Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Encapsulated Citric Acid

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
alnick

alnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 06.06.2006
A folosit cineva pt. acidifierea mezelurilor?
Se găsește pe la noi?

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,438
  • Înscris: 08.02.2011
Se gaseste acid citric peste tot, poate il cunosti dupa numele de 'sare de lamaie'

#3
celmaicalmuser

celmaicalmuser

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 30.01.2022
E banala sare de lamaie, dar  la conservarea mezelurilor trebuie sa tii cont si de concentratie, nu numai de cantitate.

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Din asta incapsulat nu cred ca se gaseste in retail.
Sigur firmele specializate in aditivi pentru industria carnii comercializeaza si acid citric incapsulat.

#5
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006
Poti incerca si variante mai traditionale: in loc de apa, folosesti in compozitia de carnat/salam ametsec de vin rosu (sau ceva care sa suplimenteze glucidele din carne) cu putin bors nepasteurizat (pe post de starter de fermentatie lactica). In felul ascesta eviti inconvenientele adausului direct de acid citric/lactic la compozitie: faptul ca din cauza scaderii pH, compozitia nu se mai leaga, devenind faramicioasa. Daca acidul se produce treptat, obtii gustul acru placut fara ca produsul sa devina faramicios.
Insa trebuie sa experiemtezi pe o sarja mica sa vezi daca esti multumit de produs.

#6
alnick

alnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 670
  • Înscris: 06.06.2006
Mă gândeam să trișez puțin, să grăbesc maturarea și să nu mai am nevoie de o cameră pt. fermentare.
Poate ar merge niște lapte bătut în loc de acid.

#7
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006
Din cat inteleg eu, e bine ca acidul sa se formeze in interiorul produsului (treptat), nu adaugat ca atare. In felul asta produsul nu are probleme cu faramiitarea. Asta inseamna ca ar trebui sa adaugi nu laptele fermentat (batut) ci lapte care urmeaza sa fermenteze cu ceva starter care sa contina fermentii doriti.
Dar experimentul bate intodeauna teoria. :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate