![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cat trebuie sa fie venitul unei familii de 4 pentru un trai decent in Paris?
Last Updated: Sep 27 2023 21:25, Started by
argonaut
, Oct 24 2022 11:08
·
14

Posted 26 October 2022 - 16:28

Singura dintre ei. prietenul care va castiga 4k nefiind vorbitor de franceza trebuie sa fie exceptional de-l doresc aia. in schimb sotia are toate sansele sa se lanseze eu inteleg fraceza dar nu o vorbesc neam. si nici nu ma chinui. sa vezi ce fain e cand in discutiile cu franzezi ii las sa-si faca numarul si pe urma preiau sendita si o duc unde vreau eu. dar comut in engleza. nu mai zic de crasme unde doar daca ai noroc gasesti pe cineva care sa inteleaga 1.5 cuvinte in engleza. Edited by arg, 26 October 2022 - 16:32. |
Posted 26 October 2022 - 19:29

Sa recapitulam ca pare o confuzie pe aici:
|
Posted 26 October 2022 - 19:44

Yep!
Firma le asigura chiria in primele 6 luni in marja de 2500 euro. Sotia vorbeste putin franceza. Ea 43 el 49, copii 10 si 16 ani/ Au capital sa supravietuiasca o vreme ... nu stiu cat. Edited by argonaut, 26 October 2022 - 19:45. |
Posted 26 October 2022 - 19:56

iar el nu stie boaba franceza, carnet pas, are doua maini stangi si tocmai si-a luat o leapsa la servici...
cat de tari are nervii? ca risca ca in paris sa o ia pe alcool si sa se aleaga prafu. |
Posted 27 October 2022 - 08:00

In Franta copiii vor invata la scoli de stat, gratis? Sau e cu taxa?
![]() |
Posted 27 October 2022 - 15:08

Eu nu il inteleg pe sotz de ce nu isi cauta alt job. Daca avea un salariu de 13,000 ron banuiesc ca are anumite calitati. OK, la el la firma si-a furat-o rau, desi eu de asa retrogradare nu am mai auzit. Ia stai, lucreaza cumva la Stat? Poate asa se explica. Orisicat, la 49 de ani e inca verde si poate sa isi caute in alta parte. Greu sa nu gaseasca ceva mai bun decat aia 4000 RON
|
Posted 27 October 2022 - 18:02

Sa recapitulam ca pare o confuzie pe aici:
Yep! Firma le asigura chiria in primele 6 luni in marja de 2500 euro. Sotia vorbeste putin franceza. Ea 43 el 49, copii 10 si 16 ani/ Au capital sa supravietuiasca o vreme ... nu stiu cat. Ținând cont de rezumatul de aici, situația mi se pare cu risc mare. Venitul este la limită deoarece chiria le va consuma o mare parte din el. Faptul că nu vorbesc franceza este un mare minus mai ales că sunt la vârste relativ înaintate, timpul nu prea are răbdare cu ei. La fel și pentru copii, mai ales pentru cel mai mare care se apropie de BAC. Ar trebui să țină cont și de aspectul ăsta. Pe lângă asta, școala de stat este loterie, poate fi ok sau nu. Cunosc cupluri care sunt în Franța dar au ales să își dea copiii la școli private. Nu din motive de snobism, ci pentru că școlile de stat din zonele respective lăsau de dorit în principal din cauza „climatului”. Capitalul despre care vorbesc ei nu reprezintă prea mult într-un oraș de talia Parisului. S-ar putea să se topească mult mai repede decât își imaginează. Așa că decizia asta intempestivă la vârsta lor și ținând cont de faptul că au doi copii destul de mari în grijă poate că ar trebui analizată un pic mai mult. Altfel, cum spune vorba: nimic nu este imposibil. Problema este prețul care trebuie plătit... |
Posted 27 October 2022 - 19:47

Posted 02 November 2022 - 14:16

Nu se vor descurca cu banii aceștia după cele 6 luni, daca nu se angajează ambii.
|
Posted 02 November 2022 - 23:53

Totul depinde de capacitatea de adaptare a sotului la noua viata. Care sunt perspectivele lui? 2 ani o sa treaca cumva, insa dupa aceea o sa fie necesar ca si cel de-al doilea membru al familiei sa se angajeze...
|
|
Posted 02 December 2022 - 23:43

Aici au avut o situatie ok, el manager cu o leafa generoasa de aprox 13.000, intempestivitatea rezultand din faptul ca omul a fost schimbat din functie si a trecut la o leafa mult mai mica. Daca erau lei, aia inseamna sub 3000 de euro, merge sa faca foamea la Paris? Adevarat Parisul e mare, urias chiar. Poate ca firma aia de sticla are ceva la periferie. Dar am dat pe google dupa ei, si astia sunt o mare firma de renume mondial, au ditai mai blocu in La Défense, in buricu' targului. Deci o chirie pe aproape o sa coste cat nu castiga. Cine stie, poate ii maresc aia leafa? https://www.saint-go...nt-gobain-tower Niste preturi de apartamente prin cartier.. juma de milion de euro pentru 50-70mp.. adica spre 10000 de euro/mp. https://www.seloger....en-appartement/ |
Posted 03 December 2022 - 00:35

După ce vor trece cele şase luni în care au chiria asigurată, nu vor reuşi să se descurce cu doar 4000 de euro.
Fie vor schimba apartamentul cu trei camere cu ceva mai mic sau într-o zonă mai periferică, dar se vor lovi de timp şi bani pierduţi cu transportul, fie soţul va accepta un loc de muncă sub calificarea lui, pentru a aduce nite bani în casă. Chiriile sunt enorme la Paris, inclusiv în zonele mai depărtate de centru, viaţa e destul de scumpă, de la mâncare până la transport, asigurare medicală decentă, rechizite, haine, utilităţi etc. Probabil că familia de patru persoane va avea nevoie de un minim 5500-6000 de euro pe lună, asta însemnând un trai decent, fără fiţe, într-un cartier din banlieu, care nu este Paris, e altceva. Maşina nu este absolut necesară, transportul în comun este foarte bine pus la punct. O maşină costă, pe lângă preţul ei ai asigurare, impozit, revizii, combustibil, parcare (foarte scumpă şi aia), aşadar lipsa maşinii este de bine. Mai degrabă te descurci cu o motocicletă sau un scuter în Paris, sau chiar cu o bicicletă, că tot spuneai că amicul tău e ciclist. Şcoala copiilor este iarăşi o problemă dacă nu ştiu limba, dar nu insurmontabilă, dar nu ştiu multe pe tema asta, las pe cineva mai priceput să dezvolte. În şase luni prietenul tău poate să găsească ceva de muncă, dar trebuie să înveţe limba intensiv sau să accepte să lucreze cu români, de obicei în construcţii-amenajări, muncă fizică, mai ales că spui că e atehnic. Dar de cărat mobilă şi panouri de rigips găseşte, am făcut-o şi eu o perioadă, nu mi-a căzut nici o decoraţie. Parisul este incredibil de frumos, nu este doar un oraş, este o stare, dacă rezonezi cu el e locul ideal, indiferent de naţionalitatea sau culoarea celor din jur, te poţi simţi bine şi ''acasă'' fără discuţie. La fel, poate să-şi deschidă o firmă şi să facă ce se pricepe, dar e nevoie de limbă, asta e primordial. În rest, oraşul oferă multe, ai ce face zilnic, dar dacă stai la distanţă prin banlieu e cam dificil să te urneşti de acasă şi eşti şi limitat de programul transportului în comun, deşi acestta este destul de generos. Trebuie gândită mişcarea, dar dacă există determinare nu se poate să nu reuşească. Spuneai de un apartament în România, eu cred că ala ar trebuie păstrat şi eventual închiriat, nu vândut. Chiar dacă pare mică suma provenită din chirie, mai cârpeşte ici-colo şi, dacă nu se pot adapta, măcar au siguranţa unui loc al lor unde se pot întoarce. Bucătăritul ca hobby ajută, mai ales la început, el va găti acasă, restaurantul iese din discuţie, o masă de patru persoane ajunge lejer la 80-100 de euro, asta la meniul zilei la bistroul din colţ, nu cine ştie ce Tour D'Argent. Dacă are şi o piaţă în apropiere (şi probabil are, măcar două zile pe săptămână) e şi mai bine, pot lua chestii mai ieftine şi bune. Cam atâta deocamdată, dacă ai tu sau amicul tău întrebări la care pot răspunde, o fac cu plăcere. Şi baftă prietenilor tăi în aventura asta! |
Posted 03 December 2022 - 18:38

Mi se pare exagerat să spui că o familie de 4 persoane are nevoie de 5500-6000 euro ca să trăiască în Paris. Deja la banii ăștia vorbești de ieșit la restaurant cam la 2 săptămîni, eventual puși bani de-o parte pentru vacanțe, investiții ș.a.m.d.
|
Posted 05 December 2022 - 15:28

Eu iti spun sincer ca 5500-6000 in Paris nu este o suma ridicata (dar este de ajuns).
O familie de 4 persoane are nevoie de un apartament cu cel putin 3 camere, daca nu chiar si 4. In Paris sub 2.500 nu o sa gasesti chrie si asta la rece. Ca mai vin costuri aferente te duce la 3000eur. Deci ramai cu 2500-3000eur pentru cheltuit. Mancarea in supermarkt este mai ridicata ca in Germania si similara cu Austria. Cumparaturile pe luna pentru 4 persoane te duc intre 600-800eur. Si dupaia vor aparea costuri de tipul, abonament transport in comun, costuri scoala/gradinita copii, costuri aferente ca se aduna si asa mai departe. Familia in banii astia nu va fi muritoare de foame, dar sub 5k in Paris la 4 persoane, duci o viata foarte foarte modesta, daca nu chiar la limita. |
Posted 05 December 2022 - 16:00

Oamenii au rezervat dea biletele de avion. Pleaca in conditiile descrise de mine:
- 4.000 euro venitul pe intreaga familie; - Chiria este platita de firma, nu cred ca si utilitatile. Limita este 2.500 euro, probabil ca vor gasi ceva aproape de sediul Saint Gobain unde este jobul sotiei, ea stie franceza; - Copii minori (11 si 16 ani) nu stiu franceza; - Sotul atehnic, calificare de contabil aici, acolo ... nimic, nu stie franceza; Eu le-am dat doar doua sfaturi: - In momentul in care, ca sa mentina un nivel de trai cum doresc, trebuie sa apeleze la economii ... sa studieze care sunt cursele de avion pentru intoarcerea celor 3 (copii si sotul) - Sa nu le fie teama sau rusine sa vina inapoi. |
|
Posted 05 December 2022 - 16:04

Ufff, succes le doresc!
O să fie greu, dar nu imposibil. Edited by LouisCyphre, 05 December 2022 - 16:05. |
Posted 05 December 2022 - 16:46

4000 brut sau net ca Franta nu e Romania, netul il stii de abia dupa un an dupa ce faci declaratia de taxe, si nu discuta nimeni salarii nete la negociere ?
Daca sunt net 4000 euro + 2500 cheltuieli cu locuinta sunt vreo 10-12.000 brut , salariu mult peste media franceza. |
Posted 05 December 2022 - 16:50

Aia 2500 ii primesc pentru 6 luni, dupaia e pe cont propriu.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users