Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tuica neintoarsa
Last Updated: Oct 24 2023 17:42, Started by
Shinji
, Oct 23 2023 14:21
·
8
#19
Posted 23 October 2023 - 15:12
Erau niste reclame inainte, pe vremea comunistilor:
Daca bei tuica de pruna, Orice baba iti pare buna. Daca bei tuica intoarsa, P...a iti va fi noduroasa. |
#20
Posted 23 October 2023 - 15:41
Alea erau niste vorbe din popor, in niciun caz reclame.
|
#21
Posted 23 October 2023 - 15:54
#22
Posted 23 October 2023 - 16:05
Shinji, on 23 octombrie 2023 - 14:21, said:
Am primit cadou de la o cunostiinta o sticla de tuica de casa si mi-a zis ca ar fi "neintoarsa". Nu stiu exact ce inseamna asta, dar parca tin minte ca genul asta de tuica are un grad de toxicitate mai mare decat cele intoarse. E periculos sa o incerc sau sunt eu paranoic? Dacă ai dubii, dă-o și tu cadou la careva... |
#23
Posted 23 October 2023 - 17:12
Aia in Ardeal se cheama suzlă adica materia prima din care se face tuica.
|
#24
Posted 23 October 2023 - 17:18
Daca-i la prima mana, neintoarsa, este mai slaba, dar mai aromata. Cand oferi ceva, cadou, sa te tina minte primitorul, adaugi si un superlativ, de genul: de la mama ei, de ti se intoarce basca in cap, neintoarsa, etc. Deci cred ca ti-a oferit ceva bun.
|
#25
Posted 23 October 2023 - 18:05
Asta-i tuica de pufoaica... buna cand iti vin neamurile sau o termini pe ailalta.
|
#26
Posted 23 October 2023 - 19:25
[ https://static.wixstatic.com/media/e6fd3b_11d056f3286e4f3fb94739d0a007b18d~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1225,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e6fd3b_11d056f3286e4f3fb94739d0a007b18d~mv2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Daca tuica are 37*C este buna de consumat. |
#27
Posted 23 October 2023 - 22:13
La 37 de grade nici de frectie nu-i buna, da de consumat...
|
#28
Posted 23 October 2023 - 23:11
Depinde cum a ajuns la 37 gr. Toate bauturile care se gasesc in comert, cu grad alcoolic scazut sa zicem 25-40 gr sunt fapt distilate cu multe grade alcoolice diluate, unele dintre ele chiar si din alcool etilic rafinat. Si unii producatori individuali carora nu le plac tariile puternice dilueaza tuica. Eu am baut de prin zona de munte a Banatului tuica distilata o singura data (neintoarsa), la 40 gr. , foarte buna (eu fiind dintr-o zona in care tuica insemna minim 50 gr). E adevarat tuica distilata o singura data insemna mai multe impuritati, dar daca sursa a fost de calitate, distilatul chiar neintors poate fi foarte bun. Priceperea celui care face distilarea si aparatura conteaza si ele mult in calitatea distilatului dar calitatea materialului supus distilarii este esentiala
|
|
#29
Posted 24 October 2023 - 14:07
Eu am facut doar tuica o singura procesare, distilare, cum s-o numi.
Am scos una de para de 50 grade fara sa vreau din prima, nu stiu cum, cantitate maricica. |
#30
Posted 24 October 2023 - 14:13
AlexD2, on 23 octombrie 2023 - 23:11, said:
E adevarat tuica distilata o singura data insemna mai multe impuritati, dar daca sursa a fost de calitate, distilatul chiar neintors poate fi foarte bun. Apropo de sursa de calitate, mi-am adus aminte de clipul asta edit: sunt materii fecale? ) am auzit ca se practica foarte des in zonele sarace de la tara unde nu prea exista fructe, Folosesc materiile fecale din veceul din fundul curtii. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/1bW1mqTCMW8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by alex342, 24 October 2023 - 14:15. |
#31
Posted 24 October 2023 - 17:42
Folclor, asa arata plamada dupa fermentare. Daca ai fi acolo probabil ai vedea ca miroase foarte bine, nicidecum a materii fecale. Sigur ca pot fi si plamate stricate dar asta este alceva. Pe timpul raposatului circulau tot felul de povesti: pufoaica, gainat, electrozi etc. Si atunci chiar se facea tuica din tot felul de materii prime: faina, bomboane (ca zaharul era pe ratie), marmelada si altele care contin zahar sau amidon. Unii chiar credeau ca se poate face tuica din orice Povestile alea s-au perpetuat si au devenit folclor. In democratie odata cu reimproprietarirea au devenit disponibile cantitati mari de fructe si nici acum situația nu este mult diferita. In multe locuri am vazut fructe putrezind pe pamant ca nu le vrea nimeni. De ex eu anul asta am avut cca 200 litri de tescovina ramasa de la stoarcerea strugurilor, numai boabe ca am folosit desciorchinator. Nu erau cine stie ce stoarse si se putea face foarte bine tuica din ele. Am vorbit cu cativa vecini si nu le-a vrut nimeni, gratuit evident, asa ca au ajuns la compostat. Vreo cateva zile a mirosit compostul a fermentat, apoi a otet.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users