Cat trebuie sa fie venitul unei familii de 4 pentru un trai decent in Paris?
Last Updated: Sep 03 2023 17:02, Started by
argonaut
, Oct 24 2022 11:08
·
14

Posted 05 December 2022 - 17:26

Francezii nu discuta salariul net, ci brut, pt ca declararea impozitului se face la final de an. Sunt multe cheltuieli deductibile, si vor avea si scutiri pt copii, dar cu cat salariul e mai mare cu atat procentul de impozit va fi mai mare.
Angajatorul nu iti poate garanta un venit net, atata timp cant impozitul il platesti tu direct, si nu e retinut la sursa. |
Posted 08 February 2023 - 14:34

Nu stiu cine a spus ca mancarea nu este scumpa, dar in Franta si la supermarket si la restaurant mancarea este foarte scumpa (mai ales la restaurante). Au taxe peste taxe. Confirm. Sunt in delegatie pentru o saptamna. Un nenorocit de burger de la Mac, fara cartofi sau suc este 6 Euro. La restaurante.... o masa este cam 50-60/pers. Voerbesc de Paris. Unde mai pui ca nu e asa cum crede toata lumea. Nu e curat deloc. Este plin de emigranti sau naiba stie ce sunt. Personal nu imi place. |
Posted 23 February 2023 - 19:05

Decent , difera de la persoana la persoana sau de la famile la famile.
O suma care sa asigure un trai " decent " in situatia de mai sus ar fi de minim 6000 - 6500 Euro. Cum s-a mai mentionat anterior : de preferat ca sotul sa isi gaseasca un loc de munca ( cat mai repede ) , daca doreste sa locuiasca strict in Paris , Arondismentul 17 este cel mai ok din punct de vedere financiar ( chirii , magazine , etc ). |
Posted 02 September 2023 - 13:44

argonaut, on 05 decembrie 2022 - 16:00, said:
Oamenii au rezervat dea biletele de avion. Pleaca in conditiile descrise de mine: - 4.000 euro venitul pe intreaga familie; - Chiria este platita de firma, nu cred ca si utilitatile. Limita este 2.500 euro, probabil ca vor gasi ceva aproape de sediul Saint Gobain unde este jobul sotiei, ea stie franceza; - Copii minori (11 si 16 ani) nu stiu franceza; - Sotul atehnic, calificare de contabil aici, acolo ... nimic, nu stie franceza; Eu le-am dat doar doua sfaturi: - In momentul in care, ca sa mentina un nivel de trai cum doresc, trebuie sa apeleze la economii ... sa studieze care sunt cursele de avion pentru intoarcerea celor 3 (copii si sotul) - Sa nu le fie teama sau rusine sa vina inapoi. Au trecut 6 luni. Cum le merge? |
Posted 02 September 2023 - 14:05

Au trecut 9 luni.
Au fost aici acum o luna. De spus nu prea spun, nu stiu de ce. Se straduiau amandoi sa ma lamureasca de faptul ca in Paris viata e la fel, daca nu mai ieftina decat la noi ![]() El nu s-a angajat, nici nu cred ca are sanse sa o faca, nu s-a prins nici macar limba de el. Copii s-au adaptat cat de cat, cu toate ca nici ei n-au competente minime in franceza. Probabil ca, asa cum zicea un coleg pe aici, a incetat si subventia la chirie. Nu au o existenta roz, mai ales el care este baby sitter si menajera/bucatareasa in casa. Cred ca totusi mai au din "grasimea" acumulata aici din leafa lui de director insa nu-mi dau seama cat o sa-i tina. Mai au si aici de platit o rata la masina. Probabil ca in decembrie, cand vor trage linie, o sa aiba tabloul complet. |
Posted 03 September 2023 - 05:15

In toata povestea asta, copiii vor avea cel mai mult de suferit. Sunt deja mari, le-au dat vietile peste cap fortandu-i intr-un sistem educational diferit, cu o limba pe care nu o cunosc, sunt carente care nu se pot recupera din cauza varstei. Una e sa se integreze copilul la 3-6 ani si alta inainte de BAC.
O alegere complet neinspirata, din punctul asta de vedere. Cat despre povestea cu viata "la fel ca la noi, daca nu mai ieftina", trebuie sa-si valideze cumva alegerea, repetandu-si neadevaruri, ca in caz contrar lumea lor se cam prabuseste. Cupluri ca ei ajung chiar la divort dupa experiente de genul asta, copiii dezvolta anxietate, depresie etc. Nu pare sa aiba happy-end. Parisul o sa-i manance de vii. Edited by leusteanul, 03 September 2023 - 05:15. |
Posted 03 September 2023 - 05:35

El nu se va angaja ca n-are cum. Cam stim si noi cum sunt francezii, si aia din Paris sunt din categoria hardcore. Diploma lui de economist nu valoreaza o ceapa degerata acolo. Fara limba vorbita fluent, esti tratat ca un nimeni. Nici la negru nu se va angaja,ca intre el si un marocan sau congolez, ii aleg pe astia din urma care vorbesc limba.
Lasand la o parte scenariile din capul lor vs. realitatea, chiar mi-e mila de copii, invatamantul francez nu iarta, si nici colegii, acolo e un bullying de zile mari, cu atat mai mult daca esti copil roman cu o franceza stricata. Carne de tun. Edited by leusteanul, 03 September 2023 - 05:36. |
Posted 03 September 2023 - 08:30

Copiii s-ar putea să se adapteze, mai ales dacă au dat peste o școală ok, problema e la parinti. Si la chirie dacă au pierdut subvenția ca în Paris sunt criminale.
Eu în locul lor, dacă copii s-au adaptat și școala e ok as strange din dinți cel puțin încă un an pana când cel mai mare da bac-ul. Apoi reevaluat. Dacă după 9 luni copii au încă probleme de adaptare e nasol n-au nimeri unde trebuie, ar trebui sa se gândească serios să se întoarcă (dacă au la ce). Edited by KiloW, 03 September 2023 - 08:34. |
Posted 03 September 2023 - 11:59

El nu se va angaja ca n-are cum. Cam stim si noi cum sunt francezii, si aia din Paris sunt din categoria hardcore. Diploma lui de economist nu valoreaza o ceapa degerata acolo. Fara limba vorbita fluent, esti tratat ca un nimeni. Nici la negru nu se va angaja,ca intre el si un marocan sau congolez, ii aleg pe astia din urma care vorbesc limba. Lasand la o parte scenariile din capul lor vs. realitatea, chiar mi-e mila de copii, invatamantul francez nu iarta, si nici colegii, acolo e un bullying de zile mari, cu atat mai mult daca esti copil roman cu o franceza stricata. Carne de tun. |
Posted 03 September 2023 - 17:02

Desi nu stim mai mult decat la primele postari, eu cred ca nu e dracul chiar asa de negru.
Oamenii au capacitati de adaptare nebanuite, copii mai ales. E clar ca doresc sa traiasca acolo si numai acolo, asa ca vor gasi forta si sper si mijloacele sa o faca. Sa nu uitam ca statul, primariile, totusi ajuta familiile cu copii, sunt si organizatii ale romanilor. |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users