Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

G31 520d MHEV

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1
igor06

igor06

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,192
  • Înscris: 23.07.2007
Salutare,

De ceva timp ma tot uitam sa inlocuiesc Civcul cu ceva mai spatios.
Am pornit in cautarea unei masini cu 7 locuri (SsangYong Rexton, Skoda Kodiaq), ca pe urma sa trec la break-uri.

Am programat o vizionare pt un Passat Alltrack 2021 care parea decenta ca dotari si cu km destul de putini, dar cand am ajuns acolo masina era zgariata din bara in bara (nu cred ca era loc nezgariat pe ea), la radiator in fata avea pamant si ii crescuse verdeata (nu glumesc, am poze Posted Image ). Pretul era undeva la 30k.

Ii povestesc unui amic (fan BMW) si imi zice clasica: "pai la banii astia iti iei BMW".
La inceput am luat-o ca pe o gluma (nu ma vedeam intr-un BMW), dar tot discutand cu el mi-am dat seama ca n-ar fi o idee chiar rea, mai ales ca puteam verifica si dotarile cu care a iesit masina pe poarta fabricii pe baza VIN-ului (lucru care nu se poate verifica la alta marca).
Un lucru pe care il uram la dealeri gen Tiriac Auto, e ca nu au nici macar o fisa cu dotarile masinii, ci doar se uita in mare la masina si bifeaza niste dotari in functie de ce vad. Cand intrebi de o anumite dotare, dau din umeri.

Gasisem in Constanta un G31 ok ca pret, dar cu ceva optiuni care lipseau; am tot ezitat, iar cand am decis sa fac un compromis si sa-l iau, platise altineva avansul pt rezervare cu o zi inainte.
Au urmat o serie de discutii/vizionari pt 520i, 530i, 520d, dar de fiecare data fie trebuia sa fac un compromis si sa renunt la anumite optiuni, fie iesea din buget, fie nu-mi convenea anul.
In principal cautam ceva care sa ofere si garantie: Bavaria Used, Tiriac Auto, BMW Premium Selection.

La Bavaria Used am intampinat o situatie un pic comica: masina postata la ei pe site, le spun c-o vreau, dupa ce fac verificari imi spun ca ei n-o recomanda (desi era la ei pe site si in continuare cred ca e tot acolo) Posted Image
Imi trimite un link cu masini din Germania pe care le pot aduce si sa-mi aleg ce vreau; aleg 4, imi raspunde ca nu pot garanta pt ele si sa mai caut; ii zic sa-mi dea ceea ce ei recomanda si nu mai raspunde Posted Image

Cand eram pe punctul de renunta, decid sa dau o cautare pe toata tara pe OLX si sa vad ce iese (asta vineri).
Si imi sare in ochi o masina destul de bine dotata, pret bun si cu kilometraj decent (vreo 60 000 km in anunt).
Vanzator: Express Motors din Bistrita
Nu-mi zice nimic numele; dau o cautare pe net si vad ca sunt dealer Opel si mai au si un service BMW Artizan (la fel nu-mi zice nimic).
Desi parea un pic cam  mic pretul la acel kilometrj si la dotari similare (in comparatie cu alte anunturi), zic totusi sa dau un telefon si sa clarific ce e cu anuntul, cine e vanzatorul, garantie, istoric de service, TVA inclus sau nu.
Aflu ca pretul era cu TVA si imi dadea si garantie 6 luni cu contract, avea istoric pe care mi-l si trimite, poze din infotainment cu lucrarile de service (la BMW sunt stocate si aici) si culmea era 1:1 cu raportul de service; toate lucrarile facute la un service BMW din Berlin.
Pentru ca un raport se poate si modifica de dealer sa dea bine, iar inregistrarile din infotainment pot fi adaugate manual cu un soft, incep sa generez un istoric de service pe checkvin.eu (contracost se obtine istoricul din baza de date BMW), raport carvertical, raport RAR si incep sa compar ce e acolo:
- raportul de pe checkvin era 1:1 cu raportul trimis de dealer si pozele din infotainment
- raportul RAR corespundea ca numar de kilometri cu ultima intrare in service in Gemania si inmatricularea in Romania
- raportul carvertical arata doua daune minore la bara din spate cu valoarea intre 2 mii RON si 6 mii RON la diferenta de vreo 6 luni
- in raport apar 3 intrari pe garantie pentru inlocuire senzor NOX si un senzor la filtrul de particule + chemarea de service la EGR
Deci totul pare sa corespunda.
Gandindu-ma la ezitarea din Constanta cand am pierdut masina pentru n-am fost hotarat, zic sa le fac o vizita; la cat am cautat, ce mai conteaza daca pierd doua zile dus intors cu trenul pana in Bistrita, asa ca stabilesc o intalnire pentru luni.
Si weekendul incepe in cel mai prost mod posibi: sambata nu reusesc sa deblochez o parte din bani din cauza unei erori in aplicatia de la banca, duminica dimineata la fel, dar ca printr-o minune reusesc seara pe la 5.
Cauta repede tren (gasit la 21:00), rezerva, fa rapid niste bagaje, amana lucrurile de facut pentru luni si eventual marti si fuga spre gara.
In aceeasi noapte, o doamne decide ca e mai bine sa se intinda in fata trenului pe sine, ca deh, ce sa faci la 3 noaptea.
Asa ca smurd, politie, procuratura, 3 ore intarziere.
Pana la urma ajung la destinatie aproape ud tot ca a inceput si ploaia.
Deja ma gandeam la biletul de tren de intors.

Ajuns acolo ma duc direct la masina fara sa-mi anunt sosirea ca sa ma pot uita linistit la caroserie si eventuale probleme.
Singurul lucru care se vedea era diferenta de culoare intre bara spate (cea cu daunele minora) si aripa.
Fac si un drive test, nu observ nimic in neregula, cutia schimba frumos, nu smucea.
Cer s-o vad si pe rampa (ochiul meu nu vede nimic suspect) + tester.
Dau si peste un mecanic super amabil care imi demonteaza scutul si capacul de la motor (e prima data cand vad atata insonorizare in acel capac de deasupra motorului) si imi arata unde sa fiu atent la scurgerile de ulei, ce s-ar putea strica, la ce sa fiu atent si facea toate astea in timp ce verifica.
Cel de la vanzari imi spune ca daca vreau s-o iau, imi vor face ei si revizia (ulei, filtru de ulei + cele doua filtre de habitaclu) asa ca le zic sa se apuce de treaba.
Am stat langa mecanic in tot acest timp si a tinut mortis ca ceea ce face sa vad si sa fiu si eu prezent.
M-a luat sa-mi arate de unde ia uleiul din butoi, sa-l vad cand il pune in sticla si il toarna in masina.
Imi recomanda sa fac schimbul de ulei la maxim 10 000 km si sa nu ma iau dupa recomandarea oficiala BMW.
Ii zic sa verifice si niveluld e AdBlue, imi spune ca mai trebuie completat 5 litri, deci nu este nevoie de completare.
Ii spun sa-mi complecteze si ca pe acesta il voi plati eu; vine cu un bidon de 10 litri, completeaza si mi-l plaseaza in portbagaj (pana la urma nu mi-au luat bani)
El mi-a aratat mai multe la masina decat mi-a aratat cel de la vanzari Posted Image

Aaaa si masina este si hibrid, desi ei ziceau ca e doar diesel.
Stiam asata de cand am ridicat capota pentru ca la cele hibride e un cablaj mov in spatele motorului si o borna catre o baterie suplimentara in dreptul pasagerului.
Cand mi-au dat talonul, s-au convins si ei pentru ca scrie HIBRID (cel de la vaznari a vazut asta dupa ce am facut plata si am semnat contractul pentru ca s-a uitat pe talon inainte sa mi-l predea; ramases un pic blocat si cam dadea sa zica ceva,d ar nu reusea).
Si la Constanta acelasi lucru: sustineau ca e doar diesel desi exista cablajul si bateria.

Masina am cumparat-o.
O experienta interesanta.
I-am zis amicului dupa ce am plecat cu masina: ori am luat cea mai mare teapa cu masina asta, ori am facut un deal bun (eu sper sa fie deal Posted Image )
Pretul a fost 26 400 euro.
Anul e 2020
Kilometraj: 65 000 km
Garantie: 6 luni

Sper ca nu v-am plictisit.


Acum despre masina: Fantastica!
Sunt pur si simplu socat de cum se conduce si cat de bine insonorizata este.
Nu am cuvinte sa descriu experienta (e prima data cand conduc un BMW si ma intreb serios de ce nu am luat niciodata asa ceva in calcul).
Scaunele, desi nu sunt cele sport (pe care le-as fi vrut), sunt extrem de comode.
Daca am zis/gandit vreodata ceva rau despre BMW, acum imi retrag cuvintele.

M-a suprins ca masina merge in mod electric.
Daca merg constant si iau piciorul de pe acceleratie, in bord apare o masina albastra si cu o sageata inainte, motorul se opreste, simt un mic boost ca si cum asa apsa acceleratia (dar nu o apas) si masina tine viteza (o anumita perioada, dupa care incepe sa scada usor - probabil in functie de cat curent are in baterie si viteza de rulare).
Cel mai mult a mers vreo 2 minute electric fara vreo interventie a mea, fara vreo intrerupere si fara sa porneasca motorul.
Daca franez, porneste motorul si trece pe incarcare baterie.
Daca accelerez, porneste motorul termic si ajuta acceleratia.
Initial m-am speriat ca nu stiam ce se intampla.
La mersul in coloana imi porneste mai mereu si ruleaza asa vreo 1-2 minute daca nu exista vreo interventie externa (acceleratie/frana).
Din Bistrtita pana la intrarea pe Autostrada Ploiesti - Bucuresti, am avut consum 5 l/100km.
Cand am intrat pe autostrada, am pus-o pe Cruise Control la 140 km/h si consumul a crescut la 5.2 (aici n-a mai rulat in mod electric).
Acasa am ajuns cu 5.2
Eu credeam ca mild hibridul nu merge in mod electric.

Imi place foarte mult modul cum accelereaza la kick-down: pune din prima toata puterea jos (comparat cu Civicul pe benzina care are nevoie de turatie si intai auzi motorul si pe urma simti puterea).
Sistemul de sunet, desi am avut impresia ca este cel HiFi si se pare ca nu e, se aude extrem de bine.
Tot drumul am avut impresia ca are subwoofer, desi lista de optionale nu arata ca ar fi vreun sistem mai special.
Refuz sa cred ca un asemenea bass nu e generat de subwoofer ==> o sa mai studiez situatia.

Farurile sunt adaptive si se vad superb.
N-am primi nici macar un singur flash cand pornea si oprea iluminarea in anumite zone ale drumului.
Pacat ca nu au spalatoare.

Telefonul nu-mi incape in locasul de incarcare wireless, desi nu e foarte mare (are ecran de 6,4)

Dotarile:
Optional equipment ex works:
01CA Selection of COP-relevant vehicles
01CB CO2 equipment
01CE Recuperation system
0205 Automatic transmission
0230 Extra package, EU-speciifc
0255 Sports leather steering wheel
027C BMW LA wheel, turbine styling 645  --> sunt echipate cu cauciucurile de vara si nu sunt pe masina; cerea 1 400 euro in plus pt ele, dar nu prea imi plac cum arata si nu le-am luat
02PA Locking wheel bolt
02VB Tyre pressure display
0302 Alarm system
0320 Deleted, model lettering
0322 Comfort access
03AA Roof railing black
03DS BMW display key
0417 Roller sun visor, rear door
0418 Luggage compartment package
0420 Sun protection glazing
0423 Floor mats velours
0428 Warning triangle and fi rst aid kit
0494 Seat heating driver/passenger
04K8 Inter.trim fi nishers oxide silver dark
04T8 Outside mirror with auto dip
04UR Ambient interior light
0534 Automatic air conditioning
0536 Auxiliary heating
0548 Kilometre speedo
0552 Adaptive LED headlight
05A1 LED Fog lights
05AC High-beam assistant
05AS Driving Assistant
05DN Parking assistance system Plus
0610 Head-up display
06AC Intelligent emergency call
06AE Teleservices
06AK Connected Drive Services
06C4 Connected Package Professional
06FH Rear-cabin entertainment, Professional
06U3 BMW Live operating area Professional
07R7 Innovation package
0801 National version Germany
0851 Language version German
0879 On-board literature, German
08KB Oil service interval 24 mths / 25,000 km
08R9 Refrigerant R1234yf
08TF Active pedestrian protection
0941 Dummy-SALAPA
09BD Business Package
09LC BMW Live Cockpit ConnectedDrive
A090 90 Ah AGM battery

Retrofi tted optional equipment:
DEBP PCU48GEN1 RSU  --> n-am nici cea mai mica idee ce e asta si nici Google nu ma ajuta prea mult

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   452.28K   296 downloads
  • Attached File  2.jpg   425.95K   321 downloads
  • Attached File  3.jpg   292.79K   296 downloads

Edited by igor06, 06 February 2024 - 02:37.


#2
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,115
  • Înscris: 04.08.2007
Super preț pt anul și km pe care ii are.
Foarte ok și comportamentul celor care ți-au vândut-o, pare ireal pt România și nu numai.
Sa te bucuri de ea mulți km fãrã probleme.
Reacția de wow vis-a-vis de modul în care se conduce un BMW e normala. Imaginea acestei mãrci în România e stricata de coclari însã masina e ok.
Accelerația... nu exista termen de comparație între cvt-îl de pe civic și zf-ul de pe bmw.
Reviziile sa le faci la 10k, cum ți-a recomandat mecanicul.
Pt restul îți recomand forumul romanesc de marca.

Edited by remvirg, 06 February 2024 - 06:16.


#3
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,599
  • Înscris: 05.12.2005
DEBP PCU48GEN1 RSU este alternatorul-generator pe 48V din componența blocului hibrid.

#4
RomanianAngel

RomanianAngel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,313
  • Înscris: 03.01.2009
Legat de sistemul de sunet, al meu 318D din 2009 cu sistemul audio basic, cel fara navigatie, are subwoofer. Probabil si al tau are, nu e dotare extra, am impresia ca e standard

#5
mkdan2004

mkdan2004

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 16.07.2008
Subwooferul este sub scaunul soferului. Cel putin asa era la F15 cu sistem basic.

#6
Cumulus

Cumulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,790
  • Înscris: 08.01.2010
Uita-te sub scaunele din fata. Serie 5 nu are nici o legatura cu un Civic Posted Image

#7
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,488
  • Înscris: 18.06.2007
plânge după niște jante

#8
andreicri

andreicri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 511
  • Înscris: 13.07.2006
Vezi ca masina nu merge electric. Ce ai vazut tu este asa numita functie de coasting cand merge doar din inertie cu motorul oprit .O sa mai vezi si scenariul cand sta la relanti si apare acea masinita. Tot coasting este,

Edited by andreicri, 06 February 2024 - 10:12.


#9
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,784
  • Înscris: 06.09.2004
din tot ce scrii, mi se pare ca te-ai dus hotarat sa iei teapa si chiar pari putin dezamagit ca nu s-a intamplat asta    :)    nu inteleg abordarea asta…

on-topic, imi place foarte mult culoarea, chiar e deosebita. s-o folositi cu placere    :)

#10
closchkutza

closchkutza

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,433
  • Înscris: 08.12.2006
@Igor, sa va duca fara probleme si cu zambetul pe buze cati km / ani va doriti voi s-o tineti. Felicitari si pentru ca ati decis sa mergeti pe un break vs SUV Posted image . Inteleg perfect socul pe care l-au avut, ai sarit vreo 3-4 clase de la Civic la asta Posted image (si nu o spun cu rautate, am avut aceeasi masina Posted image ).
Foarte comica povestirea, am citit-o integral, m-am amuzat si mi-am adus aminte de agitatia personala atunci cand am luat Avensis-ul, la fel am gandit si eu atunci, fie am luat o ditamai teapa fie am facut o super afacere - s-a dovedit a fi a doua varianta, ceea ce iti urez si tie.

Sunt curios ce parere o sa ai despre HUD, eu sunt indragostit de el :) .


@born2lose, cateodata este mai bine sa pui raul inainte si sa fii "dezamagit" ca nu s-a intamplat asa decat sa iti pui toate sperantele in ceva si apoi lucrurile sa mearga prost.

Edited by closchkutza, 06 February 2024 - 11:07.


#11
RaySefo

RaySefo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,173
  • Înscris: 17.06.2010
Faina masina, eu am avut G30.
Daca iti place sa faci ceva modificari le poti face cu bimmercode, poti sa schimbi o gramada de chestii pe acolo.

#12
flaviuf

flaviuf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 869
  • Înscris: 05.09.2007
Cred ca ai facut o afacere foarte buna, sa o stapaniti sanatosi!

#13
murdar

murdar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,862
  • Înscris: 24.05.2020

View Postandreicri, on 06 februarie 2024 - 10:00, said:

Vezi ca masina nu merge electric. Ce ai vazut tu este asa numita functie de coasting cand merge doar din inertie cu motorul oprit .O sa mai vezi si scenariul cand sta la relanti si apare acea masinita. Tot coasting este,

Toti am scos din viteza masina la o viteza x si am observat cum instantaneu si liniar viteza descreste.

Deci coastingul ala e ajutat de un motor electric, oriunde ar fi el amplasat. La MHEV probabil pe cureaua (sau lant) de accesorii si dubleaza ca generator si motor electric.

#14
igor06

igor06

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,192
  • Înscris: 23.07.2007

View Postremvirg, on 06 februarie 2024 - 06:13, said:

Super preț pt anul și km pe care ii are.
Foarte ok și comportamentul celor care ți-au vândut-o, pare ireal pt România și nu numai.
Sa te bucuri de ea mulți km fără probleme.
Reacția de wow vis-a-vis de modul în care se conduce un BMW e normala. Imaginea acestei mărci în România e stricata de coclari însă masina e ok.
Accelerația... nu exista termen de comparație între cvt-îl de pe civic și zf-ul de pe bmw.
Reviziile sa le faci la 10k, cum ți-a recomandat mecanicul.
Pt restul îți recomand forumul romanesc de marca.
Multumesc.
Interactiunea cu cel de la vanzari n-a iesit cu nimic in evidenta.
In schimb intercatiunea cu mecanicul care s-a ocupat de masina a fost ceva ce eu nu cred ca am mai intalnit pana acum.

View Postmihaicozac, on 06 februarie 2024 - 07:50, said:

DEBP PCU48GEN1 RSU este alternatorul-generator pe 48V din componența blocului hibrid.
Multumesc pentru infromatie.

View PostRomanianAngel, on 06 februarie 2024 - 08:09, said:

Legat de sistemul de sunet, al meu 318D din 2009 cu sistemul audio basic, cel fara navigatie, are subwoofer. Probabil si al tau are, nu e dotare extra, am impresia ca e standard

View Postmkdan2004, on 06 februarie 2024 - 08:45, said:

Subwooferul este sub scaunul soferului. Cel putin asa era la F15 cu sistem basic.
O sa ma uit mai atent sa vad daca il gasesc.
Ma uitasem si erau mai multe cabluri si mufe acolo, dar m-am uitat sumar.

View PostCumulus, on 06 februarie 2024 - 09:29, said:

Uita-te sub scaunele din fata. Serie 5 nu are nici o legatura cu un Civic Posted Image
Am constatat Posted Image

View Postbobalex18, on 06 februarie 2024 - 09:35, said:

plânge după niște jante
Plange rau Posted Image
Astept sa vina primavara.
Am ochit un model de jante pe 18 care imi place, acum sa vedem daca le si gasesc de cumparat.
O sa arunc un ochi si in talon sa vad ce dimensiuni pot pune.

View Postandreicri, on 06 februarie 2024 - 10:00, said:

Vezi ca masina nu merge electric. Ce ai vazut tu este asa numita functie de coasting cand merge doar din inertie cu motorul oprit .O sa mai vezi si scenariul cand sta la relanti si apare acea masinita. Tot coasting este,
Multumesc pentru infromatie.
N-am stiut asta.
M-a derutat acel mic boost de acceleratie care apare cand intervine acest sistem.

View Postborn2lose, on 06 februarie 2024 - 10:12, said:

din tot ce scrii, mi se pare ca te-ai dus hotarat sa iei teapa si chiar pari putin dezamagit ca nu s-a intamplat asta Posted Image nu inteleg abordarea asta…

on-topic, imi place foarte mult culoarea, chiar e deosebita. s-o folositi cu placere Posted Image
Multumesc.
Ma uitam, imi placea ce vedeam, totul parea ca se leaga si nu intelegeam pretul.
De prin noiembrie tot urmaresc ce se vinde si nu cred ca am vazut ceva similar la acelasi pret.
Am riscat pana la urma.
Azi dupa ce am spalat-o am descoperit o zona cu vopsea crapata pe usa dreapta spate.
N-am vazut-o cand am luat masina pentru ca ploua si era mascata de picaturile de apa (am adaugat mai jos poza)

View Postcloschkutza, on 06 februarie 2024 - 10:58, said:

@Igor, sa va duca fara probleme si cu zambetul pe buze cati km / ani va doriti voi s-o tineti. Felicitari si pentru ca ati decis sa mergeti pe un break vs SUV Posted Image . Inteleg perfect socul pe care l-au avut, ai sarit vreo 3-4 clase de la Civic la asta Posted Image (si nu o spun cu rautate, am avut aceeasi masina Posted Image ).
Foarte comica povestirea, am citit-o integral, m-am amuzat si mi-am adus aminte de agitatia personala atunci cand am luat Avensis-ul, la fel am gandit si eu atunci, fie am luat o ditamai teapa fie am facut o super afacere - s-a dovedit a fi a doua varianta, ceea ce iti urez si tie.

Sunt curios ce parere o sa ai despre HUD, eu sunt indragostit de el Posted Image .


@born2lose, cateodata este mai bine sa pui raul inainte si sa fii "dezamagit" ca nu s-a intamplat asa decat sa iti pui toate sperantele in ceva si apoi lucrurile sa mearga prost.
Multumesc.
Am renuntat la SUV ca in cea mai mare parte din timp n-as fi avut nevoie de el, asa ca ce rost ar fi avut.

HUD-ul nu ma asteptam sa se vada chiar asa.
Infromatiile se vad cumva in fata masinii.
Am testat doar cu Android Auto si se afiseaza viteza de deplasare, limita de viteza, sageti cu directia in urmatoarea intersectie si numele strazii.

View PostRaySefo, on 06 februarie 2024 - 13:02, said:

Faina masina, eu am avut G30.
Daca iti place sa faci ceva modificari le poti face cu bimmercode, poti sa schimbi o gramada de chestii pe acolo.
Am luat Bimmerlink si un adaptor OBD pentru diagnoza.
Inca n-am reusit sa-l conectez, dar am incercat o singuar data si n-am insistat
Cu Bimmercode n-as vrea sa ma joc inca, dar vedem pe viitor.

View Postflaviuf, on 06 februarie 2024 - 14:17, said:

Cred ca ai facut o afacere foarte buna, sa o stapaniti sanatosi!
Multumesc

View Postmurdar, on 06 februarie 2024 - 15:11, said:

Toti am scos din viteza masina la o viteza x si am observat cum instantaneu si liniar viteza descreste.

Deci coastingul ala e ajutat de un motor electric, oriunde ar fi el amplasat. La MHEV probabil pe cureaua (sau lant) de accesorii si dubleaza ca generator si motor electric.
Simt si un mic boost de acceleratie cand intervine.



Am spalat masina astaz pentru ca era plina de noroi de pe drum.
Am descoperit si o zona pe usa dreapta spate cu vopseaua crapata; n-am vazut-o cand am luat masina pentru ca ploua si era mascata de picaturile de apa.
Daca e rezultatul unei manopere proaste pentru o revopsire, atunci acel eveniment a fost sarit de carvertical pentru ca nu apare.

Am vazut ca ecranele din spate pot fi conectate cu un Chromecast si redat filme pe ele.
O sa incerc sa vad ce iese.
Copiii sunt incantati Posted Image

In ultima poza am adaugat jantele pe care le-as vrea pt cauciucurile de vara.

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   768.83K   155 downloads
  • Attached File  2.jpg   730.15K   141 downloads
  • Attached File  3.jpg   666.79K   140 downloads
  • Attached File  4.jpg   393.41K   163 downloads
  • Attached File  5.jpg   330K   176 downloads
  • Attached File  6.jpg   601.4K   161 downloads

Edited by igor06, 06 February 2024 - 16:15.


#15
murdar

murdar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,862
  • Înscris: 24.05.2020
Vopseaua aia umflata sigur are rugina pe dedesubt. Ia o surubelnita si sparge o bula din aia si verifica. Nu ai ce sa strici mai mult.

#16
born2lose

born2lose

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,784
  • Înscris: 06.09.2004
zona aia umflata pare fix ce ai zis tu - o reparatie prost facuta. oricum, se rezolva cu un pret decent. important e sa fie ok dpdv tehnic    Posted image

#17
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,488
  • Înscris: 18.06.2007
18 e puțin. Minim 19.

În talon nu se mai trec  jantele, doar în carte



#18
FlorinMihai

FlorinMihai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 19.04.2012
Bun venit in club. Sa o stapanesti sanatos, fara incidente!
Seria 5 este o masina exceptionala si eu sunt ferici sa constat asta de 3 ani incoace. Ma bucur ca ai gasit un model care sa te satisfaca.

Cateva sugestii din partea mea:
- jante de 18 sunt varianta optima. Ai anvelope runflat care sunt ceva mai tari (iti recomand sa ramai pe runflat indiferent de sugestiile celor din jur);
- verifica daca ai vreo rechemare in service nefacuta. Stiu ca la motorul acesta au fost niste probleme cu racitorul de gaze;
- discuri, placute, ulei si filtre originale BMW. Orice alt brand, desi va parea optiunea mai logica dpdv economic, va avea durata de viata scurta si poate cauza probleme in utilizare;
- revizia la maxim 15k km. Depinde unde circuli cu ea, dar daca mergi in oras foarte mult, poti face si la 10k km, insa daca stai mult extraurban, 15k este chiar in regula;
- daca esti din Bucuresti, iti recomand o vizita la Dormag. Este un servis specializat BMW, cu oameni chiar priceputi;
- motorina buna, ideal superioara;
- daca e RWD, invata sa respecti asta in trafic si nu vei avea niciodata probleme. Bunul simt combinat cu niste anvelope de calitate te vor duce pe aproape orice drum in sezonul rece.
- nu te zgarci la anvelope. Mergi doar pe branduri premium. Recomandarea mea pentru avelopele de vara este Michelin Pilot Sport 4 runflat. Pilot Sport 5 sunt doar normale, deci nu ti le recomand.
- casco e aproape obligatoriu si din pacate ofertele nu sunt foarte bune. Seria 5 este pe o lista a masinilor cu risc ridicat, inclusiv de furt, motiv pentru care pretul la casco este marisor.

Felicitari pentru alegere! Sigur vei fi foarte satisfacut de masina, daca o intretii corespunzator.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate