-a facut un localnic si usa semirotunda pentru cuptor facuta artizanal din tabla cu grosimea de 1,5 mm pe care am vopsit-o cu vopsea neagra (spray) rezist. la temperaturi de cca. 690-700 grade C. La iesirea burlanului in gratar am pus o usita in tabla din acelea ptr. curatarea cosului, asta sa nu mai execut un siber.A iesit la inceput ceva fum pe usa cuptorului, dar nu ma incomodeaza insa m-am suparat putin. Mi-am dat apoi seama de gresela: am facut focul concomitent cu gratarul si fumul de la acesta mai mult ca volum arzand mangal a impedicat iesirea libera a celui din cuptor. Constructia gratarului am realizat-o complet din piatra de rau, focarul din caramida refractara de samota cu grosimea de 30 mm. Stanga dreapta fata de gratar si cuptor am realizat polite late de 30 cm si lungi de 1 m pe care le-am placat tot azi cu gresie portelanata. Sub cuptor si separat sub gratar am facut nise mari ptr.lemne. Am finisat zidaria din piatra de rau cu adeziv pentru gresie portelanata( asa scria pe sac) in care am pus niste oxid negru de fier pe care l-am dizolvat initial in otet. Maine vreau sa fac o proba cu acid clorhidric concentratie 30 % sa ..inviorez si mai mult pietrele. Constructia acoperisului am realizat-o din lemn rotund de brad, finisat, dat anticipat cu proxilin si lac de exterior, capriorii din brad patrat de 80x80 mm iar acoperisul din tabla tip tigla ( mi-a ramas de la acoperisul casei). Este fain, ce mai ! Nu stiu smecheria cu poze telefon ( n-am pozar) si pus ca fisier atasat ,ca as fi pus poze pe net. Imi cer scuze dar doream si eu sa impartasesc cuiva o realizare personala de care acum sunt mandru. A iesit exact cum mi-am propus ! Si-s frant de oboseala si nu-mi mai simt degetele de munca. Am facut o pauza in timpul prazului de vreo 30 min. cand am infulecat ceva si a trebuit sa mai dau niste e-mailuri. De la ora 6 dimineata tot muncesc.Acum arde al naibii focul in soba m-am cinstit singur cu o palinca. Este soba in care am serpentina din teava de cupru. Aseara i-am montat un termostat de contact sa-mi intrerupa functionarea pompei de recirculare cand temp. ag.termic scade sub 35 grade.Gata !
2. Cred ca asupra tehologiei produselor ceramice as cam sti tot ce misca in lume in domeniu. Soba si semineul fac parte din cuptoare realizate din produse ceramice.Las la o parte constructia ulterioara a semineelor din marmura, piatra de rau etc. Prin anii '60 ele se studiau la fac.de profil din Institutul politehic Timisoara. Era singurul loc din tara in care se studiau. In Bucuresti nici macar nu se aminteau. Azi nu se mai studiaza. Profesorasii ajunsi astfel la 30-35 ani nu se obosesc cu asemnea ...fleacuri tehnice.Cred ca ati observat ca m-am limitat la acest domeniu pe care il cunosc si l-am studiat in decursul vietii. Credeti-ma ca stiu si apreciez de f.multi ani scoala superioara de constructii civile din Italia.
Stimate Domn ! Asa cum dvs. sunteti poate captivat de civilizatia romana, de realizarile de pe teritoriul actual al Italiei ,cam tot asa sunt la randu-mi fascinat de civilizatia economica a Chinei, de realizarile chinezilor in decursul existentei lor. Aici sigur n-au ajuns romanii. Si n-au avut colonii din care sa ....suga sute de ani precum altii.Trebuie sa ai o minte diabolica sa ajungi azi sa fii cea mai mare putere economica si financiara a lumii. Aici numai este vorba de dogme politice si de nr.populatiei. Uitati-va in Romania ! Daca maine se duce dracului .. "Dragonul Rosu" si "Europa" din Bucuresti, noi romanii umblam desculti, in ..izmene si trecem la lampa cu gaz si galene audio.Aici se-nvart miliarde de euro anual !  Cui i-a fost vanduta marea majoritate a intrepriderilor din Romania , de care bune-rele este legata sudoarea mea si a celor de varsta mea ? Unor arabi si ...italieni. Le-au distrus in cativa ani. Au pus ceva in loc ? Sst ! Industria chineza lucreaza !
In rest va doresc sa iesiti la pensie din realizarile a nu-s ce tip de semineu. Ah, am uitat ceva ! Ma tot framanta  acel ...perpetuum mobile. Noi romanii chiar vrem sa realizam ceva unic in lume: din nimic, viata de huzur si desigur recunostinta intregii lumi ! Asta ni-i gena !

Succese,
Al dvs.ing.B.D.Nitu


Edited by BarbuN, 12 November 2011 - 23:28.


#1215
mircea_tunea

mircea_tunea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.01.2011

 mircea_tunea, on 31st October 2011, 17:32, said:

buna ziua

cunoaste cineva aici un specialist priceput in executarea unei SOBE RUSESTI ??


BUNA ZIUA

Pentru ca la apelulul de mai sus nu am avut succes ,[modific tema :]

caut SOBAR de TERACOTE AUTORIZAT ( desi nu stiu cine autorizeaza si in ce consta asta)  pentru o soba de teracota necesara la un  volum de cca 200 MC  la o  casa noua .in ZONA   TIMISOARA

#1216
bobon

bobon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,290
  • Înscris: 15.08.2009

 mircea_tunea, on 13th November 2011, 10:04, said:

BUNA ZIUA

Pentru ca la apelulul de mai sus nu am avut succes ,[modific tema :]

caut SOBAR de TERACOTE AUTORIZAT ( desi nu stiu cine autorizeaza si in ce consta asta)  pentru o soba de teracota necesara la un  volum de cca 200 MC  la o  casa noua .in ZONA   TIMISOARA
           Am studiat sobele rusesti prin pozele  expuse de CAINE, am facut o teracota cu niste canale  ca acolo, s--a vazut ceva efect. Soba ruseasca nu fac, presupune caramizi bune nu ca la noi, cu colturi rotunde, etrc, etc,
           Cooperatia mestesugareasca si de consum (la comune) a disparut si o data cu ele si meseriasii autorizati care veneau cu tot al lor si faceau lucrari.
          Pentru o suprafata de 80 m p  (200 mp :2,5)  va trebuie  cam 3-3,5  sobe  de 7 rinduri  cu  5 fumuri. Se mai poate  cu 2 sobe de 8 rinduri  si cu 7-9 fumuri, asta presupune sa aveti sobinca sau samota subtire pentru fumuri.Sobele se monteaza in locurile cele mai reci ale casei
         O singura soba  de 9 fumuri  sau 11  nu cred ca face fata  fiind pusa intr-un colt al camerei  si  ati avea salonul de 12/7  nu vad cum, poate ca ar fi sa ardeti foc toata ziua. Asa ceva am facut eu pe la scoli si gradinite ,dar nu cunosc mofturile.
         Daca teracota este prea mare cu fumuri lungi mai mult de 8-9 m apare reversul- stricarea  teracotei urmare condensului  ce se  formeaza pe ultimele fumuri.
        V-am artat la ce sa va asteptati din partea teracotelor.
        Studiati  semineele  Nicolae Herelea  luati legatura cu dumnealului  si vedeti, dar pina atunci  puteti lua legatura cu dl ing. Nitu Barbu care in Bucuresti are echipe de teracotisti (dupa cum am inteles de pe forum) sii poate trimite la Tm  .Domnul Nitu  are firma  Axa in Buc.  pe google cautati ing. Nitu.Barbu luati legatura cu dinsul si pe forum  sau vedeti cum  si sa va rezolvati problema. Eu stau in sudul Banatului, am facut 4 teracote in Tm si in zona  Timisoarei,dar va recomand sa lucrati cu firma domnului Nitu.  Sa aveti bafta.

#1217
MIHAMMM

MIHAMMM

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 10.11.2011
Multumesc mult dl-le BarbuN pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat,placile au fost cumparate de la firma Teraforce Bistrita.Intradevar sant de acord cu dumneavoastra  in ceea ce priveste preturile deoarece pentru o soba pe colt de 7 rd cu 3 placi in fata si lateral 2 colturi +1/2 placa(total 33cm)  am platit 3000 ron cu mult peste pretul unei sobe obisnuite ( doar placile).Trebuie sa spun ca odata cu placile nu am primit si certificatul de conformitate  dar sper sa-l primesc .Avand in vedere ca nu este  o metoda de determinare a coeficientului de radiatie termica va ramane sa astept sa vad daca soba pe care intentionez sa o construiesc ( nu personal)  va inmagazina caldura la fel de mult ca si o alta soba similara.Cat despre placi  ele au dimensiunea 22/22 si  va rog sa-mi explicati de ce a-ti scapa repede de ele.(daca cineva are soba cu cahle de la  aceasta firma il rog sa -si spuna parerea)

Edited by MIHAMMM, 13 November 2011 - 14:35.


#1218
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

 BarbuN, on 12th November 2011, 23:13, said:

..Asa cum dvs. sunteti poate captivat de civilizatia romana, de realizarile de pe teritoriul actual al Italiei ,cam tot asa sunt la randu-mi fascinat de civilizatia economica a Chinei..
Nu s atit de captivat pe cit spuneti dvs,eu doar incerc sa expin sau sa arat ADEVARUL gol golut,depinde cum interpretezi ceea ce spun!Sa compari chinezii cu romanii(italienii) mi se pare o blasfemie,exact cum ai compara stiintele exacte cu filozofia scrisa de un neica nimeni!
Chinezii in ultimii 70 de ani au trait in minciuna numita comunism,in decursul timpului au descoperit praful de pusca (parca prin 1500 sau pe acolo),in rest si la ora actuala sint comunisti atit in gindire cit si in comportament,argumentind ceea ce spun:au produs f multi bani ,printr o productie enorma la costuri f mici,rezultind o exploatare la maxim a propriei natii care inca traieste la un nivel submediocru.Au construit cu banii cistigati ce:orase intregi care sint pustii,ceea ce s a arata la tv este doar asa o mica parte,aceste orase pustii avind nevoie de o infrastructura numita autostrazi,in ideea ca vor venii investitorii care n au mai aparut,iar a 2 a investitie este facuta iar fff prost in titlurile de stat americane,care americani tiparesc bani pe banda rulanta ca sa mai "lungeasca" agonia inca vreo 3-5 ani,deci dolari fara acoperire in productie,adica fara valoare.
Chinezii astia stiu ca produc f mult dar,vai,e jale la capitolul calitate,pretul de productie ,fie el si mic ,nu justifica pretul produsului,rezultatul fiind un produs ieftin,calitativ f prost,materialul cam spre jalnic.Au calitatea de a produce f mult la costuri f mici dar calitate "varza".Daca s ar desfiinta dragonul rosu si europa,n ar plinge nimeni,este marfa si din turcia si din pakistan ,rusia,bulgaria,grecia ,vestul europei,dar e adevarat cu cca 5-10% mai scump decit chinezii,chinezi care fac evaziune fiscala de cca 10 mld euro/an numai in romania(sursa e m.f.-este reala ),lucru care se rasfringe asupra noastra ca popor,ca nivel de trai,taxe ,samd.
Stiu ca fac subansamble pt  mercedes,bmw,si pt alti constructori,au primit un ultim avertisment din parte lor privind calitatea si au inceput usor usor sa cam piarda teren,se va vedea in urmatorii ani.Stiu ca sint f buni la capitolul ceramica,portelanuri,matasuri,bumbac,orez,pielarie si multe alte produse de uz casnic si imbracaminte.
Poate mi a scapat ceva dar nu asta este esentialul,nu cred ca putem sa i comparam decit la capitolul cantitate cu italienii sau vreo alta natie din europa.Sa vii sa mi compari chinezariile cu produse italienesti(indiferent care) mi se pare o mare greseala pt un om ca dvs,v am citit postarile cam toate si m ati impresionat cu ceea ce cunoasteti despre sobe ,ceramica si alte teme tehnice de productie .
Am UTCB -fac de c tii civ.ind si agr,ceva pe acolo pe la roma/structura de rezist si finisaje,am studiat si egipteni si greci si romani,azteci, mayasi,dar ,romanii mi se par de departe cei mai adevarati,mai apropiati de o realitate sanatoasa din multe pct de vedere.Nu contest ca n au jefuit sute de ani asia mica,europa si nordul africii,dar au marele merit de a ne civiliza europa,bogatiile sint cam toate la locul lor(pe malul marii adriatice si tireniene,ingropate in cavourile-tomba-senatorilor romani decedati de a lungul timpului-peste 120000 tone aur)italia chiar si acum ,in pragul unui dezastru iminent economic,sint si au capacitatea de a si rezolva problemele,pt ca ceea ce produc ei are calitate superioara:ferrari,lamborghini(tractoare si auto),fiat,marmura,ceramica de sassuolo,mat de c tii de calitate superioara ,investitiile in c tii din alte tari,am lucrat 3 ani in EUROEDIL-concern de c tii international,cu lucrari in toata lumea,turism(4-5 mil de turisti/an numai la ROMA),doar ca italienii asa cum ii stim noi mai guralivi ,sint mult mai "secretosi" decit putem sa gindim noi,la  ei se fura 100 mld euro/an si nu se simte,nu  ti fura friptura din farfurie,au grija sa nu umble la mincare si utilitatile necesare unui trai decent.
Insasi Italia este un muzeu,o opera de arta intrutotul.Sa mi spuneti si mie cine a reusit sa faca pe mare un oras suspendat precum venetia in anii 1350-1600,nici macar acum nu prea se incumeta multi,detin anumite secrete de preparare a materialelor de c tii pe care multi incearca sa le copieze dar nu prea reusesc.Chinezii au un pod peste yangtze de 11 km,italienii au unit cizma de sicilia pe mare printr un "podet de vreo...km".N am nimik cu chinezii de impartit si nici cu italienii sa le fac party pry uri,doar ca,ma fascineaza calitatea, arta,precizia ,istoria,iar acesti romani-italieni au mult mai multe in plus fata decit ce stiu eu,francezii si spaniolii le sint alaturi dar putin mai in spatele lor.
Nu cred ca trebuie sa dau nume de carti si de bibliografii pt ca oricum nu se gasesc nici pe net nici in tara,oricum nu le ar citii nimeni.Nu ma asteptam sa fiti atit de acid,ati tradus gresit ceea ce am vrut sa expun,acele mesaje cu litere de o schioapa nu va fac cinste,riscati sa deveniti ridicol cu astfel de replici,daca avem o discutie in contradictoriu cu argumente pro si contra nu o transformati in razboi ca nu de asta ne aflam aici,sper ca m am facut inteles,n am nimik nici cu unii nici cu altii dar stiu sa aleg atit cu ochiul cit si cu creierul(precizia ,arta),imi pare rau ca n am "furat " mai mult de la romani ...Bafta ,sanatate,Razvan

Edited by scheleton, 13 November 2011 - 20:01.


#1219
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

 mcbos, on 12th November 2011, 10:29, said:

Ce element de legatura folosesti intre  semineu si cos ?
Daca citeati cu atentie,ati fi inteles cum si in ce fel fac legatura dintre semineu si cos...dar o sa va mai explic inca odata:focarul de forma paralelipipedica are in colturile din partea de sus pe laterale cum il priviti din fata(1,7m-h,78 cm- adincime,65cm- latime)doua iesiri de 26/19cm,fumurile sint in continuare -in jos,in sus ,se continua deasupra focarului unde se intilnesc cele 2 trasee de fumuri,aceste 2 trasee se despart pe o portiune de 35-45 cm deasupra focarului prin 2 caramizi de samota,raminind cca 30-35 cm pina in cos fara peretele despartitor,dar se strimteaza putin:din 2x26/19cm separate, ramine 1x 26/38,cu mentiunea ca deasupra focarului aceste 2 fumuri care intra in cos printr un singur locas de 26/38 se si inalta putin avind forma unui trunchi de  piramida cu o fata la 90gr(fata comuna cu intrarea in cos).Distanta intre cos si semineu este de 12 cm,zidaria pe peretele din spate ,la ultimul rind de sus,montez 4 caramizi pe lat in loc de lung,adica imi ies in afara zidariei/peretelui,urmatorul rind fiind capacul focarului,unde ies inca 12-13 c m in afara celor 4 caramizi(de  pe ultimul rind) si ma intep in cos rezultind o zidarie f rezistenta in timp,fara sa mai umblu vreodata acolo,repet ,totul este din caramida de samota cu adeziv refractar.Cred ca am fost destul de explicit,sper ca cei interesati vor folosii acest tip de legatura,nu l am inventat eu,l am preluat de la romanii-italienii astia ...pe care nu i agreeaza nimeni.Bafta,sanatate,Razvan

#1220
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

 BarbuN, on 12th November 2011, 23:13, said:

i-
RASPUNS:
1. Gata ! Sunt la casa mea de vacanta de la munte din zona Rucar-Dambovicioara.
De cca.1 ora am intrat in casa si sunt cam inghetat. Am terminat complet si finisajul si constructia acoperisului la un gratar de curte, combinat cu un cuptor de paine, pizza etc. A iesit cum imi doream. I-am facut si proba, merge fain. Cuptorul de paine ii construit din caramida si acoperit de jur imprejur cu zidarie din piatra de rau. La cca. 150 m trece un parau care vine din munte si piatra-i gratis. Nu i-am facut cos separat ci printr-un burlan ceramic cu sectiune patrata preluat de la sobe i-am facut iesirea in partea de sus a gratarului. Mi-a facut un localnic si usa semirotunda pentru cuptor facuta artizanal din tabla cu grosimea de 1,5 mm pe care am vopsit-o cu vopsea neagra (spray) rezist. la temperaturi de cca. 690-700 grade C. La iesirea burlanului in gratar am pus o usita in tabla din acelea ptr. curatarea cosului, asta sa nu mai execut un siber.A iesit la inceput ceva fum pe usa cuptorului, dar nu ma incomodeaza insa m-am suparat putin. Mi-am dat apoi seama de gresela: am facut focul concomitent cu gratarul si fumul de la acesta mai mult ca volum arzand mangal a impedicat iesirea libera a celui din cuptor. Constructia gratarului am realizat-o complet din piatra de rau, focarul din caramida refractara de samota cu grosimea de 30 mm. Stanga dreapta fata de gratar si cuptor am realizat polite late de 30 cm si lungi de 1 m pe care le-am placat tot azi cu gresie portelanata. Sub cuptor si separat sub gratar am facut nise mari ptr.lemne. Am finisat zidaria din piatra de rau cu adeziv pentru gresie portelanata( asa scria pe sac) in care am pus niste oxid negru de fier pe care l-am dizolvat initial in otet. Maine vreau sa fac o proba cu acid clorhidric concentratie 30 % sa ..inviorez si mai mult pietrele. Constructia acoperisului am realizat-o din lemn rotund de brad, finisat, dat anticipat cu proxilin si lac de exterior, capriorii din brad patrat de 80x80 mm iar acoperisul din tabla tip tigla ( mi-a ramas de la acoperisul casei). Este fain, ce mai ! Nu stiu smecheria cu poze telefon ( n-am pozar) si pus ca fisier atasat ,ca as fi pus poze pe net. Imi cer scuze dar doream si eu sa impartasesc cuiva o realizare personala de care acum sunt mandru. A iesit exact cum mi-am propus ! Si-s frant de oboseala si nu-mi mai simt degetele de munca. Am facut o pauza in timpul prazului de vreo 30 min. cand am infulecat ceva si a trebuit sa mai dau niste e-mailuri. De la ora 6 dimineata tot muncesc.Acum arde al naibii focul in soba m-am cinstit singur cu o palinca. Este soba in care am serpentina din teava de cupru. Aseara i-am montat un termostat de contact sa-mi intrerupa functionarea pompei de recirculare cand temp. ag.termic scade sub 35 grade.Gata !
2. Cred ca asupra tehologiei produselor ceramice as cam sti tot ce misca in lume in domeniu. Soba si semineul fac parte din cuptoare realizate din produse ceramice.Las la o parte constructia ulterioara a semineelor din marmura, piatra de rau etc. Prin anii '60 ele se studiau la fac.de profil din Institutul politehic Timisoara. Era singurul loc din tara in care se studiau. In Bucuresti nici macar nu se aminteau. Azi nu se mai studiaza. Profesorasii ajunsi astfel la 30-35 ani nu se obosesc cu asemnea ...fleacuri tehnice.Cred ca ati observat ca m-am limitat la acest domeniu pe care il cunosc si l-am studiat in decursul vietii. Credeti-ma ca stiu si apreciez de f.multi ani scoala superioara de constructii civile din Italia.
Stimate Domn ! Asa cum dvs. sunteti poate captivat de civilizatia romana, de realizarile de pe teritoriul actual al Italiei ,cam tot asa sunt la randu-mi fascinat de civilizatia economica a Chinei, de realizarile chinezilor in decursul existentei lor. Aici sigur n-au ajuns romanii. Si n-au avut colonii din care sa ....suga sute de ani precum altii.Trebuie sa ai o minte diabolica sa ajungi azi sa fii cea mai mare putere economica si financiara a lumii. Aici numai este vorba de dogme politice si de nr.populatiei. Uitati-va in Romania ! Daca maine se duce dracului .. "Dragonul Rosu" si "Europa" din Bucuresti, noi romanii umblam desculti, in ..izmene si trecem la lampa cu gaz si galene audio.Aici se-nvart miliarde de euro anual !  Cui i-a fost vanduta marea majoritate a intrepriderilor din Romania , de care bune-rele este legata sudoarea mea si a celor de varsta mea ? Unor arabi si ...italieni. Le-au distrus in cativa ani. Au pus ceva in loc ? Sst ! Industria chineza lucreaza !
In rest va doresc sa iesiti la pensie din realizarile a nu-s ce tip de semineu. Ah, am uitat ceva ! Ma tot framanta  acel ...perpetuum mobile. Noi romanii chiar vrem sa realizam ceva unic in lume: din nimic, viata de huzur si desigur recunostinta intregii lumi ! Asta ni-i gena !

Succese,
Al dvs.ing.B.D.Nitu

As dorii sa nu va mai framinte acel perpetuum mobile pt ca nu prea exista,m ati mai luat peste picior odata,nu v am raspuns dar ma simt obligat sa o facpt ca observ ca indrazniti sa ma comparati cu speciile autohtone ,viata de huzur...recunostinta intregii lumi,cred ca traduceti in mod voit si relativ gresit ceea ce vreau eu sa spun,interpretati in stilul dvs personal ,in sensul ca nimeni nu poate sa va infrunte ca deveniti radical si obtuz,jigniti chiar si pe ocolite ...E greu sa realizezi ceva ,totul se obtine prin munca asiduua si experimente,nu cade nimik din cer,cel putin la mine cam asa stau lucrurile,iar daca m am realizat din termoseminee este meritul meu,am avut curaj,am riscat vreo 10000 euroi,vreo 4-5000 pagini de calcule,cam 1 an de studiu si experimente...rezultatul il gasiti pe la cei care l au in casa daca aveti acces acolo,depinde in ce mediu te invirti,misti si cu cine faci afaceri.Daca greseam ,probabil eram mai putin liber,cu astfel de oameni nu glumesti,sint corecti la bani,si eu am fost corect la lucrare,nici o reclamatie in 9 ani,probabil doar chinezii s in stare de asa ceva,dar n au inca modelul...regrete eterne!As fi dorit sa avem un alt gen de dialog dar cu intepaturile aste nu realizam nimik,hai sa ne ignoram ca e mai sanatos,sincer aveam pretentii la dvs,macar datorita virstei si experientei dvs,dar se pare ca ,comunismul in care ati trait,v a format anumite canoane din care nu puteti sa iesiti,dogma si doctrina...Bafta,sanatate,Razvan

#1221
mircea_tunea

mircea_tunea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.01.2011

 bagerajungle, on 13th November 2011, 20:41, said:

As dorii sa nu va mai framinte acel perpetuum mobile pt ca nu prea exista,m ati mai luat peste picior odata,nu v am raspuns dar ma simt obligat sa o facpt ca observ ca indrazniti sa ma comparati cu speciile autohtone ,viata de huzur...recunostinta intregii lumi,cred ca traduceti in mod voit si relativ gresit ceea ce vreau eu sa spun,interpretati in stilul dvs personal ,in sensul ca nimeni nu poate sa va infrunte ca deveniti radical si obtuz,jigniti chiar si pe ocolite ...E greu sa realizezi ceva ,totul se obtine prin munca asiduua si experimente,nu cade nimik din cer,cel putin la mine cam asa stau lucrurile,iar daca m am realizat din termoseminee este meritul meu,am avut curaj,am riscat vreo 10000 euroi,vreo 4-5000 pagini de calcule,cam 1 an de studiu si experimente...rezultatul il gasiti pe la cei care l au in casa daca aveti acces acolo,depinde in ce mediu te invirti,misti si cu cine faci afaceri.Daca greseam ,probabil eram mai putin liber,cu astfel de oameni nu glumesti,sint corecti la bani,si eu am fost corect la lucrare,nici o reclamatie in 9 ani,probabil doar chinezii s in stare de asa ceva,dar n au inca modelul...regrete eterne!As fi dorit sa avem un alt gen de dialog dar cu intepaturile aste nu realizam nimik,hai sa ne ignoram ca e mai sanatos,sincer aveam pretentii la dvs,macar datorita virstei si experientei dvs,dar se pare ca ,comunismul in care ati trait,v a format anumite canoane din care nu puteti sa iesiti,dogma si doctrina...Bafta,sanatate,Razvan



Multumesc  de raspuns

e mult mai simplu cu  spatiul   meu , e gol total  si cosul e la mijlocul casei care nu are pereti despartitori ,  e un saptiu mare de 64 de mp , ce ziceti??

#1222
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011

 mircea_tunea, on 13th November 2011, 20:46, said:

Multumesc  de raspuns

e mult mai simplu cu  spatiul   meu , e gol total  si cosul e la mijlocul casei care nu are pereti despartitori ,  e un saptiu mare de 64 de mp , ce ziceti??
E si mai simplu,va faceti semineul sau soba ,in mijlocul casei,plecati cu cosul de pe pardoseala camerei,lipit de peretele focarului(pereti separati,ok),pt ca ,sa faceti racoarde din diverse materiale catre cos din coltul camerei sau chiar si din mijloc,nu stiu ce tiraj mai aveti,orice diagonala  din teava catre cos are multe inconveniente,condens,se infunda relativ repede(2-3 saptamini).Camera fiind mare,semineul in mijloc se cam poarta in ultimul timp,eu am facut vreo 10 din ultimele 15 in mijlocul camerei(aproximativ) si sa stiti ca arata bine de tot,plus ca ,caldura degajata e cam uniforma in camera respectiva.Sobe rusesti in romania e cam greu de facut,nici eu nu ma incumet sa fac asa ceva,am urmarit cite ceva pe diverse site uri,nu stiu ce randament au,dar de facut sint tare complicate,plus ca pretul materialelor este enorm.Bafta ,sanatate,Razvan

#1223
mircea_tunea

mircea_tunea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.01.2011

 bagerajungle, on 13th November 2011, 21:07, said:

E si mai simplu,va faceti semineul sau soba ,in mijlocul casei,plecati cu cosul de pe pardoseala camerei,lipit de peretele focarului(pereti separati,ok),pt ca ,sa faceti racoarde din diverse materiale catre cos din coltul camerei sau chiar si din mijloc,nu stiu ce tiraj mai aveti,orice diagonala  din teava catre cos are multe inconveniente,condens,se infunda relativ repede(2-3 saptamini).Camera fiind mare,semineul in mijloc se cam poarta in ultimul timp,eu am facut vreo 10 din ultimele 15 in mijlocul camerei(aproximativ) si sa stiti ca arata bine de tot,plus ca ,caldura degajata e cam uniforma in camera respectiva.Sobe rusesti in romania e cam greu de facut,nici eu nu ma incumet sa fac asa ceva,am urmarit cite ceva pe diverse site uri,nu stiu ce randament au,dar de facut sint tare complicate,plus ca pretul materialelor este enorm.Bafta ,sanatate,Razvan


Multumesc de rspuns , raman insa la faza ca eu caut un exeperimentat care sa faca treba asta

#1224
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
@ D-l Razvan

Cate caramizi folositi la un  termosemineu (minim ,maxim )?

Edited by mcbos, 13 November 2011 - 22:09.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate