Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Unde-i toata lumea?

* * * - - 9 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,907
  • Înscris: 28.12.2006

View PostYoyolaun, on 29 noiembrie 2023 - 17:29, said:

Hey,

Eu eram activ pe aici cu ceva ani in urma. Aveam gura mai mare, ca eram tanar si nelinistit, mi-am luat ban, am zis sorry si acum m-am intors.

Doar ca, e cam pustiu. Unde-i toata lumea?
Ghinion! Daca n-ai fost cuminte sa profiti de momentul acela, acum nu mai e nimeni...sau aproape nimeni. Dar poate reinvie moda, ca la viniluri..

#20
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,092
  • Înscris: 19.01.2004

View PostYoyolaun, on 29 noiembrie 2023 - 21:43, said:

VladimirC. Vad ca mi-a schimbat numele automat in SouzaRocha Posted Image.

Sincer, legat de telefon vs camera mare, orice ai si îți place e bun. Daca esti pasionat de fotografie, chiar si cu telefonul, ai ce întreba pe aria foto. Nu am vrut sa fac discuția asta într-o telefon vs camera. Comunitatea poate sa existe regardless de ce avem in mana.

Regret, nu mi te amintesc. Virsta, probabil.
Aici, pe vremuri, parca se punea mai mult accent pe fotografia in sine; acum zburda pe aici "tehnicienii" pentru care miezul vietii e aparatul pe care il au si pe care il vor schimba cu siguranta peste 1-2 iteratii. Vorba aia, haina il face pe om. Nu asa? Posted Image
Acum e o abundenta de poze "impaiate", care nu spun nimic, dar care sunt facute cu ultimele racnete in materie de combinatie camera+obiectiv.
Se discuta in mod stupid si la nesfirsit daca smarfonul bate sau nu camera foto, ba chiar punctual daca "Canon 350D bate Huawei P60 Pro". Patetic de-a dreptul.
Cindva fotografia era despre moment si lumina, nu despre megapixeli si viteza de focalizare. Acum ...Posted Image
Asa ca multi "din vechi" s-au/ne-am retras, de tot sau macar in expectativa.

Edited by Taxon, 30 November 2023 - 12:52.


#21
Yoyolaun

Yoyolaun

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 27.07.2020
Primul-click tutoriale, mă înțelegeam cu CF :-). Îmi aduc aminte de tine!

Cred ca gear-heads au existat întotdeauna, dar acum unii oameni vor să-și justifice deep inside them achizițiile foto, si se simt deranjați ca IQ-ul de la iPhone bate in 0.1 ms ce fac ei post in 1 ora.

Dar sincer, nu știu ce contează, după cum am spus, sculele se schimba, important e să-ți placa fotografia. Eu făceam pe film, 35 mm si format mediu, developam in baie acum câțiva ani. Am făcut poze in cutia cu chibrit si mi-am făcut camere de carton. Aveam colecție de Lomo si 5 Holga-uri. Am făcut o pauza de câțiva ani, din cauza unor chestii personale, dar într-o zi m-a lovit iar. Am vândut tot ce aveam pe film si darkroomu, si m-am întors la digital.

Dar acu frec un Z6ii si uneori fac poze cu iPhone-ul, ca îl am cu mine. Mă cam reprofilez pe video, dar nu renunț la foto. Sunt mediumuri si unelte, cu care faci ceva, si dacă-ți place făcutul si ești pasionat de el, in cazul nostru fotografia, atunci poți fi parte din comunitate.

Eu nu vreau sa gatekeep fotografia. Sunt mai flexibil acum (sincer) si daca cineva e pasionate de poze, si face, si vrea sa facă mai bine, indiferent că-s porumbei care zboară alb negru sau pisica pozata de sus, o sa învețe si progreseze. Sau măcar se bucura de un hobby.

Vad cum telefoanele au făcut mulți fotografi si camere redundante. Nu vreau sa discut, chiar daca greșesc, presupunem ca am dreptate. Dar nu contează. Ca daca ești pasionat de fotografie, o sa fii indiferent de scule. Dar poate mulți sunt pasionați de scule, mai putine de apasatu butonul. Si chiar așa, poți învață despre tehnologia din smartphone-uri, care e un pic mindblowing ce poate sa facă cu un senzor cât o unghie. Ete, e cursu asta foarte bun pentru ăștia tehnici.

#22
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017

View PostYoyolaun, on 29 noiembrie 2023 - 18:59, said:

Multumesc,

De fapt mă interesează comunitatea foto. Dar înțeleg ca si forumurile in general, nu mai sunt prea popular. RIP Dpreview. Mă gândeam ca s-au mutat prin alte părți.

Plus fotografia ca hobby cu aparate mari si discutat despre lucruri foarte tehnice, a scăzut si ea. Nikon îsi tot reprofilează afacerea de aparate pe alte linii de produse.

Oricum, sunt aici acum, totul e bine :-D.
Dpreview n-a murit, chiar daca a fost foarte apropape. Multi useri activi pe forumul de acolo, impreuna cu o parte din staf au infiintat un alt forum (DPReviewed) pe care sa continue activitatea. Intre timp, firma care a cumparat firma mama care sustine Dpreview a decis sa lase forumul in viata si foarte multi useri s-au intors, activitatea continua ca si inainte de "incident". Asta referitor la Dpreview daca tot ai adus vorba.

Problema e generalizata. Interesul pentru aparatura foto "clasica" a scazut dramatic pe plan mondial, calitatea fotografiilor facute cu telefoanele mobile a atins un nivel impresionant, lumea prefera sa care intr-un buzunar un telefon da cateva sute de grame in loc de genti foto cu kilograme de "jucarii".

Acum oricine poate sa faca poze "bune" ("bune" la nivelul care ii intereseaza), nu prea mai intereseaza pe multi sa vada ce si cum fac altii daca nu "iese" nimic.Posted Image

De ex. mai intru pe un forum foto care a fost top mondial pe nisa respectiva si de obicei sunt singurul membru activ prezent, plus inca cativa "vizitatori" care urmaresc cate un post nou care apare la intervale de minim cateva zile.Posted Image

Banuiesc cine esti si ma bucur ca ai revenit.Posted Image

Edited by Ramuran, 30 November 2023 - 15:52.


#23
StefanSC

StefanSC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 02.07.2011

View PostYoyolaun, on 29 noiembrie 2023 - 17:29, said:

Doar ca, e cam pustiu. Unde-i toata lumea? Au omorat telefoanele forumul foto, sau forumul foto nu mai e prea popular?

Sincer, era un loc cu energie si fun, chiar daca uneori drama.

Asta s-a intamplat:
Attached File  cipa-1999-2020.jpg   155.12K   31 downloads

Fotografia a avut un moment de maxima popularitate si apoi a revenit la normal.

Si acest normal inseamna insuficienti fotografi sa tina in viata un forum foto generalist.

#24
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,907
  • Înscris: 28.12.2006
Peste graficul ala trebuie suprapus graficul cu  vanzarea de camere digitale din telefoane...si analizat totusi dece interesul a scazut dupa un boom din perioada 2005-2010.

Edited by crokodilu, 30 November 2023 - 18:49.


#25
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,410
  • Înscris: 17.10.2018
Eu am aparat foto mic de acela.Cum cine mai cumpara? Cui ii place sa faca poze multe.Vorba aia cu telefonul daca te dtine 5-6 h bateria e mult :D
Mi se pare mai frumos cu camera foto clasica.
Altii au mai plecat, au venit altii noi.Lumea vine si pleaca ca la teatru,asa e viata.

#26
Ramuran

Ramuran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,790
  • Înscris: 16.01.2017

View Postcrokodilu, on 30 noiembrie 2023 - 18:49, said:

Peste graficul ala trebuie suprapus graficul cu  vanzarea de camere digitale din telefoane...si analizat totusi dece interesul a scazut dupa un boom din perioada 2005-2010.

Boom-ul practic a aparut prin 2002 cand au fost lansate pe piata primele camere digitale capabile sa scoata poze la nivel profesional si la preturi accesibile. Pe atunci toti cei interesati aveau camere foto pe film care ofereau tot ce aveau nevoie.

Boom-ul a constat in trecerea in masa de pe film pe digital. In 2012 deja cam toti aveau camere digitale care sa le satisfaca nevoile. Prin 2016 deja a fost atins necesarul si pentru "pretentiosi". Cererea a fost alimenta practic de cei cu "fitze" care se agita pentru orice imbunatatire de calitate, chiar si minora la zgomot, AF si alte maruntisuri.

De cativa ani cresc doar preturile, fara salturi semnificative de performanta la aparatele situate in zona accesibila de preturi.

Acum nici macar informatie nu mai trebuie cautata pe forumuri, practic e plin netul pana la refuz de informatie despre orice, cu mici exceptii.

#27
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,907
  • Înscris: 28.12.2006
Discutiile tehnice fac trafic si aduc deliciul, dar mai importanta mi s-a parut zona de "Critica foto".

Edited by crokodilu, 30 November 2023 - 22:10.


#28
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,243
  • Înscris: 24.02.2007

View PostTaxon, on 30 noiembrie 2023 - 12:39, said:

Aici, pe vremuri, parca se punea mai mult accent pe fotografia in sine; acum zburda pe aici "tehnicienii" pentru care miezul vietii e aparatul pe care il au

Pe vremuri umplea *** aria cu cifre si teorii, dar n-am vazut pana acum vreodata o singura poza din partea sa.

#29
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004

View PostRamuran, on 30 noiembrie 2023 - 21:58, said:

Boom-ul practic a aparut prin 2002 cand au fost lansate pe piata primele camere digitale capabile sa scoata poze la nivel profesional si la preturi accesibile. Pe atunci toti cei interesati aveau camere foto pe film care ofereau tot ce aveau nevoie.

Boom-ul a constat in trecerea in masa de pe film pe digital. In 2012 deja cam toti aveau camere digitale care sa le satisfaca nevoile. Prin 2016 deja a fost atins necesarul si pentru "pretentiosi". Cererea a fost alimenta practic de cei cu "fitze" care se agita pentru orice imbunatatire de calitate, chiar si minora la zgomot, AF si alte maruntisuri.

De cativa ani cresc doar preturile, fara salturi semnificative de performanta la aparatele situate in zona accesibila de preturi.

Acum nici macar informatie nu mai trebuie cautata pe forumuri, practic e plin netul pana la refuz de informatie despre orice, cu mici exceptii.

Pentru profi o fi fost bune alea din 2002, la fel şi pentru utilizatorul obişnuit nepretenţios. În materie de aparate foto digitale (cameră pentru mine e aia de doar filmează sau cea de la telefonul mobil), cele neprofi au ajuns mai târziu să se compare cu cele pe film neprofi, cam prin 2004-2005.
Eu am făcut pe film până destul de târziu şi mai fac ocazional, deşi pentru rapiditate, prefer digitalul. Din păcate laburile de film din România, cel puţin la prcoesuş color C41 nu stau bine, aşa că ies granulaţii şi alte chestii. Dar dacă nu făceam pe film, unele amintiri erau pierdute azi.
Nu mai prea postez pe aici că nu mai sunt oamenii interesaţi de chestii retro. Mă înscrisesem pe un forum numit photorio şi ar trebui să-mi reactivez contul de acolo.

#30
Yoyolaun

Yoyolaun

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 27.07.2020

View Postdjl, on 02 decembrie 2023 - 13:09, said:



Pentru profi o fi fost bune alea din 2002, la fel și pentru utilizatorul obișnuit nepretențios. În materie de aparate foto digitale (cameră pentru mine e aia de doar filmează sau cea de la telefonul mobil), cele neprofi au ajuns mai târziu să se compare cu cele pe film neprofi, cam prin 2004-2005.
Eu am făcut pe film până destul de târziu și mai fac ocazional, deși pentru rapiditate, prefer digitalul. Din păcate laburile de film din România, cel puțin la prcoesuș color C41 nu stau bine, așa că ies granulații și alte chestii. Dar dacă nu făceam pe film, unele amintiri erau pierdute azi.
Nu mai prea postez pe aici că nu mai sunt oamenii interesați de chestii retro. Mă înscrisesem pe un forum numit photorio și ar trebui să-mi reactivez contul de acolo.

Desi offtopic, sunt curios cum compari tu o camera digiata cu una pe film?


#31
cata32

cata32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 29.04.2008

View PostAdm, on 29 noiembrie 2023 - 17:34, said:

“Lumea” de acum 10-15-20 de ani s-a maturizat, are familie, munca, rate, copii.
Nu mai are timp de stat pe forum.
Are insa timp de whatsapp, Instagram, Facebook etc
Userii au fost goniți de atitudinea execrabilă a unor moderatori de pe arie, precum și a unor useri veșnic generatori de flame protejați de unii dintre acei moderatori. Ăsta este adevăratul motiv. Și e valabil și pentru alte arii, nu doar cea foto. Este o constatare, nu un reproș.

#32
Yoyolaun

Yoyolaun

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 172
  • Înscris: 27.07.2020
Mie mi se pare ciudat ca tot trebuie sa am posturi aprobate si sunt restrictionat pana ajung la nu stiu cate, dar pe discorduri de 1000 ori mai mare ca Softpedia dupa 3 minute sunt membru activ si nerestrictionat si more or less Reddit ariile foto nu au restrictii. Adica, nu ma deranjeaza personal, dar ma gandesc daca nu-i un pic unfriendly pentru noi veniti pe aici, desi probabil protejeaza forumul de spam intr-un mod manual.

Dar lumea se plange de moderatori de cand a aparut internetul, si nu poti sa-i faci pe toti fericiti, asa ca nu stiu cat de mult motiv e asta

#33
cata32

cata32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 29.04.2008
Pentru că deși sunt măsurile astea restrictive, userii recalcitranți își fac conturi noi și continuă cu atitudinea necorespunzătoare, dar uneori justificată în disputa lor cu moderatorii sau userii protejați sau tolerați de unii moderatori.
Pe aria asta, cei pasionați de fotografie sunt de obicei oameni cu bun simț și pleacă și își văd de treaba lor, nu stau să continue într-un veșnic conflict. De-aia au plecat mulți, s-au lipsit.
Am văzut mai sus teoriile cum că a scăzut interesul pentru domeniul foto. Nu achiesez la treaba asta, chiar deloc. Se poate supăra pe mine oricine, aria asta a fost administrată slab. Ăsta e motivul pentru care nu are succes.

Edited by cata32, 06 December 2023 - 09:42.


#34
crokodilu

crokodilu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,907
  • Înscris: 28.12.2006
Mai concret ce anume deranjeaza/a deranjat? Oameni sunt si userii si adminii, nu e nimeni perfect..

#35
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,633
  • Înscris: 07.02.2003

View PostYoyolaun, on 05 decembrie 2023 - 11:39, said:

Mie mi se pare ciudat ca tot trebuie sa am posturi aprobate si sunt restrictionat pana ajung la nu stiu cate
Lasa ca aia e foarte bine, s-au blocat astfel clonele si spammerii de pe poiana & stuff... in rest sa nu comparam servere individuale de messenger cu un forum... chestii diametral opuse.

Edited by andreic, 07 December 2023 - 00:23.


#36
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,243
  • Înscris: 24.02.2007

View Postcata32, on 06 decembrie 2023 - 09:40, said:

De-aia au plecat mulți, s-au lipsit.

Multi au plecat cand s-au oprit concursurile pe bani.

View Postcata32, on 06 decembrie 2023 - 09:40, said:

Am văzut mai sus teoriile cum că a scăzut interesul pentru domeniul foto

A scazut interesul pentru critica foto. Ca incepator, de ce sa pui o poza aici sa-ti fie desfiintata cand poti primi 100 de likes pe facebook/instagram?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate