Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 

Pensiile speciale - de la 60+ ani?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
bettrik

bettrik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 214
  • Înscris: 21.04.2009
Toti cei care primesc pensie speciala (a unora se numeste -de serviciu dar norodului nu-i pasa, deci tot speciala) nu au toate drepturile de care beneficiaza cetatenii nespeciali. cateva exemple sunt" majoritatea nu au dreptul sa detina firme ceea ce inseamna ca nu au posibilitatea de a isi creste venitul asa cum are restul romanului, asadar il despagubeste statul pentru ca ii ia dreptul asta. Altii precum pompierii, politistii, militarii pe langa cea de mai sus mai trebuie sa fie si disponibili aproape permanent pentru serviciu - iarasi, statul ii ia niste drepturi si normal ca trebuie sa-i ofere o alternativa.

Singurul lucru pe care nu-l inteleg este de ce pensiile acestea speciale, nu se acorda la 60+ ani, atunci cand iese toata lumea la pensie. Oricare dintre specialii de mai sus se pot descurca pe piata muncii si dupa 40 de ani.

View Postn-amname, on 26 noiembrie 2023 - 21:53, said:

Asta inseamna ca medicii de pe ambulanta, politistii, jandarmii, pompierii, militarii vor iesi la pensie la 60+ de ani? Ba, nu stiu de altii, eu nu zic sa le dea pensii pentru care nici n-au contribuit, dar in caz de Doamne fereste, parca n-as vrea ca aia care "ne salveaza" sa fie niste bosorogi sau babe cu trei hernii, ochelari funduri de borcan si reumatism.
Ar putea fi angajati la stat pana la 40 de ani, dupa aia sa intre pe piata muncii pentru care sunt apti fizic, precum ceilalti muritori.

Quote

Repet, asta nu inseamna ca sunt de acord ca unii sa primeasca pensii uriase, pentru care n-au cotizat.
Un loc bun de taiat la pensii speciale si pensionat la 60+ sunt parlamentarii, judecatorii, procurorii, generalii cu 30 de stele si zero zile pe front. Oricum, la drept vorbind, ei nu fac nimic productiv.

Asa cum am spus mai sus, si acestia au niste drepturi taiate si trebuie despagubiti cumva pentru asta. Cat despre productivitate, cred ca ai ramane surprins de cum ar arata lumea fara ei.

Edited by bettrik, 26 November 2023 - 22:06.


#20
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,968
  • Înscris: 03.12.2005

View Postraducut123, on 26 noiembrie 2023 - 21:34, said:

domnule sebulbus, cas -ul bugetarilor e tot din banii prostilor....si dvs tot bugetar?

Asta e simptom de neuron singuratic. Statul si orice angajator din tara si/sau de pe lumea asta are ca si cheltuiala cu un salariat salariul brut. De fapt, ala numit salariu total, ca mai sunt niste cheltuieli inca ramase in sarcina angajatorului.
Din el se retin toate contributiile reglementate prin lege. Singurii scutiti de ceva pe la noi au fost IT-istii integral pana de curand si partial acum de impozitul pe venit.

ps: Desigur. Acum mergi la culcare ca maine ai de alergat ca sa-mi platesti salariul. Wink wink nudge nudge.

#21
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Care este legatura dintre pensie, varsta si capacitatea de munca? Potrivit legii pensia este rezultatul unui contract intre parti, lucrezi atatia ani, contribui atata, primesti atata. Cunosc multe persoane care au iesit la pensie dar continua sa munceasca, atat in sistemul public, cat si privat. Daca in lege ar fi introdusa DATA INCEPERII PLATII acelei pensii, contractul ar fi altul, dar nu schimbi regulile in timpul jocului.

Altfel, citez dintr-un material prezentat in Congresul SUA, Military Retirement: Background and Recent Developments. Si incepe asa: The military retirement system is a government-funded, noncontributory... Iar ceva mai incolo scrie: Active component personnel are eligible for retirement after completing 20 years of service. Reserve personnel are eligible after 20 years of creditable service based on a points system, but do not typically begin to draw retirement pay until age 60. Finally, those with a disability retirement do not need to have served 20 years to be eligible for retired pay; however, they must have been found unqualified for further service due to a permanent, stable disability. In 2020 americanii plateau $57.8 billion pentru aproximativ 2 milioane pensionari militari (adica o pensie medie de cam 2.400 $ pe luna). Iar veteranii sunt respectati in US si daca au fost in Iraq, Afganistan ori intr-o baza din Alaska sau Japonia, poate chiar membri ai US Army Band, Marine Band sau Air Force Band.

View Postadip1962, on 26 noiembrie 2023 - 18:56, said:

In primul rand nicaieri in lume nu exista pensii speciale.
Gresit, ai Google la dispozitie, te poti informa. In afara de Suedia, toate tarile membre UE au pensii socotite speciale, adica nu sunt pe sistem contributiv.
https://panorama.ro/...iale-in-europa/

View Postflorianos, on 26 noiembrie 2023 - 19:51, said:

"60% din cei cu pensii speciale nu au avut contributii la bugetul de pensii" spunea acum cateva zile la o televiziune de stiri.
Si aici este valabil Google, este vorba de magistrati proveniti din avocati (ei contribuie la propria casa de pensii), care la sfarsit de cariera ii apuca pasiunea de a fi judecatori sau procurori, intra in sistem, activeaza cateva luni, un an (deci nu sunt chiar cu zero contributii...), si cer trecerea la pensie. Asta pentru ca legea le permite asimilarea stagiilor cat au lucrat in domeniul juridic, sau, de ce nu, si anii de mandat ca parlamentar...

View PostMareleIntelept, on 26 noiembrie 2023 - 20:12, said:

Io i-as impusca.
Schimba-ti nick-ul...

View Postraducut123, on 26 noiembrie 2023 - 20:41, said:

Ia spuneti-mi si mie cu cat a contribuit un bugetar la fondul de pensii?CAS-ul ala nu-i tot din banii prostilor?Pai atunci de ce plm sa ia pensii speciale?Ei ies la pensie tineri , cu fata fara riduri, odihniti maxim, ca orice bugetar!!!Nu au grija zilei de maine, ba din contra....
Cred ca esti confuz sau nu ai inteles despre ce este vorba. Ce treaba are bugetul de asigurari sociale cu pensiile socotite speciale? Ca din el toata lumea primeste cu cat a contribuit, nimeni nu este mai mult sau mai putin prost. Si judecatorii primesc o pensie contributiva potrivit CAS-ului platit pentru anii de munca. A, ca in cazul lor prin Legea nr. 303/2022 diferenta pana la pensia de serviciu se suplimenteaza cu bani de la bugetul de stat, este alta problema.  
Si apropo, de unde concluzia aia cum ca ORICE bugetar iese la pensie fara riduri si odihnit la maxim?

#22
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,968
  • Înscris: 03.12.2005
Foaie verde loboda. Magistratii judeca, activeaza si se pensioneaza dupa legile emise de Parlament. Acum ghici cine activeaza in parlament si cine i-a trimis acolo.

Daca mai e vreunu' odihnit: da, sunt si magistrat azi. Daca mai adun 2-3 meserii va trebui sa ma tund la zero.

#23
richi_e

richi_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,930
  • Înscris: 02.02.2007
@ initiator: uite un pont: in fiecare an se scot la concurs poturi in politie, jandarmerie, penitenciare. Unele cu calificari specifice, umele generice/ generale! Poti sa candidezi. Chiar daca unele sunt aranjate, daca inveti si arati la examen ca sti meserie, esti angajat! Apoi, dupa 2-3 ani, revii si ne spui parerea ta! As fi curios cum va evolua..

#24
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,519
  • Înscris: 02.09.2006

View Postsebulbus, on 26 noiembrie 2023 - 21:25, said:

In unele situatii sunt complet justificate. Altfel, va invit sa contemplati ideea unui pompier de 65 de ani. Sau a unui ambulantier. Exemple limitate, dar sunt o groaza de meserii care uzeaza mintea si corpul omenesc.



Cu procentul stabilit prin lege, ca orice salariat. Iti da cu virgula?
   poate foarte bine sa invirta hirtii in birou, sa lucreze ca magaziner, servicii de intretinere, inspectori pe teren, sint o gramada de activitati unde presteaza tineri care ies la pensie tot tineri!
Plus ca nu veni cu intoxicari de doi bani! de la virsta la care ies respectivii la pensie pina la 65 de ani mai e o viata de munca pentru altii!

View PostRaimondMacelaru, on 26 noiembrie 2023 - 21:37, said:

Aici e la mintea gainii. Statul e angajator, statul plateste CAS. Ai vrea sa nu primesti pensie daca lucrezi la stat? Nu toti bugetarii au pensii astronomice, unii ies cu 2500 lei pensie la aceeasi varsta ca la privat.
Aiurea! doar daca a stat 20-25 de ani in pensie de boala!

View Postn-amname, on 26 noiembrie 2023 - 21:53, said:

Asta inseamna ca medicii de pe ambulanta, politistii, jandarmii, pompierii, militarii vor iesi la pensie la 60+ de ani? Ba, nu stiu de altii, eu nu zic sa le dea pensii pentru care nici n-au contribuit, dar in caz de Doamne fereste, parca n-as vrea ca aia care "ne salveaza" sa fie niste bosorogi sau babe cu trei hernii, ochelari funduri de borcan si reumatism. Repet, asta nu inseamna ca sunt de acord ca unii sa primeasca pensii uriase, pentru care n-au cotizat.
Un loc bun de taiat la pensii speciale si pensionat la 60+ sunt parlamentarii, judecatorii, procurorii, generalii cu 30 de stele si zero zile pe front. Oricum, la drept vorbind, ei nu fac nimic productiv.
de ce, dupa 45 de ani nu mai pot juca table?

View Postbettrik, on 26 noiembrie 2023 - 22:05, said:

Toti cei care primesc pensie speciala (a unora se numeste -de serviciu dar norodului nu-i pasa, deci tot speciala) nu au toate drepturile de care beneficiaza cetatenii nespeciali. cateva exemple sunt" majoritatea nu au dreptul sa detina firme ceea ce inseamna ca nu au posibilitatea de a isi creste venitul asa cum are restul romanului, asadar il despagubeste statul pentru ca ii ia dreptul asta. Altii precum pompierii, politistii, militarii pe langa cea de mai sus mai trebuie sa fie si disponibili aproape permanent pentru serviciu - iarasi, statul ii ia niste drepturi si normal ca trebuie sa-i ofere o alternativa.
.........................
  prostii! pentru asta primesc salarii astronomice, sporuri peste sporuri, tot felul de drepturi, concedii de neimaginat pentru unul care munceste, etc...
Ar trebui sa fie de ajuns!

View Postclaudiu1, on 26 noiembrie 2023 - 22:56, said:

Care este legatura dintre pensie, varsta si capacitatea de munca? Potrivit legii pensia este rezultatul unui contract intre parti, lucrezi atatia ani, contribui atata, primesti atata. Cunosc multe persoane care au iesit la pensie dar continua sa munceasca, atat in sistemul public, cat si privat. Daca in lege ar fi introdusa DATA INCEPERII PLATII acelei pensii, contractul ar fi altul, dar nu schimbi regulile in timpul jocului.

Altfel, citez dintr-un material prezentat in Congresul SUA, Military Retirement: Background and Recent Developments. Si incepe asa: The military retirement system is a government-funded, noncontributory... Iar ceva mai incolo scrie: Active component personnel are eligible for retirement after completing 20 years of service. Reserve personnel are eligible after 20 years of creditable service based on a points system, but do not typically begin to draw retirement pay until age 60. Finally, those with a disability retirement do not need to have served 20 years to be eligible for retired pay; however, they must have been found unqualified for further service due to a permanent, stable disability. In 2020 americanii plateau $57.8 billion pentru aproximativ 2 milioane pensionari militari (adica o pensie medie de cam 2.400 $ pe luna). Iar veteranii sunt respectati in US si daca au fost in Iraq, Afganistan ori intr-o baza din Alaska sau Japonia, poate chiar membri ai US Army Band, Marine Band sau Air Force Band.
.......................
putem echivala cam cu aceeasi suma in lei la noi. pai 2-3000 de lei nu ia nici macar un sergent, ii batem la cur pe americani la capitolul asta!

P.S. prost exemplu ai ales, nu e in favoarea ta!

#25
N3mesis

N3mesis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,801
  • Înscris: 16.05.2010

View Postsebulbus, on 26 noiembrie 2023 - 21:25, said:

Altfel, va invit sa contemplati ideea unui pompier de 65 de ani.
Sunt si posturi de birou la pompieri. Nu insemna ca trebuie pensionati.

View Postsebulbus, on 26 noiembrie 2023 - 21:25, said:

dar sunt o groaza de meserii care uzeaza mintea si corpul omenesc.
Sigur, dar marea lor majoritate ies la 65 la pensie. Nu ca "specialii".

View Postrichi_e, on 26 noiembrie 2023 - 23:36, said:

Chiar daca unele sunt aranjate, daca inveti si arati la examen ca sti meserie, esti angajat!
Esti pe dreacu. Chiar saptamana trecuta discutam cu un cunoscut despre asta. La un moment dat lucra la stat si il bateau la cap sefii sa participe la examenul pentru un post superior. Omul nu avea chef, nu avea timp de pierdut. Pana la urma, la insistentele superiorilor a invatat, dar in sala de examen erau numai pilosi, fata lui ... , baiatul lui... nora lui.... El era de umplutura, ca sa nu bata la ochi se pare. Dupa un timp s-a intalnit cu cineva din comisia de examinare si i-a zis ca el a avut cele mai bune rezultate. Crezi ca a prins postul? Esti naiv. Era aranjat de la inceput.

#26
Marincos

Marincos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 03.01.2023
Numai la noi în România sunt pensii dastea speciale. Nu e normal

#27
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,968
  • Înscris: 03.12.2005

View PostN3mesis, on 27 noiembrie 2023 - 06:38, said:


Sunt si posturi de birou la pompieri. Nu insemna ca trebuie pensionati.

Asta in lumea voastra imaginara unde nu se intreaba nimeni daca un om care a lucrat jde ani alt aspect total diferit al unei meserii e pregatit, potrivit sau macar se descurca sa faca ceva complet nou. Si unde nu va fi acuzat de alt parerolog ca e inapt.
Trecand peste faptul ca se schimba total atractivitatea meseriilor cand tot ce iti promite statul e ca, dupa ce iti ia cei mai productivi ani in beneficiul sau, iti va oferi un alt loc de munca pentru care trebuie sa incepi sa faci trecerea cand oamenii au obiceiul sa inceapa sa uite, nu sa invete.

#28
N3mesis

N3mesis

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,801
  • Înscris: 16.05.2010

View Postsebulbus, on 27 noiembrie 2023 - 07:38, said:

Asta in lumea voastra imaginara unde nu se intreaba nimeni daca un om care a lucrat jde ani alt aspect total diferit al unei meserii e pregatit, potrivit sau macar se descurca sa faca ceva complet nou. Si unde nu va fi acuzat de alt parerolog ca e inapt.
Aaa, deci cel care a lucrat in constructii cu spatele este potrivit sa faca ceva nou, dar bugetachele care a frecat menta o viata intreaga nu poate. Bah, nu iti e asa, un pic de rusine sa sustii cretinatatea asta? Agricultorul trebuie sa lucreze pana crapa, constructorul pana moare pe santier, electricianul trebuie sa se suie pe stalpi deinalta tensiune la 70 de ani, dar bugetarul nuuu, ca el nu poate. El trebuie sa iasa la pensie la 45 de ani.

#29
Marincos

Marincos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 03.01.2023

View PostN3mesis, on 27 noiembrie 2023 - 06:38, said:


Sunt si posturi de birou la pompieri. Nu insemna ca trebuie pensionati.


Sigur, dar marea lor majoritate ies la 65 la pensie. Nu ca "specialii".


Esti pe dreacu. Chiar saptamana trecuta discutam cu un cunoscut despre asta. La un moment dat lucra la stat si il bateau la cap sefii sa participe la examenul pentru un post superior. Omul nu avea chef, nu avea timp de pierdut. Pana la urma, la insistentele superiorilor a invatat, dar in sala de examen erau numai pilosi, fata lui ... , baiatul lui... nora lui.... El era de umplutura, ca sa nu bata la ochi se pare. Dupa un timp s-a intalnit cu cineva din comisia de examinare si i-a zis ca el a avut cele mai bune rezultate. Crezi ca a prins postul? Esti naiv. Era aranjat de la inceput.
Toate sunt aranjate

#30
gear

gear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 12.09.2005

View Postsebulbus, on 26 noiembrie 2023 - 21:25, said:

In unele situatii sunt complet justificate. Altfel, va invit sa contemplati ideea unui pompier de 65 de ani. Sau a unui ambulantier. Exemple limitate, dar sunt o groaza de meserii care uzeaza mintea si corpul omenesc.



Te invit si eu sa contemplezi un tinerel de 65 de ani, catarat pe un stalp de inalta tensiune, in mijlocul iernii, cand se chinuie sa restabileasca reteau electrica ca sa poata functiona institutiile pline de speciali.

#31
andreistamate

andreistamate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 07.01.2016
Să se desființeze toate

#32
gear

gear

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 12.09.2005

View Postbettrik, on 26 noiembrie 2023 - 22:05, said:

Toti cei care primesc pensie speciala (a unora se numeste -de serviciu dar norodului nu-i pasa, deci tot speciala) nu au toate drepturile de care beneficiaza cetatenii nespeciali. cateva exemple sunt" majoritatea nu au dreptul sa detina firme ceea ce inseamna ca nu au posibilitatea de a isi creste venitul asa cum are restul romanului, asadar il despagubeste statul pentru ca ii ia dreptul asta. Altii precum pompierii, politistii, militarii pe langa cea de mai sus mai trebuie sa fie si disponibili aproape permanent pentru serviciu - iarasi, statul ii ia niste drepturi si normal ca trebuie sa-i ofere o alternativa.

Singurul lucru pe care nu-l inteleg este de ce pensiile acestea speciale, nu se acorda la 60+ ani, atunci cand iese toata lumea la pensie. Oricare dintre specialii de mai sus se pot descurca pe piata muncii si dupa 40 de ani.


Ar putea fi angajati la stat pana la 40 de ani, dupa aia sa intre pe piata muncii pentru care sunt apti fizic, precum ceilalti muritori.



Asa cum am spus mai sus, si acestia au niste drepturi taiate si trebuie despagubiti cumva pentru asta. Cat despre productivitate, cred ca ai ramane surprins de cum ar arata lumea fara ei.

Singurul mod corect de a despagubi este prin salariu.  La fel ca in privat.
Postezi un job sa zicem de sofer de TIR, oferi 1000 euro. Ce faci daca nu se prezinta nimeni??? Le oferi pensii speciale si tot felul de bonusuri? Nu faci asta, cresti salariul oferit pana cand gasesti angajati. Cand e bataie pe joburile oferite de tine, e clar ca oferi mult peste media pietei. Asta se intampla acum la joburile de la stat, ofera mult peste ce ofera privatul pentru un angajat. Nu o sa auzi de spaga pentru un job la privat, la fel cum rar o sa auzi de job la stat fara spaga.

Tu zici ca ei sunt privati de anumite drepturi, de exemplu sa isi faca firma. Gresit, pot sa isi fac o firma in orice moment, isi dau demisia din postul caldut si fuga la Registrul Comertului.

Exemplul cu soferul de TIR, el nu este privat de dreptul de a sta in fiecare seara cu familia lui???? Primeste pensie speciala pentru asta?

Exemplele pot continua la nesfarsit.

Edited by gear, 27 November 2023 - 08:21.


#33
andreistamate

andreistamate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 07.01.2016
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în noiembrie 2023, de 10.628, mai mult cu 187 comparativ cu luna anterioară, majoritatea (5.407) fiind beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor și judecătorilor, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

În cazul beneficiarilor Legii 303/2004 s-a înregistrat și cea mai mare pensie medie de serviciu, de 22.180 lei, din care 19.960 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 5.645 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, informează Agerpres.

Parcă ziceau că le desființează!!!!!!!!!!!

#34
Raz0rblade

Raz0rblade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 18.08.2021

View Postflorianos, on 26 noiembrie 2023 - 19:51, said:

"60% din cei cu pensii speciale nu au avut contributii la bugetul de pensii" spunea acum cateva zile la o televiziune de stiri.
Cand asculti la televiziuni de kkt, primesti informatii de kkt. Bugetul de pensii al MApN - de care se leaga gratis o gramada de gîgă-prostu' - este separat de cel al pensiilor de stat. Militarul nu ia pensii din ala de stat, civilul nu vede existenta aluia al MApN. Ca nu vede gîgâ în el, nu inseamna ca nu exista. Si da, bugetul asta al pensiilor de serviciu e plagiat de ploștițele jegoase și ordinare care sunt magistratii si judecătorii, care și-au dat singuri pensii speciale, asmuțind restul populației asupra militarilor. Vezi clasicul hoțul striga hoțul... Mai nou
Pensii speciale??? Eu m-aș ingrijora de nemernicii care iși trag o boala imaginara pe la 40-41-42 de ani și ies cu o pensie doar cu putin mai mica decat una completa, pe motiv de moațe pe creier. NU toti au probleme medicale, multi au probleme cu faptul ca trebuie sa munceasca, in general

#35
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,625
  • Înscris: 15.06.2007

View Postraducut123, on 26 noiembrie 2023 - 20:41, said:

Ia spuneti-mi si mie cu cat a contribuit un bugetar la fondul de pensii?CAS-ul ala nu-i tot din banii prostilor?Pai atunci de ce plm sa ia pensii speciale?Ei ies la pensie tineri , cu fata fara riduri, odihniti maxim, ca orice bugetar!!!Nu au grija zilei de maine, ba din contra....
partea picanta stii care e? Ca unii bugetari sunt mai bugetari decat altii. Si ca functiile se "mostenesc" sau se lasa mostenire.  Adica gen, nu te faci tu bugetar  ca asa ai ambitia. Trebuie sa te nimeresti sa fi ginerele cuiva, sa nasesti in stanga si dreapta,  chestii, exact ca in mafie.

#36
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,710
  • Înscris: 09.05.2008

View PostMareleIntelept, on 26 noiembrie 2023 - 20:12, said:

Io i-as impusca.
Big like!
Topic closed!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate