Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...
 Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...
 Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche
 recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti
 

Cel mai bun material pentru vase gatit

- - - - -
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#1
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 07.04.2021
Sunt vase din inox, care sunt f rezistente si se curata usor dar se incalzesc greu si neuniform.
Apoi din cupru cu strat subtire de inox in interior, se incalzesc usor datorita cuprului si distribuie uniform caldura, dar sunt f grele.
Apoi vdin fonta, se incalzesc usor dar ruginesc si nu distribuie caldura uniform.
Apoi din aluminiu cu strat cancerigen de teflon in interior, nu stiu cat de usor se incalzesc dar au avantajul ca sunt usoare, nu se lipeste mancarea de ele si se curata usor.
Ar mai fi vase cu strat interior din ceramica dar nu prea cunosc multe despre ele. Ma gandesc ca sunt mai fragile.

Care este dupa opinia voastra varianta optima si de ce ?

#2
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,196
  • Înscris: 05.06.2006
Vase din ceramica,
Sunt fragile daca-ti tremura mana si le dai pe jos, altfel rezista sute de ani.
O alta conditie majora este sa nu le pui pe flacara deschisa sau sa le bagi in cuptorul incalzit in prealabil.

#3
Chifteluta

Chifteluta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 839
  • Înscris: 03.02.2007
Fonta smaltuita. Nu ruginesc.

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Mai sunt si cele din tabla de fier, sau cele din aluminiu.
Fiecare tip se foloseste in functie de necesitati.
Vasele din fonta nu au cum sa rugineasca, daca sunt ingrijite corespunzator.
Cele din aluminiu teflonat, nu reprezinta nici un risc pentru sanatate, daca le utilizezi conform specificatiilor.

 Chifteluta, on 06 septembrie 2022 - 21:21, said:

Fonta smaltuita. Nu ruginesc.
Sare/crapa smaltul si trebuiesc aruncate.
Fonta simpla tine 2000 de ani, fara defecte.

#5
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Depinde de folosinta.Bucatarie de scos bani,pasionat de gatit de acasa,etc....

#6
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,176
  • Înscris: 19.09.2005
tigaie aluminiu gros cu acoperis ceramic
oale inox de la ikea tin 1001 ani
oala fonta smaltuita de la lidl pt sarmale
vase sticla pt cuptor (au fost detronate de oala fonta)
breville pt gofre
breville sandwich-maker panini (asta duce greul, am facut inclusiv cartofi prajiti in el)


#7
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,315
  • Înscris: 05.06.2002

 arg, on 06 septembrie 2022 - 22:02, said:

breville sandwich-maker panini (asta duce greul, am facut inclusiv cartofi prajiti in el)
il naclaiesti cu ulei!

#8
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,383
  • Înscris: 13.01.2011

 krtyna, on 06 septembrie 2022 - 21:06, said:

Care este dupa opinia voastra varianta optima si de ce ?
Nu există ,,cel mai bun ", există vase pentru diverse întrebuințări, fabricate din diverse materiale.
Lasă fixismele cu ,,aia ne omoară ", ne omoară în anumite condiții, nu oricum.

#9
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,176
  • Înscris: 19.09.2005

 Fane, on 06 septembrie 2022 - 22:59, said:


il naclaiesti cu ulei!
de unde ulei?
cartofi congelati prefierti de la lidl.
ii lasi juma de ora in jucaria asta si ies ca la cuptor.

#10
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 arg, on 06 septembrie 2022 - 23:53, said:

de unde ulei?
cartofi congelati prefierti de la lidl.
Nu sunt prefierti in ulei ?

#11
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004
toate vasele tin si zeci de ani daca nu le dai de toti peretii, sau nu au vreun defect din fabrica...
avand in vedere stratul ceramic care se aplica in secolul nostru pe tigai si oale, nu vad cine ar mai folosi teflon.

asta cu distribuirea caldurii neuniform nu stiu cu ce se mananca? sunt locuri in oala unde temperatura e mai mica cu zeci de grade sau ce?
adica ce dish nu-ti iesa din cauza acestei neuniformitati?

#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,678
  • Înscris: 29.03.2006
Vase din otel stainless cu fund triplu capsulat cu aluminiu la mijloc intre straturi de stainless.
Astea nu sunt nici grele, nici nu ruginesc usor, nici nu se sparge smaltul ca nu au, se curata fara stres si sunt comune si accesibile de zeci de ani.

Desigur daca ai pasarici ( sau stoluri de pasarele) in cap si vrei sa reduci interactiunea electrica care dezechilibreaza electrochimic si denatureaza organoleptic, atunci folosesti vase smaltuite neciobite, ceramice si din sticla de borosilicat.

Mie imi place cel mai mult fara vase, direct pe topan de stainless, gatit rapid si fresh, condimentat si pe plita si inca odata pe farfurie.

Edited by loock, 07 September 2022 - 01:05.


#13
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 556
  • Înscris: 18.06.2017

 krtyna, on 06 septembrie 2022 - 21:06, said:

.
Apoi vdin fonta, se incalzesc usor dar ruginesc si nu distribuie caldura uniform.

Nu stiu unde ai auzit asta, dar e fix pe dos, fonta se incalzeste mai greu, distribuie uniform caldura, are inertie mare, este versatila si rezistenta si grea.
Poti sa incepi un preparat pe plita si sa il muti in cuptor, sau invers, poti sa faci si paine in ea, si prajeli, trebuie doar avut un pic de grija cu mancarurile acide si sa ii dai 1-2-3 minute din timpul tau dupa gatit pentru a o curata, clati, si unge cu ulei. O lasi mostenire.

#14
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
folosesc mult fonta pt felul 2 (grill, tigaie, ceaun/cratita)

pt felul 1 am luat vreo 2 oale de inox

pt cuptor: ceramica, plus vreo 2 tavi clasice, emailate, care imi plac pt ca se curata usor

#15
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,176
  • Înscris: 19.09.2005

 pasilla, on 06 septembrie 2022 - 23:55, said:


Nu sunt prefierti in ulei ?
ba da, dar asta inseamna ca au ulei pe ei cat sa nu se lipeasca.

#16
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,062
  • Înscris: 02.03.2003

 robert23mg, on 07 septembrie 2022 - 08:16, said:

Nu stiu unde ai auzit asta, dar e fix pe dos,

Este o facultate specială a internetului unde se studiază ştiinţele alternative.

Se poarta această facultate de când România a renunţat la industrializare şi la scolile tehnice serioase.

#17
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,516
  • Înscris: 22.08.2012
Oala de inox pentru ciorba, fonta si lut/ceramica pentru felul 2.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Eu votez inox pentru orice. Nu se ciobeste, nu se zgarie, nu se scrapa, nu se sparge, nu rugineste, si cel mai important, se spala perfect in masina de spalat vase. Exceptia e la tigai, unde am hexiclad sau cum naiba se numeste, teflon cu un fel de fagure de inox.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate