Encapsulated Citric Acid
Last Updated: Feb 05 2022 19:20, Started by
alnick
, Feb 04 2022 13:16
·
0
#1
Posted 04 February 2022 - 13:16
A folosit cineva pt. acidifierea mezelurilor?
Se găsește pe la noi? |
#2
Posted 04 February 2022 - 13:34
Se gaseste acid citric peste tot, poate il cunosti dupa numele de 'sare de lamaie'
|
#3
Posted 04 February 2022 - 14:01
E banala sare de lamaie, dar la conservarea mezelurilor trebuie sa tii cont si de concentratie, nu numai de cantitate.
|
#4
Posted 04 February 2022 - 14:25
Din asta incapsulat nu cred ca se gaseste in retail.
Sigur firmele specializate in aditivi pentru industria carnii comercializeaza si acid citric incapsulat. |
#5
Posted 04 February 2022 - 15:13
Poti incerca si variante mai traditionale: in loc de apa, folosesti in compozitia de carnat/salam ametsec de vin rosu (sau ceva care sa suplimenteze glucidele din carne) cu putin bors nepasteurizat (pe post de starter de fermentatie lactica). In felul ascesta eviti inconvenientele adausului direct de acid citric/lactic la compozitie: faptul ca din cauza scaderii pH, compozitia nu se mai leaga, devenind faramicioasa. Daca acidul se produce treptat, obtii gustul acru placut fara ca produsul sa devina faramicios.
Insa trebuie sa experiemtezi pe o sarja mica sa vezi daca esti multumit de produs. |
#6
Posted 05 February 2022 - 14:13
Mă gândeam să trișez puțin, să grăbesc maturarea și să nu mai am nevoie de o cameră pt. fermentare.
Poate ar merge niște lapte bătut în loc de acid. |
#7
Posted 05 February 2022 - 19:20
Din cat inteleg eu, e bine ca acidul sa se formeze in interiorul produsului (treptat), nu adaugat ca atare. In felul asta produsul nu are probleme cu faramiitarea. Asta inseamna ca ar trebui sa adaugi nu laptele fermentat (batut) ci lapte care urmeaza sa fermenteze cu ceva starter care sa contina fermentii doriti.
Dar experimentul bate intodeauna teoria. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users