Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...
 Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...
 Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...
 Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...

Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)
 

Anti CFR!

- - - - -
  • Please log in to reply
135 replies to this topic

#1
valymotei

valymotei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 06.10.2003
De fiecare data cand ma intorc dintr-o calatorie cu trenul imi propun sa iau o atitudine fata de cum "merge" sistemul CFR.
[indent=1]Eram intr-o localitade din Bacau si vroiam sa vin spre Cluj, am sunat la informatii CFR si mi s-a spus ca am tren la 21.54 din Comanesti pana in Miercurea-Ciuc.  Ma pornesc spre Comanesti (de la 20 Km distanta cu ditamai bagajul) si in gara... stupoare, aflu ca trenul nu mai merge pana in  Miercurea ci doar pana in Ghimes. A trebuit sa ma intorc 20 de Km.
Am sunat inca odata la informatii sa spun ca mi-au dat o informatie eronata, dar nici o urma de regret. Am intrebat despre un alt trem pentru a doua zi, dar iar stupoare, informatia era valabila pe jumatate (trebuia sa schimb in Razboieni si dupa spusele celor de la informatii aveam legatura la 25 de minute). A trebuit sa constat ca pe cand intra trenul meu in gara Razboieni, trenul spre Cluj-Napoca tocmai pleca, urmatorul tren fiind la abia 2 ore si vreo 15 minute, cu tot cu intarzierea ...3 ore.

Intr-un sfarsit am reussit sa ajung acasa cu un bagaj mult mai mare, dar ... de nervi.
Mi-am propus sa aflu si opiniile voastre si poate daca vor fi destul de multe si argumentate, cei de la CFR vor lua ceva masuri (www.cfr.ro nu are forum sau vre-un alt instrument de feed-back din partea clientilor, cred ca stiti de ce).

Ati patit si voi asa ceva?
Voua vi se par de calitate serviciile CFR?
Care sunt opiniile voastre despre mersul trenurilor, informatiile pe care le primiti, curatenia din trenuri si amabilitatea cu care sunteti tratati?

Edited by valymotei, 27 June 2006 - 09:46.


#2
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006
Excelent.
Nu am avut peripetii pana acum. tin sa mentionez insa ca sunt un calator care foloseste serviciile CFR destul de rar.
P.S. Cand am plecat odata la Tecuci, vanzatoarea de tichete ma vazut cu bebetu` in brate si mi-a dat rezervare la doua locuri gratis.

#3
crz

crz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 27.09.2005
Trenul este la noi cel mai sigur mijloc de transport pe distante mari.
In plus, daca nu este o perioada foarte aglomerata (sarbatori, week-end de vara spre litoral, etc), e mai aerisit decat in autobuze/microbuze.


Din pacate conditiile sunt umane numai la rapid si IC...In personale te cam iei cu mainile de cap...:(

#4
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002
asa ceva nu mi s-a intamplat, dar poate pentru ca merg rar cu trenul.
nu te lasa calcat in picioare, mergi mai departe, reclama-i la opc.

#5
PuiutZ ;)

PuiutZ ;)

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 16.03.2005
Stresata, cu nervii la pamant si cu stare de voma [ this comes naturally  :P ]. Ultima oara cand am avut "prilejul" sa calatoresc cu CFR, eram la muchie de cutit. Trebuia sa iau un tren personal de la bunica mea de la tara, ca sa ajung in Iasi, sa prind trenul pentru Constanta. Nu mai stiu sigur la cat aveam trenul de Constanta. dar oricum imi mai ramaneau vreo 30 de minute de stat prin Gara de Nord, din Iasi. Marea mea uimire si inceputul stresului a avut loc pe peronul din satul bunicii, cand, cu stupoare, vedeam ca nu mai vine trenul personal. " Ma ce naiba ?  :mellow: ". Trec 5 min. " Ma ce se intampla ...  :huh: ". Merg la informatii, domnu' zice ca are o mica intarziere... MICA pe naiba ! deja incepeam sa intru in crize  :cursing: . Trec 20 de min de intarziere si in sfarsit vine trenul perosnal. Ma sui cu 5 bagajooaaaaaaaie in tren, cu chiu cu vai, si tot drumul spre Iasi dura cateva zeci de minute; dar cu intarzierea aceea de 20 de min. a trenului personal, eram LA LIMITA sa-mi pierd trenul spre Constanta; Ajunsesem in gara la Iasi in ultimele 5 min. inainte sa plece trenul meu spre casa. Trebuia sa-mi dau jos bagajele [ care erau multe si grele ], trebuia sa traversez 5 linii sa ajung sa-mi iau bilet, si sa stau la cozi insuportabile. Am intrat in gara si am inceput pur si simplu sa urlu ca-mi pleaca trenul si ca trebuie sa-mi iau bilet. Lumea m-a inteles si m-au lasat in fata. Intre timp, bagajele mele erau deja in trenul spre Constanta [ le suise verisoara mea care m-a insotit in toata aceasta aventura ]. Mi-am luat biletul, am fugit manacand pamantul spre tren, m-am suit, mi-am luat "ramas-bun" de la verisoara si m-am asezat in compartiment. Conditii PROASTE. Am zis ca mai plec la tara doar cu masina personala, cand imi voi lua permis. De CFR nu vreau sa mai aud, noapte ca aia nu mai vreau sa am. "Surprinzator", in Constanta am ajuns tot cu o intarziere de jumatate de ora.  :deadtongue:

:peacefingers:

Edited by PuiutZ ;), 27 June 2006 - 10:45.


#6
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
singurul mod in care poti calatori la timp cu cfr este sa te muti intr-o parte a romaniei de unde sa ai legaturi directe catre celelalte locatii in care vrei sa ajungi. si nici asa nu esti scutit de probleme

ce-ai patit tu e vax. fii atent aici povestiri

eram in vacanta de vara dinaintea clasei a 12-a si ma intorceam de la tara. am luat un borhot de autobuz pina in reghin si de acolo bilet pina razboieni la un personal imputit, urmind sa iau de acolo acceleratul catre simeria, de unde sa schimb si sa ajung la hunedoara :death:

fac o paranteza ca sa spun ca gara sint reghin este cea mai imputita, deprimanta si dementa gara pe care am vazut-o vreodata. parca e materializata din cosmarurile unui schizoid paranoid care nu si-a luat injectiile de foarte mult timp. sau cel putin asa era ultima data cind am trecut pe-acolo.

prin urmare, in razboieni am coborit si m-am dus sa iau un bilet pentru acceleratul de simeria. "un bilet la acceleratu de simeria" am zis io foarte clar. si foarte clar m-a auzit si mi-a dat un bilet la simeria. apoi am facut greseala vietii mele si m-am dus pe-afara si mi-am cheltuit aproape toti banii pe cacaturi. m-am dus pe peron si a venit trenu. ma uit io pe tren, nici o placuta, nimic. vad un nas. il intreb extrem de clar "asta e acceleratu de simeria?" "da" ok, ma urc in tren, trenu pleaca, adorm. ma trezesc mai tirziu, vad dealuri. apoi tuneluri. imi zic "de unde dracu au aparut tuneluri?" vine nasu, ii dau biletu, composteaza, trece mai departe. adorm iar. ma trezesc, dealuri. si incet incet ne apropiem de o gara necunoscuta mie. si vad scris frumos cu litere penibile "SIBIU"

acuma cineva sa-mi explice si mie cum dracu poate sa fie un controlor si surd si orb si sa nu vada ca io merg la sibiu cu un bilet de simeria? si de ce naiba nu avea trenu ala placute? erau vremuri tulburi probabil, romania inca nu se obisnuise cu democratia la 5 ani de la revolutie.

asa ca m-am trezit in sibiu fara bani de intoarcere. partea a doua a calatoriei (the voyage home) o spun numai pritenilor apropiati cind sint tristi, ca sa vada ca viata nu-i chiar asa de rea...


urmatoarea povestire este atit de incredibila incit si mie mi se pare un vis

intr-o dimineata de simbata parca m-am hotarit io sa plec de la timisoara la hunedoara. practic timisoara-deva direct si de-acolo autobuz. floare la ureche, o mai facusem de zeci de ori. ma urc in tren in acceleratu de bucuresti, dimineata la 8. 6 oameni in comartiment, o tipa avea o mitza intr-un buzunar. vrey cute pussy cat. asa ca fac ceea ce face orice om normal care merge cu un tren imputit si vrea sa treaca timpu repede: ma culc. ma trezesc. lugoj. ma mai trezesc o data. faget. adorm adinc de tot. ma trezesc in spasme de la un cosmar oarecare indus de scuturaturi. ramin cu ochii inchisi si o aud pe aia cu mitza in buzunar "asta e recasu". ma gindesc io "isuse cristoase din nazaret, oare cum pot exista asemenea specimene timpite pe planeta asta? am trecut de faget si am ajuns in recas :wacko: " mai stau o tira atipit, apoi ma trezesc si deschid ochii: vad depozite cunoscute din... din... din... TIMISOARA :death: ma uit la ceas. ora 11. deci am plecat la ora 8 din timisoara si am ajuns la ora 11 in timisoara. fuck me, dar asta trebuie sa ramina undeva pe o placa comemorativa.

de fapt tipa cu mitza in buzunar nu era timpita deloc, doar ca un vagon al altui tren luase foc in margina si cum exista doar o linie a trebuit sa facem cale intoarsa. oricum, directiva mea este "nu se retrage, nu capituleaza", asa ca am asteptat sa puna o locotiva electrica si ne-am dus din nou, de data asta prin arad. partea buna este ca ramasesem numai 2 in compartiment. la unii le cedeaza mai usor nervii :console:


urmatoarea si ultima, deocamdata, pina la cererea publicului, este din ciclul "ioi! am gresit trenu"

plecare de la timisoara la deva, dupa-masa. acceleratul de botosani. linia 4. ma duc si ma urc in tren. ma duc la locul meu, era ocupat. ma gindesc io "dublura?!?". pun bagajul, ies pe hol, mai erau inca 20 de minute pina pleaca. doi indragostiti se pupau si isi spuneau traditionalul "ceau" m-am gindit "astia sint cretini la cap? le-au luat hormonii mintile? mai sint 20 de minute, ar putea sa faca si un copil pina pleaca trenu" nici n-am apucat sa termin cuvitu "trenu" din gind ca trenu pleaca. ma gindesc io iar: "wtf, s-a schimbat mersu trenurilor?" apoi imi ridic privirea si vad pe trenu din fata mea (linia 5) "timisoara- botosani". da, calatorii pentru botosani inca se mai pupau. ma panichez. ma duc in compartiment (era full), iau geanta (1000000 de kile) si ies pe hol. ma duc la primu si il intreb "ce tren ii asta?" se uita la mine ca la un martian. dau ochii peste cap si ma duc in capatul holului, deschid usa sa ma holbez pe placuta. nu are placuta :death: vine unu si il intreb "ce tren e asta?" "baia-mare" "unde are prima oprire?" se uita la mine ca la un klingonian. calatorii cfr nu sint prea inteligenti, daca vreti sa stiti parerea mea. ma enervez. am uitat sa va spun ca nu imi luasem bani la mine. cind deodata, trenu incetineste si... si... si... OPRESTE!!! :band: statia Timisoara Est, fii binecuvintata in veci pururi.

evident ca am pierdut trenul si a trebui sa iau un tichet la alt tren peste 3 ore, timp in care am tocit peronu injurind arhangheli. calatoria gara de est - gara de nord a inclus o negociere nereusita cu un taximetrist si o calatorie clandestina cu regia autonoma de transpot timisoara. intre timp mi-am platit datoria, la urmatoarea calatorie am compostat 2 bielete. yeah, right :death:


totul e bine cind se termina cu bine. sau mai bine nu. tac

#7
bogda1313

bogda1313

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 27.04.2006
IC si trenurile rapid mi se par OK. In schimb personalele sunt jalnice.
Problema e alta insa. De multe ori trebuie luata in discutie si calitatea celor ce se urca in trenuri. Faceti o excursie cu personalul de Urziceni si veti vedea.

In concluzie prefer sa merg cu trenul decat sa ma inghesui intr-un microbuz.

#8
MATRIXU

MATRIXU

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,930
  • Înscris: 09.10.2003
Ceva asemanator cu mosoti am patit prin anul I de fac. Era dimineata pe la vreo 5:30 pe la 6 aveam un tren spre sinaia...deh plecam si noi la munte. Am luat bilete, rasete caterinci ne urcam in tren...trenul pleca la 5:58 tin si acum minte alea 58 minute..mai desfacem noi un chips mai o bere, mai o gluma se face de aproape 6:10 trenu nu mai pleca....ii injuram pe aia de mama focului. O tipa mai crispata de felul ei, intreaba o doamna de acolo daca trenul asta nu trebuia sa plecel la 5:58...doamna foarte politicoasa a zis..."nu fata mamii, la 6:23 pleaca ca la nu stiu ce ora ajunge la Tulcea :cursing:  :cursing: !!!!!!!!!!!" Nu a terminat aia bine de zis fraza cu "Tulcea" :w00t:  care era procesata cam greu de noi.....ca trenu a si inceput sa plece. Si sa vezi atunci ditamai haita de oameni cu rucsace, cu beri, cu mancare cum sareau din tren....Un coleg mai sprintenel a coborat primul, trenul nu mergea cu viteza, si el era cel care prindea bagajele aruncate si un altul statea in spate si le pazea :D. O colega mai plapanda si speriata a ramas in tren si nu mai vroia sa coboare...a coborat la prima statie la vreo 20km ceva de genul....si a asteptat cuminte sa vina taticul sa o ia :D. Dar nu ne-am lasat si am plecat cu urmatorul tren,. de data aceasta fiecare dintre noi uitandu-se la tablita de pe vagon :D.

Si ontopic, CFR_ului nu am avut prea multe de reprosat, poate doar vara cand facea pana la Constanta cu cel putin 1.5-2 ore mai mult datorita caldurii care au dilatat sinele...si cel mai naspa a fost cand a luat foc vagonul restaurant si a trebuit sa stam prin camp, nu stiu cate ore, dar nu in tren ci in afara lui in zapada de vreo juma de metru, pe aceeasi ruta Buc-Cta, si mai era si intercity :D.

Edited by MATRIXU, 27 June 2006 - 16:24.


#9
valymotei

valymotei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 123
  • Înscris: 06.10.2003
Ma bucur sa vad ca printre voi sunt si persoane care au avut si experiente mai fericite cu CFR-ul.

Adevarul e ca si eu folosesc trenul de multe ori, dar vreau doar ca CFR-ul sa se apropie mai mult de clienti, de exemplu printr-un mers al trenurilor mai bine gandit, cu legaturi intre trenuri mai accesibile.

Nu pot decat sa salut introducerea in multe gari a sistemului informatic prin care poti sa iti iei bilet cu supliment si loc chiar daca shimbi trenul.

P.S. Nu stiu daca voi ati observat, dar in urma cu cativa ani erau niste trenuri ce au fost transformate din Accelerat in Rapid fara ca timpul total dintre capetele liniei sa difere cu mai mult de 20 de minute. Iar foarte multe din aceste Rapid-uri au vagoane de calitatea Acceleratelor.
Nu este si acesta un alt mod de a scoate bani mai multi de la clienti cu aceleasi servicii?  
Vi se pare corect?

#10
anetea

anetea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 15.07.2004
Io tot nu inteleg ceva cine te pune sa cari dupa tine 5 bagaje si ce pui domnule in ele de sunt asa grele.
Tre sa fi foarte dus sa itzi toci nervi in stilul asta si sa mai vi sa te plangi pe forum vrei sa itzi pangem de mila?

Aurel

#11
PuiutZ ;)

PuiutZ ;)

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 16.03.2005
^ inseamna ca tu nu stii cum sunt bunicile care au nepoti la mare departare  :D iti da si ceapa, si cartofi, si faina, si malai, si flori de ceai, si vin, si tuica, si carne etc. si uite-asa vii cu un bagaj, te intorci cu 5  :peacefingers:

#12
adrian234

adrian234

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 11.04.2006

 valymotei, on Jun 27 2006, 10:44, said:

De fiecare data cand ma intorc dintr-o calatorie cu trenul imi propun sa iau o atitudine fata de cum "merge" sistemul CFR.
[indent=1]Eram intr-o localitade din Bacau si vroiam sa vin spre Cluj, am sunat la informatii CFR si mi s-a spus ca am tren la 21.54 din Comanesti pana in Miercurea-Ciuc.  Ma pornesc spre Comanesti (de la 20 Km distanta cu ditamai bagajul) si in gara... stupoare, aflu ca trenul nu mai merge pana in  Miercurea ci doar pana in Ghimes. A trebuit sa ma intorc 20 de Km.
Am sunat inca odata la informatii sa spun ca mi-au dat o informatie eronata, dar nici o urma de regret. Am intrebat despre un alt trem pentru a doua zi, dar iar stupoare, informatia era valabila pe jumatate (trebuia sa schimb in Razboieni si dupa spusele celor de la informatii aveam legatura la 25 de minute). A trebuit sa constat ca pe cand intra trenul meu in gara Razboieni, trenul spre Cluj-Napoca tocmai pleca, urmatorul tren fiind la abia 2 ore si vreo 15 minute, cu tot cu intarzierea ...3 ore.

Intr-un sfarsit am reussit sa ajung acasa cu un bagaj mult mai mare, dar ... de nervi.
Mi-am propus sa aflu si opiniile voastre si poate daca vor fi destul de multe si argumentate, cei de la CFR vor lua ceva masuri (www.cfr.ro nu are forum sau vre-un alt instrument de feed-back din partea clientilor, cred ca stiti de ce).

Ati patit si voi asa ceva?
Voua vi se par de calitate serviciile CFR?
Care sunt opiniile voastre despre mersul trenurilor, informatiile pe care le primiti, curatenia din trenuri si amabilitatea cu care sunteti tratati?
dupa o calatorie cu trenul si vazand serviciile oferite, imi pare rau ca nu am mers si eu ca altii cu `nasu`cand vezi ca altii merg cu o suma modica si eu iau bilet intreg la rapid imi vine sa mor! intotdeauna trebuie sa fie si fraieri ca mine! asta e adevaru!

#13
frexxl

frexxl

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,589
  • Înscris: 16.05.2005
Ultima oara am fost acum 5 ani cu trenul...era jalnic ...banuiesc ca e la fel si acum...

#14
ronell

ronell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 327
  • Înscris: 30.06.2006
Cine a fost in ultimul timp cu acceleratul? S-ar putea sa fac un drum de vreo 16 ore cu acceleratul si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Cum mai sunt acceleratele? Care mai sunt conditiile?

#15
alexei

alexei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,073
  • Înscris: 11.06.2005

 ronell, on Jul 24 2006, 14:45, said:

Cine a fost in ultimul timp cu acceleratul? S-ar putea sa fac un drum de vreo 16 ore cu acceleratul si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Cum mai sunt acceleratele? Care mai sunt conditiile?

mai bine iei un rapid... trust me

#16
1109unique

1109unique

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 27.08.2005
Eu merg cu trenul (in general cu personalul!) de cel putin 15 ori pe an. si n-am patit niciodata nimic, exceptind iarna cind se mai inzapezea. si intarzierile obisnuite, dar trebuie sa le iei si pe alea in calcul cind faci planuri.

#17
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
la clasa 1 sunt mai mult decat acceptabile. Insa la clasa a doua te cam apuca pandaliile,mai ales daca dai peste toti taranii nespalati.

#18
alexei

alexei

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,073
  • Înscris: 11.06.2005

 1109unique, on Jul 24 2006, 14:50, said:

Eu merg cu trenul (in general cu personalul!) de cel putin 15 ori pe an. si n-am patit niciodata nimic, exceptind iarna cind se mai inzapezea. si intarzierile obisnuite, dar trebuie sa le iei si pe alea in calcul cind faci planuri.

corect... intarzierile... iar personalul  e prima categorie de tren care e oprita din drum in cazul intarzierii unui Accelerat, Rapid sau IC...  <_<

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate