Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camera auto DVR PNI Voyager S2600...

Cartelul din Carpati - mafia PNL ...

Trecut: Europa versus S.U.A. la c...

Garantie apartament dezvoltator
 Aplicație GPS cu zoom automa...

Ipad Pro & Air 2024

Service si revizii reprezentanta

Ati returnat produse pe aliexpres...
 Certificate de nastere digitale

Fitbit sau huawei band ?

Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?
 Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10
 

Criza fortei de munca in Romania (si nu numai)

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
91 replies to this topic

#73
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Dau dreptate domnului bossache. Cu alte cuvinte nu e criza de forță de muncă ci condițiile oferite sunt de sclavie. Decât unele joburi care te storc mai bine stai boschetar. Nu prea vrea nimeni sa fie sclav pe salar foarte mic și poate nici pe mai mare. Și asta când mai marii nu muncesc deloc și învârt banii cu lopata. Se vorbește de 6 ore de munca pe zi și 4 zile pe săptămână în vestul europei iar ăștia încă te țin acolo 9 ore plus sambata. Suntem în epoca calculatoarelor și inteligenței artificiale a surplusului de populație și suprapopulării și ei trag de cate un om ca de un utilaj in loc sa angajeze 2-3 oameni în loc de unul singur.

E timpul sa scadă norma de munca la 4-6 ore pe zi și 3-4 zile pe săptămână ptr tot muritorul de rând.

La început a fost sclavia aia cu 24 din 24 și 7 din 7. Apoi s-au tot redus pe măsură progresului. Undeva înainte de socialism și grevele și revoltele din finalul anilor 1800 din America și alte țări norma era de vreo 12-16 ore pe zi. Apoi s- a redus la 10 și apoi la 8. Socialismul deocamdată are un rol redus în scăderea exploatării ptr că prin taxele prea mari impuse justifica angajarea de mai putini oameni la un post nefiind rentabili 2 sau 3 pe acel post.

Omul cu cat e mai evoluat muncește mai puțin, nepalezii africanii și alții sunt mai înapoiați și mai săraci.

#74
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,856
  • Înscris: 21.06.2016
Trebuie sa trăiești pe ața planeta sa fii așa deconectat de probleme.
Nu este suprapopulare ci opusul, criza demografica!
Nu o sa se treacă in viitorul previzibil la 6h de munca pentru ca te duci drept in faliment.
Este mult de munca pentru toți și din ce in ce mai mult pe măsura ce trece timpul. Ma îndoiesc profund ca IA și roboții o sa schimbe asta.

#75
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,936
  • Înscris: 29.10.2014
Cum sa fie de munca daca cu o aplicatie web cu 3 campuri rezolvi Declaratia Unica?

Cat aveti de platit?
- CAS: ______
- CASS: ______
- Impozit: ______

Sau:

- Numele Copilului Nou-Nascut: _________

Si dupa ce-l introduci i se fac toate documentele, de la Certificat de Nastere, la Concediu de Crestere a Copilul la fisa medicala si tot asa.

Edited by RedDev, 30 November 2023 - 10:37.


#76
maladetz

maladetz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,180
  • Înscris: 06.02.2011

View PostRedDev, on 30 noiembrie 2023 - 10:35, said:

Cum sa fie de munca daca cu o aplicatie web cu 3 campuri rezolvi Declaratia Unica?

Cat aveti de platit?
- CAS: ______
- CASS: ______
- Impozit: ______

Sau:

- Numele Copilului Nou-Nascut: _________

Si dupa ce-l introduci i se fac toate documentele, de la Certificat de Nastere, la Concediu de Crestere a Copilul la fisa medicala si tot asa.
Daca vorbim de aparatul nostru bugetar, la toate documentele enumerate de tine probabil lucrează 10 bugetari:)
Îmi aduc aminte că a fost taicamiu la primărie să plătească o amendă, a fost nevoie de 4 angajați: o femeia i-a dat un formular, o alta l-a ștampilat, o alta l-a semnat iată ultima a încasat banii :)))

Edited by maladetz, 30 November 2023 - 16:00.


#77
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Cred că nu e aproape nimic de munca pe planeta. Totul e o invenție exact pe stil bugetaresc. Câtă muncă era și în comunism, mai știți? Și sâmbăta Ce folos?
Se inventează chestii ca sa fie de munca, cum e și consumerismul.
Războaie pandemii încălziri globale dau mult de munca și consumă mult, doar omul le face nu natura.
Unii aruncau produsele cândva în criza de supraproducție, oare aveau de munca prea mult?
E suprapopulare deja, sunt peste 8 miliarde de guri flămânde. Din ăștia 7 miliarde nu au ce munci ce manca și nu știu de ce sunt sub soare iar o parte din ei muncesc disproporționat ca la sclavie că așa sunt regulile și așa au nimerit. Nu se știe cum să mai reducă din aceste miliarde. Că nu se mai reproduc civilizații din nord nu compensează creșterea de la ceilalți. India Bangladesh Ghana Nigeria vor fi cele mai populate in următorii 10 ani. Vin nepalezi la noi, pai ce sa facă ei acolo în țara aia mica și muntoasă de lângă Bangladesh și India la peste 4500 m altitudine? Ce să-și inventeze de făcut bani și munca? Civilizații din nord sunt boși și nu mai muncesc, bine ei au stăpânit și subjugat milenii pe restul.

#78
titi_kobra

titi_kobra

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 27.11.2023

View Postgeorge_alexandru, on 05 octombrie 2023 - 11:25, said:

Eu un lucru nu inteleg, de ce luam atatia din Sri Lanka, Pakistan, Vietnam in loc sa luam din Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia. Romania nu e atractiva pentru astia?

Părerea mea este că e o mafie care aduce muncitori cu japca din țările astea in Romania și își trag tot felul de facilități și comisioane.
Părerea mea e nici măcar nu trebuie aduși muncitori din Moldova sau Ucraina.Romania are o grămadă de oameni buni de munca

Pe de o parte se incurajeaza lenea , se promovează insistent munca de la domiciliu imagini cu femei in pijamale deschizând laptopul sa lucreze pentru nuu știu ce multinațională . Romanii sunt îndemnați să aleagă modelul easymoney , să facă bani din crypto , pariuri , influencereala pe tik tok etc

Nu mai exista un cult al muncii . De ce nu sunt îndemnați tinerii spre o meserie serioasa , în curând nu o să știe nimeni sa mai bata un cui în tara asta. O sa avem numai aitisti și șoferi. O sa ne pricepem doar la învârtit covrigul și să dăm din taste la calculator.


#79
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,936
  • Înscris: 29.10.2014
Eu stiu de la serviciu cat de multa munca se inventeaza de dragul de a fi ocupati.
  • In loc sa scriem un scrapper care sa ia preturile automat sunt niste gagici angajate care sa uita pe wizzair.com, pe easyjet, transavia, etc. si iau preturile de acolo. Chestia aia poate fi automatizata.
  • Sunt niste gagici care se ocupa de procesarea comenzilor, cand o cazare nu mai e disponibila, in loc sa gasim automat oferte din destinatia aleasa la pret asemanator, fac ele chestia asta manual.
  • Nu poti gestiona comanda de mana, trebuie sa trimiti e-mail sau sa suni sa modifici ceva la comanda, chit ca API-urile folosite toate au metode de modificare sau anulare.
  • Zero jurnalizare - ca nu avem timp de asta. Dar sa ma intrebe pe mine de ce un produs nu merge si sa stau o zi intreaba sa depanez e ok. Le-am construit un algoritm care detecteaza cele mai intalnite probleme cu produsele, l-am scris in 2 zile, de atunci nu m-au mai batut la cap.
  • sa scriem un algoritm care genereaza automat circuite nu e ok; dar sa stea o armata de gagici sa tot calculeze preturi si apoi sa le introduca manual in aplicatie pierzand saptamani intregi e foarte ok.
Multa munca se face de dragul de a face munca. Ca nu sunt programatori buni, ca nu este timp, ca nu avem incredere in programe pe calculator, dar si cand intrebi business-ul care sunt primele 3 probleme pe care le au clientii ridica din umeri - nu e ca si cum ei stiu ce vor clientii lor.

La inceputul anului am "sarbatorit" performanta API-ului nostru care a scazut la sub o secunda pentru a genera lista de preturi pentru un produs - reactia proprietarilor: "Dar noi nu voiam sa mearga asa repede, era ok si cand dura 30 de secunde".

Edited by RedDev, 02 December 2023 - 10:39.


#80
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Ce cult al muncii când ai joburi fictive prin unele firme și multinaționale ptr tot felul de fătuci ale ăluia și alte celuilalt.
Pai locul lor era la țesătorie și la banda, nu sa aducem tricotaje din alte țări iar noi sa ardem lana și bumbacul in soba.
Dar dacă vrea un antreprenor sa faca fabrica de valorificat firele și materialele alea devine imediat corupt oligarh hot, plus că e sufocat de taxe ptr fiecare angajat în plus deci e normal sa stoarcă pe toți aia din producție cu 9-12 ore pe zi și minimul la salar.

Sunt pline școlile profesionale și liceele tehnice de fătuci cu IQ de măturătoare dar cu ochelari și unghii de 6 cm. Statul idiot investește în tot felul de meserii și tehnicieni dar aceștia nu apar pe piata muncii ptr că își cumpără o diplomă de facultate și se bagă la căldurică într-un birou la văru sau la gagicu chiar daca are iq sub 100 și nu știe nici intrun excel sa opereze.

Problema majora vine din politicile UE referitoare la educație migrație și forța de muncă. Politica aia e făcută să prospere doar nucleul UE.
Unii le aplauda nesăbuit că și în comunism, dar cine are creier le mai și analizează.

Normal că nu ai tehnicieni și specialiști pe electrotehnica de exemplu sau pe mecanica ptr că la liceele alea și profesionale e plin de fătuci care evident nu vor face munca aia băiețească.

Eu as face profilele astea cu nr de locuri alocate pe sex, adică în clasa sa zic 28 locuri mecanica auto sau electrotehnica dar 25 sunt ptr băieți și doar 3 ptr fete. La profile de tesataorie invers 23 ptr fete și 5 ptr băieți. Și toate profilele inclusiv de liceu băgate pe învățământ dual care sa fie cu finanțare parțială de la firme și elevii să facă practica la firma și apoi angajarea tot acolo ptr minim 90% din absolvenți. Daca de exemplu se constată că absolvenții nu s-au angajat la domeniul pregătit atunci secția sa fie redusă chiar desființat.

Accesul la facultăți iarăși să fie doar ptr cei mai buni și să fie cu examen așa că la medicina sau informatica.
Nu că 50% din popor sa fie cu facultate cum zice UE. In Romania s-au ajuns sa se facă alfabetul la facultate.
Pai 50% poți avea în Germania că acolo e nucleul multor multinaționale partea de conducere care necesita oameni cu studii nu cu profesionala.

Nu așa că acum, hop top orice tzoapa orice prostănac cu iq sub 100 face facultate de orice necăutat și e băgat undeva in birou la o firma ceva, învârte acolo ceva trece timpul leafa merge și gata.

E foarte normal că dacă orice prostănac orice tufa poate face facultate atunci de ce ar accepta sa lucreze in domenii de 8-12 clase.

Edited by cipri2bau, 02 December 2023 - 14:50.


#81
maladetz

maladetz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,180
  • Înscris: 06.02.2011

View Posttiti_kobra, on 02 decembrie 2023 - 08:15, said:



Părerea mea este că e o mafie care aduce muncitori cu japca din țările astea in Romania și își trag tot felul de facilități și comisioane.
Părerea mea e nici măcar nu trebuie aduși muncitori din Moldova sau Ucraina.Romania are o grămadă de oameni buni de munca

Pe de o parte se incurajeaza lenea , se promovează insistent munca de la domiciliu imagini cu femei in pijamale deschizând laptopul sa lucreze pentru nuu știu ce multinațională . Romanii sunt îndemnați să aleagă modelul easymoney , să facă bani din crypto , pariuri , influencereala pe tik tok etc

Nu mai exista un cult al muncii . De ce nu sunt îndemnați tinerii spre o meserie serioasa , în curând nu o să știe nimeni sa mai bata un cui în tara asta. O sa avem numai aitisti și șoferi. O sa ne pricepem doar la învârtit covrigul și să dăm din taste la calculator.
Aia care știu să bată un cui o fac in tari precum Germania, UK, Olanda...
In tara nu au unde pentru că sunt salarii mici și industria e la pământ. Ce domenii sunt productive in Romania in afara de supermarketuri, mall-uri și IT?

#82
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,856
  • Înscris: 21.06.2016
Construcții, o mulțime de automotive de multe feluri, banci.

#83
maladetz

maladetz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,180
  • Înscris: 06.02.2011

View Postvrajitoruldinoz, on 02 decembrie 2023 - 20:58, said:

Construcții, o mulțime de automotive de multe feluri, banci.
Salariile in constructii nu sunt asa atractive, un instalator de ex poate castiga undeva pana in  5000-6000lei/luna in Romania si asta daca are noroc, in UK un instalator castiga cam 4000-5000lire/luna net, unii chiar mai mult, probabil e la fel si prin Germania, Olanda, de ce ar face meseria in tara? Iar salariile astea sunt similare si in celelalte domenii, zugrav, faiantar, elctrician si altii....

Edited by maladetz, 03 December 2023 - 15:05.


#84
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Slabut slabut ptr un stat membru ue sa fie doar constructii si ceva resturi auto.
Sunt niste disfuntionalitati teribile.

Noroc cu domnul Isarescu ca reuseste sa aiba grija de moneda nationala si sa tempereze inflatia ca la ce balanta import export are tara ar fi tot mereu o inflatie de 40% si de 80% in situatia de criza ca acum.

Eu vad solutia ca sa atragi lucratori in Ro, de exemplu sa oferi salariul mai mic dar norma de lucru redusa. Ca mai sunt care vor sa lucreze flexibil sau sa aiba timp liber.

Deaia vedem tineri chiar minori la munca sezoniera sau pe program partial dar cand ajung la 30 ani nu mai lucreaza. E si injosire la 30 ani sa te cari cu autobuzul la munca pe 9 ore ca in comunism pe un salar de cateva ori mai mic decat la altii.

Ca daca norma de lucru e aceeasi cu cea din vestul europei e clar ca e nernetabil si doar aia care nu sunt buni acolo vor presta aici pe randament mai slab la bani. Altfel ia vor prefera sa nu lucreze deloc. Daca ii duce capul cat de cat se baga la un maserat apoi la un doctorat apoi mai invart pe la stat ceva si nu se obosesc cu spinarea ca in constructii. De aia sunt asa multi cu facultati mastere si doctorate in domenii inutile care stau aiurea.

Edited by cipri2bau, 03 December 2023 - 15:17.


#85
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,712
  • Înscris: 22.11.2007
Hai sa fim serioși, in ultimii 10 15 ani s a trecut de mult de bariera programului de 8 ore.
in nenumărate joburi se trage pe angajat cat se poate de mult. inițial s a trecut la vrajeala cu pauza de masa de o ora. deja sunt 9 ore. sigur, ai pauza de masa in teorie o ora dar in f multe din zile jumătate din acea oră faci ceva pt job.
apoi mai sunt domeniile unde efectiv te muncesc 9 10 11 ore (uneori zilnic alteori nu) dar te agață ori cu un bonus ori cu ceva la negru.

ce vreau sa zic ca in Romania in ultimii ani programul de lucru s a mărit, nici vorba sa fi scăzut :D

#86
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,856
  • Înscris: 21.06.2016
Și nivelul de trai a crescut.
Oare sa fie o coincidenta?
Voi intelegeti ca treaba trebuie de multe ori făcută zi și noapte, nu? Asta e moartea Europei, aiureala cu programul. In economia de acum nimic avansat nu se poate face in 40h pe săptămâna. Subiectele $3 Învățată au ajuns atat de vaste ca pur și simplului ajungi nicăieri. De aia de aia Europa practic nu exista in tech, in startupuri, in nimic nou.

View Postmaladetz, on 03 decembrie 2023 - 15:04, said:


Salariile in constructii nu sunt asa atractive, un instalator de ex poate castiga undeva pana in  5000-6000lei/luna in Romania si asta daca are noroc, in UK un instalator castiga cam 4000-5000lire/luna net, unii chiar mai mult, probabil e la fel si prin Germania, Olanda, de ce ar face meseria in tara? Iar salariile astea sunt similare si in celelalte domenii, zugrav, faiantar, elctrician si altii....

Viața in general nu e o simpla comparare de bani.
Oamenii dacă fac suficienți bani cat sa trăiască decent nu se mai duc in alte părți. Emigrarea este foarte grea.

Edited by vrajitoruldinoz, 04 December 2023 - 07:31.


#87
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,141
  • Înscris: 17.01.2012

View Posttiti_kobra, on 02 decembrie 2023 - 08:15, said:

Romania are o grămadă de oameni buni de munca

EȘTI ÎNTR-O EROARE TOTALĂ... :(
(scuze caps..., dar chiar trebuia să țip..., poate aude!)

#88
maladetz

maladetz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,180
  • Înscris: 06.02.2011
In tara au rămas programatorii, vânzătoriii, casierii de prin mall-uri , supermarketuri și bugetarii care sunt 70% din totalul angajaților din Romania fiind băgați în încrengătura nepotismului , așa a fost și așa va fi și peste 100 de ani
Am sperat că se va schimba ceva dar nu s-a schimbat, am prieteni care au sperat vreo 25 de ani fiind plecați din țară așteptând momentul sa se poată întoarce și nu au mai reușit pentru că situația e la fel de nasoala.
Așa că noi sa fim sănătoși că România va rămâne la fel de coruptă ca acum 100 de ani și peste 100 de ani. :)

Edited by maladetz, 06 December 2023 - 16:00.


#89
cipri2bau

cipri2bau

    Dezactivatos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,111
  • Înscris: 30.11.2017
Adică făceau aia in comunism cu 8 ore + chiul combinate chimice blocuri și de toate iar ăștia cu 10 ore nu reușesc să facă nimic palpabil.
Așa multa munca e, te și plictisești uitandu-te.
Mă uitam că primăria tine armate de oameni în plină forță fizică (care ar putea să facă scoli de exemplu că nu sunt destule in marile orașe) sa taie iarba printre blocuri de 2 ori pe săptămână, sau sa taie și frunza uscata și căzută prin toamna angajați cu 8 ore pe zi, dar in alea 8 ore lucrează doar vreo 3 ore.
Deci e așa de mult de lucru, mai ales când vrei la firma cu 3 angajați să ții alte 4 rude pe salar.

#90
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,141
  • Înscris: 17.01.2012

View Postmaladetz, on 06 decembrie 2023 - 15:52, said:

Am sperat că se va schimba ceva dar nu s-a schimbat, am prieteni care au sperat vreo 25 de ani fiind plecați din țară așteptând momentul sa se poată întoarce și nu au mai reușit pentru că situația e la fel de nasoala.
Așa că noi sa fim sănătoși că România va rămâne la fel de coruptă ca acum 100 de ani și peste 100 de ani. Posted Image

ce să vă fac nenicilor? :o :(
dacă voi n-ați citit, sau ați făcut-o degeaba...
au tot scris alde eminovici, arghezi, kogălniceanu, goga, macedonski etc că neamul nostru e corupt din ADN
dar voi tot sperați :(

„neamul nostru roșcovan, prost, curvar și șarlatan” - vorbă de babă născută-n 1895!!!
(poate că sub formă de zicală, veți ține mai bine minte și-i veți învăța și pe copiii voștri...)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate