Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Îmi trebuie un cort nou

* * * - - 3 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Salutare colegii. Acu vreo 10 ani am fost în Cehia și am găsit la Decathlon un cort 2 secunde de 3 persoane la 100 lei. Nu știam nimic despre camping pe atunci și când am văzut prețul mic am zis să-l iau și să văd cum e viața la cort. Am ajuns să fac asta din mai-iunie până în august-septembrie, cu mici excepții, weekend de weekend. Am făcut excursii de o săptămână sau 10 zile cu autostopul, urcat pe Retezat cu acest cort pe umăr. A vazut festivale, concedii la munte, concedii la mare, ploaie, grindină măruntă, și s-a ținut exemplar. La ultima ieșire am văzut că are 2 găurele pe "podea". Nici nu mai stă solid cum a stat odată.
Acestea fiind spuse, voi lua alt cort. Și sunt ca picat din plop. Deși mă consider camper experimentat, nu am nici cea mai mică idee ce să aleg. Ce mărci, site-uri, nimic. N-am avut nevoie de nimic ce n-am găsit la Decathlon.
O descriere: eu suport bine frigul, prietena ba. Dacă nu sunt între copaci, când apare soarele pe cer mă trezesc. Ies din sacul de dormit, deschid ușa, dorm cât mai pot și asta e. Și urăsc să mă trezesc dimineața, nu-s un om matinal, în zilele libere dorm până la 11-12. Umblăm în mare parte în zone de deal, unde noaptea sunt maxim 5-10 grade și vara. Eu dorm în cel mai pușcat sac de dormit, în chiloți, și mai deschid și ușa. Prietena are sac de dormit de puf ce a costat peste 1000 de lei, doarme îmbrăcată și spune de cele mai multe ori că îi e frig. La Smida anul trecut într-adevăr am luat un tricou pe mine. După ce am ieșit noaptea la pișare am rămas si cu polarul.
Vrem un cort spațios. Uneori luăm și câinii cu noi și încăpem cu greu în cel de 3 persoane, cu bagajele și prietenii păroși. M-am uitat la așa ceva: QUECHUA Cort Camping MH100 XL Fresh & Black 3 Persoane
https://www.decathlo.../p/_/R-p-331796
sau ăsta: QUECHUA Cort Camping MH100 XXL 4 Persoane
https://www.decathlo.../p/_/R-p-105650
Are acel coridor care ar ajuta la depozitarea bagajelor, dar nu vreau să mă limitez la Decathlon, chiar dacă am tras pe un cort de la ei atât de mult. Poate mă ajutați cu o firma (sau mai multe) care știți că sunt de calitate și au prețuri rezonabile. Cort de 2 secunde nu mai iau că la mare  nu îmi place stabilitatea lui. În afară de mare, în principiu mergem vara cu mașina undeva, deci greutatea sau portabilitatea nu sunt factori determinanți. Chiar azi a apărut la Lidl cort, dar parcă mai bine dau aceiași bani pe o firmă consacrată

Edited by R10, 22 June 2023 - 23:59.


#2
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Ai multe topicuri despre corturi . De exemplu :
https://forum.softpe...4-persoane-bun/
Pentru prietena , o saltea de calitate .

#3
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,274
  • Înscris: 06.01.2007
Si mie imi trebuie un cort nou. Sau doua.
Daca pana acum incapeam intr-unul de 3XL de la Decathlon, vara asta nu o sa mai incapem. Suntem 5.
Am facut o plimbare pe la Decathlon si nu  rea mi-a placut ce am vazut. Nu am gasit o solutie care sa impace ceea ce am cu ceea ce urmeaza sa cumpar.
Vreau sa-mi incapa saltelele pe care le am 140x200+70x200. Saltelele sunt luate de la decathlon, dar nu se mai gasesc. Sunt foarte bune.
Daca as mai gasi o saltea de asta 70x200 si doua corturi de 140x200, ar fi solutia ideala. Dar merge si cu cortul vechi + unul nou, mic, in care sa incapa doar 70x200. Nu mi-a placut ce am vazut la corturile alea mici la decathlon. Iar saltelele actuale sunt jalnice.
So.. inca mai caut solutie. Intentionez sa merg pe undeva la sfarsitul lui iulie, as mai avea ceva timp, insa nu prea mult.

#4
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,274
  • Înscris: 06.01.2007
Ce am acum, e un fresh & black 3XL, de 210x210.
Sunt multumit de cort. E spatios, nu intra soarele in el ceea ce-l face mai racoros vara., cand lenevesti in cort dimineata dupa ce a rasarit soarele.
Dar a fost upgradat masiv, sa fie mai usor. Am cumparat atat un set de cuie de aluminiu, cat si un set(incomplet) de titan. De pe aliexpress.
I-am luat un set de bete de aluminiu de pe aliexpress si am inlocuit betele de sustinere principale. Alea de la veranda au ramas originale. Chestia asta il face mult mai usor si mult mai durabil. Am scazut greutatea lui, nu mai stiu exact, dar substantial. Cortul original e destul de greu.

Cuiele de aluminiu sunt mai late, merg bine cam pe orice teren. Cuiele de titan sunt subtirele, usoare si rezistente, insa solul trebuie sa fie mai tare, dar fara pietre. Pana acum am mers cu toate, dar daca vrei sa scazi greutatea, poti sa iei doar cate are nevoie cortul. Nu mai stiu, dar destul de multe, vreo 15 parca. Eu am vreo 25 sau ceva de genul. Sunt mult mai usoare decat originalele.
Betele pe care le-am schimbat, fac cortul mult mai stabil. Insa difera sistemul de prindere. Originalele au prinderea sub forma unui cilindru de teava care se baga intr-un cui. Astea au un moț care ar trebui sa se prinda intr-o gaura cu inel pe o bretea de nailon, ceea ce cortul n are.
Am mers cu ele asa pana acum, ca se gasesc solutii la teren, insa e si asta un mic aspect.

Deci.. per total, cu upgradeul asta (care costa undeva pe la 200-300 lei pe aliexpress), cortul e mult mai bun. Mai stabil, mai usor, mai bine intins sa nu picure condensul in cap. Folia in sine e mai grea la varianta asta Fresh&Black, insa si confortul conteaza.
Deci, il recomand.

Salteaua.. well, face mare diferenta. Pe salteaua asta care nu se mai gaseste, dormi ca in pat, n-ai treaba. E usoara si confortabila ca un pat practic. Nu s-a spart, nu a facut pori, se poate umfla pana se face foarte tare si nu se desumfla deloc.
Totusi.. fiind saltea, exista riscuri sa pateasca ceva cand ai nevoie de ea, deci eu iau si izoprene cu mine. Doar ca iau cele mai ieftine, subtiri si usoare. Pentru ca sunt de backup in caz ca pateste ceva salteaua. Apoi un rucsac care nu are atarnat de el izoprenele, nu arata bine, nu e rucsac de munte. Nici in poza nu da bine. :D
Asa merg eu cu familia. Cu copiii. Vrem confort, chiar daca asta se face pe skinarea mea, care tre sa car si cearceaf cu elastic pentru saltea, si cearceafuri pentru sacii de dormit, perne gonflabile pentru toata lumea.
Sacii sunt de puf, decathlon, variantele ieftine de +10grade (in jur de 300-350 lei per bucata am dat). dar am vazut ca nici astia nu se mai gasesc. Unul dintre ei e din ala mai scump, de -10 grade (in jur de 1100 lei am dat pe el), tot de puf, de pe la Himalaya, dar e mai voluminos ca celelalte. Pe asta il tine de regula sotia, dar a fost al meu. Sotia e mai friguroasa. Acum ne mai trebuie si un sac in plus, dar.. sa zicem ca se rezolva. Cea mica are 4 ani, dar o sa-i luam sac de adult ca acusha creste si ea si n-o sa mai incapa in cort. Fata cea mare de 13 ani are 1.75. si deja sacul ei e prea mic, ca am luat variantele mai XS, inca de pe vremea cand avea ea 4 sau 5 ani. Trebuia sa fi luat fullsize, pentru adulti inalti. Dar iau acum unul si le rotesc intre ei si o sa fie bine.

#5
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 12.12.2006
La Decathlon cautati si pe site, au mult mai multe produse decat in magazin.

Edited by mdt, 23 June 2023 - 07:37.


#6
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Avem saltea. Dar nu salteaua e problema. Iarna uneori facem 25 de grade în cameră și tot îi e frig. Nu ne facem plan în funcție de asta, își ia mai multe haine și o rezolvă așa. Sau nu 😁
Oare la ce cuie te referi? Poți pune și un link? Eventual și la bețe
N-am avut probleme cu rezistența. Mi-a rezistat cortul la vântul masiv de pe Retezat cu cuiele din dotare. Cei de la cabană au făcut mișto de noi că am mers cu cort din ou Kinder, dar și-a făcut treaba 😁

Bețele alea de aluminiu nu sunt rigide? Se îndoaie cum trebuie?

#7
ionfacatoru

ionfacatoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 581
  • Înscris: 05.05.2018
direct de pe aliexpress?

#8
alexmro

alexmro

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 08.06.2021
Ia-ti un hamac pentru tine si un cort calduros pentru ea, asa tu ai racoare si ea caldura. Eu am un Big Agnes de 3 anotimpuri dar se face o caldura in el mai ales daca bate un pic soarele insa daca stii cum sa-i deschizi usile poti regla temperatura. Sta cam prost cu fermoarele (se cam strica dupa un timp) dar in rest e rezistent, foarte usor si se monteaza in 30 de secunde.
Cum si mie imi place mai mult racoarea am luat si un hamac asa ca daca nu pot dormi in cort, ma bag in el si dorm ca la mama-n brate.
Acuma daca prietena nu vrea sa doarma singura deja e alta problema

#9
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,274
  • Înscris: 06.01.2007

 R10, on 23 iunie 2023 - 08:34, said:

Oare la ce cuie te referi? Poți pune și un link? Eventual și la bețe

Betele de unde am luat eu. Tre sa vezi exact cat au ale tale, sa le masori. Oricum, se pot adapta, le poti taia, la mine n-a fost nevoie.
E bine sa fie 1cm 2cm mai lungi, ca se intinde cortul mai bine. Nu am luat si pentru veranda, dar ar fi trebuit sa iau. Exista si de diametre mai mici, care ar fi mai potrivite pentru veranda.
Diferenta in modul in care sta cortul e mare. E un upgrade care merita din plin, mai ales daca cortul foloseste acelasi sistem de prindere a betelor. Al meu nu foloseste, ar trebui sa pun un cilindru sau sa adaptez, dar ma descurc si fara. Betele nu intra in pamant ca le pun astfel incat sa nu intre.
https://www.aliexpre...2931458871.html

Cuie de aluminiu. Linkul de unde am luat nu mai e valid, insa sunt la fel ca astea.
https://www.aliexpre...2740516669.html
Se gasesc si pe la decathlon, insa au pret prea mare. Sau.. se gaseau, acum nu mai stiu.

Bete de titan. Linkul, la fel, nu mai e valid, insa sunt de tipul asta.
https://www.aliexpre...4062625580.html
Erau ceva mai ieftine, s-a scumpit si chinezul. Sunt subtiri, arata fragil, dar nu sunt deloc fragile. Si foarte usoare. Insa fiind subtiri, pe timpul camparii, se mai misca, isi fac loc. Depinde mult si de sol, de vant probabil. Pentru sforile de intindere sunt insa ideale si suficiente in orice situatie. Pentru prelata, nu sunt intotdeauna varianta optima, ca isi fac loc in sol si se mai pierde din fermitatea cortului. Bag aluminiu acolo, daca e, ca-s mai late si nu se largeste gaura pe timpul camparii.
Totodata, sunt si foarte usor de bagat in pamant, fiind foarte subtiri. Subtiri si lungi. E bine sa fie lungi.
Exista si alte variante, mai heavy duty, insa sunt si mai scumpe. Eu de astea ieftine am luat. Oricum, sunt destul de scumpe si astea, daca tre sa iei vreo 15 sau 18, cate are cortul meu, ajungi la pretul unui cort mai ieftin :D

Eu folosesc combinat, ca nu am nici de aluminiu, nici de titan un set complet. Am scapat insa de punga de cuie originale, care cantarea cred ca peste 2 kile. Si erau dintr-un fier mort, se indoiau mai repede.

 R10, on 23 iunie 2023 - 08:34, said:

Bețele alea de aluminiu nu sunt rigide? Se îndoaie cum trebuie?
Sunt mai rigide, dar elastice. Se indoaie fara probleme sa se rupa sau ceva. Pun tensiune mai mare si poti intinde apoi prelata mai mult tensionata, sa stea drept.
Si mult mai usoare decat cele de fibra originale cu care vine cortul. Nu le mai am pe cele originale ca le-am aruncat, dar probabil ca greutatea e cel putin la jumate sau poate chiar mai putin.
Sunt de mai multe grosimi. Eu am luat ceva mai gros (alea din link) tot asa, de frica sa nu se rupa. Insa nu cred ca era cazul, chiar daca luam ceva mai subtire. Pentru veranda, ar fi mai bun ceva mai subtire, sa fie cat mai usor posibil.

Upgradeurile astea merita mai ales daca cari cortul in skinare. Daca-l cari cu masina, nu prea mai conteaza asa de tare. Poti pune si cuie de 5 kile. :D

 alexmro, on 23 iunie 2023 - 09:37, said:

Cum si mie imi place mai mult racoarea am luat si un hamac asa ca daca nu pot dormi in cort, ma bag in el si dorm ca la mama-n brate.
:D
Probabil dormi pe spate si de aia. Eu dorm pe-oparte si pentru mine hamacul e tare inconfortabil. Nu pot dormi in asa ceva.

#10
Bodolay

Bodolay

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 03.09.2016
Eu personal nu văd rostul la un asemenea upgrade la un cort așa de mare, de 6-7 kg. Astea nu-s corturi de cărat pe spate în drumeții deci numai mașina de nu se bucură de acest minus la greutate.
În schimb la structură da, cu aia sunt de acord, bețele din aluminiu sunt mult mai bune.
Eu am un Fresh & Black de 3 persoane plus un adăpost, tot de la Decathlon, astea două întotdeauna le car împreună. Nu am câini, mie și soției e perfect. Am renunțat la saltelele alea de neam prost Intex, aveau 17 cm grosime, zici că erai pe acoperișul blocului. Iți ia din habitaclu, trebuia să stau cu bărbia în piept când stăteam în fund în cort. Mi-am luat două autogonflabile de câte 5 cm.Am doi băieți, ăla mare nu mai vine cu noi, ăla (mai) mic are cortul lui personal.
Adăpostul cu cortul F&B e imbatabil. Poate fi montat total deasupra cortului sau în fața lui, ca o verandă, astfel din cort nu ieși direct în soare.
Deci cine e sensibil la căldură sau practică somnul de frumusețe în timpul zilei, Fresh & Black e un must. Trebuie doar să te obișnuiești că ai nevoie de sursă de lumină chiar și ziua, că e întuneric înăuntru.

#11
tomcatsk8

tomcatsk8

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,497
  • Înscris: 05.07.2022
Mergem cu cortul insa doar la mare in camping. Am campat destui ani si la Vadu si acolo foloseam un cort mai mic marca Pinguin, acolo mereu bate vantul si de multe ori am dormit "inveliti" in cort. DIn 2010 s-a cam stricat Vadu si am schimbat un pic directia spre camping, asa ca am luat cort mare, in care poti sta in picioare.
https://www.decathlo...c=8378237&c=GRI
Am folosit varianta veche a cortului asta timp de 10 ani. A prins ploi torentiale de doua zile si nu a luat picatura de apa. Cort fantastic.
Deoarece pe langa cort folosim si un umbrar cu plasa de tantari deasupra am cautat ca upgrade un cort mare fara veranda care ne e inutila,
https://www.emag.ro/...1/pd/DXQ2RSMBM/
Chestia asta e fantastica. E cat o garsoniera si pare mic. Are aerisiri pe unde vrei si vedere panoramica, doua intrari si o folie de compartimentare daca ai nevoie. Se monteaza foarte usor, foarte repede iar confortul este extraordinar. La ploaie habar n-am cum e, il avem de anul trecut si n-am prins nici o ploaie cu el Posted Image .
Dava iesi si la munte, https://www.mormota....o-4-duralu.html e o alegere buna, destul de spatios, usor si rezistent.

Edited by tomcatsk8, 23 June 2023 - 20:27.


#12
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,683
  • Înscris: 29.03.2010
Mersi de recomandări.

Nu voi da 1000 de lei sau mai mult pe un cort, nu văd rostul. Un 5-600 de lei e maxim. Dacă tot luăm, prietena vrea unul mai mare, cum e primul din postarea anterioară. Eu n-aș lua ceva așa mare că mi se pare overkill pt 2 oameni și 1-2 animăluțe.  

În weekend am campat iar (zonă de deal) și pe duminică dimineața a plouat. Nu tare, dar nici puțin. N-am avut strop de apă. Eu încă aș trage de cortul actual cât se poate. Nu e ideal dar îmi e drag.
Soră-mea a spus că îmi donează cortul ei nou (ceva de la Salewa de 2 persoane). Îl are de vreo 3-4 ani și l-a folosit de 2 ori. A zis că a stat și în grindină cu el. L-am luat luna trecută pentru o noapte dar e mic, și un mare minus
: nu are buzunare laterale, care deja pentru mine sunt indispensabile ca buzunarele de la pantaloni

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate