Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Cel mai bun material pentru vase gatit
Last Updated: Nov 12 2022 11:09, Started by
krtyna
, Sep 06 2022 21:06
·
0
#1
Posted 06 September 2022 - 21:06
Sunt vase din inox, care sunt f rezistente si se curata usor dar se incalzesc greu si neuniform.
Apoi din cupru cu strat subtire de inox in interior, se incalzesc usor datorita cuprului si distribuie uniform caldura, dar sunt f grele. Apoi vdin fonta, se incalzesc usor dar ruginesc si nu distribuie caldura uniform. Apoi din aluminiu cu strat cancerigen de teflon in interior, nu stiu cat de usor se incalzesc dar au avantajul ca sunt usoare, nu se lipeste mancarea de ele si se curata usor. Ar mai fi vase cu strat interior din ceramica dar nu prea cunosc multe despre ele. Ma gandesc ca sunt mai fragile. Care este dupa opinia voastra varianta optima si de ce ? |
#2
Posted 06 September 2022 - 21:16
Vase din ceramica,
Sunt fragile daca-ti tremura mana si le dai pe jos, altfel rezista sute de ani. O alta conditie majora este sa nu le pui pe flacara deschisa sau sa le bagi in cuptorul incalzit in prealabil. |
#4
Posted 06 September 2022 - 21:41
Mai sunt si cele din tabla de fier, sau cele din aluminiu.
Fiecare tip se foloseste in functie de necesitati. Vasele din fonta nu au cum sa rugineasca, daca sunt ingrijite corespunzator. Cele din aluminiu teflonat, nu reprezinta nici un risc pentru sanatate, daca le utilizezi conform specificatiilor. Chifteluta, on 06 septembrie 2022 - 21:21, said:
Fonta smaltuita. Nu ruginesc. Fonta simpla tine 2000 de ani, fara defecte. |
#5
Posted 06 September 2022 - 21:54
Depinde de folosinta.Bucatarie de scos bani,pasionat de gatit de acasa,etc....
|
#6
Posted 06 September 2022 - 22:02
tigaie aluminiu gros cu acoperis ceramic
oale inox de la ikea tin 1001 ani oala fonta smaltuita de la lidl pt sarmale vase sticla pt cuptor (au fost detronate de oala fonta) breville pt gofre breville sandwich-maker panini (asta duce greul, am facut inclusiv cartofi prajiti in el) |
#7
Posted 06 September 2022 - 22:59
#8
Posted 06 September 2022 - 23:27
#9
Posted 06 September 2022 - 23:53
#10
Posted 06 September 2022 - 23:55
|
#11
Posted 07 September 2022 - 00:22
toate vasele tin si zeci de ani daca nu le dai de toti peretii, sau nu au vreun defect din fabrica...
avand in vedere stratul ceramic care se aplica in secolul nostru pe tigai si oale, nu vad cine ar mai folosi teflon. asta cu distribuirea caldurii neuniform nu stiu cu ce se mananca? sunt locuri in oala unde temperatura e mai mica cu zeci de grade sau ce? adica ce dish nu-ti iesa din cauza acestei neuniformitati? |
#12
Posted 07 September 2022 - 00:58
Vase din otel stainless cu fund triplu capsulat cu aluminiu la mijloc intre straturi de stainless.
Astea nu sunt nici grele, nici nu ruginesc usor, nici nu se sparge smaltul ca nu au, se curata fara stres si sunt comune si accesibile de zeci de ani. Desigur daca ai pasarici ( sau stoluri de pasarele) in cap si vrei sa reduci interactiunea electrica care dezechilibreaza electrochimic si denatureaza organoleptic, atunci folosesti vase smaltuite neciobite, ceramice si din sticla de borosilicat. Mie imi place cel mai mult fara vase, direct pe topan de stainless, gatit rapid si fresh, condimentat si pe plita si inca odata pe farfurie. Edited by loock, 07 September 2022 - 01:05. |
#13
Posted 07 September 2022 - 08:16
krtyna, on 06 septembrie 2022 - 21:06, said: . Apoi vdin fonta, se incalzesc usor dar ruginesc si nu distribuie caldura uniform. Nu stiu unde ai auzit asta, dar e fix pe dos, fonta se incalzeste mai greu, distribuie uniform caldura, are inertie mare, este versatila si rezistenta si grea. Poti sa incepi un preparat pe plita si sa il muti in cuptor, sau invers, poti sa faci si paine in ea, si prajeli, trebuie doar avut un pic de grija cu mancarurile acide si sa ii dai 1-2-3 minute din timpul tau dupa gatit pentru a o curata, clati, si unge cu ulei. O lasi mostenire. |
#14
Posted 07 September 2022 - 09:06
folosesc mult fonta pt felul 2 (grill, tigaie, ceaun/cratita)
pt felul 1 am luat vreo 2 oale de inox pt cuptor: ceramica, plus vreo 2 tavi clasice, emailate, care imi plac pt ca se curata usor |
#15
Posted 07 September 2022 - 09:47
|
#16
Posted 07 September 2022 - 09:59
#17
Posted 07 September 2022 - 10:22
Oala de inox pentru ciorba, fonta si lut/ceramica pentru felul 2.
|
#18
Posted 07 September 2022 - 10:57
Eu votez inox pentru orice. Nu se ciobeste, nu se zgarie, nu se scrapa, nu se sparge, nu rugineste, si cel mai important, se spala perfect in masina de spalat vase. Exceptia e la tigai, unde am hexiclad sau cum naiba se numeste, teflon cu un fel de fagure de inox.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users