Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024
 Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica
 Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila
 Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K
 

Alegere amplificator

- - - - -
  • Please log in to reply
194 replies to this topic

#55
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,360
  • Înscris: 23.05.2003
Îmi pare rău că s-au cam încins spiritele p'aici dar știu că domeniul audio poate genera...ăăă...discuții aprinse ca să zic așa.
Am înțeles că în bugetul meu cu boxele mele slabe șanse să fiu impresionat de o sculă nouă așa că întrebarea finală ca să fie piticul liniștit:
- ce amplif mi-ar garanta o diferență la ureche față de al meu (totuși nici nu vreau sa ajung la mii de euro...)
- în cei 500 de euro max ce să caut pe piața SH care să facă totuși o diferență.

Și cu asta basta, sper să mă liniștesc. :)

Mulțumiri ca de obicei.

#56
leomagic44

leomagic44

    Io, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,050
  • Înscris: 06.02.2012
Sfat: cauta unul cat mai vechi, anii 80, selector de surse audio bun, eventual electronic nu mecanic, etaj final tranzistori, putere min 50W RMS.
Eu am avut unul am inceput cu un kit de amplu prin 85, apoi in 88, AS 2020, 91-92 Electromures 2 x15W, in 2001 am modificat Electromuresul total, am luat kit corector ton + amplu 2x100W se auzea binisor.
Continuam cu 2003 combiana audio Sony RG 2x100W, apoi 2007 sistem audio Genius, 5+1 vreo 35W, in 2014 Denon DRA 435 2 x 50W,  am mers pe Denon in 2020 AVR 550BT, dezamagire totala,  2021 Denon PMA 920, bun  asta, numai ca piticul zicea ca parca mai trebuie ceva, asa ca mosul in 2022 a venit cu VisoniK VSA 1000 fabricat in 78, asta m-a dat pe spate, bass cald, pianul e pian, ce sa zic am auzit sunete pe care nu le auzeam inainte, inaltele clare nu fortate, asta e ce trebuie deocamdata.
Asa ca trebuie sa stai sa asculti sa alegi cu urechile. Cred ca mai orbecaiam prin intuneric daca nu gaseam pe cineva care aduce amplificatoare si boxe din Germania, Franta etc.
Am stat vreo 5-6 ore sa ascult diferite combinatii de scule, omul ala are cred ca vreo 30 amplificatoare si tot atatea perechi de boxe.
La test am luat si Denonul 920, se auzea bine cu unele boxe, cu altele era jale, mai conteaza ca amplul sa se pupe cu boxele.
Conteaza si muzica, sursa, pentru manele si taganeli nu ai nevoie de scule performante, pentru jazz, country ai nevoie de claritate nu zgomot.
Cam atat despre experienta mea de vreo 40 ani de amplificatoare, la boxe e alta poveste, sper ca nu am plictisit pe nimeni.

#57
Allaric

Allaric

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 17.01.2022

 burebista, on 24 ianuarie 2023 - 10:02, said:

Îmi pare rău că s-au cam încins spiritele p'aici dar știu că domeniul audio poate genera...ăăă...discuții aprinse ca să zic așa.
Am înțeles că în bugetul meu cu boxele mele slabe șanse să fiu impresionat de o sculă nouă așa că întrebarea finală ca să fie piticul liniștit:
- ce amplif mi-ar garanta o diferență la ureche față de al meu (totuși nici nu vreau sa ajung la mii de euro...)
- în cei 500 de euro max ce să caut pe piața SH care să facă totuși o diferență.

Și cu asta basta, sper să mă liniștesc. Posted Image

Mulțumiri ca de obicei.

https://www.olx.ro/d...84-IDgbfb4.html

Burebista daca esti curios uite aici ceva cu filozofie total diferita de STK-ul tau. Asta face parte dintr-o serie diferita fata de ce produceau ei la vremea respectiva. Au facut si amplificatoare si amplitunere. Am doua aparate din seria respectiva, doar amplificatoare, adica capul de serie si fratele lui mai mic (care e echivalentul astuia din link). Nu-ti mai dau detalii tehnice, le gasesti si singur, dar daca gasesti ceva de genul (care sa mai si mearga...) o sa ai ocazia sa-ti dai seama singur care-i treaba cu sunetul diferit la amplificatoare. Ce pot sa-ti spun e ca e opusul in materie de sunet fata de ce ai tu acum. Si cand o sa-ti spuna cineva ca amplicatoarele nu dau coloratii in sunet o sa fie haios. Ar fi interesant si de comparat vechiturile astea cu amplificatoarele moderne cuprinse intre 1000 - 3000 lei, poate si mai scumpe.

#58
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 19.06.2018
Repet ce am mai spus, nimic de pe piata nu ti garanteaza o diferenta de sunet atat de sensibila incat sa consideri ca banii au fost cheltuiti cu rost. Colegii au dat tot felul de recomandari dar inteleg ca niciunul nu detine amplificatorul tau incat sa traga o concluzie concludenta, scuzat fie pleonasmul. Nu am aderat niciodata la opinia potrivit careia e preferabil sa storci ultima picatura din boxe cu un amplificator extrem de potent. Boxele au limitarile lor obiective si risti sa nu fii multumit cu upgrade ul de amplif. Parerea mea e aceea ca e preferabil sa pastrezi raportul de doi la unu boxe-amplificator si garantia schimbarii de sunet o ai la schimbarea boxelor cu altele dintr o gama superioara. Ca sa ma exprim si mai clar, o pereche de boxe banale cu un amplificator exceptional vor suna intotdeauna mai prost decat o pereche de boxe bune cu un amplificator decent.

S au facut recomandari de amplif, ex. AS 501, modele consacrate de Onkyo, Arcam, Cambridge Audio, Audiolab, nu ai cum sa gresesti cu ele.

Eu ti am recomandat un fda chinezesc clasic, ele au deschis revolutia chinezeasca in audio. Colegii s au racordat la trendul chinezesc cativa ani mai tarziu si au omis discutiile despre cele doua modele de care am vorbit. Daca cauti pe net, vei vedea ca au dedicate sute de pagini de forum, numai pe un forum frantuzesc acum vreo 5 ani era 180 de pagini dedicate unui model, ma intreb cate or mai fi acum. Oameni cu scule relativ scumpe spuneau ca jucariile astea fac revolutia audio si ca suna mai bine decat amplificatoare bine cotate de n ori mai scumpe. Pe de alta parte e adevarat ca dupa acel start fulminant, revolutia chinezeasca a amplificarilor s a oprit la fel de brusc cum a inceput si nu a aparut niciun alt model de referinta. Din punctul meu de vedere, pentru boxe din gama alor tale, au un raport calitate-pret imbatabil.

Ca ultima idee, e o alta abordare gresita pe care o fac colegii, aceea ca judeca situatiile prin prisma propriilor urechi. Fiecare judeca altfel sunetul atat prin prisma conditionarilor obiective cum e anatomia urechii, experienta cu sunetul sau varsta, atat prin cele subiective cum e autosugestia audiofila. Vei citi aici descrieri bogate si detaliate in privinta diferentelor de sunet ale unor DAC uri de exemplu, care, in eventualitatea in care sunt reale, e putin probabil sa fie percepute la fel de inca alte zece persoane. De aceea opinia mea in domeniu e aceea ca banii merita cheltuiti doar daca se aude clar diferit. Daca asculti de zece ori pana sa auzi diferit, nu merita asa zisul upgrade.

O ultima chestiune. Rareori bagata in seama si prilej de controverse cu unii colegi mai noi in domeniu desi dupa un an de zile inteleg din postarile lor ca imi dau dreptate. Importanta e si muzica ascultata. Pentru muzici mai usurele cu doua chitari si o toba merge si un sistem mai putin pretentios. Eu ascult Dire Straits la casti Superlux sau la boxele  Edifier legate la TV. La fel o groaza de muzica pop-rock. La muzica cu anumite pretentii de orchestratie sau virtuozitate a vocii, ma indrept catre sistemele celelalte.

#59
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Calitatea sunetului e doar una din caracteristicile pe care le cauti la un amplificator. Cea mai importanta dar nu si singura.
Conteaza functiile și dotarile, usurinta in utilizare, ergonomia. Si nu in ultimul rand calitatea materialelor folosite, de unde rezulta si fiabilitatea.

#60
r-bruce

r-bruce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 06.11.2005
@burebista. Niste boxe (mult) mai bune, cu pedigree, si s-ar putea sa nu vrei sa schimbi amplificatorul... un timp. Pana vei vrea sa ajungi la adevartul potential al boxelor. Parerea mea, nu trageti.

Edited by r-bruce, 24 January 2023 - 17:44.


#61
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Dar ce facem cu spatiul, camera din foto? Par cam ingramadite boxele si obturate. Poti asigura 2m intre ele si ceva spatiu lateral si in spate, un minim de 30-40 cm? Poate niste boxe de raft sa aiba sansa la o asezare mai buna, mai aerisita?

Edited by overseas, 24 January 2023 - 17:56.


#62
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,360
  • Înscris: 23.05.2003
Din păcate ăla e spațiul. Au un metru juma' între ele și cam 20 cm până în perete.

Bruce, tare mi-e teamă că boxele alea mult mai bune nu se înghesuie în bugetul de amplif. :)

#63
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006
Sigur ca depinde de buget insa logica constructiei unui sistem hi-fi trebuie sa plece de la sursă. Ce asculți? de unde pleacă semnalul sonor? Dacă e digitală, ca si în cazul nostru, primul lucru este un DAC bun (integrat sau nu in amplificator). Dacă sursa muzicii e de slabă calitate degeaba ai cele mai bune boxe. Apoi urmează preamplificatorul - amplificatorul. Rolul acestora e să amplifice semnalul fără să-l distorsioneze. La urmă vin boxele.
În felul acesta vei ști când adaugi boxele daca e un upgrade sau nu.

#64
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,360
  • Înscris: 23.05.2003
Păi am zis în primul post ce și cum ascult. :)

LE. Dacă te referi la genuri de muzică atunci rock progresiv din anii 60 până la zi, jazz din anii 40 încoace și blues (mai răruț). Mai scap și câte un metal cand vreau să blow off some steam că să zic sa așa. :)

Edited by burebista, 24 January 2023 - 18:44.


#65
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015
Cand ai buget 400-500 de euro cea mai proasta idee e sa cumperi DAC din ei. Upgrade la DAC faci dupa ce pui la punct niste boxe bune si amplificator. Diferentele dintre dac-uri sunt atat de mici incat  chiar sunt ultimul reglaj fin de facut. Eu bag pe sistem cateodata laptopul sau telefonul cu iesirea jack si nu percep nicio problema, doar se aude mai incet si tre sa dua un pic mai tare. Cand schimbi boxele efectul e real, schimbarea poate fi radicala. Apoi pe locul 2 e amplificatorul, sunt si intre ele diferente de sunet insa mai mici.

Edited by vinciun, 24 January 2023 - 18:45.


#66
r-bruce

r-bruce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 06.11.2005

 burebista, on 24 ianuarie 2023 - 18:29, said:

Din păcate ăla e spațiul. Au un metru juma' între ele și cam 20 cm până în perete.

Bruce, tare mi-e teamă că boxele alea mult mai bune nu se înghesuie în bugetul de amplif. Posted Image

Da, ai dreptate. Dar gasesti boxe asa zise "de raft", dar nimeni nu te obliga sa le pui pe raft. Picior, noptiera, gasesti solutii. Poate ai fi primul de pe aici care isi face un sitem
in functie de boxe si camera, cum ar fi trebuit sa facem noi, restul.

 burebista, on 24 ianuarie 2023 - 18:41, said:

LE. Dacă te referi la genuri de muzică atunci rock progresiv din anii 60 până la zi, jazz din anii 40 încoace și blues (mai răruț). Mai scap și câte un metal cand vreau să blow off some steam că să zic sa așa. Posted Image
le: multumesc, suntem pe aceasi lungime de unda. uneori nu strica ceva rock si traforaj Posted Image

Edited by r-bruce, 24 January 2023 - 18:59.


#67
Calinuus

Calinuus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 946
  • Înscris: 29.03.2006

 vinciun, on 24 ianuarie 2023 - 18:43, said:

Cand ai buget 400-500 de euro cea mai proasta idee e sa cumperi DAC din ei. Upgrade la DAC faci dupa ce pui la punct niste boxe bune si amplificator. Diferentele dintre dac-uri sunt atat de mici incat  chiar sunt ultimul reglaj fin de facut. Eu bag pe sistem cateodata laptopul sau telefonul cu iesirea jack si nu percep nicio problema, doar se aude mai incet si tre sa dua un pic mai tare. Cand schimbi boxele efectul e real, schimbarea poate fi radicala. Apoi pe locul 2 e amplificatorul, sunt si intre ele diferente de sunet insa mai mici.
De asta am si inceput prin a zice „depinde de buget”. Ce spun eu se poate realiza de la un buget de  2 - 3 mii de euro in sus. Evident ca la un buget limitat nu putem vb de asa ceva.
De fapt, nici macar nu se incepe cu DAC-ul, daca alegem calea digitala, ci cu serviciile de steraming si softurile care le rulează. Sau, cu un CD transport de calitate. Abia apoi vorbim de DAC.

Apropo. Am ascultat recent pe un sistem cu amplificator Rose RA180 si boxe Focal Kanta No3.
A fost Wow. Prezența și claritatea cum nu am auzit niciodată. Rafinament și precizie.
Am ascultat ceva jazz. Simțeam că atunci cand se lovește bățul de cinel sau de membrana tobei eram la 2 metri de trupă. Erau in fața mea dar nu-i vedeam.

#68
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,360
  • Înscris: 23.05.2003
Cinci mii ampliful și doișpe mii boxele. Euro.
La banii ăștia mai bine îi invita pe ăia cu jazzul la el acasă la un jam session ceva. :D

Fac și io haz de necaz...

#69
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
La buget de 17k intra si camera de ascultare, eco din paianta, acoperit cu stuf, super sunet.

#70
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,664
  • Înscris: 24.10.2015

View PostCalinuus, on 24 ianuarie 2023 - 21:07, said:


De asta am si inceput prin a zice „depinde de buget”. Ce spun eu se poate realiza de la un buget de  2 - 3 mii de euro in sus. Evident ca la un buget limitat nu putem vb de asa ceva.
De fapt, nici macar nu se incepe cu DAC-ul, daca alegem calea digitala, ci cu serviciile de steraming si softurile care le rulează. Sau, cu un CD transport de calitate. Abia apoi vorbim de DAC.

Apropo. Am ascultat recent pe un sistem cu amplificator Rose RA180 si boxe Focal Kanta No3.
A fost Wow. Prezența și claritatea cum nu am auzit niciodată. Rafinament și precizie.
Am ascultat ceva jazz. Simțeam că atunci cand se lovește bățul de cinel sau de membrana tobei eram la 2 metri de trupă. Erau in fața mea dar nu-i vedeam.

Nu am avut ocazia sa le ascult. Tare!

View Postoverseas, on 24 ianuarie 2023 - 22:41, said:

La buget de 17k intra si camera de ascultare, eco din paianta, acoperit cu stuf, super sunet.

La bugetul ala si camera tace sa asculte.

#71
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,748
  • Înscris: 13.11.2006
Calitatea costa, suma este una normala pentru asemenea scule :P

#72
audiofidell

audiofidell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,585
  • Înscris: 19.06.2018

View Postvinciun, on 24 ianuarie 2023 - 18:43, said:

Cand ai buget 400-500 de euro cea mai proasta idee e sa cumperi DAC din ei. Upgrade la DAC faci dupa ce pui la punct niste boxe bune si amplificator. Diferentele dintre dac-uri sunt atat de mici incat  chiar sunt ultimul reglaj fin de facut. Eu bag pe sistem cateodata laptopul sau telefonul cu iesirea jack si nu percep nicio problema, doar se aude mai incet si tre sa dua un pic mai tare. Cand schimbi boxele efectul e real, schimbarea poate fi radicala. Apoi pe locul 2 e amplificatorul, sunt si intre ele diferente de sunet insa mai mici.
Ceva asemanator cred ca nu s a mai spus de vreo doi ani incoace. DAC bun in sus, DAC bun in jos, numai de DAC bun aud, zici ca suntem la lectia de istorie cuceririle romane. Daca intreb pe vreunul de DAC prost de pe piata mainstream, nu stie sa spuna.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate