Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

Despre copiat in scoala/liceu/facultate

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
92 replies to this topic

#37
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021
La master am avut un prof care avusese doua AVC-uri și nu avea cum fizic să ne păzească pe toți la un examen.
Ne-a dat 20 întrebări sintetice și ne-a lăsat cu cursurile și cărțile pe bancă. Dacă le-ai fi citit, știai să răspunzi, într-o ora maxim terminai. Dacă nu  nu aveai timp fizic sa cauți, sa citești sa înțelegi și sa sintetizezi un răspuns, nu-ți ajungeau nici 5 ore.

#38
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,395
  • Înscris: 07.05.2018
In principiu, societatea e de vina. Daca ai copiat si ai luat 10, esti destept. Daca ai luat un 7 pe bune, esti prost. Asa apar vanatorii de note si goana dupa note mari.

Din fericire pentru mine, taica miu n-a fost nebun dupa note. Mi-a spus: baiete, pe mine ma intereseaza sa nu ramai corigent. de invatat, inveti pentru tine, nu pentru mine. tu o sa pierzi la final.

Cred ca am fost mai castigat asa. Am invatat ce mi-a placut si ce am crezut ca o sa ma ajute pe viitor. Inca nu m-a intrebat nimeni de ce am avut 5 la chimie si 7 la desen.

#39
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,398
  • Înscris: 06.02.2008

View PostTipiric, on 21 august 2023 - 05:52, said:

Copiatul e o arta. Trebuie sa fii inteligent ca sa copiezi.
Am avut profesor in facultate care i-a picat pe aia care n-au copiat. Vorbesc serios.

Eu am avut un diliu cu niște principii foarte "strong" legat de copiat. L-am avut profesor de "matematici speciale" în anul 2. O materie a naibii de grea, cine a avut de-a face cu disciplina asta știe despre ce este vorba. Avea o regulă, ai copiat, ai belit-o. Șeful ligii studenților s-a gândit că n-o fi dracu așa negru și sunt vorbe goale. Și după ce a început examenul și-a băgat un pix în nas să-i dea sângele (nu glumesc), să poată merge la baie ca să-și aranjeze subiectele. Și l-a prins un asistent supraveghetor. Condiția profesorului: nu vii în restanță, nici în re, rere, rerere, vii la ultimul examen posibil, dai singur examenul cu mine și dacă faci lucrarea de 10 îți dau un 5 să treci! S-a lăsat băiatul de facultate în anul 2, a considerat că nu are rost.
Profesorul, cu faimă de principii și incoruptibil, la care nu îndrăznea nimeni "să intervină", a ieșit la pensie când a fost prins că a primit un garaj într-o zonă bună în schimbul promovării unui student, deci nu avea principiile atât de strong ci doar prețul mai ridicat.

Edited by caiuscorneliu, 21 August 2023 - 11:18.


#40
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005
Eu sunt generatie mai veche (X Posted Image), in '89 la revolutie eram in anul I la facultate deja. Se copia de zor, uneori nu pentru ca nu voia lumea sa invete ci din cauza volumului imens, nu aveai fizic timp pentru toate materiile pe care le bagasera in programa si nu voiai nici sa repeti anul pentru vreo materie neesentiala dar grea. Sigur, aveam tocilarii de serviciu (nu eu) care invatau zi si noapte, pe aia nu-i vedeai copiind, era un fel de mandrie sa nu copieze, ca si goana dupa nota maxima, erau fete in grupa care daca luau un 9 efectiv plangeau 2 zile si mergeau la marire, ca nu puteau trai cu rusinea.

Observ ca s-a schimbat perceptia, acum apar inclusiv titluri prin tabloide "elevi dati afara pentru copiat" si alte baliverne, pe vremuri era un fel de mandrie sa treci copiind versus sa faci parte din tagma fraierilor care toceau. Oricum, nu prea ajuta nici sistemul de invatamant invechit si imbacsit cu tot felul de materii inutile, care sunt in programa doar pentru ca unii trebuie sa-si pastreze catedrele.

#41
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,027
  • Înscris: 03.02.2014

View PostMooF2010, on 21 august 2023 - 00:52, said:

In anul 3 de facultate unul din profesori a facut un experiment pe noi in cadrul unui studiu al sau. Examenul a fost cu orice sursa de informare pe masa, anuntat de dinainte insa nimeni nu a stiut subiectele. 50% din studenti au picat examenul. 2 note de 10 restul 8-5 (15 studenti)

Concluzia sa a fost ca nu copiatul e problema ci examenul care e copiabil.

Si atunci ne-a zis domnul profesor: "Bai baieti, un inginer bun e ala care le stie pe toate. Un inginer genial e ala care are la dispozitie toata informatia si stie sa caute in ea". Si are dreptate. In practica la companii nu te intreaba nimeni sa zici pe derost. Ai totul la dispozitia ta, trebuie doar sa stii sa lucrezi cu informatia si sa practici.

PS: Exceptii anumite meserii specifice gen Medici, etc... unde mi-as dori sa ma opereze pe stanga la pancreas nu pe dreapta ca asa i-a dat hint ChatGPT.

problema cu examenele "cu cartile pe masa" e ca unii cred ca nu e nevoie sa inveti/intelegi inainte si ca la examen doar cauti informatia in materiale si copy-paste. Acesti oameni nu invata asa mult ca la un examen "clasic" si apoi cand ajung la examen nu inteleg exact cerinta subiectelor din examen si pierd mult timp cautand in materiale. Si eu am facut greseala la un examen "cu cartile pa masa"; am invatat mai putin ca "sigur gasesc informatia in materiale la examen"; examenul l-am trecut, dar cu nota mult mai mica decat as fi putut lua daca chiar invatam.

#42
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004
In scoala n-am copiat, doar in liceu - la unele materii tehnice mai ciudate - imi faceam desenele pe banca
La facultate iar n-am copiat.

Aveam colegi dar mai ales colege care copiau de rupeau - o colega venea cu fituicile in dresuri :D

Sincer, mi s-a parut aiurea sa copiez - ptr cat timp as fi pierdut sa fac copiute... invatam deja continutul... :D

Si nici tocilar n-am fost - nu mi-am mai facut temele ptr acasa din clasa a 5-a, iar in loc sa invat eram afara la un tenis, un badminton...
Ce-i drept m-a cam ajutat memoria - invatam tot chiar in timp ce preda profesorul.

Avantaj - pe vremea aia aveam profesori care chiar stiau sa predea.

#43
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,710
  • Înscris: 09.05.2008

View PostMindArchitect, on 21 august 2023 - 10:20, said:

.....
Cred ca orice bugetar regreta ca nu a spaguit mai mult.
Si orice elev regreta ca a invatat.
Fugi cu cercu'!

#44
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,878
  • Înscris: 15.12.2009
Am copiat, asta prin clasele de liceu. Până într-a zecea eram tocilară, premiantă, medii de 10, prostii dintr-astea. Cum m-am mutat la alt liceu (clasă specială de mate) a încetat brusc și ”competiția” stupidă cu mine însămi: învățam doar la ce mă interesa, în rest aveam grijă să nu cobor sub câte un 6. Chimia organică mă agasa…

Ba chiar îmi permiteam la unele materii să sfidez total, absolut, știind că voi trece oricum. De exemplu, la teze: la română am predat foaia albă, fără să fi scris vreun rând măcar, iar la engleză am strecurat o copiuță de câteva rânduri în caietul pe care l-am predat profesoarei.

La română am primit 3 (trei) - deși cu cel puțin un punct nemeritat, la engleză însă mi-a dat 10 (zece) pentru că nu m-a crezut în stare să copiez și a realizat că am provocat-o.

Tot ea mi-a luat apărarea (împreună cu profa de fizică) atunci când se puseseră pe capul meu să mă sancționeze mai dur (directoarea școlii mă voia exmatriculată), așa am scăpat cu 7 la purtare.

Ei, acum vine partea cea mai frumoasă: tata nu s-a lăsat impresionat de ”bravurile” mele: ei, ce te fălești atâta? eu am fost și mai și decât tine, că eram băiat!

Niciodată n-am cunoscut presiunea notelor bune din partea alor mei. Dar asta nici nu mi-a retezat ambiția de a învăța ceea ce-mi place și mă atrage. Facultatea m-a dezvățat complet de nevoia de a sfida autoritatea unor profi mediocri și înguști. Era o cu totul altă lume, unde combativitatea și rebeliunea adolescentină le puteam converti în argumentație.

Fără să copiez Posted Image

N-am habar cum este la școlile private de astăzi. Tot ce pot spune este că, în general, nu le port amintiri frumoase așa-numiților ”dascăli”, cu două excepții notabile, pe care le-am pomenit mai sus.

Edited by Naoto, 21 August 2023 - 11:58.


#45
aaaa4567

aaaa4567

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,527
  • Înscris: 18.10.2011

View PostAdm, on 21 august 2023 - 00:32, said:

adica 10 la Matematica, Fizica, Chimie
Stop joc.

La liceu, Adm? Posted Image

E extrem de greu de obtinut note ca astea, fie si 8-9-10 la liceu, la toate cele 3 materii. Personal nu stiu pe nimeni. Iti spune unul cu olimpiada de sector, bun la 2 din cele 3 materii, admitere frea la facultate etc etc.  Abia 2 in clasa aveau note ca astea la 2 materii grele, si 4 in clasa in zona 7-8-9-10.

9 si 10 la materii grele aveau olimpicii, eventual multipli. Am fost 2 in clasa cu 2 olimpiade la materii grele. Participari zic, ca am luat doar la una din ele.

Liceu bun de cartier, azi in top 10-15. Posted Image

Da, se copia masiv. La singura materie grea de bac (una din cele 3) s-a copiat masiv, ca altfel nu luau bacul mai mult de 15 oameni, zic eu. Multi nu erau buni la nimic, la niciuna di cele 3, nici macar de 7-8, necum de mai mult. Admiterea la facultate: au luat doar 7-8 oameni din 30. Vorbesc de anii 90, Bucuresti.

La cele 2 facultative de la bac, multi au dat sport, filosofie, lb straina. Am fost singurul care a ales sa dau o asemenea materie grea. Toti fugeau ca dr@cu!

Ai fost de 8-9-10 la liceu, la fizica, Adm? Tot liceul? Imi pare bine, ca poate avem aici probleme. Posted Image

Era extremd e greus a mentii si note de peste 7 la cele 3 materii. In general cei mai capabili miscau la cele 3 materii. In clasa a IX-a si a X-a mai mergea sa fii bunicel, dar nu la fel de bun la toate, mai ales daca te focusai pe anumite domenii. De exemplu cei care dadeau la medicina, aveau de studiat fizica si chimie peste manual, cam de olimpiada de sector. In a XI-a si a XII-a materia devenea mai complicata si nu mai aveai timp sa le studiezi pe toate, nici nu mai puteai: fie mergeai pe medicina (cei mai buni, elitisti, cuiul lui Pepelea era fizica), fie pe matematica daca voiai ASEul sau pe mate-fizica daca voiai inginerie (in anii 90 cartre sfarsit se intra usor). Nu puteai sa le duci pe toate pana la sfarsit si nici nu avea rost - dadeai la admitere in facultate doar 2 materii, maximum 3 (medicina). Si mai aveai de pregatit pentru bac si romana sau alta materie gen filosofia etc.

Edited by aaaa4567, 21 August 2023 - 12:02.


#46
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,552
  • Înscris: 30.08.2017
Eu am reușit performanța să am in același trimestru 10 la matematică și 5 la fizica. Aveam o cretina la fizică pe care o uram din tot sufletul. Singura chestie remarcabila la fizica în ăia 4 ani a fost că am luat acel 1 care mi-a întregit colecția.
La chimie anorganica la fel, note mici. În schimb am luat singurul 10 la bac la chimie organica. Aia chiar mi-a plăcut.

#47
Naoto

Naoto

    Glasperlenspielmeister

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,878
  • Înscris: 15.12.2009
Așa cum o disprețuiam și eu pe profa de chimie (organică). Îmi era și dirigintă pe deasupra, o scârbă :lol:

Fizica era altceva: se cunoaște și acum pasiunea de atunci :yes:

Contează și profesorul? da, până la un punct.

#48
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,552
  • Înscris: 30.08.2017
Acum sunt foarte pasionat de fizica, probabil as fi fost si atunci daca aveam o profesoara ok.

Dar marea dragoste a fost tot timpul matematica. Abia astept sa se faca al meu mai mare sa rezolvam probleme impreuna.

Edited by george_alexandru, 21 August 2023 - 12:07.


#49
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,027
  • Înscris: 03.02.2014

View Postaaaa4567, on 21 august 2023 - 11:52, said:

Stop joc.

La liceu, Adm? Posted Image

E extrem de greu de obtinut note ca astea, fie si 8-9-10 la liceu, la toate cele 3 materii. Personal nu stiu pe nimeni. Iti spune unul cu olimpiada de sector, bun la 2 din cele 3 materii, admitere frea la facultate etc etc.  Abia 2 in clasa aveau note ca astea la 2 materii grele, si 4 in clasa in zona 7-8-9-10.

9 si 10 la materii grele aveau olimpicii, eventual multipli. Am fost 2 in clasa cu 2 olimpiade la materii grele. Participari zic, ca am luat doar la una din ele.

Liceu bun de cartier, azi in top 10-15. Posted Image

Da, se copia masiv. La singura materie grea de bac (una din cele 3) s-a copiat masiv, ca altfel nu luau bacul mai mult de 15 oameni, zic eu. Multi nu erau buni la nimic, la niciuna di cele 3, nici macar de 7-8, necum de mai mult. Admiterea la facultate: au luat doar 7-8 oameni din 30. Vorbesc de anii 90, Bucuresti.

calitatea profesorilor si exigenta lor nu este comuna la toate materiile. eu, in liceu, am avut un prof de fizica foarte sever, aveam in general 9 la el (mai erau inca 1-2 medii de 9 in toata clasa), cred ca de 2 ori in 4 ani de liceu am avut media 10.

La mate am avut o profesoata buna, si grad de severitate mediu. Rezolvam mereu problemele de la tabla si in lucrari si aveam 10; daca ar fi fost profa de mate la fel de severa ca proful de fizica, as fi avut tot asa 9-10.

In schimb la chimie eram varza, nu am inteles nimic la un nivel mai inalt si totusi aveam 10. De ce? pt ca la lucrari dadea chestii simple si jumatate de clasa avea 9 si 10. Avand o profesoara slaba la chimie a fost un dezavantaj foarte mare pentru cei care voiau sa dea la medicina.

Ce ne-a salvat era ca eram totusi liceu foarte bun din judet, cu elevi destepti care au putut invata si pe cont propriu unde profesorii nu au putut.

#50
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,029
  • Înscris: 30.11.2021

View PostAdm, on 21 august 2023 - 10:56, said:

Citind pe aici, imi dau seama ca copiatul e ultima problema din invatamatul romanesc.
Prea multi profesori par sa ajunga in sfere patologice, care sunt total opuse pedagogiei.
Chestia este ca tu traiesti intr-o blula a ta, cea nu este jignire, asa se petrece cand ajungi la un anumit nivel financiar. Uiti in ce tara traiesti.

Am facut subiecte pe forum despre mersul cu trenul si se mirau softpedisti mei bogati ca cum nu am mai fost cu trenul?
Folosesc transportul public, ca daca traiesti in bula, bolt, taxi, uiti in ce tara traiesti.
Si legea junglei zice ca atunci cand uiti in ce tara traiesti... te mananca hienele sau leul.

Imi aduc aminte in urma cu ani de zile, imi povestea un prieten ce vanzare fac la bateriile alea de merg la castile de copiat la facultatea de medicina.

Citesc pe aici si nu este vorba ca se copia, ca toti copiam, chiar si tocilari.
Discutia ciudata este ca si invatam. Doar ca mama ei de toceala, natia ei de toceala.
Incearca tu sa inveti lectia la Istorie, daca te asculta doar dintr-o singura lectie, citeste ce ai scris in caiet, citeste si prin carte. Apoi invata si la Romana, fa si temele la matematica, poate mai ai biologia, citeste si INTELEGE LOGIC FOTOSINTEZA si ce alte astea mai invatam la scoala.

Eu va zic, marea majoritate, nu ca a romanilor, a oamenilor, din cate miliarde sunt pe planeta asta, suntem plictisiti de lumea moderna.
Ne-ar placea si i-am astepta cu drag pe extraterestri.
Sau apocalipsa zombie.
Sau apocalipsa I.A.

Doar sa se duca la dracu toata societatea ca ne-am plictisit.

#51
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,354
  • Înscris: 21.04.2005

View Postaaaa4567, on 21 august 2023 - 11:52, said:

Stop joc.

La liceu, Adm? Posted Image
...

Pana acum vad ca esti singurul care a prins ideea .
Posturile sunt blocate , nu se mai fac angajari . Asa ca nu vad la ce bun a fost CV-ul ala !!

Edited by ndor, 21 August 2023 - 12:30.


#52
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,574
  • Înscris: 15.06.2004

View Postaaaa4567, on 21 august 2023 - 11:52, said:

Stop joc.

La liceu, Adm? Posted Image

E extrem de greu de obtinut note ca astea, fie si 8-9-10 la liceu, la toate cele 3 materii. Personal nu stiu pe nimeni. Iti spune unul cu olimpiada de sector, bun la 2 din cele 3 materii, admitere frea la facultate etc etc.  Abia 2 in clasa aveau note ca astea la 2 materii grele, si 4 in clasa in zona 7-8-9-10.

9 si 10 la materii grele aveau olimpicii, eventual multipli. Am fost 2 in clasa cu 2 olimpiade la materii grele. Participari zic, ca am luat doar la una din ele.

Liceu bun de cartier, azi in top 10-15. Posted Image
...
Pai aici e problema. La mine la liceu maxim era 8 - cam la orice materie. Ca sa iei mai mult trebuia sa fi olimpic international sau sa stii mai mult decat profesorul.
Mai se facea ocazional cate o exceptie daca aveai note prea mici ca n-ai stiut ceva odata si te-a prins pe picior gresit, iti dadea o nota de 10 poate in compensare daca te stia ca esti elev bun, dar in final nu prea puteai avea medie mai mare de 8.

Dar erau licee mult mai proaste, unde se lua 10 in linie fara sa stii nimic. Am dat cu alta ocazie un exemplu - cineva, premiul 1 la un astfel de liceu pe toti anii nu a scos nici medai 3 la admitere in facultate - o facultate mai slaba fara prea multi pe loc.

De la mine din clasa, 90% au intrat din prima la facultate, iar restul in sesiunea din toamna.

Ma rog... acum e Colegiu National, nu-i mai zice liceu...

#53
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,221
  • Înscris: 08.01.2021

View Postcaiuscorneliu, on 21 august 2023 - 11:14, said:



Eu am avut un diliu cu niște principii foarte "strong" legat de copiat. L-am avut profesor de "matematici speciale" în anul 2. O materie a naibii de grea, cine a avut de-a face cu disciplina asta știe despre ce este vorba.

Eu la mate speciale am avut un șpăgar notoriu. M-a picat de 3 sau 4 ori deși eram printre putinii care mișcau, m-a tot așteptat cu darul.
Am trecut atunci când am dat examenul împreună cu o alta grupa și încă un profesor în sală, era de porc să mă pice iar cu ala de fata.
Din 20 am fost 3 care nu au dat "dreptul".

#54
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,617
  • Înscris: 12.06.2010
La liceu ne-a motivat profesoara de germana sa copiem ca pe ea n-a copiat-o nimeni, niciodata. Dupa o lucrare i-am spus ca am copiat-o. Nu cred, dar daca nu te-am prins, n-am ce sa-ti fac... dar nu ma asteptam chiar la tine... In fine s-a ofticat. Dar a descoperit ca nu e infailibila.
In facultate aveam un coleg care facea niste copiute asa de mici si de migaloase incat dupa ce le termina nu mai avea nevoie de ele, stia materia. Le dadea altora dupa examen.
Eram si atunci la fel de lenes ca acum. Asa ca nu faceam copiute pentru ca era prea complicat, ma chioream si cel mai important ma inroseam la fata de rusine. Asadar nu ma dadeam in vant sa copiez, aveam bulan sa trag subiecte pe care le stiam. Invatam ca porcu in ajun si impuscam nota de trecere. Dar daca se putea sau daca puteam sa ma inspir o faceam. Pe parcurs am descoperit ca nu-mi place domeniul asa ca m-am focalizat pe viata de student si pe distractiile ei. Si invatam cat sa trec. Am si repetat un an. Am si picat. In anul I am avut o boaba, in anul II bis doua, in III trei si in IV patru. Iar in anul V bursier...
La rezistenta materialelor care era cui nu conta asa de mult teoria cat problemele. Invata nevasta-mea cel putin 2-3-4 saptamani temeinic, de dimineata pana seara. Eu o rugam sa-mi arate tipurile de probleme cu 2-3 zile inainte de examen si treceam fara mari eforturi. Daca rezolvai problemele se considera ca stii teoria. Dar fiecare examen pierdut se solda cu un examen/niste probleme si mai complicate. Cam un sfert nu treceau de anul II. Se oftica (nevasta) daca luam nota mai mare ca ea. Ea 3 saptamani, eu 2-3 dupa-amiezi - inechitabil.
Prin anul IV m-am dus la plesneala la un examen. Profesorul era senator, venise in toane bune. Asistentul ne-a lasat sa ne uitam 5 minute in manual. Am iesit la tabla, i-a placut ca am raspuns tare si cu incredere. Nu m-a lasat sa vorbesc mai mult de 2-3 minute, mi-a dat 10. Chestie de moment.
La MOM (mecanisme si organe de masini) am urmat dupa o colega care a luat 8, tragea la medie. Dupa ce a iesit din sala, i-au cazut copiutele sub banca. S-a enervat rau proful, a ravasit toata banca unde a mai gasit cateva si i-a picat pe toti care au urmat,  adica si pe mine. Si invatasem (am avut si proiect), dar am incurcat niste indici la rotile dintate. S-a calmat dupa ce a picat 3-4 bucati.
La anumite materii - Mecanica fluidelor - stiam dinainte ca trece toata lumea, asa ca nu invatam. Oricum era sanscrita pentru majoritatea.
Ulterior mi-a parut rau, imi pare rau si acum ca n-am invatat la timpul potrivit. In anul V am realizat ca totul se lega si ca ce n-am invatat prin anii de inceput se vede precum gaurile in svaiter.

Edited by lucianburjuiul, 21 August 2023 - 12:55.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate