![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
De unde luați prognoza meteo?
Last Updated: Jun 27 2023 20:19, Started by
horny_hornet
, Jan 12 2022 10:47
·
4

Posted 12 January 2022 - 13:09

Eu mă mir cum de ANM-ul nostru nu are încă o aplicație meteo dedicată. Ar fi chiar folositoare. Nu s-ar găsi un dezvoltator de aplicații Android/IOS?
Edited by Vlad_22, 12 January 2022 - 13:10. |
Posted 12 January 2022 - 13:11

Vlad_22, on 12 ianuarie 2022 - 13:09, said:
Eu mă mir cum de ANM-ul nostru nu are încă o aplicație meteo dedicată. Ar fi chiar folositoare. Nu s-ar găsi un dezvoltator de aplicații Android/IOS? Edited by numerci, 12 January 2022 - 13:14. |
Posted 12 January 2022 - 13:25

Mulți străini zic că cele mai bune surse de prognoză meteo pentru Europa sunt nemții (dwd.de) și norvegienii (yr.no). Unii zic chiar că modelul nemțesc de prognoză e mai bun decât cel european, datorită rezoluției mai mari. Deci, poate că voi încerca să compar prognoza europeană (ECMWF) cu cea nemțească (ICON-EU).
|
Posted 12 January 2022 - 13:32

De la yr.no, aplicatia de vreme de la iOS si METAR de la cel mai apropiat aerodrom. METAR-ul este cea mai precisa vreme pentru acel moment si prognoza pe termen foarte scurt.
|
Posted 12 January 2022 - 13:33

horny_hornet, on 12 ianuarie 2022 - 13:08, said:
Nu e cazul să reacționezi așa. Părerea mea e că e cam greu pentru americani să facă o prognoză bună pentru Europa (și viceversa), dar se pare că sistemul european e oricum mai bun: As of 2021, the ECMWF's IFS system is generally considered to be the most accurate weather forecasting model. https://en.wikipedia...Forecast_System Cred că voi încerca să mă bazez pe ECMWF, să văd cum funcționează. ecmwf.png |
Posted 12 January 2022 - 13:43

mrfe, on 12 ianuarie 2022 - 11:32, said:
Pentru că monitorizează și prognozează toată planeta? „The Global Forecast System (GFS) has been in NWS operations since 1980 and is continuously improved by the Environmental Modeling Center (www.emc.ncep.noaa.gov) whose mission is to maintain, enhance and transition-to-operations advanced numerical guidance systems for the Nation's weather/water/climate enterprise and the global community for the protection of life/property and the enhancement of the economy.” Edited by aaaa4567, 12 January 2022 - 13:45. |
Posted 12 January 2022 - 13:51

De pe ProTV , Florin ocazional mai zice si bancuri / riddle-uri iar fetele Magda si Ramona super aratoase - stie sa explice, nu ai cum sa nu retii toata ziua ce vreme va fi !
|
Posted 12 January 2022 - 14:22

Meteo&Radar e o aplicatie pe telefon, e foarte precisa si atractiva. ai si radar, tot.
|
Posted 12 January 2022 - 14:48

Folosesc aplicatia integrata din iPhone care preia la randul ei din alte surse, a dat 'teapa' de Craciun, cand se anuntau toate cele 3 zile cu 8 - 12 grade. Doar ziua de 25 a fost un pic mai calduroasa, pe seara a inceput sa ninga si dupa a fost ger 3-4 zile. Dar se mai intampla.
|
|
Posted 12 January 2022 - 15:03

Posted 12 January 2022 - 15:27

Inca un vot pentru yr.no Il folosesc de vreo 3 ani si isi face treaba. Imi place ca poti alege chiar si comunele, satele, nu doar localitatile mai mari, ceea ce nu e cazul pentru toate paginile/aplicatiile. Spre exemplu, aplicatia meteo default de pe telefonul Xiaomi imi gaseste Sinaia, dar Busteni nu.
|
Posted 12 January 2022 - 16:00

mrfe, on 12 ianuarie 2022 - 11:47, said: stiu site-ul acela. Dar ceva e dubios acolo.. http://www.firme.inf...rl-cui37795720/ Cifra de faceri: 269,895 Lei Profitul net: 223,335 Lei Pierdere net: 0 Lei Profit brut: 225,800 Lei Pierdere brut: 0 Lei Salariati: 1 Nu faci banii ăia din 2 reclame ![]() Pe tine te intereseaza vremea sau ce surse de venit are siteul ? Mie imi afiseaza corect , mi-am pus zona de unde sunt, vad cand ninge, cand e cod galben de ninsoare, etc... totul e "ghicit" de cele mai multe ori. |
Posted 12 January 2022 - 16:04

Din programul inclus in windows 10.
vdolghi, on 12 ianuarie 2022 - 15:27, said:
Inca un vot pentru yr.no Il folosesc de vreo 3 ani si isi face treaba. Imi place ca poti alege chiar si comunele, satele, nu doar localitatile mai mari, ceea ce nu e cazul pentru toate paginile/aplicatiile. Spre exemplu, aplicatia meteo default de pe telefonul Xiaomi imi gaseste Sinaia, dar Busteni nu. Nu stiu cat de relevant este,dar nu cred ca exista sonde meteo in absolut toate orasele,comunele sau satele din tara. |
|
Posted 12 January 2022 - 16:20

Una e sa culegi/afisezi temperaturile raportate, viteza/directia vantului si cu totul e altceva e sa faci prognoza: peste 6 ore pe varful X de la 2200m sunt peste 75% sanse de precipitatii si descarcari electrice, rupere de nori.
Asa ca pentru unii conteaza, aceste prognoze, nu mai urca in creasta si stau la adapost, altii doar amana ziua in care se duc cu masina la spalat. Sunt sonde meteo lansate de langa Bucuresti de 2 ori pe zi, ce se se ridica multi km si raporteaza datele prin radio, sunt statii meteo automatizate pe varfuri de munte, sunt statiile meteo normale cu personal uman si bineinteles sunt si imaginele din satelit luate in diverse lungimi de unda. Toate sunt "intrari" in modele matematice din care rezulta prognoza pe intervale mai mari sau mai mici de timp pe zone mai mari sau mici, iar in unele modele sa tine cont si de altitudinea unde vrei prognoza. Nu ma intereseaza ca Busteni sunt -7 grade C prognozate si ceata, daca plafonul de nori e la 1700m si eu pe platoul Bucegi am inversiune termica si temperaturi cu plus ce inmoaie zapada si soare la maxim, lucru ce inseamna cresterea riscului de avalansa. Edited by vestale, 12 January 2022 - 16:21. |
Posted 12 January 2022 - 16:21

Amu pe bune, vi sa parut cumva ca ce zice Ramona (sau Florin) dimineata la 8 nu e asa, sau nu sa adeverit?
Ca mie in ultima vreme nu mi sa parut asta ! Nu stiu ei de unde ce iau, dar e cam accurate + Frumos impachetat ! Am pe telefon ceva widget standard pre-instalat: foreca.com dar nici locatia nu arata bine (la 200km arata ca as fi unde am umblat foarte rar), desi pe google maps locatia mi-o pune cu acuratete de 2m. Bine pot selecta si manual si atunci imi arata vremea din timisoara. Nah, aplicatii ... prefer Ramona , Magda si mai era dincolo Cristina Soare ! Aia da ! Edited by MembruAnonim, 12 January 2022 - 16:21. |
Posted 12 January 2022 - 16:22

Problema cu aplicatia este ceva asa...
Periodic caut "cea mai buna aplicatie meteo gratuita", Iau primele 5, le instalez si vad cum dau gres. Le-am incercat pe toate, nu am ratat nici macar una. Toate mi-au dat gres la genul ca-mi aratau cum ploua si era senin ori ca-i senin si era grindina afara. Meteorologia este o prognoza cu sanse din ce in ce mai mici de adeverire. Daca nu credeti aveti 2 subiecte bune pe acest forum, cititi acolo: - https://forum.softpe...e-viethuitoare/ - https://forum.softpe...ld-este-la-voi/ Cel mai bun algoritm de calcul al vremii pentru noi este al ECMWF. Nu pentru ca este european, ci pentru ca preia date si de la sol (statiile meteo nationale) si nu se bazeaza numai pe sateliti. Prin urmare, aplicatiile cele mai bune trebuie sa fie cele bazate pe datele de la ECMWF. Eu folosesc (l-am sters de zeci si ori si mereu l-am reinstalat), weather & radar. Este bazat pe datele de la ECMWF, nowcast & vaisala, copernicus etc. Da gres evident, dar toate dau. Dar da gres in locurile in care modelele matematice sunt greu de aplicat, datorita reliefului si diferitelor influente din acest relief (lacuri, munti etc). |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users